Na Chersóóón!

Autor
Štítky

Na Chersóóón! – litterate.cz

Už delší dobu jsem nepsal nic o Ukrajině a tak to dneska napravíme. Naše pravdomluvná mééédia nám totiž v posledních dnech chrlí zprávy, kterak Ukrajina brzy zaútočí na Cherson, protože Zelenský k tomu dal armádě rozkaz. Ukrajinská armáda má už zmobilizovaných milion mužů, jak řekl tamní pravdmluvný ministr obrany, k tomu se tisíce ukrajinských vojáků cvičí v Británii, jak řekl Boris Johnson, než sám sebe odešel a to by bylo, aby se to konečně nepodařilo a zlý Rus byl smeten z povrchu země. A kdyby to náhodou nešlo, Američani dodali ultra super hyper mega giga raketomety HIMARS a těchto dvanáct odpalovačů změní poměr sil na frontě dlouhé kolem dvou tisíc kilometrů…

Bohužel musím říci, že ofenzíva bude. Bude, protože musí být. Válka trvá už dlouho a Rusové svým šnečím tempem pořád postupují a Ukrajinci pořád ustupují. Rusové bombardují, střílejí, raketují, kalibrují. Stále mají dost munice, která jim měla dojít v dubnu, stále má dost mužů, kteří měli dezertovat v květnu a stále má dost jídla i benzínu, který měl dojít hned v březnu. Ukrajina dostala strašně moc peněz a strašně moc zbraní. Tak moc, že je ani všechny nepotřebovali. Některé prodali na Darknetu a některé prodali přímo Rusům.

NATO už pomalu nemá co dát. A obyvatelstvo Západu začíná mít Ukrajiny plné zuby. Obzvlášť, když se ukázalo, že se bez ruského plynu bude dost ošklivá zima a ruskou ropu nic a nikdo neumí nahradit. Přibývá otázek, jestli je celá ta válka dobrý nápad. Přibývá pochybností, že se dá válka proti Rusku vyhrát pomocí skladových zásob zbraní a ukrajinských mrtvol. Chuť pomáhat uprchlíkům klesá přímo úměrně s rostoucí inflací.

Západ potřebuje úspěch. Potřebuje ofenzívu. Západní představitelé potřebují svým národům ukázat, že to celé nebyla katastrofa, že Ukrajina vítězí a brzy bude všechno v pořádku. Pokud to neudělají, jejich národy je brzy smetou. Pokud chce Zelenský ještě zbraně a nějaké přátele v EU, musí ukázat, že všechny ty řeči o vítězství nebyly bohapustá lež.

Už měsíc nám naše mééédia meldují každý nepatrný ukrajinský úspěch na frontě. Každý postup do další rozstřílené Zlámané Lhoty je okamžitě řádně nafouknut. Na mapkách to sice prakticky vůbec není vidět, ale všichni Visingrové z toho okamžitě dělají zárodek budoucích vítězství. Vrcholem byl jakýsi analytik Vojáček, který prohlásil, že po vítězství u Lysičansku má Rusko poslední šanci ustoupit, protože mu došly síly a teď bude už jen prohrávat.

Ano, já si dovedu představit, že Ukrajina shromáždila všechno, co mohla, aby se do Chersonu dostala a zkusí to. Protože musí. Protože bez vítězství už bude jen prohra. Protože bez ofenzívy nebudou ani dolary ani munice… Různí západní průmyslníci a bankéři navíc začínají vytahovat z trezorů kompra na dosazené politické loutky, protože jaksi začínají chudnout a na to nejsou zvyklí.

Podle mě budeme svědky „ofenzívy v Ardenách“. Poslední pokus zvrátit situaci před zhroucením. Poslední pokus shromáždit zálohy a zasáhnout. Snad ještě nikdy neměla žádná vojenská operace tak dokonalé pí ár už dopředu.

Podle mě budeme svědky masivního nasazení ukrajinského dělostřelectva a raketometů přímo proti Chersonu. Plošně. Protože bezohlednost je jediný způsob, jak Ukrajina ještě může postoupit. A podle mě na to Putin čeká. Na záminku, aby mohl stejným způsobem odpovědět. Také plošně a bez milosti. Příslušné obrázky rozstřílených holčiček už letí Telegramem.

Jinak nevěřím, že by Ukrajinci mohli nějak výrazně uspět. Mohou kus postoupit, však je to jejich území. Mohou něco ještě rozstřílet, však jsou to jejich města. Rusové neničí svoje, ale cizí. Jediné, co se stane, že Ukrajina ještě víc zrudne krví ukrajinských kluků a „obrovské úspěchy“ ofenzívy ještě umožní o pár týdnů udržet západní podporu. Pak bude asi definitivně po všem.

Ale mohu se mýlit. Ukrajina na tom může být už tak špatně, že dělá ofenzívu už jen hubou. Že by naopak byla dobře připravená a předvedla opravdu něco velkého, tomu nějak nemohu po Mariupolu, Severodoněcku a Lysičansku uvěřit.

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.4 (49 hlasů)

Komentáře

Trvalý odkaz

Je to podivná válka. Ještě podivnější, než byl Sitzkrieg. Mravenčí tempo armády Ruska je posměšně vydáváno za její slabost, pomalý útěk domácích je jako skoroútok. Vše ještě rozmlžují a prolhávají média. Úplně se přestalo psát, co bylo pod tím Azovstalem, jestli tam ta laboratoř a vojáci NATO byli či nikoli. Zvláště, když v době bojů kolovaly fotky, jak Serjoža zde pije dešťovku a Vasil baští nevařené brambory. Co taky zaráží, že v Brně potkávám mládence v branném věku, kteří nesrší ochotou cedit krev za vlast, nýbrž shání tetování za dobrou cenu.

Průměrný počet slepic: 4.7 (17 hlasů)
Trvalý odkaz

Opravdu se může stát cokoliv. I Ardeny, i boj pod Moskvou. Z hlediska vyššího principu mravního i V.Čech schvaluje denacifikaci Ukrajiny. Ale vojna je vojna a plány operací se často hroutí po prvním protivníkově výstřelu. Obávám se, že Žid Zelenský se přidržuje spíše hesla : K čemu je mír bez vítězství? Než hesla: Lepší špatný mír, než dobrá válka!

Těžko říci, co vlastně hnalo Ukrajinu do války s Ruskou federací. UA je nesmírně bohatá země. Má víc než ostatní země Evropy (2m černozemě!!), ohromnou plochu území.  Šikovné, vzdělané a pilné obyvatelstvo. Moře, lesy, vodní toky a plochy... Mohla mít mít i přátelské sousedy. Který čert vehnal vedení té země do války? Komediant, šulinový pianista Žid Zelenský? S Ukrajinci jsem kdysi pracoval. Jsou to většinou, milí, pracovití a šikovní lidičkové. Co je poňouká poslouchat takového směšného trpaslíka jako je jejich stávající židovský vůdce?

Chtělo by to převrat. Žida potrestat, udělat mír, dohodnout se s Rusem a nechat své vlastní obyvatele žít. A podle mne by si mohli žít víc než dobře.

Průměrný počet slepic: 4.6 (29 hlasů)
Trvalý odkaz

tak válku podle vás začala Ukrajina? Ona napadla Rusko? A vlastně za to mohou Židé?

Průměrný počet slepic: 1.9 (21 hlas)

In reply to by rk (neověřeno)

Trvalý odkaz

Pane rk. Celý cirkus začal pučem, nazývaným "majdan". Zprávy o střelbě odstřelovačů, cizinci na majdanu etc. etc. Zákazy ruštiny pro rusky mluvící Ukrajince. Oděsský maskr!  Autobus demonstrantů vyvražděný cestou do Kyjeva. Osm let trvající bombardování  a ostřelovaní vesnic a městeček na Donbase. Rozkrádání státního-tedy obecného- majetku chuntou. A že Židi? Jaké národnosti je Zelenský, jaké Porošenko?  A jaká občanství mají? A co Tymošenková?

Tak jako USA nemohly připustit základnu na Kubě (pamatujete?), tak Rusko nemůže připustit základnu protivníka na Ukrajině. Nebo ne? USA je podle Vás víc než Ruská federace? Proč? Co můžou USA nemůže nikdo jiný? Proč? Tak proto si myslím, že chudáci Ukrajinci trpí za pár darebáckých židovských banderovců :-), pučistů z Kyjeva.

Pořád málo? Ale máte-li jiný názor, nechám se poučit.

 

Průměrný počet slepic: 4.4 (37 hlasů)

Napadlo vás niekedy že aj Rusko používa propagandu, pretože povedať že ideme rozdrbať Ukrajinu a zrovnať im mestá lebo chceme nie je politicky priechodné ani v tak autoritatívnom režime? Vy Odesský masaker... https://khpg.org/en/1407453894

Průměrný počet slepic: 1.7 (26 hlasů)

Ukrajinská odnož politické neziskovky jako argument a zdroj vědění? Tohle není ani na slepičák.

Průměrný počet slepic: 4.5 (16 hlasů)

No jasně, co se dělo díky Kosovským Albáncům, se jinde dít nesmí. To první bylo v zájmu míru přeci, aby bylo možné si tam namastit kapsu.

Průměrný počet slepic: 4.4 (9 hlasů)

Ďakujeme za demonštráciu "a čo hentizmu". Pretože tým že sa nejaký zločin stal, tak rovnaký alebo horší zločin môžu páchať aj iný. A samozrejme tým že sa niekomu nepáči invázia na Ukrajinu, tak určite schvaľuje všetky chyby zo strany NATO. Výborná práca s výrokovou logikou a ukážkový spôsob použitia falošnej dichotómie.

Průměrný počet slepic: 2.3 (9 hlasů)

In reply to by Luptak (neověřeno)

Trvalý odkaz

Rozdíl je v tom, že Krym byl jaksi dle ústavy Krymu a RF, kdežto Kosovo nikoliv.
Tím mělo být řečeno - co je dovoleno koňovi, není dovoleno volovi, i kdyby stokrát jednal dle ústavy.
Pak se koňové diví reakcím.
Víc k tomu nemám co říci.

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)

Kdybyste je neměli, by mě celkem zajímalo, na koho byste to hodili.

Průměrný počet slepic: 2.3 (13 hlasů)

"Těžko říci, co vlastně hnalo Ukrajinu do války s Ruskou federací. "

Takže, když mi někdo přijde do obýváku s flintou, tak já, kvůli zachování míru, bych neměl asi vytáhnout tu svojí, ale měl bych mu poskytnout svojí ložnici a svojí ženu a až se tam vydovádí, tak támhle máš ledničku, mrkni do ní, aby ses po tom úsilí mohl posilnit.

Tak to teda velký hovno! První ranou mu ustřelím koule, druhá půjde do hlavy a pak toho sráče hodím do popelnice. Jsem tě nezval a když mi vykopneš dveře, tak pak nečekej, že ti udělám kafčo.

Průměrný počet slepic: 2.8 (18 hlasů)

berrnarde. Ten příklad s obývákem, flintou a mírem je hezkej, těžko něco namítat, ale vůbec neodpovídá tomu, co se děje na Ukrajině. Tam by byl lepší příměr - pokud mám proti sobě zmrda, o kterým nepochybuju že si chce podat mou rodinu, a dozvím se, že soused mu ke mě chystá průchod pod plotem, vlítnu tam rovnou a srovnám to. A bude mi úplně u prdele, co si o tom kdo myslí 🤗

Průměrný počet slepic: 4.3 (23 hlasů)

Jó, když se spojí zmrd se sousedem, pak se oba diví, že je "veselo". Holt když nemíní slušně pozdravit, ať se šmíráci pod plotem, nebo na cizím skleníku, nediví že jim něco padne na hlavu.

Průměrný počet slepic: 4.1 (10 hlasů)

Když se já s nějakým sousedem neshodnu, je to sice blbé, ale dá se to pochopit. Když na sebe každý ze své strany plotu budeme chrlit vulgarismy, je to ještě blbější, ale furt to jde.

Když mu vyrazím branku, začnu rozkopávat jeho záhony, zapálím mu kůlnu a začnu střílet do jeho baráku a on mě odstřelí, tak ten chlap na to má plné právo. On má právo se bránit. Tak to prostě vidím já.

Průměrný počet slepic: 3 (7 hlasů)

Zatím jsem se nikdy nesnížila ke stejně nenávistným nadávkám, šmírování apod.
To, že si troufnou vyřvávat a nadávat přes plot, když mají zjištěno, že tam manžel není, jen já sama, svědčí o jejich zbabělosti. Tak počítám, že by si více netroufli, navíc ví, že flinty u nás jsou.
Ovšem jestli překročí mez, tak rozhodně nadávat nebudu, ona i ta motyka udělá na těle dost velké škody a sousedka se mi vyhýbá na poli obloukem. Tuší to, přesto, že si jinak myslí, že je nejchytřejší, nejspravedlivější,... no prosím, může držet sólo, ale doma a nezkoušet to na mne.

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)

Každej fašista křičí, že se jen brání, když obsazuje území souseda.

Průměrný počet slepic: 3 (2 hlasů)

Ano, tito vedle také obsadili a najednou zjistili, že se to nikdo nechce starat. Ona práce na poli je dřina, víme.
A to po jejich dětech onen soused z obsazeného území nestřílel, neměl různé laboratoře, Černobyl, apod. A v konečné fázi mu dnes vyhovuje, že nemusí sám obdělávat tak velký pozemek.
Jo a neměl žádný špionážní letadla, který by kroužili u nejbližších sousedů a kdoví do sledovali na cizím území.
Nelíbí se mi to, ale tak čas ukáže, třeba přežijeme. Je to hra kočky s myší, přitom si zámořští myslí, že na ně nikdo nemá.
Ale má. Ohání se kdejakým božím posláním a že na ně ona spravedlnost může dopadnout? Tak s tím vůbec nepočítají. U nás dopadla. A že sakra dopadla. Ovšem zloba pozůstalých zůstává.

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)

Nicméně, neví, že zloba a nenávist spolu s nenažraností je zničující.
Ten, kdo s tím skutečně začal, nedopadne dobře. Již tolikrát jsem to kolem sebe viděla.

Zatím bez slepic

já jsem bliteček hggffukkdstuggzg

Průměrný počet slepic: 1 (1 hlas)

Mohu se zeptat berrnarde... co když nepřijde jeden "rusák"? Co když jich bude celá jednotka a nebudou mít v první chvíli náladu na Vaší ženu, ale prostě jen projedou kolem, za sebou potáhnou ty houfnice, minomety, raketomety, kulomety... od jednotky se oddělí důstojník, doporučí vám, abyste nevstrkoval nos, protože je kolem hodně ozbrojených a nervozních osmnáctiletých kluků. A vy uvidíte, že má pravdu. Všude budou. Tam na dvorku budou tábořit, tam budou mít transportér, tam si udělají štáb, tam budou mít okop, tam budou mít nainstalovaný kulomet, tady bude polní kuchyň... A pak, večer k vám přijdou tři z nich, protože si okoukli vaší ženu a mají na ní chuť. A vy budete vědět, že odstřelíte jednoho a ti zbylí odstřelí vás. A nebo odstřelíte dva, možná i tři. Ale pak vyběhnou ti ostatní a obklíčí vás než řeknete Stěpan Bandera... V 99% případů to dopadne tak, že vy budete mrtvý a vaše žena znásilněná. Mění toto zadání něco na Vašem jednání?
Ono to nejspíš nikdy nebude jeden na jednoho, chlap proti chlapovi. Nejspíš to vždycky bude "cikánská férovka". A od začátku do konce existuje větší šance, že budete přemožen dopředu. Že než vás přijdou vykrást a znásilnit, tak vás nejdřív přijdou prohledat a seberou vám tu pušku a možná i sekeru. Neměl byste se spíš připravovat na bezmoc? To je totiž to nejčastější, co se lidem stane. Nemohou s tím nic udělat. Budete mít na výběr jen cestu řesckých tragických hrdinů - fyzicky padnout a mravně zvítězit, ale Vaší ženě (ani vašemu majetku) to nepomůže.
Nejspíš nikdy nebudete v situaci, abyste bránil svůj mír a měl třeba jen teoretickou šanci. Budete se rozhodovat, zda před znásilněním vaší manželky umřít s vědomím, že jste se alespoň pokusil a nebo to strpět, protože by vás pak, až bude po všem, mohla ještě potřebovat.

Průměrný počet slepic: 3.6 (7 hlasů)

Když už jsme to teda načali, tyhlencty věci.

Pojďme si to popsat na modelové situaci. Napadne můj barák pět chlapů. Já mám jednu pušku, oni pět. Tak je to celkem jasný. Ale dneska jsou ty kamery celkem levný, takže až je budu mít před dveřmi, vystřelím jednu varovnou a pak zařvu ať jdou dál, akorát, že jsem zvědavý, kdo z těch pěti vleze těma dveřma jako první. Kňoura trefím na sto metrů, chlap na tři není celkem problém. A teď se vás zeptám, Vidláku. Pokud byste mezi nimi byl, byli byste v jasné přesile, vlítnul byste ke mě jako první?

Já vás mám rád a funguji zde už nějakou dobu, tak vám poradím. Nelezte tam ani jako ten pátý. Já umím rychleji mačkat spoušť, než vy cupitat po schodech.

Tento text pochopitelně neberme příliš vážně, to se nikdy nestane, ale mě baví se pitvat v imaginárních věcech. Nic ve zlym.

Průměrný počet slepic: 1.8 (4 hlasů)

Představte si, že jich nebude pět, ale jeden nebo dva a na kamerách vidíte, že na cestě mají zaparkovaný tank nebo BVP s posádkou. Po tom varovném výstřelu, vystřelíte-li, do dveří vlítne ne chlap, ale střela z RPG nebo kanonu.a následně bude celý dům i s vámi a všemi obyvateli srovnán se zemí. Pokud nevystřelíte, budou ti dva pěkně z krytu venku požadovat vydání všech střelných zbraní v domě. Neposlechnete-li, platí výše uvedený scénář. Poslechnete-li, bude následovat kontrola budovy a platí scénář p.Vidláka. Jak se zachováte?

Průměrný počet slepic: 5 (3 hlasů)

Je třeba začít budovat únikovou chodbu, s možností zavřít za sebou dveře, nebo udělat zával,....

Zatím bez slepic

vymyslel jste nový termín- židovský banderovec. To tady ještě nebylo.

Průměrný počet slepic: 2.3 (9 hlasů)

In reply to by rk (neověřeno)

Trvalý odkaz

Vždycky pro pana Čecha. Vás jsem pane anonyme rk také oslovil slušně. Hulvátství si nechejte pro sobě rovné.

A za druhé jsem se pokusil,  pro ty chytřejší, naznačit že termín  židovský banderovec je míněn žertem. Pro Vás, očividně jednodušší osobu, vysvětluji, že značka ":-) " se nazývá emotikon, představuje smějící se tvářičku (ležící). Bývá použita jako náznak ironie. Už jste pochopil? Jestli ne, neváhejte se na část, kterou nechápete zeptat.

Průměrný počet slepic: 3.7 (7 hlasů)
Trvalý odkaz

Z toho ako Ukrajinci budujú opevnenia a akým spôsobom sa do nich sťahujú mi nepríde že by konali zbrklo alebo hlúpo. Nenechali sa obkľúčiť pri Severodonecku ako všetci očakávali dva mesiace a ustupujú vždy do predpripravených pozícií. NATO dodáva stále komplexnejšie zbrane vyžadujúce dlhý výcvik a logistické reťazce, takže na nejakú otočku to nevyzerá. Treba sa ísť pozrieť do Poľska alebo ešte lepšie Pobaltia, verejnosť sa tam vyjadruje pomerne jasne a práve Poľsko (s UK) je kľúčové pre organizovanie pomoci a výcviku. To v Rusku kde hrozí za kritiku vojny 15 rokov za mrežami (bašta slobody!) čím ďalej odborná verejnosť/armáda (včera napr Daniil Bezsonov alebo Rybar) vyjadruje rozčarovanie nad "úspechmi" ruských ozbrojených síl. Nekonečné, nikam nevedúce, vojny totiž podporu verejnosti nemajú, v Afganistane to zistila každá veľmoc, US si to pripomenuli v Iraku a teraz si to pripomenie Rusko v Ukrajine. Tiež by som rád korigoval ten blud o tom že UA bude Cherson rovnať so zemou. UA totiž NEMÁ dosť munície pre delostrelecké systémy z čias studenej vojny (čo je veľký problém vo vojne založenej na delostrelectve). UA na druhej strane od NATO dostala viac munície než je technická životnosť hlavní dodaných západných systémov (ktorých je zatiaľ málo), čo znie cool, ale tiež to je mizerné východisko pre plošné bombardovanie. Nehovoriac o tom že dodaná munícia je na ten účel nevhodná (CLGP, zhruba 8 tisíc dolárov kus ale s veľmi vysokou presnosťou). Aktuálna stratégia UA je systematické ničenie GLOC a skladov munície zásahmi na dlhú vzdialenosť na zastavenie Ruského podstupu skrz plošné bombardovanie ktoré na masívnej logistike stojí. Bez ochromenia delostrelectva rozhodne nikto žiadne ofenzívy chystať nebude. Čo sa reálne stalo je že UA sa bude zamerievať na juh, pretože vykopať Rusov z východnej fronty je zatiaľ nereálne. Že Vidlák si číta Novinky.cz a potom sa diví že je to bulvár je super, ale nie sme v Rusku, máme na výber čo budeme čítať.

Průměrný počet slepic: 1.8 (10 hlasů)

In reply to by Luptak (neověřeno)

Trvalý odkaz

Lupták.
Potřeboval by jste po česky lepanec po hlavě,aby se Vám rozsvítilo.
Proti komu bojuje Rusko,proti Ukrajině,nebo celému západu.
Napište to jasně,jsem pro okupaci Ruska a jeho zdrojů,aby to vybojovala Ukrajina pro USA.

Průměrný počet slepic: 4.2 (11 hlasů)

A ako presne by Ukrajina mala vybojovať tie zdroje pre USA prosím? To ako pôjdu až na Sibír a postavia američanom trubku do Bidenovho radiátoru?

Průměrný počet slepic: 1.6 (7 hlasů)

In reply to by Luptak (neověřeno)

Trvalý odkaz

Ale, no tak... to je přece jednoduché. Salámovou metodou přece. Umožnit postavení americké základny co nejblíž Moskvě. A pak další v Bělorusku, další v Gruzii... Kazachstánu.... a pak se třeba objeví nějací nespokojení Tataři a US velvyslanec oznámí zkoprnělým Rusům, že buď bude jejich národní sebeurčení nebo budou americké rakety v Moskvě tak rychle, že Putin nebude schopen včas ani zmáčknout knoflík... Prostě to, co USA dělaly celou dobu. Pozvolné obkličování, radary, rakety, protiraketová obrana, bojová letiště... Stačí to?

Průměrný počet slepic: 4.7 (13 hlasů)

BINGO!!!

Průměrný počet slepic: 4.5 (8 hlasů)

Než sa geniálny šachista Vladimír rozhodol pokaziť čo ide, mal s NATO necelé 2% svojej hranice. Ako presne by mala vyzerať tá základňa NATO v Bielorusku?

Průměrný počet slepic: 1.5 (8 hlasů)

In reply to by Luptak (neověřeno)

Trvalý odkaz

A o plánovaných amerických základnách na Krymu a v Oděsské oblasti pan Luptak neslyšel? Jak přesně měla Ruská federace reagovat na tohleto podle pana Luptaka?

A pamatujete se na Kubánskou krizi? Co dělaly USA jste se ve škole možná učili. Dával jste pozor? Proč by se Rusko nemělo starat o svou bezpečnost, pane Luptaku? Vysvětlíte nám to?

Průměrný počet slepic: 4.6 (9 hlasů)

In reply to by Luptak (neověřeno)

Trvalý odkaz

Ale řekněte to celé až do konce... tyhle informace jsou jen poloviční... měl s NATO 2% svojí hranice, to je pravda... ale také měl reálný výhled, že se to rozšíří o hranice s Ukrajinou. Na to už existovaly patřičné dohody mezi NATO a Ukrajinou, kandidátské statusy atd, atd. A hlavně - měl výhled že to od hranic s NATO bude do Moskvy 500 km. Od finských hranic NATO je to přece jen o dost dál. Vlastně to v principu není o moc blíž než dneska. A Finové zatím netvrdí, že je třeba vybudovat na svém území základnu NATO s raketkami k zatlačení Moskala. To jen tak, aby řeč nestála...

Průměrný počet slepic: 4.4 (9 hlasů)

In reply to by Luptak (neověřeno)

Trvalý odkaz

Pane Lupták.
Škoda že Vám ani trochu nepálí.
Ako by mala vypadat tá základna NATO v Bělorusku.
No přesně tak,jako na Slovensku po vítězství Čaputové,kdyby v Bělorusku vyhrála Tichanovská.
Já jen dodám,tato válka,celková situace,jak i píši vícerý,byla plánovaná,podporována,řízena hned od puče v roce 2014.USA to měli vzdát po nezdaru voleb v Bělorusku,po nuceném odchodu z Afghánistánu a také po nezdařeném puči v Kazachstánu.

Průměrný počet slepic: 4.6 (9 hlasů)

tak vlítnu na Ukrajinu. Oni by jí sice do tohoto spolku jen tak nevzali, ale povede se mi, že dlouho váhající Švédsko s Finskem do toho jdou. Obzvlášť Finsko se svými hranicemi je pikantní. Vladimire Vladimiroviči, já smekám před vaším strategickým uměním.

Průměrný počet slepic: 2.1 (7 hlasů)

Ve skutečnosti se z hlediska Finska a Švédska nic podstatného nemění. Byli členy NATO ve všem, kromě té formality. Pořádali společná cvičení s NATO, sdíleli zpravodajské informace atd. Kdysi jsem viděl německý dokumentární film o tom, jak agenti NATO v řadách švédského námořnictva inscenovali domnělé narušování teritoriálních vod sovětskými ponorkami. Bývalí švédští námořníci to nazývali vlastizradou.

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)

In reply to by Luptak (neověřeno)

Trvalý odkaz

Ze začátku stačilo krást z plynovodu, nebo ropovodu, pak střílet děcka na Donbase, vyhrožovat ústy Tymošenkové tuším zrušením RF atomovým bombardováním, pak byl také majdan ….kdopak z našich "strejců", členů kdoví jakých společností, či drogově činných,... se tam angažoval? He. Jako začátek pro rozeštvání dobrej, akorát že tam pak byli skutečně mrtví, ne jak u nás v Praze jen fingovanej jedinej.

Průměrný počet slepic: 5 (4 hlasů)

In reply to by Luptak (neověřeno)

Trvalý odkaz

Pane Luptáku, jestli bude mít pučistický samozvaný kyjevský židorežim dost vojáků. Mrkněte se na statistiky, kolik občanů UA už uteklo z toho Židy "spravovaného" státu. Kolik mladých ukrajinských mužů před nástupem do boje za ukrfašisty už raději uteklo. A neříkejte, že jste žádného takového neviděl. Pokud jste neviděl, navrhuji zahájit sbírku na bílou hůl pro Vás, pane Luptáku.

Zbraní ale UA má ze západu tolik, že je přímo prodává... a co se nedá prodat, rozdává z náklaďáku svým kriminálníkům...taky jste o tom nikde nečetl, neslyšel?

Průměrný počet slepic: 4.3 (9 hlasů)

In reply to by Vlastimil Čech

Trvalý odkaz

Áno, už vieme že ste antisemita. Dávajte si pozor, aby vám v spánku židia neukradli drobné.

Průměrný počet slepic: 1.6 (7 hlasů)

In reply to by Luptak (neověřeno)

Trvalý odkaz

Nejsem antisemita. Akorát vidíme, že třeba cukrář Porošenko, šulinopianista Zelenský a Tymošenková s připínacím copem z trhu jsou mimořádní darebáci. Na to nemusíme býti těmi Vašimi antisemity.  Že to jsou zároveň Židi, za to  nemůžeme.  Je to přece jen náhodná shoda okolností, že pane Luptaku?

Průměrný počet slepic: 4.3 (7 hlasů)

In reply to by Luptak (neověřeno)

Trvalý odkaz

Ukrajinci již na začátku konfliktu ztratili schopnost manévrového boje. Proto sedí v okopech a čekají, co se bude dít. Proto se nechali obklíčit a zničit v Mariupolu a znovu a znovu na dalších místech, včetně toho Severodoněcku. Z něho, a z jeho sesterského města Lysičansku se podařilo utéci části vojsk, ale bez těžké techniky. To rozhodně na žádnou dobrou strategii nevypadá.

Průměrný počet slepic: 4.3 (3 hlasů)
Trvalý odkaz

https://www.seznamzpravy.cz/clanek/zahranicni-seniori-jako-lidske-stity-ukrajinci-zaujali-pozice-a-zpusobili-tragedii-208539

Viděl jsem i ukrofašistickou instruktážní grafiku. V průjezdu obytného domu schovaná obrněná technika. V nižších patrech civilisté, ve vyšších odstřelovači.

A lhaní. Tak průhledné, až to jednoho uráží. Buča, Kremenčuk...

Průměrný počet slepic: 4.3 (8 hlasů)
Trvalý odkaz

Ján Čarnogurský: Argumenty o Ukrajine
3.5.2022 12:08
Ján Čarnogurský je jedním z několika mála politiků rodem z bývalého Československa, ve kterém zažil i kriminál za aktivity v demokratické opozici a skončil jako vrcholný politik, o nichž můžeme mluvit s velkým respektem. V jeho postojích se kloubí vedle křesťanského hodnotového základu také hluboká znalost problémů, o kterých se vyjadřuje, schopnost analýzy faktů a hledání závěrů. V těchto dnech publikoval na sociální síti "vkontakte" deset bodů týkajících se Ukrajiny.
Ján Čarnogurský: Argumenty o Ukrajine
Vojna na Ukrajine stále trvá a Západ sa ponára do protiruskej hystérie. Opakovane uvádza argumenty, ktoré popierajú historickú prednosť Západu, logickú koherenciu. Uvediem preto stručný prehľad argumentov, ktoré Západ nechce počuť a nevie na ne odpovedať.
1. Majdan. Vo februári 2014 vyvrcholili protesty obyvateľov Kyjeva proti vláde a prezidentovi Viktorovi Janukovičovi. Ich príčinu tu nebudem uvádzať, bolo by to na dlhšie. Sprostredkovať prišli ministri zahraničných vecí Poľska, Nemecka a Francúzska, Radoslaw Sikorski, Frank-Walter Steinmeier, Eric Fournier. Demonštranti, z ktorých pochádza terajšia moc v Kyjeve a kyjevská vláda a prezident Janukovič podpísali dohodu 21. februára. Podľa dohody vláda stiahne políciu Berkut spred parlamentu a vládnych budov, na jeseň 2014 budú na Ukrajine nové prezidentské voľby, dovtedy prestanú protivládne demonštrácie. Ministri troch krajín EÚ podpísali dohodu ako garanti. Vláda stiahla Berkut spred parlamentu, ale demonštranti okamžite vtrhli do parlamentu. Televízia vysielala zábery, ako demonštranti chodili po parlamente s kalašnikovmi. Na poslancov vykonávali otvorený nátlak. Parlament schválil ako jeden z prvých zákonov zákon prakticky o zákaze používania ruštiny v úradnom styku, obmedzil vyučovanie ruštiny v školách. Prezident Janukovič musel ujsť z Kyjeva najskôr na východ Ukrajiny inak by ho boli povstalci zabili. Ruskí výsadkári mu nakoniec pomohli ujsť do Ruska. Západní garanti nenašli v sebe politickú a morálnu silu, aby priznali, že kyjevskí demonštranti, z ktorých pochádza súčasná moc v Kyjeve, porušili dohodu, ktorú oni garantovali. Majdan bol porušením ukrajinskej ústavy – zvrhnutie platne zvoleného prezidenta, ozbrojený nátlak na parlament. Americká diplomatka Victoria Nuland neskôr priznala v americkom Kongrese, že USA vynaložili 5 miliárd dolárov, „aby si ukrajinský ľud slobodne mohol zvoliť svoje vedenie“. Spomedzi demonštrantov sa najvyditeľnejšie predvádzal pred kamerami s kalašnikovom v parlamente Andrij Bilyj. Ani neskôr sa nezmestil do kože až ho jeho vlastní dali zastreliť. Protiústavný prevrat pod názvom Majdan spustil reťaz udalostí, vedúcich až k súčasnej kríze.
2. Korsuňský pogrom. V noci z 20. na 21. februára 2014 sa autobusmi vracali z Kyjeva na Krym demonštranti v prospech Janukoviča. Pri meste Korsuň autobusy zastavili aktivisti Majdanu. Prinútili cestujúcich vystúpiť výstrelmi do vzduchu. Viacerých zmlátili, poranili. Tri autobusy poliali benzínom a zapálili. Benzínom poliali aj niektorých cestujúcich a vyhrážali sa im, že ich zapália. V autobusoch pôvodne cestovalo asi 300 cestujúcich. 30 zostalo nezvestných, 7 osôb malo byť zabitých. Nikto nebol za incident súdený. O udalosti natočili dokumentárny film „Korsuňský pogrom“. Udalosť veľmi prispela k rozhodnutiu Krymu odtrhnúť sa od Ukrajiny.
3. Teror v Odesse. 2. mája 2014 v Odesse demonštrovali ľudia proti bezpráviu, ktoré zavládlo na Ukrajine. Prívrženci kyjevskej moci na nich zaútočili a zahnali ich do budovy Dom odborov. Polícia sa len prizerala. Demonštranti sa v Dome odborov zabarikádovali. Prívrženci moci Dom odborov zapálili a demonštrantov, ktorí z budovy vybehli alebo vyskočili z okien, palicami dobili na smrť. Zavraždili 48 ľudí. Všetko snímala televízia. Páchatelia sú identifikovateľní na video záberoch. Nikto nebol stíhaný.
4. Snajperi na Majdane. 20. a 21. februára 2014 z troch okolitých budov na Majdane snajperi strieľali do ľudí na Majdane, do demonštrantov aj policajtov. Zastrelili 102 osôb. Strieľali z budov, ktoré mali pod kontrolou demonštranti. Neskôr západní novinári odhalili snajperov. Pochádzali z Gruzínska. V západných televíziách bežal dokumentárny film o streľbe na Majdane aj s výpoveďami niektorých snajperov do kamery. Z výpovedí snajperov vyplýva, že ich objednal človek z vedúcich kruhov Majdanu, smeruje to na Turčinova, neskôr predsedu ukrajinského parlamentu. Kyjevská moc nie príliš presvedčivo tvrdí, že snajperov objednal Janukovič. Vyšetrovanie streľby na Majdane neprebehlo.
5. Krym. Generálny tajomník Komunistickej strany Sovietskeho zväzu Nikita Sergejevič Chruščov daroval v roku 1954 Krym Ukrajine. Dovtedy bol súčasťou Ruskej federatívnej socialistickej republiky, predtým Ruskej ríše. Počas trvania Sovietskeho zväzu to bolo len akoby administratívne rozhodnutie. Pri rozklade Sovietskeho zväzu usporiadali na Kryme referendum 20. januára 1991 o vyhlásení zvrchovanosti Krymu, na jeho základe krymský parlament prijal 12. februára 1991 zákon „O obnovení Krymskej autonómnej sovietskej socialistickej republiky“. Krymský parlament vyhlásil na 16. marca 2014 referendum o zvrchovanosti Krymu a vystúpení zo zväzku Ukrajiny. Viac než 90 % voličov hlasovalo za a Krym vystúpil z Ukrajiny a požiadal o prijatie do zväzku Ruskej federácie. Ruská Štátna Duma prijala Krym a tak sa Krym stal súčasťou Ruskej federácie. Podľa sčítania obyvateľov v roku 2007 Rusi tvorili 58 % obyvateľov, Ukrajinci 24 %, Krymskí Tatári 12 %, zvyšok iní. Na polostrove vládne spokojnosť s terajším začlenením.
6. Doneck a Lugansk. Po udalostiach v Kyjeve po Majdane aj v Doneckej a Luganskej oblasti vyhlásili referendum o vystúpení z Ukrajiny. Prezident RF Vladimír Putin obe oblasti vyzval, aby referendum nevyhlasovali. Vedenie Ruskej federácie zrejme už vtedy bolo rozhodnuté, že obe oblasti neprijme do RF, na rozdiel od Krymu. Referendá v oboch oblastiach sa však napriek Putinovej výzve konali a viac než 90 % voličov hlasovalo za vystúpenie z Ukrajinského štátu. Obe oblasti patrili pred Októbrovou revolúciou do Ruskej ríše pod názvom Novorossija. Vstup do RF sa však nekonal a obe oblasti začali čeliť útoku ukrajinskej armády. Za pomoci ruských vojakov mimo oficiálneho zväzku ruskej armády a medzinárodných dobrovoľníkov, vrátane Slovákov, sa ubránili, ale nie v celom územnom rozsahu. Napriek záväzkom obsiahnutým v Minských dohodách, oblasti čelia až doteraz delostreleckým a iným útokom ukrajinskej armády. Od roku 2014 až doteraz v oblastiach zahynulo asi 13 000 ľudí.
7. Minské dohody. Ukrajinská armáda sa pokúšala vojensky zabrániť odtrhnutiu Doneckej a Luganskej oblasti od Ukrajiny. Počas bojov na jeseň 2014 a začiatkom 2015 sa ukrajinská armáda dostala do obkľúčenia pri meste Debaľcevo (medzi Doneckom a Luganskom). Najskôr bol pokus o riešenie situácie diplomaticky. 5. septembra 2014 uzavreli v Minsku tzv. 1. minskú dohodu Ukrajina, Rusko a obe oblasti, ktoré sa vyhlásili za samostatné ľudové republiky. Dohoda neviedla k utíšeniu zbraní. Dňom 15. februára 2015 uzavreli jej účastníci Druhú Minskú dohodu s presnejším uvedením povinností strán dohody. Následne 18. februára 2015 obkľúčená ukrajinská armáda ustúpila z debaľcevského kotla, z ktorého by sa inak nedostala. Obe strany sa obviňovali z porušovania dohody. Ukrajina zjavne nedodržala napr. ustanovenie, podľa ktorého mala prijať ústavný zákon o rozsiahlej autonómii minimálne oboch oblastí, neskôr prisunula naspäť ťažké zbrane k línii dotyku.
8. Základňa Očakovo. Za vlády prezidenta Juščenka a potom opätovne po Majdane Ukrajina a na druhej strane Spojené štáty chceli dosiahnuť vstup Ukrajiny do NATO. V roku 2008 tomu Nemecko a Francúzsko zabránili len za cenu kompromisnej vety v záverečnom komuniké zo summitu NATO v Bukurešti, že Ukrajina (a Gruzínsko) sa v budúcnosti stanú členmi NATO. Aj bez členstva v NATO Spojené štáty začali v roku 2021 stavať svoju vojenskú základňu Očakovo v blízkosti Odessy, bez obmedzenia druhu zbraní, ktoré by na nej mohli byť umiestnené. Po dokončení by americká armáda mohla odpaľovať na Moskvu (a iné ruské ciele) jadrové rakety s dobou letu 6-7 minút až do cieľa. Rusko by sa stalo vydierateľným v každej otázke. V začiatku vojenskej operácie vo februári 2022 ruské letectvo stavenisko Očakovo zbombardovalo.
9. Ponuka neutrality. Pred začiatkom vojenskej operácie prezident Putin ponúkol Ukrajine, aby sa stala neutrálnou. Ukrajina to odmietla. Potom už Rusko mohlo dosiahnuť svoju bezpečnosť len vojenskou operáciou.
10. Raketový teror Ukrajiny. Štrnásteho marca 2022 Ukrajina vypálila na mesto Doneck na poludnie raketu Točka-U. Protiraketová obrana síce raketu zostrelila, ale pomerne neskoro. Zvyšky rakety dopadli na stred mesta. Zahynulo 21 obetí, ďalší boli zranení. 8. apríla Ukrajina vystrelila tiež Točku-U na mesto Kramatorsk. Zahynulo asi 50 obetí, ďalší zranení. Ukrajina popierala, že raketu vystrelila jej armáda aj, že to bola Točka-U. Zo zvyškov rakety na mieste výbuchu je zrejmé, že to bola Točka-U. Zachovalo sa registračné číslo rakety Š (v azbuke) 91579, ktoré patrilo ukrajinskej armáde. Čiže ukrajinská armáda strieľala rakety určené na zabíjanie ľudí proti mestám, na ktoré si Ukrajina robí nárok.

Průměrný počet slepic: 4.5 (8 hlasů)

Prostě perfektní práce, pane Dědku! Děkuju!

Průměrný počet slepic: 3.7 (3 hlasů)

Díky,
v oblasti výmyslů by člověk zblbl, jsou třeba i tato fakta, aby si člověk ujasnil, co ano a co ne.
Je to tedy úleva toto číst, i když víme, že ti lidé, nejen civilisté zbytečně zemřeli pro cizí zájmy.

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)
Trvalý odkaz

Dělali u nás v lese ukajinci. Hákovali od rána do večera. Pochopitelně, byli placení podstatně hůř, než my a taky vyžrali ty nejhorší porosty. A prací v lese se dá vydělat, ale je to za cenu dost velké dřiny. Pokud by někdo chtěl prubnout, není problém. Můžeme se mailem zkontaktovat, já mám všechno vybavení minimálně 2x, zapůjčím a čuchněte si k tomu. Tito to dělali proto, že měli na Ukrajině své ženy, děti, rodiče a blízké. Tak aby jim tam nějaký peníz poslali a oni se pak měli líp.

Jasně, nebyli to žádní ajnštajni, ale to já taky nejsem, ale už uměli krapet česky, tak jsme sem tam poklábosili. Vidláku, přísahám teď na svou smrt a na smrt mojich blízkých, ani jednou jedinkrát jsem od nich neslyšel slovo Bandera a ani mi nikdo nevyprávěl, že hodlá zaútočit na Kreml. A jak už to tak mezi lidmi funguje, s jedním jsme si padli do oka. On bral mě a já jeho, jelikož jsem poznal, že je to rovnej chlap. A on mi vyprávěl o své rodině, tři děti a o své vesnici a o plánech, které má, až tady u nás vydělá tu cílovou částku.

Vy jste tady psal, že se vám podařilo jednoho vyplatit, aby nemusel bojovat a teď je někde zašitý v západních čechách. Feďku nikdo nevyplatil, on by o to ani nestál. Feďka, když se dozvěděl, že ruské tanky drandí po jeho vlasti, tak tady zahodil motorovku a vyrazil tam. Je to můj kamarád a já vůbec netuším, kde je mu dnes konec. Jestli se někde krčí v zákopech, nebo jestli už není zahrnutý dvěma metry zeminy.

Co ale vím, je to, že tenhle chlapík si nikdy žádnou válku nepřál, byla mu vnucena. Tak je teď tam někde v ní. A může za ní snad on?

Průměrný počet slepic: 2.8 (5 hlasů)

In reply to by berrnard

Trvalý odkaz

Proti tomu Rusku bojuje ten Azov. Tam jsem si na webu dohledal, že jsou to nacionalisti, banderovci  a fašouni.

Jako správní fašouni jsou pochopitelně i antisemité. Jenomže Zelensky je Žid.

Takže vlastně fašističtí antisemité se spojili s židy, aby mohli napadnout nebohé rusy na svém vlastním území, Fascinující.

Průměrný počet slepic: 2.8 (5 hlasů)

Berrnarde, já vám to věřím. Většina Němců nebyli nacisti a nikdy nikoho nezabili ani to neplánovali. Jen byli vlastenci a měli radost, že se pod Hitlerem jejich země pozvedá. Moje prababička na Hitlera nedala dopustit, protože za nej dostala přiznaný důchod. Ale jinak to byla bohabojná hodná paní, která by mouše neublížila. Moji příbuzní na Ukrajině by také nikoho nezabili a jsou moc milí. A také měli radost, že se Ukrajina pozvedá, že se tam žije lépe a lépe. Moje teta nedala dopustit na Porošenka... 

Jen... i ti Němci i ti Ukrajinci nepostřehli, že režim, kterému dávají legitimitu, má jiné cíle než oni. Někdy i pěkně hnusné cíle. Měli radost, že jejich země jde nahoru a nevšimli si signálů zpoza hranic. Nechtěli je slyšet, nechtěli je řešit. Většina pravdoláskařů v Praze je také normální. Ale také nechtějí slyšet a vidět signály, které jim říkají, že všechno není v pořádku. 

A když jsmě u těch fašounů vs. židů...  Ani u těch největších nácistických pohlavárů nešel jejich antisemitismus tak daleko, aby zpřetrhali svazky s rotschildovskými bankami. Aby neodebírali vojenský materiál od zbrojovek vlastněných židy. Ostatně i u těch obyčejných židů to rozlišovali. Měli židy, od kterých si klidně půjčovali a potřásali si s nimi rukama, protože se jim hodily jejich prachy. Měli židy, které využili na práci, protože přes smrtí mohli ještě makat. Dokonce měli sonderkomanda, která padělala britskou měnu a ty chovali v bavlnce. Proč by to tak nemohlo být i u Azováků? Oni prostě jen nejsou blbí. Zelenský se jim hodí a jeho židovský původ teď nevadí. Ale dejte tomu ještě pár měsíců... 

 

Průměrný počet slepic: 5 (5 hlasů)

A kde jsou ty stovky potetovaných nacistů zajatých v Mariupolu? Proč je ruSSové neukázali i s jejich vytetovanými hakenkrajci?

Oni totiž nemají, co by ukázali. Celé to byla Velká ruská lež. Denacifikace byla lež, americké biolaboratoře a vojenské základny byla lež, genocida rusů byla lež, vláda junty byla lež, zákaz ruštiny byla lež, připravovaný útok Ukrajiny na Rusko byla lež (v tomto případě jen pro mimořádné pitomce), všechno jen lež, lež, lež.

Můžete vršit jakkoliv velkou hromadu lží, ale ukrajinský národ pořád bude mít tu drzost existovat. Nezlomil ho Stalin ani Hitler a nezlomí ho ani Putin s jeho kohortou mužiků.

Průměrný počet slepic: 2.3 (3 hlasů)

on Stalin ukrajinský národ lámat ani nemohl. Ukrajina je poměrně mladý stát.

Průměrný počet slepic: 4 (1 hlas)