Vysloveně kolaborantský článek

Autor

Vysloveně kolaborantský článek – litterate.cz

Můj dnešní článek se bude točit kolem Martina Dorazína, který v minulých dnech pustil příspěvek, že je nejvyšší čas začít bombardovat Moskvu, protože čím dřív to uděláme, tím dřív válka skončí. Bylo to tak přehnané, že i velký ODSák Zahradil se vůči tomu distancoval. Dorazín samozřejmě uvědoměle neuhnul ani o milimetr a řekl, že si Zahradila asi přestane vážit. O celé věci referovaly Parlamentní listy i další dezinformační weby, takže si to můžete snadno najít a přečíst sami.

Dnešní doba je opravdu vykolejená. Na jedné straně si můžete přečíst vyjádření různých politiků i vysokých činovníků NATO, že nechtějí situaci vyhrotit, nechtějí třetí světovou válku, mluví o tom, že je třeba s Ruskem jednat. Na druhou stranu ti stejní politici pak pustí na Ukrajinu další zbraně, munici a peníze. Na jedné straně se i v majnstrýmu dočtete, že Rusko může takhle válčit ještě dlouho, že je na místě myslet na budoucnost, že jsme na Rusku závislí a nedokážeme se od něj odstřihnout, ale na druhé straně je tu neuvěřitelné množství Justů a Dorazínů, kteří bubnují do ještě mnohem větší války. Na jedné straně slyšíme různé generály, že není na místě Rusko provokovat k použití jadrných zbraní, na straně druhé se tu mluví o nutnosti nasazení sil NATO na Ukrajině. Na jedné straně vám různí průmyslníci řeknou, že zavřít ruský plyn bude ekonomická sebevražda, ale na straně druhé vám různí grýndýlisti řeknou, že se prostě odstřihnout musíme a že to prostě zvládneme, i když to bude bolet.

A teď si vyberte. Tušíte někdo, co má navrch? Máte někdo ánung, jaký pohled nakonec převládne? Asi všichni víme, jak může nějaká eskalace dopadnout, ale absolutně nemáme šajn, jestli ti eskalovači náhodou nebudou vyslyšeni, protože od toho do nás přece USA investovaly… Tušíte někdo, jak vysoké jsou politické sázky na to, že to pro Západ i nás dobře dopadne?

Máme to rozdělené na dvě skupiny. Ti, kteří už třicet let dostávají naloženo, protože pořád táhnou, ti co každou vládní kravinu zaplatí, kteří nesou na svém hřbetě celý náš stát. Těm se do konfrontace nechce. Není divu. Vědí, jaké to je, když se prohraje. Vědí, jaké to je, když něco chybí, vědí, jaké to je, žít v nepohodlí.

A pak tu máme ty druhé, mladé a chytré, kteří nikdy nezažili ani chvíli strádání. Kteří nikdy nebyli závislí na tom, jestli něco vznikne, jestli se něco vyrobí. Ti si prostě jen zařídili příslušnou rentu za žvanění. Na ně žádné vládní experimenty nedopadají. Jim nezavřou kancelář, protože není ropa do rafinerie. Jich se také nikdy nedotknou žádné vládní škrty. A ti pak mluví o válce a o nutnosti vydržet, protože si vůbec nedovedou představit, jak taková válka vypadá.

Znovu se ptám… ví tady někdo, kam se tenhle mišmaš otočí? Ví tady někdo, co nakonec převládne? Jestli realismus a opatrnost, nebo fanfaronské troubení do boje? Skončí takhle válka jednáním nebo jadernou apokalypsou? Myslím, že to neví ani Biden, ani Macron a neví to ani Putin. Nikdo neví, jaká hysterie převládne po jednání v kuloárech. Jen vidím, že všech těch šílenců odtržených od reality je tam nějak moc.

Je mi strašně líto, že to říkám. Ale když vidím to válečnické nadšení, tak nějak ztrácím víru, že si někdo sedne ke stolu a začne dělat mírovou smlouvu. Když vidím, kolik peněz už ta válka stála a všem stojí za to v ní pokračovat dál, tak se mi rýsují jen dva možné scénáře. Buď bude jaderný armagedon, protože jestli zvítězí názor těchhle Dorazínů, tak Pánbuh s námi… a nebo bude energetický armagedon pro Evropu, protože nám Putin zavře kohoutky, abychom dostali možnost si vyzkoušet, jak pevní jsme v kramflecích. Stále méně si dovedu představit, že Macron, Scholz nebo Johnson „změní názor“ a budou se s Putinem bavit o míru. Všimněte si, že vůbec nemluvím o Zelenském.

Když vidím to válečné nadšení, které jako kdyby bylo opsáno přímo od učitele Kantorka z Remarquova románu, když vidím výzvy k bombardování Moskvy, když vidím apely německého generála, abychom se připravili na jadernou válku, když slyším Borise Johnsona, kterak varuje před špatným mírem, když poslouchám našeho Fialu, jak je třeba se odstřihnout od Ruska a bohatě se nám to vyplatí, tak mám hroznou chuť napsat Putinovi další dopis, jestli by nebyl tak hodný a vyplnil tu naší touhu po energetické nezávislosti na Rusku a opravdu tu ropu a plyn do Evropy zastavil. Úplně.

Na jaderný konflikt fakt připravený nejsem, ale ten energetický armagedon bych asi chvíli zvládal.

Já se úplně hrozím té agónie. Takhle se to dělalo celý středověk. Žádná rychlá a milosrdná smrt, ale pořádně dlouhá a trýznivá. Aby si odsouzený přál smrt z celého srdce. Rus tohle ovládá velice dobře. On nás prostě dusí pomalu. Taktika anakonda se neuplatňuje jen na Ukrajině, ale v celé Evropě. Máme se dlouho cukat, máme trpět, má nás to nejen zabít, ale i působit odstrašujícím příkladem.

Když tu máme ty proruské narativy a proruské tajné agenty…. Určitě čtou i Kydy, protože jsou přece všemocní. Nemohl by někdo z nichPutina poprosit, aby kohoutky fakt zastavil? Abychom konečně všichni věděli, jak to doopravdy je. Aby bylo jasno. Aby se ukázalo, kdo je tlučhuba a kdo tomu doopravdy rozuměl. Aby se ukázalo, jestli má pravdu Vidlák nebo Lipavský. Já si fakt začínám přát ten energetický rozvrat, protože pokud Rus bude dál dodávat plyn a ropu, pokud tu furt bude teplo a světlo, tak tu na Západě pořád bude příliš mnoho Dorazínů a mohlo by jich být nakonec tolik, že by na Moskvu doopravdy mohli vystřelit.

Jsem v pokušení si přát, aby Němcům jejich předpověď vyšla. Aby toho jedenáctého července Rusové plyn skutečně zastavili a už nepustili. Aby Dorazín a jemu podobní měli jiné starosti, než plánovat úder na Kreml. Ne, fakt nechci zažít skutečně hladovou a studenou zimu. Ale je to lepší, než zažít jadernou zimu. Je lepší nejezdit, nepracovat a mít hlad, než být ozářen nebo vaporizován.

Tož bych prosil, aby buď někdo vyslal jasný signál, že se nakonec na Ukrajině všichni nějak dohodnou. Pokud budou naopak dál vytvářet dojem, že Rusa je zapotřebí zadupat do země, tak se začnu modlit, aby ten neskutečně složitý gordický uzel Putin rozetnul zastavením kohoutků. Je to lepší, než když se globální politický rebus vyřeší pomocí jaderného kufříku.

 
Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.7 (43 hlasů)

Komentáře

Trvalý odkaz

Něco na tom bude. Mimochodem již před měsícem jsem četl v oficiálním zápise z jednání stanovisko jednoho vysoce postaveného manažera renovované obchodní společnosti s ocelí a ten natvrdo uvedl: "Pokud přestane proudit plyn, tak jako první se zastaví průmysl."
Chci tím říct, že povědomí o reálných dopadech zde je. Jen ti u kormidla to jaksi nechtějí slyšet ... Jakoby je víc zajímaly pokyny od jejich kurátorů.
Nicméně asi by pro nás bylo lepší krátká letní léčba šokem než dlouhá zimní natož nukleární! Byť i ta "krátká" letní léčba by stála za to...

Průměrný počet slepic: 4.8 (13 hlasů)

Jen si vzpomente jak kapitalisti vehnali svět minule do valky a jak na horach mrtvol hrabali svůj vyvar!Pepa Goebels co pět minut oblboval svět

Bude mir,když mi date Sudety!Nakonec posrana zbaběla Britanie pry v tom miru zůstala sama!Dnes kdejaky osel zacina stejně a už je vidět stejne metody INDIVIDUALISTŮ a jimi pulverizovana společnost ovčanů nechtěji postavit do cesty zloincům BS tj Bratrstvo Solidarity!?
Kapitalističti banksteři opět rozhodli,že vy bezmocni jednotlivci půjdete s nim rozbijet nynějši kapitalismus,což má znovu skončit doposud nevidanym masakrem a to vašim!
Na troskach tohoto systemu ma vzniknout jestě daleko horši system vašsho ovladani než by jste si dnes ve svych nejhoršich snech dovedli představit!?
To podporuje pry šefe vaš članek pry o miru a plynu?
Sefe plyn zastavili a zqstavuji nenažrani nanucovaci kapitalisti a ne strejda Putin!Ten už sbubnovava proti giga podvodu o kterem vi ,zbytek sveta a do pasti odmita skočit!
To jde zastavit když zmrdy hlwsqjici nasqi smrt zastavime Solidaritou BS tj Bratrstva Solidarity a už konecne prestaneme poslouchat jejich pohůnky a to neni jen pětikolka ale i GR TV,ktery se pase dale u vašeho cicku salati!Po odsati vašich aktiv mate jit zas na smrt?MERDE!
No ni? Aáaaaaaassww

Průměrný počet slepic: 4.3 (6 hlasů)
Trvalý odkaz

A jak to mohlo být jednoduché,stačilo,aby Ukrajina byla neutrální a neplnila přání USA okupovat Rusko.
Tohle všechno bylo promarněno a jak i píše pan Vidlák,pomoci těch válečných štváčů.může dojít k tomu nejhoršímu.Podle mne,stačila by jedna raketa na Moskvu a je zle,jenže z vojenského hlediska,by to nic nevyřešilo,jen naštvalo Rusi ještě víc.Proto trnu,že by to muselo být tisíce raket,aby to Rusko zlomilo.

Průměrný počet slepic: 5 (8 hlasů)
Trvalý odkaz

Já se bojím, že Západ udělá nějakou strašnou provokaci, bojím se, že už jsou tak v hajzlu, že snad budou muset.

Průměrný počet slepic: 4.9 (10 hlasů)
Trvalý odkaz

Cilem je spustit nevidany masakr.Za FEDem stojici banksteri rozhodli o vzniku noveho systemu už 29.3.2019 a umysl krok za krokem uskutečnuji!l

Pokud se tech nami zvolenych zmrdů a stale drzejsqich pisalkku nezbavime,budou bez skrululi a dal sat naše aktiva a penize a to do dna najdou je i tam,kde se vam zda,že chlupy nejsou, to je i na dlani!
Tady psat,že je to članek s cilem pomahat režimu je zbytečne!To vi okamžit každy nebo snad ne?

Průměrný počet slepic: 3.6 (5 hlasů)
Trvalý odkaz

daleko větší obavu mám z toho, že se nestane nic a Západ bude v klidu pokračovat v pozvolným vaření žab. Na shnilých základech stavět nejde a čím důkladnější restart, tím větší šance na něco novýho.

Průměrný počet slepic: 3.3 (6 hlasů)
Trvalý odkaz

Vami propagovany důkladnějši tzv restart ma znamenat vyhubeni 90 procent lidi?

Ty totiž predstsvuji pro bankstery zbytečné jedliky,ktere museji ONI živit!Vy si představujete,ze neni možné neco tak zrůdneho,ale oni to mysli smrtelne važně!
Nestavavějte se sam o role řady zblblych idiotu,kteři už maji tolik ukradenych a nezdanenych penez,ze se rozhodli USURPOVAT MOC a voliči oblbeni na ně se valici propagandou INFODEMIE je voli a to s potleskem oslů,kterym chybi jen trava!
No ni?

Průměrný počet slepic: 3.6 (5 hlasů)

některý myšlenky jsou prostě mimo chápání jiných, já nerozumím Vám a Vy zase mě. Jsem si jistý, že s tím dokážu klidně žít!

Průměrný počet slepic: 2.3 (3 hlasů)
Trvalý odkaz

Beru 2000 na hodinu,to vite vše je dražši! Co se tyče miru,tak holenku ten musi sjednat ten kdo valku začal!Vzpominate si ještě na kyjevsky Majdan?Kdo tam odstřeloval ty žaludy?

Kdo vedl 8 let bombardovani Donbasu,kdo dnes žebra o zbraně po celem světě,aby mohl bojovat prý za mir?To taky nevite?A kdo slibil,ze nebude rozširovat NATO a udělal opak?
Kdo vas obira inflaci,ohlupuje v TV,odsouhlašuje policejni stat a usurpuje podvody nad vami moc a vy to poznate až rohlik bude stat STOVKU a benzin taky,do te doby totiž nesmi rozumet nikdo,to zařidi Babišova Joura z Bruseli,že ANO!
Dojeďte tu s programy stran našich tzv Zastupců voličů a napište jak JE chápete s tam vam to budu vysvětlovat ve vašem zajmu ZDARMA studente!
No ni?

Průměrný počet slepic: 4.5 (8 hlasů)
Trvalý odkaz

VVP je perverzní, on totiž ten plyn nevypne. Naopak. Nechá nás, naši EU pol. elitu, abychom se jej vzdali samostatně. Z důvodu našich principů. Rádi a dobrovolně. 🙂

Průměrný počet slepic: 5 (5 hlasů)
Trvalý odkaz

V důsledku ohlupovani vas voličů dochazi k tomu,,že desitky let jsou okradani střelbou do vlastni nohy a mizi jejich dvě třetiny mezd odborniky z Aspen institutu!

Nikdo se neodvažil zeptat kdysi presidenta OSD co znamená to BEZ pivlastků a po stelbě vlastni nohy se nyni jen bude čekat kdo da konečneoblble voliče bez BS strelit do hlavy!
I kdyby vam toto tvrzeni vysvětlovala po lopaté za 14 dni to holenkové stejne zapomenete!
Ta jakasi skala tvrdi,že je marxista.Kdyby jim byl tak vysvétli namisto adorovani historie jak je mozn,ze KSČM nadale padá a nedovedla ten marxismus vysvětlit zejmena na tom jak nam patrily ty ukradene biliony a pak je vydal kapitalist7ům bez boje a to salamovou metodou a cinkal pry i kliči
Dokazuje tim jasně,že jeho prý marxismus dnes už neexistuje nebot mu zmizeli bohati dělnici a rolnici a stala se z nich buržoasie,krycim jmenem Stedni třida,,ktera čeka az i tu oberou na kost a střeli do hlavy,aby se stala zpět proletariatem,ktery se lak může znovu spojovat,nebot heslo Proletari spojtr se funguje nyni opačně a jeho mili kapitalisti už se spojili!
No ni?

Průměrný počet slepic: 1 (1 hlas)
Trvalý odkaz

jestli by se mi chtělo psát Putinovi (tomu připrcatělýmu zmetkovi), aby utáhnul kohouty.

Trochu mi to přijde, jako kdybych jen tak přemýšlel o tom, jaké je to se oběsit, tak bych požádal kámoše, aby mi upletl smyčku, pomohl mi na židli a pak jí podkopl. Na tuty bych se to dozvěděl, ale moc velkou radost bych z toho pak patrně neměl. Předpokládám, že bych se pochcal, posral a pak uškrtil.

Tak hele, taky nemusím mít všechno.

Průměrný počet slepic: 1 (1 hlas)
Trvalý odkaz

Mam napad!Stejně vas v dsledku absence HBS brzy nasilim vypnou!

Dřive než se tak stane doporučuji vzit k našemu zastoupeni nyni v absenci toho HBS i našeho budouciho lresidenta doktora s.Skalu a to inkognito ho proste zavolat mezi nas kvitka z čertovy zahradky!
V jeho TV www.stripkyzesveta.cz
ma simultsnku z historiie,je to historik.Co tak mu tam dat otazku,zda by se treba pod jmenem tvrdy šutr nn nebo některy z jeho pobočnik neucastnil jamo dalši student aktivity dobra tady našeho boje za Novy světovy rad a osvětlil nam skvěle učeni pana Marxe do blizke budoucnosti a zaroven mu udelal reklamu jako našemu budocimu presidentovi!
Stačilo by se ho zeptat bojově,že ho tu pomlouvame jako pry cinkalistu a nic nedela ne jenom jezdi na tabory lidu tam cosi ekne a lidi to hned zapomenou nebot to je archaicky způsob a la Fidel a tady vznika PNZ ,kde atom bomba je pry jen maslo!
To mu tsm můe dat kdokoli a budete vidět jak bleskove na vše zapomene,nebo co bude horši se skuteně pod tu eba i inkognito objevi a ja mu dam jako studentovi ssme jedničky!
No ni?

Průměrný počet slepic: 1 (1 hlas)
Trvalý odkaz

Dyť ta lentilka je tak slabá,že jak vedle kdosi piše,kdyby tiskla do stolu,začnou z ni vypadavat devěna kolca a jak řikal můj děda musi jit na krancetlu!

V důsledku vadnych stanov musila zakazat styk s nami volici ,je furt v prachu nepověři za sebe zastupce,musi dělat vechno sama a jeji myši uednici trvaji na tom,že pracuji!
Nic takoveho oni se schovavaji ped voliči pod stoly neexistuje ,že by vzali telefon a když vezmou kopou sympatizanty do zadnice jen ,aby se jich zbavili!
Nevi co je to neomarxismus,ktery je vypojil z prdlamentu a oni dal ve čtvercove mistnosti přehazuji svůj hnůj z rohu do rohu až se dostanou zpet odkud začali!
Pry to je tim,že je nepusti do TV!
Co by tam dělali,když odmitaji do svych bobkovych list dostat svate postulaty lidu PNZ tj Planu Narodni Zachrany!
Jen se jich zeptejte zda vi co je obdahem PNZ a oni odpovi bobřikem mlčceni a tak ukazuji,že neznaji toho Mrkse ani jeho Kapital,nebot on zajistil,aby dělnici notne zbohatli,patrilo jim vše a funkcionaři KSČM jim to všechno pojebali!
No ni?

Průměrný počet slepic: 1 (1 hlas)
Trvalý odkaz

Je třeba na zavěr zkusit iniciovat a to ve vlastnim zajmu nejprve podle mě HBS tj Hnuti Bratrstva Solidarity,dřive nez uzurpatoři moci voličů vam všem zavřpu vaše nevymachane mordy!

Při HBS přiležitosti tady do djskuse dostat tzv Programy stavajicich polit.stran na př KSČM,SPD a toho miglance Babuše,ktery radši nema NIC a voliči,kteři zvolili pětikolku dostanou za odměnu rabovani penéz z rozpočtu panem GŘ TV,ktery chce za to MIIONY ZPETNĚ. a nestydate to dá odsouhlasit prdlamentu jeho kyvalů!
Dejme mu tomu řediteli ještě vice a zrušme uplpně zbytečny Parlament,at poroučci on sam ,budee to levnějši!
No ni?

Průměrný počet slepic: 1 (1 hlas)