Dokonáno jest...

Autor
Štítky

Tak nám týden začal další jobovkou… SebeStředula byl opět zvolen šéfem ČMKOS. Kozel byl znovu dosazen do funkce zahradníka, sice to nebylo žádné drtivé vítězství, ale bylo nadpoloviční, takže to stačilo. Do funkce nebyl dosazen ani Fialou ani Aspenem… odboráři si ho zvolili sami a zcela dobrovolně. Vyjednávání s vládou o krachujícím průmyslu teď půjde mnohem lépe a radostněji, Středula nikdy nezapomene deklarovat, že jakýkoliv protest nesměřuje proti vládě, ale naopak na její podporu… liberální demokracie je totiž super (říkali v Aspenu), jen má občas maličké chybičky typu Gupta… sice to ničí strategické podniky jako Liberty steel, které by se nám pro válku s Rusem ohromně hodily, ale tak daleko nesahá ani inteligence vlády, ani inteligence Středuly. Grýndýl vole!

Agrární komora také (zatím) úspěšně torpéduje jakékoliv traktory v Praze, takže se nafta pálí ve zbytečných demonstrativních akcích a radikálnější zemědělci už chodí po výsleších. Doležal s Pýchou mají plnou hubu boje proti zlému ruskému obilí, kterého je asi jedna dvacetina ukrajinského obilí a všichni dělají všechno pro to, abychom se nedohrabali žádného jiného výsledku než zvýšení dovozů zemědělských produktů ze všech zemí, které nám ještě nezdrhly do BRICS. To je totiž to jediné, proč jsou ještě naši spojenci.

Kdyby mi někdo před deseti roky řekl, že země jako Chile nebo Keňa budou v brzké budoucnosti vydírat EU svými požadavky, poslal bych ho za Chocholouškem… Pochopil bych, kdyby to bylo jako pře sto lety v Británii – z kolonií se dovážely zemědělské produkty a lidé v Anglii stavěli průmysl a platili za levnou pšenici drahými parními stroji, ale tohle je asi poprvé v dějinách, kdy někdo ničí svoje zemědělství ve prospěch nevýroby a nikdo se neptá, jak budeme za ty potraviny platit? Elektroauty?

Kdyby mi v téže době někdo tvrdil, že líbodémo nejen obsadí státní správu, ale dokonce i vedení profesních organizací a dosadí si svoje lidi o do čela odborů, vysmál bych se mu. V podstatě zůstal jen Dufek.

Do toho jsme se dozvěděli, že vrchní bojovník proti dezinformacím, Rakušan, si na svých spanilých jízdách zařídil komparzistu, který mu zahrál prozřelého dezoláta, který jako přišel naštvaný, ale pak konečně Vítka pochopil a nakonec mu chtěl podat ruku. Ale to jen tak na okraj, abyste věděli, proč naše Pětikolka všude vidí dezinformátory… Myslí si, že my, dezoláti, to děláme jako oni…

Tak jo, máme hotovo…

Do eurovoleb už se toho už moc nestane. Všechno bylo vyzkoušeno, aktivisté i politici udělali, co bylo v jejich silách a možnostech. Takřka u všeho podstatného jsem byl, takže s klidným svědomím mohu konstatovat, že se udělalo to, co bylo v našem prostředí, v naší společnosti, s našimi silami a našimi povahami, možné. Kdyby se dalo udělat víc, někdo by to udělal. Z národa vyvstalo to, co mohlo a ne to, co bychom chtěli.

Kdo se mohl spojit, ten už se spojil, kdo se spojit nemohl a nebo nechtěl, ten už s tím nic neudělá. Nemůže. Podívejte se do kterékoliv diskuse pod jakýmkoliv mým politickým článkem. Jeden příspěvek je o tom, že se všichni musí spojit a hned následující je o tom, kdo se s kým spojit nesmí. Někdy je dokonce v jednom příspěvku obojí dohromady. Musíte udělat společnou kandidátku… ale s komunisty nééééé.

Demonstrovalo se, mluvilo se, vytvářely se dosahy na fejsbůku, tvořila se přátelství, spojenectví i nepřátelství, překračovaly se vlastní stíny… Příští týden se odevzdávají kandidátní listiny. Je zbytečné řešit, co mohlo být, ale není. Je zbytečné plakat nad rozlitými mlíky. Skončila zbožná přání, skončily vzdušné zámky, skončily růžové sny. Realita jsou kandidáti do eurovoleb a volební subjekty, které se dokázaly založit, vytvořit strukturu a dotáhnout to ke splnění všech zákonných náležitostí. Realita jsou blogeři, fejsbůkové televizní kanály a jůtuboví influenceři. Realita jsou dosahy, které mají a ochota ke spolupráci, kterou projevují.

Všechno ostatní nakonec byl jen nástroj. Dva roky protestů, objíždění sálů, bouřlivých diskusí, rozchodů i spojování, dva roky jednání, intrik, chytrých i hloupých nápadů se koncentrovaly do tváří a jmen, které se v příštích týdnech budou pokoušet ve volební kampani vybudit vaši subjektivní jistotu, že právě oni jsou ti praví.

Prosím, je to subjektivní jistota. Tedy stejná jistota jako to, že vanilková zmrzlina je lepší než čokoládová. Proč je vanilková lepší? Protože proto. Neexistuje žádné vědecké a objektivní měření, že vanilková je lepší. Neexistuje žádné objektivní měření, které by určilo, že blondýnky jsou hezčí než zrzky. Je to prostě subjektivní a různí lidé to vidí jinak. Můžeme se do smrti hádat a snášet argumenty, co je lepší, ale nikam to nepovede. Všude, kde objektivní kritéria existují, tam už si dávno nevybíráme. Nikdo neříká, že valcha je lepší než automatická pračka a nikdo nehádá, že je koňské spřežení lepší než vlak. Nikdo se nehádá, zda je lepší mobilní telefon nebo pevná linka.

Ale pořád se hádáme o pravici a levici. Pořád se hádáme, jestli Petr nebo Pavel. Pořád se hádáme o konzervativní nebo progresivistické hodnoty. Hádáme se, protože není jasné, co je lepší a jestli je to doopravdy v našich podmínkách lepší. Kdyby bylo jasné, že nejlepší je pravicová politika, všechny státy by už dávno byly jako Texas. Kdyby to bylo naopak, všechny státy by už dávno byly jako Švédsko. Kdyby existovala objektivní politická kritéria, nepotřebovali bychom volby, ale matematický vzorec.

Jen u toho Fialy už my na alternativě máme jistotu, kterou nemusíme přezkoumávat…

Prosím, mějte to na paměti, až budu v příštích dvou měsících popisovat volební kampaně jednotlivých stran, hodnotit jejich taktiku i možnosti a budu zkoušet předpovídat volební výsledky. Nepopisuju ani tak politické strany nebo jejich lídry, ale spíš odhaduji, kolik voličů subjektivně přesvědčí, že jsou ti praví a jakým způsobem na to přesvědčování půjdou. Nepopisuji, kdo je dobrý a kdo je zlý. Nepopisuji, kdo je charakter a kdo je psychopat. Neřeším, kdo má ryzí povahu a kdo se přetvařuje. Fakt za vás nebudu určovat, kdo je nadějí národa a kdo je naopak jeho zkázou.

Já budu řešit, kdo uspěje a kdo neuspěje. Kdo dělá dobré kroky a kdo nedělá. Budu řešit, kdo kolik dostane mandátů, kdo žádné nedostane, kdo je v kurzu a jde nahoru a kdo se naopak dopracoval k propadáku. Morální kategorie ode mě nečekejte a je mi upřímně jedno, koho hodláte volit a kdy se pro něj rozhodnete. Nebudu vám říkat, komu to máte hodit, ale pokusím se co nejlépe rozklíčovat, mezi čím si vybíráte. Neřeším hodnoty v politice. Řeším schopnosti v politice.

A samozřejmě se pokusím odhadnout výsledky. Budu o volbách psát, jako kdyby neexistovala válka s Ruskem a budu psát o válce, jako by neexistovaly volby. Jinak bychom se z toho museli zbláznit.

Eurovolby budou nejspíš poslední svobodné a tajné volby. Pak už nastoupí korespondenční hlasování a vydávání občanství potomkům v zahraničí, kteří mnohdy ani neumějí česky, ale vědí, že nejlépe nám bude vládnout Ivan Bartoš. Máme poslední příležitost si to rozhodnout tady doma. Podle posledního volebního průzkumu se očekává rekordní účast v těchto volbách… to je pozitivní ukazatel, že poslední dva roky se nepracovalo úplně zbytečně.

Zítra si řekneme, jak vypadá startovní čára.

Přátelé, pokud mě chcete podpořit v mém Vidláckém úsilí a podpořit vlastní národní občanskou společnost, prosím pošlete dar Institutu českého venkova. Každý, kdo pošle alespoň 350,- Kč, může si na oplátku vyžádat knihy, trička, samolepky a odznaky z nabídky.

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.7 (301 hlas)

Komentáře

Situace střelců z moskevského centra není rozhodně dobrá. Čtyři mladící rozsévali smrt mezi civilisty, vraždili ženy, muže i děti bez rozdílu, dokonce bylo kamerami zaznamenáno podřezávání krku a střelba z blízka do naprosto nevinných lidí. Lze hovořit o štěstí, že nešlo o profesionály s automatickými zbraněmi střílejícími v dávkách. Přestože to média uvedla, tedy že šlo o pušky upravené z civilních na vojenské, aspoň my jsme na dostupných videozáznamech střelbu v dávkách nezaznamenali. Nebyli jsme tam, můžeme se mýlit, a i tak byl masakr tragický.

  Dopadení vrahů směřujících na Ukrajinu bylo relativně bleskové a jejich chování amatérské. Nechat se všichni chytit v jednou autu najednou je až podezřelé a pro organizátory skrývajícími se v pozadí přinejmenším nebezpečné. Ti čtyři mladíci byli de facto předhozeni ruským tajným službám na podnosu. Dopředu se asi spíše počítalo s tím, že na místě zemřou a nebudou zajati. Jinak by se hned po úniku z areálu rozprášili a jako jednotlivci by měli mnohem větší šanci se ztratit. Takto to celé zavání diletantismem. Další vyšetřování jistě napoví, kdo za tím vším stál, ani on nebude mít snadný a dlouhý život.

  Smrt desítek lidí otřásla světem. Něco, co se v některých částech světa stává často, tedy zabíjení nevinných civilistů, vyniká v tom především Afrika, v Evropě způsobuje zděšení. Kondolence tak do Moskvy přišly z celé planety. Ne tak od některých našich politiků. Taková Mirka Němcová sdělila národu, že kdyby to nebylo v Rusku, tak by jí to snad i mrzelo, ale v tomto případu stojí za Ukrajinou. Něco jako, že si to Rusové zaslouží. To i přesto, že samotní Rusové sice vnímají podíl Ukrajiny na vyslání komanda do své metropole, ale s reakcí zatím váhali, dokud jim to útrpný výslech jeho členů nepotvrdí. Nenávist zapšklé Němcové a dalších ortodoxních liberálů zašla až tak daleko, že i slova Pavla Novotného o tom, že by si Češi zasloužili, aby jim někdo střílel do manželek a dětí, dostávají reálnější význam.

  Rusko je plně samostatným státem stojícím v protiváze proti Západu. Tomu Západu, který si sám o sobě myslí, že je jediným správným místem předurčeným k rozhodování o všem, co je pro zbytek světa dobré. V tomto myšlení vynikají mimo Evropu Spojené státy, na Starém kontinentu Velká Británie, Německo a Francie, potažmo bruselské ústředí. Snaha přikazovat i Rusku je dlouhodobě evidentní a od nástupu Putina marná. Kreml se s výjimkou období, kdy v něm vládli Gorbačov a Jelcin, nijak ochotně diktátu Západu nepodřizoval a v historii dokázal ustát mnoho ataků politických, vojenských i rétorických. A je tomu tak i nyní. Putin připravil svou zemi na případnou konfrontaci více než dobře a ukazuje se, že ho válka na Ukrajině nijak zvláště nevyčerpává. Naopak, ruská armáda se vzdělává v tom, čemu se bez skutečných bojových situací prostě naučit nelze. Má reálného nepřítele vedeného i západními vojenskými stratégy a analytiky, střetává se s technikou používanou v západních zemích a zároveň stojí proti nacistické ideologii šířené mezi vojáky protistrany. A Západ jen čumí a diví se, jak málo dodávky zbraní a munice Rusům škodí.

  Miroslava Němcová je po morální stránce prostou ukázkou života hyeny v lidském těle. Bohužel zároveň představuje linii, která se táhne liberální evropskou i českou politickou scénou. Takoví politici teď vládnou v EU a vytyčují směr její další budoucnosti. Nedostatek inteligence vnímaný u Němcové, Leyenové, Jourové a dalšího množství eurohujerů, mezi nimiž bylo konečně dosaženo cíle, kterým je vyrovnaný počet žen vzhledem k účasti mužů ve vrcholné politice, je nahrazen negativními emocemi a nadšením z jakéhokoliv popření logiky a fyzikálních zákonů. Což přesně odpovídá právě zvýšenému počtu žen ve funkcích. Ostatně Němcová ve svém chování není u nás osamocena. Podobně negativně lze vnímat Černochovou, Adamovou Pekarovou, Richterovou, Drábovou, Nerudovou a pár dalších. Opět se ukazuje, že když se žena na něčem zasekne, stane se z ní prachobyčejná síru plivající saň bez špetky rozumu a soudnosti.

  Situace střelců z Moskvy není pro ně samotné nijak dobrá. Vražděním nevinných lidí a neschopností uniknout spravedlnosti si připravili krutý zbytek života. S tím ale museli počítat a nikdo od Rusů nemůže chtít, aby se k nim chovali příliš lidsky. Vytáhnou z nich potřebné informace. A to za každou cenu. To samé by se dělo kdekoliv jinde na světě a v takové Africe či Asii možná ještě s momentálně horšími následky pro zajatce. Vyžadovat po speciálních vojenských službách v Rusku soucit je prostě jen divadelní vložkou liberálů ničících zbytek světa. Pokud se u nás média podivují nad krutým zacházením s vrahy, odpovídá to spravedlnosti šířené i u nás, kde jsou zločinci z řad ukrajinských migrantů či v Západní Evropě z islámských zemí omilostňováni, propouštěni či trestáni velmi mírně a nedůsledně. Rusové vrahům svých spoluobčanů neodpustí. Nemají k tomu důvod. Jsou hrdí, naučení bojovat a chránit si své. Tak, jak by to mělo prostě být. I proto zasáhnuli na Ukrajině a brání své krajany v Donbasu, na Krymu a rozhodně neodejdou, dokud jejich problémy nevyřeší. V tom je síla Rusů. My jim ji jen můžeme závidět.

 

Jindřich Kulhavý  27. 03 2024

Průměrný počet slepic: 4.8 (96 hlasů)

Nábor atentátníků pro teroristický útok v Moskvě probíhal prostřednictvím ukrajinského velvyslanectví v Tádžikistánu! Jejich výcvik zajistila SBU! Šéf FSB promluvil! Ukrajinský velvyslanec v Dušanbe je bývalým ředitelem ukrajinské SBU a na webu jeho zastupitelství visel několik týdnů před útokem inzerát hledající dobrovolníky do mezinárodní legie proti Rusku!

Když se chce, tak to jde! Přesně takto by se dal charakterizovat proces tvrdého a ne příliš citlivého vyšetřování zadržených teroristů, kteří minulý pátek postříleli, podřezali a po založení požáru rovněž i upálili na 139 lidí, z toho 3 děti. Pachatelé začali vypovídat a máme nejčerstvější informace, které potvrzují, že objednavateli teroristického útoku jsou USA, Velká Británie a Ukrajina! V úterý to na tiskové konferenci oznámil šéf vnitřní ruské kontrarozvědky FSB Alexander Bortnikov [1]. Ukrajinská SBU provedla nábor teroristů a jejich výcvik [2] na území Ukrajiny a ještě další 3. země. Podle informací měl Bortnikov na mysli Turecko.

Pachatelé vypověděli, že prošli výcvikem právě v Turecku, kde se učili střílet a jak efektivně zabít co nejvíce ruských civilistů. Bortnikov z taktických důvodů zatím neprozradil podrobnosti, odkud pocházeli školitelé, kdo řídil výcvik v Turecku, ale odhalil, že většina atentátníků byla naverbována v Tádžikistánu, a to zřejmě na základě inzerátu, který visel na webu ukrajinské ambasády v Dušanbe, i když Bortnikov to zatím nechtěl potvrdit, zřejmě z diplomatických důvodů ohledně zachování vztahů s Dušanbe.

Informaci ale získali přímo z vyšetřování ruští blogeři napojení na Kreml a na ruský generální štáb Ruské armády. Právě na Kreml napojený ruský telegramový kanál Readovka uvedl [3], že v Moskvě byl zatčen občan Tádžikistánu, který prováděl špionáž pro Ukrajinu – muž, který se rád “procházel” na území vojenského újezdu, byl dopaden při činu. Asi před čtrnácti dny byl totiž na jednom z “uzavřených území” v Moskevské oblasti zadržen jistý Tillozody Šarifjon. Za nepovolenou procházku v uzavřeném vojenském prostoru, kde je rozmístěna moskevská PVO, mu byla okamžitě uložena pokuta a příkaz k nucenému vyhoštění ze země.

Ukrajinská ambasáda v Dušanbe verbovala teroristy do války proti Rusku
Šarifjon byl poslán do dočasného detenčního centra k dalšímu “převozu”, ale do Dušanbe již nedorazil. Příslušníci FSB totiž zvědavého migranta zadrželi a obvinili ze špionáže. Jak ukázalo vyšetřování, muž se nejen “ztratil” v uzavřeném vojenském útvaru, ale na příkaz ukrajinské rozvědky SBU zdokumentoval systémy protivzdušné obrany hlavního města Moskvy.

Lefortovský okresní soud včera v pondělí poslal tádžicko-ukrajinského špiona do vazby a za jeho “zpravodajskou” činnost mu hrozí až 20 let vězení. A co je na tomto příběhu zajímavé? No přece to, že podle informací ruských novinářů z okruhu vyšetřování byl tento špion podle vyšetřovatelů naverbován v Dušanbe právě níže zobrazeným inzerátem (levá část obrázku), který visel na webu ukrajinského velvyslanectví v Dušanbe a nabízel chudým Tádžikům vstup do “mezinárodní legie” pro boj proti Rusku.

Screenshot inzerátu z webu ukrajinské ambasády v Dušanbe (vlevo). Vpravo je vymazaná profilová stránka bývalého šéfa SBU a dnešního ukrajinského velvyslance v Tádžikistánu (foto ve zdroji viz níže)
Několik týdnů před teroristickým útokem ukrajinské velvyslanectví v Tádžikistánu na svých internetových stránkách totiž otevřeně zveřejnilo objednávku na nábor atentátníků. Ambasáda hledala Tádžiky právě do zmíněné “mezinárodní legie” a poskytla veškeré kontakty, takže potenciálnímu teroristovi stačilo napsat nebo zavolat. Práci na náboru cizinců řídil mimořádný ukrajinský velvyslanec Valerij Jevdokimov, bývalý ředitel Služby zahraniční rozvědky Ukrajiny (SBU) za vlády prezidenta Zelenského. Celá stránka o něm na webu zpravodajské agentury byla vymazána, aby nedošlo ke kompromitaci, že teď je z něj velvyslanec právě v Tádžikistánu! Panečku, to jsou náhody!

Teroristé po provedení akce měli slíbeno přivítání na Ukrajině jako hrdinové. Ale kdo si je objednal? 

Nyní, když byla ukrajinská zakázka na teror v Moskvě splněna, byl inzerát na vyhledání bojovníků do mezinárodní legie z webu ambasády smazán, ale obrázek inzerátu se zachoval v místních médiích. Ukrajinská rozvědka se tak pokusila zabít dvě mouchy jednou ranou – rozdmýchat etnické neshody v Rusku mezi Rusy a Tádžiky, a ještě k tomu spáchat obrovský teror a zřícení části budovy Crocus City Hall po rozsáhlém požáru. Jak řekl prezident Putin, odplata je nevyhnutelná a všichni zúčastnění zaplatí za smrt ruských lidí. Dejme si to tedy dohromady.

Teror provedli Tádžici, kteří se nechali naverbovat ve své zemi inzerátem na vstup do mezinárodních legií pro boj proti Rusku. Výcvikem prošli ve třetích zemích, v Turecku a na Ukrajině. A po provedení teroru v Moskvě jim právě Ukrajina, pro kterou bojovali v mezinárodní legii, otevřela průchodové okno pro překročení hranice z Ruska na Ukrajinu v prostoru Brjanské oblasti. Hotovo, vyšetřeno, případ uzavřen! Anebo ne? Ještě ne, protože jak v pondělí prohlásil Vladimir Putin, teď je třeba zjistit, kdo konkrétně si teror v Moskvě objednal. To obecné prohlášení Bortnikova z úterý, že za tím stojí USA, Velká Británie a Ukrajina, to je pouze obecné a místopisné označení zemí objednavatelů teroru. Ale není jisté, které konkrétní osoby tuto objednávku vytvořili.

Teroristy v Brjanské oblasti zadrželi příslušníci čečenských jednotek a dva ze čtyř střelců mají falešné identity. Kdo tedy jsou?
Rusové chtějí vědět, po kom mají jít, komu mají uříznout uši a lecos dalšího. Hrobové ticho z Prahy je přitom stále děsivější a mohutnější. Jak totiž vyšlo v pondělí najevo [4] z informací ruských médií, teroristé z Moskvy byli v Brjanské oblasti ve skutečnosti zadrženi čečenskými jednotkami Achmat pod velením Ramzana Kadyrova a právě dostaly vyznamenání od Vladimira Putina. A tím se vysvětluje, proč Čečenci jednomu z těch teroristů podle informací uřízli ucho. Vběhnout čečenským jednotkám do jejich střeženého prostoru, kde hlídají hranici před vpády ukrajinských sabotážních jednotek, byla doslova sebevražda.

Zatykače Ministerstva vnitra na dva ze čtyřech teroristů, na Ismonova Rivodžidina a Nasridina Machmadrasula
Každopádně ale ukrajinské tajné služby zašly ve svém plánu ještě dál. Podle ruského serveru Baza [5] se totiž v Tádžikistánu ozvali místnímu ministerstvu vnitra dva občané, jejichž jména figurují v Rusku mezi zadrženými teroristy, ale oni jsou doma. Úřady si je předvolaly a vyfotily i s jejich cestovními pasy a ukázalo se, že je to pravda. Podle všeho se zdá, že minimálně dva zadržení teroristé tak nejsou ti, za které se vydávají, anebo nejsou vůbec z Tádžikistánu a někdo jim poskytl identity dvou Tádžiků, kteří o ničem nevěděli.

Dva zadržení teroristé mají zřejmě falešné pasy, jejich praví držitelé se ozvali z Dušanbe a ukázali na ministerstvu vnitra své pasy
Oba Tádžici prokázali, že své cestovní pasy mají stále u sebe, nikomu je neprodali na černém trhu, takže není jasné, jak se ti dva teroristé v Moskvě k těmto identitám dostali. Tádžické ministerstvo vnitra uvedlo, že tyto dvě osoby jsou nyní doma v zemi. Jedná se o Ismonova Rivodžiddina a Nasridinova Machmadrasula. “Z Ruské federace se po práci na stavbách vrátili a přijeli do Republiky Tádžikistán 26. listopadu 2023 a jsou v místě svého pobytu,” uvedlo ministerstvo. Takže tady máme opět zápletku jako z 11. září 2001, když údajně mrtví pasažéři z letadel se začali ozývat svým rodinám, že jsou naživu a nikam neletěli. Tady teď vidíme Tádžiky, na jejichž pasy nějací teroristé provedli útok v Moskvě.

Skuteční Ismonov Rivodžidin a Nasridin Machmadrasul
Organizace teroru má jasný rukopis západních rozvědek s cílem využít k teroru v Moskvě bývalé občany SSSR s cílem zasít etnickou nenávist mezi Rusy a Tádžiky, ale i mezi Rusy a všemi gastarbeitery ze všech bývalých zemí SSSR. A po provedení teroru se měli útočníci stáhnout na Ukrajinu.

Je jasné, že někdo si dal náramně záležet na tom, aby to vypadalo jako práce Islámského státu, ale nakonec to dopadlo jako fraška, jejíž všechny stopy vedou na Ukrajinu, k ukrajinskému velvyslanci v Dušanbe, k ukrajinské rozvědce SBU a hlavně k západním kurátorům. Totiž, tu hlavní otázku zatím Vladimir Putin nepoložil – Kam měli teroristé namířeno po útěku na Ukrajinu? Ve které zemi se chtěli ukrýt pod novými identitami? A já počítám, že ruští vyšetřovatelé to již z těch teroristů vytáhli. A brzy se možná ukáže, proč je takové hrobové ticho z Prahy.

-VK-   Šéfredaktor AE News

fotky a videa z českými titulky ve zdroji viz níže:

zdroj:

https://aeronet.news/nabor-atentatniku-pro-teroristicky-utok-v-moskve-probihal-prostrednictvim-ukrajinskeho-velvyslanectvi-v-tadzikistanu-jejich-vycvik-zajistila-sbu-sef-fsb-promluvil/

Průměrný počet slepic: 4.7 (41 hlas)
Trvalý odkaz

Evropská Unie odhodila masku po  cynickém prohlášení pro CNN válečného štváče Josepa Borrella představitele EU pro zahraniční věci a bezpečnostní politiku.

„Nemůžeme dovolit Rusku, aby tuto válku vyhrálo. V opačném případě velmi utrpí zájmy Spojených států a Evropy. Není to jen o štědrosti. Nejde o to podporovat Ukrajinu, protože Ukrajince milujeme. Je to v našem vlastním zájmu.
A je to také v zájmu Spojených států jako globálního hráče , který chce být považován za odpovědného partnera za bezpečnost svých spojenců. Vyzýváme proto USA, aby uvolnily a schválily další pomoc,“ citovala CNN Borrella.

Zástupkyně ruského ministerstva zahraničí Maria Zakharova komentovala prohlášení Josepha Borela svým dnešním oznámením:
„Vysoký představitel EU pro zahraniční věci a bezpečnostní politiku Josep Borrell poprvé uznal, že Západ nemůže dovolit Rusku zvítězit v ukrajinském konfliktu, protože by to podkopalo ambice USA zůstat globálním hegemonem,“ dodala.
"Je to poprvé, co představitel západního režimu říká pravdu o tom, co se děje," napsala diplomatka na svůj kanál Telegram.
„Nejde o ‚lásku k Ukrajincům‘, které Zápaďáci v podstatě úplně zničili. Všechno je to o touze USA udržet si svou hegemonii, udržet si svou zmenšenou roli ve světových záležitostech,“ upozornila.

Zakharová dodala, že "[předchozí] americký přístup k hledání konstruktivních řešení v mezinárodních vztazích zmizel beze stopy."
"Liberální demokraté vědí, jak ničit věci, protože věří, že tato schopnost poskytuje záruku [věčné] suverenity," zdůraznila.
Zakharová poznamenala, že současnou úlohou EU je „dodávat (Ukrajině) povinnou munici nakupovanou za peníze jejích vlastních občanů, s nimiž se nikdy o tom nekonzultovalo“.

video s prohlášením Josepa Borrella na youtube kde můžete nastavit české titulky viz zde:
https://www.youtube.com/watch?v=0H8L78I0Kf4&t=11s

zdroje: 
https://rusvesna.su/news/1711434276, 
https://www.pronews.gr/kosmos/zozep-mporel-den-voithame-tous-oukranous-epeidi-tous-agapame-alla-gia-na-min-xasoun-oi-ipa-tin-igemonia-tous/

Průměrný počet slepic: 4.7 (104 hlasů)

Konec světového hegemona. Vítězství multipolárního světa. Nikdo nebude bránit, aby Evropa a Amerika, každá z nich, vytvořily další z rovnocenných pólů. Aby si už konečně uvědomily, že je nic neopravňuje myslet si, že jsou těmi vyvolenými, s pověřením vládnout světu. Už to je jen sebeklam, narcismus, nebezpečná úchylka, které už věří jen pár fanatiků ve vedení těchto zemí. Je třeba z těchto fantasmagorií vystřízlivět a zapojit se do spolupráce se všemi ostatními póly světa jako se sobě rovnými. Potom bude mít svět před sebou lepší budoucnost. Většina světa to už pochopila.

Průměrný počet slepic: 4.6 (37 hlasů)

Obávám se, že tomu sebeklamu nevěří jen pár fanatiků ve vedení těch zemí, ale drtivá většina libtardů, kteří jsou přitom přesvědčeni o své morální nadřazenosti nad lidmi s jiným názorem.

Průměrný počet slepic: 4.8 (12 hlasů)
Trvalý odkaz

Jedno z témat Vidlákova komentáře, sebestředula.

Chtělo by se říct, "nikdo vám nedá víc než co já vám slíbím"! A těžko se dá uvěřit, že si ho zase zvolili po všech těch excesech ať už nevydařená demo na Václaváku nebo báječná kandidatura ve prospěch blbuše a jeho další a další řiťolezectví a faleš z něj čišící. A také se chce říct "je to marný, je to marný, je to marný"!

Na všech frontách nevyhráváme. Žádné eso nikdo z rukávu nevytáhne. My se zázrakem nezmobilizujeme. A velkou smutnou pravdu má Vidlák: z národa vyvstalo to co mohlo, ne to co jsme chtěli...Je to o nás...

Středula zpět v čele ČMKOS. A hned udeřil: Budou protivládní protesty. A hodně

26.03.2024 20:55

Vláda teď rozhoduje poměrně rychle a ta rozhodnutí jsou závažná pro budoucnost. Odborový předák Josef Středula stojící znovu v čele největší odborové centrály v zemi hovořil o protestní akcích proti záměrům vlády, které má vedení ČMKOS připravit. Nevyloučil velké stávky už na jaře. „Teď je důvod pro to, aby se takové akce odehrály,“ uvedl ve Dvaceti minutách Radiožurnálu. Úvahy o zavedení výpovědi bez udání důvodu označil za ohrožení demokracie.

https://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Stredula-zpet-v-cele-CMKOS-A-hned-uderil-Budou-protivladni-protesty-A-hodne-752869

 

 

Průměrný počet slepic: 4.3 (29 hlasů)

Středula zpět v čele ČMKOS. A hned udeřil: Budou protivládní protesty. A hodně ....

To zni dobře. Je správné jeho tvrzeni že zavedení výpovědi bez udání důvodu je ohrožení demokracie . Α protivládní protesty musí být, už to dále nejde s tou hrůzostrašnou vládnoucí pětidemolici.

Že by se Středula změnil? Citát praví že "Lidi se nemění, pouze na určitý čas hrají jinou roli kvůli určitým výhodám… Teda pokud neuvěří v Boha". 

Před prezidentskými volby na otázku zda věří v Boha Středula tehdy odpověděl "Jsem katolík. Jsem z Hlučínska, kde je vysoká míra religiozity, takže od svého dětství se v tomto prostředí pohybuji".

Zda Středulu  Bůh skutečně osvítil, se teprve uvidí. Jen aby nedopadl jako jiny věřící křesťan který je ve vládnoucí pěti smečce , jako "zemědělec" Jurečka.

Každopádně už jen to že Středula je členem ASPEN institutu stačilo k tomu, aby byl nevolitelný. Přesto byl zase zvolen.

Průměrný počet slepic: 4.4 (31 hlas)

příští jaro ?

Průměrný počet slepic: 4.2 (5 hlasů)
Trvalý odkaz

Na demonstraci pro mě nejsilnějším zážitkem byla paní Turková, na čemž jsme se i tady víceméně vzácně shodli:-), tak jsem sem vložila kousek povídání o ní. 

Ale protože jsem teď pár dnů měla hodně omezený přístup na net (údajně výpadek v oblasti), tak nevím jestli už tu něco podobného neproběhlo, za to se případně omlouvám. Při "dohánění" jsem četla jen Vidláka:-)

Stranu PRO posílila ekonomická expertka Ivana Turková, která původně působila v SPD

 

Dnes se ekonomka Turková hlásí k aktivnímu přístupu při řešení zoufalé ekonomické situace, který podle ní SPD nezastává… Oslovuje jí pragmatické spojení všech, kteří chtějí skutečně pomáhat při mravní a ekonomické reformě České republiky a nabízejí konkrétní řešení, která přinesou nejen vize, ale především výsledky očekávaní občany ČR.

Vystudovala VŠ se zaměřením na Ekonomiku a management se specializací na Účetnictví a audit na bakalářském stupni, a specializací Podnikové finance na magisterském stupni. Dále úspěšně absolvovala profesní vzdělávací program MBA s oborovou specializací Finanční management a strategické řízení financí. Úspěšně zakončila studium v doktorském studijním programu Finance s obhajobou disertační práce se zaměřením na finance veřejné.

Odborné zkušenosti získala mnohaletým působením jako jednatelka a finanční ředitelka. Celoživotně se zabývá ekonomikou a financemi, od roku 1997 současně podniká jako OSVČ se zaměřením na finančně-ekonomické poradenství, poskytování odborných konzultačních služeb pro střední a vrcholový management podniků, ale také pro Hospodářskou komoru, školí v této oblasti velké korporátní firmy, ale pomáhá s řízením nákladů i menším firmám v našem regionu. Deset let stejnou problematiku přednášela na vysoké škole, kde vycházela z poznatků nabytých v praxi a snažila se, co nejlépe připravit své studenty na svou profesionální dráhu a předat jim své zkušenosti. Odměnou bylo ocenění nejlepším pedagogem univerzity. V současnosti přednáší v rámci studia MBA Finanční management, vede diplomové a disertační práce.

https://www.chomutovky.cz/2023/09/29/stranu-pro-posilila-ekonomicka-expertka-ivana-turkova-ktera-puvodne-pusobila-v-spd/

Ta obří písmena nebyla úmyslem, pardon:-)

Průměrný počet slepic: 4 (34 hlasů)

Příspěvky lze editovat, takže klidně můžete písmena zmenšit.

Průměrný počet slepic: 4 (8 hlasů)

Nějak se mi to nepovedlo... Mám windows8, tak nevím jestli je problém ve mně nebo v nich:-)

Průměrný počet slepic: 3.8 (11 hlasů)
Trvalý odkaz

Dobrý rozhovor, všichni tak nějak vědí, víme, ale nějak to nikam nevedlo, nevede...

Těžko říct co to musí být za ťafku, aby se ledy třeba pohnuly...

https://www.parlamentnilisty.cz/arena/rozhovory/Hrncir-varuje-Konflikt-NATO-s-Ruskem-Nase-zeme-by-patrila-k-nejvice-zasazenym-752722

Hrnčíř varuje: Konflikt NATO s Ruskem? Naše země by patřila k nejvíce zasaženým

26.03.2024 22:45 | Rozhovor

„Nevím, zda si to vláda neuvědomuje nebo uvědomovat nechce, ale zatažení zemí NATO do konfliktu s Ruskem by s velkou pravděpodobností znamenalo jadernou válku. Toto není hra na vojáčky ani nošení trapných triček, zde mluvíme o devastaci, likvidaci a smrti,“ říká poslanec za SPD Jan Hrnčíř. Vyjádřil se k branné povinnosti a vysvětlil, co si představit pod nedávno tolik diskutovanými administrativními odvody. „Kromě pár nedomyšlených prohlášení, jako bylo například to o potřebnosti rychlého přijetí eura, nebo když pomáhal Lichtenštejnům prolomit Benešovy dekrety, o něm v podstatě není slyšet,“ zhodnotil pak rok prezidenta Pavla na Hradě.

 

 

Průměrný počet slepic: 4.7 (44 hlasů)

k nejvíce zasaženým je logické. Stačí se podívat na seznam nebo jiné sociální sítě. Pokud tam nepíše příspěvky umělá inteligence, tak vyjádření většiny pisatelů je jako z chocholouškova. Všichni věří tomu, že Nato zvítězí a nic jiného nepřipouštějí. Takže se s nimi svezou i ti, kteří mají opačný názor.

Průměrný počet slepic: 4.4 (23 hlasů)
Trvalý odkaz

Bevölkerung macht sich laut Studie zunehmend Sorgen um die Weltlage
Obyvatelstvo si podle studie dělá čím dál více starostí o situaci ve světě

Die Schweizer Bevölkerung beurteilt die weltpolitische Lage immer negativer. Nur 18 Prozent sahen Anfang Jahr gemäss einer Umfrage positiv in die Zukunft. Švýcarské obyvatelstvo hodnotí globální politickou situaci stále negativněji. Podle průzkumu ze začátku roku vidělo budoucnost pozitivně jen 18 procent.

Die Zukunft der Schweiz wurde dagegen von fast vier von fünf Befragten optimistisch eingeschätzt. "Trotz der Kriege ist das allgemeine Sicherheitsempfinden in der Bevölkerung hoch". Budoucnost Švýcarska naopak optimisticky hodnotili téměř čtyři z pěti respondentů (80%). "Navzdory válkám je obecný pocit bezpečí mezi obyvatelstvem vysoký"​​​​.

Vývoj důvěry ve švýcarskou vládu na stupnici 1-10 (žádná - plná důvěra):

bundesrat vertrauen

Průměrný počet slepic: 2.7 (13 hlasů)
Trvalý odkaz

Do toho jde IQ 107 na BIS s ředitelem konzultovat velvyslance pro Rusko. Zde si poslechne, jak ozehave to je v Gaze a na východě, jakkoliv to není v gesci této organizace. A ten hlupák Koudelku pochválí! 

Ale co je navýsost demo je vidět v Anglii. Možná povolí Asangemu se odvolat proti vydání do USA, kde mu už připojili křeslo do zásuvky. 

Průměrný počet slepic: 4.4 (27 hlasů)
Trvalý odkaz

Západní vůdci téměř okamžitě jmenovali zodpovědné za teroristický útok a začali tvrdošíjně popírat jakoukoli účast Ukrajiny.

Britský novinář Afshin Rattansi komentuje nervózní reakci Západu.

Stoji za to shlédnout 34 sekundové video.

video+zdroj zde: https://t.me/neCT24/53039

Průměrný počet slepic: 4.5 (21 hlas)
Trvalý odkaz

Pálilo se seno, kydal hnůj, házela vejce a vybuchovala pyrotechnika.

Na videu jsou záběry „bitvy" policejního vodního děla a zemedělského  „hnojometu“

zdroj+video zde: https://t.me/neCT24/53035

Průměrný počet slepic: 4.5 (23 hlasů)
Trvalý odkaz

Pan Vidlák varuje, že letošní Eurovolby budou poslední svobodné a tajné volby u nás. Bohužel si to myslím také. Včera jsem zrovna psal poslancům že jsou pokrytci, když chtějí usnadnit volbu občanům v zahraničí korespondenční volbou (s cílem zvýšit účast ve volbách) a naopak je nezajímá, že v Česku propadlo milion hlasů ve sněmovních volbách. Opravdu nikomu nevadí, že milion lidí chtělo volit, přišli k volbám, hlasovali a přesto nemají žádné zástupce v parlamentu? Nikomu to nevadí, protože propadly ty špatné hlasy voličů vlasteneckých stran, kdežto v zahraničí budou dobří voliči volit demokratickou Pětikolku. Rád bych tady upozornil na takový fenomén, který se nám tady rozmáhá a který používají hlavně kouzelníci aby mohli provádět své triky-  a to je odvádění pozornosti. Ukazují nám válku na Ukrajině, v Izraeli, ukazují teroristické útoky po celém světě a my diskutujeme co udělá Putin nebo Kim-čong-un. A ten zákon o korespondenčních volbách pořád leží v té sněmovně a nikdo se tomu nevěnuje, nikdo neprotestuje, nikdo o tom neví. Slyšíte to ticho?  Schvalují se tady špatné zákony  zatímco my se upřeně díváme jinam. Jsme obětí manipulace a odvádění pozornosti. Jsme ohromeni a fascinováni děním na druhém konci světa, které stejně neovlivníme, že pustíme ze zřetele věci, které jsou pro nás důležité a ve svém důsledku nám můžou zničit život. Zatímco řešíme podružné věci, tak Pětikolka v klidu pracuje. Dokud se neprobereme z této hypnózy, tak se nás Pětikolka opravdu bát nemusí...... Howgh

Průměrný počet slepic: 4.9 (57 hlasů)

napsal jste to naprosto přesně. Je jisté, že se raději zabýváme věcmi s kterými nic neuděláme, nežli těmi, které bychom změnit mohli. I když Eurovolby také nejsou z ranku, že něco změníme, když budeme volit správně. Těch našich 21 hlasů v tom hnoji, který tam je dočista zapadne a takto to bude se všemi pidistátečky, které si myslí, že jsou pány svého osudu. Všichni, kteří tam kandidují-až na pár čestných výjimek se tam cpou kvůli dobrému pašaliku a ne proto, aby pomáhali svým občanům k dobrému a klidnému životu.

Průměrný počet slepic: 4.4 (28 hlasů)

Ta perverze českého volebního sytému je jiná. A to, že umožňuje vykoalovat vítěze voleb pomocí kecu typu koaliční potenciál. Partaje, které spolu před několika dny soupeřily se najednou domluví, že jsou jejich volební programy vlastně shodné. To umožňuje blembákům, Adamovým, Bartošům přístup ke korytům, byť zradí svoje volební sliby. Ten beton je na 4 roky a ještě doň fedrují matroš, aby vydržel déle (dopisní volby).

Že hlasy voličů propadávají u života neschopných stran je normální a děje se tak vůkol. Pokud usoudíte, že Vlašim to nandá Realu a dáte  tomu ve Fortuně na tiketu zelenou, je asi to stejné počínání, jako to hodit Balbínům. Výsledek bude tentýž.

Průměrný počet slepic: 4.8 (26 hlasů)
Trvalý odkaz

Nedivte se že Středula má podporu odborářů. Když chtěli vyšší platy učitelé, Středula je podpořil, když chtěli vyšší platy lékaři, Středula je podpořil, když chtěli vyšší platy státní zaměstnanci, Středula je podpořil.

Podle mne by odborový předák neměl jen podporovat vyšší příjmy, ale měl by i navrhovat kde na to získat prostředky.

Měl by například otevřeně říct, že podpora Ukrajiny je nesmysl a pokud chtějí Ukrajinci mocí mermo válčit, tak je to jejich věc ale ne za naše peníze.

Taky by mohl říct, že máme nesmyslně vysoký zbrojní rozpočet a F35 jsou pro naši republiku nepotřebné a výzbroj naší armády by se měla ubírat jiným směrem, podstatně levnějším a v dnešní době účinnějším.

Nebylo by od věci, pokud by řekl, že Gryndýl je v této podobě hloupost která nás hospodářsky ničí.

Že Plyn, ropu a jiné suroviny budeme kupovat tam kde je to pro nás výhodnější, a ne tam kde se to líbí USA.

Že jadernou elektrárnu si necháme postavit od toho kdo nabídne nejvýhodnější podmínky, a ne od toho kdo nejvíc vyhovuje potrhlé Evropské byrokracii.

Atd. atd.

Jenže pokud by to řekl, byl by zvolen do čela odborů? Nebo by jej okamžitě převálcovala Goebbelsovská propaganda a lidé by ze strachu přecházeli na druhou stranu ulice pokud by jej měli potkat?

Průměrný počet slepic: 4.7 (27 hlasů)
Trvalý odkaz

že se nenašel protikandidát k Středulovému 400 000 Kč měsíčně za nic... Cosi na tom smrdí..Jo a ta volba byla tajná, nebo veřejná?

Průměrný počet slepic: 4.6 (17 hlasů)

jsou spokojení s tím co vcelku bezpracně pobírají a nechtějí být zbytečně viditelní.

Průměrný počet slepic: 4.5 (8 hlasů)

Podle článku to vypadá momentálně asi už na okurkovou sezónu...příprava na eurovolby a nic? Nevěřím!! Věřím, že zase něco vypluje na povrch- buď z Brusele nebo i u nás, ale fakt to teď vypadá, že se lidé zaměřují radši na šmigrusta, nebo na zahrádku.....

Průměrný počet slepic: 4.2 (10 hlasů)

a mohu říci, že se lidé tradičně zaměřují na obžerstvo, tentokráte spojené s velikonočními svátky.

Průměrný počet slepic: 4.6 (18 hlasů)
Trvalý odkaz

volební místnosti v Kauflandech a nikoliv na obecních úřadech, pak by volební účast byla skoro 100%.

Průměrný počet slepic: 4.6 (20 hlasů)
Trvalý odkaz

spatříme zas jen velké lháře. Hlavy tupé, lokty ostré, volit šmejdy je tak prosté!

Průměrný počet slepic: 4.2 (18 hlasů)
Trvalý odkaz

shání granáty, ale ne ty české. Nahnat Česko do války, to je jistě hezké.

Průměrný počet slepic: 4.7 (18 hlasů)
Trvalý odkaz

není dobré býti!

Průměrný počet slepic: 4.5 (21 hlas)
Trvalý odkaz

a ne lokaji. Kteří s vlastizrádnou vládou národ prohrají.

Průměrný počet slepic: 4.5 (21 hlas)
Trvalý odkaz

volme jenom zemědělce, kteří dokáží škodnou zvěř vyhnat od krmelce.

Průměrný počet slepic: 4.3 (20 hlasů)
Trvalý odkaz

je jen tělo bez duše. Motto: Do Bruselu ze STANu se jistě snadno dostanu!

Průměrný počet slepic: 4.4 (21 hlas)
Trvalý odkaz

nemám rád odboráře. Je to sekta bez výraznější tváře.

Průměrný počet slepic: 4.3 (16 hlasů)
Trvalý odkaz

oj, joj, joj! Jak přemoci olgoje jen s pravdou a bez boje? Kdepak, nutný bude ten náš boj, aby nebyl zlý chorchoj!

Průměrný počet slepic: 4.4 (14 hlasů)
Trvalý odkaz

už není ani lok, a tak končím monolog. Nic smutnějšího pro mě není než nechtěné odcházení. Být tak Vencou Havlem, nebo Pe-Pou Pavlem, to by se to odcházelo a nic přitom nescházelo. Prachy mít své jistý a svědomí (či...) taky.

Průměrný počet slepic: 4.4 (17 hlasů)
Trvalý odkaz

27. března 2024👉 @cz24news

FRANCIE / MAĎARSKO: Když v roce 2006 v Maďarsku zaznělo od Gyurcsányho “Lhali jsme ráno, lhali jsme večer. Bylo úplně jasné, že to, co říkáme, není pravda. Přitom jsme čtyři roky nedělali vůbec nic. Nic.” a Orbán následně zaútočil na vyděrače z Francie, nikdo netušil, jak se role vymění.

Pozor, zatím píšeme o ekonomice, o rozvratu z migrantů jindy. Toto je aktualita!

A Orbán byl neoblomný. Firmy jako Sodexo Pass i přes intervence a vyhrožování francouzské vlády si musely snížit vyvádění zisků do Francie. Následně podepsal smlouvy s Ruskem, i když na něj naše vláda plivala a kydá špínu dodnes. A co se děje nyní?

Dementní Evropa si uzavřela kohoutky z Ruska na příkaz USA a Macron si notoval s naším tupým Fialou, jak si Rusko namažou na chleba. Zatímco Orbán jede stále stejné a nyní se ukazuje jeho obrovská předvídavost.

Maďarsko nepotřebuje tranzit plynu přes Ukrajinu za přítomnosti Tureckého proudu, řekl maďarský ministr zahraničí Peter Szijjártó.

V tuto chvíli jsou naše dodávky energie bezpečné, vezmeme-li v úvahu, že Turecký proud nám může dodávat plyn, takže pro bezpečnost dodávek nepotřebujeme tranzit přes Ukrajinu,” řekl ministr s tím, že „čím více zdrojů [energie], tím lépe“. Platnost stávající tranzitní dohody uzavřené mezi ukrajinským Naftogazem a ruským Gazpromem vyprší v květnu 2024. Díky tranzitní lince přes Ukrajinu může Rusko dodávat plyn do Rakouska, Itálie a dalších evropských zemí. Na konci ledna ukrajinská vláda oznámila neochotu prodloužit kontrakt na tranzit ruského plynu přes své území.

A jak to souvisí s Francií?

Zlodějské zdroje z koloniálního vydírání Afričanů vysychají. A zdá se, že další stát – Senegal – vykope Francouze ze své země jako to udělaly další tři země včetně vyhnání USA a místo nich navazují smlouvy s Ruskem, které jejich zdroje rabovat nebude. (A s Čínou)

Intrika skončila. Úřadům se nepodařilo protlačit svého (profrancouzského) kandidáta ani do druhého kola. Ten už přiznal porážku. Novým prezidentem země se stane Bashiru Jumaye Faye, který již slíbil, že dramaticky změní zahraniční politiku země.

Francie utrpěla další silnou porážku…

Takže ti tupci si uzavřeli kanály z Ruska, Afrika vycítila, že nastává její čas a arabské státy se spojují s Ruskem včetně ekonomické spolupráce s Čínou jako BRICS.

Evropa uklazovala pěstičky a najednou budeme všichni bez ropy a plynu, nebo budeme závislí na USA, které si to náležitě vyučtují.

Samozřejmě to zhroucení nebude ze dne na den, ale úpadek už začíná těžce na Evropu doléhat a budoucnost nebude lehká. Bude li jaká, ač se i Křečkové a elektrikáři Stanjurové chvástají, že se stal zázrak a máme se skvěle.

Jistě, když si na to půjčujeme!

https://cz24.news/obrovska-panika-ve-francii-a-orbanova-prozretelnost/

 

Průměrný počet slepic: 4.4 (16 hlasů)

Macron musel spolknout ropuchy v Africe a teď chce trhat listy sedmikrásek na Ukrajině

Sergio Rodríguez Gelfenstein, 25. března 2024, poslední část článku


Paříž "krvácí z ran", které utrpěla v Africe. Jen tak lze vysvětlit strategickou hloupost, kterou Macron a jeho kumpáni předvedli, když předpokládají, že na Ukrajině si vynahradí to, co ztratili v Africe. Proto to oznámení o vyslání vojáků do bojů v této zemi.  Zcela zapomněli na porážku Napoleona před branami Moskvy v roce 1812 a tak Macron hodlá francouzskou účast na Ukrajině stupňovat. Stojí za zmínku, že Napoleon při pokusu o podmanění Ruska neuspěl, přestože byl velkým stratégem, nikoliv průměrným bankéřem jako Macron, který se pouze snaží hrát si na válku.

Macron však není jediným neschopným snílkem ve Francii. Náčelník štábu pozemních sil země generál Pierre Schill, aby uspokojil svého vůdce, prohlásil, že "francouzská armáda je připravena bojovat s Ruskem". Pro tuto misi mají 15 tisíc mužů, ačkoli by mohli soustředit i 20 tisíc.
 

Způsob, jak to udělat, vysvětlil francouzský plukovník a "expert" Vincent Arbarétier, a to na francouzském televizním kanálu LCI. Podle něj existují dva scénáře: První je soustředit tento kontingent francouzských vojsk podél Dněpru a druhý na hranicích s Běloruskem. V této situaci, pokud se Rusko nezastaví, "riskuje, že se dostane pod naši palbu, včetně nekonvenční palby". Podle jeho názoru Rusko nebude považovat samotný fakt rozmístění francouzských vojsk za provokaci, ale bude nuceno jednat o francouzských podmínkách. Kdybych to neslyšel, řekl bych, že je nepravděpodobné, že by se absolvent vojenské akademie mohl vyjádřit tak idiotsky.
 

Ví tento "expert", že Rusko má téměř milion vojáků ve zbrani a 2 miliony v záloze a že Francie má pouze 205 000 aktivních vojáků a 35 000 v záloze? Ví také, že Rusko má mobilizační potenciál až 71 milionů bojovníků a že Francie by mohla mobilizovat pouze 30 milionů? (všechny údaje jsou z Global Firepower 2022, instituce velmi vzdálené Putinovi a Rusku).

A pokud jde o "nekonvenční palbu" (POZNÁMKA: tu zmínil "expert" plukovník Arbarétier, nikoliv prezident Putin nebo generálové Šojgu či Gerasimov), Rusko má 5 580 jaderných hlavic a Francie 280. Kromě toho má Rusko hypersonické rakety typu Zircon, Kinzhal a Avangard, zatímco Francie žádné nemá a nemá ani technologii na jejich zachycení, takže jakýkoli cíl na francouzském území by zmizel do deseti minut. To je maximální doba, po kterou by válka mezi Francií a Ruskem trvala.

Lze pochopit Macronovo zděšení z porážky v Africe, ale těžko lze pochopit jeho ochotu nechat svou zemi zmizet za několik minut jen proto, aby se proslavil tím, že bude sloužit zájmům Spojených států.

Průměrný počet slepic: 4.6 (12 hlasů)

pro povolební spolupráci Ano a SPD, přečtěte si článek na PL, co o tom říká Tomio. Ano se hodlá spojit s ODS bez fialy.

Průměrný počet slepic: 4.5 (13 hlasů)

Já si to myslím taky. ODS totiž v mezidobí kopne Fialovi a jeho kumpánům do řiti, moci se chopí ten skrček z Budějic a námluvy přejdou rychle do sňatku. Když se podíváte, kolik ódéesáků je nyní v Ano, nic divného to nebude. Řekne se, že je to už ODS s lidskou tváří, čemuž bude stejné věření, jako u komančů. A že se tak zase vyjebe s voliči? Schválně, kdy se tak od převratu nestalo?

Průměrný počet slepic: 4.9 (15 hlasů)

Já neustále čtu, co o tom říká ANO, což mi stačí: S SPD ne, protože SPD je proti EU (protože EU je zřejmě to nejlepší, co nás mohlo potkat).

Průměrný počet slepic: 4.1 (7 hlasů)
Trvalý odkaz

Zrušeno

Průměrný počet slepic: 3.7 (3 hlasů)