Evropské hodnoty

Autor

Nevlání organizace zveřejnila více než 2300 hostů Russia Today a označila je jako „užitečné idioty“, kteří podrývají západní demokracii

https://www.rt.com/news/407347-rt-guests-list-ngo/

http://www.blacklistednews.com/NGO_publishes_names_of_2%2C300%2B_RT_guests%2C_labels_them_%E2%80%98useful_idiots_who_undermine_Western_democracy%E2%80%99/61359/0/38/38/Y/M.html

Blacklisted News, 20.10.2017, zdroj RT

Nevládní organizace, která si říká think tank Evropské Hodnoty, zveřejnila zprávu o televizní zpravodajské stanici Russia Today, obsahující dlouhý seznam veřejných osobností z Evropy i USA, které obvinila z „podrývání západní demokracie“ tím, že se tito lidé pouze objevili ve vysílání RT. Zpráva, která o sobě tvrdí, že je „přehledem redakční strategie RT a důkazem o vměšování“, obsahuje excelovskou tabulku s 2327 lidmi, kteří se za poslední čtyři roky objevili v RT. Jména jsou pečlivě rozčleněna do sedmi kategorií, obsahujících politiky USA, politiky Velké Britanie, evropské politiky atd, a jsou setříděna abecedně. Seznam obsahuje i pořady, ve kterých se hosté objevili, celkový počet jejich výskytů a odkazy na všechny tyto pořady.

Zpráva konstatuje, že přítomnost těchto lidí je kontraproduktivní a činí z hostů „užitečné idioty“ pro „nepřátelskou cizí velmoc“. Vyjádření svého názoru na RT je touto nevládní organizací chápáno jako ekvivalentní „napomáhání ruské propagandistické mašinerii“.

Ačkoli seznam skutečné vypadá jako snaha o důkladný výčet všech hostů RT, obsahuje množství podivuhodných nesmyslů. Například se zde vyskytuje britský ministr zahraničí Boris Johnson ale odkaz vede na satirickou skeč, kde ho jen kdosi úspěšně paroduje. Dcera senátora McCaina je zaměňována za samotného senátora a odkaz na pořad „Politicking with Larry David“ vede místo toho na pořad „Politicking with Larry King”. Tato zpráva obecně tvrdí, že RT je  „nástrojem nepřátelského vlivu ze zahraničí“, který má jediný účel, totiž „podrývat obecnou důvěru v životaschopnost liberální demokracie“. Zpráva opakovaně varuje všechny veřejné osobnosti před případným vystupováním v libovolných pořadech RT v budoucnu, neboť osoby na jejím seznamu jsou obviněny z podpory „důvěryhodnosti RT jako legitimní zpravodajské televize“. Zpráva pak nešetří slovy aby dokázala pravý opak. Neustále popisuje RT jako „hlásnou troubu Kremlu“, pověřenou ničím menším než zničením západní civilizce a její společnosti zevnitř. Neostýchá se nazvat RT „druhořadou zpravodajskou televizí s otřesnou pověstí a s pochybnými čísly o sledovanosti“ a také „ruskou propagandistickou mašinerií“  nebo „dezinformačním nástrojem“. Avšak nakonec se zpráva zaplétá do svých obvinění tak, že odporuje sama sobě. Zpráva tvrdí, že vliv RT na diváky na Západě je „minimální až mírný“ ale vzápětí říká, že tato zpravodajská stanice má na diváky tak „specifický účinek“, že si „zasluhuje prvořadou pozornost všech organizací a vlád, které mají zájem čelit kremelské dezinformační kampani“.

Dále zpráva říká, že ruská „dezinformační kampaň“, která zahrnuje i aktivity RT, představuje „bezpečnostní riziko“, které „by nemělo být bráno na lehkou váhu“ a současně dodává, že je „povinností“ nebezpečí RT „nezveličovat“. Zpráva byla vypracována Monikou Richterovou, která je představována jako analytička think tanku Evropské Hodnoty, zaměřená speciálně na „Kremlin Watch Program“ - projekt, určený k „odhalování a eliminování nástrojů ruského vlivu a dezinformačních operací, zaměřených proti západním demokraciím“. Richterová také spolupracuje s Atlantickou Radou (Atlantic Council) – think tankem, sídlícím v USA, který je znám svým zarytě protiruským postojem.

Think tank Evropské Hodnoty byl jako nevládní organizace založen v roce 2005 a sídlí v Česé Republice. Tvrdí o sobě, že je neutrální, nevýdělečnou organizací, zaměřenou na obranu demokracie a není napojen na žádnou politickou moc. Avšak její výroční zpráva odhaluje, že čtvrtina jejího rozpočtu pochází z různých vládních zdrojů, včetně velvyslanectví USA a Velké Britanie, od české vlády a z různých struktur EU, jako je Evropský Parlament a Evropská Komise a jejich podvýbory. Podle téže výroční zprávy pochází většina financí této nevládní organizace od velkého počtu soukromých dárců. Největším z nich je George Soros a jeho Open Society Foundation, který pokrývá téměř 10% rozpočtu organizace.

 

Kampaň proti „nesouhlasným hlasům“

 

George Barda, environmentální aktivista a bojovník za sociální spravedlnost, označil tuto zprávu za „velmi chabou“ a za „kus propagandy“. Řekl, že „skutečností je, že nesouhlasné hlasy se ve Velké Britanii jen velmi vzácně dostanou do medií hlavního proudu... a RT byla často jedinou zpravodajskou televizí, který jim poskytla normální prostor. Většina zprávy je neuvěřitelně slabá a zjevně se ani nesnaží o to aby se jakkoli vážně zabývala argumenty protistrany. Je to jasný prvek propagandy“. A dodal: „Myslí si skutečně autorka zprávy a politici v Britanii a USA, že takoví lidé, jako Robert Kennedy Jt., Yanis Varoufakis, bývalý skotský ministr Alex Salmond nebo bývalý starosta Londýna, jsou jen idioti?“

Afshin Rattansi, host RT v pořadu „Going Underground” řekl: „Ovšemže nejsou, a vůbec, je to neuvěřitelná urážka!“  A nazval zprávu „atavismem McCarthyismu“. Pak pokračoval, že podporovatelé protiruské kampaně nejprve kritizovali Moskvu, že údajně cenzuruje novináře, a nyní navrhují, aby se totéž dělalo i na Západě. Z toho je vidět nekonzistence jejich vlastních názorů. Rattansi dále poukázal na skutečnost, že aktivity RT byly vždy v souladu s předpisy Ofcom, úřadu mediálního dohledu v Britanii, protože tato televizní stanice nikdy nebyla obviněna z jejich porušování. Takže problém s RT mají pouze ti politici, kteří „zjevně nechtějí, aby některé hlasy byly slyšeny na veřejnosti“, dodal Rattansi.

Luzi Stamm ze Švýcarské Lidové Strany řekl, že očerňující kampaň, kterou západní elity vedou proti Rusku a RT, je pouze částí rozsáhlejších opatření  proti „nesouhlasným hlasům“ v Evropě a USA. „Tento aktuální vývoj v Evropě je poměrně nebezpečný“ řekl RT a dodal že kampaň proti politickému disentu v Evropě se stává stále „agresivnějším“  a „jednou z her, kterou západní elity hrají, je zničení pověsti těch politiků, které elity nemají rády“.

 

A pro porovnání názor Jefima Fištejna na Neviditelném Psu:

http://neviditelnypes.lidovky.cz/usa-russia-today-neni-o-rusku-djy-/p_zahranici.aspx?c=A171021_202410_p_zahranici_wag


 

Hodnocení
Zatím bez slepic

Komentáře

Trvalý odkaz

Není divu, že západní propaganda má těžkou hlavu z RT a snaží se ji všemožně omezit. RT má dostatek síly, aby mohla informovat v celosvětovém měřítku o vlastní agendě a nepapouškovala jen informace, které nastolují největší západní agentury. Zveřejňuje i to, co by dříve bezvýhradně dominantní agentury rády zamlčely. Pro Rusko je tak srovnatelně užitečná jako vojenská moc, ale bez ní to taky nejde. Kdyby vznikla ve slabším státě, už by dávno neexistovala nebo se poslušně zařadila do zákrytu. Putinovi by bez RT byly málo platné úspěchy například v Sýrii, média by z toho udělala úplně opačný obrázek.
Pro české čtenáře má RT výhodu i v tom, že pokrývá dost široce události v celém světě, zatímco česká média spřátelené i nespřátelené zahraničí ignorují a věnují se jen vybraným kauzám. Rada jak zmenšit počet lidí sledujících RT je jednoduchá. Psát a vysílat pravdivě, objektivně a nezamlčovat nepohodlné informace. Ale to je například pro český mainstream hraběcí rada.

Zatím bez slepic

In reply to by Narcis (neověřeno)

Trvalý odkaz

Zatím bez slepic

<a href="http://vpropecian.com ">order proscar for hair loss</a>

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Evropske hodnoty možná dohoní samy sebe. Podle směrnice GDPR Evropské komise, je právo subjektu dotázat se jaké informace o něm jsou zpracovávány a také požádat o výmaz těchto informací. No nevím, Evropské hodnoty budou mít těžkou práci....

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Pokud Evropské hodnoty představují ty doopravdy ty pravé echt evvroské hodnoty, tak by jsme měli vážně vážně zvážit, jestli naše členství v EU není chyba.

Zatím bez slepic

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Napsal jsem to už jinde,tak to napíši i sem,co by mohl Vidlák lépe popsat.
Už nestojíme frontu na banány,ale na máslo,vejce,brambory co nevidět také a přitom jsme byly soběstační v potravinách i vyváželi.

Průměrný počet slepic: 4 (1 hlas)
Trvalý odkaz

http://buystromectolon.com/ - ivermectin dosage for humans

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

http://buyneurontine.com/ - gabapentin weight gain

Zatím bez slepic