Tuhle válku rozhodně vyhrajeme...

Autor

Tak jsme se dozvěděli, že EU uvalí clo na ruské obilí, importované do EU. Toto clo bude v podstatě tak vysoké, že se ruské obilí stane v Evropě neprodejné. Bude dražší než vlastní evropská produkce a nikdo už ho nekoupí. Poptávka po ruském obilí tím v podstatě okamžitě skončí, evropští spotřebitelé (především Španělsko) ho přestanou objednávat a začnou svoje masné krávy krmit produkcí odjinud. Ruské obilí bylo vždycky celosvětově nejlevnější, protože Rusko je největší exportér a každý rok zvětšuje osetou plochu o cca milion hektarů, což znamená každoroční zvýšení produkce o dalších pět milionů tun.

Dovoz ruského obilí do EU šel formálně přes Kazachstán nebo Turecko, protože Rusko samotné je pro evropské hodnoty fůůůj. Nějak si nedovedu představit, že Erdoganovi nebude vadit, že přišel o podíl na kšeftu. Pro Turecko je to totiž naprosto dokonalý kšeft. Zaplatíte fakturu Putinovi a vystavíte fakturu Leyenové. Nic víc nemusíte dělat. Obilí převáží loď pod panamskou vlajkou s filipínskou posádkou, která ve skutečnosti patří nějaké globální korporaci s americko čínským kapitálem. Prachy pro Turecko jsou v podstatě zdarma a celý ten kšeft dělá nějaká turecká firma, která patří přímo tureckému Sultánovi.

Pokud mám správné a aktuální informace, z Ruska se do EU dovezlo zhruba jeden a půl milionu tun obilovin. Z hlediska evropských importů a exportů je to směšné množství. Ve stejné době se do EU dovezlo dvacet milionů tun ukrajinského obilí…

Víte, jednotná evropská zemědělská politika není ani trochu jednotná – je to politika založená na zvýhodňování Francie, ale jednu věc umí. Umí udělat jednotnou evropskou cenu na obilné burze. Stejně jako to dělá s elektřinou. V praxi to funguje úplně jednoduše, kdo umí nejlevněji vyprodukovat, ten prodá jako první. Až evropské krávy, prasata a evropští občané (savec jako savec) toto obilí sežerou, cena trochu stoupne a prodávat začnou ti ostatní, co produkují dráž. A tak dále a tak dále. Proto je cena po žních vždycky nejnižší a za normálních okolností zvolna stoupá až do dalších žní.

Co se stane, když do Evropy přijdou miliony tun levného ukrajinského obilí? Ano, milí debilní politici, bude se prodávat především tato levná ukrajinská pšenice a cena stoupne, až se tato produkce sežere. Pokud chce evropský zemědělec prodat svou produkci, aby měl z čeho pokrýt své náklady, musí prodávat za stejnou cenu. Na Ukrajině se produkuje levně, protože používají mnohem tvrdší chemii, nikdo jim nenařizuje úhory, nemusejí mít papír na každou blbost a mohou mít mnohem vyšší koncentrace reziduí a tak se prodejní cena obilovin dostala pod náklady evropských zemědělců. Ti teď mají jen dvě možnosti. Buď prodat pod cenou a nebo čekat. Dělají obojí. V českých silech je cca o čtyřicet procent víc zásob, než by v tuto dobu mělo být. Obchod se téměř zastavil.

Velmi mě pobavil ministr Výborný a tupí novináři kolem něj, kteří papouškují mantru, že k nám do České republiky se dovezlo zanedbatelné množství ukrajinské pšenice. Ano, to je pravda. Ale už nedodávají, že se k nám dovezlo obrovské množství německé mouky vyrobené z ukrajinské pšenice. Že má příliš vysoké koncentrace chlorpyryfosu? To nevadí, smíchá se to s jinou moukou a koncentrace klesnou na povolenou úroveň. Jednotná zemědělská politika, vole! Není vůbec zapotřebí dovážet ukrajinskou pšenici, abyste dnes a denně jedli výrobky z ukrajinského obilí. Čtyřicet procent masa, které si kupujete, je vykrmené ukrajinskými obilovinami. Čtyřicet procent mouky, kterou kupujete, je z ukrajinského obilí, čtyřicet procent rohlíků je v konečném důsledku z ukrajinských zemědělských surovin. Ano, přesně o těch čtyřicet procent české pšenice , co se neprodalo a leží ve skladech. Pochopili to všichni?

Co myslíte, že se stane, až nabydou platnost ta cla na ruské obilí? Řeknu vám to úplně přesně. Ukrajina k nám vyveze ještě o nějaký ten milion tun produkce navíc . Oni tam mají také plné sklady a uživili by svou produkcí celou EU. Když máme Ukrajinu, nepotřebujeme žádné evropské zemědělce. Všechno se levně vyrobí tam, jen vám nesmí vadit chemie a ničení ukrajinského životního prostředí. Ale to je v pohodě… nikomu v Evropě nevadí, že tam umírají statisíce mužů, proč by mělo vadit, že si vydrancují půdu, že?

Ceny v Evropě se nepohnou. Jak jsem řekl, nejprve se prodá to, co je nejlevnější. To je základní znak burzy. Ukrajina může dodat klidně dalších dvacet milionů tun. Když tak si z Běloruska dovezou a udělají totéž, co doteď dělalo Turecko. Peníze nesmrdí. Koneckonců, ukrajinské tanky také pohání ruská nafta od Lukoilu a nikomu to nevadí. My jsme se nakonec také odstřihli od ruských energií asi tak na 40% a tím to skončilo.

Mimochodem, všimněte si, jak pěkně to vychází – odstřihli jsme zhruba 40% ruské ropy a plynu a ve skladech nám leží 40% českého obilí. Rozdíl je jen v tom, že Putin si našel nové trhy a my jsme nenašli nic.

Jo a nasereme Erdogana. Vlastně bych teď čekal, že zase začnou přicházet syrští uprchlíci, protože Turci těžce ponesou, že přišli o miliardy peněz za nic. Stejně tak už určitě volají z Kazachstánu i dalších postsovětských zemí, že takhle by to nešlo. Že původní dohody zněly úplně jinak a začnou dělat nějaké nepříjemné odvetné kroky, které si Leyenová ve svém kuřecím mozečku ještě nedovede představit.

Abychom si to shrnuli:

Poptávka po ruském obilí bude nahrazena poptávkou po ukrajinském obilí. Trh s evropskou produkcí to ovlivní naprosto mizivě.

Ceny se v Evropě nepohnou ani o milimetr, protože Ukrajina může ruský výpadek promtně nahradit.

Evropští zemědělci nejsou schopni této ceně konkurovat. Někteří zkrachují, jiní se domohou kompenzací, ale nic se nevyřeší.

Demokratické Turecko, demokratický Kazachstán a další demokratické státy plné umírněných lidojedů budou naštvané, že jsme je odstřihli od snadno vydělaných peněz.

Tuhle válku rozhodně vyhrajeme, kupředu pravá, zpátky ni krok. Ve jménu vítězství evropských hodnot není žádná česká oběť dost velká.

Přátelé, pokud mě chcete podpořit v mém Vidláckém úsilí a podpořit vlastní národní občanskou společnost, prosím pošlete dar Institutu českého venkova. Každý, kdo pošle alespoň 350,- Kč, může si na oplátku vyžádat knihy, trička, samolepky a odznaky z nabídky.

 

 

 

 
Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.8 (379 hlasů)

Komentáře

Trvalý odkaz

Mezi základní nástroje demokracie patří svobodné a nezmanipulované volby. Liberálům u nás to však asi nedochází a mají potřebu se neustále nějak vyjadřovat k tomu, co se děje v zahraničí, a to místo toho, aby se soustředili na tristní ekonomickou a morální bídu u nás.

  Ač se to Fialovi, Babišovi, Pavlovi a ostatním liberálům a unijním řiťolezcům nelíbí, v Rusku vyhrál prezidentské volby o 10 parníků jimi nenáviděný Putin.  Vede Rusko už dlouho ke stabilitě, soběstačnosti, ekonomickému růstu a získal respekt ve většině států na planetě. Jako spojence si ho přeje mít Afrika, většina Asie, Jižní Amerika. Odsuzují ho státy sloučené v NATO a EU vydávající stále nové seznamy sankcí, kterými však poškozují sami sebe. Při případném sebeubližování končí běžně jedinci na psychiatrii, u státních doktrín jde však o oslavovaný liberalismus.  Chybou Vladimíra Putina v očích štváčů proti němu je na oko napadení Ukrajiny, ve skutečnosti neochota nechat rozparcelovat Ruskou federaci a její bohatství předat západním vůdcům, bankéřům a korporacím.  Dlouhodobá snaha Američanů, Britů, Francouzů a Němců oslabit sílu Ruska a z bohatých částí udělat své kolonie, vytěžit zdroje a ožebračit celý národ, zbavit se konkurenta ve zbroji i boji, vede svět opět na hranici světové války. Jen je třeba podotknout, že Rusové války neprohrávají.

  Vměšování se do vnitřních záležitostí jiných států je dlouhodobý trend americké diplomacie. Ukrajina není ničím jiným, než snahou NATO, potažmo Američanů, přiblížit se blíže svým vlivem a zbraněmi k Moskvě. Spojené státy stály za převratem v Kyjevu. Majdan je jejich výtvorem a následná krize na Východní Ukrajině taktéž. Mrtví civilisté i vojáci jsou jen důsledek americké rozpínavosti, které Putin vystavil stopku. A jeho idea se šíří dále, USA jsou vytlačovány z Afriky, přestávají být celosvětově oblíbené stejně, jako ztrácí význam jejich dolar. Jsou to opět Rusové a Putin, kdo stál za vznikem organizace BRICS, která odmítá americkou měnu jako své platidlo. Další důvod navíc proto, aby byl ruský prezident v nemilosti.

  Naši představitelé jsou plně pod vlivem Západu. Tak moc, že ztratili jakýkoliv vztah k českým občanům a nezajímají je naše problémy. Ve všem nahrávají zahraničním korporacím drancujícím peněženky Čechů i Moraváků, jejichž ožebračení je snad cílem Pětikoalice a i přes jisté antipatie na stejné lodi plavícímu se ANO. Jsou poskokem americké i bruselské agendy stejně, jako absolutní většina našich médií. I proto je dráždí cokoliv, co se neslučuje s jejich představou o ,,správné“ demokracii. Vadí jim Orbán v Maďarsku, vítězství Fica nad Šimečkovým prounijním Progresivním Slovenskem, které vyprodukovalo i tzv. Sorosovu děvku Čaputovou, ovšem největším nepřítelem, jsou pro ně běloruský Lukašenko a ruský Putin dávající najevo neochotu podřídit se zájmům USA a jejich satelitů.

  Hysterie započatá v případu Rusů po vymyšlené kauze Vrbětice Babišem přešla v úplnou nenávist u Pětikoalice. To, co předvádí Piráti (Kolaja, Lipavský a další), hraničí s urgentním příjmem do Bohnic, normální ovšem není ani chování ostatních Pětikolkářů a jim podkuřujících prolhaných médií či části umělecké liberální scény. Kolaja dosáhnul bodu, že už není schopen nejen diskutovat v televizní debatě, na kterou byl pozván, ale dokonce na ní ani nevydržel zůstat. Neschopnost vyslechnout, natož akceptovat, jiný názor je u politika zásadní zábrana vykonávat jakoukoliv funkci  v politice, protože takový člověk má velkou perspektivu stát se maximálně diktátorem. Vzhledem k názorům dalších Pirátů, například europoslankyně Gregorové, je zjevné, že tato strana by měla být zrušena, nikoliv kandidovat v jakýchkoliv volbách.

  Vraťme se ještě k volbám v Rusku a k médiím. Ta dlouhé fronty před volebními místnostmi a před ambasádami, na kterých bylo možno volit v zahraničí, popisovala jako vyjádření protestu proti Putinovi. Opak byl však pravdou a tvořili se díky velkému zájmu o volby. To, že se někde objevila vdova po Navalném či se ukázalo pár provokatérů, je opět jen důkaz usilovné práce liberálních médií schopných připravit jakoukoliv scénku, která by přidala jejich tvrzením na důvěryhodnosti. Ostatně známe to od nás, kde proukrajinská demonstrace, které se účastní 50 lidí, je prezentována jako větší než ta, na které je 50 000 protivládně naladěných občanů. Manipulace s informacemi nekončí. Žádné médium už nevytáhne starší záběry Fialy z období mezi roky 2010 a 2014, aby je porovnalo s tím, co říká nyní. Ale jinde překopávají historii i 70 let zpět. Jsme na hranici války vyvolané chtivostí liberálů a touhou po majetku a moci jejich loutkovodičů. Fialu a skvadru kolem něj už nic jiného nezajímá. Místo starosti o Českou republiku řeší Babiše a jeho požadavek na informace, které by pomohly odstranit Lipavského z funkce ministra zahraničí a zároveň vedou válečnou rétoriku. Naše doporučení? Nechte ostatní národy, ať si volí své prezidenty a vůdce dle svého uvážení a věnujte se tomu, čemu máte, tedy o péči o naši prosperitu. Není vám nic do toho, koho si lidé vybrali jinde.

Jindřich Kulhavý

zdroj:  https://cz24.news/jindrich-kulhavy-nechte-je-byt/

Průměrný počet slepic: 4.8 (189 hlasů)

Sorry, Antoníne, myslela jsem, že to sem hodím (nikdo tu ještě nebyl...) a půjdu koukat na Survivor. Máme tudíž dva Jindřichy Kulhavé 

22.13 - vyměnila jsem celý článek od Kulhavého za jiný (od Štefce), takže tak... 

Průměrný počet slepic: 4.1 (37 hlasů)

In reply to by včelka Mája

Trvalý odkaz

Ano zaregistroval jsem to a chtěl jsem vyměnit "mého Kulhavého" za jiný článek od ΑΕ News viz níže 22.42

aby zůstal ten "váš Kulhavý"  ale předstihla jste mně ve výměně za což vám děkuji.

Průměrný počet slepic: 3.9 (35 hlasů)

.. Je od vás krajně nezdvořilé si ho uzurpovat pro sebe. Je to také jeden z významných důvodů, proč jsem omezil své působení zde, protože si společnost, ve které se vyskytuji, velmi pečlivě vybírám.

Zejména se vyhýbám společnosti toxických lidí..

Průměrný počet slepic: 2.8 (21 hlas)

Své rady pane si nechte pro sebe obzvlášť když se vás to netýká.
Debatuji s paní Včelkou Majou a ne s vámi tak se do toho nepleťte.
Na další vaše provokativní komentáře nebudu reagovat.

Průměrný počet slepic: 4 (22 hlasů)

.. před tím 19.2. jste byl radioaktivní více než aktivista Geenpeace. Skoro bych řekl, že jste tu služebně.. Pozdravujte soudruhy v Nových Butovicích.

Průměrný počet slepic: 3.1 (10 hlasů)
Trvalý odkaz

Český europoslanec Marcel Kolaja neunesl výzvy Kateřiny Konečné k míru na Ukrajině a náhle opustil studium.
Předsedkyně KSČM Kateřina Konečná popisovala zhoubné dopady pokračování vojenského konfliktu na Ukrajině z lidských ztrát a ekonomického kolapsu a označila za chybu, že Západ nepřistoupil na mírové jednání s Ruskem.
Pro bývalého místopředsedu Evropského parlamentu a někdejšího prvního místopředsedu Pirátské strany Marcela Kolaju to bylo asi moc a tak se rozhodl prostě utéct ze studia viz dvouminutové video níže.

video+zdroj zde: https://t.me/neCT24/52511

Průměrný počet slepic: 4.6 (76 hlasů)

Jako politik se tím totálně zdiskreditoval. Politikův základní úkol je diskutovat a případně přesvědčit ostatní pomocí argumentů. Kolajův únik připomínal dítka unikající z pískoviště požalovat rodičům, že jim nedrží bábovička. To nebylo chování/gesto dospělého muže, to bylo gesto totální neschopnosti jednat.   

Průměrný počet slepic: 4.7 (48 hlasů)

Plně souhlasím a  jen bych dodal, že se průběžně a  totálně  diskredituje   CELÁ   ta sebranka,  která  pomocí   podvodu  od  Rychetského   obsadila  místa ve vládě  ČR.   Infantilní  blbeček  Kolaja  je jen ta pověstná špička ledovce hlouposti, neschopnosti a arogance současných    j elit.

Průměrný počet slepic: 4.6 (39 hlasů)

že mnozí neunesou střet reality s jejich bludy, pan Kolaja uprchl právě včas, aby přežil

Průměrný počet slepic: 4.6 (41 hlas)
Trvalý odkaz

 Macron zřejmě chyběl ve škole, když probírali, jak v Rusku dopadl jeho krajan Napoleon

Stále mi vrtá hlavou prohlášení infantilního gerontofila Emanuela Macrona, hrajícího si v roli francouzského prezidenta na státníka světového formátu, že francouzští vojáci možná budou muset jít bojovat na Ukrajinu.

Nemohu se zbavit pocitu, že dnes šestačtyřicetiletý Macron zřejmě zrovna chyběl ve škole, když probírali, jak v Rusku dopadl jeho krajan Napoleon. Dost možná byl právě na tajném výletě se svou tehdejší o 23 let starší učitelkou, jeho současnou ženou Brigitte. Což byla aféra, která počátkem 90. let probublala i našimi médii. Asi by proto bylo dobré připomenout nejen jemu, ale i mnoha dalším evropským politikům, jak to s tou Napoleonovou „Velkou armádou“, v jejímž čele dne 24. května 1812 vpadl do Ruska, vlastně skončilo.

Napoleonova armáda měla pravděpodobně až 675.000 mužů. V rozporu s obecným povědomím, že byla tvořena především Francouzi, bylo v jejích řadách mnoho dalších národností a francouzské jednotky v ní byly v menšině. Její národnostní složení se tedy příliš nelišilo od současných evropských zemí, chystajících se zřejmě zopakovat tehdejší Napoleonovu osudovou chybu, tentokrát ovšem pod hlavičkou NATO, respektive USA. Možná stojí za zmínku, že pod praporem rakouských vojsk sloužilo kromě dalších národů tehdejší rakouské monarchie rovněž pravděpodobně až několik desítek Čechů.

Napoleonova armáda v plné sestavě tehdy zahrnovala:

125 000 Francouzů

337 700 Němců a Nizozemců

95 000 Poláků

35 000 Rakušanů

30 000 Italů

20 000 Prusů

15 000 Švýcarů

9 800 Dánů a Norů

4 000 Portugalců

3 500 Chorvatů.

Proti této přesile stálo na ruských hranicích pouhých 200.000 ruských vojáků, roztažených na frontě široké téměř 200 kilometrů. Udržet se s těmito silami bylo vyloučené a ruské jednotky se po dvoudenní bitvě stáhly. Ústup ruské armády pokračoval až k Moskvě. A tam také skončil, stejně jako celé Napoleonovo tažení. Pak už následoval jen stále rychlejší ústup kdysi neporazitelné „Velké armády“, který skončil totální porážkou Napoleona a dobytím Paříže právě ruskou armádou.

Nemá smysl líčit všechny peripetie této války. Pro dokreslení toho, co se tehdy stalo a co se může po 212 letech velmi snadno přihodit i novodobému „Napoléon de Macron“ snad jen pár čísel. Podle odhadů se z Ruska vrátilo necelých 70 000 mužů, z nichž bylo bojeschopných necelých 10 000. Ostatní byly zubožené lidské bytosti, zničené hladem, mrazem a tyfem. Zbytek armády padl, zmrzl nebo zemřel vyčerpáním v zemi, které se měl zmocnit.

Napoleonovo ruské tažení skončilo katastrofou, která stála Francii a její spojence nejlepší vojenské jednotky a fakticky rozhodla o konci nejen napoleonských válek, ale i rozmachu republikánských revolucí v Evropě. Snadno se proto může stát, že podobně skončí i novodobé “tažení”, organizované novým francouzským rádoby Napoleonem. Tentokrát nejspíš definitivním zánikem už dávno „mozkovou smrtí“ (slovy Macrona) postiženého NATO, a možná i faktickým rozpadem toho, čemu se dnes už jen z nostalgie říká „Evropská unie“.

Říká se, že když zapomenete svou historii, musíte si ji zopakovat. Rád bych věřil, že si z ní vezme poučení nejen prezident Macron, ale i naši pseudopolitici. Ku prospěchu nás všech.

ZDROJ: FB Jaroslav Štefec 19. března 2024👉 @cz24news

 

 

Průměrný počet slepic: 4.8 (137 hlasů)

Jak říká Petr Fiala v televizi: Perfektně jsme připraveni... Tak to je mazec/Stanislav Procházka

Tak jsem dnes prověřil naši připravenost, kdyby se něco dělo. Takže. Chtěl jsem se dozvědět, kde se nachází kryty, potravinové balíčky v NZ skladech, balená pitná voda a vzhledem k tomu, že jsem voják tak i informace, kde bych si mohl v případě potřeby vyfasovat výstroj, zbraň a munici. Co se dělo potom, tomu se těžko věří….Zkusil jsem odkazy na webu na vojenskou správu v Táboře. Z pěti nefungoval ani jeden. Tak tedy jsem zkusil placenou službu 1188, aby mi poskytli číslo. To se povedlo. Dostal jsem jméno důstojníka a telefon - na Slovensko - nefunkční Nevzdal jsem to.

Zavolal na ministerstvo obrany, paní na ústředně jsem řekl o co mi jde . Spojila mě na toho "správného" člověka. A to, co jsem se dozvěděl mě dostalo. Kryty má ve správě ministerstvo vnitra a dle člověka na ministerstvu obrany nefungují a jsou nepoužitelné. Doslova řekl, že byla velká chyba je dávat vnitru…. Potravinové balíčky má MO pouze pro sebe a pro vojáky. Jinak nic. Stejně tak i vodu A teď to teprve přijde Co se týče výstroje a výzbroje, dostal bych jí v případě vyhlášení částečné nebo úplné mobilizace, ale nevěděl kde. Ptal jsem se na seřadiště ... Nevěděl, o čem mluvím. Řekl, že bych se vše dozvěděl z televize a z rádia. Když jsem oponoval, že je pravděpodobný black out a použití PEMZ - nevěděl co to je, tak jsem mu to vysvětlil - pulzní elektromagnetické zbraně - a že tedy televize a rádio není asi úplně spolehlivé - POZOR! Omluvil se, že má moc povinností a hovor ukončil.

Konstatování: Putine, nech tanky doma, na tyto blbce ti stačí kanady, abys je mohl nakopat do prd..

Průměrný počet slepic: 4.8 (164 hlasů)

Vzpomněl jsem s na jeden předkotrmelcový vtip. Byl tedda o Číně a jiné zemi, ale dá se to použít  dnes.

Francie vyhlásila Rusku válku. Ihned potom, co se to dozvěděli, začali Rusové pátrat v kterém hotelu v Rusku se ti Francouzi ubytovali.

Průměrný počet slepic: 4.9 (31 hlas)
Trvalý odkaz

Ministerstvo vnitra skrylo do návrhu zákona o odolnosti subjektů kritické infrastruktury mohutná omezení lidských práv se zjevnou přípravou na válku s Ruskem! Drakonická opatření umožňující vládě zakázat lidem opuštění státu či bydliště! Stát se postará o děti, zatímco rodiče budou někde pryč? A šéf ruské SVR tvrdí, že Francie chystá vojenský kontingent 2 000 vojáků k vyslání na Ukrajinu!

Oni to fakt s tou hrozbou války s technologicky vyspělým nepřítelem (Rusko), jak o tom pořád dokola mluví náčelník GŠ AČR Karel Řehka, myslí naprosto vážně.

Vláda bude moci podle novely zakázat lidem opustit určité území, prostor, bydliště, např. s cílem zabránit vám v opuštění republiky a vyhnout se tím mobilizaci apod.

To je jen malý úryvek, celý článek viz zde:

https://aeronet.news/ministerstvo-vnitra-skrylo-do-navrhu-zakona-o-odolnosti-subjektu-kriticke-infrastruktury-mohutna-omezeni-lidskych-prav-se-zjevnou-pripravou-na-valku-s-ruskem-drakonicka-opatreni-umoznujici-vlade/

Průměrný počet slepic: 4.6 (62 hlasů)

že oni to myslí vážně. Kdyby USA žily na evropském kontinentu, tak vážně míněné by to nebylo, ale tohle je přece skvělý nápad., Evropa se zničí svými potrhlými nápady a postupy,.které nikdo jiný nenásleduje, zbaví se všeho díky podpoře cizí války, pak se vrhne svými občany do předem ztraceného boje a nechá se vybít a podl výsledku je lhostejné, zda by to Rusko porazila nebo by Rusko porazilo ji..No a cizí moc , která vodí loutky by měla k plné dispotici celé území bývalé EU, se zuboženým obyvatelstvem v nevelkém počtu,  na udržení poslušnosti a kázně bude mít zkušení nacisty z Pobaltí a Ukrajiny, anebo, kdyby Rusko padlo, získané území bude ještě větší a k tomu ty zdroje.....zkrátka paráda. mimo jejich uvažování je situace, že by jejich území díky nejmodernějším zbraním dopadlo stejně, jako to evropské...a  nevybaví si, ž Putin to slíbil a poku bude přinucen, taky to splní. sliby on plní. pro nás by to, bohužl, bylo prašť jako uhoď. to mne děsí.

Průměrný počet slepic: 4.6 (31 hlas)
Trvalý odkaz

SVĚT: Sága Four Stooges (Čtyř hlupáků) o důstojnících Bundeswehru, kteří plánují vyhodit do povětří Kerčský most na Krymu raketami Taurus a projde jim to, je dar, který se stále rozdává.

 

Prezident Putin se jí ve svém obsáhlém rozhovoru s Dmitrijem Kiselevem pro televizi Rossija 1/RIA Novosti neopomněl zabývat:

„Fantazírují, povzbuzují především sami sebe. Za druhé se nás snaží zastrašit. Pokud jde o Spolkovou republiku Německo, tam jsou ústavní problémy. Oni správně říkají: pokud ty Taury zasáhnou tu část Krymského mostu, která je ovšem i podle jejich představ ruským územím, je to porušení ústavy Spolkové republiky Německo.“

Přesto je to stále kurióznější a kurióznější.

Když RT zveřejnila přepis úniku informací o systému Taurus, všichni mohli slyšet, jak brigádní generál Frank Gräfe – šéf operací německého letectva – hovoří s podplukovníkem Fenskem z německého velitelství kosmických vzdušných operací o plánu rozmístit systémy Taurus na Ukrajině.

Klíčové je, že tito dva se během fabulace zmiňují o tom, že plány byly projednány již „před čtyřmi měsíci“ se „Schneiderem“, nástupcem „Wilsbacha“.

No, to jsou samozřejmě německá jména. Nikomu tedy nedošlo, že (Kevin) Schneider a (Kenneth) Wilsbach by místo toho mohli být… Američané.

Přesto to vzbudilo pozornost německého investigativního novináře Dirka Pohlmanna – s nímž jsem měl tu čest se před lety setkat v Berlíně – a jeho kolegy badatele Tobiase Augenbrauna.

Zjistili, že německy znějící jména skutečně identifikují Američany. A nejen to: nešlo o nikoho menšího než o bývalé a současné velitele amerického tichomořského letectva.

Prvek Four (vlastně Six) Stooges dostává další náboj, když se zjistí, že se o plánu Taurus dozvěděli játrové klobásy kancléř Scholz a jeho ministr Totalenkrieg Pistorius ne méně než o čtyři měsíce později.

Takže tu zjevně máme jasný případ, kdy nejvyšší němečtí vojenští důstojníci přijímali přímé rozkazy týkající se útoku na Krym – součást Ruské federace – přímo od amerických důstojníků tichomořského letectva.

To samo o sobě otevírá celou škálu otázek, od národní zrady (vůči Německu) až po casus belli (z pohledu Ruska).

O ničem z toho se ovšem v německých mainstreamových médiích nemluví.

Koneckonců jediné, co brigádního generála Gräfeho zřejmě znepokojuje, je to, že německá média mohou začít vážně šťourat v metodách Bundeswehru, které používají vícenásobní pachatelé.

Jediní, kdo skutečně provedli řádné vyšetřování, byli Pohlmann a Augenbaun.

Od německých médií typu „Bild“ by bylo příliš očekávat, že budou analyzovat, jaká by byla ruská odpověď na vylomeniny Multiple Stooge proti Krymu: zničující odveta proti berlínským aktivům.

Na Aljašce je taková zima

Během veselého rozhovoru o Bundeswehru je zmíněn ještě jeden „plán“:

Nee, nee. Ich mein wegen der anderen Sache“. (“Ne, ne. Mám na mysli tu druhou záležitost.“) A pak: „Ähm … meinst du Alaska jetzt?“ (Děkuji, Aljaško.) (“Ahm, myslíš teď Aljašku?“)

Vše je ještě šťavnatější, když se dozvíme, že důstojník Centra leteckých operací německého kosmického velitelství Florstedt se příští úterý 19. března na Aljašce nesetká s nikým jiným než se Schneiderem.

A Gräfe se také „bude muset vrátit na Aljašku“, aby Schneiderovi vše znovu vysvětlil, protože je ve funkci „nový“.

Otázka tedy zní: Proč právě Aljaška?

Vejděte do americké stínohry na spoustu „aktivit“ na Aljašce – které se shodou okolností netýkají nikoho jiného než Číny.

A ještě něco: během rozhovoru se vynoří ještě jeden „plán“ (“Auftrag“, což znamená „mise“), který nese také ne zcela srozumitelný krycí název znějící jako „Kumalatra“.

To vše nám říká, že administrativa Crash Test Dummy v Bílém domě, CIA a Pentagonu zřejmě v zoufalství sází na totální válku na černé půdě Novorosie.

A nyní to sdělují nahlas, bez stínohry a přímo ústy šéfa CIA Williama Burnse, který zjevně nedokáže mlčet.

Tohle Burns řekl členům výboru pro zpravodajské služby amerického Senátu na začátku tohoto týdne:

Myslím, že bez doplňkové pomoci v roce 2024 uvidíte více Avdějevek, a to by – zdá se mi – byla pro Spojené státy obrovská a historická chyba.

To vypovídá o tom, jak moc se trauma z Avdějevky podepsalo na psychice amerického zpravodajského aparátu.

Je toho však ještě víc: „S doplňkovou pomocí se Ukrajina může udržet na frontové linii do roku 2024 a na začátku roku 2025. Ukrajina může pokračovat ve snižování nákladů proti Rusku, a to nejen údery s hlubokým průnikem na Krym, ale také proti ruské černomořské flotile.

A je to tady: Krym znovu a znovu.

Burns se skutečně domnívá, že nový „pomocný“ balíček v hodnotě 60 miliard dolarů, který musí schválit americký Kongres, umožní Kyjevu zahájit „ofenzívu“ do konce roku 2024.

Jediné, v čem má pravdu, je, že pokud nový balíček nebude, dojde letos k „významným územním ztrátám Ukrajiny“.

Burns možná není nejostřejší tužkou (v penále) v – zpravodajské – místnosti. Kdysi dávno byl diplomatem/CIA v Moskvě ale zdá se, že se nic nenaučil.

Kromě toho, že vypustil šídlo z pytle. Nejde jen o útok na Krym. Ten se v Pekingu čte s nadmíru velkým potěšením:

USA poskytují Ukrajině pomoc částečně proto, že takové aktivity pomáhají omezovat Čínu.

Burns přibil svou oscarovou výhru Šídla z pytle na vrata, když řekl: „Pokud se ukáže, že od podpory Ukrajiny ustupujeme, nejenže to přiživí pochybnosti mezi našimi spojenci a partnery v Indopacifiku; podnítí to ambice čínského vedení v nejrůznějších kontingentech od Tchaj-wanu po Jihočínské moře“.

Nedocenitelný Andrej Marťanov dokonale vystihl ohromující nekompetentnost, opepřenou lacinou výjimečností, která prostupuje tímto Burnsovým vystoupením.

Jsou věci, „které nemohou pochopit kvůli nízké úrovni vzdělání a kultury. Je to pro ně nové paradigma – všichni jsou ‚absolventy‘ školy ‚vytloukání hoven z bezbranných národů‘ strategických ‚studií‘ a při úrovni ekonomické ‚vědy‘ na Západě nemohou pochopit, jak se to všechno vyvíjí.

Zbývá tedy panika, jak ji vyjádřil Burns v Senátu, smíšená s bezmocí v pochopení „odlišné válečnické kultury“, jakou je ta ruská: „Oni prostě nemají žádné referenční body.“

A přesto si vybírají válku, jak mistrně analyzoval Rostislav Iščenko.

A to i přesto, že akronym fest CIA a dalších 17 amerických zpravodajských agentur dospělo ve zprávě, kterou začátkem tohoto týdne ukázalo Kongresu, k závěru, že Rusko se „téměř jistě“ snaží vyhnout přímému vojenskému konfliktu s NATO a bude kalibrovat svou politiku tak, aby se vyhnulo globální válce.

Koneckonců Říši chaosu jde především o permanentní války. A my všichni se nacházíme uprostřed záležitosti „udělej to, nebo zemřeš“. Říše si prostě nemůže dovolit kosmické ponížení NATO v Novorosii.

Přesto je každý „plán“ – ve stylu Taurus na Krymu – blafem. Rusko si je vědomo jednoho blafu za druhým. Západní karty jsou nyní všechny na stole. Jedinou otázkou je, kdy a jak rychle Rusko tento blaf odpíská.

AUTOR: Pepe Escobar

zdroj: https://cz24.news/pepe-escobar-nemecko-americka-strategicka-hloubkova-klauniada/

Průměrný počet slepic: 4.7 (42 hlasů)
Trvalý odkaz

ale vzpomenu si na tu paní, která si dala před krám cedulku: Pečeme z české mouky (nebo tak něco). Viděl bych to na vlastní distribuční síť, jak už jsem psal, loni jsme kupovali brambory dráž než v Lidlu od zemědělce z vedlejší dědiny. Protože jsme měli jistotu, že vyrostly za humny. Díra do světa to nebude, ale aspoň cosi...

Průměrný počet slepic: 4.5 (43 hlasů)

ale co kdyby na tom ten zemědělec vydělal víc, než by se ti líbilo ?

Průměrný počet slepic: 3.6 (8 hlasů)
Trvalý odkaz

stavka zemedelci

Stovky traktorů na silnicích. Protestní kolony potrápí řidiče napříč Českem
Přes 1500 traktorů vyjede ráno a dopoledne na protestní jízdy v regionech. Zablokují několik hraničních přechodů a zkomplikují dopravu v některých městech.

„Protesty se uskuteční převážně v dopoledních hodinách v regionech a budou mít formu kolon traktorů a další těžké zemědělské techniky nebo veřejných shromáždění,“ upřesnila Barbora Pánková, mluvčí Agrární komory ČR, která je spolu se Zemědělským svazem hlavním organizátorem většiny letošních akcí.

Nejnovější protesty, které probíhají současně v několika zemích EU, podporuje i Společnost mladých agrárníků, Asociace soukromého zemědělství Olomouckého kraje a další svazy. Zemědělci tvrdí, že v Česku se zapojí 1528 traktorů a jiné techniky.

Protestní jízdy se uskuteční přibližně od sedmi hodin do poledne, čas se však liší podle konkrétních lokalit. Například na silnicích v okrese Benešov bude kroužit asi sto traktorů přibližně mezi sedmou a osmnáctou hodinou, zatímco mezi Bečváry a Kolínem se čeká asi 30 traktorů mezi sedmou a desátou hodinou. Po celém Česku technika vyjede nejdříve v sedm hodin.

Opět se chystají blokády některých hraničních přechodů, ne však v takovém měřítku jako 22. února. Řidiči by se měli připravit na komplikace na hraničním přechodu Strážný v jižních Čechách, hraničním přechodu Mikulov, hraničním přechodu Pomezí nad Ohří v Karlovarském kraji a hraničním přechodu Starý Hrozenkov ve Zlínském kraji.

V některých městech, například v Trutnově či v Prostějově, projede kolona těžké techniky přes kruhové objezdy. V Hradci Králové čekejte desítky traktorů na městských okruzích. Největší počty – okolo 150 traktorů – jsou hlášeny v okolí Prachatic, Strakonic a Písku a v okolí Olomouce, Šumperka a Jeseníku, 120 traktorů projede na Prostějovsku.

Důvody nejnovějších protestů jsou stále stejné. Nespokojenost farmářů se zemědělskou politikou. K požadavkům, které chtějí rychle řešit, patří nízké ceny komodit, dovozy ze třetích zemí, tvrdé ekologické požadavky vyplývající ze Zelené dohody nebo změny v dotačním systému.

Farmáři předají své požadavky v 8:30 na Trutnovsku náměstkovi člena vlády Ministerstva zemědělství Miroslavu Skřivánkovi.

Mezi konkrétními požadavky dříve zaznělo snížení daně z půdy na úroveň před konsolidačním balíčkem, případně výrazné navýšení národních dotací na pět miliard korun, tedy de facto do doby před škrty ve státním rozpočtu.

Vláda však odmítla hýbat s daní z nemovitosti. Na národních dotacích letos slíbila přidat 550 milionů korun a na investičních dotacích 1,5 miliardy korun. Řada farem však poukazuje na to, že investice jim v situaci, kdy nemají na financování projektů vlastní prostředky, nepomohou, protože peníze uvidí až za několik let. Ministerstvo proto opatření ještě přehodnocuje. Jednou z možností je dřívější vyplacení záloh na přímé platby.

zdroj: https://www.seznamzpravy.cz/clanek/ekonomika-finance-do-regionu-i-na-hranice-se-pri-protestni-jizde-chystaji-stovky-traktoru-248146

Průměrný počet slepic: 4.8 (32 hlasů)

Toto je prohlášení těch "zlých" zemědělců na jejich stránkách My, zemědělci! Viz níže pod mým komentářem:

 

Doufala jsem, že naši zemědělci hodní i zlí zůstanou v rozumovém pragmatickém "souznění", což jest, v množství je síla a akce na Prahu se dnešního dne uskuteční. Tak, jako oni (ti zlí) se domnívám, že jízda traktorů po republice a blokace na hranicích určitě není špatná, ale její dosah je výrazně menší, mnozí to asi ani nezaregistrují, než pokud se taková akce odehraje v Praze před Strakovkou a s hnojem a tak, tak jak tomu bylo velmi působivě minule! Byl to silný počin!

No bohužel, tato možnost byla z mého pohledu prošustrována a jen to bohužel ukazuje opět na jistou bezzubost a podřízenost pětiduně a té jejich nekompetenci a neochotě podpory pro naše české zemědělství a potřebnou soběstačnost. Škoda.

Byla to možná poslední příležitost (je jaro, zemědělci budou mít teď v dalších dnech hodně jiné starosti) na delší dobu, stmelit se a účinně "zabodovat" ve svém oprávněném a obětavém úsilí! Ukázat svoji jednotu a sílu!

Přesto i já doufám, že není ještě všem dnům konec a protože dnes začíná astronomické jaro, přeji všem krásné a úspěšné jarní dny i noci:-)!

 

Vyjádření k protestní jízdě 20.3.2024

Vážení kolegové

Říkáme to neradi, ale zítřejší protest Agrární komory považujeme za ztrátu času i nafty. Protestní jízdy po regionech, kde jsou všichni na naší straně, nemají žádnou váhu a pro jednání s ministrem Výborným nám nic nepřinesou. Protest je třeba nasměrovat tam, kde se rozhoduje a kde sídlí ti, kteří budou o naší budoucnosti hlasovat a podepisovat vyhlášky. Tedy do Prahy.

Už jsme vám i veřejnosti ukázali, jak se dělá protest, který má skutečný mediální i politický dopad. Jsme odhodláni v tom pokračovat, ale nemůžeme to dělat bez vás všech.

Kdo budeme moci, podpoříme vás při zítřejší jízdě. Ale nevěříme ve smysl této akce. Většina z nás proto bude zítra na polích. Uděláme co nejvíce práce, abychom byli připraveni, až to Agrární komoře a Zemědělskému svazu dojde a vyhlásí skutečný protest. A nebo až to dojde vám a uděláte si tam ve vašich strukturách pořádek.

Ať žije a přežije české zemědělství

 

Průměrný počet slepic: 4.6 (27 hlasů)

V pátek vyrazí tisíce Pražáků a lidí z velkých měst na své chaty a chalupy. Chat v naší obci máme stovky.

Příjezdových cest je jen několik a většinou jednosměrných.

Na takové cestě "ztratit" drahou hromadu hnoje a do ní zapíchnout ukračeskou vlajku naší vlády a prezidenta je opravdu demonstrativnější než ízda po důležitých silnicích.

Při kowidu a zavření okresů jsem z okresu Karlovy Vary do okresu Sokolov spočítal necelou desítku silnic!

Deset silnic = deset "ztracených" fůr hnoje. Hnůj do rána zmizí. každý zahrádkář a chatař ví, kolik stojí úsilí, sehnat hnůj.

Fůru označit trojúhelníkem nebo vestou. Pozor překážka! Na českých silnicích je děr a překážek bez označení tisíce.

Průměrný počet slepic: 4 (4 hlasů)

Nic proti vaší verzi:-)

I ta nějak může pomoct. Ale to, že tím směrem na ves či města přijedou zlí Pražáci:-) je sice také efektní, ale nic moc to asi neposune a nezmění. Obávám se, že spíš směrem k zemědělcům než k těm "druhým"...

To "hadí hnízdo" je v Praze. Tam se pečou ty dobroty:-)! Tam se obrátí pak pozornost celé země ať v dobrém či špatném! Tam to "vrchnosti" vadí a pocítí to. Tam to má určitě větší sílu a efekt! Tak to prostě s těmi hlavními městy je...

 

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)
Trvalý odkaz

https://zpravy.aktualne.cz/zahranici/harabin-slovensko-profil/r~92693fb4e5d011eeb553ac1f6b220ee8/?utm_source=centrumHP&utm_medium=newsbox&utm_term=position-0&utm_campaign=Aktualne

Z odkazu:

Bývalý předseda slovenského Nejvyššího soudu a exministr spravedlnosti v předvolební kampani řekl, že jeho první zahraniční cesta by nevedla do Prahy, jak je zvykem, protože současná česká vláda podle něj podporuje ukrajinské fašisty. Místo toho by zamířil do Moskvy. Harabin chce vystoupit z NATO a žádá neutralitu Slovenska, garantovanou Ruskem.

"Český prezident a premiér se chovají trapně a otrocky přisluhují Spojeným státům," prohlásil šestašedesátiletý politik na předvolebním mítinku ve Zvolenu.

Průměrný počet slepic: 4.6 (45 hlasů)

pravdu ??

Průměrný počet slepic: 4.2 (13 hlasů)

Já myslím že má. Mi by se takový prezident líbil. Bohužel asi nevyhraje ani na Slovensku. Škoda.

Průměrný počet slepic: 4.1 (10 hlasů)
Trvalý odkaz

Třetí ráno po sobě mrzne. Ovocnáři zase utřou hubu, protože stromky pomrznou. Nebude nic na pálení. Tohle trvá tři roky za sebou, a nějak to kopíruje dobu, kdy jsme si nechali vyvraždit lesy, čímž se u nás změnilo počasí, mikroklima.

Průměrný počet slepic: 4.4 (27 hlasů)

In reply to by Zappova ukolébavka

Trvalý odkaz

Píšete: Kdy jsme si nechali vyvraždit lesy. A copak byste dělal s lesem který Vám sežere kůrovec a on uschne?

Pokud považujete za špatné řešení že se les vykácí a místo smrkového se nasadí les smíšený, jak se to teď dělá, tak jsem zvědav co lepšího navrhnete.

Průměrný počet slepic: 4.1 (28 hlasů)

To je klasická jurečkovina. Když začal kůrovec, byl tenhle blbec ministr zemědělství, který měl místo keců v debatách pohnat Lesy ČR k činu. Tedy mírnit následky stavu, který zakrátko přerostl v apokalypsu. Je divné, že tato kalamita zůstala pouze v tuzemsku a nepřešla do Rakous či do Německa. Jak na to? Vykácet stovky hektarů lesa a dříví nechat ležet u cest, aby se kůrovec rozletěl, kam mu libo? To je asi vaše řešení, s Marianem si podejte ruce. Jak to dopadlo bez hospodáře? Dosud se odváží po stovkách kamionů zdravé a tvrdé dřevo, což se děje pod záminkou na vámi sváděného brouka. Poláci si hned za hranicemi pořídili kombinát na zpracování našeho levného dřeva, nám pak prodávají štěpku, dřevěné brikety. No, a na tu vaši ještě blbější druhou větu jen toliko: vidím vysazovat jenom smrky, protože lesáci zkrátka nemají listnaté semenáčky. Ani toto si ve své tuposti vedení nedokázali zajistit. A tak se opět sází jehličí. Proč? Rychleji roste. Ale hlavně proto, že není hospodář. Poslední poznámka: se změnou počasí také přibylo větrných dnů. Dříve to ovlivnily lesy třeba tím, že udržovaly lépe teplotu či přímo poryvy pochytaly.

Průměrný počet slepic: 4.6 (32 hlasů)

In reply to by Zappova ukolébavka

Trvalý odkaz

Popisuji to co jsem sám zažil když jsem ještě byl spolumajitelem lesa. Na těžbu muselo být povolení, a po vytěžení se asi do roka už si to přesně nepamatuji, muselo začít s výsadbou, a to smíšeného lesa. Což jsme taky všechno dělali.

Problém mají spíš státní lesy, a to s těžbou kůrovcem napadených stromů. Byrokracie jim znemožňuje okamžitý zásah a než to byrokraté povolí, je už pozdě.

Ještě větší problém je s ekology, kteří nechtějí nic kácet.

Jinak ale rozloha lesů v ČR neklesá ale stoupá.

Průměrný počet slepic: 4.7 (23 hlasů)

Ano, statisticky rozloha lesů stoupá, ve skutečnosti je tomu naopak. Tyto grafy se však změní poté, co člověk obuje pohorky nebo odejde na hříbky; kde dříve hledal houby, nyní hledá les. Zdaleka největší majitel lesů je v České republice stát, potažmo jeho organizace. Tady ten celý problém začal, ne u těch mrňavých. A pokud se ten na péči vysral, je nabíledni, jak to celé dopadlo. Lesy jsou fuč, zádržnost vláhy ta tam, o počasí jsem psal výše. Co příjde pak? Příští Jurečka se bude bít v prsa, že jsme největším exportérem dřeva v EU!? Leč tohle si může strčit do prdele.

Průměrný počet slepic: 5 (25 hlasů)

In reply to by Zappova ukolébavka

Trvalý odkaz

ve výčtu všech ministerstev a viděli bychom jedno zvěrstvo za druhým, které páchají diletanti v rouše beránčím! Být politikem je dnes především džob pro sebe a kmotry. Asi bude opravdu nejlepší rozpoutat válku a potom ti, co možná přežijí, začnou znovu. Ale určitě ne lépe, neb člověk je tvor nepoučitelný! Takže válka je i v tomto zbytečná.

To by scházelo, aby se nám nepovedlo vymazat Česko z mapy, když o to už 34 roků usilujeme. Hlavně že patříme k Západu a na Hradě sedí komunistický nomenklaturní kádr a ve Strakovce politický analfabet.

Průměrný počet slepic: 4.9 (25 hlasů)

Česko už nemá zač bojovat, odevzdalo dobrovolně co mohlo a zbyl jen název ČR, který s touto vládou (a jí podobnými) můžeme přejmenovat na ČŘ (Česká řiťolezka). Ale možná už tam nebude ani slovo "česká" a bude z nás přidružené území, německý untrmenš.

Průměrný počet slepic: 4.8 (12 hlasů)

In reply to by včelka Mája

Trvalý odkaz

z těch vašich řádků vyzařuje určitá beznaděj, takovou vás neznám. No blížíme se ke dnu. Maďaři a Slováci se už odrazili. Postupnými krůčky se to bude zlepšovat i u nás. Na podzim zvolí Trumpa, potom u nás dopadne alespoň Babiš. Ukrajina by se během letošního roku taky mohla dostat do finále, což zřejmě způsobí zemětřesení v Evropě a velké střídání politických špiček. Doufejme, že k lepšímu. :-)

Průměrný počet slepic: 4.6 (9 hlasů)

In reply to by Inza

Trvalý odkaz

Jestli zvolí Trumpa v tom americkém podvodném korespondenčním hlasování, si tedy nejsem vůbec jistá. Macron je taky blb non plus ultra, který dělá všechno pro to, aby bylo co možná nejhůř, a my jsme obětí hrstky amatérů, kteří si drzostí sobě vlastní vyřvali moc za pomoci ÚS. A my se tím hnojem teď máme roky brodit.

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)

In reply to by včelka Mája

Trvalý odkaz

.. ono to dlouhodobě pěstěné "pohrdání" vlastními národy je součástí psychologických operací bruselských loutek proti všem evropským národům. Jak někdo začne kvákat o malosti národa, o hlouposti "ovčanů" a tak podobně, hned se mi rozsvěcí červené kontrolky. Bacha na to, je to vytváření informačního pole, rozpouštění kulturní identity národů. Zejména nás, na Smějící se bestie (viď, strýčku Reinharde), a hlavně na ty Husity je třeba přísnost..

Bismarck to byl, kdo řekl, že války nevyhrávají generálové, ale faráři a kantoři. Tedy, přirozené autority, které dělají z lidu občany a vlastence. Ne nadarmo se už za Komančů trockisté velmi snažili co nejvíce zfeminizovat školství, vyhnat co nejvíce chlapů, zpravidla mizernými platy. Co si pamatuji kantory a kantorky, kterých jsem si vážil a respektoval, bylo jich opravdu málo, učitelé i učitelky byli 50/50, a to i přesto, že dámy byly na všech školách v drtivé přesile.

On to musel být pro učitelky záhul, učit a ještě mít doma další šichtu domácích prací. Není se co divit, že to mnohé z nich psychicky nedávaly, učit děti se spánkovým deficitem, to by udolalo i Schwarzenegera.

Není se co divit, že před válkou byly učitelky zpravidla slečny nebo jeptišky. Teta mi vyprávěla, že když chodila na dívčí lyceum, tak většina učitelského sboru byly řeholnice.

Průměrný počet slepic: 5 (5 hlasů)

Netvrdím že Jurečka je bez viny, ale ta vina je i jinde. Smrkové monokulturní lesy se sázely už za Rakousko Uherska. Největší nynější problém popsal jeden lesník. Říkal to asi tak:

Dříve když jsem při obhlídce lesa uviděl smrk napadený kůrovcem, ten den večer jsem řekl známému těžaři, aby smrk pokácel a odtáhl. Během dne či dvou se tak stalo. Dnes když uvidím smrk napadený kůrovcem, upozorním svého nadřízeného a ten by měl udělat výběrové řízení na těžbu. I když to ošidí, přece jen se procedura protáhne a těch stromů je mezitím napadeno několik.

Další problém jsou „ekologové“ a jejich nadšení spolupracovníci kteří se snaží aby se nekácelo nic, že si s tím příroda poradí sama a jejich snaha o to, co  nejvíc lesa převést na chráněná území kde se buď nesmí kácet vůbec, nebo jen výjimečně způsobuje rozšíření kůrovcové kalamity.

To že někde nemají dostatek jiných sazenic než smrku je problém místního lempla, to co uvádím já jsou špatné zákony.

Průměrný počet slepic: 4.8 (14 hlasů)

.. před staletími. Duby a buky se nedají dopravovat po řekách do měst, jejich dřevo je příliš těžké. Současné jehličnanové lesy jsou skutečně umělé monokultury, a proto potřebují zvýšenou péči - právě to odstraňování kůrovcem napadených stromů dříve, než se kůrovec vyrojí, a ne až se dosyta vyřehtá úřední šiml.

Průměrný počet slepic: 4.9 (15 hlasů)

In reply to by Zappova ukolébavka

Trvalý odkaz

Máte vidět ty desítky kamionů co jedou do rakouska. A to nemluvím o tom, že když jdete v Budějcích přes lávku za vlakáčem, tak vidíte vagony plný dřeva.

 

Musí vydrancovat co jde dokud to jde

Průměrný počet slepic: 4.6 (15 hlasů)

In reply to by Zappova ukolébavka

Trvalý odkaz

Když létaly smrky ze Šumavy vrtulníkem, nikdo "nevěděl", kam to létají, komu patří vrtulníky a kdo to v národním parku kácí!

A pak přilétl kůrovec, kterého "odborníci" z pražských kanceláří a vědeckých ústavů nechali řádit, stejně jako ty vrtulníky.

Ti "odborníci" už tam nesedí. Ale mají stovky následovníků. Jednoho takové majitele několika titulů a zastánce několikametrových líhní pro brouky znám. I dnes ho živí stát jako státního lesníka lesů pánem.

Komu slouží rabování těch našich lesů? 

Sledujte cestu peněz! Komu patří těžící firmy? Komu tečou miliony za naše kůrovcové dřevo do spaloven? Komu slouží ty Lesy České republiky?

Průměrný počet slepic: 4 (2 hlasů)
Trvalý odkaz

Prohrát válku není žádná legrace. Západ ignoruje svou "největší politickou katastrofu
Mary Manleyová, 20. března 2024
Jak ukazují nejnovější zprávy, ruská ekonomika přežila západní sankce "mnohem lépe", než se předpokládalo. Ekonomika Evropské unie (EU) mezitím drasticky trpí, což způsobilo, že se voliči z řad pracujících obrátili proti pomoci Ukrajině.
Deník Greanville Post v teď úterý zveřejnil článek, který tvrdí, že Evropská unie se stala místem "největší politické katastrofy 21. století". V článku se píše, že Paříž - která kdysi byla svědkem levicových protestů, shromáždění a stávek" - se nyní zdá být městem, kde se zatím jen málo a opatrně začíná mluvit o "ekonomickém, politickém a konfrontačním kolapsu" největšího hospodářského bloku na světě.
Daniel Lazare, nezávislý investigativní novinář ve svém pořadu diskutoval o nedávném článku.

"Myslím, že Evropa prohrává válku," řekl Lazare. "A prohrávat válku není žádná legrace. Situace na Ukrajině se vyvíjí velmi špatně. Rusko jednoznačně vítězí, jeho ekonomice se daří velmi dobře. Evropská ekonomika se naopak zadrhává. A pokud Rusko ve válce opravdu uspěje, pokud se ukrajinská vláda nějakým způsobem zlomí, pak budou následky pro Evropu zničující."
"Chci říct, že pro EU to není žádná vzdálená válka. Je to vzdálená válka pro Ameriku. Ale je to válka na prahu EU. A vyhlídka na ukrajinský kolaps by vyvolala paniku v Polsku, ale také v Berlíně a Paříži, a Macron se zbláznil, že pošle na Ukrajinu vojáky, což je úplně šílené. Ale na druhou stranu, ten chlap je zoufalý a neví tak úplně, jak reagovat. A stejný druh zoufalství je patrný i v jiných hlavních městech," dodal.
K tomu Garland Nixon ze Sputniku poznamenal, že evropské vlády neodvedly "dobrou práci", když se snažily přesvědčit svou veřejnost, že musí trpět a obětovat se pro "demokracii neonacistů".
"USA jsou si také byly zcela jisté, že rubl se promění v trosky, ruská ekonomika bude rozložena,  že se pro ně uzavře energetický trh a že budou velmi brzy volat o milost," řekl Lazare o útocích Západu na ruskou ekonomiku. "Ale to se nestalo. Spíše naopak. Rusko dokázalo najít odbyt pro svou ropu a plyn. Rozvinulo trhy s Čínou a dalšími zeměmi. Spojené státy se střelily do vlastní nohy. A úžasné je, že se to stále opakuje."
Důvodem, proč francouzský prezident Emmanuel Macron a německý kancléř Olaf Scholz nechtějí řešit rozpad svého největšího hospodářského bloku na světě, je to, že se tak stalo na "příkaz Spojených států".
"USA tuto válku skutečně zosnovaly," řekl Lazare. "Nechtějí nechat Francii a Velkou Británii na tak úplně holičkách, protože pevně stály za americkým úsilím, ale je to úsilí vedené Američany, které skutečně instalovalo nacionalistickou vládu v Kyjevě, která dychtila po boji s Ruskem, který dostala, a pak v únoru 2022 následovala plnohodnotná vojenská invaze."
"USA si myslely, že tuto válku snadno vyhrají," pokračoval. "Ale nyní se válka vyvíjí velmi špatně. A ukazuje se, že USA skutečně měly velmi špatnou představu o tom, do čeho se pouštějí. Nyní je problém v tom, že USA neponesou následky zdaleka v takové míře jako Evropané."
"Takže Evropa,  následovala USA, vesele následovala jejich pokyny, a teď musí za své chování zaplatit. Je to šílené, ale přijde zúčtování."
Dělnická třída v EU se stále více staví proti konfliktu s Ruskem, protože její ekonomika trpí sankcemi uvalenými Západem, v jejichž důsledku ztratila přístup k levné a spolehlivé ruské energii. Například prognóza hospodářského růstu Německa byla podle nedávné zprávy snížena na 0,2 % v roce 2024 z předchozí prognózy 1,3 %. Robert Habeck, německý vicekancléř, uvedl, že země si vede "dramaticky špatně".
-----
Mary Manleyová je spisovatelka, která se zaměřuje na americkou politiku, popkulturu a další aktuální zprávy. Manleyová vystudovala na univerzitě v Maine umění a literární teorii a kritiku.

https://sputnikglobe.com/20240320/losing-a-war-is-no-fun-west-ignores-their-biggest-political-disaster-1117440035.html

Průměrný počet slepic: 4.2 (24 hlasů)

.. není schopna vést válku. Jediné jakž-takž akceschopné vojenské uskupení je Légion étrangère tedy, Cizinecká legie. Ty budou potřebovat ve své brzy bývalé "Françafrique", která se jim sype pod rukama. 

Smyslem celého GreenDealu, likvidace NordStreamu a dalších zhůvěřilostí EU je reindustrializace USA, které se zbavily svého průmyslu. Čína v USA továrny stavět nebude, ale evroipské firmy ano. A až dostatečně reindustrializují USA, tak si najednou "vzpomenou" že vlastně jedna trubka NordStreamů zůstala nepoškozená, stačí přivézt z Kanady ty dvě turbíny, co tam odvezli na generální opravu, také si vzpomenou, že přes Polsko vede plynovod JAMAL a že přes to, co zbude z Ukrajiny, vede další plynovod.

Celé to je komedie určená jen k tomu, aby to "chápali" evropští voliči. Před případným soudem je jednodušší tvrdit, že byli blbí, než přiznat, že plnili příkazy (přání) americké státní elity. USA nemůžeme nechat padnout na ústa či je dokonce zahnat do kouta. Je to jaderná velmoc. Musí jim být umožněn snesitelný přechod z pozice globálního hegemona na lokální mocnost. 

Alespoň tak to vidím já..

Ti, kterým Martin Koller říká "Globální lichváři" nechtějí žít desítky let v bunkrech ve skalách, a čekat, až radioaktivita zemského povrchu klesne na přijatelnou míru.

 

Průměrný počet slepic: 4.4 (13 hlasů)

ale právě s tím ti blbější z nás kalkulují. Jaderná válka je tak abstraktní pojem, že v její vypuknutí nikdo nevěří. Na to spoléhají jestřábi KoZa na Ukrajině. Pošleme tam vojáky a strategické zbraně NATO, však Putin se neodváží JZ použít. Dráždí hada bosou nohou! Já jsem naopak přesvědčený, že Vladimír Vladimirovič už nejméně deset let nemluví do větru, když říká a varuje, že ruská trpělivost má své meze. Bude-li nepochybně ohrožena suverenita Ruské federace a bude hrozit ztráta území, nebude Rusko váhat JZ použít. Jestli KoZa nedostane rozum, jestli včas neumravní narkomana Ze, nějaký iniciativní blbec bude kašlat na to, co si myslí "Globální lichváři" a Rusku ublíží natolik, že Rusové ty atomové zbraně použijí. Potom se už na Zemi nenajde nikdo, kdo by soudil kdo za to může a kdo si začal.

 

Průměrný počet slepic: 5 (12 hlasů)

.. její použití na Mošnov, Chotusice (letiště u Čáslavi, to s těmi Gripeny) nebo na Pardubickou výrobu dělostřeleckých granátů a bezdýmného střelného prachu (jedna ze DVOU evropských fabrik, druhá je kdesi ve Francii) je realita, která se Polska, Německa a Slovenska takřka nedotkne.

Při jaderné havárii v Černobylu se do životního prostředí dostalo mnohotisíckrát více radioaktivního materiálu, než v případě výbuchu moderní jaderné či termonukleární hlavice. U té termonukleární hlavice navíc většinu ničivého účinku obstará fúzní komponenta hlavice, štěpného materiálu tam je opravdu maličko, plutoniová startovací nálož má méně než kilotunu TNT a je velká asi jako pomeranč.

Slováci dobře vědí, proč jsou hodní, protože výstražný výbuch ve slovenských horách by okolní země ohrozil ještě méně.

Ještě mne napadá Halič a Volyně, ale kdo ví, jaké plány s nimi ruský car má. Proč by si měl kontaminovat své budoucí území, že?!

Na Polsko nic házet nebudou, Poláci mají dost velkou armádu a jsou to, řekněme, tradiční rivalové Ruska, a rádi by si zaválčili. V Pobaltí je mnoho etnických Rusů, Maďaři se drží stranou seč mohou, Británie a Francie mají jaderné zbraně. Německo bylo, je a zase bude významný obchodní partner, Rakousko je neutrální. Obávám se, že pověstný Černý Petr je v našich, nebo v Rumunských rokou.

Myslím, že si ty raketomety Vampyr vyžereme do dna, zejména pokud by se, nedej Bože, přišlo na to, že v nich snad byli i čeští specialisté.. Tak blbí snad na Ministerstvu obrany války nejsou..

Průměrný počet slepic: 5 (12 hlasů)
Trvalý odkaz

Vážení,

několik dnů, když mám čas,  po kouskách pročítám zdejší diskusní příspěvky. Mnohdy jsou zajímavé, mnohdy velmi zajímavé, mnohdy poučné, mnohdy připomínají historické události, mnohdy osvěžují historickou paměť diskutujících. Našel jsem zde řadu původních textů, orientovaných na Vidlákův aktuální článek daného dne, tedy vyjádření vlastního názoru diskutujících ke konkrétnímu tématu. Nejvíce textů je však zaměřených jinam. Aktuální ,,Vidlákovy kydy" pravděpodobně diskutující ignorují, nevyjadřují se k uvedenému a pouze využívají Vidlákův atraktivní internetový prostor k uvedení své přezdívky ve spojitosti s textem někoho úplně jiného, o něčem nijak nesouvisejícím s obsahem článku. Mám možnost tak ocenit toho, kdo si někde jinde dal tu práci a publikoval tam nějaký svůj názor. Vidlák moudře diskusním příspěvkům nechává volný průběh. Diskusi nikdo nijak nemoderuje, i když občas se o to někdo pokusí.

Nemám osobní zkušenost s diskusemi v jiných veřejně přístupných mediích. Zřejmě v dnešní době je obvyklé opisování a šíření převzatých myšlenek, lidově někdy označené jako papouškování. Dělá to většina politiků a stačí jim to ke zvolení do funkce ve které pak hlasují výhradně jednotně podle cizích not. Dělají to obvykle herci, denně pronášejí cízí texty, aniž by byli schopni přidat něco osobního, například charisma. Mnohým to stačí, aby se objevovali pravidelně na obrazovkách a stránkách provládních medií. Je jim lhostejné, zda je diváci sledují. Dělají to libtardi všeho druhu, cizí myšlenky jsou pro ně náboženstvím. Nepotřebují hlavu? Je to tak správně?

 

Průměrný počet slepic: 4.1 (25 hlasů)

Nemyslím, že se vám úplně podařilo trefit hřebíček na hlavičku. Máte pravdu, že díky velkorysosti Vidláka je zde k dispozici prostor, který využívá skupina lidí, ze které se vytvořila svébytná komunita, která se tady denně schází. Tuto komunitu spojují podobné názory. Diskutují o nich, někdy i dost ostře. Ale tento prostor berou také jako zdroj informací. Takže když někdo sem dá odkaz na zajímavý článek nebo jej sem přímo vloží, je to především proto, že předtím prošel spoustu jiných článků a vybral co považoval za zajímavé i pro ostatní. Pokud sem někdo dá cizí text, tak jen proto, že se s ním ztotožňuje, že vyjadřuje jeho názory. Tato činnost je něčím navíc, nad obvyklou diskuzi a myslím, že většina komunity tento informační servis oceňuje, nakonec hodnocení pod příspěvky se k přebíraným článkům staví dost pozitivně. Určitě není motivací za každou cenu se zviditelnit, tady se všichni známe (tedy podle svých přezdívek) a nepotřebujeme něco dělat pouze pro svoji propagaci.

Ještě dodatek: Tady jsme alternativa. Je podstatný rozdíl mezi tím, když někdo papouškuje oficiální názory šířené masmédii, jen aby ukázal, že stojí na té správné straně a tím když někdo tady poskytne ostatním zajímavou nebo novou informaci, která není běžně dostupná, ale musí se vyhledávat nebo překládat ze zdrojů, které nejsou běžně přístupné.

Průměrný počet slepic: 5 (23 hlasů)

Běžte na měsíc okoštovat klábos na Neviditelném psovi. Tam je originality, jako zrní z ukrajiny. Tedy, pokud budete používat vlastní smysly a posílat je v plen, užijete si splašků, kopanců a nadávek, neboť zpravidla nesouzní se současnou kolaborací vůkol. Jinými slovy, nepodpoříte li pětihnus s velebením Dozimetrů, dočkáte se ponejvíce plivanců - zhusta neotřelých.

P.S. Mně ty tapety taky zrychlí rolování :-).

Průměrný počet slepic: 4.4 (14 hlasů)

In reply to by Zappova ukolébavka

Trvalý odkaz

Vaše vysvětlení přijímám. Beru na vědomí. V diskusích, tak jak jsou v této době vedeny, jsem vlastně začátečník. Jsem rád, že příspěvky zde mají často slušnou úroveň. Navíc, sleduji Vás z dosti velké dálky, tak aspoň vím, co a jak vnímáte.

 

Průměrný počet slepic: 4.8 (11 hlasů)

.. sešla se tu parta přemýšlivých lidí, kteří si přečtou aktuální Vidlákův Kyd a pak diskutují o dalších tématech, které hýbou světem. 

I já mám Vidlákovy Kydy jako "výstřižkovou službu", když FakeBook tuto funkci přestal plnit snad už před 6-8-mi roky. Dříve jsem tam chodil pro zajímavé informace a názory svých přátel. Vše důležité jsem se dozvěděl tam a nepotřeboval jsem sledovat TV či dokonce kupovat noviny a časopisy. ČT a ČRo pro mne skončily před 14-ti roky, stejně jako Reflex a Hospodářské noviny. 

Průměrný počet slepic: 4.5 (16 hlasů)
Trvalý odkaz

je v tom, že za těch skoro na den přesně třicet let našeho prokletého členství v EU jsme natolik pozbyli státní suverenity, že bez požehnání bruselského politbyra si u nás ani neuprdneme! Jsme ve svém zákonodárství a rozhodování tak brutálně svázáni unijní legislativou, stovkami smluv a závazných směrnic, že i kdyby nějaká vláda a parlament nakrásně chtěli něco změnit, jednoduše nemůže. Nemůže bez toho, že bychom byli potrestáni! Řešení jsou jen dvě: být členem EU bez ohledu na sankce a řešit si své vlastní problémy sami podle svého, nebo z EU vystoupit. Sami asi chápete, že druhá možnost je smysluplnější a rozumnější.

V tomto smyslu jsou protesty zemědělců, pokud nebudou celounijně koordinovány a nezasáhnou celou EU, jen planými gesty a výkřikem do tmy! Jsem zvědavý, kdy to pochopí i náš hospodář.

Průměrný počet slepic: 4.5 (15 hlasů)