Fialový kompromis

Autor
Štítky

Dnes budu pokračovat v úvahách nad novou vznikající vládou. Vládou pěti stran vedenou Petrem Fialou. Vládou stran, které ještě donedávna soupeřily a spojil je až silný společný nepřítel v podobě hnutí ANO. Vládou, která přebírá zemi v dost mizerné chvíli, kdy na jedné straně máme rekordní zadlužení, na druhé straně jsme rozhádaní s tou větší (a dneska už i silnější) půlkou světa. Vládou, která si dala za úkol obnovit důvěru v tuto zemi a také v Evropskou unii ve chvíli, kdy hrozí nedostatek energie, kdy se naplno ukazuje, jak moc se podařila deindustrializace, kdy ceny emisních povolenek lámou rekordy, kdy každý den slyšíte nové neuvěřitelné věci kterak nemá cenu kupovat plynové kotle, protože už brzy budou zakázány. O uhlí ani nemluvím. Navíc se od vlády čeká, že bude patronem každému. Každý bude její klient, všem bude vyhověno, všichni se budou mít líp, protože oligarcha byl odejít a odteď to přece musí jít dobře. 

Svým způsobem má tato vláda svůj původ u Mikuláše Mináře. To on v podstatě inicioval ten pětinásobný sňatek z rozumu, protože Babiš se zdál k neporažení, vypadal, že si brzy sáhne na orbánovskou většinu a zdá se, že to nakonec náš demoblok pochopil, pozapomněl na své vzájemné třenice a nechal se stmelit pro boj s politickou konkurencí. Výchozí výpočet byl vlastně jednoduchý. Buďto se spojit, udělat kompromis a mít alespoň něco, nebo umést Andrejovi cestičku k parlamentní většině a nemít nic. 

Stalo se. 

Víte, jsme fakt v přelomové době. O problémech už nemluví jen pár pisálků na svých obskurních blozích, ale temná budoucnost se stala takřka masovou záležitostí. Mluví o ní všichni. Dokonce i demoblok. Lidi si skutečně dělají zásoby, kupují elektrocentrály a své demokraticky zvolené vládě věří ještě méně než všem diktátorům okolo. 

Doba je napjatá, pořád se vyhrožuje válkou nebo novou mutací, vyhrožuje se nedostatkem, vyhrožuje se sankcemi, obchodními blokádami, vyhrožuje se zastavením kohoutků. Do toho jede inlface jak utržená z řetězu. Jsme v době, která přeje silným. Která přeje těm, co se nebojí vést, inspirovat, riskovat. Jsme v době, která vysloveně volá po silných mužích. 

A ausgerechnet v této chvíli musejí mít Češi zase něco extra. V dobrých časech jsme měli vládu silného oligarchy, který nesnášel odpor, který si nakonec prosadil svou, který ostatním minstrům vládnul železnou rukou a moc se nepytlíkoval ani s koaličními partnery ani se soudy, nepáral se se senátem a zkoušel hrát rovnou hru i se starým Ještěrem. 

A teď, v době turbulentní, v době, kdy se dá čekat jeden průser za druhým tu máme vládu člověka, jehož největší devízou je schopnost poměrně brutálních kompromisů. Ano, Petr Fiala je premiérem jen proto, že byl ochoten toho hodně obětovat. ODS proměnil tak, že ji není schopen volit ani její zakladatel. Já si nemyslím, že by to byla ze strany Fialy nějaká osobní úlitba. Že by se právě on osobně musel vzdát nějakého svého principiálního postoje, on nikdy žádný takový postoj neměl. Ale dokázal tak nějak vykleštit postoje Vondry, Zahradila a dalších.

Připomíná mi to scénu z Pekařova císaře, kdy se spiklenci potkávají a přísahají ve jménu civilizace. Fiala ODS přivedl do vlády přesně ve stejném jménu civilizace. Ve jménu Západu, který je přece v principu dobrý, který představuje kultivovanost. Obětoval z ODS tolik, že už to ODS vlastně ani není. Podařilo se mu dát dohromady poměrně nesourodé skupiny a zřejmě v něm něco je, protože teoreticky se mu to mělo rozpadnout pod rukama už dávno. 

Jen... uvědomuje si Petr Fiala, že je sice premiér, ale vlastně nemůže nic rozhodnout? Že nemůže boouchnout pěstí do stolu, nemůže nikoho seřvat, má tam tři nezbytné partnery, kteří jsou dohromady podstatě silnější než sama ODS? Že je mu souzeno být stále tím kompromisním politikem, který může dělat jen jednu věc - odprezentovat shodu. Ale sám o sobě nemá žádnou možnost ani sílu si cokoliv vynutit. 

V této chvíli mu ještě pomáhá Babišův přízrak. Těch 72 poslanců, kterým je vládnuto železnou rukou, mediální impérium a nekonečné peníze na propagandu. To je tmel, který drží jeho koalici pohromadě. To je ten Hanibal před branami, který číhá na vhodnou chvíli. A který když projde, tak jim všem zase sáhne na penězovody. 

Pokud je Fiala rozumný, tak nebude proti Babišovi bojovat. Nechá si ho tam. Jako připomínku jeho koaličním partnerům, co se snadno může stát, kdyby nebyli rozumní a nechtěli najít tu shodu kterou on pak představí národu. A vzhledem k tomu, jak se včera postavil vedle Babiše a spolu mluvili o očkování, tak mám skoro pocit, že to chápe. 

Fialova vláda vydrží, dokud bude Babiš sice za opozičními mřížemi, ale hlasitý a nebezpečný. Pokud bude odstraněn, či odsunut, pokud bude oslaben, nemá Fiala moc možností, jak ukočírovat ty svoje. Vláda vznikla jako kompromis, je kompromisem a zůstane kompromisem. Má sice pohodlnou většinu, ale žádný silný mandát. Žádná strana není ani ve své vládě většinou.  Jen Babiš je může udržet pohromadě. Jen silná a dravá opozice je spojuje. 

Pokud ale opozice bude silná, tak si vláda nemůže dovolit dělat nepopulární opatření. Příliš by nabíjela svým soupeřům. 

Proto si myslím, že se vláda Fialového kompromisu prakticky nebude lišit od vlády premiéra oligarchy. Nemůže se lišit. Může dělat jen to, co nenaštve lidi a nepovznese Babiše. A nemůže ani nabídnout jeden směr, protože těch směrů je už z principu pět a musejí být alespoň čtyři. A první jobovka ukáže, jak těžké je v takové době dělat kompromisy. Ono bylo těžké i vládnout autoritativně. Čtyř až pětinásobný kompromis bude ještě těžší. 

 

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.5 (120 hlasů)

Komentáře

Trvalý odkaz

Teoreticky by byla možná jednota všech, nebo rozhodujících, vládních sil. Prakticky je to nemožné. Povedlo se k moci dovést stádo slabých a silně ambiciózních politiků, kteří nemají mnoho zkušeností s vládnutím. Zásah Ústavního soudu vytvořil velmi nebezpečnou situaci pro tuto zemi, dokázal spojit nuly. Ale nuly nikdy nedají hodnoty. Když dojde k věci, selžou. Stačí se podívat kde jsou sliby o úsporách. Přibyla ministerstva a s nimi i úředníci. Vlk se musel nažrat. Vlk, jak známo, je vždy hladový.
Nejlepší taktikou je nechat novou vládu vládnout a počkat si až se do sebe pustí. Pomoci se nedá.
Nežijeme v jednoduché době, naopak. Již plně probíhá přechod od jednoho hegemona k multipolárnímu světu. A kdo bude chvíli stát, ujede mu vlak. Nám zcela jistě.
Časem si zvykneme, nic jiného nám nezbude a navíc nebude kam utéci.
Leckomu se to, co píši, nemusí líbit. Tak ať to nečtou a šetří si nevy na důležitější starosti.

Průměrný počet slepic: 4.7 (84 hlasů)

No, Strejdo,
blbosti by se neměly číst nikdy, tudíž moje první otázka je, proč je tedy píšete?
Další otázka je, v čem "Zásah Ústavního soudu vytvořil velmi nebezpečnou situaci pro tuto zemi".
Další otázka, jaká "Přibyla ministerstva".
Další otázka, "Nejlepší taktikou je nechat novou vládu vládnout", soudíte, že je nějaká jiná možnost?
Další otázka "Časem si zvykneme, nic jiného nám nezbude a navíc nebude kam utéci"
to jsme tak pitomí, že nám nic jiného nezbývá? Soudíte, že vyhraje ten kdo uteče?

Průměrný počet slepic: 1.8 (35 hlasů)

Víte, tak nějak jsem si zvykl na svobodu slova a proto píši kdy uznám z vhodné. To patrně pochopíte, když ne, nevadí.
U vás se divím, že čtete co píši a navíc k těm blbostem, jak si myslíte, máte ještě otázky. To je podivné a zvláštní a navíc si opravdu vážně myslíte, že na vaše otázky nebudu odpovídat svými blbostmi? K čemu by to bylo? To požadovat je přece od vás velká blbost.

Průměrný počet slepic: 4.5 (29 hlasů)

In reply to by strejda (neověřeno)

Trvalý odkaz

Ve svobodě slova. Tedy skutečně svobodný jedinec jedná i podle toho.
Jistě, naráží to na kvalitu intelektu, daného jedince. Nicméně neznamená to, že by se každá plytkost či hovadina měly jen tak přecházet, kritika je i zde nutná, respektive užitečná.
Takže bych byl opatrný - s tím hodnocením. Samozřejmě pokud vládnete příslušnou kvalitou intelektu.

Hezký den.

Douška.
Ona instituce " svoboda slova" je ale narušována i tím , že někteří lidé mají nesouměřitelně větší možnosti, jak "svou" svobodu slova vyjádřit, vyplývá to často ani ne tak z nějaké vyšší kvality jejich intelektu, ale spíše ze socioekonomického statutu, daného zejména bohatstvím a loajalitou k takovémuto bohatství a statutu z něj vyplývajícího. Což znamená, že "jejich svoboda slova" přerůstá v nesvobodu slova, v utlačování svobody slova jiných lidí, někdy dokonce v perzekuci takovýchto lidí, pokud užívají svobody slova v nesouladu majitelů nějaké organizace (a jejich pohůnků a lokajů) , kde se svoboda slova realizuje.
Což ale nevadí, pokud je po ruce alternativa, byť ta je samozřejmě většinou okrajová, disidentská (což ale může platit jen dočasně). Nevadí ve smyslu uvolnění frustračního náboje, filosoficky je to samozřejmě stále špatně. Směřovat máme k naprosté svobodě slova, všech a rovným dílem - což je v horizontu nějakého dalšího tisíciletého vývoje druhu Homo sapiens sapiens zřejmě neuskutečnitelné, objektivně. Nicméně je důležité o tom vědět , právě že subjektivně. Aby se vědělo, kam má směřovat cesta, kudy se vydat. I s tím přístupem k sebeomezování se - ve vztahu k instituci "svobody slova".
Zatím samozřejmě žijeme v žumpě. Ale bylo už hůř.

Průměrný počet slepic: 2.6 (10 hlasů)

In reply to by strejda (neověřeno)

Trvalý odkaz

Trošku odhlédnu od probírané materie.
Každý má rad, když je chválen, hodnocen kladně, mne nevyjímaje. Leč často kladu provokativní otázky a provokace není dobře hodnocena, pochopena nikdy. I komunisti, jak jistě víte, upřednostňovali tu konstruktivní kritiku. Takovou tu pochvalu drobnou kritikou v mezích možností.
Já jsem vždy svůj a na kritiku se neohlížím, vyjma oblasti kšeftu, tam musí každý z nás držek minimálně ten krok.

Je nanejvýš zajímavé, že jste na vcelku slaboduchý text komentáře dostal hodnocení 4,8 od 63 hlasujících. A na ještě více slaboduchou, naprosto bezobsažnou odpověď, hodnocení 4,1 od 7 hlasujících.
To Strejdo nic nevypovídá o vás a vašem textu, ale o hodnotitelích-hlasujících. Prostě líbí se jím víc pokleslost, než obsah sdělení. Zjednodušeně, svůj k svému.
Toto je daleko víc zajímavé jaká se tu schází společnost, než vaše komentování.

Průměrný počet slepic: 1.7 (18 hlasů)

Věštče, proč sem, na Vidlákův dvoreček chodíte, když se společnosti místních čtenářů, kteří chválí pokleslý, slaboduchý a naprosto bezobsažný komentář, cítíte tak nedobře.
To, že vaše psaní .... není dobře hodnoceno, pochopeno nikdy .... patrně znamená, že své myšlenky nejste schopen podat srozumitelně, či že jsou poněkud stupidní. Možná by stálo za úvahu se na kritiku občas ohlédnout. Nežijete přece v komunitě samých slaboduchých.
Vhodné by bylo se alespoň občas se zařadit podle vámi doporučovaného ... svůj k svému.
Já vím, zase jsem na rozdíl od vašeho hluboce inteligentního textu, kterému nikdo nerozumí, napsal slaboduchý blábol. Co chcete, už jsem takový, lepší nebudu :-) :-)

Průměrný počet slepic: 4.5 (17 hlasů)

A jak by se potom měla hodnotit "úroveň" vašeho příspěvku? Jako snůška stupidních provokací?
Že vás to stále baví, i když - čím jednodušší tvor, tím méně mu stačí k uspokojení, že?

Průměrný počet slepic: 3.9 (7 hlasů)

NEKRMTE TROLLY.

Průměrný počet slepic: 4.3 (11 hlasů)

No, Strejdo,
blbosti by se neměly číst nikdy, tudíž moje první otázka je, proč je tedy píšete?

Kdo rozhoduje co je blbost Vy?

Tak by se dalo pokračovat

Průměrný počet slepic: 3.2 (11 hlasů)

In reply to by Hrabě ALIAS tata (neověřeno)

Trvalý odkaz

Tato, příteli ze zmizelých časů Bavorovských. Já Vás znám a vím jak jste to myslel, ale nějak se to napsané zvrtlo.
Prosím proto P.T. čtenáře, aby to vzali jako ironii na excelentního Věštce a jeho kategorická moudra o tom co je a co není blbost.
Ač to u sebe nedělám, dávám Vám pět slepic abych vyrovnal tu jednu ubožačku.

Průměrný počet slepic: 3.9 (7 hlasů)

In reply to by strejda (neověřeno)

Trvalý odkaz

No myslel jsem si že je jasné že kopíruji větu Veštce...........A ptám se ho.........kdo rozhoduje co je blbost.
Omlouvám se za nesrozumitelnost, jinak zdravím strejdo

Průměrný počet slepic: 5 (10 hlasů)

In reply to by strejda (neověřeno)

Trvalý odkaz

Strejdo, vy svoje texty máte přednapsané předem, že?
Protože je to tak obecné, že to můžete zkopírovat pod jakýkoliv článek.
Za komárů se na projevy tohoto typu vymýšlely vtipy. Nebyl jste okresním tajemníkem?

Průměrný počet slepic: 3.2 (6 hlasů)
Trvalý odkaz

Dle toho jak to analyzuješ Vidláku, tak by to byla Opoziční smlouva II. No, uvidíme do prvního problému.

Osobně se domnívám, že Rakušan bude dělat "problémy" (první z kola ven půjdou Piráti) pokud se němcům ten "blackout" letošní zimu podaří. Nebudou pak náhodou tlaky na odpojení českých domácnosti od energie, aby ČEZ mohl dodávat do německa co nejvíce energie za úplně jinou cenu než v ČR? Třeba, kdo ví?

A taky nezapomínejme na C-19, to je taky nepředvídatelný "hráč" na hřišti.

Průměrný počet slepic: 4.6 (34 hlasů)

A zase položím nepříjemnou otázku. ČEZ je akciovka ve ktré má stát necelých 70%. A nebudou logicky ti ostatní vlastníci chtít maximalizovat zisky? Nebude to jejich právo, které nejspíš obhájí před soudem? Protože akcie si koupili proto, aby co nejvíce vydělali, ne proto, aby pomáhali domácnostem k levnějším energiím.

Průměrný počet slepic: 4.2 (13 hlasů)

" odpojení českých domácnosti od energie, aby ČEZ mohl dodávat do německa co nejvíce energie za úplně jinou cenu než v ČR"
Některé lidi napdají hrozné kraviny. Dokonce je i napíšou.

Průměrný počet slepic: 1.8 (15 hlasů)

In reply to by rk (neověřeno)

Trvalý odkaz

... nezaměstnaností a bezdomovci! Cha, cha, cha, cha, cha ... (Pro mladé: Václav Havel, 1989)

Průměrný počet slepic: 4.8 (24 hlasů)

In reply to by rk (neověřeno)

Trvalý odkaz

Napsal uživatel rk (neověřeno) dne St, 01. 12. 2021, 11:22

Ty „kraviny“ možná brzy uvidíme.

Kdo nebude schopen platit tržní cenu elektřiny, bude odpojen.

Průměrný počet slepic: 4.2 (10 hlasů)
Trvalý odkaz

Ostatně o to mu asi i jde. Tím si nikoho důležitého nepohněvá. Ba může na tom i vyrůst ještě výše....

Furt přemýšlím o tom Michlově kečupu, esli furt na tom trvá. V tuto chvíli....:-D))))))

No, snad nedojde na má slova a hrubě se nevyplatí , že vládní a další establishment se teoreticky i prakticky pokaždé zvysoka vysral na formulování, zavádění a podpory projektů místních prokomunitních měn.
Snad má pravdu ten Michl (a s pol.) - až tak nahoru nevidím, co se tam vlastně odehrává.
---------------------
Když jsem sem přišel poprvé (už jela covidová šlamastyka) tak jsem začal s tím, že nejhorší , co se nám může stát, je to, že umřem.
Musím se opravit - nejhorší je, když umřem neočkovaní. Budeme totiž i prokleti, davem , luzou, ale i " elitou".....

Průměrný počet slepic: 3.7 (30 hlasů)

Hanebně jsem bez jeho souhlasu vykradl Vondruškův blog, protože jeho stručná charakteristika vývoje ofikovakcinační verze je zatím nejlepší, co jsem kdy kde viděl. Jestli sem občas nakoukne, omlouvám se, ale fakt to nemá chybu:

"Vývoj prognóz o fungování očkování:
Očkování tě ochrání na 100%
Očkování tě ochrání na 70%
Očkování tě ochrání na 50%
Očkování tě neochrání, ale zabrání přenosu
Očkování nezabrání přenosu, ale neonemocníš
Onemocníš, ale neskončíš zaintubovaný
Skončíš zaintubovaný, ale nezemřeš
Umřeš, ale dostaneš se do nebe, protože do nebe se dostanou jen očkovaní.

Chce se mi dodat: „Amen!“
Věda má své hranice a jen hlupák by si myslel, že nám dá nesmrtelnost. Jsme bytosti smrtelné a to, co nás obklopuje, je velice složitý systém, v němž je zakódována i naše smrt. Můžeme ji oddálit zdravým způsobem života, tím, že se budeme vyhýbat škodlivinám a blbcům, že se budeme radovat z maličkostí a budeme si vážit každého hezkého dne, který prožijeme. Oddálit ji mohou i některé lékařské metody, jenže medicína není čarodějnictví! Něco umí, něco ne. A virus je hajzlík, nad kterým zatím věda neumí zvítězit a očkování je jen jeden z pokusů, jak se s viry vyrovnat. Zatím nic moc (což platí i o chřipkách). Virus totiž mutuje rychleji, než proběhne laboratorní výzkum. O ověření nemluvě."

Průměrný počet slepic: 4.2 (70 hlasů)

Od "nemá chybu" je to citace až do konce, aby nedošlo k mýlce!

Průměrný počet slepic: 3.1 (14 hlasů)

Jde také o to, v jaké kvalitě dalšího života a spolunažívání. Jak říkáš....

Dost lidé se teď odkopalo (a to není žádný mor, jak asi vypadalo spolunažívání tehdy , když mor vylidńoval města, kraje....) - jeden chce neočkované na JIP vypínat, druhý je chce vyhazovat z práce, třetí by jim odebral volební právo, další by jim zdefraudoval nároky vyplývající z jejich celoživotního placení pojistného, najdou se i tací, co by je chtěli bičovat....běžně jsou pak vylučováni z života společenského i tam, kde je to nesmyslně diskriminační (to už je biologický rasismus)...
I mezi nimi budeme dál žít.
A to je dost hrozné pomyšlení.

Průměrný počet slepic: 4.2 (38 hlasů)

byla v SSSR podvodem kybernetika. Rychle přišli na to, že tudy cesta nevede.

Zatím bez slepic

"Musím se opravit - nejhorší je, když umřem neočkovaní. "

Otázka je, jestli vás vůbec pustí do krematoria neočkovaného.

Průměrný počet slepic: 4 (31 hlas)

jedině s respirátorem a dokladem o negativním výsledku testu ne starším než 24 hodin.

Průměrný počet slepic: 4.1 (21 hlas)
Trvalý odkaz

"Do I still have to wear a mask if I get a vaccine?"

"The CDC continues to monitor the spread of COVID-19 and makes recommendations for wearing face masks, both for those who are fully vaccinated as well as people who are not fully vaccinated.
The CDC also recommends that masks and physical distancing be required when going to a doctor’s office, hospital or long-term care facility, including all Johns Hopkins hospitals, care centers and offices."

Takže pokud jdete třeba jen na návštěvu k významným propagátorům vakcinace, tak se doporučuje mít masku (respirátor, roušku).
Zas až tak té vakcinaci zřejmě nevěří... co se týče ochrany společenské....
----------------------------------------------------------
Nicméně hledal jsem něco jiného....a sice jestli revakcinace (obecně, nejen na covid) , když je příliš častá, nebyla ještě nedávno považována za nebezpečnou, pro daný organismus...
https://www.hopkinsmedicine.org/gec/series/pneumococcal_vaccination.html
Zde se zmiňuje poměrně široká škála rizikových skupin, co se týče revakcinace. Ale nevím, jestli je to porovnatelné...chtělo by to asi odborníka....

Průměrný počet slepic: 3.5 (15 hlasů)

a pak už jen tzv dezinformační a pak zase naopak,
dle toho "zda lejeme kulky nebo písmenka" .

Nyní u nás jede vládní verze
očkovaný sice vir trousí, ale trousí prý o 60 % méně, než šmejd nepřizpůsobivý neočkovaný .. ,
říkal to nějaký holandský ...průzkum na stovce doktorských duší nebo co
a ten vyšel jak je třeba a jistě jsou pohotově i další takové.

Nu a nyní lze šermovat, že tedy očkované lze považovat trošku za "bezinfekčních",
teda pro povinné očkování za bezinfekční (alespoň na 60 %) ...a je to!
Správní právníci to přikryjí a nyní jen co na to soudci, zbyli ještě soudní?!

Už i Merkel jede stejnou variantu, odcházející to přikáže, ale až od data nové vlády a ta to bude už jen "provádět"..

A ačkoliv tak současné vakcíny prý vůbec (ale vůbec) nebyly koncipovány
a měly za cíl snížení jen těžkého průběhu a zabránění prý smrti otečkovaného, už to umí - huráááááááá!

Už je to jinak, dneska už brání šíření infekce i mutací dokonce a nad magických 50 %, říká kde kdo, kdo dosud stále lhal...

Ale on Babiš vlastně ani tak nelhal, když prohlásil:
"Babiš: Za této vlády nebude očkování proti covidu nikdy povinné, jdeme metodou přesvědčování"
Zdroj:
https://www.irozhlas.cz/zpravy-domov/nachod-nepovinne-ockovani-oblastni…
******

PROČ?
No protože to bude povinné přece AŽ za vlády Fialové pětikoalice, ale ti to zase svedou na Babiše ,
že oni nic - jen to pro "změnu" bude nutné už dle nich dodržet.

Byla by to hnusná fraška, kdyby to nebylo celé už tak šílené....

Průměrný počet slepic: 4.5 (36 hlasů)

Napsal uživatel MAJKA (neověřeno) dne St, 01. 12. 2021, 01:21

Přišel mi mail na třetí včelku.

V rámci minimalizace ztrát, došlo ke změně strategie.

Nikdo nikoho nebude přemlouvat k očkování, těm to asi již nepomůže, ale šanci dostanou očkovaní.

Neočkovaní musí doufat, že se dobře rozhodli, ale asi je to stejně nemine.

Nechci být občanem III. Kategorie, viz Angela Merkelová – končící německá kancléřka chce výrazným způsobem přitvrdit v boji proti covidu. Po téměř tříhodinovém jednání s premiéry spolkových zemí chce

rozšířit zákazy vstupu do obchodů pro neočkované a jednat o povinném očkování.

https://aktu.news/archiv/15738

Fiala s Rakušanem se nebudou vymlouvat na Babiše, ale budou se přít, čí je to zásluha.

Nyní máme zpoždění za Německem cca 14 dnů.

My se zlepšíme.

Průměrný počet slepic: 4.3 (18 hlasů)
Trvalý odkaz

Červená, modrá fiala, fiala,
tos to má milá posrala, posrala
tos to má milá posrala!

Posrala sis to za plentou, za plentou
volilas lumpy na entou, na entou
volilas lumpy na entou.

Zelené, bílé koření, koření,
teď čekej velké zdražení, zdražení,
ach, čekej velké zdražení.

Doktor tě brzy vopíchá, vopíchá
do ruky nebo do břicha, do břicha,
do ruky nebo do břicha.

Průměrný počet slepic: 4.6 (34 hlasů)

Než vopíchat, to radši do špitálu na ventilátor.

Průměrný počet slepic: 2.2 (9 hlasů)
Trvalý odkaz

Nevolej poldy, hasiče, hasiče,
Stejně to půjde do ....

Průměrný počet slepic: 4.7 (27 hlasů)
Trvalý odkaz

Všimli jste si, jaká slova padají z úst navrhovaných ministrů po schůzce se Zemanem?

Rozhovor byl inspirativní, zajímavý, věcný, ... padly náměty, doporučení, nasměrování... Z hodnocení navržených ministrů je cítit naprostý respekt ke Starému Ještěrovi. Nikde ani sebemenší náznak diagnózy Džamily Stehlíkové o dementním starci v deliriu.

Tak mám z toho pocit, že Zeman začal ze svého papamobilu pomalu řídit Fialovu vládu.

A k tomu ta společná tiskovka Babiše a Fialy ... Babiš si zase začal řídit přímo Fialu.

Průměrný počet slepic: 4.5 (51 hlas)

A

Průměrný počet slepic: 1.6 (25 hlasů)

In reply to by Scallop (neověřeno)

Trvalý odkaz

Vážně pronášené banality akorát vycházejí zde z tvé hlavohrudi a zadečku.

Průměrný počet slepic: 4 (23 hlasů)

"Rozhovor byl inspirativní, zajímavý, věcný, ... padly náměty, doporučení, nasměrování..."
No nevím zdali to je "Zeman začal ze svého papamobilu pomalu řídit Fialovu vládu", ale takové laskavé a společenské potlachání s tím velkým prezidentem, když to tedy musí být.

Nedovedu si dost dobře představit jak tlachá třeba s Jurečkou. Kdyby byl alespoň tím ministrem zemědělství, tak si dovedu představit, že mu Jurečka bud referovat o řízení traktoru, a na ministerstvu práce? Zeman je manuálně levej jak šavle a jako bonus, celej život jen žvanil, což zase až tak práce není.
Nevím nevím, ale Už by mu mohli i říct, že žádný rozhovory nebudou, ať přestane zdržovat a když je ten národ v takovým srabu, aby ji jmenoval a neděla stále ofuky.

Průměrný počet slepic: 1.6 (14 hlasů)

1/ kdo Vás platí
2/ Kdo a čím Vám asi tak moc ublížil
že jste tak mnó divný a zlý

Průměrný počet slepic: 4.6 (11 hlasů)

Drahá emo,
vám se jistě zdá smysluplné, že Zeman si zve budoucí ministry k potlachu. Vyjádření
zpovědníků "Rozhovor byl inspirativní, zajímavý, věcný, ... padly náměty, doporučení, nasměrování..." vám připadá upřímné, nebo takové shovívavé ke starci z hradu?
Patrně si potrpíte na prázdná klišé, což vám neberu, leč nenuťte mne aby se takovým pokleslým jednáním od prezidenta republiky smiřoval.

Průměrný počet slepic: 1.5 (8 hlasů)
Trvalý odkaz

Boston vs Detroit.
Lidí poměrně dost (řekl bych že plný dům) , mladí, staří.... pijí, fandí, roušky spíše výjimečně...Lacso by asi řekl, že " zmrdi"...

Průměrný počet slepic: 3.7 (18 hlasů)

A new day.

Průměrný počet slepic: 3.8 (10 hlasů)
Trvalý odkaz

prase, které mi zcela bezostyšně krade moje Knof Hof.
Jen počkejte, až vás drapnu u Vidláka pod krkem a pověsím vás za uši, nebo raději za vejce, do pořádného průvanu, abyste pořádně nastydl. To pak poznáte, jaké to je, běhat po poli, totiž po Vidlákovo záhumenku, se svíčkou z levé nosní dírky až na bradu.

Průměrný počet slepic: 3.7 (9 hlasů)
Trvalý odkaz

přepadne důchodce - tak mi připadá vítězství tohoto nepracujícího lidu ve svobodných volbách. To nedopadne dobře. Lup si nerozdělují spravedlivě, půjde se na kudly. Budou mrtví a zbylé nakonec dospělí vylískají.

Průměrný počet slepic: 4.4 (28 hlasů)
Trvalý odkaz

Napsal uživatel Gerd (neověřeno) dne Út, 30. 11. 2021, 17:49In reply to jsem jenom hloupá a stará by ema (neověřeno)Trvalý odkaz
NiNapsal uživatel Gerd (neověřeno) dne Út, 30. 11. 2021,
Ono by stačilo, kdyby si Egypt vybudoval kanál z Asuánské přehrady směrem do pouště. Jenže průtok Nilu není takový, aby dovolil další kanál do pouště. Libyjský projekt na vodu byl násilně ukončen.
Tam je totiž jiný problém, vybudováním a využíváním Asuánu bylo ukázáno Sudánu a dalším zemím na trase před, jak se dá jeho voda využít i jinak než že jen odteče. A tak se do toho pustili. Nějak v 90tkách byly velké tahanice o jeho vodu a nakonec byla uzavřena nějaká dohoda.
Ono ty kvítka co u nás relativně levně prodávají nizozemci pocházejí odtamtudtud - viděla jsem o tom reportáž v TV.
Navíc je tam problém, který v tom fofru a opojení co dokázali/spoutat Nil/ zapomněli že také odnáší při přívalových vlnách půdu a ta že se pomalu ale jistě zanáší a pak teprve dodatečně začali řešit co s tím a včil je to stojí kopu peněz

https://cs.wikipedia.org/wiki/Vysok%C3%A1_Asu%C3%A1nsk%C3%A1_p%C5%99ehr…

Jinak nevím jestli tam někdo byl, ale ta hráz a vůbec přehrady je něco fantastického.
Ale je zvláštní , že se takové stavby dokázaly už v té době postavit. No ono vlastně ten závěr tisíciletí byl fantastický ve více onorech, kosmos a další. Akorát v tom jednadvacátém od začátku se většinou je ničí. Proč - je ve hvězdách, ale připadne mi to, jakoby se báli toho co dokázali a báli je jít dál - pokračovat. Hmm

Průměrný počet slepic: 4.7 (18 hlasů)

...a ta že přehradu pomalu....ve více oborech... jen ničí

Průměrný počet slepic: 3.3 (10 hlasů)