Rána za ranou

Autor

Ceny energií jsou u nás tak vysoké, že i Eurostat byl naším skvělým a hodnotným premiérem označen za dezinformační instituci. Ceny cukru jsou u nás nejvyšší v Evropě. Ukrajinská pšenice potápí evropské zemědělce tak moc, že leckteré státy už zakázaly její import. Zkrachovala další americká banka. Polský generál se svěřuje, že Rusko je na tom dobře a politici brzy budu čumět jako vrány na to nadělení. I majnstrým v poslední době nějak často píše, že to s hentou ukrajinskou ofenzívou nebude moc žhavé.

Čína snižuje dolarové rezervy a stále rychleji a více obchoduje v jiných měnách. Dokonce i za ropu… Elon Musk to komentoval velmi příznačně – americká vláda začala používat dolar jako zbraň a tak není divu, že ho nikdo nechce.

Kupujeme víc ruské ropy než kdy jindy… Kupujeme ruský plyn jinými cestami… kupujeme ruské suroviny, jen jsou přejmenované a s citelnou přirážkou. Kácíme sady, protože se nevyplácí pěstovat ovoce. Vyplácí se jen řepka.

Vláda bude zvedat další daně a poplatky. Zároveň bude škrtat na dotacích… tedy alespoň to tvrdí. Všude vyskakují varování ekonomů, že to stejně nebude stačit. K tomu nás čekají emisní poplatky za topení a povinnost zateplovat budovy. Chystají zákaz spalovacích motorů. Hlavní ekonom poradenské firmy Deloitte David Marek není schopen najít žádné konkrétní vládní opatření, které by snižovalo schodek státního rozpočtu. Jinými slovy je víra v budoucnost v záporných hodnotách i mezi těmi, co mají ventily od naší ekonomiky v rukou.

Učitelka Martina Bednářová byla odsouzená za schvalování genocidy na Ukrajině i když nic takového nikde neřekla. Prostě jen někdo řekl, že to řekla a stačilo to. Má jít natvrdo sedět. Svoboda slova má své ústavní limity a není taková, jak jsme si mysleli v roce 89… Slova přímo ze soudní síně… Cemper už neví, kam dřív skočit… Od tohoto režimu se už odvracejí i ti, kteří se v něm dobře etablovali a dosáhli nejvyšších met. Režim se naopak zbavuje i svých věrných za jakékoliv drobné zakolísání.

Je to prostě rána za ranou. Jedna vedle druhé. Pomalu nemine den, aby se neukázalo, že varování z minulého roku nebyla úplně od věci. Téměř každá kauza ukazuje nejen tristní ekonomickou situaci, ale ještě tristnější morální bídu. Všechno jsou jen vládní kecy… nic hmatatelného.

Hele, co jde proti tomuto trendu? Co jsou pozitiva, která by naopak ukazovala, že není tak zle a vize této vlády a celého západního světa se naplní? Co ukazuje, že elektroauta budou levná a bude pro ně dost elektriky i nabíječek? Co ukazuje, že sice budou emisní povolenky, ale lidi si to budou moci dovolit zaplatit? Co ukazuje, že na Ukrajině zvítězíme? Co ukazuje, že dolar není v háji? Co ukazuje, že se odrážíme ode dna? Co ukazuje, že naše stoupající životní náklady zaplatíme? Zatím to totiž vypadá spíš na toho Klauzíka Švába… nebudeme mít nic. A že budeme šťastní, o tom dost pochybuju.

Já se dneska obracím na všechny líbodémo pravdoláskaře, aby nás dezoláty vyvedli z našich bludů. Ukažte nám opačné trendy. My tady pořád mluvíme o tom, že prakticky nic z toho, co slibovala tahle vláda, ale i celý západní svět, se nějak nechce naplnit. Vidíme, že nám bude hůř a hůř. A kdyby jen nám… i vám libtardím pražákům bude hůř. Dost vám podražilo ubytování na kolejích a rozhodně to není konec. Vládní škrty řežou i do vašeho masa. Vy sice zatím tleskáte, ale pokud to bude pokračovat tímto tempem, také vás přejde humor. Kde jsou nějaká pozitiva? Tedy kromě toho, že byste nejraději sebrali důchodcům důchody a rozdělili je pro ty správné uvědomělé studenty fakulty sociálních věd?

Kromě toho, že jsme hloupí dezoláti a zaprodaní proruští kolaboranti, vidíte někdo nějaké trendy, že bude lépe? Co se musí stát, aby se to někde projevilo? Nebo už se s námi chudšími prostě nepočítá? Umíte nám říct nějakou lepší vizi, než jen abychom drželi hubu? Ukažte nám, co se v našem státě za vlády Petra Fialy podařilo? Kromě vybrakování armádních skladů a vystřílení na východní Ukrajině… Rád bych věděl, co je tím novým skvělým a ojrohodnotným základem, na kterém budeme moci všichni stavět?

Protože jestli s něčím nepřijdete, tak vás ty jobovky jednoho dne udolají. Možná ne dnes, možná ne zítra. Ale jednoho dne prostě budou silnější. Jednoho dne to prostě praskne. Jestliže se proti tomuto drolení nezačne stavět nějaká tvořivá síla, tak se lavina prostě utrhnout musí. Jestliže je důvod k optimismu, měli byste s nimi vylézt na světlo. A pokud není, měli byste hodit ručník do ringu, nebo vás to zavalí.

 

Pokud mě chcete podpořit v mém Vidláckém úsilí, prosím pošlete dar Institutu českého venkova. Číslo účtu: 1769955003/5500 IBAN: CZ8355000000001769955003. Každý, kdo Institut podpoří částkou alespoň 350,- Kč si může v objednací aplikaci na Vidlákových kydech zadat adresu pro zaslání knihy. Platby jsou už spárovány s aplikací. Kdo chce, může přímo na stránkách Institutu pro platbu použít QR kód.

Doporučuji poslat platbu a druhý den si zadat adresu pro zaslání. Stačí přímo na Vidlákových kydech kliknout v záhlaví na „objednat knihu.“ Všem dárcům děkuji.

 

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.6 (349 hlasů)