Skutečný soupeř

Autor

Skutečný soupeř – litterate.cz

Dneska to bude o Babišovi. Do pětikolky kopu takřka neustále, k SPD jsem byl téměř laskavý, Rajchlovi věštím velkou budoucnost, malé strany mimo parlament spíše cupuju než chválím, tož mi nezbývá, než se popasovat s nejsilnější politickou stranou na scéně, která je navíc celorepublikově ukotvená, stále se šíří do dalších dědin a jejíž šéf má objeté i poslední Zlámané Lhoty. Zároveň mají téměř nekonečné prachy, za které si mohou koupit nejlepší poradce a je jim nasloucháno, protože Andrejko neplatí velké peníze, aby poslouchal lichotky.

Mimochodem – ANO je jediná parlamentní strana, která se od demonstrace výslovně nedistancovala. Hoši z pětikolky samozřejmě nálepkovali a mluvili o ruských trollech, SPD se hodně snažila, aby se od proruských živlů náhodou neušpinila a jenom Babiš řekl, že to říkal už dlouho, že se lidem nediví a je mu jasné, že příště jich bude ještě víc. Ani slůvkem se nezmínil o temných spiklencích. To jen tak na okraj, kdybyste řešili, kdo je v parlamentu alespoň malinko na vaší straně.

Hele, já předpokládám, že hnutí ANO teď zažívá neskutečnou milost ze strany Brusele i Německa. Oni tam dobře vědí, že Péťa je tragéd. Vědí, že aktivní blbec je horší než třídní nepřítel a alespoň některým kruhům je jasné, že Putin nemůže mít v řadách nepřátel lepšího spojence, než je právě Petro Ihorovič Fialenko. Vsadím se, že v Kremlu vyšel přísný rozkaz nechat Fialu na pokoji a dát mu co největší podporu, protože nikdo neudělal pro Rusko tolik co on.

Podle mě teď Babiš zjišťuje, že ledacos jde. Že je možné stáhnout obvinění, že je možné dosáhnout osvobozujícího rozsudku, je možné dát novinářům správné úkoly, aby psali, jak se sluší a patří, aby televize odvysílaly reportáže, že Andrejko je nevinný a za všechno může někdo jiný. Jen kdyby Andrej byl ochoten…. se nějak domluvit s bratry Němci a soudruhy z Brusele… aby jako nešla EU do kytek… koneckonců má stejné zájmy, ne… ? Hlavně aby ho nenapadlo přidat se k ulici, že? Pokud mám pravdu, tak ten soud o Čapí hnízdo dopadne pro Babiše dobře.

Minulý týden se na veřejnosti objevily Babišovy návrhy, jak celou dnešní krizi řešit. Zastropovat ceny energií na předválečných cenách, platit dětský přídavek 5000 na dítě každý měsíc, zvednout dávky, vyplatit mimořádné důchody, snížit DPH, dát kompenzace firmám… Nevím, jestli s tím vyšli oficiálně, ale celkem mi to k Babišovi sedí. Takhle to dělal za covidu. Sice to v delším horizontu dělá hentu inflacyju, ale v krátkodobě to značně přispívá k sociálnímu smíru. Však také za jeho vlády nikdo nedemonstroval za snížení cen plynu. Demonstrovalo se za onu vysokou politickou kultůru, kterou tady teď máme především v hnutí STAN, jmenovitě u Rakušana a Hýkely. Babiš nám tu kultůru rokem ještě kazil. Prostě změna, která je vidět.

Pětikolka není pro Rajchla žádný soupeř. Od první minuty mu jenom pomáhají. Teď už je úplně jedno, co řeknou nebo zahýkají, vždycky se to obrátí proti nim. Dvě stě tisíc lidí na Václaváku úplně převrátilo mínění a každý den, kdy zůstanou ve funkcích, přidává straně PRO další procento ve volbách. Pokud tu pětikolka bude ještě po svatém Václavu, tak by Rajchl předčasné volby normálně vyhrál. Ale já tomu nevěřím. Podle mě vláda ještě do konce měsíce padne. Podle mě to nastane těsně po komunálních volbách ve kterých Pětikolka těžce propadne a Fiala bude vyzván, aby převzal odpovědnost.

Pak přijde Andrejko. A vyhlásí svůj program pomoci. Prachy, prachy a prachy. Plošně, okamžitě a ve velkém. Zase se bude makat od rána do večera, jen Chvilkaři budou ticho, protože to bude právě hnutí ANO, které se pokusí zachránit starý svět. Bude to Babiš, kdo se pokusí nějak uchlácholit obyvatelstvo, aby EU pokud možno přestalo nenávidět a já se budu smát od rána do večera, protože to bude ten největší paradox. Ten, na kterého lepšolidé plivali, ten bude zachraňovat jejich statky a hrdla. Vsaďte se, že tu bude ticho tichoučko, protože mezi burácející ulicí a líbodémo prebendami bude právě Babiš, jako poslední instance výdobytků Sametové revoluce.

Andrej bude ten skutečný soupeř. On nebude lidem nadávat a říkat o nich, že jsou kolaboranti. On jim nabídne prachy. I Rajchlovi nabídne prachy. Možná i mně nabídne prachy. Všem nabídne prachy. Hodně peněz. On na lid nebude posílat elfy, on jim pošle přídavky na děti, pastelkovné, školkovné, benzínovné, elektrovné, plynovné, topné, balné, poštovné… Já sám dneska dostávám na svých pět dětí cca 15% rodinných příjmů od státu. Dejte tomu rok a zjistíte, že si vlastně v práci vlastně nic nevyděláte a stát vám víceméně všechno platí pomocí různých forem žebračenek. Ne, tak moc to ještě nebude, ale trend bude zřetelně vidět.

Ale v daném okamžiku to vyřeší lidem jejich zoufalou situaci.

Navíc ANO teď posbírá po republice skoro všechny radnice. V téměř každé díře bude mít svoje lidi, které může využít k organizaci vlastních protestů a vlastního přístupu.

Pak teprve přijde to pravé pokušení. Riskovat další demonstrace a volat po změně systému s tím rizikem, že se to nezvládne? Že nás noví vůdci jen zavedou do jiné prdele, že se všechna varování, která o nich slyšíte, ukáží jako pravdivá? Riskovat kolaps všeho, riskovat poslední zbytky průmyslu, riskovat katastrofu za naději, ke které nás povedou nevyzkoušení politici? Za měsíc už bude rozhodně o dost hůř než je teď. To už lidi budou potřebovat každou korunu… Riskovat za takové situace neznámou cestu? Nemluvě o tom, že válka na Ukrajině ještě neřekla své poslední slovo. Rusové prostě vyklidili Charkovskou oblast a hlásí do světa, že to měli v plánu… I v tomto případě střípky informací jaksi začínají měnit celkový obraz do jiného výsledku.

Rozhodovat se mezi Rajchlem a Fialou, to je jednoduché. S každým dalším vystoupením ministra Hýkely teď zjistíte, že podporovat PRO je super. Ale rozhodovat se mezi Rajchlem, který vám slibuje rovnost , svornost, bratrství, teda až to vybojujeme, zvítězíme a dosáhneme u Putina hentých lepších cen… a mezi Babišem, který vám bez čekání nasype tu pět tisíc, tu tři tisíce, tu doplatí důchod, tu přidá jednorázovou valorizaci, tu zastropuje cenu, tu vám prodlouží splácení… jo, to bude jiné kafe. Navíc ani Rajchl nemíní opustit EU a NATO. Jen by je chtěl reformovat… Znamená to novou cestu ala Orbán, který také neopouští stávající struktury, nebo je to jen další způsob, jak odvést pozornost? Sami si to rozhodněte.

Na Fialovi a Černochové se to lámat nebude. Skutečným soupeřem bude až ten, který brzy přijde po nich. Možná jím nebude cinkat Andrejko, ale třeba Blažek, Kupka, nebo někdo úplně jiný. Skutečným soupeřem bude měšec. Vrchovatý, cinkající, rozdávající velké almužny a ještě větší odpustky. Čtyři artikuly pražské proti Basilejským kompaktátům. Probuzený lid s nevyzkoušenými lídry proti plné peněžence a velmi vyzkoušenému šéfovi.

Píšu to teď často… dumejte, dumejte. Za krátký čas se budeme muset všichni rozhodnout. Přijde nová vláda, napřáhne k vám svojí štědrou ruku a bude mluvit, jako když másla ukrajuje. Vy přemýšlejte, zda tu ruku stisknete.

Za Babiše si samozřejmě můžete dosadit jakékoliv jiné jméno…

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.3 (64 hlasů)

Komentáře

Trvalý odkaz

Lid vybere vždy cestu snažší, kratší, pohodlnější i přesto, že vzdáleně necítí úplně dobrý konec. Takže zase nebude nic. Opět promarněná šance na alespoň malou hmatatelnou změnu. Depréééze.

Průměrný počet slepic: 3.9 (12 hlasů)

In reply to by strasidlo (neověřeno)

Trvalý odkaz

Odvažnemu štěsti přeje!
Všiml jste si,že na podiu Václaváku byli politici,kteři nevykazovali známky společneho tzv Sjednoceni?No a pod podiem byla očividně ta pravá SV tedy Společnost Voličů?
Vite co,domnivam se,že by aááaaaaa jste mohl poslat vzkaz všem SV zastupitelům a politickým formacim,včetně pana Babiše,že je všsechný zvolime a oni mohutně vyhraji volby! aaaaaaaaaahaáaaaaaaa
Hlavně panu podnikateli Babišovi by to bodlo!Stačilo by pro začcatek,kdyby aaayaaa jste se nejprve vy Šefe seznamil s Planem Narodni Zachrany PNZ spolu se všemi zdejšimi lidovymi komentatory,bod po bodu a k nim zavedl tady na kydech áaaaaa diskusi.
Jen vymáhat výměnu figurek ,tak to holenkove je obehrana deska a fakt to je zas asi havárka!
No ni?

Průměrný počet slepic: 4.1 (10 hlasů)

...jenže, pokud PNZ nevymysleli lidé, kt. jej nevymysleli, je pro ně dezinformací stejnou, jakou jsou pro hlavní média ty, kt. nevymyslely, takže se tím Vidlák apod. zajímat nebudou a nekliknou na to

Zatím bez slepic

In reply to by Komenta (neověřeno)

Trvalý odkaz

Pan Anoným a ted je tam zablokovany přistup a možná už pana A.kdosi z mocipanů i zabil!Tady holenkove jde o život tak p.Komento zkuste naformulovat konkretni dotaz ve směru PNZ a doufejme,že i pan Anonym se ozve jetli žije!
Rozuměla jste teto prozatimni odpovědi?

Průměrný počet slepic: 1 (1 hlas)

Ne, Aničko, nebudu formulovat internetem. Musíme se spokojit s tím, že si dovedu představit, že v PNZ není nic, co by ve společnosti lidí živých nemělo být, a proto tím raději žijme. Je to nevyhnutelné.
PS: ano, ano, četla jsem ho... vlaštovku.. pan Anonym možná začal pátrat sám. A nebo stále čeká u monitoru, kolem sebe patnáct neumytých hrnků od kafe, v očích sirky, aby mu neušlo, až mu přepošlete instrukce... a až ho to přestane bavit, tak si řekne: škoda, že někdo něco nevymyslí..nějaký návod.. zívne a padne za vlast

Průměrný počet slepic: 5 (4 hlasů)

Domnivam se,že projev neobsahoval konkretni body,ktere jsou nyni skalnimi potřebami občanů voličů ve formatu PNZ!
I tady mi vrtá hlavou proč kompletně zmizela diskuse,kde se pan Anonym ptá co je obsahem jednotlivych postulatů!DIVNÉ.
Ono totiž bez PNZ tj navrhu Programu voličů pro celou SV se nemůže nic podststneho změnit!Zůstane zas jako kdysi jen obdoba cinkalistickeho
davu křičiciho jen DEMISI,což ma být prý alternativa áaaaaaaaaa!

Alternativa bez Programu neni NIC jen horky vzduch vyměny figurek!Co je na tom tak špatného,že je tu zakázano probrat v diskusi body PNZ?
Copak občane dalšich 33 let nechtěji
!
Změnu režimu na takový co by nekradl DVĚ tetiny platů?
!
Zabezpečeni kontroly SV nad tzv našimi zvolenymi zastupci a to dnem i noci s možnosti dané všem voličům!
!
Obejiti zločinneho embarga na Zákon o referendu trvajiciho dlouhych aaaa 33 let a zamezeni jeho připadneho zdemolovani parlamentem aaáaaaáaaaaaaaaaaaaaaassssssaaaaaaaaak nepotřebě!?
!
Ukončeni monopolu na informace pana GŘ TV který je placen ve sve de fakto soukrome TV z naśich peněz a at se děli o svuj lup s nami z SV!a
!
Rovněž Šwabismus je třeba vysvětlit,ma to byt ještě h4ůza a horši konec kapitalismu s našim totalnim vyloupenim?
ATD
O tom nesmi byt diskuse?
No cinkalisti hadra!
No ni?

Průměrný počet slepic: 2.3 (3 hlasů)

Těm stači napsat terminus technikus a oni ti miglanci jsou v obraze!To jsem se,ale zlekla.On se zeptal, kde pry je ten novy režim v provozu ,ktery požaduje to SPD ve svem programu pod nr.deset!
No musela jsem mu odpovědět,že to pan Okamury pry nevi,nebot nechce posilit svoji komandu,aby dossáhla většiny ve Sněmovně a stači mu s odřenymi ušima sice pěknych,ale naprosto nedostatečnych deset procent!
Zurkvě se proto brani přilivu sympatizantů,kteři mu bulsji dveře a jima ho panika,co by se stalo u něho s procenty,kdyby posilil svůj program oPNZ!
Musel by totiž pekelně zvitězit a to jeho obdivovatele nechtěji!
No ni?

Průměrný počet slepic: 1 (2 hlasů)
Trvalý odkaz

Vidlák je genius!!

Průměrný počet slepic: 4.8 (12 hlasů)

In reply to by Vlastimil Čech

Trvalý odkaz

Zřejmě se dokázal odpoutat od dogmatismu, který se dá definovat jako cesta, která každého dovede do cíle.
Ti, kdo dogmatu zůstávají věrni, nechť si v cíli nestěžují, když zjistí, kam došli.

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)
Trvalý odkaz

Jestli chceme něco změnit,tak nevolit strany,osoby,které se umazaly dosavadní politikou.
Oligarchové nemají co dělat v politice,ať podnikají a poctivě

Průměrný počet slepic: 3.7 (10 hlasů)

In reply to by zemedelec (neověřeno)

Trvalý odkaz

ale koho tam můžeme mít?

Průměrný počet slepic: 5 (3 hlasů)
Trvalý odkaz

jak na tom bylo Česko po pádu komunistického režimu s tímto současným stavem. Postkomunističtí služebníci západu udělali ze soběstačné země jen rozkradenou, spálenou zemi. Nyní jsme takovou malou Ukrajinou, ovšem bez těch vítězných hrdinů.

Průměrný počet slepic: 4.5 (17 hlasů)
Trvalý odkaz

Takže i z tohoto vašeho článku jasně vyplývá, že se chcete nechat uplatit. Principy pro vás vlastně moc neznamenají. Klapky na očích a když Andrej lacině rozešle ty vypůjčené prachy, které pak bude vašich pět detí v budoucnu plácet, tak dobrý. Malost, omezenost.

Průměrný počet slepic: 2.4 (7 hlasů)
Trvalý odkaz

Uz i na ruskych tg kanaloch sa ozyvaju hlasy, ze sice chapu, ze ruske vojenske velenie ma vlastne plany a strategiu, ale bolo by mozno fajn, ak by obcas malicko bralo do uvahy zivot civilov.
Konkretne tych, co pol roka zili pod ruskou VGA a cil su ako nahi v trni po opatovnom zabrani uzemia ukrajincami.

Moj skromy nazor je, ze je to volanie smadneho na pusti.

Průměrný počet slepic: 4 (5 hlasů)
Trvalý odkaz

Václavák byl mocný energeticky, ovšem prakticky nic neznamená. Pro voliče z Prahy a velkých krajských měst není alternativa volit Babiše. Ty lidi co demonstrovali nebyli a nejsou nikdy voliče pětikoalice.

Kde pane vidláku berete tu neochvějnou víru v účast lidu na nějakém pseudopovstání byť třeba už jen v těch komunálních volbách? Nic takového se nestane.

Proč? Nu protože vidět sto tisíc (dvě stě je hloupost, Václávák má plochu cca 50 000m2 a teď je 1/4 na Můstku v rekonstrukci, tedy máte 3 lidi na metr čtvereční už při takové účásti máte pocit, že si stojíte na hlavě a vy by jste to chtěl ještě zdvojnásobit), je samozřejmě mocné, ale nepodlehněte sebeklamu o síle tohoto počtu. Voličů máte 8 000 000. K volbám chodí řádově v komunálkách 50 %, tedy bavíme se o 4 000 000. Kandiduje cca 250 000 lidí, kandidáty volí blízcí, průměrně to tak vidím na 6 lidí na kandidáta (osobní pohled, lídr kandidátky má blízkých klidně 200, ale poslední místo na kandidátce někdy nepřesvědčí ani manželku). Tedy máme tu tak 1,5 mil.lidí, kteří budou volit nezávisle na situace toho svého.

Zbývá nám tedy 2,5mil lidí o které má smysl se tahat. Trend je pokles voličů tradičních stran (levice, pravice) tedy trendujme, že nezávislí kandidáti (obecně 25 % odevzdaných hlasů) budou posilovat. Pro nezávislé tedy už tak bude hlasovat 1 000 000 lidí (včetně 25 % těch, co volit budou toho svého Karla). Bavíme se vlastně o 3mil.voličích, které nejsou definitivně rozhodnuti.

Trend je neúprosný a tradiční strany zažívají pád, ale týká se to levice, nikoliv pravice. Levice se fragmentuje a shrábne to Babiš. Pravice se konsoliduje proti Babišovi a budou to dělat dále.

Výsledky posledních voleb mluví jasnou řečí -> Za alternativu: SPD je nepřijatelná (sanitární koridor nepřekročí nikdy víc jak 12,5 % lidí) pro většinu, je to vzdorostrana a straníky schopné nemá v základu. Ti jako masa odešli po nástupu velrybářů v 2017. Zbyli tam podržtaškové a pár ambiciózních. Ti aktivní se rozprchli -> Trikolóra, Přísaha, Rajchl. Nejsou v SPD kádry, kteří by udělali kvalitní referáty na komunální úrovni a bez toho validní komunální kampaň vést nemůžete - kampaň, kde vaši přiznivci jsou v hospodě schopni vysvětlit, proč je volit. SPD si tak z koláče odkousne max na komunálu 8 % voličů. Zbylá dvě procenta dávám těm, co by chtěli hrabat v elektorátu SPD. Tedy 10 %. Zbývá nám 2,7mil.

ANO má lídra i dalších pár schopných lidí, to nezpochybňuji, ale ve velkých krajských městech to prostě nepřeválcuje. Je nevolitelný a já na rovinu říkám, že mne více děsí inflace než dva svetry. Tedy je pro mne Babiš a inflace řádově 100 - 150 % nezkousnutelná. Energie mi zdražili trojnásobně (ceníkový produkt od Pražský energetiky), ale v rodinném rozpočtu jde pořád o zlomek nákladů. Co mne děsí hodně, je inflace celoplošná, kdy prostě nejsem schopen pokrýt znehodnocení výdělku navýšením. To mi prostě nikdo nezaplatí. Tedy volím menší zlo. Stejně jako já, bude uvažovat dalších set tisíc lidí v metropolích. Co to znamená pro Babiše? - > nevolitelnost střední třídou co se stále má dobře, a já se stále mám dobře, a s ním se budu mít rozhodně hůře. Z našeho kanclu nikdo nedosáhnul na příspěvky pro dítě a to z kolegů jezdíme do práce metrem nebo normálním autem (do 1mil.pořizovací cena funglovky). Tady Babiš prohraje a revoluce se v Praze konat nebude. I tak svých 20 % urve.

Celkově alternativa podtrženo sečteno -> 30 max 35 % odevzdaných hlasů. To je strop té porážky vládnoucí koalice.

Zbývají Vám 2 mil.lidí, kteří budou volit proti Václaváku a pro nebo neutrálně vůči Strakovce.

Aby jste udělal revoluci, potřebujete získat alespoň pasivní 1mil. lidí (polovinu) a na to tu žádný hráč není. Lidé se prostě mají pořád moc dobře. Můžete se spolehnout na spin davu a veřejného mínění (to potřebujete cca 5 % aktivních ze skupiny), tedy 50 000 lidí, které dokážete naverbovat a nadchnout pro nějakou myšlenku, ale není tu žádný hráč, který by dosud nezangažované k sobě natolik přilákal. Prostě není a není ani na obzoru.
Jmenovitě:
Rajchl mne zhnusil svým rozdáváním obviněným youtuberům pravicové scény (viz bratříček) a tak pro mne kompletně potopil myšlenku jeho podpory. Pokud přijde k moci on, bude to druhý Cemper s Kartouzem.
Janeček je moc mešuge, aby normálního člověka nadchl a pak už tady žádné dosud nezangažované osobnosti nemáte, co by chtěli dělat změnu a umějí sestavit kloudnou větu.

--> pro toho kdo to nečetl a chce shrnutí: revoluce nebude. na Václavák přišlo 100 000 lidí (2,5 % těch co chodí k volbám). Ti co na Václaváku byli podlehli vlastní iluzi důležitosti. Lidi se mají moc dobře a nejsou kádry pro vyburcování kritické masy ke změně zezdola. Pojedeme ve stejných kolejích, SPOLU ztratí pár procent vesnic ve prospěch nezávislých a ANO, ale ANO jako vítěz bude koalovat apriori se zástupci SPOLU. Predikce Jakuba z Prahy 13.09.2022 a dám na to vsázku litr domácí medoviny ať vidíte, že si věřím.

P.S. prošel jsem Kantar a já s panem Kantarem máme na věc stejný názor
https://cz.kantar.com/trendyceska/

Průměrný počet slepic: 3.8 (4 hlasů)

SV bylo pod podiem ns Vaclavaku ti mluvi o voze tj PNZ a vy o koze?
PNZ pro vas osobo znamena,že po jeho realizaci dosažene volbou polit.formaci,ktere si ho daji do programu přestane,bude muset ,vylupovani vašeho platu o dvě třetiny!
Když budete tady konstruovat dale sve kupecke počty,tak vaši kolegove půjdou i s vami dale do sraček a ostatni volič tj 8,5 milionů take!

Rada vam to vysvětlim,ale vy i ostatni se budete muset naučit ptat a Šef by to měl umět managenovat!?
No ni?

Průměrný počet slepic: 1 (1 hlas)

Jakube, všechno co říkáte je víceméně pravda. Přesto bych si dovolil úplně nesouhlasit. Za Alternetivu nebojuje Rajchl nebo SPD, nebo Vidlák. My všichni jsme víceméně jen směrové šipky.  Za Alternativu teď bojuje drahota, nedostupné energie, inflace a pocit ohrožení od EU. Tohle všechno nezeslábne, naopak to bude sílit. A bez ohledu na otlučenost směrovek, lidé podle nich půjdou, protože to bude lepší než přešlapovat na místě. Lidé mají co ztratit a budou ztrácet. A v takových situacích poučky z dobrých časů nemusejí fungovat. 

Ostatně nám to řeknou volby za deset dní a pak další demonstrace. 

Před Václavákem mi spousta lidí říkala, že tam nikdo nepřijde, bude tam malá hrstka, lidi zůstanou doma. Ale nezůstali. Proč? Protože je drahota a ohrožení zvedají ze židle. Nic z toho nepominulo. Tohle není milion chvilek, kterým vadil Babiš a měli mediální podporu. Tohle je lid, který přichází o všechny výdobytky posledních třiceti let a mediální podporu už nepotřebuje. Věci budou jinak. 

Vaší sázku beru... V Praze to bude, jak říkáte, ale čím menší města, tím víc modroptáků půjde od válu. Ti pak spustí na svého předsedu kvikot a řev. 

Průměrný počet slepic: 4.2 (5 hlasů)

Radovat se z demonstraci,které to neřešeši je chimera do ktere se nahaněji slovanske holubičky předtim,než půjdou do trouby a pak na vidličku
nenaranym banksterům!
Tomu věřte a když ne, pak nikomu z vas ze Společnosti Voličů neni a nebude pomoci,když si ten Program voličů o svych bobkovych listů nami zvoleni tzv Zastupitele ani po demonstracich je že adi do svych dlibů a demonstrace,kde nikdo nenese tyčku s napisem!

JSEM SV A CHCI,ABY MNOUaaaaZaPLACENÉ POlITICKE FORMACE REALIZOVLY PROGRAM VOLIČŮ PNZ!

Jinak se vam ONI vami zvoleni mocipani budou smat jak vas zahnali drahotou do kouta a označi vás za ZBITE PUTINOVCE!
No ni?

Průměrný počet slepic: 1 (2 hlasů)

Radovat se z demonstraci,které to neřešeši je chimera do ktere se nahaněji slovanske holubičky předtim,než půjdou do trouby a pak na vidličku
nenažaaranym banksterům!
Tomu věřte a když ne, pak nikomu z vas ze Společnosti Voličů neni a nebude pomoci! Ten Program voličů do svych bobkovych listů si totiž pavě tam vztekle nami zvoleni tzv Zastupitele omitaji zařadit a to ani po demonstracich ,kde nikdo nenese tyčku s napisem!

JSEM SV A CHCI,ABY MNOUaaaaZaPLACENÉ POlITICKE FORMACE REALIZOVLY PROGRAM VOLIČŮ PNZ!

Jinak se vam ONI vami zvoleni mocipani budou smat jak vas zahnali drahotou do kouta a označi vás za ZBITE PUTINOVCE!
No ni?

Průměrný počet slepic: 1 (1 hlas)
Trvalý odkaz

Bardi a pět lidí, kteří je vždy slyšeli... Teď už je slyší o deset lidí víc... svět se začal povážlivě naklánět...

Průměrný počet slepic: 3 (2 hlasů)
Trvalý odkaz

kurz je danej a pojede se, s drobnými obměnami, dál jako dosud. Volby + sázka na voliče + nový politický lídr = mrtvej kůň. Indiáni by už dávno slezli, vy, Evropané -
- obstaráme si větší bič
-vyměníme jezdce
-říkáme: "Vždyť ten kůň vždycky jezdil."
-založíme pracovní skupinu pro analýzu koně
-navštívíme jiná místa, jak se tam jezdí na mrtvých koních
-zvýšíme standard kvality pro jízdu na mrtvém koni
-vytvoříme task force pro oživení mrtvého koně
-vypracujeme srovnávací přehledy různě mrtvých koní
-upravíme kritéria, podle kterých se určuje, zda je kůň mrtvý
-zaplatíme externí specialisty, aby jezdili na mrtvém koni
-zapřáhneme pár mrtvých koní k sobě, aby se jim lépe táhlo
-prohlásíme, že žádný kůň nemůže být natolik mrtvý, aby se na něm ještě nedalo chvilku jezdit
-po poradě s veterinářem zakoupíme něco drahého, po čem bude mrtvý kůň běžet rychleji
-vypracujeme studii, abychom zjistili, zda pro tento problém existují levnější poradci
-nasedneme na svého starého slabého osla a zamaskujeme ho mrtvým koněm
-nařídíme přesčasy a nosíme mrtvého koně sami
-restrukturalizujeme stáj a zdvojnásobíme příděly krmení
-prohlásíme, že mrtvý kůň byl už od samého počátku naším cílem
-povýšíme jezdce, pak si sedneme a počkáme, až se kůň sám zvedne
-budeme zapírat, že jsme kdy nějakého koně vůbec měli

Průměrný počet slepic: 4.7 (13 hlasů)
Trvalý odkaz

Nikdy jsem ho nevolil. Jeho způsob politiky se mi nelíbí. Osobně si myslím, že by měl dělat to, co mu jde. Podnikat a moc se veřejně do správy státu nemontovat, jako to dělal Kellner.

Osobně ho nemám rád, ale v jedné věci se ho musím zastat. Kdysi jsem dělal na smlouvu pro firmu, která nakonec zkrachovala, takže to pak od té doby zde trvale vyhrává Babišův (pardon, oprava, firma vlastněná svěřeneckými fondy) Uniles. A teď ten rozdíl. Dám příklad. U firmy Lessforest jsme v prořezávkách měli za hektar 10. letého porostu 3000, u 20. letého 2000. Před kůrovcovou kalamitou, když jsem ještě dělal prořezávky, nám firma vlastněná svěřeneckými fondy platila za ha 10. letého 15000, u 20. letého 7000. To je kurva rozdíl. Když jsem kdysi napsal fakturu s třítýdenní splatností, očekával jsem dle zkušeností, že mi prachy přistanou na účtu zhruba za dva měsíce. Když Babišově firmě každý měsíc vystavím fakturu se splatností k 21., ještě se mi nikdy nestalo, že by přišly později než 17. A s jeho chlapy se dá domluvit. Ukáže mi hajný porost, ceny jsou jasně dané, ale já mu povídám - hele, koukni jak je to podrostlý. To je samá bezinka, samá kopřiva a ostružiní, když do toho hodím strom, ten mi zmizí a já v tý džungli to musím odvětvit. Tam je za kubík 140 málo. On na to mrkne, jo, máš recht, 170?. Beru!

Teď probíhá nové výběrko na dalších pět let hospodaření v lese a já doufám, že to opět vyhraje Babišova firma. Ale volit ho do politiky nebudu.

Asi tak.

Průměrný počet slepic: 2.8 (4 hlasů)
Trvalý odkaz

a dokaže dat program narodni zachrany PNZ zpropagovat Babišovi do programu ,ktery pry ani nemá a řekne si za to,že mu to zajisti vitězstvi,když mu našCHEFE zbubnuje cele naše rolnictvo a přesvdči ho,že ŠWABISMUS je i pro něho bak,bak tak je to zaslužna prace a ten Babuš ma rad fajnovy lidi od fochu,tak co by jsme se žinyrovali s nějakou tou loajalitou a za to i platbu,dyt nam všem i podnikatelům hrozi potopa a zadluženym i exekuce!
Kdo bude platit daně dyt vite,že nami oblibene EU prostřednictvim EK zniči brzy zly Puttler na sračku!
No ni?

Průměrný počet slepic: 2.3 (3 hlasů)

já jsem kdysi osobně zažil člověka, který se od soustruhu dostal až do poslanecké sněmovny. A on se tam nahoře strašně moc změnil. Věděl věci, které nevím já, měl čísla telefonní, které já nemám, za rok měl tento bývalý soustružník tři firmy a dodnes z tohoto profituje. Ale už to není ten chlapík s kytarou, kterého jsem kdysi znal, ale během krátké chvíle se z něj stal někdo jiný.

S Vidlákovými názory já zde mnohdy nesouhlasím, občas mě fakt fest dokáže nasrat, ale mám ho rád a vážím si ho a jelikož nechci, aby ho tam nahoře změnili, tak mu svůj hlas nikdy nedám, ať bude kandidovat kdekoli. Aby se tam nahoře od těch sraček neušpinil. Jeho místo je tady, na Kydech, v opozici. (pochopitelně, pokud chce pro svojí rodinu lepší materiální zajištění, tak vzhůru na Hrad).

Průměrný počet slepic: 3.3 (7 hlasů)
Trvalý odkaz

podla toho ako sa vyvija diskus na blogu bez cenzury to vyzera, ze zjednotenie alternativy bude tazsie ako to vyzeralo este pred 3.9.2022

Nielen ze Fiala do tohto procesu bude sypat piesok vo forme rieseni, ale nazorova roztriestenost alternativy bude najtazsim orieskom.
A na podpore triestenia opozicie bez konkretnych tvarov ( to je ta alternativa, co este nie je v skatulke ) bude hlavna napln prace socianych inzinierov pracujucich v zakulisi pre aktualnych mocipanov.

Preto su tam hore v klidku. Energie ani padajuca zivotna uroven verchiske vaz nezlomi. Vsak nas varovali, ze si utiahneme opasky, aby sme to rusovi ukazali.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

prozatim žadneho fujera nepotřebujeme!Stavajici plan PNZ neni jen hej počkej,ale je to svatý aa aaaa graal,kde je vůdce každy,kdo tam přijde v pokoji a přinese svůj hlas do velke pranice se Satanisty!
Každy z členů SV tj Společnosti Voličů si bude muset zkusit ty postulaty osvojit,jinak s nim bude AMEN!
Platime si politiky a jejich formace a oni nas za to tlučou a kopaji do zadnica!!
Tak salati vezmeme hezky do pracek pádla typu PNZ a budeme je muset prat přes ty jejich 33 let zdřevnatě!e kedlubny za zpěvu Kupředu prava i leva zpatky ni krok!A at i strejda ŠIŠKA se probudi včetně chrapajiciho Blanickeho rytiřstva a v tech konzervach si s nimi zatančime rokenroll i Modern tolking!
No ni?

Průměrný počet slepic: 2.5 (4 hlasů)
Trvalý odkaz

A co když ten Reichl maká pro druhou stranu, aby zničil sebral hlasy Babišovi a Samurajovi. Co když je to takovej sofistikovanější Šlachta. Co když nakonec to prospěje pětikolce, USA a EU?

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)

Reichl je jen advokat a pohrdavě si mysli,že vše půjde stejně jako dřive dal !
Ani stopy po tom,že by se zajimal tady mezi nami co je to PNZ!
To znamena jednoa,zas nas voliče novi politici chtěji okrast a ZDARMA ziskat áaaaaaao naše hlasy! aaaaaaaaa
Nevidim tu nikoho ani naàaaašeho pana Šefa,ktery by začal probirat postulaty PNZ.Pokud si daji do svych programů nase občanske potřeby ve formě PNZ a to jednotně,bude egál pro koho ti všehoschopni neschopni pracuji,hlavně,aby jsme to byli my voliči!
No ni?

Průměrný počet slepic: 1 (1 hlas)
Trvalý odkaz

Babiše by tu mohl chtít jedině blázen a někdo kdo trpí ztrátou paměti. Naštěstí snad nespadám ani do jedné z těchto kategorií, ještě si dost živě pamatuju, že když jsem chtěl jet do druhého okresu, potřeboval jsem bumážku, fízlové mě stavěli každý den a já měl plný auto papírů, naprostá absurdita. Pamatuju na všechnu tu šikanu, na to jak jsme seděli měsíce zavřený doma, jako OSVČ jsem nesměl legálně nic dělat, ale supermarkety narvaný k prasknutí... na vystrašený lidi s respirátorem na rypáku co jsem potkal v lese... pamatuji se na městskou policii, která mě na příkaz těchto bezmozků šikanovala za to, že jdu po liduprázdné ulici bez respirátoru... ne, na tohle se nezapomíná. Může vůbec někdo aspoň trochu inteligentní chtít, aby stát ve kterém žije řídil predátorský psychopat, který nemá ani dostatečně vyvinuté řečové centrum v mozku? Nedávno jsem četl nějaký bludy o reptiliánech, pokud něco takového existuje, Babiš se nemusí ani nijak proměňovat, to je ten příklad člověka, kdy mu funguje snad jen plazí mozek, primitivní instinkty, druhé zničit, prosadit se... Babiše fakt ne, díky.

Průměrný počet slepic: 2.1 (7 hlasů)

Politiku se snažím nekomentovat, respektuju pohled pana domácího, herr Vidláka, ale už jen pripusteni možnosti volby tak nečestnýho, prolhanýho a bezcharakterního člověka jako je Andrej mi vzbuzuje úsměv na tváři a utvrzuje mě v přesvědčení, že není cesty ven 😁

Průměrný počet slepic: 2.6 (5 hlasů)
Trvalý odkaz

Pokud se zase dame jako celek tzv značky SV o naše hlasy ošidit a budeme je odevzdavat komukoli,kdo nema v programu PNZ pak se tu bude brečet a brečet a brečet a ONI se budou smat,smat a smat jak nam vypalili rybnik!
No ni?

Průměrný počet slepic: 1 (2 hlasů)
Trvalý odkaz

zbavte se už ochoty podporovat cocoty! Demisi, demisi...!

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)
Trvalý odkaz

umí prd a premiér je zmrd!

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)