Ještě jeden pokus

Autor

Když jsem včera psal článek o řediteli Vojenského zpravodajství, Berounovi, který byl odvolán půl roku před vypršením funkčního období, nevěděl jsem ještě o schválení amerického balíčku pomoci pro Ukrajinu. Nakonec, těsně před vydáním, jsem to jen zmínil v posledním odstavci. Podle mě se to celé dost vyjasnilo. Kongres prostě kolektivnímu Bidenovi schválil ještě jeden pokus ke zvrácení situace na východní frontě. Rus totiž postupuje, víme?

Jak jsme už mnohokrát zopakovali (a kvůli tomu jsme proruští dezinformátoři), Ivanům nedochází ani munice ani jídlo ani lidi ani čipy. Nebojují polními lopatkami, nejsou těsně před hospodářským kolapsem a i v době, kdy si Ukrajina věřila na ofenzívu, kterou svět neviděl, měli Rusové dost kapacit, aby opevnili svoje linie asi pětkrát více, než nakonec bylo zapotřebí.

Ještě k tomu přidám to, co libtardi nechtějí slyšet ani teď. Rusové nebojují o zvětšení svého území, bojují prostě na cizím území a je jim úplně jedno, jestli je fronta o kilometr na západ nebo na východ. Zároveň mají mnohem menší ztráty než Ukrajinci a všechny ty OSINT weby (a ORYX především) od začátku lhaly. Rusko přešlo na válečné hospodářství, chrlí víc vojenského materiálu i vojáků než celý Západ dohromady a má čím platit, protože má pod zemí suroviny na sto takových válek. Ruská armáda není den ode dne slabší, ale den za dnem sílí a roste. Je už větší a lépe vybavená než na počátku války a čím déle bude tako válka trvat, tím větší bude mít schopnosti a tím menší bude „sanitární kordon“ mezi NATO a Ruskem.

Lucie Sulovská napsala poměrně střízlivý komentář, kde konstatovala, že americký balíček (přes všechny kecy o něm) nemá pomoci Ukrajině k vítězství, ale má zabetonovat ukrajinské pozice, aby to Putina donutilo zasednout k jednacímu stolu. Větší ambice nemá. Vojenská pomoc se na ukrajinu dostane později a méně, než to vypadá z oslavných článků majnstrýmových médií. Dokonce i Trump prý uznal argument, že není v zájmu Ameriky, aby válka na Ukrajině dopadla pro Ukrajinu katastrofou. Mohlo by se to přelít i k nim. Komentář je střízlivý, ale nejsem si tím vůbec jistý tím, že to bude na jednání s Putinem stačit.

Z dostupných zdrojů už víme, že na Ukrajinu bezprostředně přijde asi čtrnáct miliard dolarů. Zbytek peněz je určených na doplnění vojenského materiálu pro americkou armádu. Zcela určitě už před hlasováním byly provedeny přípravy, takže ihned po prezidentském podpisu bude už ledacos vykonáno. Vojenské schopnosti ukrajinské armády vzrostou podle mě takřka okamžitě.

Ale…

Před rokem byl poměr sil pro ukrajinskou stranu mnohem výhodnější. Rusko teprve přecházelo na válečnou výrobu a teprve cvičilo nové vojáky. Před rokem v tuto dobu ještě Putin potřeboval svého kondotiéra, Prigožina, jehož „vězni a bukanýři“ tak dlouho zaměstnávali ukrajinskou armádu, až ji připravili o schopnost útočit. Západní vojenský materiál naopak na Ukrajinu proudil ve velkém a věřilo se na svaté HIMARSy, Abramsy a Leopardy. Věřilo se na západní výcvik ukrajinských vojáků a nové rekruty nebylo nutno sbírat na ulici násilím.

Stepní orákulum, Džamila Stehlíková, v té době věštilo, že v létě válka skonči velkolepým ukrajinským vítězstvím a vraždou Putina…

Ukrajinská energetika tehdy byla poničená, ale zdaleka ne tak, jako letos. Loni Rusové útočili na rozvodny, letos útočí na turbínové haly. Já vím, že pro většinu libtardů jsem použil nesrozumitelné odborné výrazy, takže jen krátce na vysvětlenou: turbíny se opravují fakt blbě.

Západ už do Ukrajiny nasypal víc než dvě stě miliard dolarů. Sankce proti Rusku stály Západ bilion dolarů. K ničemu to nebylo.

Teď přidávají dalších čtrnáct miliard přímo a v tom nejlepším případě dalších padesát miliard nepřímo… V době, kdy ruská ekonomika roste a ruský vojenskoprůmyslový komplex chytil slinu a produkuje a produkuje. V době, kdy Rusové začali bojovat pomocí leteckých pum, proti kterým takřka není obrany. V době, kdy Západu docházejí rakety protivzdušné obrany…

Co změní šedesát miliard? Peníze se nedají vystřelit a samy o sobě nezmění poměr sil. Západ na válečnou ekonomiku nenajede, protože na to je šedesát miliard jako plivnutí do moře. Jen se o chvíli oddálí nevyhnutelný konec a Rusy to donutí, aby postavili ještě pár linek na výrobu munice a nabrali ještě více vojáků, aby měli ještě výraznější převahu.

Všichni to vědí. Tupá pražská kavárna se teď tetelí radostí, ale všichni Pojarové, Koudelkové, Pavlové i Strnadové vědí, že si jen o nějaký ten měsíc ještě prodloužili hru. Získali jen trochu času. Američané zaplatili Ukrajincům i válkychtivým Fialům a Černochovým odklad. Návíc, vlastně jim na to jen půjčili.

Mezitím se musí něco stát, jinak na podzim budou všichni stát před stejným průserem, jako teď. Ne, budou stát před větším průserem, protože dluh bude zase větší a zemřou desetitisíce Ukrajinců. Proto přijeli šéfové našich tajných služeb do Langley. Proto se chystá něco, co má změnit situaci. Něco, co vtáhne do války další aktéry. Něco, co dotáhne do konce ten Macronův plán evropských vojáků na Ukrajině. Něco, co změní veřejné mínění. Tady i v USA. V Langley připravili plán B…

Válka nefunguje, chce to víc války. Řešením je eskalace. To stejné, co vidíme v Izraeli. Je třeba udělat nějaký incident. Něco viditelného a velkého. Je třeba k tomu připravit mediální kampaň. A je třeba to udělat rychle, protože americké peníze dlouho nevydrží. Ideálně to udělat tak, aby to žádoucím směrem ovlivnilo i eurovolby. Musí to být taková darda, aby to fungovalo v Polsku i v Portugalsku. Musí to být taková síla, aby to ovlivnilo i americké volby na podzim. Dává to smysl?

Nevím, co to bude, ale znovu konstatuji, že podmínky pro velkou válku jsou splněny. Kyrilo Budanov to říkal správně. Pokud Ukrajina zvítězí, nemusí si dělat starosti se splácením západní pomoci, protože to zaplatí Rusko. Pokud Ukrajina prohraje, nemusí si dělat starosti už vůbec s ničím… Blížíme se k momentu, kdy se přesně podle toho budou rozhodovat všichni západní papaláši.

Přátelé, pokud mě chcete podpořit v mém Vidláckém úsilí a podpořit vlastní národní občanskou společnost, prosím pošlete dar Institutu českého venkova. Každý, kdo pošle alespoň 350,- Kč, může si na oplátku vyžádat knihy, trička, samolepky a odznaky z nabídky.

 

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.8 (397 hlasů)

Komentáře

Trvalý odkaz

Možná se Vám otázka z nadpisu zdá zbytečná. Máme tu zákonodárce, kteří určují pravidla, těmi se má společnost při své existenci řídit. Jednotlivci s tím těžko něco udělají, protože schvalování zákonů prochází jistým procesem, který má mít nádech demokracie. Podléhá několika čteními v různých instancích, momentálně se pod ně podepisuje u nás i prezident. Takže by vše mělo být v pořádku, vždyť všichni ti lidé podílející se na tvorbě zákonů byli zvoleni ve svobodných volbách. Opravdu?

  Od nepaměti vytváří zákony vládnoucí vrstva a většina z nich byla vytvořena tak, aby určovala povinnosti níže postavených. Klasická pyramida vysvětluje množství zákonů omezujících každého člověka. Ten úplně na špici je ovlivňován dodržováním pravidel nejméně, naopak iniciuje tvorbu nařízení pro níže postavené, a to tak, aby to jemu vyhovovalo. Přitom vždy je to o tom, že povinností je více než práv. A čím níže jdete v hierarchii, tím je tento jev markantnější. Nenamlouvejme si, že bychom někdy žili v beztřídní společnosti, taková neexistuje a nikdy existovat nebude. Tím se i vysvětluje, proč je skutečná demokracie nereálnou situací a prázdným pojmem vzniklým pro projevy politiků a výlevy médií. Existují její určité formy, ovšem různě procentuálně odstupňovaná, přičemž stoprocentní je stejně běžná jako perpetum mobile. Prostě ji v lidské společnosti nelze realizovat.

  Tvorba zákonů tak přísluší vládnoucím. Je jedno, v jakém zřízení či době lidé žijí, toto je prostě dlouhodobá realita. Z toho vyplývá, že způsob jejich dodržování je taktéž v rukou tvůrců. Tím si tedy vysvětlujeme i vznik ozbrojených represivních složek zvaných nyní policie. Ta samozřejmě slouží vrchnosti a hlídá chování nižších vrstev. A čím níže stojíte, tím větší pravomoci policisté mají a uplatňují. Existují však i další složky státní moci, například Finanční správa, tajné služby, různé inspektoráty a úřady. Čím více lidí v těchto organizacích pracuje, tím více represivní přístup horních vrstev očekávejme. U nás jich je nesnesitelně moc. A nad nimi stojí elitám oddaná justice, která rozhoduje o výši postihů za Vaše nevhodné chování. Je tedy evidentní, že zákony nejsou pro nás, ale jejich absolutní většina říkajících nám, co můžeme, a co nikoliv, je tu pro omezování našeho já.

  Kdysi stačilo pár pravidel, dnes jsou sbírky zákonů v rozsáhlých knihovnách. Cokoliv děláte, musí být dle nějakých směrnic. Ty vydává kde kdo. Od státních institucí přes EU, WHO, OSN, prostě každý trochu mocný. Někde vznikne názorový směr, doktrína, fantasmagorie a ihned začne kolotoč nových příkazů, norem a trestů za nedodržování. Ukázkou byl covid či je Green Deal. Nic na tom nemění ani pozdější zjištění, že šlo o omyl či zásadní sejití z cesty. Lidé se musí nesmysly, z nichž se transformoval zákon, řídit až do jeho zrušení. Někdy se tvrdost postihů stupňuje, přestože nakonec se přijde na to, že šlo o jasný omyl či ještě častěji veřejnost poškozující záměr. Náhradou škod se nikdo nezabývá. A dopad je samozřejmě nejdrsnější tam dole, ostatně všichni známe zákon padajícího lejna.

  Ptáte se, proč to vše píšeme. Tedy proto, že nám v poslední době ta smršť nesmyslů vadí a zaráží nás, kolik lidí rezignuje a podřídí se i takovým lumpárnám, které je později mohou zabít. Ukázkou byl covid, kdy většina národa poslechla, aniž by se přesvědčila o reálném nebezpečí. Dozvuky v podobě velkého množství náhlých úmrtí sice části z vás otevřely oči, ale pro mnohé už je pozdě. Přesto se lze vsadit, že při další podobné situaci dojde k opakování chování lidstva a většina opět podlehne nátlaku a nevzepře se. A to tu zůstalo dost stále přesvědčených o správnosti rozhodnutí nechat se možná i skoro popravit. A podobné je to i v jiných oblastech. Drsné daňové zákony nás připravují o naše výdělky a majetek, přičemž vybrané finance končí bez jakékoliv kontroly kdesi v kanálech vedoucích na ,,správná“ místa. Samozřejmě elity mají i v nich své díry, kterých využívají, navíc, jak víme, i když něco poruší, jsou beztrestné. Viz Fiala a kampelička.

  Dalším příkladem jsou silniční zákony. Na začátku většiny omezení jsou naprosto smyšlené statistiky vytvořené na zakázku. Poté jsou vydána nařízení a vymáháno jejich dodržování. Polovina omezení postrádá logiku, čtvrtina je extrémně přísná a absolutní většina slouží k vybírání dalších peněz. Netvrdíme, že jsou silniční pravidla nepotřebná, ale rozhodně velkou část považujeme za záměrně likvidující řidiče. Navíc jsou vytvářena tak, aby postihovala především ty schopnější a u méně šikovným umožňovala jezdit. Ano, máme problém s maximálními rychlostmi (ne všemi), s poutáním řidičů pásem minimálně ve městech, s možnostmi parkování a pár dalšími vymoženostmi, naopak se nebráníme jiným záležitostem například kolem pneumatik, světel a dalších atributů technického stavu vozidel, i když zákaz některých úprav je také zcestný. A co nechápeme, je stavění nebezpečných retardérů, zvýšených pruhů, ostrůvků a tvar obrubníků. Jak je možné zužovat beztrestně jízdní pruhy, jako to dělají pražští Piráti, a ohrožovat bezpečnost všech?

  O zákonech, jejich kreativním obcházení a postizích bychom mohli napsat sto článků. Je zcela nepochopitelné, kolik lidí je ochotno se nejen čemukoliv podřídit, ale dokonce kontrolovat ostatní, zda li dodržují to, co oni. Nemusí to být přímo udavači, i když takového lidského odpadu je také dost. Jsou to moralisté neschopní se zamyslet nad tím, čím se řídí. Přitom lidstvo posouvají vpřed především rebelové neochotní se podřizovat normám. Ne, netvrdíme, že magor jedoucí kolem školy stovkou je progresivním prvkem lidstva, ale také neříkáme o řidiči moderního auta jedoucího po dálnici třeba dvoustovkou, má li volný prostor, že je nebezpečím pro své okolí. Tím jsou spíše ti, kteří za své přijmou cokoliv. Můžete nesouhlasit, ale tím jen projevíte svůj stádní přístup. Vše má své hranice. Brzy vás budou chtít zavřít do patnáctiminutových měst. Čemu dalšímu se ještě podřídíte?


Jindřich Kulhavý   21. 04 2024

Průměrný počet slepic: 4.7 (139 hlasů)

     divím se Vám, že se ještě kvůli němu vzrušujete. Vy jste inteligentní člověk, Vaše příspěvky mají hlavu a patu a jsou k věci. Jsem přesvědčen o tom, že Vy moc dobře víte, že on je duševní naháč, servilní prosťáček neschopný vyprodukovat vlastní hodnotnou myšlenku, navíc chlubící se cizím peřím. Tak mu dopřejte jeho denní vteřinu slávy. 

    Hezký den. 

Průměrný počet slepic: 3.3 (38 hlasů)

nechte mě, alespoň jednou být tím prvním příspěvatelem. Vždyť já jsem nikdy, v ničem nebyl první. No, mně to sice nikdy, nijak nevadilo, ale až zde jsem zjistil, jak jsem byl ve svém životě ošizen o jistý druh slávy. Nechci to zadarmo a tak vám zarecituji něco hezkého z dob mého mládí:

Až já budu velký, čím že bych chtěl být?

Chci být první v práci, chci být úderník!

Chci mít bystrou hlavu, chci mít pádnou pěst,

býti úderníkem, to je velká čest!

Průměrný počet slepic: 4.8 (50 hlasů)

(být tu první) a nic moc. Když to srovnám s výletem na Kokořín...

Průměrný počet slepic: 3.9 (17 hlasů)

:-)

Průměrný počet slepic: 4 (5 hlasů)

to není žádna hana, pokud je to fakt ještě panna!

Průměrný počet slepic: 4.4 (14 hlasů)

.. tak nakonec Sókratové musí pít číše Bolehlavu, a nezřídka to končí i ve frontě na Gilotinu.

Nevzrušuji se, jen bojuji tam, kde stojím.

Průměrný počet slepic: 3.6 (29 hlasů)

Jsme tu malá hrstka lidí, kteří se představujeme jako "patrioti" a někteří svými osobními útoky překonávají fialové neoliberály.
Na sorosovském seznamu který je obrovský web s tisícovky vzkazů každodenně kde vládne cenzura a kde se může psát jen ta jediná neoliberální pravda, tam se potyčky mezi diskutujícími dají snadno pochopit.
Ale zde na tomto vlasteneckém fóru kde každodenní příspěvky jsou pod 150 až 200 denně osobní útoky jsou nepřípustné.
Někteří chytráci se dokonce ohánějí ze Sokratesem či Platonem či jinými starořeckými mudrci.
Výstižně se o takových osob vyjadřovali starořečtí filosofové s rčením "Me tetoious filous ti na tous kaneis tous echtrous"
to jest "S takovými přáteli, co můžete dělat s nepřáteli?".
Nebudu dále reagovat na útoky osob kteří si dokonce přivlastňují titul vlastence,  je to marné, je to marné, je to marné.
 

Průměrný počet slepic: 4.1 (43 hlasů)

In reply to by Děda Čestmír

Trvalý odkaz

známý rusobijec a fanatický proti putinovec zase udeřil

Průměrný počet slepic: 4.2 (30 hlasů)

Proti Rusům nic nemám a ruské hokejisty mám rád.. Ale Putin je zločinec, zalezlý někde v kremelském bunkru, zůstává po něm jen spálená země a lidské neštěstí.. Jsem přesvědčen, že to není válka Rusů a Ukrajinců, ale Putina a Zelenského.

Průměrný počet slepic: 1.4 (35 hlasů)

Nesouhlasím, spálená země-nezemě zůstane po Amících, NATO, KoZa, který nedodržuje žádné dohody a smlouvy, které jsou pro ně zbytečným cárem papíru (přiznala a potvrdila Merkel). Vyznamenávají nacisty, vyhovuje jim boj do posledního Ukrajince (případně Slovana), a nejde jim vůbec o lidi (ti jsou jim ukradení), nýbrž o suroviny. Putinovi jde o Rusko, nikoliv o nerostné bohatství v Amíkově nebo v Německu... 

Průměrný počet slepic: 4.8 (59 hlasů)

Velký souhlas s vámi! A Putin Rusko opět pozvedl a požadoval jen respekt, který si tato země zaslouží, tak jako jiné suverénní země a bohužel se stal terčem chamtivosti a podlosti výše uvedených a na to těžko mohl přistoupit

 

Průměrný počet slepic: 4.8 (40 hlasů)

že Putin vtrhl na ukrajinské území, ne Zelenskij na ruské, a to přesto, že se Ukrajina vzdala sovětských jaderných zbraní oproti garanci o bezpečnosti. To byl cár papíru pro Putina a jeho kumpány. Od svého zvolení je jen carem, všechny změny pro pozvednutí Ruska zasadil Gorby a Jelcin, jakkoliv se dopustili mnoha a mnoha chyb. Tržní hospodářství a jakási demokracie, nikoliv oblastní výbory s vedoucí úlohou KSSS. Putin jen likvidoval své politické oponenty a pakoval se. Jak k tomu přijde obyčejný člověk Ukrajinec, kterému povraždí Putin půlku příbuzenstva, jeho syn je nezvěstný na frontě a ruský tank mu zboří barák? Čím je vinen on? Jak k tomu přijde 200 000 ruských matek?

Průměrný počet slepic: 1.4 (29 hlasů)

... nic jste nepochopil, fakt vůbec nic. Zbytečný reagovat, ztráta energie.

Průměrný počet slepic: 4.7 (38 hlasů)

dokonce i na ČT o tom byli reportáže. Ovšem to nic nemění na tom, že Putin je tak trochu nedemokratický že (ne úplně, protože je volený). Likvidaci oponentů vesele provozují i naši soudruzi, ano - dělal to i zde milovaný Babiš a to, co dělají Trumpovi také překonává všechny meze. Už tu někdo tvrdil a já se přidávám, že nejlepší zřízení je osvícená monarchie. Musím ale přiznat, že Putinova strategie je velmi životaschopná, přestože jeho finanční možnosti jsou několikanásobně menší, než možnosti KoZa, zřejmě díky dobrému využití zdrojů nám tak nějak natrhává řiť. Takže Putin je nejspíš špatný, ale naše věrchuška a USA atd je ještě horší. Podle zde oblíbené teorie menšího zla byste měl chtít Putina. Já teorii menšího zla neuznávám, takže pokud je předpoklad, že někdo bude zlo jakékoli velikosti (komunisti, babišovci, fialovci...), tak mu svůj hlas nikdy nedám.

Průměrný počet slepic: 3.6 (19 hlasů)

možná dosáhne miliónu. Na obou stranách. Oproti tomu je počet obětí za "míru" zanedbatelný, to jen k příčině války. Souhlasím s tím, že za válku jsou zodpovědné obě strany. Ukrajinci se nepoučili třeba z naší historie a Mnichova a Putinovi (dnes už carovi Ruska) se válka náramně hodí, zůstane u moci. Východisko? Čas. Válka by měla zamrznout, podobně jako v Koreji a čas přinese řešení, žít v míru je zájem obou stran.

Průměrný počet slepic: 1.7 (12 hlasů)

to řekl i Putin v rozhovoru T.Carlsonem že Ukrajinci jsou taky "naši" a za nějakou dobu se vše urovná. Co se týká mrtvých, to jsou v tomto případě v drtivé většině vojáci a ti jsou placení za to, aby bojovali, zabíjeli a byli zabíjeni, o vraždění se nejedná. Dochází i k vraždám, ovšem to i v míru a podle těch starých reportáží z ČT je to spíš ukrajinská zvyklost. Nějak jsem si nevšiml, že by Rusi poslali raketu třeba v neděli na plné tržiště lidí.

Průměrný počet slepic: 4.6 (20 hlasů)

se nedá spravovat tzv. demokraticky. Když se ti líbí monarchie, tak řekněme, že Putin je takový osvícený car.

Průměrný počet slepic: 4.5 (15 hlasů)

Souhlas! To chce "pevnou ruku" a hlavně osobnost, která mimo jiné ví, kde a jak přitáhnout, kde povolit a má i něco jako pochopení pro "obyčejný lid"! On to dokázal a věřím, že tu podporu má hodně velkou a nefalšovanou

 

Průměrný počet slepic: 4.7 (15 hlasů)

In reply to by Itkica

Trvalý odkaz

Třeba Lukašenkovu, Kimovu..

Průměrný počet slepic: 1 (12 hlasů)

Pevná ruka byla uvedena v uvozovkách. Trochu nadsázka, ale na ukočírování je třeba. Někdo má prostě autoritu, protože je osobnost, a to je ten případ, proto ta velká podpora od národa:-).

Ale vzhledem k vašim názorům a neberu vám je, jen jsou úplně někde jinde, tak ten průsečík asi nenajdeme:-)

 

Průměrný počet slepic: 4.9 (9 hlasů)

až tě tam dnešní vládnoucí demokraté pustí, tak si zaleť do Pitěru, nebo do Moskvy. A pak zkus Paříž a Marseille, nebo Londýn.

Průměrný počet slepic: 4.4 (20 hlasů)

tam se radují?

Průměrný počet slepic: 1 (8 hlasů)

jsou nejudatnější Putinovi bojovníci

Průměrný počet slepic: 5 (7 hlasů)

Dědáku Nemíre,

nemám rád islamisty, džihádisty, sionisty, demokratisty, křesťanisty, grýndýlisty, mohamedánisty...

Kdo a proč poslal vojáky do Čečny? Miláček Západu strýček Boris Jelcin! Proč? Protože džihádisti zahájili svatý boj proti všem nevěřícím psům? Protože psychopatičtí velitelé nechávají umírat civilisty ? Ať už bombardováním, jako v Palestině, nebo teroristickým útokem v divadle, v nemocnici, ve škole, v metru...? 

Kdo a proč nechal střílet lidi na Majdanu?

Kdo nechal vraždit lidi v Oděse a v Novorusku od roku 2014? 

Nevěří, že to nevíte nebo už jste to zapomněl. 

Mému tatínkovi a mamince zachránila život Rudá armáda před německými fašisty a jejich českými kolaboranty. Armáda USA ztratila při osvobozování ČSR 116 vojáků. To není ani desetina toho, kolik bylo zabito civilistů jejich bombardováním na konci války roku 1945!

 

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)

.. používali Falangu, Legie přišla až později, s profesionalizací armády, po vojenských reformách konzulů Sully a Gaia Maria, kteří začali na státní útraty ozbrojovat chudinu. Do té doby byl Občanem jen ten, kdo se NA VLASTNÍ NÁKLADY ozbrojil a sloužil Republice ve Falanze.

Tím se inspiroval R.A.Heinlein ve své knize Hvězdná pěchota. Doporučuji k přečtení, nejlépe dříve, než se podíváte na stejnojmenný film.

Průměrný počet slepic: 4.1 (19 hlasů)

byl vynález Alexandra Makedonského

Průměrný počet slepic: 5 (6 hlasů)

.. řecké falangy. Makedonci a Sparťané ji dovedli k dokonalosti. Nehodila se pro boj ve složitém terénu, ale na rovině byla nepřekonatelná.

Sevřený bojový útvar vydržel až do masivního nasazení kanónů..

Průměrný počet slepic: 4.2 (6 hlasů)
Trvalý odkaz

Vidlák: ...Nevím, co to bude, ale znovu konstatuji, že podmínky pro velkou válku jsou splněny...

Bohužel je to tak Danieli. Naší nebohé zemi nastal “nový Mnichov” (tenkráte “Washington”) a ačkoliv z pohledu historie v jiné konotaci.
“O nás bez nás” se tentokrát nekoná jako v Mnichově , teď už zrádci jsou v naší vlastní vládě, přestože to není naše vláda.
Proto přicválal Fiala do Washigthonu aby převzal notičky pro konání nového Mnichova (Washigtona). Takže je jasné kdo bude zajišťovat logistiku, zázemí atd. Bude to naše ČR. To že Fico ani Orbán do Langley nejeli jen potvrzuje tvoji i moji domněnku Danieli že podmínky pro velkou válku jsou splněny.

Pravděpodobně váleční štváči už jen čekají na výsledek v euro volbách a hned potom se celá mašinérie rozjede. Jakmile bude po volbách a strany opozice proti válce nebudou mít v EU parlamentu a v nové Evropské radě a v Evropské komisi většinu, tak v tom okamžiku začne mediální masírka v celé EU na vyslání mírových sborů zemí NATO na Ukrajinu k ostraze severní hranice. Tím se uvolní 120.000 Ukrajinců kteří střeží hranice z Běloruskem a vrhnou je k nové letní ofenzivě proti Rusům.

Ruský medvěd se již zakousnul do Ukrajiny, neustoupí ani o píď a začne bombardovat vojáky NATO na Ukrajině kteří tam nemají co dělat. Bohužel tato historie jen tak neskončí, podmínky pro velkou válku jsou splněny a třetí světová válka je na spadnutí.

Průměrný počet slepic: 4.3 (97 hlasů)

.. co duchaplného sem napíšeš :D

Průměrný počet slepic: 3.1 (47 hlasů)
Trvalý odkaz

Přišel mi video-vzkaz namluvený  dnes, 21. dubna, Ladislavem Vrábelem.
Tady je jeho přepis:
To, co vám dnes řeknu, tak to jsou informace neověřené. Jedná se o tři informace a ani jedna z nich vám patrně neudělá radost. 
První věc, která se ke mně dostala je, že potom co se vrátil premiér Fiala ze Spojených států, tak dostaly všechny fakultní nemocnice zprávu o tom, že mají udělat inventuru, že mají zkontrolovat stav zásob a udělat ekonomiku pro případnou válku. To znamená spočítat jaké jsou stavy na jednotlivých odděleních, ať už jsou to injekční stříkačky nebo zdravotnické materiály, jak jsou na tom s přístroji, jaké mají kapacity a co by případně potřebovali. Ta informace se ke mě dostala tak, že si ředitelé pozvali několik málo lidí z vedení nemocnice. Ve všech fakultních nemocnicích dostali zákaz o tom mluvit na veřejnosti a tu informaci získali také přednostové jednotlivých oddělení. 
Druhá informace, kterou jsem dostal je o tom, že 4., 5. a v dalších dnech by do České republiky měli přilétat američtí vojáci. Tu informaci jsem dostal tak, že mi zavolal jeden známý, který byl dotázaný, protože má autobusovou dopravu, jestli by mohl pomáhat zajišťovat přepravu těch amerických vojáků, tak to bylo napsáno v tom požadavku. S tím, že ti vojáci budou mít 30 kg zavazadla a kufry.  A jsou tam poměrně přesně popsány požadavky na ty vojáky. Ti vojáci by se měli přepravovat z Prahy a z Mošnova a zajišťují to Poláci, tu přepravu. Jedná se o hodně vojáků  v různých termínech, v turnusech, které mají následovat za sebou.

Poslední zpráva, je od jednoho kamaráda, kterého všichni dobře znáte, ale nebudu ho jmenovat. Posílal jsem mu plakáty o Mírových dnech, on mi  napsal, že to bude sdílet. Chtěl jsem se sním pobavit na to téma i o bližší spolupráci. Ptal jsem se ho, jak se na to dívají hvězdy, my se o tom spolu bavíme, protože on je astrolog. Napsal mi Láďo, jdeme do války, je to špatný. Lidé se podřídí, slyší naše hlasy a myslí si své, ale doufají, že se jich to týkat nebude.

Českou republiku ruská strana dnes vnímá opravdu tak, že Česká republika shání zbraně a dodává tyto zbraně Ukrajině. Díky těm zbraním umírají Rusové. Čeští politici tvrdí, že chtějí válčit s Ruskem, chtějí porazit Rusko, tvrdí, že jsme ve válce s Ruskem a český občan mlčí. Když český občan mlčí, tak to vypadá, že český občan souhlasí s vládou. 
Pokud český občan mlčet nebude, vyjde hromadně do ulic a bude hromadně protestovat, tak potom český občan dá najevo, že Česká republika nechce válku s Ruskem.
Prosím vás pěkně, přemýšlejte o tom i z tohohle pohledu!
Průměrný počet slepic: 4.8 (116 hlasů)

To je síla! Ale že něco visí ve vzduchu, tady cítíme asi všichni dezoláti (blbínci a gaučáci jsou v pohodě, těm nedojde nikdy nic...)

Průměrný počet slepic: 4.7 (63 hlasů)

In reply to by včelka Mája

Trvalý odkaz

Přepíše nám volby Rusko nebo hluboký stát?

EU: Slovensko má své prezidentské volby úspěšně za sebou, ale nejdůležitější volební klání, která jsou s letoškem spojena, jsou teprve před námi. Pro Evropu přijde důležitý moment v červnu s volbami do Evropského parlamentu, pro USA v listopadu s volbami prezidentskými. Mezitím se ještě uskuteční parlamentní volby v Rakousku; z hlediska světového dění spíše druhotné, ale pro střední Evropu zásadní.

Liberálně-progresivistická elita může jen ztratit a nejspíše ztratí. Na Bidenovo pokračování dnes sázejí jen recesisté, zoufalci nebo progresivističtí srdcaři, v novém Evropském parlamentu s největší pravděpodobností oslabí vládnoucí trojkartel lidovců, socialistů a liberálů, který po desetiletí ovládá Brusel. A v rakouských průzkumech si nejlépe vede pravicová FPÖ, která se opět může vrátit do vládních pozic.

Mediální události posledních dvou týdnů ukazují, že boj se nepovede jen tradičním přesvědčováním a obelháváním voličů, nýbrž i mnohem temnějšími prostředky. Elita bude zuby nehty hájit své současné pozice, opírá se přitom o alianci zpravodajských služeb, progresivistických médií a aktivistické justice. Před čtyřmi roky tato aliance otevřela Bidenovi cestu do Bílého domu, když proti Trumpovi zmobilizovala všechny prostředky a zdroje. Zpravodajské služby ho podkopávaly řízenými úniky utajovaných informací, justiční a policejní orgány vyšetřovaly jeho spolupracovníky za věci, které se nikdy předtím neřešily, zatímco média vše patřičně zveličovala a Bidenova selhání zamlčovala. O tři roky dříve zajistily podobné struktury ve Francii Emmanuelu Macronovi Elysejský palác, když zlikvidovaly favorita voleb, konzervativního Françoise Fillona. Smetla ho mediální kampaň a neočekávaný aktivismus justičního orgánu, který v rozporu obvyklými procedurami zahájil vyšetřování Fillonova bagatelního prohřešku.

Osvědčené scénáře se opět uskutečňují, ale v měřítkách, která jsou větší a ambicióznější. Svědčí o tom mezinárodně koordinovaná mobilizace zpravodajských služeb a liberálních médií proti údajnému ohrožení evropských a amerických voleb Ruskem. Česká kontrarozvědka přišla koncem března s mediálně exponovaným odhalením ruské vlivové sítě, která se prý snažila ovlivňovat evropské volby skrze média a finanční podporu politiků ve státech EU. Komisařka Jourová, hlavní strážkyně bruselské demokracie, je znepokojena….atd.     https://cz24.news/…at/

Průměrný počet slepic: 4.6 (55 hlasů)

In reply to by včelka Mája

Trvalý odkaz

že něco visí ve vzduchu.

(Stanislav Jerzy Lec - Tisíc a jedna fraška)

Průměrný počet slepic: 4.2 (35 hlasů)

Před nějakou dobou řekl nejmoudřejší Čech Václav Cílek, že ponejvíce v našich krajích schází šibeniční vrchy. A to zejména, pokud stály před radnicemi.

Průměrný počet slepic: 5 (10 hlasů)

In reply to by včelka Mája

Trvalý odkaz

Včera jsem si předplatil zprávy od Seymoura Hershe, zatím mám přístup jen do archívu. Ale hned ve starší zprávě z 12. dubna jsem našel tuto pasáž,  která by mohla leccos naznačit a dát do souvislosti:
 
"Problém není v řediteli CIA Burnsovi," řekl úředník. "Problém je v Bidenovi a jeho hlavních poručnících - Blinkenovi a Sullivanovi a jejich dvoru uctívačů -, kteří považují ty, kdo kritizují Zelenského, za proputinovské.


Úředník citoval málo známé a zřídka diskutované vyslání dvou brigád s tisíci nejlépe vycvičenými vojáky americké armády do regionu, které schválil Biden. Brigáda 82. výsadkové divize intenzivně cvičí a trénuje ze své základny na území Polska v okruhu několika kilometrů od ukrajinských hranic. Koncem loňského roku ji posílila brigáda ze 101. výsadkové divize, která byla nasazena v Rumunsku. Skutečný počet příslušníků obou brigád by po započtení administrativních a podpůrných jednotek - spolu s nákladními automobily a řidiči, kteří převážejí neustálý proud zbraní a vojenského vybavení proudícího po moři, aby udržely jednotky v bojové pohotovosti - mohl činit více než 20 000 osob.

Zpravodajští pracovníci mi řekli, že "neexistuje žádný důkaz, že by některý vysoký úředník v Bílém domě skutečně věděl, co se v 82. a 101. brigádách děje. Jsou tam v rámci cvičení NATO nebo mají sloužit u bojových jednotek NATO, pokud se Západ rozhodne zasáhnout proti ruským jednotkám uvnitř Ukrajiny? Jsou tam na cvičení, nebo jako spouštěč? Pravidla nasazení říkají, že nemohou útočit na Rusy, pokud nebudou sami napadeni."

"Ale tady to řídí nezkušení junioři," dodal úředník. "Neexistuje žádná koordinace s Radou národní bezpečnosti, americká armáda se připravuje na válku. Není známo, jestli Bílý dům ví, co se tam děje. "Toto není jen špatné vedení, tady politické vedení neexistuje, je nulové."

Zásadní prohlášení o americké politice nepřišla z Bílého domu, ale z Pentagonu. Armádní generál Mark A. Milley, který je předsedou sboru náčelníků štábů, loni 15. března o válce řekl: "Rusko zůstává izolované. Jejich vojenské zásoby se rychle vyčerpávají. Jejich vojáci jsou demoralizovaní, nevycvičení, nemotivovaní branci a trestanci a jejich vedení selhává. Rusko již selhalo při plnění svých strategických cílů, a proto se stále více spoléhá na jiné země, jako je Írán a Severní Korea. . . . Tento vztah je postaven na krutých poutech potlačování svobody, rozvracení svobody a udržování jejich tyranie. . . . Ukrajina zůstává silná. Jsou schopní a vycvičení. Ukrajinští vojáci jsou ... silní ve svých bojových jednotkách. Jejich tanky, bojová vozidla pěchoty a obrněná vozidla jen posílí frontovou linii."

Existují důkazy, že Milley stále žije v takových představách, jak o nich hovořil. Bylo mi řečeno, že před dvěma měsíci náčelníci štábu pověřili členy štábu -  vypracovat návrh smlouvy o ukončení války, kterou by předložili Rusům po jejich porážce na ukrajinském bojišti.

Pokud v příštích měsících dojde k nejhoršímu pro nedostatečně vyzbrojenou ukrajinskou armádu, spojí se dvě americké brigády s jednotkami NATO a utkají se s ruskou armádou uvnitř Ukrajiny? Je to plán nebo naděje amerického prezidenta?  Pokud se Biden rozhodne podělit se o své myšlenky s americkým lidem, možná by měl vysvětlit, co dělají dvě plně vyzbrojené a zásobované americké armádní brigády tak blízko válečné zóny.

Průměrný počet slepic: 4.6 (33 hlasů)

Jsou tam jako spouštěč, lháři a podvraťáci, co jiného od nich čekat, chtějí si rozporcovat Rusko. Kdyby to bylo u jejich hranic - byť jen na Kubě (co teprve po celé Latinské Americe, jako to oni mají všude po světě), to bychom slyšeli řev. Putin brání Rusko, sem nepoleze (to si může myslet jen idiot), ale jestli ho k něčemu donutí, nebude to jeho vina, měli sedět doma na svojí chamtivý prdeli a necpat se tam, do čeho jim nic není. 

Průměrný počet slepic: 4.8 (28 hlasů)

.. Jednoho syna mám v jatečném věku, maminka mých nejmladších dětí má také takového synka. Oba hoši volili pana generála, protože Babiš fuj!

Já i máma prcků jsme volili fuj Babiše, babička, tetička, strýček to hodili fešákovi generálovi, i tatínek druhého kluka, hrdý to majitel modré knížky.

Tak si říkám, opravdu si to musíme vyžrat do dna?!

Průměrný počet slepic: 4.6 (63 hlasů)

Lidé jsou různé, hloupé a blbé...(Werich? Horníček?)

(ale znám to, mám to nejen v rodině, i mezi přáteli)

Průměrný počet slepic: 4.8 (48 hlasů)

Lidé jsou různé,  blbé, pitomé a já.  Je to z filmu Metráček.

Průměrný počet slepic: 3.9 (13 hlasů)

In reply to by menhira

Trvalý odkaz

Já jsem si vzpomněla, že to ve svých hovorech řekl Horníček, jen nevím, jestli citoval Wericha nebo to bylo od něj. V Metráčkovi to nejspíš jen použili a "vylepšili". 

Průměrný počet slepic: 4.9 (10 hlasů)

teď o víkendu prohlásil: "On má stejný problém jako já!" "Jaký?" "Rodiče, co volí SPD!"  :-)

Mobilizace našich lidí bych se ale nebál.. minimálně ne do té doby, než se odhodláme pro Ukrajince pochytat jejich službyschopné chlapy, kteří se u nás schovávají. Dokud se u nás volně producírují a pohazují kolem sebe lahve od vodky, není nejspíš tak zle..

Průměrný počet slepic: 4.5 (27 hlasů)

To je hodně šokující komentář.

Vždycky se snažím zachovávat si střízlivější stanovisko, nepodléhat některým těm "zaručeným informacím" a různým "hysteriím". Pokud to jde snažím se si všechny zprávy ověřovat z různých stran a úhlů a spíše trochu vyčkávat než propadat. Ale po přečtení tohoto cítím poněkud děs. Není to jen těmito informacemi zprostředkovanými Inzou, ale je to i tím, co se teď děje kolem nás, těmi různými jinými drobnými informacemi, tím co v posledních dnech píše Vidlák, co píšou i jiní, tou divnou návštěvou vrtichvosta atd. Takže si jen přeji, aby to byla přece jen "bouře ve sklenici vody", ale nějak úplně nevěřím, spíše doufám. Vypadá, že věci nějak nabírají rychlejší a specifický spád bohužel...

 

 

Průměrný počet slepic: 4.7 (43 hlasů)

.. tak se utěšuji myšlenkou, že ač ve věcech lidských ve hvězdách nalézá úspěšně, ve věcech politických se doposud vždy zmýlil. Je tam na něj příliš mnoho proměnných, které se do horoskopu nedají zahrnout.

Globální lichváři vědí, že nemají kam zdrhnout a vojáci u červených tlačítek nejsou blbci.

Míra krvavosti věcí budoucích závisí od stavu obecné mravnosti,  a profláknuté plány vždy končí neúspěšně. Hollywood nás už připravuje na občanskou válku v USA, dystopické vize budoucnosti nám předkládá už snad 40 let, počínaje Terminátorem a Smrtící epidemií.

Průměrný počet slepic: 4.1 (42 hlasů)

I když jsem to tam pověsil, tak já astrologii nevěřím, nevěřím na jakýkoliv způsob předpovídání budoucnosti. Samozřejmě, kromě dějů předurčených logikou přírodních zákonů.

Průměrný počet slepic: 4.8 (37 hlasů)

.. zatím ještě nevidíme a neumíme změřit, a ony přesto existují.

Bakterie Yersinia pestis také existovala dávno před objevením mikroskopu, způsobuje dýmějový mor, roznášejí ji blechy a ty zase přenášejí malí hlodavci. Přišlo se na to, že když je v domácnosti čisto a nejsou tam myši, tak tam není ani mor, a že blechy opouští chladnoucí těla zemřelých.

Židé, kteří měli vyšší standard hygieny, než jejich sousedé, tak byli podezříváni z trávení studní..

Existují věštby, které se plní. Před více než 200 lety litevský věštec Wernychora předpovídal budoucnost Polska, a já vím, že už za II. světové války se Poláci utěšovali verši o "Orlu, jenž znak kříže zneuctí, na východ obrátí oči své a se zlámanými křídly navrátí se zpět."

Pro dnešní dobu se tam píše, že "Dva orlové zkříží meče a pošlapou cizí lány" (USA i Rusko mají v erbu orly)

Píše se tam i o nás: "Lev na západě,(my) hanebně zrazený od svého osvoboditele se spojí s kohoutem (Francie), na svůj trůn dosadí jinocha (Karel - Konstantin Habsbursko-Lotrinský který žije v Maďarsku)"

Ta věštba hovořila i o "Pomazaném z Krakova (Karel Wojtyla alias Jan Pavel II)", o založení severoatlantického paktu, o tom kterak "U východu slunce Kladivo padne zlomené" (Severní Korea a kladivo, které nepatří mezi heraldické znaky)

Inu, svět opět smrdí střelným prachem, protože opět vymřeli všichni ti, kdož si ještě pamatovali, jaká kosa je na mrazivých ruských pláních pod Moskvou. Smuta, Severní válka, Napoleaon a Hitler - vždy se spojí celá Evropa, vytáhne do Ruska, dostane tam přes držku, kozáci napojí své koně v evropských řekách a vrátí se domů s tím, že mají na tři generace od Evropy pokoj.. Takhle se to táhne po skoro pět století..

Průměrný počet slepic: 4.7 (52 hlasů)