Závod začíná

Autor
Štítky

Uplynulý týden byl plný zajímavých událostí a tak není divu, že mezi množstvím zpráv úplně zapadlo, že prezident Petr Pavel vyhlásil termín eurovoleb. Je to v podstatě formalita, všichni víme, že se bude volit první víkend v červnu, ale od vyhlášení termínu voleb prezidentem podléhá veškeré počínání politických stran (a kandidátů především) pravidlům pro vedení volební kampaně.

Je zapotřebí mít transparentní účet i transparentní účetnictví. Veškeré finanční dary musejí být správně přijmuty i správně vyúčtovány, každý pronájem sálu musí mít patřičnou účtenku. Veškeré reklamy musejí obsahovat jasné označení, kdo je zadavatel a kdo je zpracovatel… je toho mnohem víc, o čem začínající politické hnutí zpravidla vůbec nic netuší, pak odevzdají kandidátní listiny, proběhnou volby a pak dostávají mastné pokuty za nedodržení pravidel. Nevyhne se to ani zavedeným stranám, které na to mají profesionální týmy. I ony občas na něco zapomenou, něco nedodají, ztratí, nevyúčtují a pak mají oplétačky s úřady.

Tímto týdnem v podstatě skončila dvouletá přípravka. Dva roky víme o milionu propadlých hlasů. Dva roky diskutujeme, jak zabránit tomu, aby se podobná situace opakovala. Dva roky píšu o nebezpečí roztříštěných hlasů, dva roky mluvím o tom, že tento milion propadlých hlasů je nejsnáze dostupný. Jejich stávající favorité selhali, jsou připraveni volit někoho jiného. Zároveň jsou to voliči malých stran, tedy ti, kteří sledují alternativní média a existují směrem k nim komunikační kanály nezávislé na České televizi, takže není tak těžké, je oslovit a získat.

V posledních dvou letech se hodně událo. Máme za sebou řadu demonstrací a ještě delší řadu výzev. V mnoha případech práce tou výzvou končila, místo aby začínala. Vznikla řada iniciativ i hnutí. Naučili jsme se dělat alternativní média. Značně jsme si všichni zvětšili dosahy… ano, přesně k tomu milionu propadlých hlasů. Mezi tím se vyjednávalo, vymýšlelo, zkoušelo, testovalo, hodně se toho také nepovedlo… postupně se z toho eliminovali břídilové a víceméně zůstali ti, kteří po uplynulé dva roky systematicky pracovali. Kdo chvíli stál, již stojí opodál. Pořád to tak je.

Dovolte mi říct, že kdo se dodnes nedokázal připravit, ten už s tím nic neudělá. Kdo nemá postavený volební tým, kdo nemá nashromážděné peníze na kampaň, kdo si neudělal přípravu po sálech a sokolovnách, ten už to teď těžko bude dohánět. Ne, všichni ještě nepředstavili kandidátky, ale kdo je dodnes nemá nachystané, ten do voleb nezasáhne.

Právě teď skončila kvalifikace. Teď se ukáže, kdo si myslel, že je zajímavá nevěsta, kterou si bohatý ženich rád vezme a dá do čela kandidátky a ze samého čekání neudělal nic. A naopak se ukáže, kdo poslední dva roky pracoval a připravil vše potřebné pro eurovolební vabank. Ukáže se, kdo dělal plané výzvy a kdo se systematicky chystal na tuto chvíli.

Letošní eurovolby budou významné. Jsou to nejjednodušší volby. Celá republika je jeden volební obvod a stačí dát dohromady dvacet jedna lidí plus nějaké náhradníky. Kandidátku volí voliči v Aši i v Hodoníně. Pokud strana získá zhruba sto padesát tisíc hlasů (podle volební účasti), má jistý mandát. Eurovolby nejsou příliš populární u mlčící většiny a tak je rozhodují tvrdá jádra příznivců politických stran. Není zde třeba taktizovat s obsazením volebních obvodů. Hnutí ANO potřebovalo při minulých eurovolbách na svých osm mandátů asi šest set tisíc hlasů.

Strana, která nedokáže v eurovolbách uspět, ta neuspěje v žádných dalších volbách. Tečka. Je zbytečné si malovat vzdušné zámky, vymýšlet výmluvy, proč to nevyšlo a co bylo špatně, prostě je konec. Nedokážu-li v této republice oslovit a získat alespoň sto padesát tisíc příznivců, tak se mi rozhodně nepodaří, získat jich dvakrát tolik ve volbách do sněmovny. Je úplně jedno, jestli kandiduje samostatná politická strana, nebo jestli jde o koalici více uskupení. Sto padesát tisíc voličů je prostě jasná hranice.

Že je naše alternativní scéna roztříštěná, na to si teď stěžují především ti, kteří se nikde a s nikým nedomluvili. Kteří po dvou letech soustavného demonstrování, vyjednávání a diskutování zůstali na ocet. Ostatní se domluvili. Šance na sjednocení celé alternativy pod jednou společnou kandidátkou nikdy neexistovala. Už jen proto, že všichni nepracovali stejně důkladně a nezvolili stejnou taktiku. Sledoval jsem to celé hodně zblízka a myslím, že výsledek odráží realitu. Kdo se mohl spojit, ten se už spojil. Víc společných názorů a postojů není k dispozici.

Prosím, v těchto volbách si nehrajme na coby kdyby. Realita je to, co nám v příštích týdnech všichni představí. Je výsledkem dvouletého snažení i dvouletého boření. Je výsledkem dvouletého vyjednávání, budování struktur i dvouletého házení klacků pod nohy. Je výsledkem dvouletých dodržených dohod i dvouletých podrazů.

Nemá smysl si stýskat, že něco mohlo být jinak. Mohlo, ale prostě není.

Volby budou i výsledkem dvouletého budování mediálního dosahu mimo velká média. Budou výsledkem dvou let objíždění sálů a sokoloven. Budou výsledkem dvouletých zkušeností s touto vládou, budou výsledkem všeho, co se tu vykonalo.

Budu to samozřejmě zblízka sledovat a komentovat. Kvalifikace skončila, začíná vlastní závod.

Přátelé, pokud mě chcete podpořit v mém Vidláckém úsilí a podpořit vlastní národní občanskou společnost, prosím pošlete dar Institutu českého venkova. Každý, kdo pošle alespoň 350,- Kč, může si na oplátku vyžádat knihy, trička, samolepky a odznaky z nabídky.

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.7 (290 hlasů)

Komentáře

Trvalý odkaz

Komentáře k Vidlákovu úvodnímu článku pište jako odpověď k tomuto oknu. Budou pohromadě a zůstanou na začátku diskuze.

Pokud máte nějaký příspěvek, který přímo s Vidlákovým úvodníkem nesouvisí, vložte jej přes "Přidat komentář" na konci dokumentu.
 

Průměrný počet slepic: 3.7 (23 hlasů)

To jako že komunisti, kteří tu bačovali 40 let, začali obrovskými krádežemi a ze všech (krom pár výjimek) udělali chudáky, nás teď spasí? To jako fakt?

Průměrný počet slepic: 2 (66 hlasů)

ale pokuste se pochopit jak, proč a co vlastně ty krádeže prostřednictvím komunistů, lidovců a dalších parlamentních stran, či stran, hnutí, spolků, zájmových organizací, v nichž byli zastoupeni občané, kteří nechtěli vstoupit, nebo nikdy nebyli komunisty a jejich (komunistů) počínání měli do určité míry právně i lidsky kontrolovat. Ti aktivní občané byli, nebo měli být samotnou Národní frontou určitou opozicí. To se týkalo i ROH. Nevyužití a pochlebování, které je vždycky pohodlnější, vedlo k neúměrnému postavení KSČ.

Ten vývoj najdete v dobových materiálech, nevím, zda dostatečně dostupných v současné době, protože se nehodí zlodějům, kteří si přisvojili vývoj v polistopadovém období s vědomím, že návyk větší části občanské společnosti se nezměnil.

"Důvěřuji" zvoleným vůdcům, "je to pohodlnější, než je kritizovat" s možnými sankcemi ze strany mocných a jejich stále mocnějších příznivců, včetně mééédií. To je naše současná mantra a umění mocných rozdělovat občanskou veřejnost.

Zkrátka není "krádež" jako "krádež", ale jsou jasné zájmy SKUPINOVÉ / SOUKROMO VLASTNICKÉ. 

Dokud si občané neudělají jasno v nutnosti respektu k soukromému, společenskému a státnímu vlastnictví, nemůže být klid. Přehnaná "důvěra" ke státnímu a společenskému vlastnictví je stejně nebezpečná jako absolutizace soukromého vlastnictví. Od buku k buku občanská společnost "měřila" v průběhu celého poválečného období. 

Průměrný počet slepic: 4.6 (55 hlasů)

není to černobílé, což se zdá, že většina lidí nedokáže pochopit.

Průměrný počet slepic: 2.8 (19 hlasů)

všechny strany po roce 1990 je s přehledem v rozkrádání strčí do kapsy.

Jo byly to kurvy, ale po revoluci drželi všechny strany za koule, proto to vydrželo tak dlouho. Jinak to mohlo bejt rozkradený již před 15 lety.

Průměrný počet slepic: 4 (4 hlasů)

40 let tady bačovali komunisti. Prvních 12 let bylo upevňování pozic, pak už se udržovaly a pak erodovaly.

Ze všech neudělali chudáky. Chudáků a nemajetných tady byla většina. 

To, co tady pracující občané za 40 let bačování komunistů vybudovali, nedokáže váš pseudokapitalismus ani za 35 let, ani nikdy!

To nové, co se zde vybudovalo není zásluhou skvělých kapitalistických vůdců, ale jenom pracovitých obyvatel, kterým celá armáda statisíců státních zaměstnanců sype pod nohy klacky, klády, paragrafy, předpisy, opatření, vyhlášky, zákony....!

Do roku 1990 jsem neměl strach, že bych měl o něco přijít, včetně té tzv. svobody.

A pak se to začalo měnit. Dnes žije ve strachu a stresu 95% obyvatel.

Zatleskejte si, bojovníci proti 40 let mrtvému komunismu! 

Nás odmalička strašily fašismem, kapitalismem, imperialismem až do vítězství mladokomunistů nad starokomunisty.

Čím by jste strašili lidi, nemít ty komunisty? Katolíky? Muslimy? Protestanty? Migranty? Antivaxery? Grýndýlisty? Antigrýndýlisty? 

 

 

Průměrný počet slepic: 5 (8 hlasů)

Dobrý den, roztříštěnost alternativy je opravdu velký problém. Na rozdíl od pětikolky nemáme žádného koordinátora (loutkovodiče), který by tuto jednotu financoval. A ani ho nejspíš nikdy mít nebudeme, jelikož nezávislost je jedním z poznávacích znaků vlasteneckých stran. V této situaci teď tedy vnímám všechny pidistrany jako naše nepřátele, kteří pouze naší vlajkovou loď SPD obírají o hlasy. Jak by asi dopadly poslední volby do parlamentu, kdyby existovala jen jediná vlastenecká strana (SPD), a dostala by tedy o 1 milion hlasů víc? A místo 20 poslanců by jich měla třeba 5O? To už je docela slušná politická síla, že? Proto jsem dospěl k názoru, a asi budu dost tvrdý, že každá pidistrana, která nedokáže s nikým dalším spolupracovat a vytvořit s někým dalším nadějnou koalici, by neměla existovat. V Eurovolbách se tedy budu řídit „Vidlákovo doktrínou“ o sypání na největší hromadu, a hodím to SPD. Roztříštěnost alternativy už musí skončit.

Průměrný počet slepic: 4.6 (72 hlasů)

za to, že ne komoušům.

Průměrný počet slepic: 2.2 (45 hlasů)

dal jsem tři slepice a pokusil jsem se hodně krátce vysvětlit už ve vaší předchozí pochybnosti, proč dávat hlas komunistům po 40 letech jejich vlády.

Máte příležitost v pokuse o přízeň v E volbách nedat hlas komunistům, ale společenství "STAČILO" s tím, že jako aktivní občan máte právo a povinnost, možnost ovlivňovat i regulovat postupy komunistů a dalších snad zvolených nekomunistických účastníků toho projektu.

Potvrdit, nebo nezopakovat to můžete v krajských, senátních, případně parlamentních volbách. Nejen to. Pokud v těch všech volbách uspějí, s odkazem na nepříjemnou minulost posledních víc než sedmdesáti let, máte právo a povinnost další vývoj korigovat. Zda to bude s komunisty, na tom jako komunista rozhodně netrvám.

Nicméně na občanské společnosti a její kontrole politických zástupců závisí, jak moc budou ty reprezentace, její jednotliví představitelé, fakticky krást.

Těm krádežím nikdy nejde úplně zabránit, někteří lidé to mají prostě v genech a ne vždycky se to daří odhalit včas.

Je to dost realistické?

Průměrný počet slepic: 4.9 (48 hlasů)

In reply to by Vladimír Hejnic

Trvalý odkaz

už jsem dostal jednoslepic a vůbec mě to nerozhodilo. Ale sám vidíte, někdo SPD, někdo STAČILO, někdo PRO. Kdybych doporučoval já, tak Svobodné (protože jsou nejstarší a drží směr, trochu mi do toho teď hodil vidle Mach), potom ještě, nevím úplně proč, mám rád Čunka. Rozhodně jsem proti těm, co už se předvedli - hlavně komunisti, pak ANO (v podstatě spíš Babiš) a teď pětikolka. Jestli jste komunista, to je pro mě to samé, co fašista, nebo dnes petikolkaři. Těžko mi to vymluvíte, pamatuji dobu, kdy komunisti vládli a koneckonců prezident komouš už je tu zas. A co teď?

EDIT:

§ 403Založení, podpora a propagace hnutí směřujícího k potlačení práv a svobod člověka

(1) Kdo založí, podporuje nebo propaguje hnutí, které prokazatelně směřuje k potlačení práv a svobod člověka, nebo hlásá rasovou, etnickou, národnostní, náboženskou či třídní zášť nebo zášť vůči jiné skupině osob, bude potrestán odnětím svobody na jeden rok až pět let.

(2) Odnětím svobody na tři léta až deset let bude pachatel potrestán,

a) spáchá-li čin uvedený v odstavci 1 tiskem, filmem, rozhlasem, televizí, veřejně přístupnou počítačovou sítí nebo jiným podobně účinným způsobem,

b) spáchá-li takový čin jako člen organizované skupiny,

c) spáchá-li takový čin jako voják, nebo

d) spáchá-li takový čin za stavu ohrožení státu nebo za válečného stavu.

(3) Příprava je trestná.

§ 404Projev sympatií k hnutí směřujícímu k potlačení práv a svobod člověka

Kdo veřejně projevuje sympatie k hnutí uvedenému v § 403 odst. 1, bude potrestán odnětím svobody na šest měsíců až tři léta.

§ 405Popírání, zpochybňování, schvalování a ospravedlňování genocidia

Kdo veřejně popírá, zpochybňuje, schvaluje nebo se snaží ospravedlnit nacistické, komunistické nebo jiné genocidium nebo nacistické, komunistické nebo jiné zločiny proti lidskosti nebo válečné zločiny nebo zločiny proti míru, bude potrestán odnětím svobody na šest měsíců až tři léta.

Průměrný počet slepic: 2.4 (35 hlasů)

sedí i na dnešní vládu

Průměrný počet slepic: 4.6 (20 hlasů)

a sedí i na minulou.

Průměrný počet slepic: 4.1 (7 hlasů)

cituji z paragrafu:  "nebo hlásá rasovou, etnickou, národnostní, náboženskou či třídní zášť nebo zášť vůči jiné skupině osob"...

Ano, dnes máte komunistického kádrového premianta až na Hradě coby prezidenta republiky.

Zkuste pátrat, čím se dnes živí potomci těch Gottwaldovo komunistů, kteří zabavovali majetky a vyháněli lidi z domova do opuštěných obydlí po německých zrádcích.

U řady političek a politiků se dopátráte sotva jména jejich rodičů.

Jak je možné, že za toho děsivého československého komunismu vystudovaly tisíce dnešních politiků, poslanců, soudců, úředníků na ministerstvech a úřadech? 

Průměrný počet slepic: 4.7 (3 hlasů)

Volit kandidáty SPD je vaše právo . Zrovna tak je moje právo volit PRO. Strana Tomia Okamury která je stále v opozici   s jejím nerealizovatelným heslem o vystoupení z EU které stačí k tomu aby seděli v PS kde sice čeří vodu ale nic neprosadí.

Průměrný počet slepic: 4.3 (36 hlasů)

In reply to by Stanl

Trvalý odkaz

Ještě v půlce roku 1989 by jste také tvrdil, že bez RVHP a bloku socialistických států nepřipadá existence Československa v úvahu?

Takových by byla stále většina.

Nechápu, jak vůbec může žít 7 miliard obyvatel zeměkoule bez členství v EU?! 

Můžete mi to nějak vysvětlit? Proč ještě neumřeli všichni hlady, zimou, horkem, bez předpisů, vyhlášek, zákonů, opatření, statisíců rozdělovačů tzv. dotací (v ČR 30 000 příživníků !!!) ?

Průměrný počet slepic: 4 (1 hlas)

teď se ukáže, jestli jsou opravdu lidi nasraní, nebo tady jen dvacet zoufalých Joudů žvaní o ničem. Včetně mě, samozřejmě.

Průměrný počet slepic: 4.6 (68 hlasů)
Trvalý odkaz

.. v Eurovolbách patří na smetiště dějin.

Je třeba po eurovolbách udělat tlustou čáru za všemi těmi řediteli volebních preferencí, hašteřivými kašpárky, co nejsou schopni více než Boha pustého kavárenského žvanění. Dělali to více než 30 let, a vždy jen odváděli pozornost.

Politická strana, která v eurovolbách nezíská ani jediného europoslance je jen zbytečný spolek baráčníků, líných a neschopných žvanilů.

Průměrný počet slepic: 4.8 (70 hlasů)
Trvalý odkaz

V tomto s Vidlákem - výjimečně - nesouhlasím. Pětikolka je daleko nesourodější, než Konečná s Vrábelem. Ba víc, než Rajchl s Okamurou. Ale domluvili se. A za odměnu mají jako návdavek možnost beztrestně ničit republiku, devastovat rozpočet a hnát nás do totality. A nikdo jim v tom nehodlá bránit, neboť Vidlák nemiluje Vrábela a Jindra či Svobodní nikoho. 

Invididualismus má své místo v dospívání. V dospělosti by to chtělo trochu více preferovat taktiku. Jinak bude blog to největší, čeho Vidlák dokáže dosíci.

Průměrný počet slepic: 4.6 (83 hlasů)

Pětikolka je daleko nesourodější ale domluvili se. U opozice bohužel domluva je zase nemožná. Výstižně to popsala sama Kateřina Konečná šéfka KSČM s jejími slovy: "mezi opozičními představiteli panuje značná nevraživost. Ega některých aktérů jsou obrovská a možnost kompromisu, který ke spojení vždy potřebujete, je u mnohých tím omezena na minimum.“

Průměrný počet slepic: 4.8 (85 hlasů)

.. jsem zažil na vlastní kůži před zhruba 15-ti roky. Kateřina Konečná to na levé části spektra dá, opravdoví levičáci jsou více kooperativní a kolektivističtí.

Echt pravičáci to opět projedou na tradičním poměřování pindíků.

Asi to tak má být. Homo Sapiens přežil právě díky schopnosti kooperovat. Kde jsou dnes Neandrtálci a Denisované? Částečně vymřeli a částečně byli asimilováni.

Průměrný počet slepic: 4.8 (54 hlasů)

nejsem tak úplně jistý. Ne Kateřinou Konečnou a směrem, který představuje, ale občany, kteří jsou aktuálně rozčarovaní na všechny strany.

Tím víc věřím, že se optimální množina občanů pochlapí a připustí i vlastní omyly ve vnímání společenské skutečnosti.  

Průměrný počet slepic: 4.7 (27 hlasů)

.. jen dostali jasné rozkazy od svých pasáků a loutkovodičů, a ty splnili.

Jeden moudrý člověk kdysi napsal či řekl, že: "ZLOČINCI SE NEPŘÁTELÍ, ALE SPOLČUJÍ"

Korporáty zase dbají, aby jejich zaměstnanci splňovali kritérium 3H (Hypotéka - Haranti - Hlad) pak dostanou 3K (Kára - Kancl - Kilo)

 

Průměrný počet slepic: 4.9 (92 hlasů)

V obou vašich příspěvků pane RichardCZ jste trefil do černého. Zločinci v  Pětibandě  se nepřátelí ale spolčují

Průměrný počet slepic: 4.6 (51 hlas)
Trvalý odkaz

lod eu

EU je v podstatě jedna obrovská loď na kterém se nachází členské státy EU které přijímají pravidla EU a určují směr kterým koráb EU pluje. Jedno je jisté že v dnešní době EU pluje špatným směrem, anebo možná se již potápí a je určena k zániku jak tvrdí různí odborníci.

EU v dnešní době ovládají liberálové, eko-šílenci s vizí zelené energie, sluničkáři, genderovci, a proamerické loutky kteří nesou titul premiérů zemí EU. Tento katastrofický směr EU se musí změnit.

Musí všichni občané členských států přijít k urnám, musí zvolit své správné představitele a změnit ten sebedestruktivní směr kterým pluje dnešní koráb EU. Ι když eurovolby jak uvádí náš Vidlák pan Daniel Sterzik nejsou příliš populární u mlčící většiny.

I když pocházím z levicové rodiny která ctila principy marxismu, přesto nepřeji zánik EU. Věřím že principy EU , jak byly definovány její vytvořením, mohou být zase obnoveny a současný totalitní režim EU se dá změnit.

Zároveň v eurovolbách v každé zemi občané této země vyjadřují zda jsou spokojeni s vládou jejich země anebo ne. V naší vlasti s vládou pětidemolice nesouhlasí obrovská většina občanů dle statistiky je to přes 70 procent. Už jen proto musíme všichni občané ČR se zdvihnout  s gauče, jít k urnám v letošních eurovolbách a dát pořádnou facku fialové vládě.

Průměrný počet slepic: 4.3 (63 hlasů)

zároveň možná vytočím zásadní odpůrce výrazných změn na obě strany.

Žili jsme mnoho let v poválečné zóně části ve válce vítězné koalice SSSR, tedy zároveň v hospodářské koalici Východních států v RVHP. Větší znalci, než je téměř absolutně ekonomickou vědou nepolíbený Hejnic, mohou potvrdit, že v té koalici byly nějaké problémy, ale Rada vzájemně hospodářské politiky umožnila zúčastněným státům rozvíjet své hospodářské aktivity na jiném principu, než na principu vítěz a silnější bere vše.

Voliči , kteří v referendu o vstupu do Evropské unie předpokládali, že ten princip funguje podobně v Západní části světa, pokud to tak mysleli, se nejspíš dožili velkého zklamání. Ono se to tak moc nepotvrdilo, mnohé se oproti vstupním podmínkám změnilo a z toho vyplývají i tendence zásadně se postavit proti a odejít.

Nejsem naivní, že naši představitelé v E parlamentu vývoj otočí. Ale může se teoreticky "přihodit" že ve svém úsilí nezůstanou sami. Už třeba současný vývoj v jedné z nejsilnějších zemí v Německu ukazuje potřebu změny a že by se měly poučit i reprezentace bývalých socialistických zemí. 

Proto, jako v referendu nesouhlasící s přístupem do EU dnes říkám, že stejným překotným způsobem prásknout dveřmi není dost rozumné. Spíš jde o to udělat si pořádek doma, ve vnímání "národních zájmů" a s nastaveným slušnější vnitřní hospodářské a optimální obecně zahraniční politiky. Potom buď ovlivňovat vývoj v EU, nebo prostě a suverénně odejít.

Průměrný počet slepic: 4.5 (38 hlasů)

... stejným překotným způsobem prásknout dveřmi není dost rozumné. Spíš jde o to udělat si pořádek doma, ve vnímání "národních zájmů" a s nastaveným slušnější vnitřní hospodářské a optimální obecně zahraniční politiky. Potom buď ovlivňovat vývoj v EU, nebo prostě a suverénně odejít...

Ano pane Vladimíre Hejnic popisujete výstižně ve vašich posledních řádků jaký má být správný postoj oproti EU, 

toto jsem měl na mysli i já. 

Když už  jsme v EU je lepší mít náš boj uvnitř EU, než mimo. Příkladem je Maďarsko s Orbánem a teď i Slovensko s Ficem

Průměrný počet slepic: 4.4 (29 hlasů)

něco co už chcípe a už zapáchá ?

Průměrný počet slepic: 4.3 (8 hlasů)

Zkuste se zeptat těch mladých i starších ve frontách na parkovištích našich hor a u vleků, jak oni jsou spokojení s vládou jejich 5strak?

Ti chudší, kteří si také neztěžují, jezdí lyžovat do ciziny za menší ceny a větší konfort.

Já mám bublinu lidí kolem 40 let věku. Všichni jsou poctivě Tečkovaní, aby mohli cestovat karavanem či bez něj do ciziny na dovolenou.

Ani dnes je netrápí drahota překupníků energií podporovaná vládou. Netrápí je zvýšení daní z majetku, ze mzdy, z PHM ... Jenom nadávají.

Babiš je pro ně zloděj, PePaKo je konečně fešák Hradu. 

Ale volit neví koho, takže to hodí někomu z 5strak. 

Průměrný počet slepic: 5 (3 hlasů)

Černochová je úplně vymaštěná. Důkaz zde: Neunáhlila jsem se, ani nebyla emotivní, řekla Černochová k vystoupení z OSN. Asi si myslí, že si nepamatujeme, jak pak jeli žebrat na Blízký Východ o suroviny a jak je odtamtud vypoklonkovali. Kdybychom měli za premiéra státníka, a ne hovno v hedvábné punčoše, už by ji byl dávno vyrazil.

Průměrný počet slepic: 4.5 (15 hlasů)
Trvalý odkaz

Zelenskyj ze zoufalství nařizuje útoky na mírumilovná ruská města, připouští západní tisk.
Kyjev musí vyhrocovat konflikt, aby získal pomoc od západních spojenců. Údery proti civilistům mohou být právě z toho důvodu.
„Západ musí zapůsobit na Zelenského, aby takové útoky na ruská města nevedly k přímému střetu mezi NATO a Moskvou,“ píše se v článku.

zdroj: https://t.me/neCT24/49454

Průměrný počet slepic: 4.3 (32 hlasů)
Trvalý odkaz

     Vyčůranej socan, černoprdelnice a modrostrakáč. 

https://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/VIME-PRVNI-Stranu-PRO-posiluji-Michal-Hasek-Liptakova-a-Regec-Povedou-PRO-na-Jizni-Morave-749823

Průměrný počet slepic: 4.4 (41 hlas)

Ten chlap (Rajchl) to řekl na rovinu, zaměřuje se na voliče zprava a ještě více doprava. Možná nějaké modré straky uloví, po té co Nutella je k smrti vyděsil.

Průměrný počet slepic: 4.7 (37 hlasů)

     za to, co provedl Petře Rédové, Vidlákovi a spol.... Ale pokud přebere ty méně přiblbé voliče z řad úplně blbých ovcí od ODS, TOP, STAN, Pirátů a černoprdelníků, tak jedině dobře. Každej ovčan, kterej volil pětidemolici a teď od ní odejde je dobrej. Každej pětidemoliční trouba, kerej od nich uteče se počítá. 

Průměrný počet slepic: 4.6 (34 hlasů)

.. hříšníka, než ze deseti (sta, tisíce) pravověrných, jenž nikdy nezhřešili..

Proto velmi vítám, že se (zatím) ze strany STAČILO nikdo do Jindry Rajchla a PRO nenaváží a ani si s ním nevyřizuje účty.

CHCI VĚŘIT, ŽE TO TAK I ZŮSTANE.

Nepřítel našeho nepřítele nemusí být nutně našim přítelem, a může být klidně tolerovaný a respektu hodný spojenec. Pokud Jindřich Rajchl vyluxuje alespoň část pravicově smýšlejících příznivců většiny Pidi-Srando-Partají Alternativy, doplní je o odpadlé voliče pětikoalice, kteří nejsou schopni dokončit veletoč doleva až ke STAČILO, odvedou kus užitečné práce, a zaslouží si za to náš dík a uznání.

 

Průměrný počet slepic: 4.6 (9 hlasů)
Trvalý odkaz

do předvolební kampaně. Snad někdo pochopí, že navazuji na Vidlákův článek.

Shodou okolností jsem měl k snídani nastavenou ČT1, pořad "Z regionů". Zaujaly mě dva odkazy. V jednom figuroval dost výrazně pan Hřib, který na své prezentaci pracuje volby, nevolby. Nicméně projekt, který představoval je ambiciózní a dlouhodobý.

Chci věřit, že bude realizovaný a pod hlavičkou jiných lidí, nemusí to být "jen" politické reprezentace se podaří ukončit dříve, než za avizovaných 10 let. Jedná se o Smíchovské nádraží a celou oblast Smíchova, kde původní seřaďovací nádraží a stará fabrika Tatra Smíchov dávno uvolnila místo pro městskou architekturu. nezapomenu při tom zdůraznit skutečnost, že stará fabrika neskončila likvidací, ale byla přesunuta do moderních prostor, umožňujících stavbu nejmodernějších dopravních systémů současnosti. Tam teprve došlo k likvidaci, když "privatizátoři" odklonili výsledky své práce a fabriku i se zaměstnanci předali nadnárodní společnost SKV SIEMENS. Ta po splnění všech závazků a se změnou priorit Německých majitelů Zličínský závod zlikvidovala. To se v příspěvku pochopitelně neobjevilo, s tím se ani Hřib nebude chlubit. On sám byl v té době zřejmě ještě chlapcem. Prostory dnes využívá několik firem, ale kromě "železničního depa" tuším pana Jančury, k úplně jiným účelům, než byla nadčasová moderní hala původně určena.

Další příspěvek v tom pořadu se týkal Bohnické hvězdárny. To pro různé budovatele světlých zítřků současné pětikoalice. Hvězdárna byla vybudována ze zbývajícího, nepotřebného materiálu z prvního panelového domu v akci "Z" někdy v roce 1954. Nadšenci pro pozorování oblohy tehdy navázali na pána, lékárníka, který si postavil vlastní observatoř už v době mezi válkami a optika, který vlastnoručně vyrobil první hvězdářský dalekohled, který spolu s dalšími zájemci "provozoval" na místě dnešní hvězdárny, které je organicky součástí té velké, na Petříně.

Zájemci, najděte si ten program, je to tam vysvětleno správně a podrobněji.

Proč zrovna tento příběh připomínám? Vidím v něm návaznost přes generace, přes společenské a politické vnímání lidmi, kterým nejde o politické body a umístění na kandidátkách, ale o úplně obyčejný život, který mimo jiné může umožnit politická reprezentace s lidmi spolupracující, lidi všech společenských skupin vhodně propojující a chápající.

Je to jistě obtížné ale možné a pro mě název a slovíčko "STAČILO" znamená odzvonit bojům všech výrazných předchozích desetiletí, která vedla k současnému neutěšenému stavu. Obrat je možný, ale může být náročný časově i obsahem.

Věřte, že současná koalice bude kopat nejspíš výrazněji a ostřeji, než reprezentace představující konec osmdesátých let. Jedno a kousek% občanů, kteří by jediným podpisem byli schopni zlikvidovat státní dluh a možná i nakoupit letadélo Káně pro Černochovou, má stále k dispozici dost lidí, kteří se bojí jakékoliv změny. Nakonec je to vidět i v "naší" diskusi na Kydech.

  

Průměrný počet slepic: 4.6 (32 hlasů)

Poté, co jsem zažil, jak Hřib učinil Prahu pro řidiče co nejméně snesitelnou, a co jsem viděl, co chce postavit Hřib na místě dnešního Hlavního nádraží, mu nevěřím vůbec v ničem.

Průměrný počet slepic: 4.6 (14 hlasů)
Trvalý odkaz

Duel Jaromír Soukup a Aleš Bejr měl být hlavním zápasem večera, bohužel ale trval jen necelou minutu...

Zápas těch dvou psychopatů neměl hlavu, ani patu. Co na závěr mé malé slovní hříčky? Snad jen to, že oba jsou na hlavičky.

Průměrný počet slepic: 4.3 (25 hlasů)

Soukup už neví roupama co dělat a chce na sebe upoutat pozornost za každou cenu. Soukup sám je produktem současných mocných.

Je aktivita Rakušana v Karviné jiná? Ve svém důsledku s hodila jemu, ale i nám, kteří jsme mohli jednorázově ukázat na prasárnu v přímém přenosu.

Když bych měl možnost něco doporučit, tak příští setkání s Rakušanem ignorovat ze strany jeho odpůrců, on si zajistí účast svými příznivci. Ignorovat by jej však nemělo studio Raptor, nebo TV Bureš a kdokoliv jiný. Výsledek vhodným komentářem zveřejnit, nebo "propagandisticky", v případě že výsledek by nebyl dost přitažlivý, obětovat spolu s časem pro to ztraceným, a "pořad hodit do koše. Rakušan vyhlásil válku "Proti všem", není od věci toho využít. Ve válce je povolené vše. Nakonec bojující strany na Ukrajině i na Středním Východě nám to představují v přímém přenosu.

U nás to nemusí být krvavé, ale musí být chytré a vynalézavé.

Průměrný počet slepic: 4.9 (27 hlasů)

ten podle mých pozorování prošel zajímavým vyvojem, pamatuji si jeho výstupy na začátku koronavirových her, kdy se stavěl proti restrikcím a zavírání společnosti a pak náhle "prozřel" a stal se z něj největší korona bijec a dožadoval se stále přísnější šikany lidí. A právě od této doby se zázračně změnila struktura reklamy na TV Barrandov = shodné reklamy jako v ČT, NOVA, PRIMA. No nic třeba se mi to jen zdálo.

Průměrný počet slepic: 4.8 (18 hlasů)
Trvalý odkaz

Pokud mají nekoho, kdo jim zavelel a oni jako jeden muž poslechli, tím lépe pro ně. Všiváci, leváci, praváci, střeďáci. Vsichni se jednotně podrobili zájmům. Armáda s velitelem s takovou autoritou prostě má výhodu. 

A opozice má aspoň výmluvu, že tamti se nespojili, nýbrž zrádně spolčili, na něčí tajný příkaz. 

Takže to nejde a my jdem radostně prohrát, jít si po krku a vymlouvat se.

Letos budu poprvé volit SPD. Protože Trikoloru. Tam aspoň nic nepokazím a trochu pomůžu. 

Průměrný počet slepic: 4.7 (32 hlasů)

Já je též budu volit, byť ne poprvé, a to i přes výhrady k tomu, jak autoritativně Oki stranu vede, jak se až dosud vyhýbal slučování nebo jak byla sestavena letošní kandidátka do EP. Nadšení nad Stačilo sice respektuji, ale nesdílím. Jediné, co bych kvitoval, je, kdyby přetáhli hlasy libtardům (tzn. Pětidemolici a Socanům), což ale uvědomělí libardi v médiích nebudou chtít dopustit. Už vidím jejich zdrcující kampaň, v níž tak, jako nás zachraňovali před Babišem, nás budou zachraňovat před návratem ke komunismu.

P.S. Svými hodnotami je mi Trikolora asi nejblíž a dost mě mrzelo, jak doposud nebyla schopna oslovit víc voličů.

Průměrný počet slepic: 4.8 (12 hlasů)
Trvalý odkaz

Tome Hradile, kvituji, že další se zde představuje snad svým pravým jménem. Domnívám se, že pro slušnou diskusi je to vhodné.

 Zjednodušení ničemu neslouží, zrovna SPD by mělo, pokud má zájem na změně, pokukovat po širší spolupráci a po obsahu, který nabízí ostatní subjekty i mimo parlament. Nemusí je "vymiškovat", stačí respektovat. Ve zdravé společnosti jde o skutečnou soutěž.

Chci věřit, že i subjekty mimo SPD/Trikolora a první na kandidátské listině před osvědčeným poslancem SPD, najdou v dalších volbách trošku obsáhlejší náměty pro další vývoj a spolupráci s mimo dosud mimoparlamentními subjekty. Stačilo by je zbytečně neokopávat.

Pro lepší budoucnost země by nikdo poctivý neměl zpívat "já ne, já ne, to ty, to ty...". "Boty" se nešijí v parlamentu, ale dnes většinou ve fabrice a ty naše bývaly setsakra úspěšné....

Přeji, nejen Vám Tome klidnou neděli.  

Průměrný počet slepic: 4.8 (17 hlasů)
Trvalý odkaz

má jistý mandát, napsal Vidlák. V ČR je 3 000 000 důchodců, to je zhruba 20 mandátů. Ten poslední bych jim nechal :-), přeci demokracie...

Průměrný počet slepic: 4.3 (15 hlasů)