Pokračování covidu jinými prostředky

Autor

https://www.litterate.cz/pokracovani-covidu-jinymi-prostredky/

Takhle to bylo, ne? Přišel covid, odneslo to čtyřicet tisíc převážně starších a oslabených lidí, zavřelo to nejen republiku, ale celý svět a poprvé jsme slyšeli takové věci, jako že v té nejlepší, nejdokonalejší, úžasné, globální kapitalistické ekonomice, která nemá alternativu, chybí čipy do aut. Dodnes se to vlastně nenapravilo. Jen toho začalo chybět pořád víc. Babišovi ministři zdravotnictví tenkrát chystali jednu vyhlášku za druhou o tom, jak správně nosit roušky, dvě roušky, respirátor, jak držet odstup v MHD, jak mít skla u pokladen… pak různě „ladili“, kdo s jakým očkováním může do bazénu, jak se bude jezdit do zahraničí, kolik PCR testů k tomu bude zapotřebí, jak dlouho to bude platit, atd, atd.

Prakticky vůbec to nefungovalo… Jednak se to moc nedodržovalo a jednak se lidi nejčastěji nakazili tam, kde z podstaty roušky nenosili, tedy doma. Stejně tak nefungovalo testování, protože nebyl žádný problém opatřit si PCR certifikát bez jakékoliv návštěvy testovacího centra. Očkování nejprve bylo stoprocentní a stačily dvě dávky. Pak že postačí tři dávky, teď se chodí na čtvrtou… a i komplet očkovaní bez problémů na covid umírali a komplet neočkovaní se z toho celkem v pohodě vykřesali.

Vy, co mě čtete dlouhodobě, tak víte, že jsem covid nikdy nebagatelizoval, ale také jsem si nikdy nedělal iluze o všech vládních opatřeních. Nekritizoval jsem Andreje za to, že se snaží něco dělat, ale kritizoval jsem ho, že to dělá blbě. Ať tam byl Vojtěch, Arenberger, Blatný nebo Prymula, ať přitvrzovali nebo změkčovali, bylo to úplně jedno. Podle mě to bylo právě tehdy, když poprvé vyhřezla odtrženost našich elit od reality. A také se ukázalo, jak to chtějí řešit – potíráním dezinformací. To byl jediný univerzální recept na všechny problémy.

Všimněte si, že teď vůbec nekomentuji činnost tehdejší formující se opoziční pětikolky. A ano, házeli klacky pod nohy kde mohli, na všem hledali hnidy, zpochybňovali každé slovo, každou větu, každou vyhlášku, podávali podněty k soudům, apod, apod. Většina vyhlášek pak také před soudy neuspěla.

Od té doby jsem přestal věřit ve společnou sílu Alternativy, i když po ní stále volám. Sice se stále snažím mluvit o sjednocení, ale vidím to spíš jako formu zázraku, než trend, ke kterému postupně přes překážky směřujeme. A pokud se mýlím, třetího září se to ukáže.

Pamatujete, jak tehdy Fiala hřímal, že nerozumí opatřením přijatým na konci srpna? Že to nemá žádnou logiku? Inu, tak přesně tohle se mu dneska děje, když mluví o potřebě šetřit teplem.

Všimněte si, jak moc se to podobá. Přišel plynový průser, nejprve to byla fáma, nikoho se to nedotkne, pak to byl trochu problém, ale jen trochu a domácností se to nedotkne, teď už se říká, že plyn se nechá pro průmysl a vsaďte se, že až to nastane, tak zjistíme, že leckterý nezbytný průmysl plyn nemá a jiný zbytný průmysl plyn má. Nebude to mít žádnou logiku, protože svět je složitý. A stejně jako tehdy Blatný, dnes to bude Síkela, který je naprosto odtržený od reality a do poslední chvíle nebude chápat v čem je problém, když on svoji úlohu splnil a sepsal tak pěknou vyhlášku, na které dělali odborníci ministerstva…

Dodnes jsem v debatě o kontrolách vytápění nenašel to základní – jak se bude teplota v místnosti měřit? U stropu? U podlahy? U radiátoru? V nejstudenějším koutě? V běžně vytápěné místnosti totiž mohu snadno naměřit teplotu 16°C i 40°C. Stačí jen pohnout s teploměrem na jiné místo. Ano, právě za takový kreténismus jsem před rokem a něco kritizoval vyhlášky ministra zdravotnictví.

Jak vidno, nejde vůbec o to, kdo je u moci. Dokonce nejde ani o to, jestli nám vládne oligarcha nebo bytostný líbodémo demokrat. Odtrženost ministrů i jejich úředníků od běžného člověka je už dokonalá. Kdo ty teplotní vyhlášky u Síkely píše? Nebo to prostě hodí na nějakého asistenta, vedoucí mu to zadá, protože mu to také zadal nějaký vedoucí, jemu to zadal náměstek a náměstkovi Síkela. Všichni to odkládají a nakonec se něco zplichtí za půl hodiny, aby to pan ministr měl připravené „na vládu,“ a podle toho to také vypadá.

Teď jsem si tak vzpomněl… já si za covidu nechal píchnout ty první dvě dávky… a vlastně jsem měl být už dávno mrtvej. Prorokovali mi to čtenáři, kteří k tomu ještě přidali obvinění ze zrady národa a vlasti. Do půl roku jsem měl být ovládnutý od Billa Gatese, iluminátů, amerického deep state a měl jsem umřít na následky očkování… Zatím jsem teda zdravý jak rybička, ale možná umřu už za dalšího půl roku a se mnou šedesát procent obyvatel, co si taky nechali dát pigáro.

Ale nechat do sebe píchat opakovaně další dávky, které stejně nezabrání tomu, abych se nakazil, to mi přišlo poněkud… přiblblé.

Jediná výhoda dnešní situace je v tom, že o teple doma se snad nebude říkat, že neexistuje, že není fyzikálně potvrzené a mrazu bude úplně jedno, jaké kdo zastává stanovisko. Pokud plyn nebude, bude to zatraceně fyzický pocit. A pokud bude, bude to zase zatraceně viditelný průvan v peněžence.

Ale jinak nečekám nic jiného, než co před rokem. Budou vyhlášky, které se nedají vynutit a zřejmě je soudy zruší. Pokud se něco vyhlásí, bude se to vzápětí různě předělávat a opravovat. Vláda si zkusí, jaké to je, když přijde krize a vy nemáte ani pravomoci, ani možnosti. Fiala zjistí, co to znamená, když jsou lidi většinově proti a opozice si přihřívá polívčičku. Lidový hněv vynese vzhůru nové tváře, ministři se budou ztrapňovat a nebudou chápat, proč jim jejich opatření nefungují… a nakonec zcela rezignují a nechají věcem volný průběh. Spousta přátel se rozkmotří, protože nebude shoda na ničem.

Stejně jako se před rokem neshodli ani doktoři na tom, co je správné a co dělat, protože každý měl svoje zájmy a přihříval si svou polívčičku, stejně tak se teď neshodnou průmyslníci ani jiní odborníci přes hospodářství. Inu, mají v tom nastrkané peníze. Ostatně, co si budeme povídat – už dlouho tu nebyl takový C.K. státní úkol. Máme nějak zařídit ekonomický kolaps Ruska, což je země, na které jsme tady všichni v EU ekonomicky závislí… Že to jde proti sobě? Nebojte, na ministerstvu zahraničí v tom žádný rozpor nevidí.

Jen… ta zima bude tentokrát platit pro všechny. Covid ohrožoval víceméně „jen“ staré lidi. Zima bude ohrožovat všechny bez rozdílu. Covid byl prostě nemoc. Nedostatek plynu bude vyhřezávat v mnoha rovinách. Může se projevit nejen studeným odchovem doma, ale také nezaměstnaností, nedostatkem potravin a chybějícími potřebami běžného života. Nejspíš vším dohromady, což (stejně jako za covidu) bude ještě zhoršeno všeobecnou nasraností a neochotou k jednotnému postupu.

Jedna nevyžádaná rada od Vidláka pro politiky všeho druhu i stavu: Covid už fakt nebude téma do voleb. Fakt se to už nebude dělat, jako před rokem. Máme tu pokračování covidu jinými prostředky – virus už není zapotřebí, když všechno ostatní zůstalo stejné. Kdo pochopí, že půjde o energie, jejich nedostatek a jejich ceny, ten půjde nahoru. Kdo zase nadělá kupu bilbórdů s virem, ten dopadne zcela po zásluze…

Proč to zase na opozici chápe jen ten Babiš… ?

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.5 (39 hlasů)

Komentáře

Trvalý odkaz

V běžně vytápěné místnosti totiž mohu snadno naměřit teplotu 16°C i 40°C. Stačí jen pohnout s teploměrem na jiné místo.

Zkoušel to někdo?

Průměrný počet slepic: 2.8 (9 hlasů)

Co to je běžně vytápěná místnost? Jak je izolovaná, jak orientovaná ve stavbě?

Nastudujte si stavební fyziku LAJICI, zajíci!!!!
Nechci po vás znalosti solárního osálání stavby ani znalosti sdílení tepla obálkou stavby, protože chápu, že nechápete a nikdy nepochopíte. Tak alespoň o problematice nežvaňte a běžte žvanit do poblitiky, tam je to bez následků.

Ďuro Trulo alias Somárik Sprostučký

Průměrný počet slepic: 4.4 (8 hlasů)

In reply to by karči (neověřeno)

Trvalý odkaz

Pravě jem tsdy dala navrh napravy jak obejit ten krach připrsvovany ODS,kdy vas zssahne teror pokut za teplo a pokudd si ho přesto pustite bude účet tsk vysoky,že vas pry proenou exekuci!

Dala jsem tadystručny obsah planu sestaveneho Avangardou Aktivistů Společnosti Voličů jak! se tomu branit!

OKAMŽITE TO BYLO KYMSi ZEZADU BEZ ZDŮVODNĚNi PROČ VYMAZANO!

Pry si mate měřit teplotu a debatovat jak!
NO NI PACANI?

Průměrný počet slepic: 2 (3 hlasů)

Vždyt to hleda cela planeta a dokonce jebtam seznam 9 vědc a 6 institutu,které virus uměle vytvořily na zakazku USAID. financierů!
Aha,tak članek ma nazev
SARS skupina netopyřich koronavirů demonstruje potencial přechodu na člověka!To je zajimavé dokonce je v tom Institut Mikrobiologie Zürich no to by byl material pro doktorku Pekoou, časopis NATURE z 9.11.2015 podivejme se pane Bernardekdoby to o vas řekl!
Pry bychom prozkoumali možnost přechodu viru na člověka tedy ho infikovat nebot takovy virus nikdy v přirodě neexistoval...no tohle a to piše

Průměrný počet slepic: 3 (4 hlasů)

Já ne, ale v zimě u radiátoru je určitě tepleji než ve vzdáleném koutě. Kolik to přesně dělá, to netuším, ale rád se u něj vyhřívám:-)

Průměrný počet slepic: 4 (3 hlasů)

Pan Vidlák má samozřejmě pravdu - v zimě můžu naměřit v jedné zavřené místnosti velmi málo - třeba 16°C dole u dveří (když nebudou dobře těsnit, tak možná i méně) a 40°C nahoře u stropu nad radiátorem není problém . . . A tomu koronáčovi - očkování a respoše absolutně nezafungovaly zdravotně, ale jako miliardové zisky pro pár gaunerů úžasně . . . . A pozor, zatím mají plný sklady, takže nějakou formou se nám to pokusí vnutit . . . .

Průměrný počet slepic: 4.2 (6 hlasů)

To je přece očividná blbost.

Průměrný počet slepic: 3.7 (3 hlasů)

Měřit teplotu můžeme teoreticky kdekoliv a dokonce i normovat a vyžadovat. To jsem zažil v lednu 1974, kdy byla uhelná katastrofa a na cvikách z dřevařských strojů Ing. Ruda Slaný odstrčil od okna pantograf i s rýsovacím prknem, vytáhl z vrecka dvojmetr a změřil vzdálenost od okna a úmístil metr třicet od něj do výše metru stojan s držákem nesoucím teploměr, vytáhl stopky a odměřil čas tři minuty načež slavnostně pronesl větu.
Ruším cvičenie lebo teplota v miestnosti nevyhovuje ČSN ani prevádzkovým podmiekam školských zariadení. Šíleli jsme radostí a Ruda se stal naším vzorem. Že by v korporátu přestaly platit normy, provozní předpisy, zákony a právo????

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)
Trvalý odkaz

A tady se ukazuje, že nejlepší způsob v jakékoli situaci, je umět se postarat o sebe a své blízké a když zbydou síli, i pro sice blízké, ale ne rodinou spřízněné. Tomu se někde říká pravicový přístup k životu, někde těmto lidem říkají republikáni, jinde konzervativci.

Co se týče covidu, tam nikomu neradím. A´t se s tím každý vyrovná sám. Já proti němu nedostal ani jedno žihadlo a zatím to takto hodlám ponechat.

Co se týče cen za vytápění, letos to ještě moji nájemníci budou muset vydržet za tržní ceny, které se astronomicky zvyšují. Ale taky dobře, pak si o to víc budou vážit mé nabídky, kdy příští rok mám v plánu tu kotelnu pro celý barák. Tam spadnou ze svých záloh dnešních kolem 5 kolíků a bude hůř, na cenu, kterou jsem jim jasně nasadil. Necháš se připojit na můj systém? Fajn. Chci 1500 měsíčně. Každý rok částka zvednutá o inflaci. Dřevo splašit umím, ten půl mega za kotelnu vycáluji ze svého a moc rád bych viděl debila, který by na mou nabídku nekývl.

A teď právě hodlám nasrat všechny, kterým se kroutěj panenky ze zvyšujících se záloh za energie, kde nejvíc sežere vytápění. Dnes jsem byl u sklenáře, že potřebuji do jednoho okna udělat ďouru pro kočičí dvířka. Jelikož minulou zimu mě naše kočka už dost srala. Jsem si připadal jako vrátný. Mňoukala u okna zevnitř, že chce ven, tak jsem jí vypustil, za deset minut mňoukala z druhé strany, že chce dovnitř, aby za čtvrt hodky zase mohla mňoukat, že potřebuje opět ven. Sklenář povídá, že to sice pro něj bude pakárna, ale že to dá, ale ať počítám s tím, že mi to nebude moc těsnit a bude mi do bytu foukat zima. Já na to, že to je mi šumák, páč mám dřevo zadáčo, tak tam hodím o pár polínek víc.

Hele, že jste nasraný, když musíte platit každý pohyb na těch vašich plynoměrech a elektroměrech a já, když to tady přeženu s přikládáním do krbovek a je mi vedro, tak to vyřeším tím, že v únoru otevřu okno? Asi jo, já to tušil...

 

Průměrný počet slepic: 3.5 (10 hlasů)

s těmi energiemi za vytápění, tak vás dorazím.

Ceny potravin taky stoupají, co? No jéje. Já před pár dny střelil prase. Tak jasně, není to to růžovoučké, které Vidlák chová v chlívku a pak z toho nadělá jelítka a jitrničky a tláču a prdelačku a jiné dobroty, u nás je to víceméně na maso. Divokých prasat je dnes tři prdele a škodí, takže nám dnes dokonce platí jistou částku za odstřel. Výhodou oproti Vidlákovým prasatům je to, že je já nemusím krmit.

Ale má to háček, když ho střelím a přiznám, dostanu pár šupů za odstřel, ale pak ho musím dát do výkupu, nebo za něj zaplatit, pokud si ho budu chtít nechat. Nejvýhodnější variantou je ho prostě hodit na korbu svého offroadu a odvést domů. Pokud by vás u toho někdo znalý načapal, bude držet hubu, jelikož jednak to sám dělá přesně stejně a hlavně v lese bude o jednoho škůdce míň.

Takže náklady - trocha nafty do auta na cestu tam a zpět, trocha času, když na něj číháte a cena jedné kulky. (Pochopitelně, prase je vychcané a chytré, takže někdy jedete domů s prázdnou).A víte, kolik obědů a večeří se dá udělat z jednoho divočáka? Já vám to prozradím absolutně přesně. Hodně!

Takže, když bude nejhůř, umím teplo skoro zadáčo, žrádlo skoro zadáčo, ještě uvažuji si nechat vyvrtat studnu a pak ať se za mými vrátky všichni třeba poserou. My uvnitř to přežijeme zpocení s mastnými bradami.

Průměrný počet slepic: 3.2 (9 hlasů)

Kdy začneme mlet do klobás škůdce devastující lesy válcováním porostu OFFROADY????

Průměrný počet slepic: 3.7 (6 hlasů)

Bude to u nas jako v Čině tam maji bernardyny radi pry jak pečene tak vařene,ale o klobasch se tam člověk prozatim malo dozvi!
To bude pry hezka novinka po konzumaci ponrav!

Průměrný počet slepic: 2.2 (5 hlasů)

Ukrást Mysliveckému sdružení prase? A ještě se tím holedbat?

To je něco takového, jako se vytahovat, jaké všechny drahé a ještě dražší druhy dřeva si NĚKDO a jenom NĚKDO, případně jím zvaný, či na roveň postavený může dovolit. A vy všichni co mi závidíte jste loseři, závistiví chudáci... my Židi jsme ovšem národ vyvolený, my můžeme, že?

Průměrný počet slepic: 3.3 (9 hlasů)

In reply to by Vlastimil Čech

Trvalý odkaz

Když vy budete pracovat v pivovaru, budete chlastat pivo zadáčo, když budete dělat v lese, budete mít dřevo zadáčo.

Je fakt, že znám dva poctivce podnikavé, ti za svými osobáky mají vozejky, pak kupují od hajného odřezky ze skládky za 200. Kolik se jim tam vejde? Tak, když je dost našlapou, možná dají metr, ten odvezou zákazníkovi a ten jim vycáluje 800. Rozdíl 600. Než to nařežou, naskládají, odvezou a vyloží a spočítají náklady, tak já mám dvě nádrže pro Babišovu firmu. V průměru mi vychází výdělek na jednu nádrž 500.

Oproti těmto dvěma ajnštajnům jsem v plusu 400 za dvě hodky a nemusím nikam nic vozit a shánět zákazníky. Ale ať si blbnou, oni mají pocit, jak perfektně obchodují. Komu není rady...

Průměrný počet slepic: 2 (6 hlasů)

Ktery se zpupně chvasta,že ničemu nerozumi a tahne za sebou celou plejadu pry dalšich kazišuků,kteři maji nejen odevzdat slepice ,ale zajet i do jeho lesa a ncpat do auta chrasti! V panelaku vyrazit tabuli skla a vystrčit troubu železnaků,aby nezmodrali zimou a nenatahli plice tim novym virem C23,ktery bude pry množit opichanim neschvalenych injekci a to že to vite musite jim i podepsat ztratou přirozene imunity a tak se maji nami zvoleni pry zastupci zbavit odpovědnosti placeni penzi na ktere už penize nezbudou?Děkuji to neni a nikdy nebude řešeni mym ohlupovanim!
At se zpupny dřevotrbec Bernard nafoukne a praskne mu kanon bum,bum,bum zdani mu valečnou dani jeho dum dum!?
Tak vo tom to je a budete muset brzy psat pane Bernard!
No ni?

Průměrný počet slepic: 3.1 (7 hlasů)

Ze zákona na to máte plné právo. Nesmíte v lese nic řezat, ale na zemi ležící do průměru 7 centimetrů si můžete naložit a odvézt a je celkem jedno, kdo je majitelem, nesmí vám v tom bránit.

V průměru nad 7 cm, tomu se říká "hroubí" a s tím, když vás majitel chytne, tak brnkne policajtům a už to bude krádež.

Pokud bydlíte v paneláku a nepovede se vám správně vyrazit tabuli skla, abyste tam mohla fouknout kouřovod od kamen, prubněte, když vám bude zima, dřepy. To se člověk taky fajn zahřeje.

A injekce si do sebe nechte píchat, jaké chcete. Jednou jste dospělá ženská, máte na to plné právo, stejně, jako já mám plné právo to odmítnout.

Tomu bum, bum a dum dum, jsem neporozuměl, na to odpověď nemám.

Průměrný počet slepic: 3 (6 hlasů)

Tak mam tu teplotu stabilni stale zajištěnu a kdyby jste chtěl klidně vam jako mohu strčit do zadku třeba šulku dynamitu s kratkou. CAP šňurou a a bude pak to čemu zas nerozumite to bum, bum!
Teď čistim v kvartyru okna od ptaku,aby mi nešli na šklo!Je to fuška jejich preceda to ma pry spočitany!Napište něco na jeho potforu!
No ni?

Průměrný počet slepic: 2.7 (6 hlasů)

neznám Vás. Nicméně, jsem v kruzích pravicově nejpravicovějších. Možná i snad extrémně. Někteří z kámošů za to vyfasli i kolem deseti let natvrdo. Já osobně jsem konzervativec z konzervativců. Několik let jsem se kvůli tomu tahal se systémem, přes soudy a tak. No, a několikrát do roka pořádáme charitativní akce. Darujeme prachy a materiál na dětský domovy, na domovy důchodců, na záplavy, na vichřice, loni jsme vybrali na traktor srbskýmu farmáři v Kosovu, letos na sanitku tamtéž. Přispíváme samoživitelkam, já osobně na starý kolena hospodařím a přebytky daruji potřebným. Vše v řádech stovek tisíc, my si slušně vyděláváme a máme potřebu podpořit ty, co tu možnost nemají. Takže vyvstává otázka, jestli úplně chápete termíny "pravicový přístup" a "konzervativec", berrnarde... Jestli ono to není spíš o lidech

Průměrný počet slepic: 4.3 (7 hlasů)
Trvalý odkaz

Stačilo jen napsat,musíme poslouchat nařízení z USA.

Průměrný počet slepic: 3 (4 hlasů)
Trvalý odkaz

O tom napište Šefe a zkuste indukovat diskusi a diskutovat včas nebo bude brzy i za to hlava dolů!
Demonstrce v Evropě doposud konkurenčně schopne, diky levneho plynu ze Sibiře,zoufale se držici naprosto zbytečneho nařizeneho embarga,ktere přinese jen valku a mdtvoly nemocnych zmrzlych modraku je jen dalši nesmysl nakredencovany zuboenym voličům a ti naleti zase na špek!

Pry ma zvitězit brzy ANO,ktere se spoji s ODS,kde bude peceda,ktery vyhral sve tituly v tombole vyměněn a kara pojede pry dal!
Žadni bernrďaci,ktei se dnes střileji svou vkstni kulovnici do nohy svym oblbovanim nepomohou !Jsou jen figury ohlupovani,maskruji odmitanim Planu Narodni Zachany PNZ ostatnikteři nikdy NESMI svou solidaritou PNZ akceptovat a ješstě se chlubi,že mmu nerozumi!
Kdo tady probrsl postulaty PNZ NIKDO a smi se to vbec tady?
Monžna tu dam odkaz kdo a jsk vyrobil C devatenact,ale ve světé,kde je jen ohlupovani zubkžovani a okradani občanů to je zkazano a bst fidli
No ni?

Průměrný počet slepic: 2.5 (6 hlasů)

Paní ANNA.
Nedivte se panu berrnardovi,jen využívá situace,podobných je ve státě tisíce,že bude mrznout nebo hladovět mil.lidí,to tyto osoby nezajímá.Spojení ANO-ODS a typuji i lidovce,nic překvapujícího,když se konečně jarmulkáři spojí,to byl záměr už prognosťáku.

Průměrný počet slepic: 3.8 (6 hlasů)

když jsem byl na základce, občas nám souška učitelka řekla, ať doma řekneme rodičům a druhý den přineseme deset korun, na hladovějící nebohé děti v Africe. Dodnes nevím, kde přesně se tyto vybrané částky rozkradly, ale jsem na tuto solidaritu už dost skeptický.

Slavný koncert pro Bangladéš, s Harrisonem, Claptonem, Ringo Starem, skřehotajícím Dylanem atd, se mi líbil hudebně, ale nedělám si iluze o tom, že by tímto dobroserstvím se někomu pomohlo.

Kdysi, když byl na vrcholu slávy, požádali Johna Lennona o finance pro hladovějící Afriku. On jim na to odpověděl něco ve smyslu: "Fajn, když vám ty prachy dám, je tam dost lidí hlady, co dokážete? Uděláte za ně všem hustou polévku a krajíc chleba? OK, na půl dne nebudou mít hlad, ale odpoledne ho už zase mít budou. Toto není řešení".

Vy mě, pane zemědělče, máte za sobecké hovado, stejně jako nick Občan, který mi to už mnohokrát napálil. Já si to nemyslím. Když můžu, tak pomůžu lidem ve svém okolí, protože vím, že mé síly na tuto pomoc jim stačí a ulehčím jim. Celé Africe, nebo všem trpícím lidem na této planetě pomoci nemohu, v tomto jsem realista, takže se o to ani nesnažím. Ne, že by mi nebylo líto lidí v bezvýchodných situací, ale já to prostě nedám. To ale neznamená, že bych byl bezcitný šmejd.

Když u nás byly povodně, Pánek v televizi chtěl pro toho svého člověka v tísni příspěvek, ukázal jsem mu prostředníček. Ale pak jsme šli s kámoši a barák sestry jednoho našeho kamaráda, který byl do půlky pod vodou, tak, když opadla, týden jsme tam dřeli a dali ho zase do cajku. Nepomáhali jsme alibistickým finančním příspěvkem někam na účet, ze kterého se bude platit bůhví co, abychom se cítili, jak jsme solidární, my jsme pomáhali cíleně a pak i viděli výsledek.

 

Průměrný počet slepic: 3.9 (13 hlasů)

tak vám na konkrétním příkladu předvedu, jak funguje koordinovaná humanitární pomoc.

Když voda opadla, tak sestra mého kámoše měla vyplnit nějaký formulář, o co vše přišli. Tak tam napsala i lednici, která byla totál pod vodou, tu nestihli vytáhnout do patra.

Pár dní po povodni jí přistála před barákem nějaká dodávka humanitární organizace a přivezli jí novou. Tak Mirka byla ráda, jenomže za dva dny jí tam přijela jiná dodávka a chtěla jí tam nakvartýrovat další lednici. Naštěstí tahle baba není vychcaná kunda, tak jim řekla, že jí stačí jedna. A týden na to jí přivezli třetí. A na tohle vy chcete solidárně a humanitárně přispívat? Na takovejhle bordel? Já teda ne! A jsem snad kvůli tomu sobec, že se mi nechce platit někomu tři lednice, když přišel a potřebuje jednu?

Průměrný počet slepic: 3 (4 hlasů)

aby pokodili ostatni a to všechny občany celrepubliky nadale z ni chteji delat brzy radioaktivni poušť ,aby jste se mohli schovat jen do ledniček,ktere se vedle v ŘIŠI musi při likvidaci zaplatit!
Nejsou ti kazišuci plem plem?
To ma byt znova zvolena jejich tzv pravice ODS,ktera setroubi triky a hlupaky z řad funkcionařů jen srši,pry stači jejich vyměna a dav cinkalistů se má radovat,že zas voli doslova voly s programem jak vykrast svoje voliče a chybějicim jim PNZ zdemoluji cenzurouktera čeka i na kydy!?
Proč si to ODS neda do programu PNZ dyt jim koukaji z jejich pry banderovštiny jen špinave nemyte smrdici holinky z nichž trči jen davno prazdna vymlacena slama!
No ni?

Průměrný počet slepic: 2.4 (5 hlasů)

Pane berrnard,jak jsem napsal,jen využíváte možnosti dané Vaši prací u lesů.Proto jsem nemyslel jenom Vás,toto využívá mnoho osob,vím kolem toho dost a tohle nikomu nezávidím.Pomalu každá firma,umožňuje zaměstnancům nějaký profit.Mne jde spíš o to co budeme dělat,kdyby k tomu nejhoršímu došlo.

Zatím bez slepic

In reply to by zemedelec (neověřeno)

Trvalý odkaz

Kdyby k tomu nejhoršímu došlo, což nechcete ani vy, ani já, tak pak byste na to měl být připraven vy osobně. Bez ohledu na okolí. Když jde do tuhého, soused vás může zajímat v okamžiku, když máte ošetřenou svojí ženu a svoje děti. Pak musíte sobecky zvolit priority.

Průměrný počet slepic: 3 (6 hlasů)

Pokud budeme volit ODS tj stranu a nikolinpolit.formace,ktere si daji do progrmu PNZ,ktera je totiž hlavni vinnik všim neštěstim dness a jeji minuly president podvedl cekou republiku instalaci tzv gangsterskeho modelu nejhoršiho druhu kapitalismu do cele republiky , za což se doposud neomluvil, musi i kazišuci počitat,že jim bankstery bude vypnut přistup ke kontm nakradenych peněz dostnou koncentračnicke označeni z pismen CSRQ SM stane se z nich jen holota a to se může udělat do 6 dni pro cely zpitoměly svet a EU lejna a babušovy joury
Označeni jako v koncentraku se chce vyhnout jen strejda VOVA a tak valči do protivky!
No kdo chce kam pomožme tamm tam,řiká a uzavira EU kapitalisty poškozeny SPJedna,kde si vadnou turbinu vystavuji v nebohem Nemecku,ksncleř nesmi ani kniknout chodi se na ni divaat a jeho Německo ma byt zas poraženo na hlavu a on se děla hloupy,že o tom nevi nebot hotove SP2 ma přikazano nesmysnymi sankcemimi zablokovat a vest dale o něho valku!
No ne nadarmo pliva do te polevky přechodu kapitalismu na banksterrotroksystem a nechce ho a jak to vypada strhe sebou zbytek světa a to v jeho BRiCS zajmu!
No ni?
Pomůže mu v tom

Průměrný počet slepic: 3 (5 hlasů)

Paní ANNA.
USA zkouší,kolik jde okrást Evropu,aby jakž takž přežila a jak vidíme,je úplně jedno,která strana je u moci.Jistě si pamatuje co říkal Trump,Evropa málo platí za svoji ochranu,USA to nemůžou utáhnout sami.
Také požadoval po Německu 70mld. dolarů.Jak tohle dopadne nevím,státy ožebračené k vůli drahému plynu,ropě,elektřině,to dlouho neutáhnout.

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)
Trvalý odkaz

z tzv nahledu!No jen tsk dall
Dekuji!

Průměrný počet slepic: 4 (4 hlasů)

Paní ANNA.
Zisk až 60% z předražených energii jde do USA.

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)
Trvalý odkaz

"stejně tak se teď neshodnou průmyslníci ani jiní odborníci přes hospodářství."
No, nevím, zatím jsem neslyšel průmyslníka který by šel proti proudu jiných průmyslníků a naopak replikoval jakékoli hlášky fialova obludária.

Jinak v podstatě souhlasím.
Já to nechci házet babišovi! ... a zas mě k tomu ti blbci dotlačej..

Průměrný počet slepic: 4 (5 hlasů)
Trvalý odkaz

dodavku plynu pro republiku, ale ma v Anglii byznys!Okamžiťe mu bylo vyhrožovano CITELNYMI ztratami a tak to musel pry odvolat!

Nevi někdo, kdo to byl?Možna je to někdo od NAS,ktery pochopil co i jemu brzy neodvratně hrozi!
No absence solidarity brzy zastavi i moje komenty,radujte se pane Bernrade palte si dale pane individuaslisto do nohy stereo svymi koulovnicemi!
Bacha na koule brouku!
No co je v Planu Narodni Zacharny PNZ se nesmi nikdo dozvědět,tak to aspon vy dejte na tu demonštraci pravaků a puttse na to kočku!

Průměrný počet slepic: 3 (4 hlasů)
Trvalý odkaz

Krize nesežere rozhodovače, jen vyžene muže do boje za Uh.
Půjdou sami (co by se nuselo stát, aby...?), vláda nebude muset kývnout prstem, je vždycky o krok napřed před alternativou. O vyhlášku, o cvičeného policistu na ulici, o vodní dělo, o může za to válka, o svetr, o všechno, co si nikdy nebudeme umět představit, o tenhle se nám nehodí, o politiku porodnosti, o tak domluveno, o tvým tryskáčem nebo mým? A média jsou mocná čarodějnice. Co máme my? Generální stávka civilizované doby je nepodat přiznání DPH apod. a takové tyhlety věci, víme, jsme přece profesionální lidi? Artikl. To se nedokážeme domluvit ani na tom nejmenším? Já se prát na ulici s policistou nejdu. Doteďka jsem neviděla od Nahraně ani neprůstřelnou vestu za svoje a to jsem ve válce!!! Syčák. Roušku do obálky důchodcům to jo, na to je užije...

Průměrný počet slepic: 3 (2 hlasů)

Na základních životních potřebách by ses dokázala sjednotit?

Průměrný počet slepic: 5 (3 hlasů)

podle toho, jestli ti, se kterými bych se měla sjednocovat mají nebo nemají správně uvázanou kravatu, prostě jako správná alternativka (nebo jinou mouchu). Pak taky záleží na tom, jestli uspokojovače potřeb dosud jsou nebo již nejsou.. Ale ano, na základních jsem se sjednotila, jsem homo sapiens a prodala jsem si vodu a svou el. proháním burzou a těším se jak za ni obrátím kapsy naruby, apod. Nebo vy myslíte, shodnout se na vytyčení zákl. životních potřeb? Ok. A ještě řekněte na jejich dosažení... Jako s kolika procenty obyv. Deseti? Tak určitě ano

Zatím bez slepic

...pardon, to neměl být anonym, to jsem já :)

Zatím bez slepic