Vše je připraveno

Autor

Nakonec to bylo vlastně hrozně snadné. Pachatelé teroristického útoku v Moskvě byli hladce dopadeni živí. Bylo u toho dost kamer, takže jejich obličeje už zná úplně každý, dokonce jsem viděl video, jak jeden z nich nechtěl mluvit, tož mu policajt uřízl ucho a narval do úst… Ani jeden z pachatelů nevypadal jako šahíd, tedy mučedník, který ví, že jde na smrt, ví proč jde na smrt a ví, čeho chce svou smrtí dosáhnout. Naopak, při zatýkání se třásli a vůbec si nevzpomněli, že Alláh je veliký.

Prý byli najati na špinavou práci, nevědí, kdo je najal, ke zbraním je dovedli po telefonu a zaplatili jim za tuto práci pět tisíc dolarů. Kurňa, to bych si mohl dovolit i já. Gangsteři z Tádžikistánu jsou nechutně levní. Jet za sto tisíc korun do Moskvy, tam střílet do lidí a věřit, že to přežijí… na světě existují docela hnusná místa, když vygenerují takové pitomce.

Teroristé ujížděli směrem k ukrajinské hranici a už se mluví o tom, že tam měli domluvené nějaké techtle. Ano, to dává ohromně smysl… hranici mezi Ruskem a Ukrajinou se dá překročit jedna dvě. Žádný problém. Nikdo vás nebude legitimovat ani šacovat, vůbec tam nelítají stovky ozbrojených dronů… Prostě brnkačka.

Budova spořádaně shořela, střecha se propadla, vše bylo dokonale prolito vodou…

Policie přijela šedesát minut po střelbě… Teroristé si zastříleli, rozházeli molotovy a v klidu odjeli.

Bílý dům se jako obvykle vyznamenal a promtně vydal prohlášení, že za tím teroristickým útokem rozhodně nestojí Ukrajina. Ruská odpověď byla jednoduchá: „Jak to víte?“ Ještě nikoho nechytili, ještě nic nevyšetřili, lidé se ještě hemžili, hasiči hasili, doktoři zachraňovali životy, teroristé ujížděli směr Kyjev, ale Američani už hlásili, že Ukrajina za to nemůže.

Putin měl včera velmi emotivní projev plný východního sentimentu. Neoznačil v něm ještě viníka, ale slíbil odvetu. Obrovskou odvetu. Tak velkou odvetu, že jsem z těch slov úplně cítil plutonium a nebo alespoň bílý fosfor.

Ne, tohle není islámský terorismus. Tohle je eskalační terorismus. Jedině tak to dává smysl a dokonce několik smyslů. Tohle nebylo za žádnou ideu nebo víru. Dokonce ani za zvrácenou víru. Tohle nebylo za Alláha ani za svobodné Čečensko či Dagestán.

TOHLE BYLO ZA VELKOU VÁLKU!

Tohle bylo za zrušení ohledů. Jako když neznámí odstřelovači stříleli do obou stran na Majdanu. Jako když upálili lidi v Domě odborů v Oděse. Tohle bylo, aby se vyhrotila situace, aby byly vrženy kostky a byl překročen Rubikon. A také se to stane.

Umím si představit celou řadu scénářů… Třeba ten americký. Republikáni nám nechtějí dát peníze na Ukrajinu, tož vyprovokujeme Rusa, aby přestal brát na Ukrajině ohledy a zacházel s Kyjevem stejně jako Izraelci s Gazou, přestal se ohlížet na civilní oběti a naopak je začal vytvářet ve velkém. Republikáni budou pohnuti lítostí a schválí těch šedesát miliard dolarů pro Kyjev. Střílení neznámých lidí do davu, to se už jednou osvědčilo…

Umím si představit ukrajinský scénář. Vyprovokujeme Moskvu k brutální odvetě, protože příliš mnoho Ukrajinců začíná s Moskaly sympatizovat. Když Rusové začnou ukrajinská města bombardovat plošně, lidé se semknou stejně jako na začátku války a budou dál snášet útrapy války za Black rock, Vanguard a Monsanto. Když budou Rusové nenávidět Ukrajince, bude to fungovat i naopak.

Umím si představit neznámého aktéra, kterému vyhovuje oheň války a prostě ho jen potřebuje rozfoukat. Umím si představit celou řadu evropských hlupáčků, pro které je válka jako droga a když s tím začali, nedovedli si představit, že to dojde až sem. A tak vymýšlejí, jak pošlou vojska na Ukrajinu a nebo prostě jednají iracionálně a objednávají si gangstery… Proč mi v tomto případě naskakuje obraz čučkaře Koudelky…?

Ale umím si také představit, že přesně tohle je způsob, jak provést v Rusku všeobecnou mobilizaci při které mladí kluci nebudou utíkat do Gruzie, ale sami a nadšeně dojdou do odvodní místnosti, aniž by je někdo musel chytat na ulici. Tohle je přesně ten způsob, kdy budou Rusové v Tankogradu pracovat jako barevní v dvanáctihodinových směnách, budou se na frontě brodit blátem a budou snášet jakékoliv útrapy, jen aby zvítězili. Tohle je přesně ten impuls, po kterém Rusové dojdou až do Berlína či Paříže… Bohužel, Prahu u toho tentokrát nebudou osvobozovat.

V posledních týdnech vidím, jak se den po dni, událost o události, naplňují podmínky pro třetí světovou válku a nevidím žádné události, které by mluvily o opaku. Na východě se odhazují rukavice, protože na západě jsou prázdné zbrojní sklady. Alexandr Makedonský se chystá na bitvu u Gaugamél. V předchozích dvou letech předstíral slabost, aby proti němu Západ nezmobilizoval celou svou sílu naráz, ale nechal ji postupně shořet. Teď už se cítí být připraven.

Tenkrát, na začátku roku 2022 jsem si myslel, že by se válka třeba ještě dala odvrátit a snažil jsem se pro to něco udělat. Byla to naivní představa. V době, kdy jsem si poprvé uvědomil, že jsou pro konflikt splněny všechny podmínky, bylo už na obou stranách rozhodnuto, že do toho půjdou. Teď už žádnou podobnou naivní představu nemám. Bohužel vidím jen důvody k eskalaci a realizaci opatření, aby se eskalovat dalo.

Ne, neříkám tím, že bude třetí světová válka. Jen říkám, že je splněno vše, aby mohla být. Rusko najelo na válečnou ekonomiku a teď už má i motivované obyvatelstvo. Jak jsem to napsal včera? Rozhoduje se o tom, zda „jen“ potupně prohrajeme, nebo zda prohrajeme a budeme mít zemi plnou vojenských hřbitovů a nebo zda prohrajeme a budeme mít zemi plnou radioaktivního spadu…

Přátelé, pokud mě chcete podpořit v mém Vidláckém úsilí a podpořit vlastní národní občanskou společnost, prosím pošlete dar Institutu českého venkova. Každý, kdo pošle alespoň 350,- Kč, může si na oplátku vyžádat knihy, trička, samolepky a odznaky z nabídky.

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.8 (387 hlasů)

Komentáře

Trvalý odkaz

“DALI MI PŮL MILIONU RUBLŮ ZA TO, ŽE ZABIJU LIDI” . Masakr v Moskvě mají na svědomí Tádžikové napojení na Ukrajince. Rusko zadrželo podezřelé z teroristického útoku, Počet obětí vzrostl na 143 osob (VIDEO)

RUSKO: Ruské úřady zadržely čtyři údajné podezřelé z pátečního teroristického útoku v Krasnogorsku u Moskvy, při kterém podle poslední bilance zahynulo 115 lidí, dalších více než sto jich bylo zraněno. Informuje o tom ruská vládní agentura TASS, která s odkazem na ředitele Federální služby bezpečnosti (FSB) Alexandra Bortnikova uvedla, že dohromady bylo zadrženo 11 osob zapojených do teroristického útoku.

celý podrobný článek viz níže.

ZDROJ: TASS, zveřejněno na cz24news, viz zde:

https://cz24.news/dali-mi-pul-milionu-rublu-za-to-ze-zabiju-lidi-masakr-v-moskve-maji-na-svedomi-tadzikove-napojeni-na-ukrajince-rusko-zadrzelo-podezrele-z-teroristickeho-utoku-pocet-obeti-vzrostl-na-143-osob/
 

Průměrný počet slepic: 4.2 (48 hlasů)

Šestiminutové VIDEO z Prohlášením prezidenta Vladimira Putina k teroristickému útoku v Crocus City Hall - z Českými  titulky viz zde:

https://www.youtube.com/watch?v=H3a-ZtqH7zQ
 

Průměrný počet slepic: 4.6 (36 hlasů)

Lotyšská policie zakazuje obyvatelům Rigy nosit květiny k budově ruského velvyslanectví, kde vznikl memoriál, uvedla ruská diplomatická mise.

Lotyšské úřady navíc neodsoudily teroristický útok v moskevské oblasti.

„To naznačuje, že Riga si je vědoma toho, kdo to organizoval, a schvaluje to,“ uvedla ruská ambasáda.

zdroj + foto zde:  https://t.me/neCT24/52836
 

Průměrný počet slepic: 4.9 (56 hlasů)

Slyšel jsem kdysi výraz "zloprcek". Charakterizoval člověka malého, vzteklého, zlého a nesympatického a především zakomplexovaného. Teď, když čtu o Lotyšsku a také o dalších S-Z sousedech Ruska, kteří svými pěstičkami hrozí přes hranice Putinovi, uvědomil jsem si, že ani nevím, kolik těch lidiček je. Tak jsem nahlédl na wiki a musel jsem se zasmát:

Litevců je 2,8 mil.

Lotyšů je 1,8 mil.

Estonců je 1,3 mil.

Finů je 5,6 mil.

Rusů je 146 milionů. Nevěřím v tomto případě v biblický příběh o Davidovi a Goliášovi. Tihle Zloprckové dokážou štěkat, otravovat a být protivní. Rusové se ale řídí příslovím, že kdo je připraven, nebývá překvapen! Platí to i pro jiné, kterým se líbí ruské bohatství.

Průměrný počet slepic: 4.8 (56 hlasů)

složení
Lotyšsko: Lotyši 63 %, Rusové 24 %, Bělorusové 3 %, Ukrajinci 2 %, Poláci 2 %
Estonsko: Estonci 68 %, Rusové 22 %, ostatní 10 %
Litva:    Litevci 84 %, Poláci 6 %, Rusové 5 %, Bělorusové 2%
Finsko: Finové 93 %, Švédové 6 %, Laponci (Sámové)
 

Průměrný počet slepic: 4.6 (16 hlasů)

10 mio čechů, z nichž by chtělo jít válčít asi tak 10 000.

ostatní by ti chciválky nejraději nakopali do prdele. A tak je to i v pobaltských zemích. Hrstka uřvaných zmrdů s podporou médií dožene stát do války.

Průměrný počet slepic: 5 (10 hlasů)

Takové hanobení od Lotyšska nevinných obětí po teroristickém útoku v Moskvě si nedovolil ani Fiala a je známo jak protiruský, proamerický, proukrajinský a prounijní fanatik Fialenko Piotrovič je.

V Praze na pietním místě vedle ruské ambasády lidé zanechávali svíčky a květiny na památku zavražděných ruských občanů po teroristickém útoku v Moskvě.

3 fotky se zprávou viz zde: https://t.me/neCT24/52847

Průměrný počet slepic: 5 (26 hlasů)

možná, že nás tato tragická událost konečně probudí a začneme přemýšlet o tom, proč se tak děje. Pokud by byli Češi takoví necitelní zabedněnci, jak se o nich píše, žádné pietní místo by v Praze nevzniklo. A je jedno, zda tam jsou 4 květiny, nebo jsou jich stovky. Dochází konečně k probouzení nevědomých a to je dobře. Takže by bylo dobré v lidech povzbuzovat slovanství a národní cítění, namísto neustálého strašení WWIII. Toto nechte na Putinovi, nikdo mu do hlavy nevidí, takže nějaký coby kdyby je na nic.

Průměrný počet slepic: 4.4 (27 hlasů)

že už dochází konečně k probouzení nevědomých ? Kéž by to tak opravdu bylo. Obávám se ale že to tak není.

Jak píše výstižně pan Zauber: Národ je už otupělý. A možná i tupý. Lidé, jež nejsou otupělí v beznaději upí.

Průměrný počet slepic: 4.6 (11 hlasů)
Trvalý odkaz

Jelikož pozdní vzkazy  na předešlý Vidlákův článek  mnoho čtenářů již nečte,

připomínám článek Jindřicha Kulhavého : "O další krok blíže k válce" který zveřejnila paní Včelka Mája  viz zde:

https://www.vidlakovykydy.cz/comment/2151248#comment-2151248
 

Průměrný počet slepic: 4.2 (37 hlasů)

Na tomto Kulhavém je parádně vidět, jak lidi dávají většinově přednost celému článku před odkazy, říkám to od začátku, protože to mám stejně.

Průměrný počet slepic: 4.2 (11 hlasů)

včelka Mája - Na tomto Kulhavém je parádně vidět, jak lidi dávají většinově přednost celému článku před odkazy, říkám to od začátku, protože to mám stejně.

Ano je to tak, je vidět že čtenáři mají rádi Kulhavého ale celého, ne odkaz. Asi bude lépe dávat celý článek od Kulhavého hned po každém článku Vidláka i kdyby to bylo na po druhé.

 
Průměrný počet slepic: 3.6 (8 hlasů)

tady nemusí nikdo kopírovat celého, stačí jen upozornit na článek. Když si následující odkaz dáte do záložek, budete mít Kulhavého v originálu i bez odkazů a upozornění:

https://www.inadhled.live/

Sám mám v záložkách několik webů a kdybych chtěl denně upozornit na nějaký zajímavý článek (nejméně deset by jich bylo denně), asi byste mě rychle poslali do pryč!

Průměrný počet slepic: 3.7 (10 hlasů)

Ono nejde ani tak o to si cokoliv přečíst sám, jako o to, že je žádoucí, aby si ten který článek přečetlo co nejvíc lidí, což speciálně u Kulhavého platí a je dlouhodobě vyzkoušené (vzhledem k trvale vysokému obodování). Jakýchkoliv odkazů nebo upozornění si lidi příliš nevšímají a nemají zřejmě chuť ani čas se něčím probírat. Dneska se to i potvrdilo. Kulhavý má vždycky čtenost vysokou, pokud se dá ve vhodné době, je to vždy vysoko přes 100. S odkazem je to oproti tomu zanedbatelné. Pro mě je Kulhavý "třída", je dobré, když si ho přečte co nejvíc lidí.

Průměrný počet slepic: 4.9 (10 hlasů)

Absolutní souhlas. Jakýchkoliv odkazů nebo upozornění si lidi příliš nevšímají a nemají zřejmě chuť ani čas si kliknout na vzkaz  Dneska se to i potvrdilo.

Průměrný počet slepic: 4.5 (4 hlasů)
Trvalý odkaz

Španělský premiér se ohradil proti  válečnické rétorice EU vůči Rusku, píše El País.

Summitu vedoucích představitelů Evropské unie předcházela „válečnická atmosféra, jakou Brusel nezažil již několik let“. Jak uvádí El País, někteří lidé nasadili tvrdý tón: francouzský prezident Emmanuel Macron přednesl možnost přítomnosti evropských vojáků na Ukrajině, i když ne za účelem bojových misí, a předseda Evropské rady Charles Michel prohlásil, že by se měl připravit na přechod „k válečné ekonomice“ “.

V souvislosti španělský premiér Sanchez o těchto „posílení odstrašení schopností“ na  samotném summitu vzkázal svým kolegům, zejména těm, kteří jsou nejsilnější jestřábí rétorikou vůči Moskvě, že je třeba zmírnit tón, a vyzval je, aby neplašili řečmi o třetí světové válce.

„Zadržování hraje velmi důležitou roli. Nelze bezstarostně hovořit o třetí světové válce nebo vysílat signály, které znepokojují občany,“ řekl premiér a upřesnil, že Španělsko nadále podporuje nejen Ukrajinu, ale také myšlenku evropského obranného průmyslu. „Španělsko a jeho vláda se nepodílejí na konfliktu slovní eskalace a já jsem to sdělil ostatním členům Rady.“

zdroj: https://t.me/neCT24/52841
 

Průměrný počet slepic: 4.6 (52 hlasů)
Trvalý odkaz

.. k odpovědnosti konkrétní lidé, budou odsouzeni a po právu shnijí v některé "kolonii s přísným režimem", tedy, pokud stihnou včas zvednout ruce nad hlavu, až je budou zatýkat. Když něco takového zvládnul Stát Izrael, určitě to dokáže i Ruská Federace.

Rozhodně z toho nebude kobercové bombardování Kyjeva.

Průměrný počet slepic: 4.4 (54 hlasů)

Souhlasím. A nic jiného si ani nezaslouží, ať už to připravil kdokoliv. Nejspíš to mají v hlavě vybrakovaný, jestli si myslí, že se něčemu vyhnou. Tady se můžou třást i ti čeští vyzbrojovači, aby se tam nenašly třeba jen české papírové kapesníky. 

Průměrný počet slepic: 4.2 (60 hlasů)

In reply to by včelka Mája

Trvalý odkaz

jakože třeba nějaký průkaz studentů z univerzity v Praze? 

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)

že zdrojem a nositelem všech válek, agresí, zločinů, vraždění, násilí a revolucí za posledních 35 let nebyl ani jeden stát s vedoucí úlohou marxistické strany, žádný stát se společenským vlastnictvím výrobních prostředků, žádný tzv. totalitní stát. Naprosto jednoznačně se to odehrávalo podle scénáře, v režii a obsazením zemí a vlád, které se nazývají demokratickými, uznávajícími lidská práva a svobody a mají tržní ekonomiku. Koneckonců to i oni mají na svědomí obě světové války!

Průměrný počet slepic: 4.6 (38 hlasů)
Trvalý odkaz

Stojej za tím západní jestřábi, patrně židi, kteří zrovna netýrají civilisty v Gaze, aby vyprovokovali rusáka ještě k většímu útoku. On totiž zatím útočí jenom málo, pouze už byl letadly nad Kyjevem a rozmrdal nacucky tisíce obcí a měst, ale západním a fašounským ukronáckům je to málo, potřebujou pořádnej šrumec. Tak oslověj tádžika, hele, tádžiku, tady máš nějaký tisíce doláčů a pár zbraní, normálně vlítni v Moskvě na koncert a pár set jich tam postřílej, oni než tam přijedou, tak už pak budeš dávno pryč. To je normálně brnkačka, nic se ti nemůže stát, vole. Ještě, že mám Vidláka, kterej mi to vysvětlil, jak to bylo.

Jo a taky ty chemtrains mě serou. A taky vím, že ty sochy na Velikonočním ostrově vyrobili mimozemšťani, vo tom žádná.

Vono je nejlepší, když v tom má člověk jasno.

Průměrný počet slepic: 2 (108 hlasů)

Možná Vidlák má pravdu, možná nemá, ale podle prozatímních informací, je verze kterou popsal, nejpravděpodobnější. Jen si myslím, že to není scénář k třetí světové, ale po tvrdé Ruské odvetě budou Ukrajinci požadovat více zbraní, přesnějších a s větším doletem. Můj odhad je že než je dostanou bude po válce.

Průměrný počet slepic: 4.2 (42 hlasů)

by tento teroristický útok Západ nezorganizoval. Myslete si o něm co chcete, ale tohle už je za čarou. Pokud někdo věří, že toto zorganizovali amíci, ať se hned objedná k Chocholouškovi. Ale radši dřív, páč před ním bude Vidlák a jak ho tak poslední dobou čtu, co už nemaká, akorát se furt hrabe v politice, tak ten tam bude dlouho.

Čeho jsem si všiml, patrně západní zpravodajské služby zjistily hrozbu a víc jak před týdnem ambasády západních zemí varovaly svoje občany žijící v Rusku, aby se vystříhali velkých shromáždění. I prý RF dostala toto varování. Pokud byste nějakou takovou diverzní akci plánoval, varoval byste cíl?

Jasně, že se to ukrajincům hodí. Jakýkoli čurbes na území RF by se jim hodil. I pořádné tornádo. Což ale neznamená, že ho vyvolávají.

Průměrný počet slepic: 1.9 (36 hlasů)

tak to byli amíci !!

Průměrný počet slepic: 4.7 (20 hlasů)

jsou falešnější než ten jejich americkej úsměv. A jsou schopní jakékoliv prasárny. Toť, můj názor a moje zkušenost.

Průměrný počet slepic: 4.9 (17 hlasů)

In reply to by Zauber

Trvalý odkaz

Amíci dobře vědí, proč potřebují dostat Assange. Už jen ty jejich prasárny na civilistech...

Průměrný počet slepic: 5 (6 hlasů)

Mám takové předsevzetí, že po návratu z hospody, snažím se nepsat svá moudra. Ráno to jsou hrozný bernadínoviny!

Zkuste to někdy také. 

Poslední roky se dost konspiračních teorií vyznačuje tím, že se mění ve skutečnost.

Průměrný počet slepic: 5 (5 hlasů)
Trvalý odkaz

Vážení,

sledoval jsem záznam celonárodního setkání na Václavském náměstí na počítači. Nemohl jsem tam být osobně kvůli mnohatisícikilometrové vzdálenosti.

Program byl velmi dobře připravený. Řečníci, které jsem poslouchal, byli skvělí. Přiznám se, Haška a Paroubka jsem přeskočil.

Bylo plno tak asi ze třetiny. Mnozí kteří nepřišli se nemohou, tak jako já, vymluvit na vzdálenost. Například  z mých přátel nepřišel nikdo. A jsme pražáci. Všichni. Nadáváme.  Všichni. Nechápu to.

Asi dnes propadla další jedinečná příležitost k uskutečnění změny. Nehne s námi ani současná situace. Nehne s námi asi nic.

Počasí vyšlo,

málo nás přišlo.

Nikdo nemá čas

zkrátka málo nás.

Myslím, že Bruselská pětka má po dnešku o starost méně. Jde vůbec o nespokojenost, když přiměla zvednout se a přijít jen pár tisícovek lidí?  Navzdory známému faktu, že Rajchl  má připravené setkání skvěle, že on i lidé kolem něho mají jasnou představu a vědí co kdy a jak.  Tedy nabídka je kvalitní, Ale poptávka?  Chybí!  Nezájem!

Co se ještě musí stát, abychom se začali zajímat? Co se ještě musí stát, abychom přestali být neteční?

Kdo nemá sílu, prohraje.

Průměrný počet slepic: 4.7 (123 hlasů)

Vy, jako alternativa, válčíte na příliš mnoho bojištích. Poněkud zapomínáte na to, že lidí, jako já, kteří nesnášejí dnešní vládu, nesnášejí bruselský levičácký sebevražedný postup s greendealem meetoo, lgbt, politickou korektností, woke kulturou a podobnými kravinami ale zároveň nevěří rusovi, je fakt hodně. Pokud na vaší demonstraci řečníci začnou pindat o Ukrajině, ztrácíte dost významnou skupinu případných příznivců.

Na tomto webu se uživatel Bob dost naváží do židů. S čímž mám problém já a dost mých známých. Vzhledem k tomu, že jeho antisemitské názory jsou dost často obdařovány plnými hrstmi slepic, se nedivte, že je zde další množina lidí, kteří s vámi nepůjdou.

A takto bych mohl pokračovat. Vy místo toho, abyste bojovali proti těm zásadním věcem a pak se uvidí, máte příliš moc rozkročeno, tudíž támhle se porafe Rajchl s Vrábelem a támhle zase někdo nasere někoho jiného a váš boj se rozdrobí a zůstanou vám pouze ortodoxní revolucionáři, kteří na ten Václavák přijdou vždycky, páč je to změna v nudném víkendovém odpoledni, ale pouze s nimi ten boj nevyhrajete.

Dovedu si představit, že já, jako konzervativec se dokáži shodnout s levicově zaměřeným na tom, že západní společnost díky dekadenci jde do kopru. Fajn, pojďme proti tomu bojovat společně a až vyhrajeme, pak si zase můžeme vjet do vlasů, koho názor je lepší. My si ale ty vlasy čechráme už dnes, tudíž ten boj tímto stylem natuty vyhrát nemůžeme.

To je má odpověď, to je má rada teď.

Průměrný počet slepic: 4.1 (108 hlasů)

berrnard:

...Vy, jako alternativa, válčíte na příliš mnoho bojištích...
...západní společnost díky dekadenci jde do kopru. Fajn, pojďme proti tomu bojovat společně a až vyhrajeme, pak si zase můžeme vjet do vlasů, koho názor je lepší. My si ale ty vlasy čechráme už dnes, tudíž ten boj tímto stylem natuty vyhrát nemůžeme...

Již víte pane berrnard že s většinou vašich názorů nesouhlasím. Někdy ale opravdu trefujete do černého. To jste potvrdil i teď s těmito úryvky které jsem označil viz výše. Jen s těmito vašimi úryvky absolutně souhlasím.

Proto v příštích volbách aby jsme se zbavili fialové pětidemolice volíme pro jistotu jen dvě opoziční strany které je jisté že překročí 5% hranici a to je ANO a SPD.

Mé srdce patří STAČILO ale jelikož je možné že Kateřina Konečná nedosáhne 5% nebudu to riskovat a proto budu volit z  těch dvou výše uvedených stran.

To stejné platí i pro Rajchla a jeho PRO a další opoziční pidistrany. Všechny opoziční hlasy kromě ANO a SPD s největší pravděpodobností zase propadnou.

A jelikož žádná vláda se nedá sestavit v příštích volbách bez ANO proto budu volit Babiše i když mám oproti němu hodně výhrad.

Jen potom když bude sesazena pětidemolice,  jak píšete výstižně jen až vyhrajeme, pak si zase můžeme vjet do vlasů, koho názor je lepší.
 


 

Průměrný počet slepic: 4.3 (82 hlasů)

není antisemitismus. A nechápu, když v 2.ww zahynuly desítky milionů jiných lidí, tak se mluví jen a jen o 6 ??? milionech židů. A přitom třeba v Babím Jaru nebyla dodnes nalezena jediná oběť z deklarovaných 14 000 ? obětí. Tak je mi to divné. Kde jsou ostatky milionů z Auswitzu ?

Průměrný počet slepic: 4 (21 hlas)

kde jsou ostatky. A to je na tom to smutné. Naše rodina nemá informace o tom, kde jsou ostatky několika jejích příslušníků dodnes. Kdysi existovali, žili a byli, pak je v dobytčácích odvezli a už se o nich od té doby neví. Zbylo po nich pouze pár fotografií.

Nepředpokládám, že pak žili někde v jižní americe a před rodinou se schovávali, aby fikaně navýšili počty obětí šoa.

Průměrný počet slepic: 2.1 (7 hlasů)

Vaše odpověď vysvětllila mnohé. To co píšete zní logicky. Souhlasím. Máte pravdu.

Vzpomenu si na to co jste zde uvedl, když budu číst vaše další příspěvky.

Přesto, dovolím si posat to co se hned tak v Praze zažít nedá. Osobně pamatuji na událost z roku 1969, kdy souboj československých hokejistů s týmem CCCP výrazně přesahoval hranice sportu. Hokejisté tehdy vlastně jako jediní se mohli poprat s Rusáky. Jaroslav Holík to dokázal, dal vítězný gól a spustil lavinu. Ten pravý, jedinečný, neopakovatelný a navíc vítězný gól. Vyhráli jsme 4:3. Tu noc po zápase přišla na Václavák a do přilehlých ulic snad celá Praha. Já osobně tam byl také. Náhodou. Hokej mě nezajímá, byl jsem ten večer na koncertě Karla Kryla v divadle Sluníčko, v  bývalém obchodním domě, který se tehdy jmenoval Dětský dům, v ulici Na příkopě. Bylo to mimořádné, Kryl v půlce konceru přestal hrát, všichni jsme společně poslouchali přenos hokeje na tranzitorákách, on potom koncert dohrál, zpívali jsme společně hymnu. Nikdy na to nezapomenu. Byla tam neuvěřitelá atmosféra. Potom, když jsme vycházeli z divadla, na "Příkopech" už bylo tak plno, že jsem se fakt s obtížemi dostali ven. Od té doby se to již nikdy nestalo. Nikdy tam už tolik národa nepřišlo. Tolik lidí na Václaváku a v přilehlých ulicích již nikdy najednou nebylo. Lidé křičeli Šajbu Šajbu. A všechno spustil ten jediný, ale vítězný gól! To byl ten "Moment"! Tohle nenaplánujete dopředu. Kdo to nezažije, nedokáže si to představit. Je to ohromná událost a má ohromnou sílu. Může mít ohromné pokračování. 

Teď zpět ke včerejšku i k předchozím demonstracím (které se vlastně tak ani nejmenují - jde o pouhá setkání). Pokud se při demonstraci shromáždí opravdu, ale Opravdu s velkým O hodně lidí, natěsno vedle sebe tak, že se nedá ani pořádně dýchat, vzbudí to emoce, které následně vyvolají další události. Ale v Praze to fakt chce minimálně půl milionu lidí, minimálně, ale raději více.

Pokud přijde ten správný okamžik a někdo zase dá ten správná gól a na Václavák přijde opět celá Praha, mohou se potom dít i ty další věci. Když ne, tak ne. Tak je to jednoduché.

Panu Rajchlovi a ostatním, kteří si troufli promluvit, všem co na Václavák přišli, ale zejména všem úžasným dámám, patří mé poděkování.

Omlouvám se všem u kterých Rajchl a spol. zde padl v nemilost.

Průměrný počet slepic: 4.5 (35 hlasů)

Včerejší nízký počet lidí na Václaváku jsme ,bohužel, většinou všichni předpovídali správně. Ale proč? Lidé už vidí, že tajtrlíkováním na náměstí nic nezmění. Nebaví je dělat něco, co nefunguje. Nebaví je dělat poosmé stejnou věc a přitom čekat jiný výsledek. Na demonstrace jsem chodil za kovidu, za Vrábela i za Rajchla, ale nezměnilo se NIC. V situaci kdy jsme se odřízli od ruských energií a vypadalo to, že v zimě nebude čím topit, tak přišlo na Václavák pouze  70 000 lidí z celé republiky (!!).  Mí rodiče dostali likvidační rozpis záloh, který překračoval jejich společný důchod, ale jet s námi do Prahy nejeli. Tehdy jsem si řekl, že když lidi nechtějí demonstrovat když je situace opravdu vážná, a hrozí hodně lidí zlikvidovat finančně, tak to nemá smysl ani nikdy jindy. Když se sešlo 300 000 Chvilkařů na Letné proti Babišovi, tak rovněž nedosáhli ničeho. Češi změnu vlády chtějí, ale ví, že demonstracemi jí NIKDY nedosáhnou. A jak tedy dosáhnout změny vlády? Sepsal jsem si  loni takový přehled možností, abych zjistil, jak by to šlo. Je to trochu delší, tak abych tu moc netapetoval,  dám raději odkaz: https://institut23.wordpress.com/2023/09/02/jak-skutecne-dosahnout-zmeny-vlady/ . Základ ale je, že musíme chodit ke všem volbám a volit rozumně tak , aby nepropadly žádné  hlasy.......howgh

Průměrný počet slepic: 4.6 (42 hlasů)

     a souhlasím s jeho obsahem. Správně v něm mimo jiné píšete, že je potřeba..........hlasovat rozumně (aby nepropadly hlasy)......... To je velmi rozumný, odvážný, ale zároveň velmi nereálný požadavek. I zde na Kydech se najde velké množství zabedněnců, kteří dogmaticky trvají na tom, že budou volit pidistraničky bez možnosti přelézt 5% , než by volili realisticky strany a hnutí, které tuto hranici zcela jistě a stoprocentně překonají s prstem v nose. O5 tak lze očekávat propadnutí velkého počtu hlasů a posílení tak propadlými hlasy pětidemolice. Holt komu není dáno, v apatyce nekoupí. 

Průměrný počet slepic: 4.4 (33 hlasů)

dobrovolně se přiznávám. Géniové volící různé komouše a fašouny a právě vzniklé strany či hnutí opět zjišťující že to dopadlo jako vždy jsou jistě mnohem inteligentnější než já. Tak až nás zase ta inteligence dovede někam do Brusele, třeba se nás pak zabední víc. Do té doby budu udržovat jedinou naději na nějaké zlepšení tím, že budu "zahazovat" svůj hlas straně, která už léta prosazuje to samé a tím je "méně státu". Je to můj hlas a budu si s ním dělat co chci já a ne co chce někdo jiný.

Průměrný počet slepic: 1.8 (4 hlasů)

Díky za odpověď a za odkaz. Adresy jsem si zkopíroval a uložil. Můžou se hodit, kdo ví?

Průměrný počet slepic: 4.6 (18 hlasů)

 Adresy jsem si zkopíroval a uložil. Můžou se opravdu hodit.

Průměrný počet slepic: 4.4 (7 hlasů)

Včera asi v půl desáté večer jsem tu dal na sklo svůj názor na sobotní demonstraci a protože v tuto dobu už zájem opadá a protože místa je tu dost, zkopíruji ho znovu dnes:

Pokusím se bez emocí a racionálně vyhodnotit úspěšnost dnešní akce. Začněme tedy tím, že se zeptáme na cíl akce. Co bylo cílem?

1) Shromáždit co nejvíc lidí - nepovedlo se

2) zkritizovat vládu - v různé kvalitě se povedlo

3) stanovit cíle = jít k volbám a volit PRO - povedlo se

4) oslovit a mobilizovat masy občanů v řádu statisíců a milionů - nepovedlo se

5) varovat a "vystrašit" 5K - myslím že se nepovedlo

6) sjednotit opozici asi nebylo cílem, rozhodně se nepovedlo, spíš naopak

Takže jak zhodnotit úspěšnost akce? Řekl bych, že snaha tu byla, ale celé to bylo jaksi amatérské (opozice nemá profíky na PR (pí ár)? Kdy už organizátoři pochopí, že demonstrace na náměstí není partajní konference ani její sjezd, že to není PŠM pod širým nebem? Uvažoval někdo o zapojení uměleckých superstar? Všimli jste si, že studenty a mladé naše problémy a starosti nijak nevzrušují? Naprostou jedničkou dnes byla paní Turková, následována Rajchlem a Foldynou (proč mají organizátoři stále fixní ideu, že na demonstraci musí řečnit hodně lidí?). Neříkám to s radostí, ale odstrašujícím příkladem byl doslova trapný Paroubek a potom expilot AČR pan Václav Vašek. Kdyby svůj projev napsal jako blog nebo článek na web, bylo by to na výbornou. Socan Hašek tam vůbec neměl být a archivní Zeman jakbysmet!

Myslím si, že bez nějakého "signálu" ze zahraničí se demise vlády a předčasné volby konat nebudou.

 

Průměrný počet slepic: 4.4 (17 hlasů)

     Lídr žádný není, opozice se nechce sjednotit, národ rezignoval, pětidemolice jásá a slaví.

A dodatek : já být Fyjalou, tak se k tomu vyjádřím asi v tomto duchu - lidé s naší politikou souhlasí, pochopili nutnost opatření našeho balíčku a zavedení vyšších daní, pochopili nutnost pomoci Ukrajině a nutnost greendealu. Děláme svoji práci dobře a lidé za námi stojí. Tak něco takhle lživě blbého bych od Fyjaly očekával. 

Průměrný počet slepic: 4.6 (28 hlasů)

je to přesně jak říkáte. Nakonec o tom mluví i Pjakin, že je to pouze na nás obyčejných lidech, abychom svým vládám dali jasně najevo, že za nimi nestojíme a jsme proti nim. Takže nějaké výmluvy, že my to stejně nezměníme, jsou opravdu jen výmluvy. A pokud se budeme vymlouvat dlouho, špatně skončíme. Když my nelitujeme Rusko, proč by ono mělo litovat nás.

Průměrný počet slepic: 4.4 (12 hlasů)

In reply to by menhira

Trvalý odkaz

mohla byste dát nějakou dobrou radu, jak dát vládě jasně najevo, že za nimi nestojíme a jsme proti nim..?

My jim to dáváme jasně najevo už dva roky, oni to vědí, že jsme proti nim..., ale nějak jim je to už dva roky šumafuk.

Průměrný počet slepic: 4.5 (13 hlasů)
Trvalý odkaz

     že se rád budu mýlit a že očekávám, že sobotní Rajchlova demonstrace na Václaváku bude fraška. Rajchl naplnil Václavák tak z jedné čtvrtiny a o plném náměstí se sto padesáti tisíci demonstranty jako vloni a předloni si může nechat tak akorát už jenom zdát. Proč? Protože zklamal důvěru lidí. A proč ji zklamal? Protože kdo zradil jednou, zradí i podruhé. 

     Všem dobrým lidem přeji hezkou neděli. 

Průměrný počet slepic: 4.3 (49 hlasů)
Trvalý odkaz

podpořené některými dalšími diskutéry zde v "kydech" v souvislosti s masakrem v Moskvě nabývá na důležitosti. Kdo z opozičních pozic nechce chápat, podporuje současnou neschopnost vlády hodnotit vážnost situace v jakémkoliv ohledu. Pro zjednodušení přístupu k mé výzvě Rajchlovi a všem ostatním, na mou včerejší reakci  přikládám odkaz: Právě jsem se vrátil....

Zároveň přikládám znění mé reakce na článek nějakého "analytika" Havlíčka a odkaz na jeho "analýzu" : Analytik Havlíček: Teroristický útok Putinovi pomáhá - Novinky

"Vladimír Hejnic, před 11 minutami

Všechny teroristické i zdánlivě teroristické útoky vždy vedly k zvýšení agresivity všech zúčastněných stran, případně rozpoutání války.

Tím spíš že k němu došlo v Moskvě by se urychleně měly stáhnout všichni politici spěchající do masostrojku na Ukrajině.

Jediné rozumné řešení je nechat Rusko vyšetřovat masakr na jejich občanech.

Stupňování konfliktu na Východě Ukrajiny ničemu nepomůže, každý další útok Ukrajiny na jakékoliv cíle v Rusku, podporované i jen zahraniční technikou podporuje nejen Putina ale hlavně zájem Ruských občanů bránit svou zem bez výrazného zájmu o samotnou Ukrajinu. Už dnes jsou dostatečně vybuzeni (občané Ruska) bránit SE proti celému světu.

Válka při nepřipravenosti občanů Evropy je to poslední, co Evropa potřebuje.

Zaslepenost našich Českých politických představitelů ve vládě i na hradě je v té souvislosti nám občanům nebezpečná.

Vy, kteří mi tady budete spílat do zbabělců, pokud jste zatím nepochopili o co jde, vyběhněte zítra na své obecní úřady a ptejte se po možnostech (podle věku) jak je zabezpečená civilní ochrana, kam se můžete ukrýt, jaké prostředky můžete využít, v čem můžete pomoci v případě vojenského konfliktu.

Vy ve věku odpovídajícím odvodní povinnosti, požádejte o sdělení kde budou probíhat přípravy k vystrojení, výcviku a vyzbrojení. Určitě dostanete NĚJAKOU odpověď, jen netuším, zda vám nedají kontakt na psychiatrii. Armáda, ani příslušné civilní úřady na tyto situace připraveny NEJSOU a válka, i přičiněním našich demokraticky zvolených představitelů je hodně na spadnutí.

Počet obětí v Moskvě roste."

Domnívám se, že právě v souvislosti s neskutečnou tragédií, ať se útoku na občany dopustil kdokoliv, je čas na společné vystoupení všech opozičních představitelů napříč "politickými zájmy ve vztahu k Fialově koalici", by měli urychleně iniciovat společné protiválečné a tím i protivládní vystoupení občanů. 

Kromě toho, s ohledem na včerejší demonstraci, na kritizovanou délku vystoupení plk. v.v. Václava Vaška. Vystoupení bylo opravdu velmi dlouhé, ale obsahově s ohledem na aktuální vývoj zde v Evropě a také v Moskvě, neobyčejně přínosné, pokud se objeví někde na stránkách, pozorně si je vyslechněte. Píši to s vědomím znalosti problematiky někdejšího příslušníka vojenského letectva, se znalostí problematiky vojenské bezpečnosti státu i se znalostí osobnosti Václava Vaška.

Kdo jsme vydrželi sledovat celý průběh demonstrace, vystoupení všech pozvaných, ZA SEBE nejvýše hodnotím právě Vaška a paní Turkovou řešící nejžhavější aktuální problém.

V rámci Evropy je to vygradovaná válka na Ukrajině podporovaná našimi demokraticky zvolenými představiteli, v rámci vnitřní politiky je to neschopnost celé opoziční scény bránit svou zemi i proti zaslepeným spoluobčanům podporujícím jednání vlády jako předáky prohlubování válečného nebezpečí na světě. 

 

 

Průměrný počet slepic: 4.8 (49 hlasů)

politiků především z ODS, ČSSD, KDU-ČSL, ale všech dalších, které se jako koaliční partneři podíleli od roku 1990 na vládnutí, stala ze státobezpečnostního hlediska naprosto impotentní!

Možná se mýlím, ale není zpracovaný systém mobilizace, neexistují mobilizační směrnice, pokyny a dokumenty, nejsou připravena shromažďovací střediska, lidé podléhající branné povinnosti nejsou vycvičeni, neví co mají dělat, kam mají jít a co budou dělat. Vždyť proboha neumí udělat ani vpravo v bok!

Armáda nemá dostatečné zásoby výstroje a výzbroje, nemá mobilizační bojovou techniku, firmy a podniky nemají vyčleněná vozidla pro mobilizaci, městské a obecní úřady nemají o mobilizaci ani ánunk, občané netuší nic o ochraně před bombardováním, neví kde jsou jaké kryty, kryty které zůstaly "po vládě komunistů" jsou zničené a jen marginální množství je udržovaných.

Naše předrahá armáda nemá dostatek kasáren, nemá potřebné množství aktivních a už vůbec ne záložních důstojníků a velitelů (poslední řádně procvičení vojáci základní služby dnes mají 55 roků), nemá výzbroj a bojovou techniku určenou k účinné obrané území státu, protože se už celá desetiletí cvičí na útočný agresivní boj kdesi v Tramtárii. Myslíte si, že americké stíhačky budou chránit vzdušný prostor ČR?

Všichni, kteří ještě žijí a dopustili tento stav, přestože měli povinnost z titulu funkce obranyschopnost státu plně a racionálně zabezpečit, by měli být pozatýkáni, obviněni z vlastizrady a postaveni před soud!

Budou-li mít politici na všech stupních státní správy jen politickou odpovědnost z výkonu své funkce, bude v tomto státu vždy jen bordel, úpadek a žádná celospolečenská prosperita! Každý dělník a zaměstnanec má vedle svých povinností a práv také příslušnou osobní hmotnou a trestní odpovědnost! Jen volení politici mají pouze práva a vysoké platy! Náš stát má už skoro 4 biliony dluhů a byl za takové hospodaření někdo potrestaný? NEBYL!

Většině lidí je to jedno, mladým lidem a studentům je to jedno, hercům zpěvákům, hudebníkům a umělcům vůbec je to jedno, matkám je to jedno, otcům je to jedno, podnikatelům je to jedno, sluníčkářům je to jedno a nejstrašnější je, že je to jedno i většině politikům a celému establishmentu! Hlavně že nám není jedno, že v Čínské lidové republice, v Bělorusku, KLDR, na Kubě a v Tibetu nemají občané svobodu, práva a demokracii! A že Afričanům se nelíbí život v Africe a touží žít v Evropě.

 

Průměrný počet slepic: 4.9 (30 hlasů)

V Němčicích nad Hanou uspořádali referendum o skládce komunálního odpadu. Z 1600 oprávněných voličů se dostavilo jen 541. Referendum je neplatné. Lidé nemají zájem!

Obyvatele Němčic nad Hanou referendum nezajímalo, je neplatné

Průměrný počet slepic: 4.7 (19 hlasů)

K tomu se dá jen asi říct! Jsme líní, jsme pohodlní, necháme raději vše vyhnít v naději, že to jiní vyřeší! Jak jsem psala včera, výmluvy těch, co jsou na "naší straně" a nejdou podpořit, jsou tak bizarní, že mi to hlava nebere! Bylo nás fakt málo! A velké díky všem, kteří to nevzdali a obětovali pohodlí i své původní plány! A je jedno, že ta demonstrace v tu chvíli toho moc nezmění, každopádně může demonstrovat sílu a odhodlání! Nebo také malost...

 

Průměrný počet slepic: 4.9 (23 hlasů)

Možná by tedy bylo lidem jedno i to, kdyby byla válka (kterou sami nezažili). Možná jedou v nějakém smířlivém modu a nezajímá je nic kromě jejich rodiny, a nic si nepřipustí. Mám takové kolem sebe (v podstatě až na pár výjimek jenom takové).

Průměrný počet slepic: 4.9 (15 hlasů)

Pane Hejnici, asi před týdnem jsem sem dala tento článek, ve kterém je popsáno, jak to dopadlo, když se šel jeden občan (voják) ptát našich úřadů (viz níže) :-)

 

 

Přísně tajné (přeposláno)

Jak říká Petr Fiala v televizi: Perfektně jsme připraveni... Tak to je mazec/Stanislav Procházka

Tak jsem dnes prověřil naši připravenost, kdyby se něco dělo. Takže. Chtěl jsem se dozvědět, kde se nachází kryty, potravinové balíčky v NZ skladech, balená pitná voda a vzhledem k tomu, že jsem voják tak i informace, kde bych si mohl v případě potřeby vyfasovat výstroj, zbraň a munici. Co se dělo potom, tomu se těžko věří….Zkusil jsem odkazy na webu na vojenskou správu v Táboře. Z pěti nefungoval ani jeden. Tak tedy jsem zkusil placenou službu 1188, aby mi poskytli číslo. To se povedlo. Dostal jsem jméno důstojníka a telefon - na Slovensko - nefunkční Nevzdal jsem to.

Zavolal na ministerstvo obrany, paní na ústředně jsem řekl o co mi jde . Spojila mě na toho "správného" člověka. A to, co jsem se dozvěděl mě dostalo. Kryty má ve správě ministerstvo vnitra a dle člověka na ministerstvu obrany nefungují a jsou nepoužitelné. Doslova řekl, že byla velká chyba je dávat vnitru…. Potravinové balíčky má MO pouze pro sebe a pro vojáky. Jinak nic. Stejně tak i vodu A teď to teprve přijde Co se týče výstroje a výzbroje, dostal bych jí v případě vyhlášení částečné nebo úplné mobilizace, ale nevěděl kde. Ptal jsem se na seřadiště ... Nevěděl, o čem mluvím. Řekl, že bych se vše dozvěděl z televize a z rádia. Když jsem oponoval, že je pravděpodobný black out a použití PEMZ - nevěděl co to je, tak jsem mu to vysvětlil - pulzní elektromagnetické zbraně - a že tedy televize a rádio není asi úplně spolehlivé - POZOR! Omluvil se, že má moc povinností a hovor ukončil.

Konstatování: Putine, nech tanky doma, na tyto blbce ti stačí kanady, abys je mohl nakopat do prd..

 

Průměrný počet slepic: 4.8 (16 hlasů)
Trvalý odkaz

Teroristický útok v Moskvě: Otevřená válka
Pepe Escobar, 23. března 2024

Konec stínové hry. Nyní je to naostro. Bez zábran.

Důkaz 1: pátek 22. března 2024. Je válka. Kreml to prostřednictvím Peskova konečně přiznává, a to na záznam.
Citát o penězích:
"Rusko nemůže připustit, aby na jeho hranicích existoval stát, který má prokazatelný záměr použít jakékoli metody k tomu, aby mu byl odebrán Krym, nemluvě o území nových regionů."
Překlad: Hegemonem zkonstruovaný kyjevský pašalík je tak či onak odsouzen k zániku. Signál z Kremlu: "Ještě jsme ani nezačali", ale teď už to začíná...

Důkaz 2: pátek odpoledne, několik hodin po Peskovovi. Potvrzeno seriózním evropským - nikoli ruským - zdrojem. První signál z druhé strany.
Pravidelné jednotky z Francie, Německa a Polska dorazily po železnici a letecky do Čerkassy jižně od Kyjeva. Značná síla. Žádné počty nebyly zveřejněny. Jsou ubytováni ve školách. Podstatné je, že se jedná o síly NATO.
To signalizuje: "Hra může začít". Z ruského pohledu: návštěva "pana Kinžála" na sebe nenechá dlouho čekat.

Důkaz 3: Páteční večer. Teroristický útok na Crocus City, hudební podnik severozápadně od Moskvy. Těžce vyzbrojené komando chladnokrevně střílí do lidí na potkání a poté zapálí koncertní sál. Signál protistrany: po zhroucení na bojišti zbývá už jen terorismus v Moskvě.

A právě v době, kdy teror zasáhl Moskvu, USA a Velká Británie v jihozápadní Asii bombardovaly Saná, hlavní město Jemenu, nejméně pěti údery. Šikovná koordinace. Jemen právě uzavřel v Ománu strategickou dohodu s Ruskem a Čínou o jejich bezproblémové plavbě v Rudém moři a patří mezi hlavní kandidáty na rozšíření BRICS+ na summitu v Kazani v říjnu příštího roku.

Nejenže Hútíové velkolepě porážejí thalassokracii (vládce moře), ale mají na své straně i rusko-čínské strategické partnerství. Ujištění Číny a Ruska, že jejich lodě mohou bez problémů proplouvat Bab-al-Mandebem, Rudým mořem a Adenským zálivem, je vyměněno za naprostou politickou podporu ze strany Pekingu a Moskvy.

Sponzoři zůstávají stejní
Hluboko v noci v Moskvě, před svítáním v sobotu 23. Prakticky nikdo nespí. Na nesčetných obrazovkách tančí fámy jako derviši. Nic ovšem není potvrzeno - zatím. Odpovědi bude mít jen FSB. Probíhá rozsáhlé vyšetřování.

Načasování masakru v Crocusu je docela zajímavé. Je přece ramadán! Skutečné muslimy by ani nenapadlo spáchat masovou vraždu neozbrojených civilistů při takové svaté příležitosti. Srovnejte to s tvrzením o ISIS, kterým se horečně ohánějí obvyklí podezřelí.

Pojďme na to. Citujme Talking Heads: " Tohle není žádná párty/ tohle není žádná diskotéka/ tohle není žádné blbnutí". Ale ne, je to spíš americká psychologická operace. ISIS jsou komiksoví žoldáci - pouhé bandy zločinců. Ne skuteční muslimové. A každý ví, kdo je financuje a vyzbrojuje.

To vede k nejpravděpodobnějšímu scénáři, než se do toho vloží FSB: V tomto případě jde o Tádžiky, vycvičené CIA a MI6, kteří pracují na objednávku ukrajinské SBU. Několik svědků v Crocusu hovořilo o "wahhábech" - jako že zabijáci z komanda nevypadali jako Slované.

Bylo na srbském prezidentovi Aleksandaru Vučićovi, aby podal vysvětlení. Přímo spojil "varování" amerického a britského velvyslanectví ze začátku března adresované jejich občanům, aby nenavštěvovali veřejná místa v Moskvě. Rozvědky CIA a MI6 měly interní informace o možném terorismu, ale Moskvě je neprozradily.

Zápletka se rozuzlí po zjištění, že síň Crocus vlastní Agalarovové: ázerbájdžánsko-ruská miliardářská rodina, velmi blízcí přátelé Donalda Trumpa. Mluvíme tak o cíli, který si vyhlédl Deep State.

Odnož ISIS nebo banderovci - sponzoři zůstávají stejní. Tajemník ukrajinské Rady národní bezpečnosti a obrany Oleksij Danilov byl natolik hloupý, že prakticky nepřímo potvrdil, že to udělali, když v ukrajinské televizi řekl: "Takovou zábavu jim (Rusům) dopřejeme častěji." A to se mu podařilo.

Ale blíže k rozluštění záhady se dostal až Sergej Gončarov, veterán elitní protiteroristické jednotky Russia Alpha: Sputniku řekl, že nejpravděpodobnějším strůjcem je Kyrylo Budanov - šéf Hlavního ředitelství rozvědky ukrajinského ministerstva obrany. "Šéf špionáže", který je shodou okolností nejvyšším agentem CIA v Kyjevě.

Vladimir Putin o teroristickém útoku na moskevskou halu Crocus:
▪️ Vyšetřovací a bezpečnostní orgány udělají vše pro to, aby objasnily všechny podrobnosti útoku;
▪️ Je zřejmé, že máme co do činění s plánovanou masovou vraždou civilistů;
▪️ Zločinci šli chladnokrevně zabíjet...

Musí to jít až do posledního Ukrajince.
Výše uvedené tři důkazy doplňují to, co předtím na bezpečnostním fóru v Kyjevě řekl šéf vojenského výboru NATO Rob Bauer: "Potřebujete víc než jen granáty - potřebujete lidi, kteří nahradí mrtvé a zraněné. A to znamená mobilizaci."
V překladu:  NATO potvrzuje, že jde o válku do posledního Ukrajince.

A "vedení" v Kyjevě to stále nechápe. Bývalý ministr infrastruktury Omeljan: "Pokud vyhrajeme, odvděčíme se ruskou ropou, plynem, diamanty a kožešinami. Pokud prohrajeme, o penězích nebude řeč - Západ bude přemýšlet o tom, jak přežít."

Souběžně s tím puntičkářský "zahradník" Borrell připustil, že pro EU bude "obtížné" najít pro Kyjev dalších 50 miliard eur, pokud Washington odmítne vytáhnout trn z paty. Kokainem propocené vedení v teplákové soupravě skutečně věří, že Washington "pomáhá" formou bezplatných darů, jenže ve skutečnosti jde o půjčky. A totéž platí i o EU.

Takže francouzští, němečtí a polští vojáci v rámci NATO už jsou na jihu Kyjeva. Nejpravděpodobnějším scénářem je, že zůstanou daleko, daleko od frontové linie - i když je bude možné vystopovat podle obchodních cest "pana Kinžála". Polsko  - které shodou okolností slouží jako hlavní tranzitní koridor pro jednotky mířící ke Kyjevu, potvrdilo že západní vojáci jsou již na místě. Takže už nejde o žoldáky. Mimochodem, Francie je z hlediska žoldnéřů až na sedmém místě, značně zaostává například za Polskem, USA a Gruzií.

Stručně řečeno: nyní se válka přenesla z Doněcka, Avdějevky a Belgorodu do Moskvy. Ale dále po své cestě se nemusí zastavit v Kyjevě, ale může pokračovat až do Lvova. "Pán 87 %", těšící se téměř národní jednomyslnosti, má nyní mandát jít až do konce. Zejména po Crocusu.

Je dost možné, že taktika teroru ze strany Kyjeva nakonec dožene Rusko k návratu Ukrajiny do původních hranic ze 17. století: Polsko, Rumunsko a Maďarsko získají zpět svá bývalá území. Zbývající Ukrajinci si začnou klást vážné otázky, co je vedlo k tomu, aby bojovali - doslova na život a na smrt - jménem amerického Deep State, vojenského komplexu a BlackRock.

Průměrný počet slepic: 4.6 (38 hlasů)