Cvrlikání vrabců

Autor
Štítky

Cvrlikání vrabců – litterate.cz

Někdy minulý týden jsem napsal článek, že Ukrajinci spustí ofenzívu na Cherson. Udělají to, protože to udělat musí. Bez hmatatelného úspěchu na bojišti se totiž západním vládám stále hůře vysvětluje občanům, proč jsou protiruské sankce tak super a proč musíme na Ukrajinu dodávat zbraně, které jsou vzápětí k mání na černém trhu. K tomu si přidejme napjatou situaci na trhu s plynem a je jasné, že pokud Ukrajinci brzy nebudou mít dostatek videí, jak Rusové dostávají na prdel, tak za chvíli nedostanou ani zbraně, ani peníze a nakonec ani úvěry. Teploty venku budou klesat a podle toho to bude vypadat.

V tehdejším článku jsem napsal, že nikdy neměla žádná ofenzíva tak skvělé pí ár, jako tato. Dnes jsme o týden dál a já musím říci, že o ofenzívě si cvrlikají vrabci na všech střechách. A nejen vrabci. V posledních pár dnech se objevovaly informace, jak Ukrajinci přisouvají na chersonské bojiště nové a nové jednotky. Tanky, náckovské prapory, HIMARSy a další vybavení.

Před pár dny pak Ukrajinci začali ostřelovat mosty přes Dněpr, které jsou využívány pro zásobování ruského předmostí na západním břehu. O to víc si vrabci cvrlikají o ofenzívě. Dokonce jsem měl možnost si přečíst i několik analýz, které v principu nezněly úplně blbě. Ukrajina prý vytvoří lokální přečíslení, zničí Rusům mosty, aby vojáci na západním břehu Dněpru nemohli být zásobováni a pak s velkou silou a velkým tlakem zaútočí na Cherson a dostanou se minimálně k řece. To by mělo stačit na oslavné fangle a velkohubé články v našich mééédiích a Petro Igorovič Fialenko ještě více vymete naše armádní sklady a dodá to franco do Kyjeva.

Tolik k cvrlikání. Nepochybuji o tom, že vy čtenáři to v diskusi ještě řádně doplníte.

Opět musím říci, že jsem jen obyčejný Vidlák, ale tak nějak bych předpokládal, že když o přesunech ukrajinských jednotek ví kdejaký ruský bloger, když americké HIMARSy výrazně ostřelují mosty přes Dněpr, když tohle všechno vidí kdejaký hejhula, tak to musí vidět i ruský generální štáb. Ale ono nic… ticho. Rusové celou ofenzívu jaksi ignorují. Konašenkov nic nemelduje, jako by žádný Cherson neexistoval. Dokonce tam snad ani nepřisouvají žádné posily. Jen nechávají Ukrajince, aby stříleli na mosty.

Jak to říkal Napolenon? Když dělá nepřítel chybu, nerušte ho?

Možná je to jednoduché – je lepší když HIMARSy střílejí na mosty, než když střílejí do skladů munice na Donbasu. Je lepší, když Ukrajinci budou muset přitáhnout hóóódně HIMARSů k Chersonu a Rusové tam přitáhnou hóóódně prostředků PVO a ve výsledku se budou střílet raketky s raketkami nad mosty a dál se nestane nic.

Možná je to složitější – Rusové si prostě věří, že jejich palebná převaha každý útok zastaví a žádná ukrajinská přesila není dost velká. Věří, že HIMARS do mostu dostatečnou díru neudělá a dál platí bod jedna.

A možná je to ještě složitější – Rusové západní břeh Dněpru nepotřebují, zato jim ohromně bude hrát do noty, když ukrajinská armáda bude devastovat ukrajinský Cherson a postará se, aby tyto obrázky viděli v celém světě, kromě Západu. Neříkala Čína něco v tom smyslu, že Rusko podpoří a že se do konfliktu vloží? Neřekl Strýček Si Vladimírovi, že potřebuje nějaké to HáElPé, aby měl lepší záminku k pomoci? Co je komu do nějakého Chersonu… vždyť tam žijí Ukrajinci. Druzí Ukrajinci po nich budou střílet (a musejí plošně, jinak nevyhrají) a to se počítá.

My tady na Kydech už několik měsíců spekulujeme o variantě, že Rusko si s Ukrajinou prostě hraje. Že Ukrajinci nikdy neměli ani na minutu šanci a Rusové jim upřeli dokonce i rychlou prohru. Protože Ukrajina je jen malé bojiště této velké války a když byli tak hr, jít do NATO, tak jim teď názorně ukazují, jaké to je, mít Západ za kamarády.

Řekl bych, že rozuzlení se blíží a brzy poznáme, kdo měl pravdu. Zda naše mééédia a jejich Visingrové, nebo proruská propaganda měřena a vážena obskurními českými blogery.

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.4 (41 hlas)

Komentáře

Trvalý odkaz

Ako som pred par nami pisal, rusi si dali cas na pozorovanie.
Ak sa chces proti niecomu ucinne branit a nenechavat to na nahodu, musis vediet ako to funguje, charakteristiky letu a pod....

Amici urobili strategicku chybu a sadli rusom na lep. Rusi to sice riskli, ale ponukli amikom lakavy ciel. Most. Amici na neho vypustili 2 salvy a medzi pospolitym ludom to bublalo, ze co to? , preco rusi nic nerobia. Len pri tych dvoch salvach - teda minimalne pri tej druhej tam uz mali rusi svoj labak na zaznamenanie letovych charakteristik, mrkli na diery a maju jasne aj silove parametre vybusnin - jak v petriho miske. Amici im takto povedali o zbrani vsetko.
Ak by HIMARS padol na nejake auto/tank/bvp, co sa rozprskne na marne kusky, tazko sa skuma sila vybuchu, pac auto tomu same pomoze, ak ma v sebe aj nieco malo horlave ci vybusne.

Labak zahlasil vysledky a prisunuli tam S400 a ... HIMARS bud ucinny len tam, kde nebude S400.

Dalsou zaujimavostou - ak neratam blbost amikov ( i ked i oni potrebuju zistit moznosti svojej zbrane v realnom boji - a vysledok s S400 ich asi nepotesil, cena HIMARS-u bude klesat a cena S400 pojde na trhu hore.... Iran sa tiez pozorne diva :) ) tak je to to, ze UA pri ustupe nici mosty. Z logiky veci vyplyva, ze v pripade vlstnej kontraakcie si samotni ukrajinci znemoznuju jednoduche zasobovanie pripadne uspesnej akcie proti rusom, pac tych mostov je tam uz teraz poskromne. Cize ukrajinci vlastne hovoria svetu, ze ak ovladnutie Chersonu, tak len na praovm brehu, pac na lavy sa kvoli absencii mostu, ktory si sami vyhodili do luftu uz nedostanu.

A v neposlednom rade mozu pri obrane krymskeho mostu o nieco kludnejsie spavat, pac americke HIMARS sa ukazali ako v pohode eliminovatelne. Cize - ukrajinci musia dalej cakat na nejaku wunderwaffen.

U denneho suhrnu u Rybara na tg davali, ze uz i anglani dodali na UA nejake svoje raketomety. Podla mna by sa mali na zapade ukludnit a podumat nad tym, ci im za to stoji strata prestize.

Průměrný počet slepic: 4.8 (13 hlasů)

In reply to by Zvedavec (neověřeno)

Trvalý odkaz

Pokud je mi známo, Ukrajinci mají do HIMARSů rakety M31A1. Ty se ovšem na likvidaci mostů moc nehodí, protože mají omezenou manévrovatelnost. Pokud narazí do mostovky, což nám ukazují masmédia několikrát denně, tak moc velkou škodu neudělají. Je to záležitost trochu výztuhy a trochy betonu. Podle Jurije Podoljaka z první salvy zasáhly most dvě rakety, z druhé žádná, protože všechny byly sestřeleny. Takže zatím žádný super výkon. Máte pravdu, ostřelováním vlastních mostů dávají Ukrajinci najevo, že s návratem nepočítají.
Myslím, že Rusové se na ofenzivu těší. Protože ofenzíva znamená soustředění vojsk a soustředění vojsk je dobrý cíl. Rusko se zjevně soustředilo na vybombardování Ukrajiny do doby kamenné a docela se jim to daří. Ukrajinci nám už sdělili, že potřebují od nás (= z našich peněženek) 9 mld. USD měsíčně na krytí státních výdajů. To je 240 mld. Kč ročně. Tedy 1/3 našeho rozpočtu na všechny sociální transfery (důchody a podpory všeho druhu). Ukrajina samozřejmě není schopná platit žádnou splátku dluhu, tedy technicky se jedná o zkrachovalý stát.

Průměrný počet slepic: 4.3 (9 hlasů)
Trvalý odkaz

Cvrlikají u nás vrabci, že prý za nás bojují nějací ukrajinští chlapci. Mně nevadí vrabců mraky, nemám rád jen modré straky. Vrabci snad jen všude serou, ale modré straky nám všude, všechno jenom berou.Vždyť, pro ten jejich pud, národ dávno zchud(l).
A tak stále platí: Na ptáky jsme krátký, na ptáky jsme malí páni...

Průměrný počet slepic: 5 (5 hlasů)
Trvalý odkaz

Ukrajinské letectvo zřejmě válku otočí, neb na jihu země na Rusy útočí. Rusové jsou prý již bez morálky a možná i bez kořalky. Anarchie i nich bují, proto jenom ustupují. Zprávu nelze ověřit, ale už vůbec ne, jí nevěřit.

Průměrný počet slepic: 4 (4 hlasů)
Trvalý odkaz

je to ako v hokeji - jeden vedie 10:1, ale ten co prehrava musi mac dohrat.
Pre uvolnenie frustracia sa sem tam strhne nejaka mela, prehravajucemu je jedno ci to bude 11 alebo 12, sekerami nesetri, sem tam hokejka pod rebra abo do slabin.
Vitaziaci tim zase chce z principu dat gol po bravurnej akcii roka do prazdnej brany ked predtym urobi z braniacich hracov totalnych tydytov.

A nieco podobne je na UA. Najbojovnejsie jednotky UA army su off. Zvysne jednotky nemaju ani prax a ani volu. Teda sa bude len bojovat na hrane pravidiel. Zakernosti.
Vitaziaca strana bude sperkovat akcie a predvadzat mierne opovrhnutie superom.

No a ked uz sa chlapci takto sozbehli - USA i GB si tam pojde otestovat na polygon svoje hracky. Len nejak nepocitali s tym, ze i Iran - a nie len Iran si bude chciet otestovat svoje hracky. A ahlvne pri irane je to pruser, pac ked sa ukaze ze iranske hracku su kvalitne, budu mat amici o hodne viac hlavu v smutku a o hodny kus sa znizi tlak na Iran.

Izrael je v tomto pripade ako na trni. A ze si i on uvedomuje meniace sa casy naznacuju jeho vznikajuce vztahy s oblastou Perzkeho zalivu.

Průměrný počet slepic: 4 (5 hlasů)

Víte, Zvedavec, pokud by někdo napadl mojí zemi a my jsme prohrávali 20:1, tak bych do toho zápasu šel furt na plný pecky, protože bych věděl, že si nemohu dovolit prohrát, jelikož v tom případě bych zklamal.

Jasně, o tomto by mohli polemizovat diváci, kteří na to koukají z hlediště, ale lidi z mého týmu na ledové ploše by to měli cítit stejně. Pochopitelně, mohli by mi jednoho hráče vyplatit Vidlákovi kamarádi, jako toho Ukrajince, co se dnes skrývá někde na západě Čech. Jasně, přežil, akorát za to musel zaplatit ztrátou své sebeúcty. Já bych se na jeho místě hluboce styděl.

Československým chlapcům, kteří na různých frontách bojovali proti Hitlerovi, jelikož napadl jejich zemi, se stavějí pomníky. Ukrajinským chlapcům, kteří dělají to samé, se říká fašisti. A já tomu nějak nerozumím.

Průměrný počet slepic: 1.6 (16 hlasů)

poslednou vetou si to cele zhrnul.

Cize ked tomu nerozumies neries to - treba sa montovat do veci, ktorym rozumies. Tie zvysne mimo chapanie treba nechat inym. Snad si s tym ti druhi poradia... :)

Průměrný počet slepic: 4.7 (13 hlasů)

Berrnarde, ten mládenec udělal to jedině správné, co se dalo udělat. Jána jeho místě bych udělal to samé.Bojovat za udržení hegemonie USA mě netankuje.
Banderovcům se říká fašisti. Podle toho, co mají za sebou, právem.
Aby k sobě člověk mohl mít dost sebeúcty, musí tohle umět rozeznávat. Na ČT mu s tím nepomohou.

Průměrný počet slepic: 4.8 (22 hlasů)

Už jsme dlouho neměli možnost pokecat, rád vás zase vidím. Ale k věci. A nebudu na vás hodnej, ale to vy asi ode mě ani neočekáváte.

Takže, pokud by někdo napadl vaši zemi, vy byste zdrhnul jinam. Až by pak napadl tu, kam jste unikl, patrně byste zdrhnul zase jinam. Se přihlašte na olympiádu v přespolním běhu, myslím, že budete mít dost natrénováno.

Průměrný počet slepic: 1.4 (10 hlasů)

Historie Ukrajiny nezačala 24.2.2022. Na Ukrajině je od roku 2014 občanská válka. Jako je v Sýrii, jako byla v Libyi, v Kosovu, v Afgánistánu atd. Američané na Ukrajině sponzorovali neústavní, násilný převrat. Současný režim, který vzešel z puče, není legitimní, zatímco povstalci na východě jsou loajální s legitimní vládou. Rusové podporují jednu stranu, Američané druhou. Jako v Sýrii. Nedivte se tedy, že ti, kteří nesouhlasí se současným režimem (v čele s oligarchou Olehem Kolomojským a jeho paňácou Zelenským), nechtějí jít do války se svými soukmenovci z východu.

Průměrný počet slepic: 4.4 (12 hlasů)

Tak teď už tomu rozumím. Takže na Ukrajině je občanská válka a Putin jim tam přišel pomoci to vyřešit, aby byl klídek. Jasný.

Akorát teda doufám, že se nikdy nedozví, že se u nás doma občas s manželkou taky porafeme. Páč aby pak po jeho pomoci nám, můj obývák vypadal jako některá ukrajinská města, to bych pak asi moc rád nebyl.

Průměrný počet slepic: 1.6 (8 hlasů)

To putinování je také jen mediální trik, jak dehumanizovat protivníka. Všimněme si, jak se to pravidelně opakuje. Nebojujeme proti Iráku, nýbrž proti Hussainovi. Nebojujeme proti Libyi, nýbrž proti Kaddáfímu. Nebojujeme proti Sýrii, nýbrž proti Assadovi. Za všechny hříchy světa může Putin. Je to trapné, ale zřejmě to učinkuje.
Samozřejmě, že je na Ukrajině občanská válka. Myslíte, že by válku mohl vést sám samotný Putin? To jste tedy naiva. Zatím tu válku bojují hlavně milice obou odštěpeneckých republik, ve kterých jádro tvoří bývalí ukrajinští občané ruské národnosti. My, kteří žijeme v zemi, která má svoji státnost už 1100 let a českou etnicitu již 600 let nemůžeme pochopit, že lidé, kteří byli do roku 1990 Rusy, se jen tak nechtějí stát Ukrajinci. Není žádné tajemství, že Ukrajina, i když vezmeme v potaz loutkový stát, který vytvořilo Rakousko-Uhersko a Německo na okupovaném území, měla vždy mnohem menší územní rozsah, než měla Ukrajinská SSR, dílo to Lenina (který k ní přičlenil v roce 1922 pás ruského území, sahajícího od Donbasu do Oděsy) a Chruščova, který Ukrajině v roce 1954 daroval Krym.

Průměrný počet slepic: 5 (6 hlasů)

Co se týče Ukrajiny, od 2014 bych bych bránil proti Banderovcům Donbas, zbabělost by jste mi nemohl vytýkat.

Průměrný počet slepic: 5 (4 hlasů)

Odpověď je jednoduchá. Oni se hlásí k dědictví Ukrajinské povstalecké armády, která se inspirovala nacistickým hnutím, organizovala se podle vzoru SS, za války byla spojencem nacistů a dopustila se ukrutných zločinů proti etnickým Židům, Polákům, Čechům a dalším národnostem, včetně umírněných Ukrajinců. Počet umučených lidí odhadují historici od 50 do 200 tis., z toho asi 30-100 tis. Poláků. V čele UPA(B) byl během největších jatek Roman Josipovič Šuchevič. Kterému Ukrajinci staví pomníky a pojmenovávají po nich ulice. Jednu z největších tříd Kyjeva v roce 2017 přejmenovali jeho jménem (do té doby se jmenovala po osvoboditeli Kyjeva z nacistického jha Vatutinovi), Ukrajina vydala pamětní známku k výročí jeho narození atd. Vůbec mě ale nepřekvapuje, že Poseltův kamarád Fiala nepodmiňuje pomoc Ukrajině z našich peněženek ani takový gestem, jako je ukončení heroizace válečných zločinců. Použil bych slovo, která tak rádi říkají pětikoaličníci: je to chucpe. Moc se nedivím, že se Izrael (s výjimkou Kolomojského) nijak nehrne do podpory Ukrajiny.

Průměrný počet slepic: 4.4 (14 hlasů)
Trvalý odkaz

Vždyť to jsou STEJNÍ Ukrajinci, ti i ti druzí. Připadá mi to tak, že někteří opravdu chtějí vládu toho prťavého Žida Zelenského, ale ti druzí ne. Ale oba druhy Ukrajinců na téhle straně to schytávají od jinžch, kterým politika toho obřezaného židovského šulinopianisty a jeho vraždění Ukrajinců zvedá tlak. Takže jsou tři strany:
1. stoupenci komika.
2. Uáčka co komika nemusejí, ale nemohou se mu vymknout a
3. Ukrajinci, co už darebáka Zelenského opravdu mají dost.
Ti druzí utíkají, nebo zaplatí za to, že nemusí do armády, nebo z ní desertují. Anebo to vnucené válčení flákají. Ti první Ukrajinci a třetí Ukrajinci fakt mezi sebou bojují. A každý z nich má své spojence. Stoupenci Žida mají spojence v Evropě, Zelenského nepřátelé se spojili s Ruskou federací.
A zatímco se navzájem zabíjejí lidi na Ukrajině, jde těm opravdu velkým klukům o maličkost= peníze a moc. Protože peníze= moc. Až ten zlý malý židáček, co chodí, jakoby měl v podpaží ježky své zlé dílo dokončí, bude jeho konec. Buď bude oběšen, nebo zasebevražděn.
A všimněte si, jak to chodí: Korsičan Napoleon bez zaváhání obětovával Francouze. Švédovi Mannerheimovi nebylo líto Finů, kterým velel. Rakušan A.Hitler hnal Němce, kdežto Gruzín Stalin zase Rusy. A Žid Zelenský nechává s úsměvem zabíjet Ukrajince.

Průměrný počet slepic: 4 (14 hlasů)

In reply to by VlastimilČech (neověřeno)

Trvalý odkaz

prosím, ozřejmit, proč váš post o válce na Ukrajině, kde Rus bojuje s Ukrajincem, je celý prošpikovaný Židy?

Průměrný počet slepic: 2 (5 hlasů)

Na to já mám totiž nos. Takovej velkej, zahnutej.

Průměrný počet slepic: 2.6 (8 hlasů)

Podle nosa poznáš kosa! Ale zdá se, že je chyba v Cyranovi hledat Žida

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)

Ukrajinci židovského původu jsou totiž nadproporčně zastoupeni na rozhodujících postech. Rozhoduje Ihor Kolomojskyj, který pase svého Zeleňského. Před ním byl u vesla Porošenko, před ním Timošenková. Ty všechny spojuje společný etnický původ. Je to náhoda? Výraz výjimečných schopností? Nebo výraz vzájemné podpory na základě etnicity? Jaký je Váš názor?

Průměrný počet slepic: 4.2 (6 hlasů)

Žid či nežid? To je oč tu běží...

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)

In reply to by VlastimilČech (neověřeno)

Trvalý odkaz

Ukrajinec nebo Rus pro Čecha je bratra kus! S Čechy to však jde s kopce, mnozí neznají Říp a ani Čecha - praotce.

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)

Praotec když našel Říp tak stejně jako Babiš tvrdil, že Čechům bude líp!

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)
Trvalý odkaz

Jednym z najdolezitejsich faktorov, ktore drzia statny ekonomicky cyklus v chode a rozhoduju aj o jeho kondicii je vlastna spotreba obyvatelstva.
Ak odhliadneme od zbrojarstva, co je superduper biznis nie len v case mieru, ale aj v case vojny - tak najvacsi biznis je stale s energiami.

Noa ludia musia jest, pit, obcas sa ist vyvencit, obliect a sem tam sa i zabavit. na to musia mat peniaze. Musia mat kde byvat a aby to mohli realizovat, musia mat nejaku tu pracu.

USA velmi dobre vedeli com ponukli Europe Marshallov plan obnovy. Rusi velmi dobre vedeli, com nechceli, aby vychodny blok ho prijal.

Dost sa toho napisalo aj o tom, ako sa bude ryzovat pri obnove Syrie.

No a terazky si zoberme, kolko prasuli sa da zarobit na obnove oblasti znicenych prechodom frontu, kde hlanu ulohu zohrala artileria.
V podstate komplet bude treba postavit.

Rusi si uz spocitali, ze na to nemaju dost vlastnych kapacit a tak pustili k valu aj Iran. Od neho stavebne hmoty. Od korejcov ludsku silu.
Cinan (i bielorus| doda stavebne stroje v rozsahu, ktory potrebuje len rus.
A to sme len pri hrubych stavbach. Bude treba nove pekarne mliekarne letiska, nove linky nove okna nove dvere novy nabytok

To vsetko bude generovat pracu a teda peniaze a teda spotrebu.

A co bude mat EU? Mne zatial nic nenapada...

Průměrný počet slepic: 5 (4 hlasů)

že tu rusákem rozsekanou Ukrajinu budou dávat dohromady rusáci s iránci a korejci?

Jak tady správně konspiračně psal VlastimilČech, všude mají prsty Židé. Ti si to nenechají vzít. Už je vidím, jak si mnou své kostnaté prsty a pod svými dlouhými nosy se usmívají nad budoucími kšefty. Správný Žid totiž večer nečumí na Ordinaci na Voyo, ale počítá za svitu svíčky zlaťáky.

A teď mě omluvte, jdu si něco přepočítat.

Průměrný počet slepic: 1 (4 hlasů)

ze zidovska lobby ma pod palcom anglosasky svet.
Netreba byt vsak xenofobnym.

Neplati to teda pre Aziu, ktora nie je pod papucou anglosasov.

Cina ci Japonsko su dost rasisticke voci vsetkemu co nie je cinske ci japonske. Staci si pozriet pohrdanie cinana japoncami, japonca korejcami a korejca cinanmi ci japoncami.
Spolupracuju sice s anglosasmi, ale maju svoj pohlad na vec.
Nabozenstvom pocnuc a stravovacimi navykmi konciac.

Netreba mat preto cervene oci. Kazdy chvilku taha pilku. Odporucam nepocitat zlataky, ale precitat si knihu 7 zakonu. Od ceskeho egyptologa Bartu. Je to skvely spriavodca aj problemamy dnesneho sveta.

urcite znicenu UA bude stavat rus, ak ju bude mat pod palcom.
urcire vyuzije volne kapacity Iranu. Iran zase zabezpecil skratku do Indie Volga->kaspik->Iran->Indicke more->India.

anglosasom sa podarilo casom vybudovat skupinku, ktora si stanovila pravidla - ja pan, ty pan. A ta skupinka je skurvene pocetna.
Iran sa uz prihlasil k testom na polygone. Cina si tiez bude chciet otestovat vylepseny Smerc s doletom az 500km....

Průměrný počet slepic: 5 (3 hlasů)

ale z vašeho textu bych vypích jednu větu. Obzvlášť druhou polovinu.

"urcite znicenu UA bude stavat rus, ak ju bude mat pod palcom. "

Na této větě se mi moc líbí, že začíná slovem "určitě", což znamená na stopro, natuty, je to jasná páka. Ale hned za čárkou toto poněkud zpochybňuje "ak ju budu mat".

Takže, pokud jí nebudů mat, první část věty neplatí. A vy jste si fakt jistý, že to rusák vyhraje a "bude ju mať"? Já teda ne.

Průměrný počet slepic: 1 (2 hlasů)

vecna neistota :)))
Co to znamena vyhrat?
Ako dlho sa to povazuje za vyhru a nie za docasne prebratie iniciativy? 1r? 10r.? 200rokov?
Vsetko raz skonci. I kazda vyhra raz skonci. A stane sa len docasnou epizodou.

Cize filozoficke okienko o vyhre nevyhre a docasnosti si nechame na inokedy. Ok?

Průměrný počet slepic: 4 (1 hlas)

Beru, stejně už jdu do kanafasu. Dobrou.

Průměrný počet slepic: 1 (2 hlasů)

Pane Zvědavec.
Ještě se nenapsalo,kolik Ukrajinců se hlásí k Německé narodnosti, to by se mnozí divili.

Zatím bez slepic

In reply to by Zemedelec (neověřeno)

Trvalý odkaz

kolko k poliakom?
kolko k tatarom?

Zatím bez slepic

že ukrajinu budou muset budovat Ukrajinci, protože nebudou mít německé zajatce jako měli po 2. hé válce. A to jim asi moc nevoní, byť se říká že práce šlechtí. Kdo ví, kdyby nechali rusové po válce vybudovat Kyjev Urajince bylo by to jinak., ač by nebyl tak brzo a tak výstavný, ale zvykli si že to za ně někdo udělá a zvyk je železná košile.

Průměrný počet slepic: 1 (1 hlas)
Trvalý odkaz

Zrovna koukám na Chalupáře a hraje tam herečka Gabriela Vránová. A s ní mám taky historku.

My máme dodnes jeden zverimex v městysu, v rekreační oblasti a tehdá tam vstoupila tato herečka. Jako správná umělkyně měla na hlavě obrovský klobouk, ale netvářila se moc spokojeně. A poněkud rozpačitě z ní začalo lézt, že tady zastavili, ona chtěla do penzionu vedle, ale ten je zavřený. A já poznal, jak se tam tak kroutila, že když jí nechám ještě chvíli blekotat, tak se mi na krámu zechčije. Tak chlap to má jednodušší, ten to vezme někam za roh, rozepne poklopec, ale ženská se musí víc odhalit a jít do podřepu, tak jí říkám, jasně, paní Vránová, rovně a doleva a ona tam i  s tím kloboukem zaplula.

Když vylezla, vypadala spokojená, usmívala se, poděkovala a pak mě neskutečně nasrala. Když procházela kolem mrazáku, tak mi na roh prdla desetikorunu. Kurva, jsem já snad nějakej veřejnej hajzl, kterej nechá lidi za deset kaček vychcat? Já jí nechal vychcat proto, že jsem viděl, že je v nouzi, ale tímto mě neskutečně urazila.

Průměrný počet slepic: 2.3 (3 hlasů)

trochu empatie, a zamysli sa kolkymi sposobmi sa da povedat dakujem.
Neverbalnymi.

Mozno sa na danu situaciu s mrazakom zacnes divat z ineho uhla.

Zatím bez slepic

Kdyby řekla pouze děkuji, byl bych rád, ale desetikoruna mě urazila.

A jelikož jsem zde za rebela, odpovím a dám vám příklad ze života po rebelsku. Konkrétně. Ale bacha, bude to mírně erotické.

Určitě máte nějakou ženu, nebo přítelkyni. Když vás hezky vykouří a vy pak ufuněn řeknete, že to bylo hezké, je to v poho. Ale prubněte jí po tom říct, že to bylo hezké a pak jí na noční stolek flákněte pětikilo. Okamžitě si ale pak začněte krýt hlavu, jelikož tím tu ženskou neskutečně urazíte. Už chápete ten rozdíl? Jestli furt ne, tak to někdy prubněte, ona vám to v cuku letu vysvětlí.

Průměrný počet slepic: 2 (3 hlasů)
Trvalý odkaz

Víte, pane berrnarde, ono všechno, anebo skoro všechno je opravdu relativní.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

zo soboty pridam len jedno:
kazdy z EU politikov za poslednych 5 mesiacov a minimalne v prvych mesiacoch SVO tvrdil ze rusovi sa neda verit.

Rusi sa hodne naucili napriklad z Libye. Ako sa da interpretovat bezletova zona....

Takze si treba pockat na interpretaciu toho co podpisali. Pac ak sa ukaze, ze UA pristavy v Odese su prazdne a ziadne obilie tam nie je - plati teda dohoda?

Cize.... Nikdy never rusovi :)))

Průměrný počet slepic: 4 (1 hlas)