O SPD s láskou, ale také s naléhavostí

Autor
Štítky

O SPD s láskou, ale také s naléhavostí – litterate.cz

Krátký bruselský úvodník:

Tak nám Uršulka vyřešila problém drahých energií. Prý nám zdaní naše levné jaderné elektrány a peníze dá drahým německým elektrárnám. Já už vlastně píšu úplně zbytečně. Můžu jít do blogerského důchodu. Já myslel, jak budu popohánět kola dějin, jak budu burcovat, vysvětlovat lidem, že jim jde o všechno, volat je na barikády… a hele, Uršulka to udělala za mě. I kdybych se upsal k smrti, nikdy bych lidem nedokázal tak názorně vysvětlit, kdo je jejich nepřítel.

Uršulko, já jsem tvůj potenciál tušil… Bundesvér jsi zničila víc než Žukov s Koněvem dohromady, ale že totéž dokážeš s celou Evropou… to jsem tedy nečekal. Budu muset říct Rajchlovi, ať pak nezapomene z pódia Uršulce poděkovat. Koneckonců mu teď vehementně pomáhá k největšímu volebnímu úspěchu v dějinách České republiky.

A teď už dnešní text:

Slíbil jsem článek o SPD, ale čím déle jsem o něm přemýšlel, tím více se stal článkem pro SPD. Ale nejprve krátce shrnu, jak jsem se k tomu přichomýtl. Jak jsem už psal, můj šafář mi demonstrační víkend naplánoval na minuty a mým průvodcem po pražských politických zákoutích se stal Josef Nerušil – toho času předseda pražské buňky SPD. Udělal si na mě čas, přestože je těsně před komunálními volbami… Tedy v době, kdy se nejvíc běhá s letáky a je nejvíc starostí s kontaktní částí kampaně. A nejen to. Seznámil mě s dalšími zajímavými osobnostmi.

Společným leitmotivem těchto osob víceméně bylo, že si dovolily přiznat se k SPD a byly od svých uvědomělých pražských spoluobčanů řádně pohaněny. A právě při rozhovoru s nimi jsem si uvědomil, že jsem na SPD byl příliš tvrdý.

Hele, tady na vesnici to tak nevypadá. Tady, když řeknete, že volíte SPD, tak vám poklepou na rameno a to nejhorší, co se vám může stát, je diskuse na téma, jestli je Tomio dost průbojnej, jestli není lepší volit Babiše, kdo z těch dvou má víc poradců a víc peněz na kampaň. Když o tom tak přemýšlím, nikdy jsem se při vesnickém rozhovoru o SPD nedostal k tomu, že by někomu vadil jejich program. Pokud u nás ve Vidlákově nebudete tvrdit, že Okamura je dobrej a Babiš je absolutní zlo, tak nebude žádný konflikt. Na vesnici jsou voliči ANO a SPD v podstatě nerozeznatelní.

U nás na Kydech je SPD vlastně náš majnstrým. Bavili jsme se tady někdy o tom, že mají v programu nějakou pitomost? Nevzpomínám si. Často tu řešíme jejich koaliční potenciál, řešíme jejich vztah k Babišovi, řešíme jejich šance na lepší procenta ve volbách a velmi častý argument u nás je, že jsou jediní, kdo alespoň trochu sypou písek do soukolí parlamentní mašinérie. Jejich program je pro nás natolik normální, že vlastně není k diskusi.

Ale nikdy jsme si neuvědomili, jak jsou na tom v Praze. Obklopeni mořem líbodémo. Pokud by jim nějaký pražský sympatizant chtěl dát peníze, tak jeho firma nejspíš zkrachuje. Pokud jim někdo na fejsbůku vyjádří třeba jen opatrnou podporu, tak je okamžitě ukousán naprosto fanatickou masou aktivistů a uvědomělých biomatek. Všichni po nich jdou. Udávají je, podávají na ně trestní oznámení a pokud Okamurovi spadne tužka ze stolu, už je to zločin proti lidskosti.

Také je různě šikanují, zaklekávají na ně, mají finančák takřka nastěhovaný v kancelářích. Jsou sledováni mnoha ostřížími zraky a je úplně jedno, že je po tříletém procesu soud osvobodí. Vyprávěli mi o mnoha konkrétních případech, které tady nemohu ventilovat.

Tohle byl pro mě vlastně větší otřes, než celá ta demoška. Praha je profízlovaná tak, že bych tomu nikdy nevěřil. Být v Praze člen SPD, to je peklo největší. A nedej Bože, když jste někde na čelních místech a je na vás vidět. Tohle ustojí jen někdo, kdo má na to zvlášť vyvinutý žaludek. Jakmile Okamura vyleze na veřejnost a někde něco řekne, tak už si vlastně umí spočítat, kolikrát půjde na policii podávat vysvětlení, kolik Peszyňských, Kartouzů a Cemperů na něj zase podá trestní oznámení… Den, kdy neuslyší, že jsou fašisti, to je na oslavu.

Hele, ale oni tam pořád jsou. A nevedou si úplně špatně. Ale jsou jak partyzánský výsadek na cizím území. Ať chtějí či nechtějí, ta pravá demokratická a ojrohodnotná pravda od pravdolásky, to je každodenní boj téměř o život. Člověka to poznamená, vypěstuje si opatrnost hraničící s paranoiou.

Omlouvám se vám pánové za svojí kritiku. U nás ve Vidlákově by vás pochválili, v Praze si na vás brousí nože. Je to vůbec zajímavé, ve Vidlákově jsou také voliči TOP09. Je jich tu míň, než voličů SPD v Praze. A nic. Klidně si svoje preference můžou ventilovat, nikdo od Babiše nebo Okamury jim nechce rozbít hubu. Když sem přivezou nějakou pražskou kandidátku se svetrem, nikdo na ní neřve s dítětem za krkem. Kecej si, co chceš, je nám to jedno. Ovšem když je to obráceně, tak je dovoleno vše. Když chce v Praze mluvit kandidát SPD, tak bude ovajíčkován, ukřičen a upískán.

Přesto přesevšechno… teď končí ta láskyplná část a začíná ta naléhavá. Končí ta část o SPD a začíná ta pro SPD…

Přesto přesevšechno. Vyzývám vás pánové, abyste s tou opatrností přestali. Vaši libodémo odpůrci ve vás stejně uvidí tu nejhorší svoloč, ať už budete opatrní, nebo nebudete. Kobza na demonstraci nevystoupil, protože jste měli podezření na fízlovací provokaci… já vám rozumím, ale pokud zůstanete za hradbami Takešiho hradu, tak se teď všechno stane mimo vás.

Vím, že Okamura také dostal pozvání řečnit. Textovkou… žádný hlavičkový dopis sekretariátu. Jen rychlých pár slov. Teď je z toho promeškaná příležitost, kterou budete těžko dohánět. Dvojnásobně, když Kobza nevystoupil, i když viděl ten dav před pódiem. Vím že Blažko už vlastně téměř není v SPD. Já vím… těžké podmínky. Ale nedivte se pak, že jsou tu mladí blbci, kteří nevědí, že něco nejde, jdou a udělají to.

Jestli je pravda, že jste se na Primě ještě jednou od demonstrace distancovali, tak je dost možné, že tu škodu už nenapravíte.

Já tento týden dávám levné i drahé rady. Jednu mám i pro vás. Víte, co zaznělo tam na ulici? Víte, co řekli na demonstraci ti sekáči, co se nezakecají? Řekli, že jsou jen dvě možnosti naší budoucnosti. Buď se zadlužíme nad všechny myslitelné meze, zkrachujeme a přijdeme o všechno ve jménu hodnot, které se stejně nedodržují a nebo je nutné ukončit podporu válce, jet do Ruska a domluvit se s Putinem.

Zatím to říkají tam na náměstích. A lidi tomu tleskali a skandovali: „demisi, demisi.“ I já jsem skandoval a tleskal.

Vy to musíte říct jako první nahlas ve sněmovně. Nejde o to, jestli vás uslyší kolegové pětiposlanci. Jde o to, aby vás právě tam ve sněmovně slyšel lid, jak to říkáte. Protože takhle to je. Buď se zadlužit, nebo jet do Ruska. Buď dostat od Američanů zbraně, nebo od Rusů plyn. Jak vidno, obojí už nelze. Někdo musí říci první nahlas, jaká je naše budoucnost v NATO. Někdo to musí v parlamentu opakovat stejně často, jako v římském senátu opakoval Cato svou repliku o Kartágu.

Svým způsobem na to všichni čekají. Čekají, aby se někdo nabídl, že do Ruska pojede. Čekají, aby někdo konečně řekl, že král je nahý. Čekají na blbce, který neví, že to nejde, půjde a udělá to. Ještě pořád to může být SPD. Neotálejte. Tam venku už se to na ulicích křičí. Lidi tomu tleskají a příště jich přijde víc. Nebo chcete fakt všechno nechat Rajchlovi? Chcete, aby jednou se smutným úsměvem vyzval vaše voliče, aby volili jeho, protože on se nebojí říct to, co všichni vidí?

Ale ať to uděláte, či ne, už k vám nebudu jízlivý. Pořád si myslím, že musíte být trochu jako ANO, aby ANO nebylo jako vy a neluxovalo vám voliče. Pořád si myslím, že jste udělali dvě těžké chyby – loni před volbami jste řekli, že v žádném případě nepůjdete do koalice s Babišem a teď jste odmítli řečnit na demonstraci. Budu si také zatím myslet, že byste to měli být vy, co nahlas řeknou ve sněmovně, že je nutné jet do Ruska. Protože pokud to neřeknete, budou vám to brzy křičet do oken a pak vás už nebude zapotřebí.

Ale tak či onak, už se vám nebudu posmívat. Už vím, jaké to je a budu se snažit pochopit, proč to nešlo. Ale pamatujte, pokud nic nepůjde, tak to za vás udělá někdo jiný. Nějaký blbec, který neví, že to nejde. Držte se. Ale neotálejte.

Mimochodem… tato moje nabídka platí pro každou politickou stranu či politika. .. spojte se se mnou, ukažte mi, co děláte a proč to děláte, já se vás na pár věcí zeptám a budu stejně milý, jako jsem byl před měsícem na Rajchla a teď na Nerušila.

 

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.6 (81 hlas)

Komentáře

Trvalý odkaz

Vidlaku, ja si porad myslim, ze tohle Tomio nemuze vyhrat. Na petikolku, stejne jako na jeji priznivce plati jediny. Zima, hlad, chozeni pesky. Zadny rady, zadny demonstrace. Oni jsou fanaticky zataty. Ja to vidim a slysim kolem sebe. Vetsina naroda politiku neresi. Ne ze by jim byla jedno, ale nedava tomu cas, nezajima se nejak zvlast o to co se kolem nich deje. Nehleda jiny nazory, vystaci si s tim co jim cpe mainstream. Tak i celkem jinak inteligentni lidi ti papouskujou ty hlody co na ne padaj z radia, televize, internetu. Vzdyt to tam rikaj! To je jejich odpoved. Nikomu neni divny, ze ty kecy a realita se neshodujou a ze i ty teorie si v case protireci. Ja kdyz se ptam kdo to rika, tak prej vsichni. Kdyz jim reknes ze ti vsichni jsou furt ti sami, tak tvi znami na tebe divne koukaj. Jsou proste dobre nakrmeny. Proto je mi jasny, ze z toho neni vychodisko. Po dobrym to nepujde. Zimaa, hlad, benzin na pridel. Pak se neco zmeni, do ty doby se steblo nehne. Jsem skeptik. Je to jako v Berline, v kvetnu 45. Ruda armada je 100 metru od Reichstagu a furt se recni o protiutocich a zazracnejch zbranich. Neni zbyti, neni jiny vychodisko. Skoda! Je mi jasny, ze stejne to videl mladej Klaus. Videl tu neochotu naslouchat kolem sebe. Tak to vzdal,

Průměrný počet slepic: 4.7 (44 hlasů)

ale tak to přesně je. My (co se tu slézáme) se díváme na situaci tak nějak reálně a často i kriticky. Nebo se alespoň o to snažíme. Proto často nejsme schopni pochopit, proč většina (vč. ignoranti nebo nepřesvědčitelní) není schopna podobného pohledu. Jsem přesvědčen, že je to výchovou. Nikdo většinově neučí své potomky porovnávat, sledovat detaily, hodnotit, být rozumně kritický, všemu hned nevěřit a být náročný především na sebe sama.

Přijde mi, že díky bezstarostné době dostatku nám poslední generace vyrostly jako dříví v lese a teď někteří z nás čučí s to trapnou otázkou "Jak je to možné?" A samozřejmě část vlastní generace též nebyla zasažena dostatečnou výchovou. Jako vždy. Můžeme si za to sami. Mlčeli jsme, ustupovali jsme, umožnili jsme to. Každý jeden.

Průměrný počet slepic: 4.5 (18 hlasů)

V tomhle Absurdistánu, vždycky dlouho trvá než se národ probudí. A než začne něco řešit.

Průměrný počet slepic: 4.6 (14 hlasů)

To jo, ale zahraničí cítí, že díky sobotní demonstraci může přijít nová vlna a změny, ...
Jde o to, kdo se na vlně vyveze a kdo spadne,....

Průměrný počet slepic: 4 (13 hlasů)

Ale mnozí, kteří dají na zdravý selský rozum a také instinkt, se již zařídili - alespoň něco se odchovají a vypěstují sami, sehnali dřevo, uhlí na zimu, co to šlo, doma mají spotřebiče na různé druhy energie - plyn, elektřina, dřevo, uhlí, líh,.... kdo na to má, tak i solární panely, tepelné čerpadlo,....
Výhodu má mnoho lidí z alternativy v tom, že se nenechali svést do provládního stáda.
Nevýhodu možná v tom, že ví, že ani demonstrace po dobrém nic nevyřeší, a jestli po zlém? To by musela padnout EU + NATO a ti si zatím razí to své a zvlášť Německo z nás tyje a proč by to pouštělo, dokud nemusí. Jsme pro ně podřadnější, než jejich imigranti z Afriky, či odkud ještě, ale ziskovější. Tak proč povolovat otěže.

Průměrný počet slepic: 4.5 (18 hlasů)

Já myslim, že mladýmu Klausovi museli pořádně něčím pohrozit. On není takový měkkoň, aby tak rychle až nedůstojně vycouval. Ale stejně, i on i třeba Majerová pořád věří v Západ a nevidí, že Západ je světový parazit a takhle to dál nejde. A proto hlavně na Západ jeho páníček a konstruktér uvalil grejt reset. Pořád stejnej davo-elitaristickej model. Otroci a elita. V tom žít nechci. Lepší koncepcí je pro mě spolupráce, než konkurence. A tahle koncepce se nabízí jedině z Ruska.
Mladýmu Klausovi jsem občas musel tleskat, v jeho boji, argumentační převaze i vtipnému zesměšnění libtardů. Ale jestli on a jemu podobní chce pořád jezdit do Tyrol na lyže a vracet svět do doby před kovidem, věřit 'zapadnim hodnotam' no tak to je velkej omyl. Kontrolní otázka: na čem celá staletí stojí blahobyt Západu? Jenom na 'pracovním a myslitelském' umu anebo hlavně na umu bezskrupulózně parazitovat na zdrojích a práci jiných zemí a kultur?

Průměrný počet slepic: 4.4 (23 hlasů)

Kdeže hodili ho přes palubu!Tak to zkusil sám,ale nevěděl jak dál.Kdosi mu prý řekl,že od fotra dostane rakoskou na holou,když nebude držet lajnu! aaaaaaa

No ještě to ten onen potuploval,když mu řekl,že fotr se bude muset jednoho dne omluvit za to,že instaloval vam všaem vy salati potrly kapitalismus bez přivlastků vychazejici z gangsterismu nejhorsi druh kapitalismu co existuje áaaaaaa a pak se teprve zas může stát znovu hezky aa vypáaaečenym presidentem!
Tak on pochopil,že bude lepši,když se vrati dělat kantora a utek!
Pane Martine lene SV zkuste horovat pro svůj program značký aáaaaaaa PNZ,poznejte jeho přednosti a uvidite,že se vam a davu na Wenzelplatzu ta vlada věci vrati do medvidkovych tlapek áááa a bude točo jak swiňa!
No ni?

Průměrný počet slepic: 3 (4 hlasů)

Problém je hlavne v tom, že obyvatelia Prahy majú aktuálne v trubke už 2/3 plynu z Nórska a ceny ropy na medzinárodných trhoch (a teda aj benzínu a nafty) sa prepadá. Takže nič z prorokovanej apokalypsy sa zatiaľ nenaplňuje. Na Slovensku máme neschpnú vládu, napriek tomu máme ceny plynu aj elektriny na ďalší rok zastropovanú na vyššej, ale nie likvidačnej úrovni (+40% pre plyn). Zimu, hlad a benzín na prídel majú tak akurát v Severnej kórei, kam chodí Voloďa nakupovať granáty. V EÚ to vyzerá na prepúštanie v energeticky náročnom priemysle (kovy, hnojivá), ale to tiež nebude trvať väčšne, zatiaľ si tie podniky nechávajú kmeňových zamestnancov na obnovenie výroby.

Průměrný počet slepic: 2.3 (10 hlasů)

Moje máti,(r. 1925) vždy říkala "dokud děti mají co do huby, tak chlapi tu prdel nezvednou"

Průměrný počet slepic: 4.6 (8 hlasů)

plati jen jedno

UŽ NIKDY JE BEZTOHO,ŽE SI NEZAŘADI DO SVYCH PROGRAMŮ NAŠ PROGRAM VOLIČŮzkratka PNZ NEVOLIT A HOTOVO!
No ni?

Průměrný počet slepic: 1 (1 hlas)

Přesně. Zcela výstižný. Je to sice škoda, protože země ve skutečnosti za Babiše a za času klidů s Ruskem dobře šlapala ale lidi už nemají hlavu rozeznat mezi šlapáním a potápěním se. A vlastně to vypadá, že lidi nemají hlavu už skoro na nic. A je to škoda proto, že jsme všichni na stejné lodi a půjdeme s životní úrovní všichni prudce dolů. Na druhou stranu pokud si lidi nevyžerou do dna, co si zaseli, tak hrozí, že z toho nevznikne ani krátkodobá vzpomínka. Nikdo by lidi teď neměl zachraňovat. Nejvíc jim pomůže, když jim nikdo nepomůže. Byť i to má samozřejmě dlouhodobé nenapravitelné dopady. Hrozí, že některé fabriky už nikdy znovu neotevřou. Skutečnost je taková, že blahobyt, na který jsme byli zvyklí se už ve stejné podobě NIKDY nevrátí. A je fakt, že naprostá většina národa si to zařídila svým myšlením, chováním a svou vírou sama. Když jsem viděl na podzim lidi jako učitele, hasiče, úředníky a důchodce jak plivou na Babiše či Okamuru i přesto, že důchodci za Babiše přestali chodit k popelnicím. I přesto, že z učitelů udělal Babiš lidi, tak jsem pochopil, že této zemi už není pomoci. Tady už je asi většina lidí postižena toxoplazmozou a dělají vše pro své zničení.

Průměrný počet slepic: 5 (4 hlasů)
Trvalý odkaz

byla pod podiem vzorek SV tj Špolečnost Voličů a jakoby hledal svoji politickou formaci tedy zastoupeni,které by mu dokazalo vratit vladu věci svych zpět do rukou občanů voličů!

Ano,lidé plakali vztekem,že ani SPD ani PRO jakoby nechtěli posilit své programy ,aby dostali v parlamentu pekelně silnou většinu a to je možn jen s Planem Poteb Voličů v dnes už pomalu slwvné form3 PNZ tj Progrqmu Narodnich Zajmů a hltovo! aaaaawaaaaa
Kdovi zda pan doktor Reichl naš advokat vi,e hned v prvnim članku Ustavy chybi jedno důležité slovo,které tam domnivam se ÚMYSLNĚ nedal ten president ODS a tim padem nas mohou ti kapitalisti bez přivlastků,tedy skrupuli, mohou rabovat, nejen stsvajicich 33 let,ale doslova DONEKONEČNA!
Nu což chudina je chudina a tak na ni bude asi brzo platit jen POLICEJNI STAT,ktery si mocně umistili skrytě do zakon naši SV tzv zastupitele,kte4i bez kontroly voličů viz nr 2 PNZ si mohou dělat co chtěji vetně 33 let embarga na Zakon o referendu,kdy jejich vylulane embargo může obejit nr 3 PNZ atd,atd!
No ni?

Průměrný počet slepic: 3.5 (6 hlasů)

Ale samozrejme, ze demonstrace je potreba a je fajn. Konecne se neco pohlo. Je to krok spravnym smerem. Nebyl bych ale kdovi jak nateseny na vysledky. Panstvo je si priliz jiste v kramflecich. Lid se ted jednou ozval. Ocekavat ale nejake zmeny ale zatim nelze. Petikolka je zahackovana cizim bankam, cizim zajmum, cizimu vlivu a kapitalu. Nerikam hned globalismu. Hlavni faktor je Nemecko a Brusel. Podivejte se na Francii a Zluty vesty. Trvalo to proklate dlouho a vysledky takovy nijaky. Verim, ze spis nez plny namesti neco zmeni krachujici prumysl. Ty jeho majitele maji vetsi vliv, nez cela petikolka. Az bude nasrana prumyslova loby, bude to pro Fialenka horsi nez plna Letna. Prachy hybou svetem.

Průměrný počet slepic: 4.5 (13 hlasů)

I kdyby vznikla prmyslova lobby,musela by navrhnout Program jak z toho ven a doposud se nehli,dokonce vlezli pry ODS do zadku a nevi,že to bude ona,ktera je nejen okrade,ale i zruši pravě tim ŠWABEM koncernoveho kapitalismu a jejich aktivami zalepi ty giga dluhy AMERU!
Oni jsou podnikatele,musi byt po jejich a nevi co se děje!Mysli si,že maji nahrabano a domnivaji se,že jsou tzv za vodou,kdeže nynějšim vadnym systemem jen pomali salamovou metodou mohou i obi hrzy natahnout bačkory!
No jeden bohač na př dal najevo,že se domluvi se strejdou Putinem!Bum a dostal varovani,že mu zniči kšeft.Proto je tedy třeba to PNZ v zastupu SV a změnu!
Kapitslismus konči a oni to nevi co bude potom!
No ni?

Průměrný počet slepic: 3 (5 hlasů)
Trvalý odkaz

Praha je prostě jinej svět, už několik let sleduju to odtržení od reality a často jsou to vzdělaní a inteligentní lidé. Veškeré argumenty jsou marné, naopak se člověk setká s nevraživostí a útočností. Počítám, že teď bude půl národa 14 dní truchlit za královnu... Fakt asi není jiný lék, než chlad a hlad...

Průměrný počet slepic: 4.6 (14 hlasů)

bydlím furt ve steném domku, co postavil děda před válkou, jen jsem na něm dost pokazil... Nebyl jsem Pražák, ale v 1984 nás Praha spolkla. A od té doby je všecko jinak.
A tak je to i s lidmi tady.
Čím je udržován ten nesmyslný pohyb, to neustálé měnění všeho, co funguje? Proč se zříkáme osvědčených věcí, na které je spoleh, kvůli krásným kecům?
Protože všude vítězí psychopati, kteří (to je fyziologická porucha - oni NEMAJÍ svědomí, soucit, nic takového, jejich mozek to neumožňuje) - jejich JEDINÝ CÍL je NAHORU, VÝŠ!!! A to za opravdu JAKOUKOLI cenu - klidně obětují kohokoli, šlápnou na hlavu vlastní babičce, aby byli VÝŠ. Protože jejich kritériem je jedině jejich posun nahoru. A dovedou to skvěle maskovat, předstírat, lákat, přemlouvat. A pak zradí - protože pro ně to není nic špatného, nechápou něco jako morálka, slušnost - jenom mají odkoukané, co na lidi zabírá.
No a tihle lidé při své cestě NAHORU nutně dojdou do Prahy. Protože tady jsou vrcholné úřady, sportovní kluby, divadla, bohatí lidé.
PROTO PRAHA VŽDYCKY POSERE VŠEM OSTATNÍM VOLBY. Ale nejsme to my, normální Pražáci, ale tyhle náplavy.

Průměrný počet slepic: 5 (4 hlasů)
Trvalý odkaz

musim sdělit,že obsah pochopili vnitraci jako prvni a nedodělany koment se rychle pokusili smazat!Tak jsem to zmanipulovala zpět,ale nemohla opravit.
Pokud by to ctěne SV vadilo doporučuji jeho členům přepsat ten lidovy komentář jak to vidi spravně a sepsat jak mu rozumiete, nebot hlas lidu je hlas boži!
Mohu probrat i program bod po bodu SPD a přesto,že jsem loajalni klidně posilim i program PRO,ale na jejich program se nemohu přes cenzuru plno jakychsi podminek vůbec dostati a tak pokud by pan advokat chtěl ty voliče tak ho může ten program dat přes našeho Šefa podrobne s vysvětlenim proc tam neni u něho vevnitř voličsky PNZ tady nestoji k diskusi.Kdo z laskavych čtenařů tomu nerolzumo, tak se salati ptejte!
No ni?

Průměrný počet slepic: 2.9 (7 hlasů)
Trvalý odkaz

Jsem příznivec SPD celou dobu jejich působení v politice . Celou dobu je hájím a v podstatě souhlasím s jejich činností . Drží se svého programu a reálně podřizují své možnosti práci v parlamentu . Je mi také jasné , že čelní představitelé SPD musí respektovat stanoviska členů strany a že žádná strana není stopro jednotná . Navíc je zcela jistě infiltrovaná . Co chci ale říci je , že už musí veřejně vystupovat . Chápu lehce se řekne a možná má představa jaká jsou rizika je trochu mylná . Nicméně nyní je čas zariskovat a v tom se s autorem příspěvku shoduji . Jinak už možná další příležitost nebude !!! Držím SPD palce !!!

Průměrný počet slepic: 4.6 (14 hlasů)

In reply to by Mojmír Pobuda (neověřeno)

Trvalý odkaz

SPD nechce posilit úpravou programu,aby měla většinu ve Sněmovně! Ma sice že vybuli režim v bodě 1O,ale pry nevi na co ho změni!Bez ůstavni většiny je to prazdny slib tzv BLUFik!
Ptejme se toho samuraje proč nas žhavé jeho sympatizanty kašle a nedá si do programu POSILU ve tormě PNZ a tak zase pojede s odřenymi ušima přes qqqqqq deset procent a to holenkove stačit nebude!No ni?

Průměrný počet slepic: 1 (2 hlasů)

Nikdo se neozve,pod komentem je ticho i když jednoho dne bude muset jednotlive postulaty PNZ žadat po svyych zvolenych zástupcich cele SV!

Přesto,že tu davam obsah PNZ snad co pět minut tak diskuse nad jeho jednotlivymi postulaty aaaaas NEEXISTUJE!
Proč se za 33 let jakoby nikdo z voličů nenaučil diskutovat o sve budoucnosti,kdy je třeba změnit režim a dokonce to ma i SPD v programu!
Podle čeho vůbec voliči voli,je to snad podle toho jake maji naši zastupci nosy?
Že po volbach budou nosy zaas pokaždé křive a jejich programy ti oni sami funkcionaři nedodrži?Tak kdo mi to vysvětli proc to ZAS a znova dál půjde dal od desiti k pěti?!
Proč tomu tak je proč,je to pro slepiči kvoč?Teda holenkove to je proklatě málo a teď to vylizá z našich zastupců brzy do sněhu a mame byt tim pwadem snad jen fialovi.?
Bože, božičku, to je ale naděleni!
No ni?

Průměrný počet slepic: 1 (2 hlasů)

In reply to by Mojmír Pobuda (neověřeno)

Trvalý odkaz

Co je to za kravinu, že vedení SPD musí respektovat stanoviska členů??? To kvůli tomu respektu rozehnali mnohé krajské pobočky, když zlikvidovali jejich řádně zvolené vedení?

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

...se pomalu dostává do zásobovacího obklíčení Izjum. Peskov je navíc nějakej protivnej a všichni koukaj na Šojgu, o co jako jde.

Já už jsem tu taktiku pochopil. Odcouvat až za hranice a udělat jeden velký kotel Ukrajina!:-)) Já to tu říkám od začátku - když na něco nemám, tak se do toho neseru! Nejde dělat "válku proti NATO" jen na půl plynu. Nejvíc mě na tom sere, že jsem měl pravdu, a že to zasraný východní žvatlání tady na ulicích budeme muset poslouchat dál, protože mocní a nemocní se přetahují o prdelákov a ani jeden nemá (zatím) na to vyhrát.

Průměrný počet slepic: 2.1 (7 hlasů)

Vzpomente si na jeho heslo

NA CO NAM BUDE SVET,KDYZ V NĚM NEMA BYT MISTO PRO RUSKO!

a když vam nebylo špatně doteďka tak se přichystejte na dobu kdy to začne!Budete svitit pak jak stojaci lampa i fialově v zimnim obdobi,bude vaše barva,tak to může byt brouku!
No ni?

Průměrný počet slepic: 2.7 (6 hlasů)

Máte pravdu, že ruská armáda konečně zareagovala a průlom aspoň zastavila. Jak to bude dál, to se uvidí.

Ono není jediné Rusko. Až by začalo válčení významně bolet Putinovy nejbližší kumpány, tak palácový převrat je tamní stará tradice.

Průměrný počet slepic: 1.7 (6 hlasů)

O tomto si promluvíme za pár dní... To už budou poslední bojeschopné ukronaci jednotky u Bandery.

Průměrný počet slepic: 3.9 (9 hlasů)

Podle toho, jaké musí vynakládat Rusáci prostředky a co tam teď lifrujou, je to lepení průseru, ne plán. To už je teď jisté.

Průměrný počet slepic: 2.6 (5 hlasů)
Trvalý odkaz

sa zacina a Fialenko sa bude snazit - a s nim aj Tomio ci AB, aby vam to slo co najhorsie.

Ak zacnete brat u Tomia, budete mat okrem pjetikolky dalsieho zaryteho protivnika.

ad UA - vyzera to tak, ze ten Kadyrovov heneral s dokonalym plnovousem a este dokonalejsim chrupom - s obidvoma vecami no i s ochrankou lezie do prednych pozicii - takze klobuk dole - mal asi dnes pravdu, ze rusi si nemohli zelat nic lepsie ako ofenzivu pri Charkove. Z Ruska je to tam co by kamenom dohodil. A doma maju rusi zasoby vsetkeho, pocnuc zivej sily, konciac patronami.

Este zaujimavejsia infoska je, ze nad zaporozskou atomkou dali dole Switchblade dron.
Nie zostrelili. Ale ziskali kontrolu a uzemnili.
https://t.me/swodki/159872
Pre vyrobcu nie zrovna najlepsia reklama.

Průměrný počet slepic: 4.4 (7 hlasů)
Trvalý odkaz

Už delší dobu mám dojem, že T.Okamura je "zakopán" jako opozičník v parlamentu a tato situace mu vyhovuje.
Jsem sympatizant SPD, ale jako (spolu)vládnoucí strana - to si nedovedu představit. Podmínky spolupráce s ostatními stranami jsou hodně odlišné.

Průměrný počet slepic: 3.8 (5 hlasů)
Trvalý odkaz

Nemáte podíly na půdě, podíly na rozpočtu a pochtíváte od vrchnosti jen právo na názory, které byste měly stějně tak jako tak. Čili chcete jen stále bezcenné hodnoty, kterými si život nezajistíte ani proti pijavicím.

Je zvláštní jak se něgdo může z důvěrou obracet o záchranu země nebo vlastní, lidí, keří mají celej život jen plnou držku názorů a placených vyjádření stran mediálních vyplachovačů.

Všechny statky, keré mají blboňům zajišťovat existenci tito a podobní sráči prodali šmejdům z cizákova za namalované, bezcenné bankocetle, kerých malujou po světě jako smetí, ale jen totální bezmozci a imbecilové to eště nepochopili. Ti, co se mají dnes dobře , vozí si prdele v namaštěných fárech blboňským lojem, maj na futra postavený vily a dělaj ze sebe honoraci vás nezachrání. Upsali duše peklu a nic je už nezlomí, jedině pádlem přes záda a vy to pádlo nemáte a igdyby , tak nemá nigdo odvahu, taky se do teho nehrnu, proč taky? Že?

Průměrný počet slepic: 5 (4 hlasů)
Trvalý odkaz

Tomu budou brzy nemažranými kapitalistickymi bankstery vyloupeny.,Salati berte padlo ve formě PNZ do ruky a praskneme ty politiky našii SV po jejich blbych kedlubmach!

Jinak z vas bude chudina a už dnes si kupte si karimatku a spacak,,hlavni je mit rezervaci pod mosty!!! aaaaaaaaaaa
No ni?

Průměrný počet slepic: 3 (4 hlasů)
Trvalý odkaz

Tomu budou brzy nemažranými kapitalistickymi bankstery vyloupeny.,Salati berte pádlo ve formě PNZ do ruky a praskneme ty politiky našiimi silami SV po jejich blbych kedlubmach,at konečně vidi všechny svate včcetne toho Bandery!

Jinak z vas bude chudina a už dnes si kupte karimatku a spacak,,hlavni je mit rezervaci pod mostem!! aaaaaaaaaaa
No ni?
PS
tak jsem vam to tu pizla 2 X aby jste pochopili,že komu ještě zbyly vydobytky ze socialismu ty vily a domiky tak vam je ukradnou a ten ŠWAB vam dova pisemaaáaně aaaaaaaaaa,aaaa,že nic vlastnit už pak nebudete a TIM PADEM budete šťastne svemu prdlamentu tleskat!!!

Průměrný počet slepic: 3 (4 hlasů)
Trvalý odkaz

Lidi co ještě myslíte. Nezapomeňte. Každá krize je očistná! V konjunktůře se daří všemu i na debilního člověka zbydou drobky ale v krizích odpadává, co nemá na přežití. Teď také skončí spíše fabriky s neprozíravým havlistickým vedením, které si objednali jak všichni havlisti proud u nesolidní havlistické Bohemia Energy apod. Skončí ti, co naivně věří tomuto režimu a vládě. Spíše přežijí ti, co se připravovali s tím, že tento režim ke světlým zítřkům nevede. Kdo se práce nebojí, je zdravý a má ruce a nohy, ten se uživí. Ti ostatní se budou rvát o zbytky drobků z různých grantů a dotací. Ani nemovitosti už jim nebudou zajištovat bezpracné žití. Je to tak. Dobrou životní úroveň přinese ten, kdo se bude bavit s Rusy a bude chtít slyšet i jejich pohled na věc. Ti ostatní povedou ostatní ke dnu. Uvidíme, jak lidi budou takové politiky postupem času snášet. Západ stejně už svoji pozici prohrál a jde už jen o to, jak hluboko se ponoříme, než nám to dojde. Bojím se, že ČR bude poslední místo na zeměkouli, kde si to lidi dovolí si to přiznat. Politici odcházejícího režimu se bojí o své majetky a svou svobodu a národ mají naučený, aby jim to bránil až do posledního dechu.

Průměrný počet slepic: 4.5 (2 hlasů)