Vítězí houževnatost...

Autor

Proč vyhráli Tálibánci nad materiálně nejvyfutrovanější armádou světa i celý jejich tálibánský rozpočet představoval možná setinu rozpočtu amerických jednotek tam na Hindukůši, tisícinu amerického vojenského rozpočtu všeobecně a sotva desetitisícinu rozpočtu USA? Proč vyhráli vousáči v sandálech i když Američané okupovali v podstatě celé území, všechno monitorovali ze vzduchu u z vesmíru, každý den někde pozatýkali nějaké Tálibánce, každý den nějakého toho povstalce zabili (zpravidla i s celou vesnicí okolo něho), měli pod svou kontrolou afghánskou vládu i afghánské elity?

Houževnatost… Ochota bojovat pořád dál, i když jim bomby zabily bratry, i když jim Velcí satani zavřeli bratrance na Guantánámo. Ochota bojovat takovým způsobem, aby se dalo bojovat i zítra. Každý den odpálit několik střel z minometů na americkou základnu, která kolem měla pět metrů vysokou zeď, nahoře ostnatý drát, reflektory i kulometné věže. V devadesáti devíti procentech případů ta střela neškodně dopadla a neudělala žádnou škodu.

Ale dělali to dvacet let. Dvacet let nechali americké kluky vyskakovat z postelí při opakovaných poplaších. Svým způsobem to bylo jako dvacetileté období dešťů. Eroze. Eroze vůle, eroze sil, eroze náhradních dílů. Dvacet let to Američanům přinášelo horentní náklady, které neodpovídaly ziskům.

Nakonec Američané neodtáhli po nějaké velkolepé, ale prohrané bitvě. Odtáhli, protože to už prostě nemělo cenu. Američané měli hodinky, Tálibánci měli čas. Američané odtáhli a vlastně toho ani nebylo moc zničeného a hodně toho po nich zůstalo. Hlavně vojenského materiálu.

Vietnamci ve své době také nemohli útočit na americké betonové pevnosti. Neměli na to dost sil. Ale mohli každou noc zkusit, jestli američtí hoši nezapomněli u bunkru zamknout dveře… Jednoho dne to vyšlo…

Už jsem tu psal, že válka na Ukrajině také není přehlídkou geniálních obkličovacích manévrů. Vojáci na frontě prostě „erodují.“ A i když se nás mééédia snaží přesvědčit o opaku, většina zranění je od šrapnelů. Průměrného frontového bojovníka zabije dron a nebo dělostřelecký granát. Videa zákopových ztečí vypadají sice efektně, ale většina vojáků prostě zemře, protože někde daleko za frontou někdo vystřelil z děla. Eroze probíhá zcela statisticky. Čím víc granátů, tím víc mrtvých. Vítězí prostá houževnatost – vítězí ti, kteří v zázemí makají jako barevní, aby na frontu dodali co nejrychleji a co nejvíc dostatek munice a nových děl. Vítězí ten, kdo se zaťatými zuby vydrží víc.

Proč to všechno píšu…

Jsme na tom úplně stejně. Bojujeme proti soupeři, který má všechny trumfy na své straně. Má média, má neziskovky, ovládá školství, pomocí dotací drží v šachu většinu podnikatelů i zemědělců… a vlastně úplně všech. Má převahu po všech stránkách.

Ale… nemá tak velkou převahu, jakou měli Američané v Afghanistánu.

Máme tendenci, chtít geniální manévr. Když se zablokuje magistrála, když se oblehne Strakovka, když přijde ta správná výzva, která lidi dostane do ulic… Nic takového nikdy nebude. I v tom Afghanistánu tvořil Tálibán jen zlomek počtu obyvatel. Většina Afghánců chtěla prostě jen žít.

Je pravděpodobné, že nikdy nebudeme mít dost sil na přímý střet. Nikdy nebudeme mít k dispozici sedm miliard ročně, abychom si vybudovali vlastní Českou televizi. Nikdy nebudeme mít k dispozici padesát miliard ročně pro nějaké svoje vlastní politické neziskovky. Nikdy nevybudujeme vlasteneckou televizi, na kterou by koukaly miliony lidí. Tálibánci také nikdy nepostavili raketové, vrtulníkové, pěší a stíhačkové vojsko pro velikou epickou bitvu.

Vítězí houževnatost. Prostě je zapotřebí nepřestat. Zatnout zuby a prostě jim do toho liberálního světa střílet šrapnely. Občas hlavou vrazit do zdi, abychom zjistili, jak je pevná, ale nikdy nezapomenout ji každý den pomočit. Eroze. Bojovat tak, aby se dalo bojovat i zítra. Bojovat tak, aby je to prostě přestalo bavit. Bojovat tak, aby toho vlastně neměli zapotřebí. Bojovat tak, aby si řekli, že jim to za to nestojí.

Bojovat zatnutými zuby, házením písku do soukolí a hlavně tím, že se na to nevykašleme. Bojovat tím, že budeme houževnatější než oni a budeme je tak dlouho pozvolna omílat, až jednoho dne povolí. Takhle to vlastně dělali i obrozenci. Také mluvili o zpuchřelém Rakousku. Také čekali, až to vídeňskou kliku přestane bavit. Chovali se, jako by měli k dispozici celou věčnost.

Dnes je první neděle v měsíci, to obvykle děkuji. Ani tentokrát to nebude jinak.

Děkuji všem, kteří jsou houževnatí. Děkuji všem, kteří přijeli na všechny demonstrace, kteří jezdili podporovat ty své na soudy, kteří přivádějí do sálů další lidi. Děkuji všem, kteří šíří myšlenky alternativy, kteří tomu dávají čas a úsilí. Nejvíc děkuji těm, kteří to dělají každý den a nikdy nevynechají.

Děkuji všem kteří podporují Vidlákovy kydy. Děkuji všem, kteří sáhnou do vrecka, kterým není lhostejný osud tohoto národa, kteří jsou ochotni bojovat, i když mají lliberálové všechny trumfy v rukou. Děkuji všem, kteří jsou ochotni snášet i ty malé výsledky a malá vítězství a kteří necouvnou, když jsou svědky nějaké té prohry. Voda neprorazí kámen silou, ale četností a dlouhodobostí svého působení. Děkuji všem, kteří to chápou a jsou i přes všechny překážky bojovat dál.

Děkuji každému, kdo projevil občanskou odvahu i občanskou neposlušnost. Protože neposlušnost není náš problém. Náš problém je poslušnost. Brzy bude totiž zapotřebí zase bojovat.

Přátelé, pokud mě chcete podpořit v mém Vidláckém úsilí a podpořit vlastní národní občanskou společnost, prosím pošlete dar Institutu českého venkova. Každý, kdo pošle alespoň 350,- Kč, může si na oplátku vyžádat knihy, trička, samolepky a odznaky z nabídky.

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.8 (331 hlas)

Komentáře

Trvalý odkaz

ruský voják versus americký voják

Průměrný počet slepic: 4.9 (168 hlasů)

a charakterizují dva naprosto odlišné světy a přitom dva kapitalistické státy! Není potřeba mít fištrón Einsteina, abychom pochopili, který má budoucnost a který degeneruje! A také koho z nich máme za kámoše a s kterým jsme vykopali válečnou sekeru. Pokolikáté a zase blbě. Marně vzpomínám, co dobrého k nám po roce 1900 přišlo z Německa, Francie, VB a USA.

Průměrný počet slepic: 4.9 (86 hlasů)
Trvalý odkaz

Ukázalo, se že vstup na Ukrajinu a zahájení 3. světové války neměl Macron ze své hlavy! A do toho Scholz vypustil utajované vojenské informace! Klub „ochotných“ sebevrahů má už 5 členů!

Pokud Ukrajina prohraje, bude NATO ve válce s Ruskem! Americký ministr obrany to prohlásil při kongresovém slyšení a olej do ohně přilil i premiér francouzské vlády, který potvrdil Macronova slova o připravenosti vyslat vojáky na Ukrajinu! Olaf Scholz navíc prozradil, že vojáci Francie a Británie už obsluhují na Ukrajině raketové systémy dlouhého dosahu! A již čtvrtá země potvrdila připravenost k vyslání vojsk na Ukrajinu!

Vstup armád zemí NATO na Ukrajinu je již vlastně jen otázkou velmi krátké doby, protože nyní to vypadá, že každý den se najednou uvolňují informace, které vlastně ukazují, že Ukrajina stojí před porážkou a nyní se už hledají jen důvody a omluvy před širokou a do značné míry zmatenou západní veřejností, že namísto hrdinné ukrajinské armády bude muset proti Rusům bojovat kontingent vojáků z několika zemí NATO.

Pondělní zemětřesení, které svým výrokem o možnosti vyslání vojsk NATO na Ukrajinu odpálil francouzský prezident Emmanuel Macron totiž má pokračování a premiér francouzské vlády Gabriel Attal potvrdil, že Francie chce na Ukrajinu vyslat vojáky, a to k účelu výcviku vojáků AFU, k obsluze PVO systémů a k ostraze několika míst ukrajinské hranice. Macronovo a nyní i Attalovo prohlášení spustilo klasickou konceptuální lavinu, kterou dobře známe a říká se jí rovněž veřejná objednávka.

Cílem vypouštění těchto informací v lavině je navodit u veřejnosti dojem, že již je nejen rozhodnuto, ale vlastně se nic neděje, vlastně je to správně a vlastně se to mělo udělat dávno. Je to v podstatě humpolácké posouvání Overtonova okna, kdy se okno namísto opatrného posouvání rovnou na hulváta vytrhne z pantu, spustí se obrovský řev, veřejnost se zaplaví zoufalými obrázky, neštěstím a semknutými zmrdy, kteří najednou pláčou, že je potřeba udělat vše, aby se zabránilo nejhoršímu. A doslova na hulváta se tak vyrvané Overtonovo okno nasadí na nemyslitelnou díru ve zdi, která vede rovnou na bitevní pole a do války na Ukrajině. A přesně tohle se začalo dít tento týden.

VIDEO: Pokud Ukrajina padne, bude NATO ve válce s Ruskem!….2. března 2024👉 @cz24news

https://cz24.news/moskva-je-na-nohou-po-austinove-vyroku

Průměrný počet slepic: 4.8 (123 hlasů)

https://cz24.news/moskva-je-na-nohou-po-austinove-vyroku-v-kongresu-ukazalo-se-ze-vstup-na-ukrajinu-a-zahajeni-3-svetove-valky-nemel-macron-ze-sve-hlavy-a-do-toho-scholz-vypustil-utajovane-vojenske-informace-klub/

Průměrný počet slepic: 4.7 (31 hlas)

In reply to by Jarda z Brna

Trvalý odkaz

Není. URL, kterou jste uvedl, je jiná - úplná.

A ta funguje, takže za ni děkuji.

Průměrný počet slepic: 1.8 (5 hlasů)

https://cz24.news/moskva-je-na-nohou-po-austinove-vyroku-v-kongresu-ukazalo-se-ze-vstup-na-ukrajinu-a-zahajeni-3-svetove-valky-nemel-macron-ze-sve-hlavy-a-do-toho-scholz-vypustil-utajovane-vojenske-informace-klub/

Průměrný počet slepic: 4.6 (23 hlasů)

To je přesně ten důvod, proč je lepší dávat celé přetisky článků, když už se o tom tématu někdo rozhodne ostatní diskutující informovat a vyzívá tak ostatní k diskusi o daném tématu.

Jak prosté: "není článek, není téma > není o čem diskutovat"

Průměrný počet slepic: 4.5 (22 hlasů)

Zmizelé články lze najít na web.archive.org takže tady je: http://web.archive.org/web/20240302090454/https://cz24.news/moskva-je-na-nohou-po-austinove-vyroku-v-kongresu-ukazalo-se-ze-vstup-na-ukrajinu-a-zahajeni-3-svetove-valky-nemel-macron-ze-sve-hlavy-a-do-toho-scholz-vypustil-utajovane-vojenske-informace-klub/

Průměrný počet slepic: 4.9 (9 hlasů)

Článek existuje i mimo archiv - ale pokud je zájem ho sdílet, je potřeba zkopírovat celou URL adresu až do otazníku nebo křížku - ne její část, to pak nebude fungovat.

Průměrný počet slepic: 3.3 (10 hlasů)

vo co go ???

Průměrný počet slepic: 3.1 (7 hlasů)

Jde o to, že bez správného odkazu se na článek přímo nedostanete.

Průměrný počet slepic: 2.9 (7 hlasů)

Protože jsem byl obviněn za "tapetování". Byl jsem dokonce označen za "krysu" a "trolla" který byl vyslán na náš web z účelem zničit Vidlákovy Kydy! Teď málokdy dávám přetisknutý celý článek. Většinou jen úryvek a na konci uvádím webovou stránku zdroje. Samozřejmě to má jak jste minule výstižně popsal pane Mimaka za následek že zmiňovaná webová adresa může zmizet anebo bude již nesprávná

Průměrný počet slepic: 4 (25 hlasů)

Je to tak, Antoníne - u mě to sice se stránkou funguje, ale asi ne u všech. Taky už pokud možno nedávám celý článek jen proto, aby někdo "nedržkoval", i když je obsah důležitý. Je to tu rozdělené, někteří by ho uvítali, jiní nadávají..., tož když je to delší, dělám kompromis. 

Průměrný počet slepic: 5 (17 hlasů)

Každý je povinen se řídit jen sedmi Vidlákovými pravidly diskuse a kdo je nečetl, nebo neumí číst, ať si je nechá někým přečíst! Není přece ni jednoduššího, než diskusní příspěvek, který my považujeme za blábol nebo tapetování, jednoduše ignorovat. Jak prosté, milý Watsone!

Průměrný počet slepic: 4.6 (23 hlasů)

Jste můj "poetický a básnický anděl strážný"  :-)

kouzelny basnik Zauber

Průměrný počet slepic: 5 (6 hlasů)

Ono by stačilo jen dát správnou URL, popř. ji skrýt do odkazu. To by Mája nepochybně zvládla.

Průměrný počet slepic: 2.9 (16 hlasů)

No, dávala jsem vždy odkaz, který otevřít šel - ale viděla jsem, že jsou zde i takové, které se musí zkopírovat do adresního řádku.., tak jsem si to taky zjednodušila (divný je, že já to otevřela i s tím prvním - a Antilibtarde, ale otevřela jsem to i s těmi dalšími, které sem pak dali Jarda z Brna, Host a iw23...).

Takže ještě jednou:          https://cz24.news/…ub/

Průměrný počet slepic: 4.4 (9 hlasů)

Děkuji, takto to nyní už funguje.

Co se týče toho, že Vám fungovala i nekompletní adresa, tak pokud už jste měla stránku otevřenou, mohla být automaticky doplněna - to jsou ty vymoženosti moderních prohlížečů.

Průměrný počet slepic: 2.8 (9 hlasů)

- ruské základny a muniční sklady! Na uniklé nahrávce špičky Luftwaffe plánovaly, jak řídit přes německou armádní družici rakety Taurus proti ruským cílům skrze středisko výrobce raket, aby z útoku nemohla být obviňována německá armáda a vláda v Berlíně! Rusové zveřejněním nahrávky zřejmě zabránili III. sv. válce!

Ředitelka ruské televizní stanice RT Margarita Simonyan publikovala v pátek na ruské sociální síti VKontakte na svém kanálu uniklou nahrávku konferenčního telefonického rozhovoru špiček německých ozbrojených sil, jak se domlouvaly na tom, jak zajistit navigaci a řízení raket Taurus z letiště Büchel Air Base německé Luftwaffe způsobem, aby Moskva nemohla obvinit německou armádu a tím pádem německou vládu z přímé intervence německých ozbrojených sil proti Ruské armádě na Ukrajině.

Uniklý rozhovor nahrála ruská vojenská rozvědka GRU, zřejmě 11. oddělení kybernetických operací, a to díky zranitelnosti komunikační platformy Webex. Německá vláda nařídila platformě X/Twitter blokování nahrávky pro německé uživatele sociální sítě [1], přičemž německá vláda již nepřímo potvrdila pravost nahrávky a kancléř Olaf Scholz nařídil vyšetřování události, protože německá média už od víkendu shodně tvrdí, že se jednalo o akci za zády kancléře, bez jeho vědomí a zřejmě šlo o operaci na podnět amerických a britských tajných služeb.

Německá armáda v uniklé nahrávce plánovala údery raketami Taurus na Krymský most a ruské základny!

Simonyanová na své stránce na sítí VKontakte zveřejnila [2] přepis telefonátu z 19. února v délce více než 38 minut a uvedla, že jeho účastníky byli šéf německého letectva (Luftwaffe) generál Ingo Gerhartz, zástupce náčelníka generálního štábu pro speciální operace, brigádní generál Frank Graefe a další dva lidé. Krátce poté Simonyanová zveřejnila na svém kanálu Telegram zvukový záznam diskuse i v němčině. Výše jsem pro vás připravil video s nejdůležitějším výřezem nahrávky s českými titulky, kde zaznělo to nejdůležitější.

Důstojníci diskutovali o operačních a zaměřovacích detailech raket dlouhého doletu Taurus, o jejichž vyslání na Ukrajinu Německo debatovalo, jako by to již bylo dohodnuto – a o tom, jak zachovat věrohodné popírání, aby se Německo vyhnulo překročení “červené linie” přímé účasti Německa ve válce s Ruskem.

Vysoké šarže Luftwaffe se domlouvaly, jak zamaskovat před Rusy navádění raket Taurus na ruské cíle z německé letecké základny....        celé zde:  https://aeronet.news/…um/

Průměrný počet slepic: 5 (13 hlasů)

Simonyanová zveřejnila rozhovor mezi německými vojenskými důstojníky o vojenské pomoci Ukrajině a raketovém útoku na Krymský most.
Ministerstvo obrany Spolkové republiky Německo zahájilo vyšetřování.
Novaja Gazeta Evropa,  2. března 2024

Ráno 1. března Simonyanová na svém osobním kanálu Telegram napsala, že jí "spolubojovníci v epoletách" předali 40minutový zvukový záznam, na kterém údajně "vysocí důstojníci Bundeswehru diskutují o tom, jak budou bombardovat Krymský most". Šéfka Ruské televize RT se obrátila na německého velvyslance, ministra zahraničí a kancléře Olafa Scholze osobně: "Jak tomu rozumíte? Není nyní čas, aby Rusko Německu aktivně připomnělo, jak naposledy pro Německo dopadlo bombardování ruských mostů?".

O pět hodin později Simonyanová uvedla, že na příspěvek na Telegramu nedostala žádnou odpověď, a zveřejnila přepis rozhovoru v ruštině, který se podle ní uskutečnil 19. února. Později zveřejnila i zachycený originál odposlechu. Podle šéfredaktorky RT se rozhovoru zúčastnili Frank Grefe, vedoucí oddělení operací a cvičení Velitelství vzdušných sil Bundeswehru, Ingo Gerhartz, inspektor BBC Bundeswehru, Stefan Fenske, zaměstnanec střediska leteckých operací Velitelství vzdušných sil Bundeswehru, a zaměstnanec téhož oddělení jménem Frostedte.

Z materiálu RT vyplývá, že německá armáda hovoří o možnosti dodávek Taurusů na Ukrajinu. Na začátku rozhovoru vysvětlují, že se mají sejít s německým ministrem obrany Borisem Pistoriem kvůli diskusi kolem dodávek raket. "Vše je třeba projednat, abychom mohli začít pracovat na této otázce. Zatím nevidím, že by bylo naznačeno, kdy tyto dodávky začnou. Nedošlo k tomu, že by kancléř řekl: 'Chci informace hned a zítra ráno se rozhodneme'. To jsem neslyšel. Naopak, Pistorius hodnotí celou tuto diskusi: "nikdo neví, proč spolkový kancléř tyto dodávky blokuje".

Při diskusi o hypotetických dodávkách Taurusů Kyjevu se německá armáda snaží odhadnout, na které cíle by s nimi Ukrajinci plánovali zaútočit, podle čehož jmenuje muniční sklady a Krymský most. Na nahrávce, kterou přeložila RT, se důstojníci dohadují o účinnosti raket zasáhnout most:
Fenske: Rád bych řekl ještě jednu věc o zničení mostu. Intenzivně jsme se touto otázkou zabývali a bohužel jsme dospěli k závěru, že vzhledem k velikosti mostu nemusí stačit 10 nebo dokonce ani 20 střel.
Gerhartz: Existuje názor, že Taurus by mohl uspět při využití francouzské stíhačky Dassault Rafale.
Fenske: Podaří se jim pouze udělat díru a poškodit most.
Němečtí důstojníci také zvažovali, jak dlouho by mohl trvat výcvik pilotů AFU a zda by bylo možné vyměňovat si informace s Ukrajinou prostřednictvím výrobců raket MBDA, aby Německo nepůsobilo jako přímý účastník konfliktu.

Rozhořčení ruského ministerstva zahraničí

Ruský ministr zahraničí Sergej Lavrov v komentáři k informacím o zachyceném rozhovoru uvedl, že "tvář našich kolegů z NATO je úplně 'na dně'": "Už jsem se zmínil, že s jistotou víme o účasti vojáků NATO, kteří se maskují buď jako žoldáci, nebo jako lidé, kteří nepatří k ozbrojeným silám aliance." 
"Hovořilo se o tom, zda lze rakety navádět na dálku, aniž by byla obsluha na Ukrajině. Jeden z generálů řekl, že by se stále jednalo o přímé nasazení.

Mluvčí ruského ministerstva zahraničí Maria Zacharovová požadovala od Německa rychlé vysvětlení. "Pokusy vyhnout se odpovědi na otázky budou považovány za přiznání viny," napsala ve zprávě na Telegramu.

Je nahrávka pravá?
Po zveřejnění RT zaslala největší německá média žádost německému ministerstvu obrany, ministerstvo brzy začalo prověřovat zprávy o možném odposlechu online konference vysokých důstojníků německého letectva.
Ministerstvo obrany později potvrdilo ARD, že konverzace byla zachycena, ale uvedlo, že zatím nemůže s jistotou říci, zda nebyl zvukový záznam před zveřejněním Ruskou televizí pozměněn. Kancléř Scholz oznámil důkladné prošetření informací o uniklé vojenské diskusi.
Při prvotní analýze byl zvukový záznam kvalifikován jako autentický, píše Spiegel s odvoláním na zástupce ministerstva obrany. Publikace upřesňuje, že falšování rozhovoru pomocí umělé inteligence "bylo do značné míry vyloučeno".

Mluvčí Bundeswehru anonymně sdělili ZDF, že se rovněž domnívají, že nahrávka je autentická, ale zatím ji nemohou důkladně ověřit.
Podle německé tiskové agentury je zachycený rozhovor pravý, uvedl německý list Berliner Zeitung. Vojáci pravděpodobně komunikovali prostřednictvím webové konferenční platformy Webex.

Co říká oficiální Berlín o dodávkách Taurusu
Německý kancléř Olaf Scholz 26. února prohlásil, že nechce Kyjevu předat střely Taurus odpalované ze vzduchu. Uvedl také, že si nepřeje situaci, kdy by se německé odborné znalosti přímo využívaly k útokům na ruské cíle, uvedl Focus. Scholz rovněž poznamenal, že otázka dodávek raket Taurus z Německa není pro Ukrajinu rozhodující.

Rheinische Post poznamenává že roste tlak na kancléře, aby Německo poskytlo Kyjevu rakety TAURUS a to jak ze strany vládnoucí koalice, která zahrnuje Sociálnědemokratickou stranu Německa, Zelené a Svobodnou demokratickou stranu tak od opozičního bloku konzervativních stran CDU/CSU.

Scholz vysvětlil odmítnutí dodávek řízených střel Kyjevu tím, že by Ukrajina mohla tento výkonný zbraňový systém použít k útokům na cíle hluboko uvnitř ruského území. Na setkání s obyvateli Drážďan 29. února tak kancléř zdůraznil: "Taurus má dolet 500 kilometrů, a pokud by byla raketa použita nesprávně, mohla by zasáhnout cíl někde v Moskvě."

Průměrný počet slepic: 5 (8 hlasů)

Německý ministr obrany k úniku informací: Diskuse o scénářích neznamená, že dáme Kyjevu rakety Taurus
3. března 2024

MOSKVA (Sputnik) - Německý ministr obrany Boris Pistorius v neděli prohlásil, že zvukový záznam zveřejněný ruskými médii ukazuje, jak němečtí vysocí důstojníci diskutují o "různých scénářích" událostí, nikoliv o plánech, a jejich rozhovor neznamená "zelenou" k předání raket Taurus Ukrajině.
"Důstojníci dělali to, k čemu tu byli: přemýšleli o různých scénářích, aniž by jakkoli plánovali. Nemělo by být pochyb: neznamenalo to a neznamená to zelenou pro použití raket Taurus - ani od německého kancléře Olafa Scholze, ani ode mne," řekl Pistorius během zvláštního vystoupení ke zveřejněné zvukové nahrávce.
Vyjádřil také naději, že první výsledky vyšetřování zvukové nahrávky budou hotové začátkem příštího týdne.
"Zatím nejsou k dispozici žádné konečné výsledky vyšetřování. Očekávám, že se objeví během prvních dnů příštího týdne," řekl Pistorius během zvláštního projevu k uniklé zvukové nahrávce.

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)

Putin varuje před jadernými zbraněmi - Scholz prozradil, že britští vojáci na Ukrajině se podílejí na obsluze raket.
Stephen Bryen, 1. března 2024

V pondělí 26. února německý kancléř Olaf Scholz prohlásil, že Německo neposkytne Ukrajině své řízené střely dlouhého doletu Taurus, protože by to vyžadovalo vyslání německé obsluhy.  Museli by ji tam poslat stejně tak, jako to udělali Britové, kteří tam obsluhují řízené střely Storm Shadow odpalované ze vzduchu.

Britové se rozkřičeli a obvinili Scholze z "flagrantního zneužití zpravodajských informací" - to znamená, že Scholz potvrdil to, co už všichni vědí, že důstojníci a vycvičený personál NATO na Ukrajině obsluhují zbraně, jako jsou systémy protivzdušné obrany Patriot a NASAM, raketový systém s vícenásobným odpalováním HIMARS, britsko-francouzské řízené střely Storm Shadow (ve Francii SCALP-EG) a mnoho dalších složitých zbraní poskytovaných Ukrajině.

Skutečný počet příslušníků ze zemí NATO na Ukrajině není znám, ale není pochyb o tom, že jsou tam ve velkém počtu a pocházejí ze Spojených států, Velké Británie, Francie, Polska a dalších zemí. Když jsou tito "dobrovolníci" zraněni nebo zabiti, je zamlžováno, co se s nimi stalo, a jejich role jsou často uváděny jako zdravotnické nebo sociální. V poslední době se jejich bojové postavení, alespoň v USA, začíná přiznávat.

Putin 29. února přednesl každoroční dvouhodinový projev o stavu národa. Varoval, že vyslání vojsk NATO na Ukrajinu může znamenat riziko jaderné války. Putin tak částečně reagoval na prohlášení francouzského prezidenta Emmanuela Macrona o tom, že NATO posílá na Ukrajinu vojáky, aby odvrátilo ruské vítězství. Zatímco Macronovo prohlášení nezískalo mezi vedoucími představiteli EU žádnou odezvu, skutečnost, že se o vyslání vojsk otevřeně diskutovalo na fóru EU, zjevně zvýšila napětí mezi NATO a Ruskem.

NATO již nějakou dobu eskaluje konflikt na Ukrajině, údajně proto, aby pomohlo Ukrajině vyhnat Rusy z ukrajinského území. Většina důkazů však svědčí o tom, že NATO usiluje o základny pro své síly a zbraně namířené proti Rusku. Podle deníku New York Times mají USA na Ukrajině u hranic s Ruskem již 12 základen CIA.

NATO zároveň energicky prosazuje změnu režimu v Moskvě. Časopis Wired nyní odhalil, že USA vyvinuly speciální technologii ke sledování mobilních telefonů Putinových zaměstnanců a spolupracovníků s cílem určit Putinovu polohu.

Tyto informace by měly minimální hodnotu, pokud by jejich záměrem nebyl atentát na Putina. Skutečnost, že se USA a NATO s pomocí Ukrajinců hluboce podílely na likvidaci ruských vůdců (i vojenských velitelů), bezpochyby naznačuje, že změna režimu byla ještě důležitější než porážka Ruska na bojišti. Victoria Nulandová tento týden prohlásila, že Putinovo Rusko "není Rusko, jaké si přejeme".

Není pochyb o tom, že Putin chápe, že je cílem operací vedených NATO.  Pokusů o zabití Putina byla již celá řada. Jedním z nich byl útok kamikadze dronu na jeho kancelář v Kremlu. Vzhledem k odhalením o přesném určení Putinovy polohy je pravděpodobné, že cílem útoku bylo jeho zabití (s připsáním odpovědnosti Ukrajině, nikoli NATO).

Při jiném incidentu, šest let před speciální vojenskou operací na Ukrajině, se Putinova limuzína nacházela na moskevském okruhu, kde byla čelně napadena. Putinův řidič byl zabit, ale Putin sám v autě nebyl. Ne všechny zpravodajské informace jsou spolehlivé.

Putin si dává pozor, aby nešel po vedoucích představitelích NATO nebo, když na to přijde, po ukrajinských představitelích. Když vedl jednání a snažil se vyřešit ukrajinský zmatek, bývalý izraelský premiér Naftali Bennett mluvil se Zelenským, který se obával, že ho Putin nechá zabít. Poté Bennett hovořil s Putinem a Putin se zavázal, že Zelenskij je v bezpečí a Rusko se ho nedotkne.  Zdá se, že Bennettova dohoda o ochraně Zelenského dosud fungovala.

Západní zpravodajské agentury, think-tanky i samotná Ukrajina uvádějí, že situace na Ukrajině je velmi špatná a Ukrajina by mohla být v příštích třech měsících poražena. To Evropany znepokojilo a je to skutečný důvod, proč Macron pomohl zorganizovat mimořádné zasedání EU v Paříži.

Na této schůzce se zdánlivě Evropané zavázali, že Kyjevu dodají zbraně dlouhého doletu, ale Němci nesouhlasili, pokud jde o rakety Taurus. Lze se domnívat, že se Němci obávali reakce Ruska, nebo dokonce že Rusové německou vládu výslovně varovali, že vstupuje do nebezpečné zóny, aniž by z ní měla zajištěn bezpečný návrat.

Politika NATO by měla být urychleně přehodnocena. Pokud je NATO skutečně proti vyslání vojáků na Ukrajinu, nemá již věrohodné možnosti jak popřít vojáky, kteří již na Ukrajině jsou. Britové mají pravdu v tom, že Scholz svým prohlášením o britských jednotkách obsluhujících na Ukrajině rakety Storm Shadow vypustil džina z lahve. To, co bylo skryto ve zpravodajských kanálech, je nyní venku.

Ruské znepokojení nad tímto nasazením a nad zbraněmi vyslanými na Ukrajinu, z nichž některé míří pouze na ruská města, roste. Putinovo připomenutí, že Rusko disponuje jadernými zbraněmi, jeho varování, že pokud NATO zaútočí na Rusko je Rusko připraveno použít jaderné zbraně, naznačují, že politická snesitelnost hrozeb NATO vůči Rusku překročila kritickou červenou linii.

Tajné ruské materiály z let 2008 až 2014 odhalují, že ruský práh pro použití taktických jaderných zbraní není vysoký. Dokumenty, naznačují ruskou připravenost sáhnout k jaderným zbraním již na počátku takového konfliktu. Jak by se to mohlo týkat Ukrajiny, je čistě spekulace - ale čím více NATO zvyšuje hrozbu pro ruské území, nebo dokonce plánuje provokace a invazi, je to téma, kterým se ruští představitelé zjevně zabývají.

Samotné NATO není na válku s Ruskem v žádném případě připraveno.  Dnes je na tom mnohem hůře než před válkou na Ukrajině, protože NATO odeslalo na Ukrajinu životně důležité zbraně, čímž samo sebe připravilo o klíčové obranné prostředky, jako je munice, obrněná technika a rakety. Ještě horší je, že vedoucí představitelé NATO a bývalí vedoucí představitelé (jako je Boris Johnson) pokračují v provokování Rusů a stupňují napětí. NATO se nemůže bránit konvenčnímu útoku a už vůbec ne takzvaným taktickým jaderným zbraním.

 
-------------

Stephen Bryen působil jako personální ředitel blízkovýchodního podvýboru senátního výboru pro zahraniční vztahy USA a jako náměstek ministra obrany pro politiku. Tento článek byl publikován na jeho serveru Weapons and Strategy Substack a také v Asia Times.

Průměrný počet slepic: 4.9 (63 hlasů)

Scholz se nejspíš zalekl nedávného vyjádření Putina o porušení smlouvy, které se týká Německa, že se nesmějí účastnit čehokoliv vojenského proti Rusku. Měl by to totiž celé na triku.

Průměrný počet slepic: 4.8 (17 hlasů)

že vůbec nic nevíme o veřejném mínění občanů KoZa o konfliktu na Ukrajině. Co si myslí většina o příčinách, o podpoře a pomoci svých vlád Ukrajině, o militaristických kecech svých premiérů? Opět a zase, po milionkráté tu máme doslova školní příklad toho, že řeči o svobodě slova, o tomto základním kameni svobody a lidských práv, jsou pošlapány a zadupány do země těmi, kteří mají moc a vládu jen proto, že jsou bohatí!

Průměrný počet slepic: 5 (31 hlas)

Průměrný počet slepic: 4.9 (10 hlasů)
Trvalý odkaz

Fialová NErovnice

Průměrný počet slepic: 4.9 (95 hlasů)

investovala za uplynulých třicet let do cyklostezek, rozhleden, galerií, revitalizace parků, městského mobiliáře a podobných sice užitečných, ale zbytných projektů a kolik do nájemních obecních bytů pro mladé rodiny? Kolik miliard vlády vrazily do politických neziskovek a neziskovek, které se tak jen tváří? Kolik že desítek miliard nás stojí konflikt na Ukrajině? Kolik bilionů nás ještě bude stát vláda libtardů, fašistická zvůle Bruselu, podpora války na Ukrajině, rusofóbie a servilita vůči US?

Průměrný počet slepic: 4.8 (43 hlasů)
Trvalý odkaz

     tak z toho, co tady Dan napsal plyne, že žádné traktory v Praze už nebudou, žádný radikální řez se nekoná, žádné bouchnutí do stolu také nebude, pondělní protest ztratil na významu a opět z toho bude jen takové šmrdlání a šudlání, z kterého má vláda srandu. Zase je to jenom myš, která řvala. Zase jenom takové švejkování. Stručně bych to shrnul, že revoluční potenciál byl promrhán a důvěra v jakoukoliv snahu o změnu zase o něco poklesla. Mnoho, velmi mnoho lidí bude zklamáno, nad dalšími snahami o změnu mávnou rukou a řeknou si, že to nemá cenu a rezignují. Česká nátura opět zapracovala. Bohužel. Tak holt zase nic. Musíme vydržet do voleb na podzim příští rok a doufat, že Češi si zase nenechají vymýt mozky mejnstrýmem a pošlou pětidemolici do horoucích pekel. Ale upřímně - vůbec tomu nevěřím. Vidím to na vládu pětidemolice i v příštím volebním období. Bohužel. 

     Proč my Češi jsme pořád takoví poserové? A když už se konečné k něčemu odhodláme, tak z toho uděláme jen komedii nebo frašku. 

    Všem přeji hezkou neděli. 

Průměrný počet slepic: 4.8 (54 hlasů)

     uniká mi význam toho, co jste chtěl říct. Můžete to trošku rozvést? Díky. 

Průměrný počet slepic: 3.6 (16 hlasů)

kolik by bylo za "blokování" Práglu? Nezapomínejme s kým máme tu čest...

Průměrný počet slepic: 4 (31 hlas)

     že by poslali 850 majitelů traktorů do tepláků? No v týhle prodaný republice je všechno možný. Asi nebudete daleko od pravdy. Nicméně si myslím, že potenciál pondělního protestu měl být využit mnohem radikálněji. To je můj názor. 

Průměrný počet slepic: 4.7 (40 hlasů)

režim nepošle 850 majitelů traktorů do tepláků. Vyberou si pár obětních beránků a zbytek naprosto zničí finančně a psychicky. Před protestem už posílal kápo-regime na neposlušné kontroly. A postupně obejdou všechny! Jejich děti se najednou zhorší ve školách, ty které jsou na středních budou vyloučené. Ženy přijdou o práci. To už známe z minulosti! My jim nepomůžeme, máme svých starostí dost. 

Jinak naprosto souhlasím s tím co jste napsal výše. 

Pro Daniela: nevěřím, že my máme čas a oni hodinky. (to mlel dokola Ándor Š) Naši předkové toho spoustu vybudovali a proto máme co ztratit. Afghánci nemají krom ovcí a koz ani domy, jen přístřešky. Úspěšně bojovat může jen ten, kdo nemá co ztratit. Pak už je jedno jestli ztratím i život když už nic jiného nemám, jen víru v nějakého Boha a je tu šance mít se líp tady nebo u něho . My jsme jiné nátury my vyměníme duši za majetek, protože mnoho z nás raději pláče ve Ferrari než by se smálo v autobuse. My posuzujeme druhého podle majetku a ne podle toho jaký je charakter a člověk. Já tu hru taky hraju. Nevím jestli musím, ale hraju. My co nesouhlasíme jsme atomizovaní a ti co nás mačkají nám ubližují v klanech. S naší náturou se nikdy nesemkneme k odporu, v tom má Chandra pravdu. K odporu se staví ti kterým umírají děti hladem. Do té doby žereme zbytky a pijem vodu z louží. Je však potřeba s nespravedlností bojovat stejně jako s hloupostí svojí i ostatních. Je naší povinností to zkoušet. V tom bezvýhradně souhlasím. Asi musíme začít zgruntu znova, toto už je asi nereformovatelné. Jsme autobus řítící se z prudkého kopce a s rozbitýma brzdama a výměna řidiče nepomůže. Musíme postavit nový a jiný bus a tím myslím ty přeživší. 

Všem přeju krásnou, pohodovou a třeba i požehnanou neděli.

Průměrný počet slepic: 4.9 (47 hlasů)

Vybrali by si oběť, tak jako už ukázali jak to umí. A do toho se nikomu nechce, nedivím se. No a Afghánistán? Vzpomeňme ještě Vietnam, Sýrii. Americká armáda je zřejmě nejzbabělejší armádou světa. Umí "bojovat" jen pokud vše probíhá podle jejich scénaře. Několik km vysoko shodí bombu a mažou zpátky. Jenže jestli to má být boj muže proti muži, utečou až se za nimi práší, šak se podívejte na úprk amerických vojsk z Saigonu ...No a vojenská věda říká, že tam kde nevstoupí noha pěšáka, tam není žádné vítězství. Bomb můžete shodit kolik chcete...a to je důvod porážky americké armády i v Afghánistánu. 

Průměrný počet slepic: 4.7 (28 hlasů)

In reply to by Děda Čestmír

Trvalý odkaz

zbabělí loupežníci. Už sto let nepřetržitě někde bojují, ale přesně tak, jak píše Tonda. Podle, zákeřně, zbaběle a nelítostně. Kolik už vedli válek, kolik z nich na férovku vyhráli a jaké měli ztráty? Ani desetinu toho, kolik ztratili Sověti ve Velké vlastenecké válce.

Průměrný počet slepic: 4.8 (29 hlasů)

vidím to stejně. Možná je to tím, že žijeme více jak 70 let v míru a relativním klidu. Máme co jíst, máme kde bydlet a nevíme co je to strádání a válka. Jsou mezi námi sice tací, co opravdu strádají a musí bojovat o ten žvanec každý den, ale takových je menšina. Více nás žije v klidu a dostatku. Pro každého není prioritou dovolená u moře, večírky, značkové hadry a na to skromné živobytí stále ještě máme, tak proč bychom vyráželi do ulic a protestovali? Co když by jediným výsledkem bylo, že nám vezmou i to málo, co máme? A stejné je to i se zemědělci. Většina jich na tom není tak zle, aby nemohlo být ještě hůře a ti, co na tom opravdu špatně jsou, jedou do Prahy, postaví své traktory způsobně na krajnice, aby nepřekáželi, vykřiknou nějaká hesla a když to nemá žádný účinek, jedou domů a čekají, zda bude hůře, nebo to nějak dopadne. Ještě stále neryjeme nosem v zemi a tak nějak přežíváme.

Průměrný počet slepic: 4.9 (36 hlasů)

     Jediná politická vlastenecká strana má okolo 12℅. A strana, která nás tady za kovidu šikanovala nehorázným způsobem má 35℅. Češi jsou prostě spokojení s tím málem, závidí Němcům 4x vyšší platy, remcaj a držej hubu a krok. Češi už po staleti prokazují, že nad sebou potřebují diktátora a bič. A jak řekl kdysi v minulosti jeden neblaze proslulý německý voják (a měl bohužel pravdu) Češi si neumí vládnout sami. 

Průměrný počet slepic: 3.9 (44 hlasů)

Dokud se opozice nesjednotí tak jak to dokázala ukázkově pětidemolice tak se situace nezmění. 

A jelikož se  opozice nikdy nesjednotí , jedna strana  bude házet na druhou špínu  a tvrdit jak jen ona je ta JEDINÁ VLASTENECKÁ STRANA s její jedinou pravdou!

TAK TU PĚTIDEMOLICI BUDEME MÍT ZASE!!! 

MÁME TO CO SI ZASLOUŽÍME A TO SE NEZMĚNÍ !!!

Průměrný počet slepic: 4.8 (32 hlasů)

Souhlasím, že opozice je rozdrobená, ale nemůžeme za to trochu my? Když totiž všichni zatneme zuby a hodíme to ve volbách Okamurovi, tak najednou bude parlamentní opozice sjednocená a silná. Budu asi dost tvrdý, ale opoziční strana, která nedokáže před volbami udělat koalici s SPD, tak to ona je příčinou tohoto problému. A když už stejně dostanu spoustu jednoslepičáků, tak si troufnu říct, že to největší zlo pro alternativu jsou různí Rajchlové a Konečné. Pokud nedokážou nebo nechtějí spolupracovat s Okamurou, tak jsou zde zbyteční. Netěší mě to, ale toto je prostě realita kterou si musíme přiznat jinak sjednocení nikdy nebude (když ho nebudeme vyžadovat my voliči)

Průměrný počet slepic: 4.3 (34 hlasů)

Když mi hoří barák, tak nebudu čekat až přijedou profesionální požárníci nebo dobrovolní hasiči, ale vezmu zavděk každým sousedem co přispěchá s kýblem vody.

Až budeme mít v parlamentu "významnou většinu" bude dost času na jemné diskuse o tom kdo je "levice" a kdo "pravice". Stačilo by prosadit zákon o referendu a zbytek nechat na lidech. Ale kromě SPD se ani strany na alternativě o referendu nijak pozitivně nevyjadřují, pro mě to je varování!

Průměrný počet slepic: 4.7 (24 hlasů)

všechno je to o tom, jak má každý občan nastavené svoje životní, rodinné a existenční priority! Seřadíme-li si je od jedné, nejdůležitější, do třeba deseti méně důležitých, potom ta první má vždy a za všech okolností přednost. Z toho se potom zákonitě odvíjejí občanské politické priority. Jaká je v současnosti politická priorita číslo jedna? Ústavními prostředky odstranit strany 5K z vlády a poslat je do menšinové opozice v PS! Dále bych zůstal u "Vidlákových pěti artikulí" a nutil vládu k jejich naplnění.

Průměrný počet slepic: 4.9 (19 hlasů)

SPD s Okamurou v čele vyhovuje být opozicí . Raději 10x Rajchla který má REÁLNÝ program než Okamuru s jeho chimérou o vystoupení z EU

Průměrný počet slepic: 3.7 (23 hlasů)

     proč je a zase bude u moci pětidemolice. Rajchl ani Konečná a ani Šlachta nepřelezou každý zvlášť 5 ℅, nespojí se, ale odčerpají voliče právě Okamurovi. K tomu připočtěte Volného, Svobodné a hned máte dobrých 15℅ propadlých hlasů. A jsme zase tam, kde jsme byli. Což znamená ve finále opět vládu pětidemolice. 

Průměrný počet slepic: 4.4 (27 hlasů)

Tak super, že se tak nadává na Antibabiše. Tohle je Antiokamura jako vyšitý, navíc založený jen na spekulaci.

P.S.: iDnes - Okamura chce do vlády s ANO. Pomýšlí na resorty vnitra a spravedlnosti

Průměrný počet slepic: 3.8 (20 hlasů)

Z mého pohledu, kterým nechci nikomu vnucovat jedinou pravdu, se domnívám se, že Okamura je předsedou, který staví ještě nad SPD svou osobní roli, což pro spojování s uvedenými mimo parlamentními subjekty není nejlepší volba. Připomínám, že se vyjádřil, že by byl ochoten uzavřít povolební spolupráci s Babišem, který toto vyloučil a viděl by možnost ve spojení s Fialou, nebo aspoň s ODS.

Oddělení PRO a SPOLU je dost nepříjemné, ale z rozhodnutí Rajchla a jeho sponzorů. STAČILO nabídlo spolupráci v podstatě všem, ale samotná Kateřina Konečná je nejspíš nepřijatelná pro SPD, protože si jinak nedokážu vysvětlit těžké útoky MUDr. Davida z SPD na její osobu. Pana Davida jinak nepovažuji za "totálního" nepřítele KSČM. Potkal jsem jej kdysi i s jinými členy SPD na některých akcích organizovaných společně s KSČM v Praze.

To všechno mě vrací k mým předchozím úvahám, že pro volby do EP budou všechny tři výraznější subjekty řešit další "nějaká další propojování" podle vlastních možností a pro další volby mohou ještě přehodnotit své úvahy s možností "něco" udělat a odstranit z předních pozic buď SPOLU jako celek, nebo aspoň některé z jejich stran a společně uvažovat o reálné změně společenských poměrů v zemi, které nás vedou čím dál více do ...... .

Průměrný počet slepic: 4.5 (11 hlasů)

okamura za 30 let ?? Jediná věc, co se mu podařila ? Kromě postavení vlastního  hradu a Maserati.

Průměrný počet slepic: 3.7 (15 hlasů)

Asi tolik, co kdokoli prosadí v opozici.

Průměrný počet slepic: 3.9 (13 hlasů)