Máme pravdu?

Autor
Štítky

Je pravda to, co tvrdíme? Je pravda, že Západ je na sestupné trajektorii, kterou ještě urychluje zaváděním nesmyslných grýndýlů? Je pravda, že USA vedené senilním staříkem (a kdovíjakou kamarilou) už ztratily všechnu soudnost a Ukrajina je jen další mnohem větší Afghanistán? Je pravda, že odchod Asie od dolaru je na spadnutí? Je pravda, že Saúdská Arábie prodává Číně ropu za juany? Je pravda, že Čína s Brazílií začíná účtovat své vzájemné obchody v národních měnách? Je pravda, že Sitting Ping a Putin jsou přátelé a ruku v ruce budují henten nový multipolární svět, ve kterém nebudou žádnému státu kecat do jeho vnitřního uspořádání a půjde jen o kšeft ýbr ales?

Je pravda, že riziko bankovní krize v USA i v Evropě značně vzrostlo, protože nekrytý dolar dostává ťafku za ťafkou? Je pravda, že banka Credit Suisse byla převzata dost divoce a především na úkor saúdských a katarských investorů? Je pravda, že Ukrajina ztrácí dech, přišla o desetitisíce mužů a Spojené státy ztrácejí víru, že by mohla zvítězit? Je pravda, že Černochová řekla, že jí nevadí čínské zprostředkování míru a že mluvila o použití atomovek a obojí v jeden den? Je pravda, že generál prezident řekl, že Ukrajina má jeden poslední pokus na ofenzívu?

Je pravda, že se naše ekonomika dostala do recese? Je pravda, že schodek státního rozpočtu je nejhorší v historii? Je pravda, že inflace neklesá a že se ropa zdraží, protože se Rusko se Saúdy dohodlo na snížení těžby, aby Evropě řádně dali zabrat? Je pravda že Trumpovi roste podpora a proto se ho bidenova klika snaží dostat za mříže za každou cenu? Je pravda, že automobilový průmysl jde v Evropě do kytek? Je pravda, že si Poláci brousí zuby na kus Ukrajiny? Je pravda, že Nordstrýmy zničili Američani? Je pravda, že sankce fungují především na nás a na Rusko moc ne?

Je pravda, že ve volbách v posledním roce všude vítězí spíše euroskeptické síly?

Záměrně jsem vyjmenoval to, co vidí Alternativa a co Alternativa diskutuje a probírá na sociálních sítích. Vyjmenoval jsem to, čím žije naše veřejná debata. Vyjmenoval jsem to, co majnstrým považuje od A do Z za dezinformace a za co naše vládní věrchuška neváhá trestat, pokud si najde záminku. Vyjmenoval jsem řadu témat, kterými se liší Vidlákovy kydy od České televize. Vyjmenoval jsem to, co si na Seznamu nepřečtete, co Cemper označuje za lhaní, co se na Nově i Primě zpravidla vymlčuje a za co Vítek Rakušan nemá slitování. Našlo by se toho samozřejmě mnohem víc.

Já se teď ptám… máme pravdu? Máme pravdu v tom, že libtardi zavedli celý Západ do slepé uličky, díky čemuž značně vzrostla ekonomická i vojenská rizika a to tak moc, že je reálně možné, že nás v brzké době čeká průser, jaký nikdo nepamatuje? Nebo jen strašíme a naše vláda, Evropská komise i děda Biden mají všechno pod kontrolou?

To je strašně důležitá otázka. Blíží se realita našemu vidění světa nebo jsou blíž pravdě libtardi? Teď vůbec nejde o to, kdo má lepší propagandu a marketing, protože realita se prostě ohýbat nedá a vždycky nakonec vyhřezne. Proto se ptám: Co vyhřezne? Jsme svědky promyšleného plánu našich elit nebo sledujeme oddalování průseru? Jaká realita se projeví?

Hele, dovedete si představit, jak budou libtardi koukat, pokud se ukáže, že jsme fakt tu pravdu měli? Jaký otřes je čeká? Dovedete si představit, co s nimi udělá zjištění, že je jako darmožrouty nikdo neuživí, protože ve skutečnosti nic nedělají a jen si navzájem předávají lejstra? Podíveje se na Černochovou… minulý týden posílá Svobodu na převýchovu a předtím zničila kariéry mnoha lidí, kteří s ní nesouhlasili a o pár dní později vypadá, že ztratila víru v ukrajinské vítězství. Karel Schwarzenberg se začíná ozývat proti trestání dezinformátorů… Ředitel ČSOB odešel z léčebny, vzal si doma zbraň a nikdo neví, co s ním je. Helo Bank u nás ukončuje činnost. Ševčíka neodvolali… Švédské předsednictví EU jaksi spíš grýndýlové cíle reviduje, než posiluje.

A to se ještě skoro nic nestalo. Všechno teprve začíná. Dovedete si představit, jak kruté vystřízlivění čeká naše ojrohujery a příznivce Evropských hodnot? Stačí k tomu jediné… aby se ukázalo, že jsme měli pravdu. Nemusíme jí mít na sto procent, i polovina by byla něco naprosto šíleného.

Vlezli jsme všichni do čínsko-ruské pasti, nebo Rusové s Číňany vlezli do té naší? O tom je naše budoucnost a o tom je příprava na budoucnost.

Jak vidíte, my nepotřebujeme libtardy zavírat. Stačí nám překládat zahraniční články. Nepotřebujeme ani zakazovat, ani nálepkovat. V poslední době už s námi ani nevedou diskusi. Jen rovnou provokují, nadávají a zavírají oči. Musejí se uchylovat k cenzuře, musejí kriminalizovat, musejí vymlčovat. Bez toho už nejsou schopni udržet svoje narativy.

Jestli máme pravdu, tak se jednoho dne celý ten libtardí svět sesype jak domeček z karet. Bez ohledu na jejich mediální moc a schopnost propagandy. A na tento moment se chystáme, jasné? Na chvíli, kdy se nade vší pochybnost ukáže, že jsme měli pravdu. A pokud jsme pravdu neměli, tak tento moment prostě nenastane. Tečka.

Je jasné, kam mířím? Všechno, co teď děláme, směřuje k tomu, aby tu existovala nějaká síla, která bude schopná si tu moc ležící na ulici vzít. Aby to byla domácí síla. Aby to byli lidé, které budeme znát, budeme vědět, co od nich čekat, budeme vědět, jaké mají názory, jaké mají organizační schopnosti, jaké mají znalosti, jestli jsou schopni strategického myšlení, jestli rozumějí ekonomice.

Všechno, co děláme, je příprava na budoucnost. Pokud máme pravdu, tak jednoho dne přijde vystřízlivění. Vystřízlivění z třicetiletého popírání jakýchkoliv skutečných hodnot. Vystřízlivění z nerealistických utopií. Vystřízlivění z hloupé a arogantní zahraniční politiky. Vystřízlivění z evropských grýndýlů.

Nebudeme-li mít té době vybudované vlastní struktury, tak to dopadne jako obvykle. Převezme si to tu někdo, kdo je řízený zvenčí. Budeme-li se v ten den jen tak hemžit a nebudeme-li schopni jednotného postupu, nebudeme-li mít lídry, kteří na tento den budou připraveni, tak nakonec ještě budeme rádi, že tomu velí ti stejní blbci jako doposud, protože alespoň vědí, jak to chodí.

Všechny demonstrace, nátlakové akce, pochody za mír, setkávání se svíčkami, všechny iniciativy různých spolků i charismatických jednotlivců, to všechno potřebujeme. V České televizi nám je neukážou. Nenechají nás, abychom si o nich udělali obrázek. Nechcete, aby byl premiérem znovu Fiala? Tak musíte nechat Rajchla, aby se ukázal. Nechcete mít znovu na financích Stanjuru? Tak nechte Babiše, ať mluví o číslech. To umí na jedničku.

Nechcete Rajchla? Tak vyzdvihněte někoho jiného. Nechcete stranickou politiku? Tak se nechte zaujmout něčím jiným a pracujte pro to. Je zbytečné přemítat, jestli je PRO součástí problému, pokud nepřijdete s lepším řešením. Je zbytečné útočit na Babiše, pokud tu nebude někdo, kdo mu převezme voliče. Počítá se, kdo má postavenou nějakou strukturu. Počítá se, kdo dokáže někoho zmobilizovat. Počítá se počet lidí, kteří za někým stojí a věří mu. Nic víc, nic míň.

Proto vám v jednom kuse vnucuju výše zmíněné politiky. Ne proto, že by byli bezchybní. Ale proto, že jsou. Že dělají. Že mají něco hmatatelného a nejen řeči. Vyzdvihuju cokoliv, co je čin. Vyzdvihuju kohokoliv, kdo něco doopravdy dělá. Třeba i naivně a nedostatečně… ale až jednoho dne libtardí svět kiksne, tak se budou počítat jen ti, kdo sebou přivedli další lidi. Čím víc, tím líp. Ti, co řečnili doma, nebo dávali celou dobu jen rady, ti stát nepřevezmou. Každý, kdo v této zemi něco dělá, ten mi stojí za propagování. Kdo překládá, píše, svolává, organizuje, vystupuje před lidmi, učí, natáčí, zakládá stranu, hnutí či spolek, ten připravuje budoucnost. A až ta budoucnost přijde, tak teprve zjistíme, kdo tu budoucnost připravoval nejvhodněji.

Až jednoho dne zjistíte, že vám bankomat nevydá vaší výplatu, tak budete sakra potřebovat někoho, kdo řekne, že existuje i jiná cesta, než jen digitální měna. A budete si sakra rozmýšlet, jestli mu dáte důvěru, protože půjde o poslední zbytky toho, co ještě máte.

Ale pokud nikdo nic připravovat nebude (protože to přece nemá cenu a Aspeni mají všechno pod kontrolou a probíhá tu geniální plán, který se do puntíku vyplní), tak ani nebude žádná alternativa. Jen ta digitální měna a hned po ní digitální otroctví. Pokud tu nebudou různé proudy, tak nebude z čeho vybírat. Pokud nebudou budoucí lídři dostávat šanci, tak se neosvědčí a budou se v tom lepším případě učit ze svých chyb až pak, kdy každá chyba bude drahá jako sviňa. V tom horším případě na ně vůbec nedojde, protože nám „jediné možné řešení“ nabídne Číňan, Rus, Elon Musk, Berlín či Varšava (nehodící se škrtněte) a nebude čím to trumfnout.

Vidlák bude vždycky vyzdvihovat kohokoliv, kdo alespoň trochu bude na straně národa a bude předvádět činy a nejen řeči. Takové si bude zvát domů, za takovými bude jezdit, jejich skutky bude mapovat a upozorňovat na ně. Nelíbí se vám, že mluvím o Babišovi jako o českém Orbánovi? Najděte jiného, kdo něco dělá a má potenciál být lepším českým Orbánem. Nelíbí se vám, že mluvím o Rajchlovi jako o českém Trumpovi? Najděte jiného, kdo má potenciál být lepším Donaldem. Rád upozorním na jakýkoliv počin SPD, Trikolory i kohokoliv dalšího. Upozorním na kohokoliv, kdo něco organizuje, kdo píše, kdo překládá… prostě kdo koná. To jsou moji hosté, pro ně budu mít vždycky slabost a budou to u mě mít dobré.

Pokud máme v našem hodnocení světa pravdu, tak si budoucnost bude vybírat právě z těch, kteří viděli stejnou cůkunft jako my, ale zároveň se na tu budoucnost připravovali.

 

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.7 (316 hlasů)

Komentáře

Trvalý odkaz

spíš?

Průměrný počet slepic: 2.8 (12 hlasů)

In reply to by Vilík (neověřeno)

Trvalý odkaz

No ni?

Průměrný počet slepic: 2.5 (13 hlasů)

In reply to by Vilík (neověřeno)

Trvalý odkaz

Tak hleďte vymyslet pacane jak a ne se tady mrcasit s tím "no ni" jak by jste byl plem,plem...Tak co rozuměli jsme si vy darebaku,diváku?
Nebo ni?

Průměrný počet slepic: 2.4 (12 hlasů)

In reply to by Vilík (neověřeno)

Trvalý odkaz

Jak tu změnu zajistit krok sum,krok,přece nechcete,abych to zase všecko musela dělat JA sama.Dyť je tu prozatím vidět jen kakofonie komentu a žadny pořadny plán jak tu pétidemolici,převálcovat na picca placku!Nestydte se a ukažte svoji odvahu a inteligenci bo budete BIDNICI!.
No ni ?

Průměrný počet slepic: 3.1 (12 hlasů)

In reply to by Vilík (neověřeno)

Trvalý odkaz

Jak se poučit z minulosti pro budoucnost poslouchat rozumné a poučné rozhovory:
https://www.youtube.com/watch?v=zF_oymbG8sI

Průměrný počet slepic: 3 (3 hlasů)

In reply to by Vilík (neověřeno)

Trvalý odkaz

před dvěma rokama za konspirátora............

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)
Trvalý odkaz

Proč pořád hledat spasitele, který všemu nejlíp rozumí?
Proč nezkusit raději lepší systém?
Nejsou Češi toho hodni?

Průměrný počet slepic: 3.6 (17 hlasů)

Jsem pro, nastolte ho. Nastolte lepší systém, já to s chutí budu propagovat a dělat Vám dosah.  Já umím psát tak, že to lidi čtou. Jestli umíte najít lepší politický systém, pusťte se do toho, mojí pozornost máte. Dám Vám stejný prostor jako Rajchlovi a Babišovi.  

Průměrný počet slepic: 4.9 (43 hlasů)

spolek Svatopluk ? Nemyslím konkurenčně vůči těmto výše uvedeným, spíše komplimentárně.

Průměrný počet slepic: 3.7 (6 hlasů)

komplementárně.

Průměrný počet slepic: 2.3 (3 hlasů)

Kdo z vás tam uviděl návrh a návod na řešení toho marasu,když tam jsou spíše jen popisy dnešní situace typu SOCIOLOG a kdosi NEZNAMY to má snad řešit.Pane Tymankovan pokud jste našel u toho spolku návrh na jakékoli řešení napište ho tady prosím.Maji tam na jejich webu otevřený diskuzní rubriky nebo dají se pozvat tady mezi nás kvítky z čertovy zahrádky nebo co nebo jak?A co odkaz nebyl by ?
No ni ?

Průměrný počet slepic: 3 (4 hlasů)

Já je vidím jako dlouhodobou alternativu ke známým radikálnějším hnutím. Oni, pokud jsem to dobře pochopil, chtějí začít pracovat ve stylu národního obrození devatenáctého století. Moje důvěra v ně není postavena jen na faktu, že spolek vedou dvě z mnou tří nejrespektovanějších osobností dnešního veřejného života, ale hlavně když jsem si poslechl jejich přednášky a přečetl jejich rozbor dnešní situace.
Trochu odbočím, ale zkuste se zamyslet, co by se stalo, kdyby dnes čitě hypoteticky padla vláda a zítra nebo za měsíc byly volby. Myslíte, že by měly nějaký dobrý výsledek, že by něco vážně změnily ? Je u nás masa lidí, kteří problémy zatím nevidí, masa kterou to dokonce nezajímá, dokud nedojde na jejich peněženky či žaludky.
Paní Bornová ( velké díky Iktice za odkaz, doufám že je v pořádku ) do jednoho článku napsala větu, která je děsivá, ale vysvětlující zároveň. Ve smyslu "Rusové jsou hrdí, že jsou Rusové, ale Češi nejsou hrdí, že jsou Česi.". Když se podíváte okolo sebe, musíte uznat, že má pravdu. Spousta mladých vymytých mozků jsou primárně evropané a ne česi. Na museu nevadí ukrajinská vlajka. Vlastenectví se nálepkovalo nacismem, teď už to začíná být dokonce nadávka, Jazyk je prošpikován špatnými vazbami a zbytečnými cizími slovy, často dokonce slovosledem. Naše svátky mizí a máme místo nich komerční Haloweeny a Valentýny. V tom si myslím, že se velmi lišíme od všech svých sousedů a občas si kladu děsivou otázku, kdo je na tom hůře. Zda my s tímto nezájmem nebo Ukrajina s nácku a fašisty. Proto mi nové národní obrození dává smysl.
Na jinou věc mne včera přivedl známý. Máme společné zájmy a občas spolu děláme. Bavili jsme se a přišla řec na potravinovou soběstačnost, nedostatek lidí v ovocnářství a vlastně i zemědělství. On vyprávěl zážitky, jak s různými lidmi mluvil, že si u něj mohou něco načesat. Něco co vyrostlo na jeho zahradě bez chemie, s péčí. Zadarmo. Drtivá většina reakcí byla, že se s tím nebudou česat, je toho dost v nákupáku. Myslíte, že tito lidé si budou zjišťovat skutečnosti z politiky a babrat se s tím, koho volit. Podle mého se zeptají u nich v ulici satelitního města, protože ta ulice jim nahradila rodinu. Huxley a Orwell se musejí tam nahoře smát, ale není to ten bujný veselý smích, je to ten druhý.
Někdy prostě není rychlá cesta, ani strom nevyroste za rok. Musí se douho pěstovat a chránit než přinese plody.

Tady máte ten odkaz https://www.svatoplukzs.cz , zajímavá videa jsou i dole pod Akce.

Průměrný počet slepic: 5 (9 hlasů)

Považuju ho za jeden z dalších hybatelů budoucího vývoje. Ale nedokážu říct, jak veliký. V této chvíli u nás vidím následující skupiny mající vliv a zkusím to vzít podle velikosti: 

Babiš a jeho ANO. U něj vidím hlavní problém v tom, že se snaží dělat stranu pro všechny a podle mě mu to nevyjde. 30% hlasů ve volbách zřejmě nepřekročí a spíš bude mít tak 25%. 

Rajchl a jeho PRO. Jde nahoru, je pracovitý, má politickou představivost. Ale je ve fázi, kdy jednou chybou může hodně ztratit. 

Okamura a SPD. Ti jsou zavedení, už mají něco za sebou, lidi si na ně zvykli, teď budou těžit z toho, že hlavní arcilotr je už někdo jiný. Jejich hlavní problém vidím v tom, že tvrdí jádro SPD má kolem 5% voličů. Na tom musejí pracovat, jinak bych třeba vidlácky mohl před volbami tvrdit, že volit SPD je riziko propadlého hlasu. 

Ostatní malé straničky už jsou tak marginální, že nemá smysl je brát vážně. Komunisti, Trikolora a další udělali společné prohlášení a společnou petici, která nenasbírala na FB ani 3000 podpisů... To je fiasko. 

Pak jsou tu významní influenceři a média: 

Parlamentní listy

Lidi kolem Argumentu

Rádio Universum

Vidlákovy kydy

A desítky dalších. 

 

 

Průměrný počet slepic: 4.3 (26 hlasů)

Vidláku,
ANO, SPD jsou parlamentní strany, které si uzmuly hlasy nespokojených, řada malých straniček velmi různě vzniklých může pomoci a navázat, doplnit společně projednávaný systém, kterým by se tato země měla ubírat. PRO je stranou, která se velkou stát teprve chce. Pracovitost předáků je chvályhodná, ale až skutečná konfrontace s volební zkušeností ukáže její velikost.
Opomněl jsi dvě strany, které nejsou straničky, byť se nechaly vytlačit z parlamentu a mnohde vůbec z veřejného života. Všechno má své důvody a těch důvodů není málo. Následky taktizování je dovedly tam, kam svého času dovedlo taktizování také historickou stranu, její vedení KDU ČSL.
Nevím, kolik zůstalo členů a sympatizantů ČSSD, prokazatelně vím, že jednou z početně nejsilnějších stran na České politické scéně je KSČM. Jak sociální demokraté, tak komunisté mají takovou zkušenost, kterou nemá ani jedna ze současných politických stran. Jen jde o to, ty správné zkušenosti jak z období 19. a první poloviny 20. století, kdy se hlásily o místo na slunci, tak ve "zbytku" do současnosti nasbíraly v pozitivním i negativním slova smyslu. KSČM svou vinou, ale i díky pochybné historické paměti části občanů, tvrdého tlaku nejrůznějších pisálků hlásících se za "odborníky", je tam kde je, a pokud by se stalo, že zanikne, nestane se nic tragického, protože jí určitě nahradí jiná strana s obdobným uvažováním. Tu stranu totiž netvoří jen předáci, ale také občané se svou pamětí a historií a se svými představami o budoucnosti.

KSČM není Petr Pavel a jemu podobní, včetně Andreje Babiše. KSČM není ani Kateřina Konečná, ani Josef Skála, Vojtěch Filip ani Marta Semelová. Jsou to především členové strany a jejich velmi obsáhlé teoretické zázemí, které dokumentuje celý vývoj Československa, dělnického hnutí, ale i praktické výsledky práce obyčejných lidí v regionálních podnicích, v zemědělství, ve stěžejních podnicích pro celou zemi, tedy paměť kterou "vybrabčili" polistopadoví novátoři.
Osobnosti KSČM, v ODS Petr Fiala, v další pidistraně Rakušan, nebo Pekarová, či Bartoš, Lipavský a další, v PRO Jindřich Rajchl a několik již známých představitelů, to jsou osobnosti na ráně politologů a spousty jiných logů, ale to, co společnost skutečně tvoří, co všechny ty strany zastřešuje, to jsme my, obyčejní lidičkové se všemi našimi přednostmi, i chybami. S naší neústupností, ale i tolerantností, s naší zhýčkaností, ale také skromností, s naší leností i neskutečnou pracovitostí a odborností, se ZNEUŽITLNOSTÍ, která je v posledních letech demokraticky zvolenými předáky znevažována a pošlapována, nebo využívána podle významu svolených slov.
To je potřeba vzít v úvahu a zneužívání moci nahradit mocí práva, rovnoprávnosti odbornosti a návratu k normálnějšímu pojetí společenského chování.
To je věcí celé šířky společnosti bez "nálepkování".
Společně nabídnout občanské společnosti systém a potom se třeba i poprat o místo na slunci, kde musí "vyhrát" aktuálně nejschopnější, nejdůvěryhodnější představitelé, kteří si však musí být vědomi, že je to na dobu určitou. Žádný strom neroste do nebe, byť by nesl nejchutnější ovoce.
My se v diskusích můžeme prát o schopnost, nebo neschopnost "navrhnout konkrétní řešení". To ale nevyřešíme my. To musí řešit naši předáci v jednotlivých směrech a pro současný vývoj je musí řešit společně a s naším vědomím v otevřeném kontaktu s námi občany. Nepřipadá v úvahu, aby kdokoliv z těch viditelných řekl "já to vymyslím za vás zrealizuju a budu velký šéf". Každá společnost, která se dopracovala k systému "máme šéfa a ten to zařídí", nebo "já jsem šéf a vy kušujte, já se o vás starám a postarám", nedopadla dobře.

V momentě, kdy se Jindřich Rajchl vyslovil, že s komunisty nikdy ne, protože mají minulost, oprávněně vystoupili komunisté, že tu minulost a současnost druhé, kapitálem podporované části společnosti, zase KSČM nemůže ani tolerovat, ani podporovat.
Přesto s vědomím, že to je potřeba, přišli komunisté podpořit Rajchlovu demonstraci, a nebyli těmi, kdo provokovali kontraproduktivními akcemi. Stejně podpořili demonstraci, kde se odhodlal vystoupit oligarcha Babiš vedle téměř vládního prezidentského kandidáta Středuly, protože obě demonstrace chápou jako součást mozaiky v odporu k současnému vládnímu slepenci.
Obdobně vítají jiné názorové proudy na svých akcích, jednáních i odborných a společenskovědních seminářích, které organizují.
Jak "Rajchlovo", tak "Konečné" vystoupení proti sobě ničemu neprospívá.
Jsem si jistý, že komunisté, pokud budou tvořit doplnění PNZ (které tvrdě nadhazuje ANNA z KSH), spolu s Rajchlem, Švihlíkovou, Hamplem, a neskutečně širokým polem nejrůznějších odborníků, vytvoří přijatelnou koncepci pro budoucí vývoj země. Společně uskutečněné akce mohou přinést nesporný úspěch a možná i ta pětikolka vycouvá a je jedno, zda podle vlastního uvážení, nebo pod stále se zvyšujícím tlakem občanské společnosti.

Dokud Rajchl nevysloví slovíčko prosím, potřebují vás občané všechny, bez výjimky. budu dalším ze zdejších komentátorů, který se 16.4.2023 na Václavák nevypraví.

Jistě to jeden dědek Rajchlovi nezhatí, ale oznamuji to proto, že pokud to nečte jen Vidlák a sleduje to Rajchl, měl by si při svém vzdělání a nesporném společenském rozhledu uvědomit, že jedním z těch Svatoplukových prutů je i strana, která je si dnes velmi dobře vědomá podstaty svých vzestupů i pádů. Je si jich vědomá víc, než kterákoliv "nová a mladá strana" s potřebou jakoukoliv minulost zatracovat i s jejími nespornými pozitivy. Ta musí totiž postupně projít velmi podobnými zkušenostmi, které jsou podobně i v rodinách nepřenosné, mnohdy opakované.

Doufám, že tento další výlev Dědka z Práglu aspoň někteří spolu diskutéři pochopí, ale chápat by jej měli především ti, kteří se chtějí stát předními osobnostmi a nesporně na to mají.

S tím vším popsaným přeji Vám Vidlákovi a jeho komentátorům prožití Velikonočních svátků podle vlastního přání, možností a hlavně ve zdraví s radostí.

Průměrný počet slepic: 5 (23 hlasů)

opravdu bolí. Od konce profesora Horáka v čele až do Paroubka včetně, jsem byl volič ČSSD. Poté jsem je volil ještě jednou, nikdy ne Sobotku. Tato strana, pokud se drží svého klasického programu jako bývala třeba i Labour Party, SPD a podobné, je pro mne nejbližší program. Je pro mne velmi smutné, že naše dnešní ČSSD nemá s touto historickou tradicí nic společného. Nechci tady rozebírat jak k tomu došlo, podle mého běžný problém hlavně u nás, kdy do úspěšné strany nalezou všehoschopní karieristé, spojí se do mafiánské sítě a stranu přeberou. Doufal jsem, že se na dně hluboko pod 5% preferencí pročistí, ale zpráva, že sponsor agenta Pávka si vzal do rukou ČSSD a povede je vzhůru, je pro mne konec nadějí, že u nás ještě někdy bude opravdová sociální demokracie pod tímto názvem.

Průměrný počet slepic: 5 (10 hlasů)

Pokud si sponzor Pávka vzal do rukou ČSSD (nejspíš včele se Šmardou), pak to je zase kamufláž a snaha jak zblbnout, nalákat a rozdrobit nejen nerozhodnuté voliče, ale uzmout je Babišovi, ke kterému se ti voliči z bývalé ČSSD přimkli.
Pokud si do rukou cokoliv vezmou lidi kolem Pávka, nevěřím vůbec ničemu, natož něčemu pozitivnímu pro voliče.

Průměrný počet slepic: 5 (9 hlasů)

sociální demokraté, z nichž vzešlo to nejhorší už od sobotkovské éry - ti ze socdem udělali idově TOP 2. Ochotně to dirigoval i Dienstbier . A tito libtardi, kteří s ideou socdem nemají dávno nic společného, stále v socdem vládnou . Ozývá se se tam tzv konzervativní křídlo , tedy skuteční socani, ne libtardi, ale to je současným libtardím vedení tvrdě potlačováno. Jedné takové kandidátce do vedení socdem nedávno dokonce zakázali vystoupit na nějakém tom svém sjezdu. A libtardí socdem zůstane pod svými 5% - kdo by je volil? Libtardi budou radši volit libtardí strany - a s původními voliči socanů dnešní socdem nemá programově absolutně nic společného.
A možná by byl spíš zázrak, kdyby naši socani zůstali skutečnými socani a nenavlékli na sebe libtardí kabát - podívejte se, jak se socdem strany naprosto převrátily ideo naruby v celé Evropě - migrační a zelená zkáza EU a přeměna EU na ideo kriminál je práce socanů a lidovců - ti celou dobu měli nejsilnější frakce v EP, ti vládli v Německu - ale i např ve Švédsku, které totálně zničili. A než Švédům došlo, že socani mají už jen název socani, ale stali se z nich v reálu takové podivné antišvédké zrůdičky, bylo už celkem pozdě -zkáza probíhá a je dost nevratná, i když v posledních volbách dostali docela silný mandát Švédští demokraté - antimigrační, antieuhujeři. Ale zkáza Švédska už běží, lidem poznání tvrá dlouho a škody budou zřejmě nevratné.
Dělení stran na levice pravice už je asi pryč - hlavní parametr je globalista progresivista libtard kontra národovectví a zdravý rozum.
Sice to voliči začínají vnímat, ale pomalinku pomalu - ve Finsku nyní vykopli ve volbách socany od moci , první jsou konzervativci a druzí národovci (Praví Finové). Ve Francii posiluje Maruška. V Bulharsku nyní vyhrála strana tzv "proruská", tedy ne eurohujerská. Ale procitnutí nastupuje pomalu, moc pomalu - a libtardi hodně přitvrzují v kriminalizaci opo politiků i jejich potenciálních voličů.
Jo, k těm socanům - libtardí socani jsou mrtvá strana.

Průměrný počet slepic: 4.9 (11 hlasů)

Souhlas se synapse. Ve všem!
(A pobavilo mě spojení "libtardí strany, libtardí kabát, libtardí socani... :-)))

Průměrný počet slepic: 4.7 (3 hlasů)

... a Švýcarsko se odmlčelo... (Tak se na obra musí...:-)

Průměrný počet slepic: 3.9 (7 hlasů)

a mít odvahu s moderovanim a podporou zdejších lidových komentatorů individualistu ,kteří pohrdají penězi,NECTEJI je a bijí se mezi sebou ostrými myšlenkami na postuláty SV PNZ kašlou a nerozumí jim! Začátek by mohl být ,že by jste zkusil nejprve sám sepsat vaši představu jak si sám jako Šefvidlak představujete podle vás změnit nynější režim a na co,zkusit zkritizovat postuláty PNZ jako rozcvičku a jak budete aktivně podporovat diskusi o možnostech zavést Švýcarskou demokracii a dát na jejich web naší diskusi a čekat s čím přijde jejich mluvčí že Švejcu a jejich šef,zda vúbec má zájem o voliče,když by se podle mého názoru mel k nám do diskuse i on pridat a k tomu by jste vy odpověděl na otázku ,proč tu není na tomto místě odkaz na ABJ internetovou televizi,typu "ABY BYLO JASNO"aspoň prozatím, než nám tu vaši cukernicku Policejní stát zavře a vás dá do šátlavy tzv hladomorny na 10 let.
NO NI?

Průměrný počet slepic: 3.2 (10 hlasů)

ale domnívám se, že není vhodná doba na experimenty. Je třeba převzít nejprve osvědčený systém, který už řádově 1% občanů pocházejících Československa ke svému prospěchu využívá. A neměnili by za ten dosluhující (až na vyjímky). Tady máte důkaz - statistika spokojenosti s vládní politikou v rámci zemí OECD v roce 2020:
https://www.swissinfo.ch/ger/wirtschaft/umfrage_europaeer-innen-moechte…
1. Švýcarsko - 85%, následují Norsko, Finsko, Holandsko ...

Moji představu optimální spolupráce můžete najít zde: https://ion21swiss.ch/
Ale zkoušet doporučuji nejprve v malém :-)

Průměrný počet slepic: 1.7 (7 hlasů)

To podle mého názoru chybí zejména vasemu předsedovi a dukazem je dosaženo jen miniaturního počtu voličú a totální prohry ve volbách.Nase podmínky je třeba zkusit nejprve společně rozširovat a k tomu slouží právě postuláty PNZ které mohou být pochopeny jen v diskusi,která musí byt per partes a nebude náhradou za komenty typu cirkus Humberto a kakofonie typu slepičarna.Nekdo musí zkusit diskuzi moderovat a dát jí směr,jinak se najdou individualisté ,lidé kteří se tady přišli bavit a za jejich zády se připravuje jejich rabování a oni prozatím stále mají dostatek prostředku a nepozorují že jim vše salámovou metodou mizí pod nohama a prichazeji dokonce sami tady s destrukci podle Neomarxisticke ideologie ,kterou ani neznají jen ji podle 6 kritérií k jejich ovládání jen vyplňují ohlupené,aniž by věděli co se s nima opravdu poté stane
No ni?

Průměrný počet slepic: 4.7 (6 hlasů)

A volby potřeb, gde lidi, naši, budou volit věcně to, co se má konat, bez kašparů a podvodníků, to vám smrdí? Na těch poštách, co chcou rozjebat, by se mohly udělat parádní volební místnosti potřeb. Na každé poště by bylo znát co lidi chcou a nigdo by to nemohl zfalšovat, páč lidi by to volili pořád, dokola, do smrti.

Průměrný počet slepic: 3.9 (8 hlasů)

zaváděl Klaus v devadesátých letech. Myslím že dnešek je logickým následkem. Asi ještě ani nevylovili všechny lidi ze Slap.

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)

musíte dát dohromady 14-kolový tank: 14 nejsilnějších lídrů, kteří mají schopnost svým šarmem nebo nabízeným řešením oslovit voliče.
A to je možné jedině tak, že každému z nich dáte do ruky PLÁN a požádáte je o podpis. Umožňující realizovat v rámci konfederativních krajů svou filozofii.
Ať se ukáže, které jejich bábovičky vydrží nejdéle - dle vůle občanů v dalších volbách. Neměl by v jednom kraji chybět pan Raždík se svým ústavním fundamentem.
Začít je třeba tam, kde to smrdí nejvíce: sestavit týmovou vládu z těchto 14 lídrů s putovním půlročním premiérem a prezidentem v jedné osobě, voleným parlamentem.

Průměrný počet slepic: 3.6 (7 hlasů)

Voliči jsou tak ohlupeni,že nechtějí vúbec nic, ani peníze,ani Švýcarskou demokracii,nic.Tak se asi musí čekat snad na nového Šišku a na to až všem dojdou úspory,všechny peníze jim budou ukradeny, jejich vily že socialismu v exekuci.zpopelneny a ten Babiš nebude moci platit úroky ze svých miliardových pujček od starých londýnských bank a brzké krizi zkrachne, bo on se chvástal že to umí řídit jak fabriku a to dopadlo už prý 3x jak puknul ,no jak žalud a pořád se nepoučil tady u nás na webu co má delat,aby zvítězil ,atd
No ni?

Průměrný počet slepic: 3.4 (7 hlasů)

Vidlák píše: "Já se teď ptám… máme pravdu? Máme pravdu v tom, že libtardi zavedli celý Západ do slepé uličky.....?"
O tom, že jsme ve slepé uličce, asi není sporu, nejen na alternativě. Zavedli jsme se do ní všichni, nebyli to jen "libtardi." Copak např. Zeman, Špidla nebo Sobotka nebyli léta součástí vedoucího týmu, kdopak je volil?
Naopak takový Klaus (pomiňme amnestii, ukradené pero apod.) se často snažil proces brzdit, kdopak ho ze zdejších četenářů volil?
Klíčové otázky ovšem jsou - proč se tak stalo a jak z toho ven? A tady (alespoň pro mne a mé okolí) tzv. alternativa žádné skutečné odpovědi nenabízí. Mávání vlajkami je symbol, který ničemu nepomůže. Zastavení pomoci Ukrajině a Ukrajincům je další symbol, sice v hodnotě miliard, ale nám chybí stovky miliard (Ostatně proč asi Finové, z hlediska naší alternativy zcela nesmyslně, právě vsoupili do NATO?). Zvýšení penzí jistě pomůže penzistům, ale státní finance se rozpadnou o to rychleji. Zastavení odtoku dividend je fajn, ale to můžeme zrovna zahraniční investice znárodnit a vystoupit z EU i z NATO, to bychom si pomohli!
Absolutně schází pozitivní myšlenka typu (J.F.Kennedy) "Neptej se, co dá Amerika Tobě. Ptej se, co Ty dáš Americe." Prostě všichni chtějí brát, málokdo chce dávat.

Průměrný počet slepic: 2.8 (13 hlasů)

Krtečku, mrkněte na Seznamu včerejší rozhovor Reflexu s doc. Švihlíkovou, JE TO TAM V KOSTCE,jak z toho průseru!! Jen nabidka k diskuzi, ale pro mne docela dobrá

Průměrný počet slepic: 3.6 (5 hlasů)

In reply to by aja (neověřeno)

Trvalý odkaz

A Reflex není mainstream? Vždyť v mainstreamu přece o ničem neinformují a vše zatajují!

Průměrný počet slepic: 2.3 (6 hlasů)

In reply to by Dejv (neověřeno)

Trvalý odkaz

Dejve i tam, už pochopili, že tato vláda hnije za živa a KONEČNˇE začínají oslovovat EKONOMY a ne ty placené podržtašky, co jim radí. Až to pochopíte Vy,radostí se asi zblázníte...

Průměrný počet slepic: 4 (7 hlasů)

In reply to by Dejv (neověřeno)

Trvalý odkaz

Reflex je mainstream, v poslední době naprosto poslušný současnému režimu. Občas se tam vyskytne nějaká bílá vrána ale bohužel velmi zřídka.

Průměrný počet slepic: 4.3 (6 hlasů)

In reply to by Dejv (neověřeno)

Trvalý odkaz

Dejve i tam, už pochopili, že tato vláda hnije za živa a KONEČNˇE začínají oslovovat EKONOMY a ne ty placené podržtašky, co jim radí. Až to pochopíte Vy,radostí se asi zblázníte...

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)

In reply to by Dejv (neověřeno)

Trvalý odkaz

ale když má člověk pamět a trochu logiky, začne mu to po nějaké dobe silně haprovat. I z mainstreamu se dá hodně vyčíst, zřejmě díky tomu že je v něm část lidí hloupých a část něco občas pustí úmyslně. Ostatně jako za bývalého režimu či za války.

Průměrný počet slepic: 4 (4 hlasů)

Jo, Finové vstoupili do NATO. Připomíná mí to situaci v říjnu a začátku listopadu 1989, kdy někteří lidé ještě vstupovali do KSČ. 😊

Průměrný počet slepic: 3.9 (11 hlasů)

A jak dopad J.F.Kennedy chtěl být dobrým, odpoutat se od válečného průmyslu a ...

Průměrný počet slepic: 5 (3 hlasů)

In reply to by Anonym (neověřeno)

Trvalý odkaz

Všichni, kdo znají Červeného trpaslíka, tak ví, jak by to dopadlo, kdyby se Kennedy nezastřelil :)

Průměrný počet slepic: 4 (4 hlasů)

In reply to by Dejv (neověřeno)

Trvalý odkaz

Chudák Kennedy se zastřelil...? Tato nová fakta k nám holt ještě nedorazila...
V autě před očima celého Dallasu a manželky... :-))
Kdo ho k tomu asi dohnal..., nejspíš Chruščov s Castrem.
To bude bomba, až se do dozvědí v Americe.

Průměrný počet slepic: 3.7 (3 hlasů)

spousta demonstrujících a rebelujících je staršího věku - a ti tam skutečně nechodí proto, aby si vyvzdorovali pětistovku navíc v důchodu. Mají už nějaké zkušesnosti, zažili na vlastní kůži jak život za komančů (kromě negativ např sociální jistoty a nulové zadlužení státu), tak řádění toho vámi milovaného Klause v 90tých letech s jeho šílenou mantrou neznám špinavé peníze a ruka trhu vše vyřeší - tím právě Klaus nastavil naše neokoloniální ekonomické nastavení v Evropě a postavení největšího "krmelce" pro ostatní státy EU plus montovny bez přidané hodnoty. Pokračovalo to idiotismy typu "na co něco vyrábět, všechno si dovezeme" - a naše současné tragické ekonomické postavení je toho výsledkem.
Toto vše ti starší ví - a hrozí se toho, jak to současná vláda chce ještě dorazit - ne kvůli svým důchodům, ale kvůli tomu, v čem budou muset žít jejich potomci.
Dividendy se mohou danit. Nebo se dá přikázat, že část jich musí dané firmy znovuinvestovat do rozvoje v ČR atp atp.
Dopracovali jsme se k tomu, že dnešní mladí tedy opravdu nechtějí "něco dávat" , oni by dokonce nebyli ani ochotní za obranu naší země bojovat - říkají za co? Nic nám tu nepatří, máme bojovat za německé montovny , cizí banky a americké geopolitické zájmy?

Průměrný počet slepic: 5 (8 hlasů)

vražedná mantra, nutnost zahraničního kapitalu a managementu. Podle mého Klaus zabil ekonomiku, Venca flaška morálku společnosti.

Průměrný počet slepic: 4.4 (7 hlasů)

>Dividendy se mohou danit. Nebo se dá přikázat, že část jich musí dané firmy znovuinvestovat do rozvoje v ČR atp atp.

Pak ty firmy svoje investice prostě převedou jinak. Tak jednoduché to je.

Průměrný počet slepic: 1 (1 hlas)

už v některých zemích eu platí a firmy odtamtud nezdrhly - protože tam spolupůsobí mnoho dalších faktorů. U náš např mimořádně levná pracovní síla a nulový vliv odborů (které jsou v západních zemích velmi silné), které cíleně vyzmizíkoval po 89tém právě Klaus a spol (v nadšené spolupráci zahraničních firem, které sem šly) jako nějaký "komunistický přežitek"
Teď zrovna zdrhá z Němec chemický průmysl - kvůli nehorázným cenám energií. Ale nehrne se k nám, kde mu nezdaníme dividendy a mají tu dělňasy za hubičku - to je ale divné, ne ?:))

Průměrný počet slepic: 3 (2 hlasů)

>protože tyto principy v některých zemích eu platí a firmy odtamtud nezdrhly
Máte pravdu. Díky existenci BEPS (https://en.wikipedia.org/wiki/Base_erosion_and_profit_shifting) není často ani nutné úplně odcházet. Nicméně korporace zdanění umí obejít :)

Průměrný počet slepic: 1 (1 hlas)

To máte pravdu dnešní mládež pokud není vedena generačně rodiči k tomu aby vše co chtějí si museli zasloužit i třeba pomocí v domácnosti místo čumění do tabletu. - Jednou mě vnuk řekl pokud mě dědo nekoupíš nový tablet tak tě dám k sociálce, v tu chvíli mě to dost zarazilo a já sem se ho zeptal kdes na to přišel a on hned že si někde našel práva dětí a já jsem mu odpověděl pokud chceš věc tak musíš nejdříve udělat dobrý skutek a též o věc poprosit. Když jsem to řekl dceři (matce) tak mu ještě naplácala na zadek a prcek zase začal vyhrožovat se sociálkou a dcera mu řekla jetli chce příjít o rodiče tak ať si uvědomí že ta samá sociálka s kterou se ohání ho umístí do děcáku a tam se sním nikdo nebude mazlit. A od té doby za mnou běhá a stále otravuje jestli nechci s něčím pomoct.

Průměrný počet slepic: 5 (7 hlasů)
Trvalý odkaz

A optejte se ho zda už se dozvedel a ví konecné co se bude dít po úplném rozvalu organizovanem dnes vládou a to po totálním vyrabování republiky vašimi NEOmarxistickymi zpusoby ,kteří přišli tady přišli opakovat Únor 48 a právě stejně jako tehdy komunisté, zahájili už jednou osvědčený pochod institucemi a posilování své usurpovane moci znova na tentokrát digitální diktaturu,která bude daleko horší ,než kdysi komunisticka a z vás bude udavač ,provokatér a pomocník dozorcú v POLICEJNIM STATÉ toho,Digi koncentráku a že vy se už se na to tady připravujete jako zabejčeny satanista v naději,že vás krokodýl kapitalismu režimu vycházejícího z gangsterismu sežere jako posledniho!
No ni?

Průměrný počet slepic: 2.9 (8 hlasů)
Trvalý odkaz

ale i na zamyšlení.
Ono velmi záleží na tom, jak, kteří a v jakém pořadí libtardi padnou. Samozřejmě pokud ten plán nemají dokonale promyšlen včetně perfektně zvládnuté psychologie, to bychom byli ztraceni. Věřme že ne. I tak to sice bude bolet, ale něco se z té bolesti zrodí. Další otázka je, jak to bude s naším zadlužením, zda nás nebude někdo vlastnit. Pokud toto vše dobře dopadne, nejsem si jist zda tyto věci ovlivníme, tak začneme bojovat o soběstačnost, hlavně potravinovou. A na to musíme být, pčesně jak píše pan domácí připraveni. Je určitě lepší být připraven a zjistit že jsme neměli pravdu než naopak.

Průměrný počet slepic: 4.3 (12 hlasů)

Nejde už ničim zastavit,zná ho strejda Puťka a už jedná.Zadluzeni se bude gigantický zvyšovat a domorodci přijdou brzy o všechno,uvažovat jen o potravinové sobestačnosti je málo a bude Zeleným udelem ZAKAZANA!
Naivita národa Švejku je duvod proč bylo çesko vybráno k vybrakovani💥.Podívejte se na zdejší vzorek diskutérů plný individualistu domnivajicich se,že si vždy nějak sami pomohou a tak ze své budoucí havarie se domnívají najít mudrováním cestu.Pak budou plakat jak želvy a domnívat se že se nad nimi jejich milování kapitalisté slituji.
Kdeže dostanou v tomto režimu dodatečně ránu do už tak bolave hlavy a pojedou do pekla, které si sami zvolili a de fakto si o něj sami koledují
No ni?

Průměrný počet slepic: 4 (7 hlasů)