On svůj program splnil

Autor

Než se dostaneme k tomu, co nám premiér Fiala řekl ve svém projevu, všimli jste si těch ostře řezaných rysů tváře, které už nezakryl ani jeho elegantní prošedivělý plnovous ala George Cloony? Nevím, jestli si Fiala uvědomuje realitu své situace i situace celé České republiky, ale podle toho už téměř indiánského ksichtu bych řekl, že mu to dochází a vnitřně mu moc volno u srdce není. Premiérovi nosí na stůl největší lahůdky, ale neřekl bych, že mu v poslední době chutná.

Dále si pusťte jeho projev bez zvuku a spočítejte, kolikrát zatnul pěsti… Řeč těla nelže…

Projev byl prázdný, jako kdyby mu ho napsala Danuše Nerudová, ale byl v podstatě jediný možný. Vláda za dva roky nic neudělala a pokud udělala, tak pozdě, nevhodně a špatně. Měla úplně jiné priority, než blahobyt tohoto národa, měla úplně jiné priority, než české zájmy a tak není divu, že do projevu tak nějak nebylo co dát. Státnický projev by za těchto okolností nedal dohromady ani guru Mára. Rychlá anketa na libtardích Novinkách to potvrdila. Osmdesát procent respondentů by Fialovi dala pětku a asi patnáct procent jedničku a takřka nic nebylo mezi tím. Takhle nějak budou vypadat volební preference SPOLU.

A čekat, že se premiér omluví a řekne, že všechno bylo špatně? V té chvíli by z toho byl projev rezignační. Od Fialy se dá spíš čekat, že se jednou bude ze svojí funkcí loučit podobnou písničkou jako Vladimír Mečiar. Jeho vládnutí je sice tragické, ale vládní stodevítka ve sněmovně drží a vzhledem k tomu, že preference klesají celé Pětikolce (snad kromě neviditelných Pirátů), těžko se mezi nimi najde někdo, komu by ve volbách pomohlo, že vládu shodil.

Na Fialovi je vidět něco jiného. On si myslí, že udělal všechno dobře a teď jen nechápe, proč to nefunguje. Myslí si, že to je jen nějaká chyba v matrixu, nějaká hloupá komplikace, on je přesvědčen, že to přece už už zafungovat musí. Proto ta naděje. Ta nebyla ani tak pro nás, jako spíš pro Fialu samotného. Občané, své vize a priority jsme vždy splnili nikoliv na sto, ale na sto padesát procent. Zvyšování daní, to byla jen taková technikálie. Na porušení tohoto slibu se vztahuje plnomocný odpustek. To samé platí pro cenzurování a kriminalizaci svobody projevu. To se také může, protože z toho nehrozí žádné následky.

Fialovy hlavní priority a hlavní vize jsou přece jasné a všichni jsme už před parlamentními volbami věděli, že je mají. Ve volební kampani se tím nijak netajili. A skutečně tyto priority splnili naprosto maximálně a plnohodnotně.

První prioritou je, že patříme na Západ a patříme do Evropy. Tak moc, že se klidně vzdáme vlastní měny, vlastního práva veta i vlastních žalostných zbytků ekonomiky. Co Západ dělá, to dobře dělá. Chce-li EU přísnou normu Euro 7, sláva EU, takováto norma je příležitost. Chce-li EU méně přísnou normu Euro 7, sláva EU, jsme rádi, že spalovací motory ještě chvíli budou k dispozici. Chce-li EU dotovat eletromobily, my je budeme dotovat nejvíc. Chce-li EU emisní povolenky z každého prdu, skvělé, je to příležitost. Co EU dělá, to dobře dělá.

Patříme do NATO, je to základ naší bezpečnosti. Chce-li NATO bojovat na Ukrajině, my dodáme nejvíc zbraní, protože Biden ví, co dělá. Nebudeme se na nic ptát, nebudeme mít s ničím problém, jakékoliv přání našeho transatlantického bratra bude promtně splněno. My totiž patříme na Západ a jak říkal už historik Josef Pekař, našemu národu se dařilo dobře, když jsme dostatečně lezli do germánské, francouzské a americké řiti.

Liberální recept na blahobyt je přesně tohle. Odezírat Západu ze rtů, pevně se přimknout za každou cenu, protože ze Západu přichází pokrok a porozumění. Poslouchejte Vondru, poslouchejte Nýdrmajera, poslouchejte Fialu, poslouchejte Pekarovou, kam že jel Vystrčil?

Druhou prioritou Petra Fialy je, že nepatříme ani trošililínku na Východ ani nikam jinam. Jakékoliv vlákénko, které nás spojuje s Ruskem nebo Čínou musí být přetnuto, i když je to ropovod nebo plynovod… nebo ocelovod, uhlovod, hliníkovod, dřevovod… i když to bylo odbytiště pro naše výrobky, i když nemáme za ruské suroviny plnohodnotnou náhradu.

Musíte uznat, že nikdo neudělal tolik pro to, aby se i druhá priorita naší vlády vyplnila.

Nějaké zvyšování daní, pokles životní úrovně a podobné prkotiny, to je pod rozlišovací schopnost našeho Péti. Recept na blahobyt jsou tyto dvě priority. Patříme na Západ a ani trošku nepatříme na Východ. Zvyšování životní úrovně přijde samo.

A pokud nepřichází, tak za to může nějaký nepřítel. Ideálně takový, který je zároveň uvnitř a zároveň venku. Proto se kdysi náckové tak hladce pustili do Židů. Oni byli uvnitř i venku a díky tomu mohli být zároveň silný i slabý nepřítel. Američtí Židé byli ti silní, ale ti němečtí, ti byli slabí a jejich potřením se Němci „zbavili páté kolony.“ Dneska tu máme proruský narativ. To je ten vnitřní nepřítel, který je slabý, ale tam venku je zároveň silný, protože Rusko je jaderná velmoc. Jestli Fiala přežije ještě rok, tak přesně tohle bude obsah jeho příštího vánočního projevu. Naděje nepřišla i když jsme udělali všechno správně a tak je třeba najít viníky, kteří to sabotovali.

Abych byl spravedlivý, takhle to dělal i Lenin v Rusku… také přinesl henten marxismus-leninismus, jehož zavedení mělo být automatickým zdrojem blahobytu… a když blahobyt nepřišel, tak bylo zapotřebí popravovat třídní nepřátele, kteří to kazili. Ani Leninovi to dlouho nevydrželo. Prostě musel angažovat lidi, kteří to hospodářství prostě uměli… třeba americké průmyslníky, kteří do Sovětského svazu vozili celé továrny.

Prosím všimněte si základního znaku všech druhů totality – Nepřítel je u nich vždycky zároveň silný a zároveň slabý a vždycky je zároveň uvnitř i venku.

Fiala splnil všechno, co podle jeho, vlastně primitivního, rozumu bylo zapotřebí, abychom se měli dobře. Podle něj nás od ráje oddělovala ta zemanovská a babišovská závislost na Rusku a jejich neochota patřit plně na Západ. Ti hajzlové totiž na Západ patřili liknavě a za úplatu… a odmítali vypnout Družbu, zmetci jedni. Válka na Ukrajině posloužila, aby se Fialovi splnil sen. Dostal šanci, o jaké se Vondrovi při lobování za americký radar ani nesnilo a plně ji využil. Nikdo nelezl do americké i evropské řiti snaživěji, nikdo nebyl příkladnějším spojencem, v nikomu neměla americká administrativa takovou jistotu, jako ve Fialovi.

Jen… ten blahobyt se nedostavil. Z velké, ba utopické vize zase nic nevzešlo. Zase nestačilo jen nastavit priority. Zase nestačila jen víra ani naděje. Zase si jeden vysokoškolsky vzdělaný profesůrek myslel, že konečně přišel na tu jedinou správnou cestu pro naší zemi. Nikdy mu nedošlo, že kdyby to bylo tak jednoduché, už by to dávno udělali jeho předchůdci a lidem by fakt nevadilo patřit na Západ, který by jim každý rok zajistil růst životní úrovně a bezpečí.

Petr Fiala je apoštolem českého cargo cultu. Udělal všechny úkony, které sliboval. Jako domorodci, co s kokosovými skořápkami na uších simulovali provoz letiště v očekávání, že tím přivábí ty velké ptáky plné báječných věciček. Fiala prostě nepochopil, jak to funguje, ale o to vehementněji napodobuje. A ztrácí čas na skutečná racionální opatření. Když si místo lovu hrajete na letiště, tak se prostě budete mít hůř.

A jako obvykle, po velkých kormidelnících s velkými vizemi budou muset přijít přízemní a nesnesitelní národohospodáři, aby to dali dohromady. Ti samozřejmě budou narážet na to, že sice rozumějí účetnictví, umějí stavět silnice a možná i jaderné elektrárny, ale nestudovali strategickou komunikaci, nenacvičili si vysílání signálů, na kameře působí vysloveně hrubě či povýšeně a neumějí dělat kampáááň. Proto zase přijdou další Fialové a jiní zelení totalitáři, kteří budou vědět, že k blahobytu stačí uhlíková neutralita a rektální alpinismus.

Uroboros se zakousl do svého ocasu, kruh se uzavřel…

Je vám to jasné, ne? Fiala udělal všechno dobře. Vlezl do evropské i americké řiti a tak ví, že blahobyt už brzy přijde. A kdyby náhodou nepřišel, tak za to můžou dezinformátoři a kolaboranti, se kterými bude zapotřebí si vypořádat, protože Rusko je strašně slabé a už za tři dny mu dojdou náboje, nafta i jídlo. Ale pokud nebudeme Ukrajinu podporovat, tak Rusové zanedlouho dojdou až sem, až tak jsou silní.

Čermáka a Tušla jsme už zavřeli. Jsou totiž úplně stejní jako Jindra Rajchl nebo Tomio Okamura. Terorista Balda je toho důkazem. Střelec z filozofické fakulty se naopak v akademickém prostředí nemohl zradikalizovat, ten se jen zbláznil a nedalo se tomu zabránit. Už brzy nás zachrání nové technologie o kterých ve vládě víme asi tolik, co Kateřina Jacquses o biomase. A i když krademe jako Dozimetr a pase nás Slepičák, vyvěsíme plnomocný odpustek s Putinem v pytli na mrtvoly a pražští voliči nám všechno odpustí… Vynechal jsem něco?

Zvyšování daní a hospodářskou recesi do toho netahejte, to je jen drobný kamínek na naší cestě za štěstím. Jasné?

Přátelé, pokud mě chcete podpořit v mém Vidláckém úsilí a podpořit vlastní národní občanskou společnost, prosím pošlete dar Institutu českého venkova. Každý, kdo pošle alespoň 350,- Kč, může si na oplátku vyžádat knihy, trička, samolepky a odznaky z nabídky.

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.8 (421 hlas)

Komentáře

Trvalý odkaz

Znáte nějaký bruselský recept, který funguje?“ Fiala před lety ostře kritizoval EU

V roce 2014 před kongresem ODS, nedlouho poté, co byl zvolen šéfem občanských demokratů, EU ostře kritizoval.

Petr Fiala se v lednu 2014 stal předsedou ODS, na kongresu v září téhož roku ostře kritizoval Evropskou unii. „Kdekdo se zaklíná Evropou, spoléhá na nějaké bruselské recepty. Znáte nějaký, který opravdu funguje? Já tedy ne. Když se něco nedaří, tak je to proto, že jsme ještě málo evropští. Zajímavé ale je, že to, co funguje na národní úrovni, na úrovni Bruselu selhává,“ říkal tehdy Fiala. Video z projevu lze dohledat na Youtube kanále ODS….

Současně ale stoupá míra iracionality. Tou trpí každý, kdo se před realitou zavře do klimatizované kanceláře, tu teď všem závidím, a nad obrazovkou počítače spřádá plány, jak vylepšit naše životy,“ popisoval Fiala.

Scholzův návrh je chucpe. Berlín může za ta nejhorší rozhodnutí posledních let

Nefunguje euro, aspoň tedy na jihu? No tak tam asi mají moc horko. Jsou vysoké ceny energií pro domácnosti a podnikatele? Tak stanovíme povinně procenta obnovitelných zdrojů, zakážeme jadernou energii, několikanásobně zdražíme energie a budeme určitě konkurenceschopnější s ostatním světem, který na takovéto ideologické nesmysly kašle a dělá to, co je pro něj výhodné,“ říkal s ironií v hlase Fiala. „Připadá vám to logické? Je to proti zdravému rozumu a dokonce mi přijde, že politika Evropské unie je i proti mírně nemocnému rozumu,“ dodal s tím, že se státy EU chovají chvílemi jako blázni, kteří jsou také úplně mimo sebe.

My se chováme chvílemi jako blázni a ti jsou také úplně mimo. Evropa neustále ztrácí své postavení, kolem se mnohem rychleji než pendolino z Ostravy do Prahy řítí světové velmoci,“ řekl Fiala a dodal, že je skeptický k vývoji, kterým se EU ubírá….

(Pozn. - někdo by mu to měl pustit ve studiu, abychom viděli, jak by se u toho kroutil)

video - odrolovat níže:  https://echo24.cz/…014

Průměrný počet slepic: 4.7 (107 hlasů)

Jak premiérovi, tak jiným. Někdo, kdo má přístup k archivům. Pro soukromníka by to byla celodenní práce i kdyby k těm archivům přístup měl. A druhá část - jak to dostat do sdělovacích prostředků hlavního proudu. Možná tohle srovnávání názorů jednoho člověka na jeden problém by  byla účinnější agitace než hledání nějaké špíny.

Máte pocit, že by profesor Nutella vůbec někdy pleskl nějakou spolupracovnici po sexy prdýlce? Nevím, nejsem ženská, ale pro mě je to člověk naprosto bez sex-apealu. 

Průměrný počet slepic: 4.8 (75 hlasů)

Informace o "bombě" kterou vypálil Arestovič bývalý poradce Zelenskeho s jeho návrhem aby Ukrajina a Rusko podali společně žalobu proti Západu které jsme přinesli první na našich Vidlákových Kydech již před třemi dny viz zde: https://www.vidlakovykydy.cz/comment/2144283#comment-2144283
se potvrzují od včerejšího článku na Aeronetu viz zde:
https://aeronet.news/arestovic-jede-bomby-a-vyzval-k-usmireni-ukrajiny-s-ruskem-k-akceptovani-ruskych-bezpecnostnich-pozadavku-k-ukonceni-rozsirovani-nato-k-rusku-a-dokonce-k-hromadne-a-spolecne-zalobe-ukrajiny-a-ruska/

Je snadné rozeznat že dny kyjevské nacionalistické soldatesky jsou již sečtené a sebevražedná válka Slovanů , tj Rusů a Ukrajinců se dříve či později chýlí ke konci. A potom přijde k vyúčtování na Ukrajině. Krvelačný zelený šašek jestli stihne uniknout oprátce za statisíce mrtvých Ukrajinců které on má na svědomí tak zdrhne a bude se slunit na své vile na Floridě pod přísnou ochranou Američanů na jeho možné použití v budoucnosti.

K vyúčtování samozřejmě dojde i u nás v ČR, kde bude muset náš fialový profesůrek odůvodnit tu obrovskou finanční škodu kterou způsobil z jeho osobním rozhodnutím zaručit finančně naší vlast v podpoře Ukrajiny. Panečku to bude i u nás veselo, když všichni ti chciválkové jako šílená ministryně války Černochová, její válečná trubka generál Řehka jakož i PePa na Hradě začnou ztrácet půdu pod nohama když se dostaví mír na Ukrajině. A jak bude tehdy  reagovat náš mainstream který nejvíce ze všeho přispěl k tomu aby jsme dnes měli v naší vlasti tu fialovou hrůzu této nejhorší vlády v českých dějinách. Máme se opravdu na co těšit. 
 

Průměrný počet slepic: 4.7 (79 hlasů)

Velmi často lze zachytit spojení  "Fiala + rektální alpinismus" . Je vskutku  ironií osudu, že níže uvedená fotografie a video  je z oficiálních stránek ODS, protože u obrázku toho  profesůrka  blbečka  je text: STOUPÁME NAHORU.

Fiala

zdroj jsou  oficiální stránky ODS, odkaz zde: https://www.ods.cz/clanek/7972-stoupame-nahoru      případně na youtube tady:    https://www.youtube.com/watch?v=m32TiDIPjBQ&t=72s

Trochu mi to celé připomíná klasický vtip z éry  Husáka, který nebyl tak úplně vtipem, ono se to opravdu stalo. Husák měl někdy kolem roku 1969 projev, který začal  a končil těmito slovy: "V roce 1968 jsme stáli před hlubokou propastí .....  a za ten rok jsme udělali  obrovský krok vpřed"

No a  teď tady máme  foto,  ještě bez brejliček a image hodného a moudrého  profesůrka,  je pod cedulí ŘITKA a evropsky hodnotný Fiala stoupá nahoru.  Video končí textem: PRAVÁ CESTA PRO ČR.  To nevymyslíš ....

Průměrný počet slepic: 4.8 (54 hlasů)

Tomu co píše Mája se ani  nechce věřit, že?  Tak pro pochybovače uvádím odkaz.  Fiala je buď  lhář, nebo mu v Aspen institutu udělali lobotomii mozku ( což ho ovšem nijak neomlouvá, ba naopak, neměl se s tímto bebíčkem cpát na vysokou pozici).   Napadá někoho jiná možnost? No posuďte sami ( trvá to pouze cca 2min, to lze vydržet ):  https://www.youtube.com/watch?v=hxY-gbjpNXQ

z

Průměrný počet slepic: 4.8 (44 hlasů)

ti nato poví: Vždyť je to zmrd Fialový!

Průměrný počet slepic: 4.7 (19 hlasů)

Další potvrzení profesionálního lhaní této falešné osoby která ze svým lhaním se napřed dostala do křesla vůdce ODS a potom do křesla Premiéra České Republiky. Ještě si ho užijeme než zmizí navěky do propadliště dějin s nálepkou nejprolhanějšího politika v současných  dějinách naší vlasti. Díky Včelko že jsi přinesla první usvědčení s textem o lhaní Fijaly a díky Tobě Bobe že jsi dokázal najít toto video které usvědčuje tohoto profesionálního lháře. 

Průměrný počet slepic: 4.7 (26 hlasů)

Omlouvám se všem, že tady pořád prudím s Fialou, ale je to k dnešnímu tématu. Když se Fiala dostal ke korytu, hlásal toto:

"Čtrnáct tezí občanských demokratů" : 

Nízké a přehledné daně, předvídatelný systém, málo papírování 

Méně regulací a dotací, jasná pravidla, liberální zákoník práce

Dobré školy, kvalitní vzdělání jako životní investice

Podpora rodin s dětmi, spolehlivý penzijní systém, dávky jen potřebným

Pacient jako klient, vstřícní lékaři, právo volby zdravotní péče

Kvalitní a zdravé potraviny, živý venkov, úcta k tradici

Méně zákonů a vyhlášek, rychlé soudy, ochrana soukromí

Svobodné a rychlé cestování, dostupná doprava

Rychlé úřady, důvěra v občany, bezpečné ulice

Svobodná a nezávislá kultura, jasná pravidla financování

Péče a starost o přírodu a krajinu rozumně a neideologicky

Silná města a obce, jednodušší administrativa evropských dotací

Profesionální obrana, odpovědnost ke spojencům

Hrdý národ v bezpečné Evropě

 

Kdo by nevěřil, může si ověřit   zde:  https://www.ods.cz/clanek/7977-ctrnact-tezi-obcanskych-demokratu

Dnes to je  spíše  14 velkých lží ODS, kolik bodů z jejich slibů a tezí platí? Najde se tam alespoň jeden splněný bod?

 

Průměrný počet slepic: 4.8 (38 hlasů)

Je dobré si neustále připomínat jeho a zejména jeho voliče! Kdyby to byl ale jen on, dalo by se to chápat jako omyl a výjimka. Ale je tu také ten na Hradě i panoptikum 108 diletantů ve Sněmovně a dalších v Senátu a Strakovce. Co je to za pacienty, kteří takovým nulám dají ve volbách hlas? 

Průměrný počet slepic: 4.8 (27 hlasů)

správně prudí. Nikoho tím nenudí. Ono, stoupat z Řitky do řitě, to přece pobaví tě.

Průměrný počet slepic: 4.7 (23 hlasů)

Jen do toho Bobe, najdi další důkazy o odesáckých lží

Tento náš web čtou i lidičky kteří v dobré víře udělali tu chybu že někdy volili omylem tuto prolhanou stranu ODS. 

Čtou nás i libtardi , tak  se dozvídají o lžích které nás krmí jejich zástupci. 

Závěr který z toho vychází, je jednoznačný 

UŽ NIKDY NEVOLTE MODROPTÁKY OD ODS A JEJICH SOUDRUHY V PĚTIKOLCE

Průměrný počet slepic: 4.6 (22 hlasů)

a konfrontovat dnešní názory s těmi včerejšími? Tak to by musela fungovat opravdu  nezávislá a objektivní žurnalistika! Ta ostatně nikdy nikde nefungovala a je to další blábol o Západní demokracii.

 

Průměrný počet slepic: 4.7 (31 hlas)
Trvalý odkaz

Tucker Carlsson: návštěva Juliana Assange ve vězení   (VIDEO CZ Titl, 15 min)

https://cz24.news/…in/


 

Průměrný počet slepic: 4.7 (25 hlasů)
Trvalý odkaz

toho, když se někdo "přimkne" k silnějšímu. Silnější si z něj udělá slouhu, bude ho ovládat ke svému prospěchu. Bude s něho "týt". A navíc se ukazuje, že to "dubisko" na Západě není tak silné, jak inzeruje.  Vidláku, dobře Ty! Bohužel, je to holá pravda. Fialový s tím má společné jen to, že je v čele, klidně tam mohl být třeba Rakušák nebo někdo jiný. Všichni, kteří potřebují cítit za zády to silné, dneska už poněkud vykotlané "dubisko". Ti, kteří nejsou "samostojní", kteří si uvědomují, že se k moci dostali vlastně volebním podvodem. Z toho plyne  ta jejich "jednota", protože jinak by se jejich moc velmi rychle rozpadla. A aby se v tom nepřátelském lese nebáli, tak si pískají - jsou nesmyslně arogantní. 

Ale - co dál? Opravdu musíme počkat, až hlad vyžene vlky z lesa? Budou to asi jiní, divočejší vlci než my, poměrně sytí, domestikovaní. Aby nakonec jen nezaujali místo těch, kteří nás ovládají dnes - a jinak nic. 

Průměrný počet slepic: 4.6 (51 hlas)

je "tak nějak" konstruktivnější. Že by v nás (jako v Blaníku rytíři) přece jen byli "noví bojovníci"?

Průměrný počet slepic: 4.4 (18 hlasů)
Trvalý odkaz

je docela těžká věc, vyžaduje přemáhání, představivost a pozorné naslouchání jeho argumentům. Já jsem si tu práci dal na mezinárodní úrovni, vyhlašování válek autokratům s následným zabíjením ve jménu demokracie má taky svou logiku a myslím, že například při posuzování ukrajinského konfliktu se už dokážu libovolně přepínat mezi pohledy obou stran.

Českou politiku jsem neřešil a musím říct, že tenhle Vidlákův příspěvek mi hodně pomohl. Protektorátní charakter naší vlády tak nějak vnímám, ale že tu střelbu do vlastních nohou lze takhle pěkně zobecnit a shrnout do dvou pouček- jakéhosi univerzálního manuálu pro všechny naše Háchy a Moravce, jsem netušil.

Díky. Veselé zjištění to není, ale když už za to platím, ať tomu aspoň rozumím.

 

Průměrný počet slepic: 4.4 (40 hlasů)
Trvalý odkaz

ale divný nápad. Českou bídu cpát na západ. Výsledek je zcela jiný, už jsme součast Ukrajiny.

Průměrný počet slepic: 4.9 (39 hlasů)

dobrý postřeh. Takže všem fandům Západu přeji: užijte si toho sladkého života dosytosti! Co jste si vy blbci mysleli? Že jdeme mezi "své"? Mezi sobě rovné? Že se Západ nemohl dočkat až nám bude moct nezištně a přátelsky pomáhat? Že tam budou do vašich hub létat pečení holubi? Že tam uspěje každý, kdo je šikovný a snaživý? Stačí mít jen štěstí? A když ho mít nebudete, co potom? Vzpamatujte se dřív, než skončíte po kolena v bahně zákopu kdekoliv v Tramtárii! Nebo jako nevěřící psi a otroci ortodoxních islamistů.

Průměrný počet slepic: 4.8 (25 hlasů)

ty mám dobrý, nejsou rudý a už vůbec nejsou modrý.

Průměrný počet slepic: 4.6 (14 hlasů)
Trvalý odkaz

Nováček v evropské politice Petr Fiala se skvěle zapsal mezi světové lídry. Tak to uvedl před rokem komentář Anety Zachové v Deníku N.

Český nejlepší premiér a zároveň světový lídr letos však přednesl vánoční projev, který někteří posluchači, možná i čtenáři z řad dezolátů, mohou vnímat jako jakousi klamavou reklamu. A to by byla škoda. Aby k něčemu takovému nemohlo dojít, postačí pár vět nejlepšího premiéra a světového lídra Petra Fialy přizpůsobit podle skutečnosti takto:

Plnili jsme bezvýhradně přání našich voličů. Vyhodnotili jsme signály a učinili rychle i taková rozhodnutí, ke kterým nám naši voliči pouze nestačili dát mandát.

Vědomě jsme způsobili nevratné škody, ale získali jsme pochvalu od úředníků usazených v Bruselu.

Vědomě jsme způsobili energetickou krizi. Ale pomáháme za každou cenu našim západním partnerům.

Vědomě jsme způsobili migrační vlnu. Ale získali jsme novou inteligenci a pracovní sílu.

Vědomě jsme způsobili inflaci. Ale všichni jsme si na ní bez problémů zvykli. Navíc, některým z nás to obsah naší peněženky nezruinuje.

Vědomě jsme nepřijali taková opatření, aby si se všemi těmi krizemi, které jsem způsobili, lidé i firmy dokázali poradit. Ale udělali jsem to proto, abychom plnili náše vládní plány. Ať už jde o nezbytné reformy, nebo zadlužování.

Vědomě a s radostí jsme na základě vlastních rozhodnutí nakupovali předražené energie. A pro ty co se obávají budoucnosti jsme vypracovali doporučení jak se nebát!

Vědomě jsme nepracovali na tom, aby se energetická infrastruktura naší země začala měnit k lepšímu. Ale mohli jste si povšimnout, solární panely jsou levnější.

Vědomě jsme neplnili naše vlastní vládní sliby. Ty nařízené Bruselem však plníme. Vědomě lezeme do bruselské řiti, podlézáme tamním úředníkům a chválíme je za to, že na nás valí nové hrozby. Oni jsou s námi spokojeni, protože my dodáváme energii pro jejich práci.

Špatnou zprávou je, že vaše reálné mzdy nezačnou opět růst. Dobrou zprávou naopak je, že platy Bruselské pětky rostou stále.

Špatnou zprávou je, že se nám nepodařilo dostat plně pod kontrolu zadlužování naší země. Ujišťuji vás, že v zadlužování dále pokračujeme vysokým tempem.

Špatnou zprávou pro vás je, že Investujeme intenzivně do obrany nákupem zbytečných a předražených hraček. Dobrou zprávou však je, že se jich v blízké budoucnosti nedočkáme.

Vážení, nic jiného od nás neočekávejte. Věříme, že vás těší, že některým z nás současný stav dodává sílu a naději.

Průměrný počet slepic: 4.9 (55 hlasů)
Trvalý odkaz

Fialový hnůj, vždycky jenom fůj! Všude smrdí, všude leží, odstranit ho půjde stěží. Naše země zahnojená nic víc než ten hnůj snad nemá. Přesto světu tvrdíme, nevěřte že smrdíme.

Průměrný počet slepic: 4.9 (40 hlasů)

Zaubere díky za tvé rýmované vzkazy.

Vždy jsi byl dobrý dnes ale jsi překonal sám sebe, palec nahoru.

Je snadné rozeznat jak Tě to příšerné lhaní Fijaly konstruktivně inspiruje ve Tvých básnických vzkazů.

Podání pravdy ve Tvých rýmovaných příspěvků mají dvojnásobnou sílu než v obyčejných vzkazů.

Průměrný počet slepic: 4.9 (12 hlasů)
Trvalý odkaz

že nám vládnou Apači?  Chovají se hůř než krysy, v tvářích mají ostré rysy. Lež a arogance jim táhne z huby, společně s bratry z USA nás vedou do záhuby.

Průměrný počet slepic: 4.7 (25 hlasů)
Trvalý odkaz

Ksicht máš nějak kamenný, projev není plamenný. Národ si už přivedl na dno, velmi rychle, velmi snadno. Kde máme ty hodnoty, kromě bídy a drahoty?

Průměrný počet slepic: 4.7 (35 hlasů)
Trvalý odkaz

Projev premiéra byl bezesporu prázdný. Všimli jste si však, že prázdný byl i stůl, za kterým seděl? Většinou mají státníci na stole sklenici, či květinu. Fiala tam neměl vůbec nic! Jakoby nám tím chtěl nonverbálně naznačit, že kde nic není, ani Smrt nebere. To v souvislosti s jeho patologickým zjevem do sebe silně zapadá. Není toto náhodou tím pravým novoročním poselstvím? Možná je to jeho další silný signál. Rád by nám to sdělil slovně, ale on nesmí. Podobně, jako v Pyšné princezně král donesl chůvě do vězení pilník.

Průměrný počet slepic: 4.6 (15 hlasů)

symbolické poselství, nějaký tajný signál Bratrstva kočičí pracky! Nejen tatíček Masaryk, ale i soudruzi Gottwald s Husákem se musí v hrobě obracet, když se dívají na rozvaliny kdysi kvetoucí republiky a na zpustošenou zemi po vítězství demokracie nad diktaturou. Opravdu, "není nad svobodně zvolené politiky"!

Průměrný počet slepic: 4.9 (15 hlasů)
Trvalý odkaz

prázdný klaun. Naději nám věstí a proto zaťal dlaně v pěsti. Jistě přidá nějakou tu radu i soudruh, aparátčík z pražského Hradu.

Průměrný počet slepic: 4.9 (18 hlasů)
Trvalý odkaz

 pohádkového sledu vánočních svátků (Miroslav Kavij)

Máme za sebou další ze zbytečných, povinných projevů muže mnoha přívlastků, mimo jiné premiéra Fialy

Dle hodnocení nejen Pekarové či Rakušana projev vlídný optimistický, kultivovaný, podle předsedy poslaneckého klubu TOP 09 Jana Jakoba se jednalo dokonce o „státnický projev evropského formátu“. Nechtěl tím poslanec Jakob říci, že Evropa již dlouho čeká na skutečného politika evropského formátu ?

Pan profesor nás opět přesvědčil, že lhaní mu jde lépe než základní počty. Jinak by ve své naději občanům nenalhával, že po odečtení zdražení tepla, vody, energie, služeb, potravin a všeho dalšího od A-Z co vládní okrádací konsolidační balíček obsahuje budou mít ve své peněžence více než letos.

Fiala, podle kterého v dnešní době stojí obyčejný rohlík 2 Kč, jak se nedávno vyjádřil v televizní debatě s A.Babišem je nejen premiérem „žijícím“ dlouhou dobu mimo realitu, neznajíc skutečné problémy svých občanů, ale především člověk působící proti zájmům ČR. Totální zdevastování ekonomiky včetně nejvyšší inflace ze všech států Evropské unie,stejně jako nejvíce chudnoucí země EU, provedení měnové reformy celoživotně naspořených finančních úspor občanů jsou jen střípky napáchané škody za dva roky. Za dobu (ne)vládnutí se premiér Nuttela navíc může „pochlubit“ nejen největším nárůstem sebevražd či bobtnající korupcí ve všech resortech státní správy.

Falešná naděje je stejně strašná, jako beznaděj. O to více s pětidemoliční vládou, která dva roky na své občany jen plivala a zadupávala do země. Útěchy premiéra, kterak příští rok bude pro občany rokem naděje jsou další plané fráze v časech vánočních, kterak na nějaký čas opět (pokolikáté již ???) obalamutit své poddané. Pokud by Fiala měl nějaké zbytky morálky a slušnosti, pak by musel národu spíše sdělit, že příští rok bude ve znamení dalšího roku jistoty pro jeho vládu. Rokem, kdy jednotliví ministři (včetně vládních ochránců) budou moci dále vyprávět pohádky typu, kterak Rakušanův šifrovaný telefon měly děti mezi hračkami. Rokem, ve kterém vládní mafie bude dál beztrestně plnit příkazy USA a Bruselu, všestrannou vládní podporou a mediální propagandou podněcovat k dalšímu krveprolití na Ukrajině.

Vzhledem k absenci uvedených premiérových vlastností tak občané slyšeli projev zoufalce, který si netroufl ani naznačit, že to nejhorší za námi skutečně ještě není.

Že vzhledem k ochranné ruce americké ambasády plynoucí z podřízenosti naší vlády při plnění zaoceánských zájmů čekají naše občany nikoliv předčasné volby, ale další dva roky marasmu a vládnutí Fialových dezolátů.

AUTOR: Miroslav Kavij / 28. prosince 2023 👉 @cz24news

Průměrný počet slepic: 4.9 (25 hlasů)
Trvalý odkaz

Je sice pravdou, že Lenin musel zavést v roce 1921 NEP, kterou německá wikipedie hodnotí pochvalně slovy:

Die NEP blieb bis 1928 reale Politik und führte zu einer Verbesserung der Versorgung und zu relativen gesellschaftlichen Freiheiten.
NEP zůstal skutečnou politikou až do roku 1928 a vedl ke zlepšení zásobování a relativních společenských svobod.

Ale současně bylo zahájeno GOELRO, ГОЭЛРО – Государственный план электрификации России, o němž se na české wikipedii skoro vůbec nic nedovíte ...

В 1920 году, менее чем за один год (во время гражданской войны (1917—1922/1923) и интервенции), правительство РСФСР под руководством В. И. Ленина разработало перспективный план электрификации страны, для чего, в частности, и была создана Государственная комиссия по разработке плана электрификации России под руководством Г. М. Кржижановского. К работе комиссии было привлечено около двухсот учёных и инженеров.
V roce 1920, za méně než jeden rok (během občanské války (1917-1922/1923) a intervence), vláda RSFSR pod vedením V.I.Lenina vypracovala dlouhodobý plán elektrifikace země, pro který byla zejména ustanovena Státní komise pro vypracování plánu elektrifikace Ruska pod vedením G. M. Kržižanovského. Do práce komise se zapojilo asi dvě stě vědců a inženýrů.

ГОЭЛРО был планом развития не одной энергетики, а всей экономики. В нём предусматривалось строительство предприятий, обеспечивающих эти стройки всем необходимым, а также опережающее развитие электроэнергетики. И всё это привязывалось к планам развития территорий. Среди них — заложенный в 1927 году Сталинградский тракторный завод. В рамках плана также началось освоение Кузнецкого угольного бассейна, вокруг которого возник новый промышленный район. Советское правительство поощряло инициативу участников в выполнении ГОЭЛРО. Те, кто занимался электрификацией, могли рассчитывать на налоговые льготы и кредиты от государства.
GOELRO byl plánem rozvoje nejen energetického sektoru, ale celé ekonomiky. Předpokládal výstavbu podniků, zajišťujících tyto stavby vším potřebným, a také rychlý rozvoj elektroenergetiky. A to vše bylo svázáno s plány územního rozvoje. Mezi nimi je Stalingradský traktorový závod založený v roce 1927. V rámci plánu začal také rozvoj Kuzněcké uhelné pánve, kolem které vznikla nová průmyslová oblast. Sovětská vláda podpořila iniciativu účastníků při realizaci GOELRO. Zájemci o elektrifikaci mohli počítat s daňovými úlevami a půjčkami od státu.

Byl to car, kdo musel v roce 1910 angažovat německý Siemens i americký Westinghouse při budování prvních hydroelektráren, viz
Развитие электроэнергетики в дореволюционной России

Průměrný počet slepic: 4.4 (8 hlasů)

nemůže vědět všechno.  Pro příště mu doporučíme, aby se držel svého kopyta. :-)

Průměrný počet slepic: 3 (2 hlasů)
Trvalý odkaz

Ano, stačí vyprokovat válku s Ruskem, a máte doma hospodářský boom a spoustu nových pracovních míst:

Zuvor hatte der ukrainische Minister für strategische Industrien, Olexander Kamyschin, bei einer Pressekonferenz in Kiew erklärt, dass die Ukraine ihre Rüstungsproduktion im laufenden Jahr verdreifacht habe. Knapp ein Drittel des Wirtschaftswachstums von 4,9 Prozent sei durch Rüstungsbetriebe generiert worden. Insgesamt seien in den gut 500 zumeist privaten Unternehmen derzeit rund 300 000 Arbeiter beschäftigt.
Předtím ukrajinský ministr strategického průmyslu Alexandr Kamyšin na tiskové konferenci v Kyjevě objasnil, že Ukrajina letos ztrojnásobila obrannou produkci. Téměř třetinu ekonomického růstu ve výši 4,9 procenta vytvořily zbrojařské firmy. Celkem je v současnosti v 500 převážně soukromých společnostech zaměstnáno kolem 300 000 pracovníků.

Více o hospodářském zázraku na Ukrajině se dočtete zde:
Ukraine: Haben dieses Jahr eigene Rüstungsproduktion verdreifacht

Průměrný počet slepic: 2.6 (7 hlasů)
Trvalý odkaz

Pokud je pravdou, že ve čtvrtek večer po střelbě na FF UK proběhl na MPSV bujarý vánoční večírek za 400.000,- Kč, pak je jedinou možnou odpovídající reakcí okamžitá demise Mariana Jurečky. Už bylo toho jejich farizejství opravdu dost!

Opravdu mě nezajímá, jak dlouho se večírek připravoval. Ohňostroje, které chce teď Rakušan zrušit, se také připravovaly dlouho dopředu. Aby Jurečka kondoloval na twitteru a pak se šel bavit na večírek, kde se podle svědků pilo a hlasitě smálo až do půlnoci, tak to je prostě naprosto nemorální, odporné jednání, které zase jen dokazuje, jací to jsou pokrytci. Hlupáci hrající si na novodobou šlechtu. Je mi z jejich chování opravdu špatně. (FB J. Rajchla)

------------------------------------------------------------------------------------

Tak dlouho říkali, že jsme ve válce… Profesor o Česku po masakru

https://www.parlamentnilisty.cz/.../Tak-dlouho-rikali-ze...

Průměrný počet slepic: 4.1 (11 hlasů)
Trvalý odkaz

mládež sorosova

Průměrný počet slepic: 4.3 (9 hlasů)

pro tohle ????

Průměrný počet slepic: 4 (4 hlasů)
Trvalý odkaz

Péťa?  Já mám již delší dobu takové šimrání v zádech, že to Péťa není. Dvojník nebo klon? V dnešní době nic neobvyklého. Já vím, že to zavání konspirací a fantazírováním, ale když se na něj dobře podíváte-je prostě jiný.

Průměrný počet slepic: 4.5 (2 hlasů)