Jak to dopadlo a proč to dopadlo...

Autor
Štítky

Přátelé, evropské konsekvence si necháme na později. Je vidět, že nejsme jediní, kde se odehrál posun voličských preferencí, ale v europarlamentu bude záležet, jak se vytvoří frakce. Já se teď omezím na konstatování, že Macron rozpustil parlament, ve Francii budou mít předčasné volby, Orbán přejel opozici jak parní válec a na Slovensku se do premiérů střílet smí, protože Progresívne Slovensko vyhrálo volby a v Německu převálcovali vše konzervativci z CDU-CSU, přičemž jejich český protějšek, ODS, dostal upocené tři mandáty za rusofobii.

Včera jsem si udělal promo, jaký jsem dobrý věštec, ale odhadl jsem jen celkové trendy. I mě čekala celá řada překvapení, takže se dnes naroubujeme zpátky na realitu, protože věci jsou, tak jak jsou. Dnes to bude spíše všeobecný rozbor pro připomenutí, proč jsem příznivcem taktiky menšího zla a proč je cesta do pekla dlážděna dobrými úmysly.

Nejprve výsledky:

Volební účast – 36%. Nejvíc v historii. O dost víc, než jsem čekal.

ANO – 776158 hlasů a 7 mandátů.
SPOLU – 661250 hlasů a 6 mandátů
AUTO – 304623 hlasů a 2 mandáty
STAČILO! – 283935 hlasů a 2 mandáty
STAN – 258431 hlasů a 2 mandáty
PIRÁTI – 184091 a 1 mandát
SPD – 170172 a 1 mandát

Propadlo celkem 330 229 hlasů, což je asi 11% z celku. Tedy zhruba poloviční procento oproti předchozím parlamentním volbám. PRO si sáhlo na 60 tisíc hlasů, Svobodní na 50 tisíc, SOC-DEM na 50 tisíc a Paroubek na zhruba 7 tisíc hlasů. Dohromady by z toho byl jeden pěkný mandáteček, ale kdyby příznivci PRO a Svobodných raději volili Turka, měl by tři mandáty. Kdyby příznivci SOC-DEM kašlali na nebinární Šmardo a volili Konečnou, nejspíš by z toho byl také třetí mandát. To znamená, že ANO i SPOLU mohly mít každý o jeden mandát méně a v europarlamentu mohlo být šest národoveckých europoslanců. Stačilo jen volit menší zlo a nevolit dobro, které nemělo žádnou šanci. Místo toho máme v ojroparlamentu Ondřejka Kolářojc, jehož tvář už od pohledu připomíná třetí světovou válku.

Vítězem eurovoleb ve všech krajích kromě Prahy je hnutí ANO. A to byla Babišova kampaň poměrně málo viditelná, odfláknutá a tak nějak průměrná. Přesto vyhrál levou zadní a je stále nezpochybnitelným hegemonem naší politické scény. Klára Dostálová dostala nejvíc preferenčních hlasů, Jermanová poskočila o nejvíc příček, Nagyová se v pohodě dostala. Jak vidno, Babiš nepotřebuje ani extra výrazné kandidáty, kteří dokonce mohou mít mediálně problematickou minulost a nic to neznamená. ANO hraje svou vlastní hru a stále je o krok před všemi ostatními. Nemusí se nám to líbit, ale prostě to tak je. Andrejko ještě neřekl své poslední slovo.

SPOLUkoalice svedla ústupový boj do předem připravených pozic, kterému obětovala dva mandáty. Do europarlamentu se dostal rusobijec Ondřej Kolář. Tatínek má jistě radost. Jo, to jsou ty propadlé hlasy… Ano, Fiala je neschopný premiér a vede nejhorší vládu v moderních dějinách, ale jeho voliči se zatím lekli vlastní odvahy a raději to znovu hodili staré známé firmě, i když uznávají, že to drhne. Rusko a populismus jsou pořád v Praze plnomocný odpustek pro cokoliv. Raději jaderný úder než Babiše.

Fiala se včera tvářil sebevědomě, ale nemohl zakrýt, že všechno je tak nějak ubohé. ODSka má jen tři europoslance a jejich němečtí kolegové CDU-CSU zvítězili na celé čáře. Po zádech Vondry vylezl právě Kolář… TOPka má dva mandáty, Markéta Svetrová Dvousvetrová může slavit. Lidovci si vykroužkovali jen Zdechovského. Jurečka sice říkal, že pokud Lidovci nedostanou dva mandáty, tak odstoupí, ale to byla jen předvolební kampaň. A má pravdu přeceda, jen ať si ho nechají. Při trošce štěstí se Jurečka ještě patřičně ztrapní a Lidovci se už do sněmovny nedostanou, ale odeberou Fialovi nějaká procentíčka.

STAN si o jeden hlas polepšil, ale myslím, že od toho čekali víc. Ale jejich marketéři začali v posledním týdnu pracovat pro Filipa Turka a Kandidátuše se ukázala jako příšerná nutrie, takže i když Vítek Rakušan udělal dobrou kampaň svými debatami bez cenzury, moc to nedopadlo. Jsou prostě stále toxičtější. Myslím, že nakonec budou všichni rádi, že Nerudová je v Bruseli a zmizí v tamní progresívní bažině. Vítek se může dál věnovat uklízení svědků po Dozimetru a Fialově kampeličce.

Piráti jsou prvním nezpochybnitelným poraženým těchto voleb. Dostala se jen Gregorová. Nebinární Pekso a Kolajo je ze hry. Jsou prostě zbytečné páté kolo u vozu, ve vládě nic nedokázali, narozdíl od Rakušana se nezvládli oddělit od Fialy a naopak dopustili, aby za nimi šly všechny vládní neúspěchy. Zároveň s tím Piráti nemohou nic dělat, protože ve vládě je nikdo nepotřebuje. Kolaja byl navíc v debatách agresívní, ale před Kateřinou Konečnou utekl ze studia. Přeji mu příjemné křeče. Piráti měli dementní kampaň s infantilními videi a trapným Ferjenčíkem. Výsledek tomu odpovídá. PIRÁTI se právě transformovali v PRIMÁTY

Motoristé s Přísahou jsou překvapením roku a hlavním vítězem voleb. Podařilo se jim dokonale načasovat kampaň, jejich koalice zafungovala lépe, než by kdo čekal (včetně mě) a tak tak nedostali tři mandáty. Konzervativní pravici poměrně slušně vyluxovali, takže propadlo méně hlasů, než mohlo. Buldozer dívčích srdcí, Filip Turek, má před sebou samá pozitiva a sociální jistoty. V politice samozřejmě není nic jisté ani trvalé, ale v této chvíli mají dobře našlápnuto, aby z malého projektu bylo něco většího. Poprvé se podařilo, že konzervativci dokázali zacílit na mladé voliče.

Motoristé budou bedlivě sledováni, protože u voličů ještě nezakořenili. Každý jejich úspěch teď bude velký, ale každá jejich chyba také.

Dalším vítězem je Kateřina Konečná a její koalice STAČILO! Skoro deset procent hlasů předčilo očekávání. Když si uvědomím, že začala na stejných preferencích jako PRO a dala do kampaně zhruba stejné peníze, ukazuje se, o kolik byla její taktika lepší. Stejně jako Motoristé, i STAČILO! vysálo voliče na levici a propadlo zde ještě méně hlasů než na pravici. Kateřina Konečná nebude v Bruseli sama a má na čem stavět. Kampaň STAČILO! byla z odborného hlediska jedna z nejlepších. Česká konzervativní levice má otevřené dveře k obrodě a růstu. Za STAČILO! se do EP dostala jedna komunistka a jeden nekomunista, což ukazuje, že nová značka není jen závoj na zakrytí loga KSČM. Kateřina Konečná skutečně dala příležitost osobnostem z Alternativy a myslela to od začátku vážně.

Členy KSČM bych rád upozornil dva grafy. Jeden s preferencemi KSČM a jeden s výsledky STAČILO! Kdo má uši k slyšení, slyš!

Smutným poraženým je SPD. Desetiprocentní SPD plus tříprocentní Trikolora dosáhla dohromady šesti procent. Jak vidíte, spojovat se dá dobře i špatně. Kampaň byla plná chyb, korunovali je neúspěšnou demonstrací a ve všem tom zmaru je jediným světlým bodem, že se znovu dostal Ivan David, kterého překroužkovali před Petra Macha.

Pokud se vedení strany nad sebou vážně nezamyslí a nezmění v SPD úplně všechno, v parlamentních volbách nepřelezou přes pět procent. Opět ukázali, jak malé mají tvrdé voličské jádro. Začít musejí okamžitě. Včera bylo pozdě. Paradoxně, nejlépe dopadly pro SPD volby v Praze. Takže jestli se chce Tomio někoho zeptat, jak postupovat s nápravou, začal bych právě tam.

Ivanovi Davidovi bych rád připomněl, že to byl jeho vlastní asistent, Martin Čermák (bývalý asistent Petra Macha), který u Okamury zařídil, aby právě Macha upřednostnili před Ivanem Davidem, což je jeden z hlavních důvodů, proč SPD prohrála na celé čáře. Jestli si takového hada dál bude hřát na hrudi, brzy se dočká dalšího podobného podrazu. A jestli Okamura bude vyhodnocovat volby tak, že generálové to naplánovali dobře, ale je zapotřebí postřílet ty, kteří masakr přežili, good luck. Komu není vzájemné rady, tomu není hospodářské pomoci.

Trikolora se právě odebrala na smetiště dějin, nikdo si toho nevšiml a nikomu nebude chybět.

Svobodní jsou na svém. Vždycky dostanou kolem jednoho procenta a nikdy se to nezmění, ať dělají cokoliv, ať angažují kohokoliv, kdykoliv a jakkoliv. Nepomohl tomu Diviš, nepomohla Šichtařová a nepomohl tomu ani Matěj Gregor, kterého bych doporučil vaší pozornosti. Byla by škoda, kdyby marnil svůj talent u libertariánů, kteří vždycky jen vybudí naděje a pak nic z toho. Je nejvyšší čas Svobodné kopnout do řiti a přestat jim věřit jejich řeči, že tentokrát už to konečně dají, protože to nedají. Nikdy to nedají. Ještě jednou: NIKDY TO NEDAJÍ.

PRO Jindry Rajchla je průser, který jsem půl roku předpovídal. Myslím, že se na jejich údělu nedá nic změnit, protože se nedá nic změnit na lidech, kteří PRO vedou. Srdcařů by tam bylo a je dost, ale jen dole na roznášení letáků. Nahoře jsou Haškové, Vackové, Drbohlavové a Růžičkové. Petr Viktorýn úspěšně dotahuje Janu Volfovou v rozbíjení politických projektů… jeho nápad, že se půl roku před volbami PRO zbaví všech tváří, které předtím těžko budovalo, ve prospěch politických dinosaurů, ten vejde do dějin. Viktorýn má po Trikoloře už druhý zářez a věřím, že nebude poslední.

V PRO by musel zůstat Jindra Rajchl sám a začít úplně od nuly, aby se s tím dalo něco dělat. Že politický svět přijde o Drbohlava, Haška, Vacka a Růžičku, mi vůbec není líto. Svým způsobem, všichni v PRO věděli, že současný směr je špatně. Ale jen někteří měli odvahu to Jindrovi říct a byli za to ihned po zásluze potrestáni. Bez zpětné vazby to pak musí dopadnout špatně.

S volebním výsledkem PRO skončila éra Václaváků. Zůstanou jen vzpomínky a jeden dokumentární film. Ale zbytečné to nebylo. Jeden z řečníků na pódiu, Ondra Dostál, se stal europoslancem. Čtyři roky takhle chodil mluvit po různých demonstracích čtyři roky řešil s Alenou Dernerovou, jak tu energii lidí smysluplně přetavit v něco úspěšného a na konci z toho byl europoslanecký mandát u koalice STAČILO! Dlouhodobá systematická práce s Nielsenem, Vondráčkem, Landou či sdružením SMIS nakonec přinesla své ovoce. Ale dalo to zabrat.

Mimochodem, Ondra Dostál dostal víc preferenčních hlasů než Jindra Rajchl nebo pirátka Gregorová. To jen abyste pochopili, jak ošidné jsou fejsbůkové bubliny a jak důležitá je dobrá taktika a předvídavost. Do politiky nepatří zbožná přání, nepatří tam fandění. Vítězí pragmatismus, přímočarost, schopnost dobrého kompromisu a dlouhodobá soustavná práce.

SOC-DEM je mrtvá, Aliance je mrtvá, Vrabel je mrtvý, ČSSD je mrtvá. V tomto ohledu levicoví voliči projevili víc disciplíny než ti pravicoví a hodili to Kateřině Konečné rovnou. Jaképak zdržování. Mimochodem… pamatujete, že si Socani kdysi dávno odhlasovali tzv. Bohumínské usnesení, že s KSČM nikdy nepůjdou do koalice? A vidíte, komunisté jsou stále zde, s chutí to znovu rozjet, zatímco nad Sociální demokracií smrtka zavírá víko rakve a má tvář Michala Šmardy. Ne nepomohou ani jiné tváře ani další změna loga. Strana už je příliš načichlá morovým puchem. Věděl bych tak o dvou či třech jménech, kterým by stálo za to, hodit lano. Zbytek nestojí ani za záchranu, ani za pláč.

Tolik dneska. Zítra si povíme, co tyto výsledky budou v nejbližší budoucnosti znamenat.

Přátelé, pokud mě chcete podpořit v mém Vidláckém úsilí, prosím pošlete dar Institutu českého venkova. Každý, kdo pošle alespoň 350,- Kč, může si na oplátku vyžádat knihy, trička, samolepky a odznaky z nabídky. Číslo účtu: 1769955003/5500 IBAN: CZ8355000000001769955003. Kdo chce, může přímo na stránkách Institutu pro platbu použít QR kód. Doporučuji poslat platbu a druhý den si zadat adresu pro zaslání. Stačí přímo na Vidlákových kydech kliknout v záhlaví na „objednat knihu.“

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.7 (342 hlasů)

Komentáře

Trvalý odkaz

Plus je jak to dopadlo tady cca. Mínus je na Slovensku, tam vyhrál Šimečka. Taky Polsko, tam Tusk. Ale o málo.

 

Dobře dopadla Le Penová a AfD a Wilders... Orbán vyhrál, ale má velkou konkurenci co pochází z jeho vlastní strany...

 

Ale zase maj většinu ty staré frakce, tedy Lidovci, Socialisté, "Liberálové" a (rudo)Zelení.

 

ID a ECR jsou ty lepší frakce, národovské a konzervativní, ale bohužel v ECR je naše retardovaná ODS a slaboch Vondra... Jako posílily ty frakce, ale furt málo...

 

Konečná je u ultra-levice ve frakci, ale přitom je spíš národní socialistka. Měla by jít k Wagenknechtové (nová frakce konzervativní "levice")

Průměrný počet slepic: 4.6 (70 hlasů)

Na váš výstižný příspěvek "Plusy a mínusy" skvěle navazuje viz níže článek Jindřicha Kulhavého: 

Jindřich Kulhavý   - Tak jak to vnímáme my?

Máme za sebou evropské volby a zprávy z ostatních států dávají naději v určité změny. 2.místo AfD v Německu je pro rozumně uvažující Evropany radostnou událostí, protože zkostnatělé Německo otravující celý kontinent svou potřebou určovat její směřování má vnitřní problém. Tím je odpor AfD vůči migraci, Green Dealu a mnoha dalším nesmyslům prosazovaným tamní vládní koalicí. Také neúspěch strany, ze které vzešel Macron a naopak vysoké zisky hlasů Marine Le Pen, je dobrou zprávou pro Evropu. Podobnou radost nám udělali Rakušané.

  Národně zaměřené strany zaznamenaly vzestup, což částečně znamená přidání se k Orbánovi, který tuto linii drží už déle. U nás má vše zpoždění a výsledky voleb v České republice jsou varujícím překvapením pro většinu Čechů, přestože vyšel náš odhad.

Vyhrálo ANO, tedy eurohujerská strana spojená s covidohysterií, prvním obřím schodkem národního rozpočtu, podporující spolupráci s USA a Ukrajinu. Babiš je pořád vnímám především jako protistrana Fialy, ve skutečnosti se moc neliší.

Druhé místo obsadilo sdružení Spolu, Niedermayera kroužkovalo mnoho lidí  a naznačuje to, že prolhaný Fiala, arogantní Pekarová Adamová a asociální Jurečka mají stále dost příznivců spokojených se zadlužováním státu. Pokud se tu rýsuje nová vládní koalice, o které se v zákulisí hovoří , pak je to ANO a Spolu. Na náš vkus tu nic tak manipulující s pravdou ještě nebylo. Niedermayer je odstrašující vzor eurounijního grázla, ovšem mnoha voličům připadá asi jako bijec za jejich zájmy. To ale musí být omyl, protože tento europoslanec patří k tvrdému jádru těch, kteří si představují Brusel jako vládce všech prstenů majících neomezenou moc nad jednotlivými státy.

Nepříjemné překvapení pro greendealisty a v posledních dnech především  marketéry STANu pronásledovaný Filip Turek získal mandát nejen pro sebe, ale pro Přísahu a Motoristy ještě jeden další. Jen pro upozornění, není to nacista, rozhodně není podporovatelem homosexuálů, jen ty, kteří si ze své orientace neudělali přednost, plně akceptuje. Celou tuto hysterii nastartovala Bobošíková (na čí objednávku?) a přidala se Nerudová se svým týmem. Turek nebude patřit k těm, kteří by byli v Bruselu nevýrazní. Dva mandáty jsou příslibem i pro naše parlamentní volby. Mít polovinu hlasů získaných koalicí Spolu, ovšem za daleko méně peněz, to je vyloženě úspěch. Teď bude třeba hodně pracovat.

Dalším skokanem je Stačilo, i když Kateřina Konečná se do Bruselu vrací. 2 mandáty jsou i přes její předsednictví v KSČM přeci jenom úspěch a místo celkově naznačuje, že lidé už mají potřebu něco změnit a část z nich nostalgicky vzpomíná dobu dávnou minulou. Možná svým způsobem právem.

Až pátí jsou STAN. Z našeho pohledu musí být příjemně překvapeni, protože mít Nerudovou v čele kandidátky s Farským znamenalo riskovat totální propadák. Hloupá Nerudová zázračně prošla, u Farského lze konstatovat, že byl nasazen Spojenými státy naočkovaný agent. Dozimetr bohužel nezafungoval dostatečně, Migrační pakt a lhaní o něm také ne, takže se STAN opět do evropského parlamentu dostali. Jak říkáme, jsou li rozladěni, pak neprávem, spíše je to komedie. Z lejna udělali kuličku, musí to být pro ně úspěch a pro Nerudovou samotnou zázrak.

Pirátský kolaps dělá radost všem normálním lidem, i když Kolaja je nepovedenou přírodní katastrofou a bude České republice nadále škodit. Jeden mandát je tedy i tak zbytečně moc a odpovídá to počtu Pirátů v naší poslanecké sněmovně.

SPD doplatila na špatnou předvolební kampaň, na vzestup Přísahy a Motoristů a na jistou laxnost. Kdyby SPD byla radikálnější v prosazování svých názorů po vzoru německé AfD, jejíž členové jsou dokonce šikanování ze strany vládní koalice, policie a justice, měla by více příznivců. SPD bohužel spí na vavřínech a může se stát, že se v příštích parlamentních volbách nedostane nikam. Teď je třeba vzít rozum do hrsti, nevymezovat se proti konkurentům z opozice, ale naopak zesílit tlak na vládní koalici. Jen to státu prospěje.

  Jak jsme odhadovali, PRO Jindřicha Rajchla prohrálo již v době odchodu Rédové a díky zbytečným personálním přehmatům. Svobodné bychom viděli v Bruselu radši než Spolu, STAN či Piráty. Ale to asi tušíte, bohužel to nevyšlo. Snad budou pokračovat v nastoupeném trendu. Místa pro rozumné politiky je u nás dost a mohli by nahradit ty, kteří nám systematicky škodí. Bohužel celkově Pětikoalice získala více hlasů, než Evropa i Česká republika potřebovali.


Jindřich Kulhavý   10. 06 2024
www.inadhled-live  

Průměrný počet slepic: 4.6 (87 hlasů)

Přátelé, kamarád mne upozornil na článek od Šafra. Musím se s vámi podělit o to, jak   přemýšlí  uvažuje  liberální demokrat. To fakt stojí za to, alespoň úryvky:

"...  slabomyslné hnutí Motoristů ve spojení s policejní stranou Přísaha odráží novou vlnu vesnického fašismu. A Stačilo soudružky Konečné je jenom rudou verzí této nahnědlé sedliny. Ideově jde v podstatě o totéž. Buranský fašismus s vesnickým bolševismem úzce souvisí. To samé, co pan Turek umí dopravit k mladým voličům, dokáže Konečná dopravit k seniorům. Jde o odpor k civilizovanému světu, k inteligentnímu chování u společného evropského stolu. Bude to strašná ostuda, až se všichni naši uctívači zaostalosti začnou na evropské scéně projevovat ... "

"... Česko ... vyslalo do Evropy početný kontingent lhářů, kolaborantů a naprostých kašparů. Seriózní lidé jsou v naší evropské misi v menšině a naše ostuda bude značná. Evropská média to ještě nemohla zaznamenat, protože bankrot Emmanuela Macrona a kancléře Olafa Scholze je pro ně mnohem zajímavější. Ale ono to přijde ... "

Tenhle  "génius"   píše články   v souladu  s  rétorikou  současné vlády.  Ale pokud smečka  u vesla není úplně a totálně  blbá,  brzy  dostane Šafr nové pokyny a změní  rétoriku,  protože tyhle  výplody  jeho duševního  onanování musí odrazovat  i zapřisáhlé  libtardy. 

Celý článek zde

 

Průměrný počet slepic: 4.8 (58 hlasů)

Inu, to je opravdu děsivé. 

Říkám si, že v ještě děsivějším stavu musí být společnost, která nejenže dopustí, aby takoví lidé promlouvali do veřejného prostoru, ale dokonce volí takové vlastní vedení, jež tyto lidi angažuje za účelem utváření veřejného mínění. Prostě děs a hrůza.

Váš Jiří

PS.: Přesto mám radost, že volby dopadly docela dobře. 

Průměrný počet slepic: 4.8 (29 hlasů)

Jestliže toto individum, které se zove Šafr tvrdí, že v evropské politice v dnešní době existuje civilizovaný svět a inteligentní chování, tak není třeba se jeho slovy vůbec zabývat a přikládat jim jakoukoli váhu! Podobně jsem se včera asi 5 minut řechtal, když v rekci na výsledky voleb prohlásil jeden rozvědčík, že se v Evropě dostávají k moci exstremistické síly a že je třeba se tím zabývat! Ale bacha - on tím nemyslel migranty a Banderovce! 

Průměrný počet slepic: 4.9 (22 hlasů)

ať si kafrá. Šafr, když si popije sedne do auta a ádie!  Když ho policejní hlídka staví, hádání ho hodně baví. Šafr ví, jak národ srát, on je totiž  taky"demokrat!""

Průměrný počet slepic: 5 (12 hlasů)
Trvalý odkaz

Došlo mi mailem, bez uvedení kdo to kdy a kde napsal:

Ukrajinské úřady postrádají 3,4 milionu Ukrajinců, kteří neopustili Ukrajinu, ale skrývají se před státními orgány, aby se vyhnuli frontové mobilizaci. Předseda poslaneckého výboru pro hospodářský rozvoj popsal v ukrajinské televizi, jak se miliony Ukrajinců odpojily od státního systému, odstěhovali se z bydliště, přestali používat bankovní účty, platební karty a pracují a žijí někde načerno . . .
Na Ukrajině mizí už nejen peníze ze západní vojenské a humanitární pomoci, ale dokonce už i samotní Ukrajinci. V televizním diskusním panelu ukrajinské televize to oznámil Dmytro Natalucha, předseda poslaneckého výboru ukrajinského parlamentu pro hospodářský rozvoj.
Podle jeho prohlášení postrádají ukrajinské úřady ke konci ledna 3,4 milionu mužů v branném věku, kteří naprosto dokonale a dočista zmizeli ze státního systému a stát o nich ví jenom jejich identifikační číslo. Jak uvedl Natalucha, ti lidé neodjeli do ciziny, nejsou invalidé, nejsou studenti, nejsou v armádě a nejsou nikde oficiálně zaměstnáni. Na adrese svých bydlišť se nezdržují, prostě zmizeli, ale pravděpodobně se stále podílí na ekonomice, někde pracují, ale pouze načerno.
Těch lidí je podle Nataluchy tak obrovský počet, že to začíná být národně-bezpečnostní a ekonomický problém, protože ti lidé neodvádí do rozpočtu žádné daně a navíc vznikají mezi nimi neregistrované ekonomické vztahy, neregistrované underground banky, nebankovní struktury, prostě část ukrajinské populace začala na Ukrajině zakládat Deep State, tedy skrytý hluboký stát s vlastní strukturou, ale v jiném slova smyslu než představuje americký Deep State. Ten je tvořen ze shora nevolenými elitami a vojensko-průmyslovým sektorem napojeným na americkou 5. kolonu, tedy na korporátní média, která jsou nedílnou součástí amerického Deep State.
Na Ukrajině vznikl Deep State s miliony nedohledatelných lidí. Tento ukrajinský systém je ale budovaný zezdola z podsvětí, přičemž strukturalizace ekonomiky tohoto Deep State je v podstatě totožná s americkou předlohou. Je to autonomní a skrytý systém, který je zcela oddělen od státních institucí a od státu jako takového. Tato obrovská skupina skoro 3,5 milionu ukrajinských mužů se může kdykoliv radikalizovat a vytvořit sílu vnitřního odporu vůči státu. Natalucha proto varoval, že chystaný mobilizační zákon se musí radikálně změnit a zmírnit, protože jinak bude mít za následek něco daleko horšího pro Ukrajinu, a to je vytvoření podzemní moci, resp. Deep State aparátu z podsvětí, které mohou prý ovládnout Rusové.
Ukrajina je obrovská země a tito lidé prostě se najednou ztratili, aniž by opustili území Ukrajiny. Ti lidé rovněž přestali chodit do obchodů na nákupy, ve kterých patrolují hlídky odvodních úřadů (TCC), protože na Ukrajině se po éře Covidu rozšířili donáškové služby, takže tito lidé si
objednávají zboží na donášku, od jídla až po oblečení, drogerii, léky, prostě úplně všechno. Tyto služby přitom rovněž poskytují donáškové firmy,
které fungují buď napůl anebo úplně mimo systém. Na ruských sociálních sítích si z toho dělají legraci, že se Putinovi povedlo demobilizovat 3,4
milionu Ukrajinců bez jediného výstřelu, což je ale do značné míry nesprávné vyhodnocení. Zelenský de facto proti sobě vyrobil na Ukrajině podzemní armádu. Tohle není Putinova zásluha, protože toto zmizení 3,4 milionu ukrajinských mužů má na svědomí jediná osoba, a to kokainový guru Volodymyr Zelenský. Právě on posílá do ruského masomlýna na Donbasu a na jihu Ukrajiny  stovky tisíc Ukrajinců, aniž by to mělo význam a smysl, protože fronta se nikam nepohnula vítězství není a nebude. Všichni Ukrajinci, kteří chtěli dobrovolně bojovat za Ukrajinu, už odvedeni byli a buď jsou mrtví, anebo invalidní po zmrzačení v boji. V této chvíli už na Ukrajině není ani jeden jediný Ukrajinec, který by v současné chvíli chtěl jít na frontu dobrovolně.
A proto přišel prezident Zelenský minulý rok v prosinci s návrhem novely mobilizačního zákona, který po pár dnech nakonec z parlamentu stáhl kvůli přepracování, protože neměl šanci na schválení.Od té chvíle se na ukrajinských médiích pořádají panelové diskuse a debaty k novele, co by v ní mohlo být, co by tam nemělo být, vedou se polemiky, a to je známka toho, že ta novela je vlastně už teď de facto mrtvá, protože ať se na
to podívají jakkoliv, nakonec to skončí u stejné a jediné otázky, kde vzít nové vojáky, když nikdo už bojovat nechce? Na Ukrajině již totiž denacifikace proběhla.
Ukronáckové již byli mobilizováni, anebo jsou z nich váleční invalidé.Naživu zůstávají jen dobře vypasení velitelé v týlových pozicích, kteří fanaticky
dopředu do zákopů ženou mobilizované a vyjukané odchytance odněkud z ulice v Kyjevě, kde je sebrala hlídka TCC při cestě na diskotéku
Míši Kocába a liberálů z Pohody. Tito odvedenci mají na frontě životnost 48 hodin. Nikdo už nechce na frontu a média se snaží maskovaně nastolovat diskusi o potřebě konce války. Velitelé ale jejich smrt nahlásí až za 2 nebo 3 měsíce, během kterých berou na odvedence dál peníze, proviantní příděly a munici, obojí potom obratem mizí na černém trhu na Ukrajině. Jít umřít na frontu bez smyslu a bez naděje na vítězství je prostě pro Ukrajince slabá motivace. Není divu, že se ti kluci, muži a starci odpoutávají od systému a mizí ve strukturách ukrajinského podsvětí a černé ekonomiky, v nedohledatelném prostředí ukrajinského Deep State. Ukrajinci nejsou všichni náckové, ani Banderovci, jsou to normální lidé, kteří válku nechtěli, proti Rusku jít bojovat nechtěli, mnozí ani Majdan nepodporovali, ale teď by měli jít umírat za Ňuchačenka a jeho krasavici, na kterou má napsané nemovitosti po celém světě? Tak se prostě seberou a jdou. Ti, kteří mají peníze, uplatí celníky na hranici a skončí v EU. Ti, kteří nemají peníze na uplacení, zmizí v podsvětí na Ukrajině mimo systém. Těch lidí je zjevně už tolik, že už se o tom mluví i na ukrajinské televizi a dokonce zazní i číslo 3,4 milionu mužů v branném věku. Podle mého názoru to nebylo náhodou, že to zaznělo, protože jde o proces veřejného názoru a odporu proti další mobilizaci, který se ale maskuje mnoha způsoby, aby nedošlo k obvinění z poraženectví a z kolaborace s Ruskem výroky o potřebě konce války. Všichni už vědí, že Zelenský zařízl Zalužného, ale nesmí se o tom mluvit, protože se hledá nástupce. Přesně
tohoto se bojí ti poslanci parlamentu a úředníci, kteří si vidí dál než na špičku nosu, protože oni by byli v případě takového povstání první na řadě
jako kolaboranti se Zelenského režimem, který vyvražďoval ukrajinský národ sebevražednou mobilizací. Odvolání Valerije Zalužného z postu vrchního velitele vojsk a skandál s únikem informace o jeho odvolání pouze ukazuje na to, jak se na Bankové ulici v Kyjevě už Ňuchačenko požírá
vzájemně s vlastními lidmi a veliteli, protože válka je v prdeli, takto jadrně si to mezi sebou už narovinu říkají generálové se Zelenským a ten
potřebuje neúspěch loňské ofenzívy na někoho svalit, protože když to neudělá, vinu ponese on sám. Moskva potřebuje Zelenského živého co
nejdéle, protože likviduje ukrajinskou armádu efektivněji než celá Ruská armáda a její spec-operace. Zelenský se v bunkru totiž skrývá před vlastními lidmi! Proto paradoxně se Ňuchačenko cítí nejlépe a neohroženě jen při návštěvách v zahraničí. Tam se nebojí, protože tam mu lezou do pozadí všichni, se kterými se setká. To mu dělá dobře. Jakmile se ale vrátí na Ukrajinu, hned natáčí videa z bunkru a ze své izolované kanceláře. Bez nikoho dalšího, bez panelů, bez debatních fór. Prostě doma mu jde o krk. A ne kvůli Ruské armádě. Někde kolem, po celé Ukrajině, se totiž potuluje jakási armáda 3,4 milionů ukrajinských chlapů, o kterých režim neví, kde jsou. Ten pocit musí být opravdu děsivý.

Průměrný počet slepic: 4.7 (135 hlasů)

Inzo, dost dobrý a dost zajímavý článek. Samozřejmě "nic na jistotu", ale přinejmenším na zamyšlení a zvážení a různé úhly...

 

 

Průměrný počet slepic: 4.6 (41 hlas)

Možná že tyto zmizelé 3,4 milionu Ukrajinců, kteří neopustili Ukrajinu, ale skrývají se před státními orgány, budou začátek konce zeleného krvelačného šaška který se zaprodal Anglosasům a místo mírového  jednání v roce 2022 které se jednalo v Instanbulu a které krvelačný zelený šašek odkopnul na povel  Anglosasů takto rozpoutal na Okrajině peklo a jatka pro stovky tisíců Ukrajinců . 

Průměrný počet slepic: 4.4 (52 hlasů)

Washington  včera  oznámil, že  ukrajinské doly na železo, zlato, lithium a další suroviny nesmí za žádnou cenu padnout do rukou Putina ani Xi. Mají hodnotu 1/3 dluhu USA, a Amerika je nutně potřebuje pro svůj další rozvoj! 

Že  'grýndýl'  a covid  je jen podvod,  kšef a nástroj na ojebání  lidí  už  asi  většina lidí ví, alespoň tady.  Že válka na Ukrajině je taky podvod a  hnusný,  špinavý kšeft - ostatně jako každá jiná válka -  už  asi většina lidí tuší.   Skutečný  důvod  a především  pokračování  války na Ukrajině  rozebírá dnešní MAP2015, odkaz zde.  

zdroj: https://www.michalapetr.com/

Průměrný počet slepic: 4.6 (26 hlasů)

a na Ukrajině se ztrácí úplně všichni a všechno.

Průměrný počet slepic: 4.7 (7 hlasů)
Trvalý odkaz

jestli už je vidět světlo na konci tunelu. Nikdo mi na to neodpověděl

Zeptám se tedy dneska jinak. Ryjeme tedy ještě držkou v zemi nebo už nejsme ve sračkách celí, ale jen po krk? 

Průměrný počet slepic: 4.3 (40 hlasů)

Je to o něco lepší než to bylo, ale furt málo...

 

Většina Evropanů řekla, že chce jet v zajetých kolejích: Green deal, multikulti, migrace,...

 

Jinak by volili jinak... Bohužel...

 

Uvidíme, jaký to bude mít všecko dopad až za čas...

Průměrný počet slepic: 4.8 (58 hlasů)

Dle mého osobního názoru, kdyby to byla "držtička v zemi", tak je mnohem vyšší volební účast. Tak se nedá přednost výletům, chatám a dalším záležitostem, tak se neříká "nestarej se o politiku, bude se ti bez ní žít líp", ale stará se o to, aby se žilo líp ve spravedlivém, hrdém, národním státě! Něco málo se třeba i obětuje. Mám radost ze STAČILO, ale pořád je to moc málo. Pořád to není to světlo dost výrazné, posunující... Tak to stále spíš vidím tak, že se to kolem dá do pohybu a my se pak pomalu přidáme. A nebo také ne...

 

Průměrný počet slepic: 4.8 (48 hlasů)

A ještě dodám, že mi stále připadá, že tak nějak bohužel nejsou lidi na to zlepšení, když se řeší  stále "krávoviny",které byly předhozeny "lidu",  zvláště mladým na "rozptýlení" a neřeší  se to podstatné a nevytváří se ty opravdové hodnoty! Pouze šmuk...zástupné problémy... Tak se zatím musíme snažit my, každý v mezích svých možností:-)

 

 

Průměrný počet slepic: 4.7 (44 hlasů)

Zatím se diskuse neúčastní žádná baba Vanga, takže to vypadá tak, že zdání je skutečnost a skutečnost je zdání.

Průměrný počet slepic: 4.3 (7 hlasů)

v české zemi, nemá pro lid žádné ceny. Český lid se nedá zmást, stále se dá leckde a ledacos krást!

Průměrný počet slepic: 4.5 (8 hlasů)
Trvalý odkaz

Někdo někde napsal krásnou větu. Dobře jsme se již měli, bude jenom hůře. Měl a má pravdu. Jak po stránce politické, tak i po té morální a ekonomické. Aby systém správně fungoval, lidé potřebují žít v permanentním strachu. 50 let strachu před tím, jak nás chtějí kapitalisté zmasakrovat, následovalo 35 let strachu před masakrem ze strany Rusa, další strach z pandemie, současnost je strach z atomové války a muslimů, atd atd. Člověk, který nemá mozek uspořádaný tak, aby mohl správně vyhodnotit informace které kolem sebe slyší a vidí, by vůbec neměl chodit tam, kde jsou lidé a sdělovací média. Jak zase jeden týpek řekl : Jen bláznovi se zdá život jednoduchý. Intelektuál pořád přemýšlí, vyhodnocuje, je permanentně ve stresu. A to je ta odpověď na  otázku, zda rejem držkou v zemi, či nikoliv. Je to v osobnosti jednotlivce. Tak jednoduché to je.

Průměrný počet slepic: 3.4 (43 hlasů)

Stejně jako zdraví. Subjektivní pocit. Já s důchodem 26 000.- a trochou peněz navíc (20 000.-) mám hřejivý pocit, že úplně chudý nejsem. 

Kdybych měl třeba stokrát víc, ten pocit by byl stejný. Pořád by existovaly věci nad mé možnosti.

Otáza zní jednoduše - jsou pro mě ty věci nezbytné? Budu mnohem šťastnější, když je budu mít?

Průměrný počet slepic: 4.2 (42 hlasů)
Trvalý odkaz

Putin prý poslal do Prahy agenta, aby zapálil autobusy MHD! Demence českého premiéra má zakrýt výprask pětikoalice v Evropských volbách a nemá ani odvahu složit mandát a vyvolat předčasné sněmovní volby jako Macron! Triumf AfD v Německu a Babiše v Česku, ale slavila i Ursula! Hurá na Putina, anebo větší rozštěpení EU? Už zaznívají hlasy, že vlastně vyhrál Putin!

Když prohraješ v kostkách a porážka se nedá vysvětlit a ani omluvit, když přijde čas na placení, začni křičet, že za humny je armáda nepřítele a musí se okamžitě vyhlásit mobilizace! Odvedeš tím pozornost od své porážky ve hře a od povinnosti k platbě směrem ke zděšení ostatních spoluhráčů, které čeká mobilizace a na nějaké kostky v tom okamžiku zapomenou. Tahle poučka Niccolo Machiavelliho urozeným šlechticům závislým na hazardu pro případ, jak se vykroutit z vyplacení dluhů z vrhcábů, je naprosto platná i dnes.

A český premiér tuto poučku použil právě v den po vyhlášení výsledků [1] voleb do Evropského parlamentu, když přišel s bizarní historkou o tom, že Putin nařídil útoky na autobusy pražské MHD [2]. Jeho slepenec SPOLU totiž ani při poloviční účasti voličů, než kolik jich chodí k parlamentním volbám, nebyl schopen porazit nenáviděného Andreje Babiše! A proto musí přijít zástupná kauza o ruském útoku na autobusy! Babiš totiž vyhrál eurovolby v ČR a příští rok na podzim to bude naprostý masakr, protože při plných počtech voličů bude Babiš sahat bez problémů po 40% hlasů do sněmovny.

Volby do EU totiž byly v ČR referendem o vládě Petra Fialy, jestli voliči podporují vládu. A protože k volbám přišlo 36,45% voličů, tak je jasné, že i za takto nízké účasti při porovnání s volbami do sněmovny je Babiš schopný vyhrát volby, což ukazuje na obrovskou voličskou základnu Hnutí ANO. Zatímco na Slovensku dokázala Sórošova sjednocená fronta pod krycím názvem Progresivní Slovensko vyhrát a přeskočila SMER o zhruba 3% se ziskem 27% hlasů, tak v ČR toto Fialův progresivní slepenec SPOLU nedokázal.

A nejhůře dopadli Piráti, kteří získali pouze 1 mandát. Po takovéto porážce stran pětikoalice by bylo nejlepší vypsat předčasné volby, stejně jako to udělal Emmanuel Macron, jehož unijní frakce Renew ztratila neuvěřitelných 22 křesel v Europarlamentu. Voliči ve Francii odmítli jeho válečnou politiku! Ve Francii volby vyhrál Putin! Tyto titulky teď plní francouzská bulvární a satirická média. Voliči prostě odmítli Macronův plán na vyslání vojáků na Ukrajinu!

Druhými nejvíce poraženými jsou Zelení, kteří v EU parlamentu přišly o rovných 20 křesel, což lze přeložit jako odmítnutí německých voličů jejich tzv. Zelené agendy. Německá AfD skončila na druhém místě za CDU, potvrdila svůj obrovský růst a ani pokus o řízenou diskreditaci o tzv. ruské stopě nijak straně neubral voliče. CDU bude mít v EU parlamentu 29 křesel, AfD 15 křesel, SPD jen 14 křesel a Zelení 12 křesel.

Vládní SPD tak zažila jeden z největších výprasků v EU, protože skončila v Německu v eurovolbách až na 3. místě za CDU a AfD. Z tohoto výsledku mám největší radost, bouchl jsem šampus, protože z konceptuálního hlediska všechno jede podle plánu. Je to klasický proces demise současných vlád v EU, přičemž toto je předehra, která vyvrcholí v parlamentních volbách v jednotlivých zemích.

Ve Francii už vláda padla a Macron vyhlásil předčasné volby. Scholzova vláda je v šoku a zatím hraje mrtvého brouka. Jenže ne v ČR. Podle Machiavelliho poučky u vrhcábech totiž Petr Fiala svolal tiskovou konferenci a oznámil, že za nedávnými požáry autobusů pražské MHD prý stojí zahraniční skupiny, které jsou prý možná organizovány z Ruska. Jeden útočník prý byl již zlikvidován.

Petr Fiala tak oficiálně potvrdil, že se dočista zbláznil, anebo nejspíše trpí demencí, a v tom případě by se měl obrátit na odborného geriatra, který by mu doporučil medikaci. Jinak si nedokážu vysvětlit, jak může premiér republiky několik hodin po skandální porážce v Evropských volbách vypotit takový nesmysl, jako že Putin plánuje požáry linkových autobusů MHD v Praze, mimochodem právě těch, které zachvacují požáry pořád a neustále, stačí si zpětně prohlédnout český bulvár mnoho a mnoho let zpátky.

Musím se ale vyjádřit k propadu SPD, ale teď nemyslím tu německou Olafa Scholze, ale tu českou Tomia Okamury. Zisk jen tak tak nad 5% hranicí je budíčkem, že něco se stalo, něco se děje, a není to dobré. Došlo přesně k tomu, co jsem očekával. Tomiova SPD se totiž v očích protestních voličů etablovala jako již zavedená a systémová strana, která nenabízí změnu. A tu opravdu SPD už nenabízí, protože SPD je ve sněmovně od roku 2017 a po 7 letech se strana nijak nevyprofilovala jako tvrdá opozice ve stylu německé AfD, která vznikla ve stejné době jako Okamurova SPD, ale na rozdíl od ní AfD neustále roste.

Německá AfD stále posiluje, zatímco Okamurova SPD oslabuje. Aneb když dva dělají totéž, není to totéž

V čem je rozdíl? Rozdíl je v opoziční autenticitě. AfD se nesnaží hrát roli konstruktivní opozice a především nerazí politiku recyklovaných politiků. SPD se totiž začala transformovat na “béčko” bývalé ČSSD, ze které odešly silné figury, které byly přitahovány národním programem SPD, který ČSSD razila naposledy za vlády Jiřího Paroubka, a to už je nějaký pátek. Sobotkova ČSSD zatroubila k transformaci od socialistické demokracie k evropskému liberalismu, a výsledkem je dnes 1,86% v Evropských volbách. Konec. Voliči totiž odešli jinam. A totéž teď potkalo SPD. Voliči SPD odešli k Přísaze, k Motoristům, k Turkovi. A nemuselo se čekat, až bude po žních, protože voliči SPD odešli k Turkovi už počátkem června.

Část hlasů SPD odebral Jindřich Rajchl a rovněž kandidátka sjednocené levice Stačilo! na čele s Katkou Konečnou z KSČM. Přísaha a Motoristé dostali 10,26% a Stačilo! 9,56% v porovnání s 5,76% pro SPD. Většina odčerpaných hlasů od SPD skončila právě u jedné s těchto dvou kandidátek, což je jasným varováním pro SPD i do parlamentních voleb příští rok na podzim.

Na politické scéně se objevují nové tváře a voliči chtějí změnu, přičemž každý konceptuálně gramotný politik ví, že voliči nechtějí ani tak program, ani výsledky práce, které má nebo nemá strana za sebou, ale chtějí změnu, protože jakkoliv to zní paradoxně, tak sama “změna” je pro voliče ten nejlákavější program. SPD je zkrátka již starý projekt, který na nabídce “změny” nemůže a nesmí stavět svůj program, protože na to už je strana příliš systémově zavedená a vnímaná voliči.

Německá AfD neustále roste proto, že AfD nepřijala pozici Okamurovy SPD jako systémové konstruktivní opozice. Tuto roli AfD nepřijala proto, že jí ani nebyla nikdy nabídnuta, na rozdíl od minulé vlády Andreje Babiše, která nabídla SPD tuto roli ve sněmovně. Důkazem byly potom následně společné návrhy zákonů SPD a ČSSD o zbraních a o domobranách. A nejen to.

Společné hlasování SPD se systémovými stranami na vytvoření parlamentní komise proti hybridním hrozbám, společné hlasování SPD se systémovými stranami na podporu Izraele atd. Tuto roli německá AfD nikdy neměla a udržela si status tvrdé opoziční a do značné míry “Putinovy” strany v Bundestagu, což je nálepka, které AfD čelí v německých médiích od rána do večera.

Němečtí voliči tak vnímají AfD jako skutečnou změnu vůči CDU/CSU a německé SPD. Proto čísla AfD neustále rostou, protože AfD je vnímána jako strana nabízející “změnu” a lidé tomu věří. Jenže, kdo uvěří z českých voličů, že po 7 letech ve sněmovně a poté, co do SPD vstoupili bývalí politici ČSSD, kteří přeskočili z potápějící se domovské lodě Lidového domu, nabídnou nějakou změnu?

A to je přesně ten důvod, proč voliči SPD, minimálně polovina z minulých EU voleb, šla nakonec raději k Turkovi. A pokud nechce SPD příští rok na podzim skončit mimo sněmovnu, měla by se zamyslet nad tím, co jsem právě napsal o té autenticitě strany, co musí udělat, aby nabídka změny, kterou voliči nabízí, byla autentická.

Vítězem Evropských voleb v konceptuální rovině je jednoznačně Vladimir Putin, a to bez nadsázky

Lidová strana v Evropském parlamentu posílala a získala 7 křesel navíc. Ursula von der Leyen je štěstím bez sebe [4], ale nejvíce hlasů dostali nezařazení poslanci, tedy úplně nové politické subjekty, kdy není jasné, do jakých frakcí v EU parlamentu se zapojí. Nezařazení získali 38 křesel a jsou jasnými vítězi voleb. Většinu křesel získali na úkor Macronovy frakce Renew a na úkor frakce Zelených.

V konceptuální rovině tedy v Bruselu nenastalo zemětřesení, ale to se odehrálo ve Francii, v Německu a de facto i v ČR, kde Andrej Babiš triumfálně porazil strany pětikoalice v těch volbách, kde bývaly nejsilnější, tedy ve volbách s malou voličskou účastí. Jenže, celé to dopadlo jinak. A tak Fialovi nezbylo nic jiného, než začít znovu řvát o ruské stopě a o tom, že Rusové útočí na autobusy MHD v Praze!

to jsou úryvky článku, celý článek zde :
https://aeronet.news/putin-pry-poslal-do-prahy-agenta-aby-zapalil-autobusy-mhd-demence-ceskeho-premiera-ma-zakryt-vyprask-petikoalice-v-evropskych-volbach-a-nema-ani-odvahu-slozit-mandat/

Průměrný počet slepic: 4.1 (42 hlasů)

začíná dosahovat rozměru wachtmeistra z Putimi, kde Josef Švejk zjistil, že vyvracet jakékoliv podezření je prostě marný. Takový blbeček jako je Fiala tu ještě nebyl.

Průměrný počet slepic: 4.7 (51 hlas)

" ....  Andrej Babiš triumfálně porazil strany pětikoalice  ..... a  tak Fialovi nezbylo nic jiného, než začít znovu řvát o ruské stopě a o tom, že Rusové útočí na autobusy MHD v Praze!   Je to projev demence Petra Fialy ...   Kdyby byl chlap, tak složí funkci a vyvolá předčasné volby jako Macron. Toho se ale nedočkáme. Místo toho od něho budeme až do příštího podzimu slyšet nehorázné lži a žvásty o ruských agentech pokaždé, když jeho vláda něco podělá a bude potřeba odvést pozornost od průseru k něčemu jinému. A to právě k "ruské stopě" .... "

Tento  úryvek je z  již výše citovaného článku na AE, odkaz zde

-----------------------

Fiala nikdy neměl  "koule".  Ani v době, kdy měl první projev o zahájení  podpory  války na Ukrajině. Na tento jeho  projev si velice dobře pamatuji a už tenkrát  to jeho  blábolení  působilo  silně neautenticky  a vypadalo to, že i když má silácké řeči, stejně má naděláno v kalhotách.  

 

Průměrný počet slepic: 4.8 (33 hlasů)

Vítězství  Evropské lidové strany, jejíž členkou je předsedkyně Evropské komise Ursula von der Leyenová, výsledek v Polsku a odsouhlaseni násilí jako povolené metody politického boje  na Slovensku  jsou velkým varováním a zklamáním. 

Uvidíme, zda v EU parlamentu bude skutečně proevropská a proukrajinská většina. Měla by být alespoň menší jako dříve. 

Skrytá téměř  3,5 milionová  armáda mužů na Ukrajině je docela síla. Kéž by začali  řešit své problémy bez EU. Chtějí MÍR navzdory válečným štváčům čím dál více a to se nebude moci jen tak dlouhodobě přehlížet.

Věřím, že i ten “malý” posun  způsobený volbami pomůže. Bude více slyšet, co se stále tají. Ukrajina potřebuje MÍR.j

Průměrný počet slepic: 4.8 (39 hlasů)
Trvalý odkaz

 Šachisté i politici jsou většinou úspěšní podle toho kolik tahů dopředu jsou schopni promyslet. Já bych k tomu ještě dodal že nejen politici ale i jejich voliči.

Teď budu předvídat věci budoucí, v tomto případě volby parlamentní. To kolik procent hlasů dostaly jednotlivé strany ve volbách EU ovlivní i to jak často budou jejich představitelé ve sdělovacích prostředcích a pokud toho využijí, tak se jejich úspěch či neúspěch ve volbách do EU odrazí i ve volbách parlamentních. Ne že by tyto volby musely dopadnout stejně ale je pravděpodobné, že přibližně tak tomu bude.

Zásadní rozdíl je v tom že po parlamentních volbách bude nutné sestavit v parlamentu vládní většinu. No, a to bude asi problém. Při přibližně stejném počtu získaných hlasů by vládní většinu mohlo tvořit ANO, Přísaha a SPD. Vím, že se tyto strany mají rády asi jako kočka a pes, ale v případě nouze by to snad rozdýchali i jejich voliči. Jenže nějaké to procento jim přesto bude chybět. Myslíte, že za těchto okolností mohou do vlády přijmout komunisty? Myslíte si že Přísaha nebo SPD s tím budou souhlasit? Já bych řekl že s tím souhlasit nebudou už proto že by to jejich voliči nerozdýchali.

No a teď vezměte v úvahu, že pokud žádná ze stran nedá dohromady většinu, tak přichází čas pro prezidenta a jeho poměrně velké pravomoci, při řešení takové situace. Snad je každému jasné, v čí prospěch bude rozhodování stávajícího prezidenta.

A já si kladu otázku, stálo to Kateřině Konečné za to, aby tak lpěla na názvu strany, za kterou kandiduje? A je to jen její zaťatost, politická nezkušenost, nebo snad úmysl někoho v pozadí?

No a teď můžete začít s kamenováním. Já už něco vydržím.

Průměrný počet slepic: 3.7 (32 hlasů)

"Růže, zvaná jinak, voněla by stejně!"  To je na téma Ing. Kateřiny Konečné a KSČM. Není důležité jak se co jmenuje, ale co to obnáší. 

(Pravda, jsou lidé, kteří to vidí opačně. Když jim nabídnete sodovku s názvem "pivo", budou si pochvalovat, jaký má říz...)

Průměrný počet slepic: 4.4 (28 hlasů)

tak jim to stejně všichni budou všude předhazovat. Tak ať se klidně jmenují dál komouši. Mně  program Stačilo vyhovoval a kandidáty jsem si vybral.

Průměrný počet slepic: 4.9 (20 hlasů)

Nejbližší programu ANO a vysávání poddaných je přece ODS!

ANO už dávno nehrozí, že zavřou všechny zloděje. ANO nemá ministry, ale vůbec nepátrá ve zločinech SPOLU a jejich kmotrů! Neřeší Fialovic neziskovku, ztrátu 14 milionů euro v hotovosti za bílého dne, chobotnici Dozimetr a její chapadla....

ODS už dávno nehlásí, že s obžalovaným Babišem se nebude kumpánovat. A tak nechá veškerou špínu dělat Fialu a kolektiv, který včas vymění za ty "čisté". Tak jako uklidili ministry, kteří podepsali zločiny EU Elitní unie proti ČR a jejímu obyvatelstvu. 

Lupič vás přepadne, zbije a okrade. Slušňák vám nabídne změnu dodavatele energií za výhodnější cenu. Oberou vás pomalu, ale jistě o víc, než ten lupič. Vyberte si, kdo z nich je v ODS a kdo je v ANO?

Průměrný počet slepic: 4.6 (8 hlasů)

Docela vám rozumím. Vy stejně jako menhira o něco níž, nechcete malé zlo, ale chcete velké dobro. Jen mám obavu že místo toho budete mít velké h....

Průměrný počet slepic: 4 (6 hlasů)
Trvalý odkaz

Eurovolby měly v ČR zajímavý průběh a mají i zajímavý výsledek. Nyní se hodně diskutuje o všem, co se stalo i nestalo, co vyšlo i nevyšlo, co se dalo předpokládat i co bylo překvapením. Ve zdejší diskusi se hodně příspěvků týkalo paní Petry Rédové. Má zde úžasnou podporu. Má za sebou z pohledu chlapa těžko představitelný, spíše nepředstavitelný rozsah práce, kterou odvádí sama i společně s moravským týmem. Vím, že pomohla k dosažení volebního výsledku levicové koalici STAČILO a před ní straně PRO - Právo Respekt Odbornost. Je blízkou spolupracovnicí Vidláka. Kromě toho pracuje v Londýně. Vím, že ženy dokáží stihnout hodně věcí najednou. Ale tohle je opravdu obrovský rozsah. Chlap by asi neměl šanci. Budu se zájmem sledovat na zdejší stránce její další aktivitu. Bude to Londýn, Brno, Brusel, Konečná, Dostál, Morava, Miroslav, Vidlák?

Průměrný počet slepic: 4.3 (24 hlasů)
Trvalý odkaz

Ještě že jsem to hodil SPD, jinak by snad ani neměli žádného europoslance :-) . Ale vidím to tak, že jejich špatný výsledek je teď pro nás dobrá věc - Okamura bude muset opravdu zamakat (poslední roky hrál strašně na jistotu) a to nejspíš znamená iniciovat spojení s PRO a Svobodnými. Je to asi jeho jediná šance na přežití, jinak nejspíš ve vysoké politice skončil....Howgh

Průměrný počet slepic: 4.3 (24 hlasů)

je pořád jen nula. A do jedné partaje se všichni vládychtiví nevejdou.

Průměrný počet slepic: 4.3 (8 hlasů)

Ano, máš pravdu nula + nula = stále nula. Nicméně pár trpaslíků, kteří se postaví na sebe můžou být také bráni jako jeden velký...

Průměrný počet slepic: 4.9 (9 hlasů)

do nich šťouchnout, to se hned sesypou 😁

Průměrný počet slepic: 5 (9 hlasů)
Trvalý odkaz

cesta do pekel je lemována dobrými úmysly.  Takže z toho vyplývá, že menší zlo + menší zlo = veliké dobro. No nevím, podle mne  je zlo zlé, ať se na něj dívám z které chci strany a dobro z něj nebude, kdybychom se rozkrájeli. Ale na to si musíme přijít sami.  Je zřejmé, že jsme se ještě stále nedostali na samé dno, problém je v tom, že až budou všichni kolem nás na cestě vzhůru, my budeme na to dno klesat a klesat a klesat. A potom si snad vzpomeneme na ty, kteří to s našim národem myslí dobře, jen ještě nedostali  příležitost mu to dokázat.

Průměrný počet slepic: 3.9 (16 hlasů)

V praxi to obvykle bývá tak že si nemůžeme zvolit mezi dobrem a zlem, ale mezi větším a menším zlem. Takže byste volila raději větší zlo, než to menší zlo, protože menší zlo je špatná volba?

Mezi zlem a dobrem volí obvykle idealisté, ale ono se většinou ukáže že to dobro bylo dobře maskované zlo, a oni si jen nedávali pozor, přesně v souladu s tím co jste napsala že cesta do pekel je lemovaná dobrými úmysly.

Průměrný počet slepic: 4.4 (7 hlasů)
Trvalý odkaz

za perfektní články a prognózy 👍

Průměrný počet slepic: 5 (11 hlasů)
Trvalý odkaz

Jeden z důvodů té multimiliardové obnovy Ukradiny budou nové hutě a infrastruktura. Samozřejmě naprosto grýndýlově. Copak tam asi bude budovat Česká republika? Že by pece, slévárny, koksovny, ocelárny...? Kdo to tady ještě umí? Absolventi inkluzivních univerzit? To bude tunel jako 10xBrno!

Průměrný počet slepic: 4.6 (10 hlasů)

tak to bude mít Putin radost 😁😁  prostě zase s ČR spojenci vyjebali

Průměrný počet slepic: 4.9 (8 hlasů)

Takže Česká republika, rozumíme poddaní, budou sypat další miliardy do celé Ukradiny pod taktovkou vlády Přísně tajné nejtajnější!

Stačily by ty Havlovic lavičky na každé náměstí. Cenu občanům zatají stejně jako cenu za ty granáty jaké svět neviděl. Bývalá prezidentovic mluvčí už tam vybírá zálohy od místních gubernátorů. Výnos bude tisícinásobný! Ukrajinská cena 333Kč, cena české vlády 3 330 000Kč! 

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

milé děti, ta je větší než má Yetti.  Obzvláště v Česku je ruská stopa hodně známá, hlavně tím, že nebyla nikým věrohodně prokázána. To čučkařům nevadí, neboť si svojí pravdu vždycky prosadí.

Průměrný počet slepic: 5 (9 hlasů)
Trvalý odkaz

Šojdrová nemá vůbec zdání, co ví Gregorová o prcání. I ti největší zástupci božští, nechtějí šukat staré chroští.

P.S.

To sem asi přepískl, sorry.

Průměrný počet slepic: 3.8 (10 hlasů)
Trvalý odkaz

opět vzbudil pochybnosti týkající se jeho zdraví, když ztuhl během koncertu k oslavám svátku Juneteenth...(CNN).

Proč by neměl být ztuhlý? Vždyť je starší než to uhlí!

Průměrný počet slepic: 4.9 (9 hlasů)

A vztahuje se na něj dekarbonizace?

Průměrný počet slepic: 4.2 (5 hlasů)
Trvalý odkaz

je diskuze jak o andělech a čertech. Stařičký Joe B. by měl vydržet naživu aspoň do voleb! Protože jako dakší US president se zmůže maximálně na abdikaci (to když už nebude schopen číst papírky a bude tak odstřižen od Deep State) a pak už dostane státní pohřeb. 

Nejsem psychiar a jsem už možná tak na polovině cesty k senilitě jako on. Ale nejsem president USA. 

Před chvilkou jsem si nebyl schopen vzpomenout na slova "narator" a "mentor". 
Průměrný počet slepic: 4.5 (8 hlasů)
Trvalý odkaz

to se povedlo

Průměrný počet slepic: 5 (8 hlasů)