Můžete o tom měsíc dumat

Autor

https://www.litterate.cz/muzete-o-tom-mesic-dumat/

 

Krátký čínský úvodník:

Zdá se, že teď mrkla naopak Čína. Ale je možné, že si svoji odpověď šetří na jinou chvíli. Samozřejmě už jsme mohli zaznamenat vítězný ryk příznivců Západu, že je jen jedna nezpochybnitelná supervelmoc. Já bych toto nadšení úplně nesdílel, ale protože zatím nic víc nevíme, počkám s dalším hodnocením na vývoj událostí.

Pořád si myslím, že Sitting Ping vyhrotil situaci natolik, že musí nějak reagovat, aby neztratil tvář. A manévry stačit nebudou.

 

A teď už dnešní text:

Tak jsme se dozvěděli další jobovku… slavný vládní úsporný tarif nikomu nepomůže. Včera se to rozmázlo v majstrýmových médiích. Vláda hodlá každé domácnosti pomoci částkou cca 2000 Kč. Vzhledem k tomu, že za energie zaplatí běžná domácnost kolem sedmdesáti tisíc ročně, tak vládní pomoc ani nepoznáte.

Za sebe říkám, že mě to vůbec nepřekvapuje. Takhle to vláda dělá od začátku. Tohle je Fialova strategie, takhle mu to zřejmě nařídili ti, kteří ho dostali do funkce.

Takže si to shrňme. Vláda nemůže ČEZu nařídit nějaký úsporný tarif, protože by tím prý poškodila minoritní akcionáře. Ale může ČEZu půjčit 74 miliard, aby si mohl z lipské burzy koupit elektřinu pro nás, kterou tam sám dodal. Z lipské burzy také nelze vystoupit. Nelze udělat ani nějaký strop na ceny benzínu. Zásobníky sice máme naplněné plynem, ale státu z toho patří asi pětidenní spotřeba. Zbytek tam nafedroval kdovíkdo ke kdovíčemu.

Budeme kupovat nejdražší stíhačky všech dob i kdybychom mohli mít Grippeny zdarma.

Budeme dodávat zbraně na Ukrajinu, budeme hrotit sankce proti Rusku, budeme se starat o uprchlíky. Na to peníze jsou.

Blyštivý Péťa mezitím bude vysílat silné signály a nechá si srát na hlavu od kdejakého ojrobyrokrata. Vítek Rakušan bude mezitím dělat hentu vysokou politickou kulturu. Babiš bude objíždět republiku s karavanem, Okamura bude dělat další videa, jak za nás bojuje v poslanecké sněmovně.

Já vám samozřejmě nechci radit. Jste všichni dospělí, samostatní, svéprávní, máte mozek, chodili jste do školy, ledacos víte a ledacos umíte. Ale teď vám řeknu, jak to vidím já:

Podle mě máte všichni dvě možnosti.

Můžete třetího září přijít na Václavák a pomoci tomu, aby s tam sešlo alespoň sto tisíc lidí. Můžete tam stát, chvíli vykřikovat nějaká protivládní hesla, poslechnout si řečníky a večer jet zase domů. Můžete svou přítomností přispět k tomu, že celá demonstrace bude možná ignorována pravdomluvnou Českou televizí, ale stejně bude nepřehlédnutelná. Můžete svou přítomností pomoci tomu, aby se odhodlali majitelé velkých traktorů, kamionů a jiné těžké techniky, aby o týden později zablokovali Prahu, pokud vláda bude dál jen vysílat signály.

Pokud přijdete, tak samozřejmě budete muset překousnout, že tu demonstraci nesvolal váš oblíbený spasitel této zemičky. Budete muset překousnout, že se do čela nepostavil ani Babiš, ani Okamura, ani Foldyna, ani Ivan David, ani Majerová Zahradníková, ani Lubomír Volný, ani Josef Skála. I když tam alespoň někteří ze jmenovaných budou také řečnit. Budete muset překousnout, že nejvíc za tuto demonstraci kope ten Rajchl, který „ještě nepostavil ani psí boudu, maže a udává lidi na fejsbůku, je arogantní, všeho schopný, hajzl, nedůvěryhodný, rozesírač, který zničil Trikolóru… atd, atd.“ (Použil jsem jen to, co jsem se o Rajchlovi dočetl v naší diskusi)

Budete muset překousnout, že v případě úspěchu se strana PRO asi dost pohne v preferencích nahoru, zastíní vaše dosavadní oblíbené politiky a ke všemu je i možné, že to stejně k ničemu nebude. Budete muset překousnout, že máte možná pravdu.

 

A nebo na ten Václavák nepůjdete. Můžete přesvědčit vašeho Okamuru, aby na Staromák svolal jinou a lepší demonstraci, kde bude mnohem lépe hájit české zájmy. Můžete přesvědčit Babiše, aby jeho osmdesát poslanců vběhlo do Sněmovny, zmlátilo tam těch 108 poslanců pěktikoalice a udělali státní převrat. Můžete přesvědčit Lubomíra Volného, aby svolal lízátkovou revoluci na Hradčanské náměstí a vyhlásil tam kromě svobody od covidu i svobodu od Pětikolky. Můžete přesvědčit Majerovou Zahradníkovou, starého Klause, mladého Klause, Zemana, Schillerovou, Havlíčka, Středulu, Březinu, apod, apod, aby udělali něco jiného v jiný a lepší čas.

Můžete si říct, že to stejně k ničemu není a s ničím to nepohne. Můžete si říct, že stejně to ovládá všechno Soros a Aspen institut, můžete si říct, že všichni ti politici stejně jen hrabou pod sebe, můžete si počkat na ty lepší politiky, co to dělají z ušlechtilých pohnutek, můžete počkat do řádných voleb, můžete klidně dál lustrovat každé jméno, které se na vlastenecké scéně objeví, můžete dál deklarovat, s kým se nikdy nespojíte a komu svůj hlas nikdy nedáte.

Nezaznamenal jsem, že by se do Práglu těch demonstrací svolalo pět. Nezaznamenal jsem, kromě fejbůkových výzev (a mých výzev k jednotě), žádný jiný konkrétní čin, který je možno udělat. Sice jsem viděl spoustu výzev vládě, aby odstoupila, ale nezaznamenal jsem, že by vláda chtěla odstoupit, protože pochopila svou neschopnost.

Nezaznamenal jsem žádné jiné nátlakové akce, nezaznamenal jsem žádnou skupinu vyzývající k defenestraci, nezaznamenal vůbec, ale vůbec nic. Kromě té demonstrace na Václaváku, která bude přesně za měsíc, nějak nevím o žádné jiné akci, která by se měla konat. Možná je to moje chyba. Možná je to chyba těch ostatních svolávačů, že k Vidlákovi nedokázali svojí výzvu protlačit. Ale už jsem zaznamenal celou řadu hlasů, proč je ta celá demonstrace k ničemu.

Takhle to vidím já. Buď překousnete, že výzvu ke sjednocení tlumočí jiní, než vaši oblíbení politici a tím pádem dojde na trochu jiné sjednocení, než jste si představovali. Buďto překousnete, se tu cílí na zklamané voliče Petikolky, nebo si řeknete, že to za to nestojí, že jsou to všechno nedůvěryhodní šmejdi, kteří si jen přihřívají svojí polívčičku a chtějí ke korytům a počkáte si, až nějakou akci někdy jindy svolá někdo důvěryhodnější.

Buďto se připojíte teď s tím materiálem, který je k dispozici a nebo se přidáte až někdy později s lepšími politiky. Až budou mít zemědělci ještě nižší výkupní ceny a ještě vyšší ceny hnojiv, až sklárny odstaví svoje pece, aby se už nikdy nerozjely, až bude hlad, tma a zima, až budou podepsány ty nové zákony proti dezinformacím, až se podepíší ty smlouvy na stíhačky a jiný obrněný šrot, až prostě bude ještě mnohem hůř.

Tož si to stréco v té své kotrbě přeberte, není žádné kvalt.

Máte na to přesně měsíc. Za měsíc buďto bude na Václaváku sto tisíc lidí, což nepůjde přehlédnout. To může povzbudit zemědělce, aby příště přivezli i traktory a může to povzbudit průmyslníky aby všichni dohromady by mohli dát vládě nějaké to ultimátum. A nebo bude za měsíc na Václaváku pět tisíc lidí a někde na Letné bude probíhat podstatně větší vzdorodemonstrace milionu chlívek podporující vládu do statků i hrdel a vy můžete čekat, až lepší a větší demonstraci svolá Okamura či Babiš. Případně můžete čekat na zázrak, ono to občas vyjde.

Všimněte si, že vás nenutím do rychlého rozhodování. Nevyvíjím na vás žádný nátlak, neříkám vám nic na poslední chvíli. Sevíruju vám všechno s měsíčním předstihem. Dokonce i toho charismatického lídra jsem vám po vidlácku prolustroval. Máte dost prostoru k diskusi i k vlastním a lepším výzvám. Máte dost prostoru se odhodlat i zdůvodnit si, proč ta demonstrace není dobrý nápad. Máte dost prostoru vykonat nějaké jiné a lepší činy. Tož podumejte, podumejte. V září si pak povíme.

Srpen můžete brát jako takové cvičení ve sjednocování.

 

 
Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4 (22 hlasů)

Komentáře

Trvalý odkaz

Těch pánů "Sjednocovatelů" by bylo...

Zatím bez slepic

In reply to by Vlastimil Čech

Trvalý odkaz

Tak jsem četla vedle jeho koment,že pry mu mame ukazat jine rešeni nez demonstraci!To,je tu je tu totiž v programu PNZ co pět minut což ho jakoby pry nikdy nezajimalo !Nema on přikaz od neomarxistů zajistit bombardovat občanstvo voličů hrachem?

Neomarxismus totiž chce a vita takove aktivity nejlepe se statisicovymi davyktere by mohly taky něco podpalit!Ale pozor !

NESMI TAM BYT ZADNE HESLA PROGRAMU BITYCH OVEČEK!!

Lidičky už zapomněli na statisicovou demonstrsci odborů,ktere zorganizovaly a organizuji DOPOSUD vykradani našich platů o dvě třetiny.kdy se pote po demonstraci sešli vedouci protagoniste v hospodě na pivu,aby se společne srdečně zasmali pitome chudině!
Dale se zspomnělo na Letnou s dvoumi sty tisici sjednpcenymi ohlupenymi demonstrnstrnty nyni už s jednim bodem programu no ten zněl
BABIŠ PADNI a on padl!
Tak Chefe jakapak bude dalši Nova Jednota,Sjednoceni a Solidarita,no to nevite,že program neomarxisticke vlady je vše rozbit,co funguje pokazit a ten Reichl se tu mezi nami objevit nesmi nebot je rezerva pro pry dalši vedeni toho bordelu asi na sračku!
Co myslite je to pravda nebo NI Šeefe?

Průměrný počet slepic: 2.4 (5 hlasů)

In reply to by Vlastimil Čech

Trvalý odkaz

a to tim,že mu tady budeme navrhovat ostra hesla na jeho giga demonstrace!Ja tu navrhuji hned prvni heslo!

STRANA PRO VYZYVA CTENE VOLIČSTVO,ABY UŽ NIKDY NEVOLILI ODS,KDU,TOP a PIRATY pod STANEM!

V opačnm připade vytvořite z republiky největši plaž nahatych ve Stedni Evropě stanete se hned nebo hlavnê v zime modři!
No ni?

Průměrný počet slepic: 2 (4 hlasů)

In reply to by Vlastimil Čech

Trvalý odkaz

Neni divu,že mi zde nikdo nerozumi a jen takk brzy rozumět nebude!Cely narod už skočail na šspek byvalemu presidentovi ODSktery mu naordinoval nejhorši druh kapitalismua vychazejici z gangsterismu! áktaeaasyaaaaaá

Metody neomarxismu typu rozbit vse co jeśte funguje a tak znicit ten kapitalismus,ktery podle majitelů velkych peněz jje pry přiliš svobodomyslny a tak podobně jako kdysi feudalismus MUSI byt zničen!
To je metoda CHUCPE ,střelby do vlastni nohy,p kdy postieni voliči v bidě a chaosu třesouci se zimou špinavi a smrdici schvali vše a to i kdyby to bylo horši než dnes!
Nevim proč pane Šefvidlaku použivate jejich metody tj ignorance novych faktů,ktere postupně vychzeji najevo,metodu bobřika mlčeni,když vam budou vypalovat brzy i vaši farmu,když vidite,že pry Středni třida ktera beze zmeny sytemu ve skutečnosti neexistuje se před vašqsimi očim hrouti!
Korunu tomu dava ten doktor Reichl,ktery npswlq qprqy dopis tomu byrokratovi z Bruseli,ktery si z našeho zuboeneho přecedy udělal vrtuli!
Preceda i on totiž ze sebe delaji hlupaky,že jako nevi o co jde!

JDE O ZRUSENI VOLEB jednotlivych statů EU a jeho rozpad!

Pochopili jste řeč meho kmene mi drazi voliči a můqj drahy Schefe nebo NI?

Průměrný počet slepic: 1 (3 hlasů)
Trvalý odkaz

Užitečným idiotem jsem byl mnohokrát a myslím že stačilo. Já si počkám, až tam budou poskakovat a pořvávat kašpaři, co si zvolili ty současné kašpárky. Ono to "zarytí drážkou" ve sračkách neuškodí vůbec nikomu. Aspoň si pak budou více vážit aj toho chleba a dobrého bydla. Svět byl (a furt ještě je) stejně rozežraný jak sviňa a každý, kdo má do řiti díru, je chytrý jak rádio aj z televizú dohromady. No a pokud bych ještě k tom měl pomoct ke korytu nekerým z tych figur, o kterých se tu vede řeč, mosela by mne haňba lískat po čuni jak zdél'a po zbytek života. A to bych tu chtěl přecejen ještě nějaký ten pátek pobyt.

Průměrný počet slepic: 3 (8 hlasů)
Trvalý odkaz

Tato vláda mě sere, to je pravda, ale ne o moc víc než ta před ní a i než ta předpřed ní.

A taky jsem už zažil pár revolucionářských akcí typu - "děkujeme, odejděte", nebo tahlencta "milion chvilek" byla taky dobrá. A byly i jiné. Nevšiml jsem si nikdy, že by něco dokázaly. Vlastně kecám, pár jedinců se konečně dostalo ke korýtkům, na které předtím tak moc nadávali. A frčelo se dál.

Tohle si můžete dělat, až lidem fakt bude týct do bot. Zatím tomu tak není. Rozhlédněte se někdy v márketu na košíky nakupujících. Uvidíte tam cca 50% zbytných věcí. A tito vám revoluci dělat nebudou. Možná si přijdou zadržkovat, to bude tak asi vše.

Takže na této atrakci se mnou nepočítejte. Až tady bude kolotoč, já si radši skočím na labutě s těmi pákami. Chvíli nahoru, chvíli dolů, vyjde to nastejno a mě to vyjde levnějš.

 

Průměrný počet slepic: 3.2 (9 hlasů)
Trvalý odkaz

Kym vztahy boli take onake vsakovake medzi USA a Cinou, Cina sa podriadovala USA.
Cil ma Cina jedinecnu prilezitost - robit svoje embarga.

Ono tie manevre okolo Tchajwanu - cinania si mohli nenacisto vyskusat nasadenie sil a logistiku.V podstate urobili vsetko - len neudreli. Taka skuska sa tiez pocita. Feneralka pred premierou.

Tiez si sediaci Ping a jeho suita musia uvedomovat, ako velmi si s nimi USA vytrelo rit. To asi zabolelo.
Nie vsak nadarmo tato vizita od Nancy nevonala ani Bidenovi, pac akukolvek poziadavku USA voci Cine smerom k Rusku v podstate vynulovala.
Putin ako kladivo v rukach sediaceho Pinga na USA? Pre USA nastala chvilka pre zamyslenie.

Ked tak nad tym rozmyslam, WTO je uz de facto mrtva organizacia. Pravidla pre medzinarodny obchod vyfucali kominom.

Průměrný počet slepic: 4.3 (7 hlasů)
Trvalý odkaz

Vlastně jsme to už prosrali. Pětikolka se už dokázala domluvit a nechala ODS jako sjednotitele. Kdyby tohle dokázal i Babiš, nemuseli nám tihle probruselští idioti dneska vládnout. Asi mu to nikdo neporadil. Až uvidím, že někdo dává dohromady novou Národní frontu a daří se mu, tak zajásám. Když si bude každý z těch spasitelů honit svoje vlastní péro, tak to zase nedopadne dobře.

Průměrný počet slepic: 3.8 (5 hlasů)
Trvalý odkaz

Jsem zvědaví kdo se přidá z parlamentní opozice,nebo někteří co vypadli z parlamentu.

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)
Trvalý odkaz

ale většinou víc věcí  domrdá, než vyřeší.

A až jí rozjedete, hned se vám jí chytí političtí šíbři a jelikož jsou zkušenější, než ti nadšenci, ovládnou vám celou revoluci a jste v hajzlu.

Čímž nechci říct, že nemá cenu volit ty nadšence. Někdy to vyjde, ale bohužel, moc případů neznám. Jeden ale znám dokonale. Je to ze života. Možno dohledat na netu.

V obci Česká Kamenice bylo v minulosti hafo starostů. Ta obec se někam posouvala, ale starostové věděli, že některé věci nejdou tak rychle, některé nejdou vůbec, tak v klídku. Poslednímu starostovy při jeho zvolení bylo 21 let. Mnozí lidé se zhrozili, co to tam ti jiní zvolili. On ale nevěděl, že něco nejde, díky svému věku neměl ty zkušenosti, jako ti machři z minula, ale měl nadšení a tah na branku. Za jeho starostování se v této obci dokázalo udělat tolik věcí, které nejdou, že byste se divili. Některé věci, u kterých všichni věděli, že sice jdou, ale pomalu, on je udělal rychle. Tam, kde se čekalo, že chodníky budou možná za 20 let, už jsou dnes. Mladej kluk bez politických ambicí, ale s cílem.

Tímto nechci říct, že máte volit jakéhokoli magora, který se jeví jako spasitel, ale myslím, že na celonárodní demonstraci ho asi nenajdete.

Průměrný počet slepic: 3.5 (6 hlasů)

Pokud já vám budu slibovat, že vaší zemi zachráním a dám jí do latě, měli byste se před tím, než mi dáte hlas, trošku zajímat o to, jak to mám já doma.

Když zjistíte, že jsem majitelem činžáku, který je v dezolátním stavu, nebo když budu starosta obce, která bude bojovat s dluhy a půjde to cugrunt a pak mě na té demonstraci uslyšíte, jak vám budu plamenně vyprávět, že vás vytáhnu z průseru, hlas mi nedávejte.

Jelikož umím akorát kecat, ale jinak umím hovno.

Howgh (jak by řekl vinetů)

Průměrný počet slepic: 4 (8 hlasů)

Když vyrazíte na velkou demonstraci, ucítíte tu sílu spoludemonstrantů, bude vás hafo, kurvá, to by bylo, abychom něco nedokázali změnit.

Ale v tomto okamžiku si uvědomte, že vy jste zrnko písku, které dělá tu sílu toho davu. Když bude těch zrnek mnoho, mohou se ti nahoře začít bát zasypání. Od vás, že je vás mnoho, ale zrnka písku strategii neurčují. Ano, oni nahoře se budou bát těch mnoha zrnek písku, mohly by je udusit.

A vy, až budete na té demonstraci, víte přesně, co chce ten, kdo těmi metráky zrnek bude házet lopatou? Bude házet s vámi. Jestli jste si na sichr jistí, že s vámi budou házet správně, běžte tam. Pokud máte pochybnosti, pojďte se mnou na labutě.

Průměrný počet slepic: 3 (4 hlasů)

Právě proto naprosto nechápu ty nadšence, co jsou štauf z někoho, jak je ten Rajchl. Takových ťápalú jsou po republice plné hospody.

Průměrný počet slepic: 4 (1 hlas)

In reply to by Jura Tomšů (neověřeno)

Trvalý odkaz

Takhle před zavíračkou jsem schopen vám se svými kamarády dát návod, jak vyřešit všechny geopolitické problémy této planety, jako bonus vám přibalíme seznam hráčů, kteří na mistrovství světa ve fotbale vyhrají a pokud by vám toto bylo málo, jsme schopni po těch deseti pivech, osmi rumech a třech jointech do dvou let vyslat posádku na Mars.

My kecáme proto, že jsme ožralí, ale druhý den se z toho probereme. Jiní kecají proto, že vědomě lžou. A s takovým sráčem bych si ke stolu nesed. Ten je nebezpečnější.

Průměrný počet slepic: 1 (2 hlasů)
Trvalý odkaz

hledat, vytvářet nové politiky a nové politické strany. Na tu naši maličkou, zuboženou a politiky vydrancovanou zemičku jich máme víc než dost. Měli bychom jíti spíše opačnou cestou, rušit přemnožené politiky a rušit jejich přemnožené strany.

Průměrný počet slepic: 3.5 (2 hlasů)

In reply to by Zauber (neověřeno)

Trvalý odkaz

Prostě jenom JO!

Zatím bez slepic

In reply to by Zauber (neověřeno)

Trvalý odkaz

a bude jednoduché! Stači vytvořit program a la Sasin v němž budou potřeby voličů a vyžadovat od nami placenych zastupnickych darmorožoutu,aby si ho dali do svych bobkovych listů a jako voliči kontrolovat a vyžadovat jejich plněni wa to dnem i noci!

Jen se všichni podivejte,jak se ti politici krouti jako žižaly nad prvnim takovm programem s nazvem PNZ a dělaji se blbi,že na něho jim jejich neomarxiti nedali žadne vzdělani viz prvni priorita ze zobecnělych prostedků rizeni těch hlav plnych pilin se kterymi se jim dobře žije!
No ni?

Průměrný počet slepic: 1 (3 hlasů)
Trvalý odkaz

Tomáš Nielsen, místopředseda strany PRO řekl pro Idnes že si dokáže představit jako prezidenta pana Vystrčila.

Průměrný počet slepic: 1 (2 hlasů)

o nějaké PRO ani nezavadí!

Průměrný počet slepic: 5 (5 hlasů)
Trvalý odkaz

na zásah vyšší moci! Tomu dávám podstatě větší šanci, než českým demonstracím a volbám 😁

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)
Trvalý odkaz

Si myslím, že o podílech na půdě, o podílech na rozpočtu, ani o podílech na rozhodování pro naše potomky tam nigdo z řečníků mluvit nebude.

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)