První adept

Autor

Tak se o zemědělském protestu začalo mluvit i v majnstrýmu. A kupodivu docela vyváženě… když tedy nepočítám starého modroptáka Ondřeje Šimíčka, který opět utekl své ošetřovatelce a dostal se na chvíli k počítači. Rádio Impuls mělo neutrální příspěvek… ba i Novinky psaly na svoji úroveň docela vyváženě. Česká televize jako obvykle vymlčuje a pilně sbírá jakékoliv drby, jen aby si nachystali kopro. Ale s tím se počítalo.

Pokud si kdekoliv projdete diskusi, tak i v naprostých baštách liberálů jednoznačně vyhrávají sympatie k zemědělcům a jejich traktorům. Ať jsem zavítal do kterékoliv sociální bubliny a libovolného názorového fóra (kromě FOR RUM 24), všude lidé drží Jandejskovi a Dufkovi palce a leckdo je do Prahy přijede podpořit.

Na sociálních sítích spontánně vznikají skupiny, které se chystají protest zemědělců podpořit osobními auty. Pomalu každý okres už má svého koordinátora, který plánuje trasu na Prahu. Čechy i Morava… venkov hučí jako včelstvo před rojením.

Vlastně Agrární komoru lituju. Postavit se na stranu vlády v této chvíli, kdy jsou zemědělci i obyčejní lidé na společné vlně, to chce politický kumšt. Výborný je nepochválí, protože protestu stejně nezabrání, jen svojí kolaborací s papaláši rapidně zvýšili dosah veřejné diskuse o zemědělské politice a především grýndýlu. Zemědělci je také nepochválí, protože každý, kdo trochu rozumí věci, dobře ví, že se jen snaží protesty oddálit do období, kdy je zapotřebí jezdit po poli a ne po Malé straně. Veřejnost je také nepochválí, protože obojakých, kluzkých a bezpáteřní jedinců si prostě nikdo neváží.

Ve chvíli, kdy se rozhoduje o osudu celé Evropy, kdy se rozhoduje o tom, jestli si zavedeme grýndýlový středověk, dopustíme naprosto nemravné ceny v hytlermarketech, smíříme se s vysokými cenami za energie, budeme žrát pesticidovou mouku z Ukrajiny, salmonelová kuřata z Brazílie a nakonec i předražené Pribáňovy brouky, budeme si oblékat dva svetry, nebudeme nic vlastnit a zrušíme si právo veta, v takové chvíli se postavit na stranu těch, kteří nám chtějí toto všechno vzít, to je prostě od Doležala tak neskutečná blbost, že se to nedá ani změřit.

A jestli myslí vážně, to co říká, totiž že s ministrem jednají a on jejich požadavky určitě odsouhlasí, protože je to rozumný chlap, i přes všechno, co vláda předváděla poslední dva roky, na takovou naivitu neexistuje žádná kategorie. Postoj Agrární komory se dá vysvětlit kolaborací. Dá se vysvětlit očekáváním teplého fleku v ojrostrukturách. Dá se vysvětlit korupcí, protekcionismem nebo hloupostí, která se dotýká nebes. Ale rozhodně se nedá vysvětlit nějakou nepochopenou racionalitou jejich vedení nebo geniální taktikou.

Nejsem jediný, kdo si to myslí.

Marek Výborný totiž nemusí na nic čekat, víme? Nemusí nic představovat až v březnu. Může to udělat hned teď. Jestli má nějakou variantu a je ochoten k ústupkům, může s nimi dneska zítra, pozítří. Nemusí s jejich představením na nic čekat. Nebo jako teď během tří týdnů teprve začíná něco vymýšlet? Dva roky zemědělci mluví o tom, že je vládní politika úplně blbě. Už za Nekuly jsem psal, že vláda likviduje střední zemědělce. Lád z Ostaše jim přinesl petici a dosáhl slyšení ve sněmovně. Co udělal Výborný? Nic. Nula. Totální ignorace. Poslanci to shodili ze stolu. Výborný nechce jednat. Jen se prostě bojí těch traktorů a hraje o čas. Bojí se, že bude Praha plná, ale zároveň se bojí Tomáše Prouzy, který udělal krátký proces s Nekulou.

Jestli Výborný musí na svých ústupcích ještě pracovat a jednat o nich se Stanjurou a dalšími členy vlády, není nic lepšího, když mu zablokovaná Malá strana a hukot traktorů přidá na argumentech. Jestli představí své návrhy v březnu, bude celá vláda mnohem vstřícnější, když si poslanci budou z bot otírat prasečí kejdu.

Normální bystrý šéf Agrární komory, který nepřišel o zpětnou vazbu, by tohle dokonale chápal a použil by hrozbu protestů, aby vystupňoval nátlak na ministra. Podpořil by protesty, postavil by se jim do čela a každý den by Výbornému posílal SMS, kolik dalších traktorů se přidalo. A pak… den po protestech by vystoupil a řekl by, že ministr všechny jeho návrhy přijal a nechal se oslavovat jako vítěz, který zachránil české zemědělství.

Místo toho se od protestu distancuje…. ! To dokáže jen naprostý blbec, nebo Jan Doležal… Protestům stejně nezabrání, protože zemědělská naštvanost je už příliš velká a i kdyby ano, nikdo mu to už nikdy neodpustí a ministr ho nepodrží. Promiňte mi silná slova, ale nechápu, jakým orgánem tenhle chlap přemýšlí. Tuhle taktiku mu musel sám čert poradit. Copak nevidí, jakou past si sám na sebe nachystal? Aneb, jak získat punc stávkokaza snadno a rychle, nic za to nezískat a ztratit sympatie na všech stranách.

Ale takhle to je, když se vám dobře sedí na teplém fleku, sloužíte někomu úplně jinému, než kdo vás zvolil a mysl i srdce pomalu obrůstá tukem.

Nejvíc mě ale včera pobavil Středula. Ten se nechal v médiích slyšet, že s ním nikdo nejednal a nikdo ho o této akci neinformoval. Prosím, vzkažte mu někdo, že s ním nikdo ani jednat nebude. On už se odkopal. Už ukázal, že je skutečně jen Sebestředula. Už před prezidentskou volbou nebyl nijak zvlášť oblíbený, ale po poslední odborářské demonstraci je jeho popularita záporná. Nikdo ho nikde nechce. Nikdo ho nebude zvát, protože o něm se už ví, že jeho úkolem není bojovat za pracující lid. Kdyby ho protestující zemědělci vzali mezi sebe, tak jim podpora klesne a ne vzroste. Na Středulu už nechodí ani lidé z ČMKOS, natož veřejnost.

Takže si to shrneme… tisíc traktorů se chystá na Prahu. Veřejnost se chystá na Prahu, všichni o devatenáctém únoru mluví, všichni řeší protest zemědělců, slovo „grýndýl“ se přetřásá i mezi maminami na mateřské, nálada demonstrovat je obrovská… a vedení Agrární komory se od toho distancuje, protože to prý vyřeší lépe bez protestů.

Myslím, že máme prvního adepta na Jelito roku 2024.

Přátelé, pokud mě chcete podpořit v mém Vidláckém úsilí a podpořit vlastní národní občanskou společnost, prosím pošlete dar Institutu českého venkova. Každý, kdo pošle alespoň 350,- Kč, může si na oplátku vyžádat knihy, trička, samolepky a odznaky z nabídky.

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.8 (372 hlasů)

Komentáře

Trvalý odkaz

Už sem dávat nebudu, připadalo mi to praktické a přehledné, ale budí to kontroverze a ty zaplevelují debatu k věci více než původní lidová tvořivost.

Průměrný počet slepic: 4.7 (33 hlasů)
Trvalý odkaz

přednost mají  tečky pana Richarda :-)

ps. souhlasím s vámi, to stejné budu dělat i já a nebudu přidávat první koment na komentování Vidlákova článku

Průměrný počet slepic: 3.5 (19 hlasů)

In reply to by Antonín

Trvalý odkaz

.. tak to znamená, že jsem tady a chystám první koment já..

Tak ať nejsme pro srandu Berrnardovi a těm dvěma jednoslepičákům.. Zítra máte službu vy :D

Antoníne, navrhuji nechat debatu plynout bez pokusů o moderování, INZA se tu už dávno neobjevil.
Připadalo mi to praktické a přehledné, ale budí to kontroverze a ty zaplevelují debatu k věci více než původní lidová tvořivost.

Průměrný počet slepic: 3.8 (25 hlasů)

Když jsem napsal můj vzkaz tehdy se objevil i váš vzkaz s dvěmi tečky. Jdu ale smazat můj první vzkaz přece neuděláme radost panu bernardovi a těm slepičákům :-)

ps. Ano souhlasím s vámi, už jsem to napsal viz výše.

Průměrný počet slepic: 3.1 (22 hlasů)

In reply to by Antonín

Trvalý odkaz

Bylo by možné, aby mohl autor svého komentáře tento nejen měnit, ale i smazat, pokud pod ním nebudou na něj již navázané komentáře?

Tisíceré díky..

Průměrný počet slepic: 4.6 (20 hlasů)
Trvalý odkaz

Hloupost to není ani nepochopená racionalita jejich vedení nebo geniální taktika. Je to vše jiné co jste uvedl Danieli. 

Postoj Agrární komory se dá vysvětlit kolaborací. 

Dá se vysvětlit očekáváním teplého fleku v ojrostrukturách. 

Dá se vysvětlit korupcí, protekcionismem.

Průměrný počet slepic: 4.8 (65 hlasů)

.. kdy jsou u koryta, jejich kurátoři vydělávají desítky milionů. To stojí za trochu mlžení a obstruování.

Průměrný počet slepic: 4.9 (41 hlas)

Mě by zajímalo, čím lze vysvětlit Vaše zvrácené počínání. Jste takovým fandou Inzova systému, že sem aktivně vystavíte duplicitní příspěvek pro reakce přímo k Vidlákovu článku, a když k tomu článku máte přímou reakci, tak ho nepoužijete a dáte příspěvek dospod. Kdežto když ten systém někdo použije, tak na něm vynucujete, ať ho použije, a ať už se příště nestane, že ho použije. Tohle fakt nevymyslíš.

Průměrný počet slepic: 3.4 (16 hlasů)

Navrhuji, pečte na první post, pokud se budete chtít vyjádřit k jinému, dejte to pod něj a pokud budete chtít sdělit cokoli jiného i k Vidlákovu článku, prostě to prdněte naspodek, jako to dělám já.  Ať si tady blbnou s těma dvoutečkama sami.

Průměrný počet slepic: 3.2 (13 hlasů)

Já už tu asi diskutovat nebudu. Vlastně jsem nepočítal ani s tím, že něco napíšu k tomuhle článku, ale umístění Antonínova příspěvku ve mně vyvolalo jisté podezření.

Průměrný počet slepic: 2.4 (14 hlasů)

hodně tolerantní, ten jeho počin s překladem Putina byl hodně záslužný.

Průměrný počet slepic: 4.8 (30 hlasů)

To byl, ale forma nebyla příliš šťastná. Jeho milion příspěvků znepřehledňujících diskuze ještě vyšperkoval příspěvek šíleně dlouhý. Vím, že jeho třeba nenapadne ten text někam vystavit (např. na fastshare.cloud) a dát odkaz, ale to jsem opravdu jediný, kdo tu dokáže praktikovat "tough love"? Ne každý člověk s dobrými úmysly je dokáže dobře realizovat a tolerancí toho si sami házíme klacky pod nohy.

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)

jak to dopadá, když se něco reguluje. Protože to nefunguje, místo aby se regulace zrušila, tak se vylepšuje další, složitější regulací. Třeba modré zóny jsou také příklad, kterému každý rozumí. Kdyby se tu netapetovalo, regulace by nevznikla. No.

Průměrný počet slepic: 2.9 (18 hlasů)

Tady pouze Inza něco vymyslel, Richard s Antonínem se hádají, kdo bude první a Antilibtard neví, kam má co postnout.

Krásný příklad toho, jak mi dole si tu pakárnu dokážeme vyrobit sami mezi sebou. Ani k tomu nepotřebujeme vrchnost.

Průměrný počet slepic: 3.9 (28 hlasů)

Ale já to vím. Jen jsem si zprvu naivně myslel, že Antonínovy výtky by přece jen mohly mít nějaký reálný základ u mě. Ve skutečnosti jsem mu jen nevědomky nastavil zrcadlo, a když v něm uviděl svou křivou hubu, pokusil se ho rozbít.

Průměrný počet slepic: 2.2 (12 hlasů)

Richard s Antonínem postupují ve shodě, a rozhodně se nehádají..

Já po zkušenostech zde osobně soudím, že snaha o jednoduché zpřehlednění věcné diskuse k tématu a její oddělení od informací z jiných zdrojů je odsouzena k neúspěchu, neb by vyžadovala minimum disciplíny a sebeovládání, jenž není podstatné části zdejšího elektorátu vlastní (není to blbě, proto sem také chodí, rebelové jedni) a tak s odevzdaným povzdechem budeme dále prosívat písek a hledat valounky zlata v hlušině a případnou modernizaci fóra přenecháme Vidlákovu bratrovi.

Antonínovi radím totéž.. Nesnažit se organizovat zpřehlednění fóra, protože tu na to nejsou lidi, kteří by byli ochotni se na tom shodnout.
Většina by se to časem naučila, někteří to vítají, ale z podstaty věci tu jsou i lidé, kterým je kolektivní řešení cizí z jejich biologické podstaty.

Není to blbě, nestěžuji si na to, spíše to konstatuji jako fakt, který je TŘEBA BRÁT V POTAZ. Rozkvět Západu byl vždy založen na výrazných individualitách, které měly kuráž se vzepřít ŘÁDU. Současné směřování k úpadku je pro změnu způsobeno těmi, kdož ŘÁD znásilnili k obrazu svému a ve svůj prospěch, protože každý řád je k tomu náchylný. Jedním z účinných způsobů  obrany je tolerance k rebelům a kacířům, Vidlákům, Chcimírům, Dezolátům a dalším pochybným existencím, ochotným plavat proti proudu. S proudem totiž dokáží plavat i leklé ryby.

Průměrný počet slepic: 4.4 (7 hlasů)

Pan Richard s Antoníne se nehádali a nikdy nebudou hádat. Jestli někdo podsunuje tento názor tak je na omylu

buď nechtěnému či úmyslnému. Ano pane Richard vše co jste navrhl přijímám a budu dodržovat 

protože absolutně souhlasím s vámi ve všem. Více není potřebné aby jsem se vyjádřil. 

Přeji pohodu a mír všem vám přátelé co diskutujete na tomto fóru.

Průměrný počet slepic: 2.3 (3 hlasů)

Ale houby. Podle mě je ten vymyšlený systém dobrý i relativně jednoduchý. Jenomže když je někdo tak strašně hloupej, že ho nechápe, a přesto ho chce vynucovat a jinak se v něm angažovat, tak to jinak dopadnout nemůže.

A kdyby zdejší komunita za něco stála, tak ho hned umravní, ať už nízkým hodnocením, nebo upozorněním, že píše nesmysly. Vím, že Vás osobně a pár dalších se to netýká, jenomže je tu podle všeho většina těch, kterým se jeho tapety (proti kterým samotným většinou nic nemám) líbí natolik, že mu pozitivně oslepicuje každý nesmysl a mou oprávněnou obranu hodnotí níž, protože je líná přemýšlet a radši za sebe nechá přemýšlet někoho, kdo stěží napíše příspěvek bez hrubice. Což pro mě dělá toxické prostředí.

Danielovi s takovouhle skvadrou podporovatelů popřeju hodně štěstí, protože ho očividně bude potřebovat. A teď mi může klidně smazat účet.

Průměrný počet slepic: 2.6 (13 hlasů)

.. smutným povzdechem: "Jiné spisovatele nemáme" Budeš se holt muset obrnit trpělivostí a nadhledem.. .. nebo zbaběle zdrhnout.

Jan Lucemburský zase před bitvou u Kresčaku řekl: "Toho bohdá nebude, aby Český král z boje utíkal",  ale i přesto svému synovi doporučil, aby se držel dále, vědom si své důležitosti pro Království České a i pro Svatou říši římskou, jejímž už byl králem.

Průměrný počet slepic: 4 (4 hlasů)

To je sice pravda s tím obrnit se trpělivostí (když jiné nemáme), ale jak nedávno psal Olin - často tady převažuje "boj proti někomu" nad "bojem za něco" -  tak to prostě je a kvůli tomu sem lidi přestávají chodit. Bohužel.

 

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)
Trvalý odkaz

Graficky vkusný a informačně výborně udělaný web myzemedelci.cz zve na hlavní kydání vládního hnoje do Prahy dne 19. února 2024. Ale dnes se píše 8. únor a šel jsem si pohovořit se sedláky na demonstraci v Liberci před sídlem krajského úřadu. Tam se sjelo z okolí asi 80 traktorů a hlavní část projevu máte na videu.

Předseda Asociace samostatných odborů (ASO) Bohumír Dufek se před několika dny obrátil na ministra zemědělství Marka Výborného s tím, že by měl s odboráři jednat a snažit se napravit situaci v českém zemědělství a v cenách potravin (ZDE). Dufek ví o čem mluví, je to šikovný chlap a zapálený odborář. Jeho parta za nezávislé odbory zorganizovala historicky nejúspěšnější stávku zemědělců od 90. let. Tehdy byli sedláci plošně zničeni jako všechno, co sezobaly neoliberální modré straky od Klause a spol. Dnes mají být produkční zemědělci zničeni jako třída, tedy stejně, jako Stalin zničil kulaky. Ve své výzvě Dufek zmínil radikální protesty na Západě. Odborový svaz pracovníků zemědělství a výživy napojený na Asociaci svobodných odborů ČR se na ministra obrátil už 5. prosince 2023 s požadavkem na jednání. Odboráři upozorňovali na nedodržování zákona o významné tržní síle a zákona o ochraně spotřebitele. Na tuto žádost Výborný reagoval příslibem, že k jednání určitě dojde.

K jednání nedošlo, a to ani po opakované výzvě odborů a zemědělců. To jasně potvrzují slova stávkujících zemědělců na videu v Liberci. Vláda se s nimi nechce bavit. A proč ne? Kdo tu chce obchodovat s válkou a hladem? Kdo ničí EU-zemědělství tím, že začal přes embargo nakupovat obilí v nepřátelském Rusku, s nímž oficiálně vede válku na Ukrajině? EU v září (po sklizni 2023!) prudce zvýšila nákupy ruského obilí, mezi měsíčně o 22 % na 180 000 tun. To je největší objem nákupů ruského obilí od března 2022, kdy evropské země hodily na stůl další sankce proti Moskvě (ZDE). Kdo nenávidí vlastní sedláky, a to dokonce víc než Putina, a proč?

Agrární zázrak zvaný Holandsko

Sleduji podrobněji protesty v Nizozemí a v Německu, protože mají stejný průběh. Ničení zemědělství je připraveno podle stejného scénáře daného tzv. „Agendou 2030“. Sedláci pochopili, že proti nim stojí nové zelené elity, které mají mozek ideologicky vykydaný globálními neziskovkami. Tito lidé byli dosazeni do politicky klíčových funkcích na úrovni odborů a ministerstev životního prostředí a zemědělství. Tito géniové zelené průměrnosti sedláky jednoduše a prostě nenávidí proto, že ještě existují. Kdo a proč těmto politickým lokajům zatemnil rozum?

Na zdroj nenávisti je třeba se podívat do historie Nizozemí, které má nejúspěšnější model trvale udržitelného zemědělství na světě. A právě tato země byla globalisty vybraná jako první na zničení celého systému zemědělství. To bylo vědecky budované po dvě generace. Ostatní země měly následovat, protože hlavní sociopati věří na efekt domina. Ten teď opravdu funguje, ale proti nim.

Vezměte naše zelené mozky…...

Ach ta Ukrajina, aneb Co elitám nevyšlo

Představte si, že jste fakt solidní sociopat (zatím povětšinou muži) na úrovni ohromné korporace, která vlastní skrze své portfolio tak polovinu světa a za babku si koupila všechny politiky, které potřebuje. U nás je zájmový lobbing a vymývání mozků mladé a hlavně střední generace tak laciný kšeft, že to ani nestojí za řeč. Stačí se podívat na hradní osazenstvo rekrutované za naše daně z Aspen Institute. Sociální empatii máte na nule, pohlaví také, normální lidi vás zajímají asi jako hmyz. Z této skvělé pozice ilumináti plánují svět pro příští desetiletí.

Takže se psal rok 2014 a skrze nelegální zelenou revolucí na Majdanu s najatými ostřelovači došlo ke svržení řádně zvolené vlády. Tím se rozjela proxy-válka Západu proti Rusku. Teď jsme v její střední fázi, kterou už v roce 2022 popsala série článků Balkanizace Ukrajiny a ukrajinizace EU (III.). Rusko mělo být touto dobou už na kolenou. Ukrajina měla dávat první geneticky modifikované obilí, cvrčky, larvy všeho druhu. Čili všechno to dobré a krásné, co pro nás NWO nachystalo mimo očkování m-RNA vakcínami a nemocí X, která snad úspěšně nahradí již odešlý kovid.

Jenže ouha, přišel ten zlý Putin a nezamýšlené důsledky, které popisuje článek O nezaviněném globálním štěstí v zaviněném lokálním neštěstí. Koupené politické elity s vymytými zelenými EU mozky plní zastaralé direktivy iluminátů ohledně ničení evropského zemědělství. To mělo být nahrazeno ukrajinskými dovozy z nové a krásné kolonie. A půda hlavně západních sedláků, která jim patří už celá staletí, ta se měla přes cílenou likvidaci jejich zadlužených farem předat do majetku jednoho promile. To dobře ví, že peníze si natisknou podle chuti, ale půdu a vodu nikoliv….

Vraťme se Holandsku, kde sedláci politicky vyhráli první kolo. Ale jejich vlastní politici řízení globalisty, ti proti nim už málem použili střelné zbraně. Situace na Západě se ale mezitím změnila k lepšímu. Normální lidé pochopili, že globalisté je chtějí zotročit a eventuálně nechat zabít ve válce s Ruskem. Takže masová podpora sedláků, kteří na rozdíl od taktického debaklu NATO na Ukrajině dokázali takticky zablokovat celou Paříž, ta je zřejmá. A jde i od policajtů, kteří se nechali polévat močůvkou, a ani necekli. Bravo hoši, doufám, že ti sedláci vám pak dali slušnou výslužku z prasete.

Takže v bodech, proč je ten 19. traktorový únor tak důležitý:

Vidlák hezky napsal, že začínáme zbabělostí, jako obvykle. Ale nemusí to zbabělostí končit.

. Zatím zbabělá veřejnost sedlákům tiše fandí, protože všichni víme, kdo nás okrádá a kdo nás naopak živí.

Každý ví, že když vyjedou sedláci do ulic, tak je opravdu zle. Tito lidé jsou tiší a pokojní, je to sůl země. Sedláci se nechovají jako malí fakani, kteří vykřikují placené a naservírované mediální pitomosti všeho druhu.

Sedláci vyjeli do ulic. A nechte si od nich povykládat, proč je to s námi opravdu zlé. Další na řadě jsou německé montovny a výroby všeho druhu a pak veřejno-právní sektor. Tomu vládní kouzelníci sebrali z obecného klobouku všechny peníze a dali tam místo nich fialového králíka.

Václav Umlauf 9. února 2024 👉 @cz24news

                                                                                     celý článek:     https://cz24.news/…pu/

 

Průměrný počet slepic: 4.8 (90 hlasů)

Rozhovor s Putinem a nahý Západ. 

Dnes už každý chápe, proč vypukla taková panika kolem rozhovoru s Putinem. Je v něm totiž úplně všechno. Senátorka Jana Zwyrtek Hamplová nabídla lidem trošku odlišný pohled, než jaký běžně přináší mainstream.

ODHALENÍ: To, že nám ze strany Ruska hrozí napadení, je největší dezinformace doby. Západ je po rozhovoru “nahý”…

Dnes už každý chápe, proč vypukla taková panika kolem rozhovoru s Putinem. Je v něm totiž úplně všechno. Tou hlavní informací je, že žádný stát se nemusí bát Ruska, jak se nám tvrdí, a že tím, kdo by chtěl jakýkoli válečný konflikt, nebo útočit na jiné země, není Putin. To ovšem hrubě nezapadá do plánů na miliardové obchody zbrojařského průmyslu včetně našich “hrudníkových” stíhaček F-35, neboť všechny to obrovské obchody a pobyty amerických vojsk na našem území se hrozbou ze strany Ruska odůvodňují. Ta hrozba ale neexistuje, a kdo ní straší, je lhář. Dnes už to ví díky jednomu odvážnému novináři, který vůbec nebyl servilní a Putina klasicky investigativně “dusil”, celý svět.

Ano, Putin napadením Ukrajiny porušil mezinárodní právo, ale… Je tam tolik ale všeho historického dění proti Rusku a proti spolupráci s Ruskem, a tolik příkoří vůči Rusům na území Ukrajiny, a k tomu tolik nacistických a dalších negativních prvků (korupce) rovněž tam (opomíjeje celou historickou linii území Ukrajiny), a vysoce sporná úloha USA a NATO a nakládáni s Minskými dohodami, že i v případě velmi obezřetného přístupu k obsahu patrně historicky přelomového rozhovoru musíte zakroutit hlavou a konstatovat – proboha, co nám ti tzv. světoví lídři “rvou” do hlavy? O co tam opravdu šlo? Co tím sledovali a sledují? Jak se k tomu Rusku chovali? Proč ignorovali jeho vícekrát nabídnutou ruku ke spolupráci? Chtějí snad oni tu válku? Nebo chtějí “jen” ty miliardové obchody na strašení válečným konfliktem, a proto tu hrozbu titulky vytvářejí? A proč nás v tak vážné věci tak dezinformuje naše česká vláda?

Nejsledovanější rozhovor doby na řadu otázek velmi otevřeně odpověděl, ale nejen to – řadu otázek také nastolil. Obojí se světovým lídrům těžce nehodí. Putin jim totiž strhl masky bojovníků za bezpečnost svých občanů, a představil je v plné nahotě. Stručně – jako lháře. Západ zkrátka po zveřejnění rozhovoru už nemůže nikdy tvrdit to, co tvrdil. Slovy toho malého dítěte, které sledovalo královský průvod, musíme konstatovat, že “Západ je nahý.”

Protože ten rozhovor vůbec nebyl o Putinovi. Ani o Rusku. Ani o válce na Ukrajině… Byl o západu. O tom, jak se mu dá věřit, a jak mu máme v další době “měřit”. Protože od toho se bude odvíjet kvalita našich životů. Zda budeme chudnout, vytvářet napětí a zbrojit a vykřikovat gesta proti neexistujícímu nepříteli, nebo se s Ruskem domluvíme za jednacím stolem, následně se v EU zbavíme diktatury Bruselu, a z Evropy bude opět klidný kontinent, kde se nám bude chtít žít.

Máme to v rukou. Pár stovek lidí tam nahoře nesmí přece ničit životy nám všem pro ty miliardové obchody a svá ega. A pokud to dělají, musíme je poslat tam, kam patří. Do propadliště dějin. A to hned,“ uzavřela svůj příspěvek na facebooku senátorka Jana Zwyrtek Hamplová. 10. února 2024👉 @cz24news

 

 

Průměrný počet slepic: 4.8 (45 hlasů)

Skvělý článek který má na facebooku senátorka Jana Zwyrtek Hamplová. 

Díky paní Včelko za zveřejnění tohoto článku. Nejde o krvelačném Putinovi jak nám pořád tvrdí a straší mainstream.

Ten rozhovor vůbec nebyl o Putinovi. Ani o Rusku. Ani o válce na Ukrajině… Byl o západu. O tom, jak se mu dá věřit, a jak mu máme v další době “měřit”. Protože od toho se bude odvíjet kvalita našich životů. Zda budeme chudnout, vytvářet napětí a zbrojit a vykřikovat gesta proti neexistujícímu nepříteli, nebo se s Ruskem domluvíme za jednacím stolem, následně se v EU zbavíme diktatury Bruselu, a z Evropy bude opět klidný kontinent, kde se nám bude chtít žít.

Průměrný počet slepic: 4.9 (12 hlasů)
Trvalý odkaz

Jsem rád že jste se objevil pane Antilibtard, celý den jste se neobjevil a měl jsem výčitky svědomí zda jsem byl já příčinou.

Nehledejte žádné podezření nikde. Možná by bylo lepší přestat používat pravidlo pana Inzy a použít to co navrhuje pan bernard:

...Navrhuji, pečte na první post, pokud se budete chtít vyjádřit k jinému, dejte to pod něj a pokud budete chtít sdělit cokoli jiného 

i k Vidlákovu článku, prostě to prdněte naspodek, jako to dělám já....

Dále se k tomu se vyjadřovat nebudu, je to na úkor článku Vidláka

Průměrný počet slepic: 4.6 (18 hlasů)

Podívejte, že někdo něčemu nerozumí, nebo něco podělá, to se stává. Já se umím bránit a s vědomím, že mám sám k dokonalosti daleko, můžu žít i s chybujícími. Zklamala mě ale zdejší komunita jako celek, viz výše.

Průměrný počet slepic: 3 (12 hlasů)

To ani nemusí být zdejší komunita, ale hlasy "zvenčí" (případně schválnosti - ať se to tu "pěkně mydlí"...). 

Průměrný počet slepic: 4.9 (28 hlasů)

In reply to by včelka Mája

Trvalý odkaz

Už jsem Antonínovi navrhnul, že na pokusy o praktickou aplikaci INZOva nápadu rezignujeme, ty kecy kolem zaplevelují diskusi více. 

Pravidla by tu měl stanovovat pan domácí, ne INZA, já, či pan Antonín. 

Profesionální Rozesírači diskusí mají školení jak na to, a říká se, že když se někde sejde více než 10 lidí, tak jeden z nich dorazil služebně. Takže považuji za přínosné nedávat prostor ke zbytečným FlameWar a Shitstormům (ShitStorm má hezký NOVOčeský překlad - Sračkobití)

Průměrný počet slepic: 4.7 (22 hlasů)

In reply to by včelka Mája

Trvalý odkaz

Taky mě to napadlo, ale pak nechápu, proč tu takovým poskytuje Vidlák místo. Vždyť musí být minimálně v databázi dohledatelné, kdo například pravidelně dává jeho článkům ty první dvě jednoslepice.

Průměrný počet slepic: 4 (2 hlasů)

já jsem tě podpořil, alespoň pětislepicováním. Nechtěl jsem se do toho úplně nesmyslného, pitomého sporu plést. Upřednostňuji rozum a nikoliv posedlost. Fanatičnost, byť v dobré víře a pro tzv. dobrou věc, vždycky vede jen ke spoustě špatností. Mně osobně je úplně lhostejno, kdo si zde usmyslí, kam co psát. Já si pišu a budu psát tehdy kdy se mně zachce a kam se mně zachce. Nejsem vojínem, ani podřízeným nějakých samozvaných velitelů.

Průměrný počet slepic: 4.8 (25 hlasů)

Dobře děláte, Zaubere. Ale ono je někdy těžký se neozvat, když dospělého napadne dospělý jen proto, že má na něco jiný názor. Znám to moc dobře právě odtud - ačkoliv někdo něco proti někomu má, neměly by se překračovat hranice, protože to jednak ty další zapojí "chca nechca" do diskuze (taky negativně, protože fandí jednomu a nefandí druhému), nebo proto, že to je pro ně něco jako "zábava". Kdyby se to ale týkalo jeho samotného, už by to taková zábava nebyla - najednou by to nebylo "zaplevelování", ani by ho nezajímaly rady typu - vykašli se na to..., je to provokace..., o to jim jde..., buď nad věcí...  Je to přesně ten důvod, proč odtud odešel jak Inza, tak Olin - ten to vyjádřil jasně těmito slovy (musela jsem to dlouho hledat): 

Olin dne Út, 23. 01. 2024, 13:13  ...A protože tady v diskusi na Vidlákových kydech, stejně jako na jiných webech, začíná převažovat "boj proti někomu" nad "bojem za něco", už se mi tu nelíbí, jsem znechucen a pan Daniel Sterzik přichází o jednoho čtenáře. Stačí, že se na stará kolena nervuji politikou, nemám zapotřebí se ještě tady potkávat se zlými blbouny! Jak jsem včera napsal: pan Jan Werich měl svatou pravdu když říkal, že kde blb, tam nebezpečno!

Průměrný počet slepic: 5 (19 hlasů)

bohužel odešlo už více lidí a je to škoda. Pestré názory jsou určitě normální a zdravé pro diskuzi. Samozřejmě, nelze tolerovat hulvátství a nesmyslné napadání jakéhokoliv přispěvatele vůči druhému přispěvateli.

Průměrný počet slepic: 5 (14 hlasů)

Děkuju. Já přece nekritizuju každého člena komunity, ale celek kvůli tomu, kdo převažuje. Nebo to tak aspoň vypadá.

Konkrétně o Tvé morální integritě nemám nejmenší pochyby.

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)

jak jsem sem koukl a Antonín se nakonec omluvil, tak bych to už nechal koňovi...

 

Průměrný počet slepic: 4.7 (11 hlasů)

Taky jsem psal, že Vás a pár dalších se to netýká, tak nebuďte vztahovačný. Antonín se nakonec omluvil, a byť k té omluvě byl dotlačen a formuloval ji velice podivně, byl jsem ochoten to nechat být. Ale když dnes tomu systému, který "pan Inza moudře vymyslel" zasadil další ránu, která se později ukázala být fatální, už jsem to prostě nevydržel. Jak píšu, i já mám k dokonalosti daleko.

Průměrný počet slepic: 5 (3 hlasů)

zkusím se polepšit. Antonín asi nerad přizná chybu, indiáni tomu říkají jízda na mrtvém koni. No nakonec se zapřel a omluvil, tak bych řekl že dobrý. Ale něco v něm je - ten rozhovor s Putinem zvládl jako první v česku a za to ho velebím. Jsou tu i jiní, kteří chybu neuznají a radši se urazí.

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)
Trvalý odkaz

Europoslanec Martin Hlaváček v EU stručně shrnul situaci se zemědělci
Stojí za to si poslechnout to jednominutové a něco video viz zde:
https://t.me/neCT24/50228

Průměrný počet slepic: 4.6 (23 hlasů)
Trvalý odkaz

putin carlson hrobari

Hrobaři mainstreamových médií a amerických demokratů. Exguvernérka Aljašky a bývalá kandidátka na úřad viceprezidentky USA Sarah Palinová zveřejnila známý internetový mem, v němž odkázala na rozhovor Vladimira Putina s Tuckerem Carlsonem, který se stal nepříjemnou událostí pro odpůrce Ruska po celém světě.
zdroj: https://t.me/neCT24/50209

Průměrný počet slepic: 4.6 (35 hlasů)
Trvalý odkaz

Tucker Carlson si myslí, že musíte být blázen, abyste si mysleli, že se Rusko vzdá Krymu.
více ve zprávě viz zde: https://t.me/neCT24/50206

Průměrný počet slepic: 4.1 (31 hlas)
Trvalý odkaz

Vždy jsem uvažoval o tom, jak se asi cítili lidé, kteří přežili jednu totalitu, aby si za pár let svobody s hrůzou uvědomili, že už zase žijí v totalitě jiné. A jestli jsem po roce 1989 něco nečekal, pak návrat socialismu. Jak hluboce jsem se mýlil.

Po sociálních sítích putuje jednoduché srovnání toho, jak bylo tehdy (osmdesátá léta), a jak je dnes. Podle anonymního autora toho bonmotového srovnání to prý tehdy i dnes vypadalo stejně: Musíte si dávat pozor na jazyk, o naší zemi rozhodují někde v cizině, novináři sdělují jen jeden názor, funguje cenzura, občas chybí léky, bourají se památníky, fungují udavači a prezident je komunista.

Ten výčet je ve svém zjednodušení nepřesný, ale bohužel, až na výjimky, výstižný. Myslím, že si to však zaslouží trochu pozornosti a úvah. Jak na tom tedy jsme?

Už zase platí, že si musíme si dávat pozor na jazyk, protože kritika nebo nesouhlas s „moderními“ a „pokrokovými“ názory nás může stát pověst, vliv či dokonce i místo. (Své by o tom mohli vyprávět třeba lékaři a vědci, kteří se nechtěli v době covidové smířit se státem šířenými postoji a názory.) Už zase se buduje prostředí obezřetnosti, už zase se šíří autocenzura. A to je hodně špatné, protože právě rozsáhlá autocenzura v politických názorech a společenských postojích je společně se strachem (z něhož autocenzura vyvěrá) nejsilnější zbraní všech, kdo chtějí ovládat společnost.

Hlavní média opět drží jednotnou linii. Novináři nám radostně sdělují, jak je nám „centrum“ prospěšné. Veřejnoprávní televize a rozhlas se změnily na vládní média a předávají nám jen takové informace, které se hodí politice a ideologii centra. Hlavní zbraní propagandy není to, co nám říkají, ale to, co nám neříkají.

Nenápadně se vrátila cenzura. Politici, kteří zcela zjevně pracují pro centrum, navenek bojují proti dezinformacím, aby ve skutečnosti za touto zástěrkou zaváděli cenzuru. Paradoxem doby je, že právě ti, kteří nejvíce brojí proti dezinformacím ty dezinformace nejvíce šíří. I to už tady bylo. Centrum vydává stále nové směrnice a doporučení, jež mají vést k stále silnějšímu dohledu nad vším, co napíšeme, řekneme, nebo, co si myslíme. Centrum a naši progresivní politici se asi poučili z děje filmu Minority Report, kde jsou odhalovány a trestány zločiny ještě před jejich spácháním. Co jiného je předsudečná nenávist, kterou by tak rádi naši politici trestali?

Udavačství se opět stává podporovanou, oceňovanou a chráněnou profesí. Ovšem ani nacisté, ani komunisté si nedovolili to, co současní progresivisté – vydat zákon na ochranu udavačů. A jako za oněch režimů, i dnes je prý udávání v zájmu společnosti, v zájmu dobra.

Novým jevem se zdá být obrovská moc a vliv, které získaly tzv. politické neziskovky. Jejich činnost a „neformální“ zasahování do politiky a společenského dění se však dají směle srovnat s vlivem a mocí buněk a organizací Komunistické strany Československa za dob socialismu. KSČ také neměla oficiální moc, ale stejně, jako dnes politické neziskovky, hýbala společností. Politické neziskovky, vždy výhradně levicového zaměření, ingerují do škol všech stupňů a indoktrinují děti a mladé lidi svou ideologií. Politické neziskovky vedou nátlakové kampaně proti soukromým firmám, proti většinové společnosti, proti kapitalismu a svobodě. Takže vlastně – nic nového, už je to tady zase.

O naší zemi se opět rozhoduje v „centru“. To centrum je v zahraničí a diktuje nám zákony, kontroluje naše názory a postoje. Centrum si za dotace (rozuměj, za naše peníze) kupuje loajalitu, dotacemi si zavazuje podnikatele i úředníky, aby drželi krok a hubu.

Starší ročníky si asi za slovo centrum automaticky dosadí slova Moskva nebo Sojuz. Tak ne, dnes je tím centrem Evropská unie. Centrem moci, která nám vládne, jsou Evropská komise, Evropský parlament a německá vláda. Centrum má, stejně jako dříve Kominterna, Sovětský svaz a RVHP, svoji ideologii, svoje politické i ekonomické zájmy, a těm nás potřebuje podřídit. K dosažení svých cílů potřebuje centrum rozvrátit národní státy. Ne všechny, samozřejmě, jen ty malé, neposlušné, zbytečné. Nějaký rozvrat národního státu takovému Německu či Francii jistě nehrozí. A co že je tím cílem, za kterým levicové vedení EU a Německa tak urputně směřuje? Přece federalizace EU! Vytvoření nového, jistě lepšího a humánnějšího Svazu evropských socialistických republik. Nic menšího než impérium.

A třešnička na dortu – opět máme prezidenta komunistu.

RADOMIL BÁBEK     blogosvet.cz

zdroj: https://pravyprostor.net/je-udelem-cechu-prozit-v-kazde-generaci-dve-totality/
 

Průměrný počet slepic: 4.5 (42 hlasů)

Ronald Reagan řekl, že mezi svobodou a totalitou jsou vždy jen dvě generace, Thomas Jefferson zase hovoří o Stromu svobnody, který musí být pravidelně zaléván krví Vlastenců a Tyranů, aby neuschnul.

Proto také Druhý dodatek ústavy USA, který je trnem v oku všem progresivistům nejen v USA, ale i na celém světě, dává americkým občanům nejen právo vlastnit zbraň, ale i vytvářet milice. Druhý dodatek ústavy USA není o lovu kachen, ale o schopnosti občanů postavit se ozbrojené státní moci, pokud se zvrhla v Tyranii.

To že jsme tu měli krátce po sobě dvě totality, jednu Německou a druhou Trockistickou, vycházelo z tehdy aktuálního stavu světa. To co se tu děje dnes, ještě není skutečná totalita, ale mohla by se jí stát. Je to spíše pokus o NeoFeudalismus poté, co byly odstraněny původní feudální elity a nahrazeny novými potenciálními feudály. Je na nás, zda to přejde ze stádia pokusu do dokonaného trestného činu. Protože to je v rozporu s Ústavami většiny zemí kolektivního Západu. Lid je v oněch republikách Jediným suverénem a je na něm, co ještě připustí.

Průměrný počet slepic: 4.8 (27 hlasů)

Další trefa do černého pane RichardCZ. Umíte zpracovávat dokonale kterékoliv dané téma a vyvěsit to zde Kydech. Jste veliký přínos pro naše Kydy. Jen tak dále, zasloužíte se zařadit do čtyřlístku Vidlák-včelka Mája -Zauber-RichardCZ

ctyrlistek vidlak vcelka zauber richardcz

Průměrný počet slepic: 4.2 (20 hlasů)

Především RichardeCZ.  Začal jsem psát dříve, než vy, skončil jsem později a velmi dlouze jsem napsal to co vy ve zkratce. Jen se neopírám o Američany, ani o Lenina a pod. píšu, jak mi to můj cit dovoluje a NAŘIZUJE. Myslím, že jsme v podstatě za jedno. Proto se omlouvám za zdlouhavou duplicitu. Snad to s uvedením zcela konkrétních příkladů z NAŠÍ historie a vývoje NAŠÍ země tolik nevadí.

V každém případě cením pěti slepicemi - vaše obě zmínky.

Průměrný počet slepic: 5 (12 hlasů)

Nikdo se svatým nerodí, naopak, aby se jím stal, musí projít tím největším hříchem :-)

Průměrný počet slepic: 4.2 (10 hlasů)

chtělo nějaký řád

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)

Taky se na to nehodím. Protože "není na světě člověk ten, který by se zalíbil lidem všem", a zvláště zde ne.

Průměrný počet slepic: 5 (12 hlasů)

žádný člověk slušný, neměl by mít život krušný.  Jenže, kvůli lidským paradoxům můžeme závidět život i těm našim psům.

Průměrný počet slepic: 4.9 (13 hlasů)