Budu dělat chytrého...

Autor
Štítky

Přátelé, mám samozřejmě zprávy z mnoha volebních komisí po celé České republice, tak mohu udělat takový exit poll. Mimochodem, toto je právě ten důvod, proč se u nás volby obtížně falšují. Volební komise ručně spočítá lístky vytažené z urny a udělá o tom volební protokol. Tento protokol se vyhlásí na obecní vývěsce a výsledky se pošlou Českému statistickému úřadu, který pak vyhlásí celkové výsledky. Ale v těch výsledcích je možné se proklikat do každého volebního obvodu, do každé volební místnosti a porovnat je s výsledky z obecní vývěsky. Pokud budete mít někdo pocit, že vašemu lídrovi a vaší srdcové straně bylo ublíženo, můžete si výsledky překontrolovat.

Volby u nás mohou mít chyby. Třeba, když má volební komise odškrtáno šedesát voličů a z urny vysypou o dvě obálky víc nebo o dvě obálky míň. Ale i toto se píše do volebního protokolu a je to součástí výsledků. Ale nějak výrazně u nás zfalšovat volby, to by bylo tak drahé a náročné, že je jednodušší si založit politickou stranu, nacpat peníze do reklamy a zvítězit normální cestou.

Podle výsledků, které se ke mě dostaly, se ukazuje, že střízlivost byla na místě. Volební účast zřejmě překročí třicet procent, ale nijak zvlášť hodně. Velká města si žijí trochu vlastním životem, ale na vesnicích je to jako obvykle. Přišli ti starší, mladí zamířili za radovánkami a nějaké eurovolby mají na háku.

Pamatujete, jak jsem psal, že se hraje o tři mandáty? Tak jsem se zřejmě nespletl. A pamatujete, jak jsem psal, že propadlé hlasy zřejmě jeden z těch mandátů přihrají buď hnutí ANO nebo SPOLUkoalici? I to se zřejmě stane a mandát z propadlých hlasů dostane SPOLU. A hádejte, které hlasy zřejmě propadnou…

Pětikolka jako celek zřejmě něco ztratí. SPOLU ale uhraje určitě šest mandátů. Piráti budou mít dva, Starostové zřejmě také dva, protože Turek jim jeden vezme. Šlachta kupodivu od minulých voleb nijak výrazně neztratil a na svém rodném Znojemsku je pořád poměrně silný.

Hnutí ANO je pro mě zajímavá otázka. Buď zůstane na svém a nebo jeden mandát dokonce ztratí.

SPD zřejmě také o jeden mandát přijde a měli by se modlit, aby jejich voliči vykroužkovali Ivana Davida. Pokud se dostane Mach nebo to skočí Majerová, tak do roka a do dne nebude mít SPD žádného europoslance… Jsem zvědavý, jak si Mach povede co do kroužků proti Majerové. Trikolora přece jenom má ještě nějakou stranickou strukturu, takže bych si myslel, že Majerová bude v kroužcích úspěšnější. Zajímá mě to, abych si udělal obrázek, jak moc mimo byla Okamurova sázka na zhrzené voliče ODS nasazením libertariánského ekonoma.

A samozřejmě to byla nejen Okamurova sázka. Naprosto stejnou sázku udělali Svobodní i PRO. Pokud SPOLU neklesne moc (a vypadá to, že neklesne), tak Svobodní i PRO jedou na mrtvém koni, protože nakonec těch zhrzených voličů prostě nebude dost. Ale to říkám už od prosince – u politické mrtvoly ODS je příliš dlouhá fronta a chcípající kobyla ještě kope. Propadlé hlasy budou zřejmě na jeden pěkný tučný mandát, který právě po přepočtu hlasů pěkně přejde Vondrům a Zdechovským, takže Fiala se bude zace culit, že je vítěz a má právo nás ruinovat i nadále.

STAČILO! si sahá na třetí mandát, ale bude záležet na přepočtech hlasů. Sázka na milion propadlých hlasů Alternativy se vyplatila rozhodně víc než sázka na zklamané modroptáky. Uvidíme po vyhlášení výsledků.

Další můj článek vyjde až po vyhlášení výsledků. Někdy v noci z neděle na pondělí. Příští týden pak budou moje analýzy o tom, co dál, vycházet tak nějak bez ladu a skladu, podle toho, kdy je dopíšu. Prosím vás proto o shovívavost.

Ještě jednou všem děkuji za věrnost. Děkuji, že jste mě povzbuzovali, že jste mi psali a děkuji za každou korunu, kterou jsem od vás dostal. Po těchto volbách mě čeká celá řada velmi obtížných rozhodnutí. Všechny je udělám s vámi, ale udělat je musím. Byli jste důvodem mé práce, budete i důvodem mých změn.

Vážím si vás, rád bych vás všechny přivítal u sebe doma, každého vyslechl a každému nalil sklenici portského. Snad se mi to co nejvíce vyplní.

Děkuji, že vás mám.

Váš Vidlák

Přátelé, pokud mě chcete podpořit v mém Vidláckém úsilí, prosím pošlete dar Institutu českého venkova. Každý, kdo pošle alespoň 350,- Kč, může si na oplátku vyžádat knihy, trička, samolepky a odznaky z nabídky. Číslo účtu: 1769955003/5500 IBAN: CZ8355000000001769955003. Kdo chce, může přímo na stránkách Institutu pro platbu použít QR kód. Doporučuji poslat platbu a druhý den si zadat adresu pro zaslání. Stačí přímo na Vidlákových kydech kliknout v záhlaví na „objednat knihu.“

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.7 (321 hlas)

Komentáře

Trvalý odkaz

Jsme rádi že Tě máme Danieli, šetři ale své síly, věnuj se více své početné rodině, více své práci a více svému zdraví. 
 

Průměrný počet slepic: 4.7 (137 hlasů)

já byl majákem, to bylo by to fajn. Jenže, nazývají mě jen mákem, prý nemám žádný šajn.

Průměrný počet slepic: 3.9 (14 hlasů)
Trvalý odkaz

Vidláku, poděkování je na naší straně. Všichni žijeme v prvé řadě své životy, z nichž málokdo je schopen a ochoten obětovat ve prospěch lepších zítřků tolik, kolik obětujete Vy. Máte skutečně odpracováno. Já jsem se v předvolebním období rovněž snažila přivést k urnám co nejvíce lidí z mého okolí a vysvětlovat jim, co je podle mého názoru dobrá volba pro budoucnost našich dětí, ale v porovnání s Vámi je to samozřejmě nic. Pečujte o sebe a hlavně nám zůstaňte, jako jeden z mála ostrůvků naděje. Před sněmovními volbami příští rok budete obzvlášť zapotřebí!!!

Průměrný počet slepic: 4.8 (132 hlasů)
Trvalý odkaz

Jisté je, že Eurovolby - volby do Evropského parlamentu proběhly. Nyní si odborníci na sčítání volebních hlasů zřejmě lámou hlavy jak to spočítat, aby vyšel co nejlépe ten jediný správný výsledek. A je to opravdu velké sčítání. Někteří voliči, ti zodpovědní, hlasovali správně. Ale ti nezodpovědní, ti samozřejmě hlasovali nesprávně. Co je to za lidi. Oni přišli k urnám a volili strany co chtějí zastavit ,,zelenej úděl“. A co je ještě horší, oni volili strany co chtějí mír. A nejhorší snad jsou ti, co volili strany, které chtějí zachovat rodiny, národy, národní státy a národní měnu. Volební výsledek, se nesmí uspěchat. Chce to čas. Není snadné spočítat hlasy tak, aby to vyšlo správně. Co teď? Jak na to a co s tím?  Když takhle nějak se pravděpodobně volilo ve všech dvacetisedmi členských státech.

Údaje posledních průzkumů veřejného mínění ukazují, že pravice získává půdu pod nohama a stává se dominantní silou v Evropě, čímž vyřazuje z „rovnice“ středolevé strany.

V Itálii se očekává, že strana „Bratři Itálie“ v čele s Giorgia Meloni výrazně posílí své zastoupení v Evropském parlamentu. Meloni si dokázala získat důvěru Italů svou vlasteneckou rétorikou a odporem k masové imigraci.

Ve Francii je Národní fronta Marine Le Penové vítězí proti straně Emmanuela Macrona. Svou rostoucí popularitou a politickým odporem vůči evropanství a globalizaci Le Penová ukazuje, že pravice může zvítězit v jedné z nejkritičtějších evropských zemí.

V Polsku se očekává silný návrat strany Právo a spravedlnost (PiS) poté, co loni v prosinci ztratila moc. Díky své protiimigrační politice a důrazu na tradiční hodnoty zůstává PiS populární u velké části polského lidu a v posledních průzkumech získává přes 35 % preferencí.

Na Slovensku je vlastenecká frakce SMER-SD Roberta Fica připravena zvítězit mezi nepokoji, které zahrnovaly i pokus o atentát na premiéra. Zdá se, že Slováci podporují politiku, která brání jejich národní identitu a bezpečnost, přičemž průzkumy veřejného mínění dávají právo přes 20 % hlasů.

V Maďarsku zůstávají dominantní Viktor Orbán a strana Fidesz, kteří prosazují protiimigrační a prosuverenní politiku. Orbán je vzorem pro mnoho pravicových vůdců v Evropě a očekává se, že jeho strana získá více než 50 % hlasů.

Ve Švédsku se očekává, že pravicové strany jako SD posílí vliv, přičemž v politické agendě dominuje vlastenectví a obavy z imigrace. Zdá se, že Švédové inklinují k politice, která chrání jejich národní identitu, přičemž pravicové strany získávají více než 30 % hlasů.

V Nizozemsku strana PVV Geerta Wilderse roste a občané dávají najevo svou nespokojenost s evropskými směrnicemi o imigraci a bezpečnosti. Průzkumy ukazují, že pravicové strany získají více než 20 % hlasů, což z nich udělá hlavní hráče na politické scéně v zemi.

V Rakousku se nadále prosazuje Strana svobody (FPÖ) pod vedením Herberta Kickla. S důrazem na ochranu národních zájmů a proti masové imigraci se očekává, že FPÖ získá v evropských volbách více než 25 % hlasů.

V Německu výrazně získává strana Alternativa pro Německo (AfD), která podle průzkumů veřejného mínění dosahuje přes 20 %. Díky protiimigrační a prosuverenní politice je AfD novou silou na německé politické scéně.

Tyto volby ukazují, že se pravice výrazně vrací do popředí evropské politické scény. Aby Evropská lidová strana byla nucena spolupracovat se sociálními demokraty a zelenými, aby přežila, bude to velmi nákladné, zvláště po neúspěšném pokusu přesvědčit samu sebe, že má pravicové ctnosti, které občané hledají. Se silným mandátem od občanů jsou pravicové frakce připraveny bránit svou vlast a obnovit národní suverenitu a tradiční hodnoty do středu politického dění. 

A co my? Jak dopadne výsledek? Opravdu jsem se jako jedni z mála rozhodli ponechat u vesla Bruselskou pětku posílenou o levici?

Průměrný počet slepic: 4.4 (93 hlasů)

Pravice, levice...

Spíše pronárodní hnutí, vyznávání tradičních hodnot, historie a protinárodní hnutí rozpliznutí v "bruseli"

 

Průměrný počet slepic: 4.8 (50 hlasů)

když si člověk přečte váš článek nabude dojem, že sledujete dění, že jste v obraze. Ale po přečtení vaší poslední věty, ale stejný člověk nabude jistotu, že to děláte pouze povrchně. Jinak by jste věděl, že obsah politického pojmu levice byl v poslední době vytunelován. Ano KSČM patřila z hlediska původní definice do levé části politického spektra. Zabývala se sociální tematikou, vycházela z Marxismu. Dnes se vyhraňuje proti pravici v podobě globalismu a neoliberalismu, ale zrovna tak k levicovému neoMarxismu, wokeismu, LBGT, Schwabově "Velkému Resetu" atd. Pokud nepochopíte jak velký rozdíl je mezi Marxismem a neomarxismem tak budete bloudit. Pravice není opravdu samospasitelná. Zatím se vám jen podařilo urazit spoustu voličů STAČILO, tím že jste z nich udělal téměř spojence SPOLU.

----
Ještě dodatek po 8. hodině.
My nejsme Západ, naštěstí. Západní Evropě už pomoci není, i kdyby se vymanila z EU, propadne se do kalifátu. Tomu se snad jako Česko vyhneme. Naše budoucnost je ve spolupráci se Smerom a Fideszem a cílem směřování do BRICS.
Průměrný počet slepic: 4.7 (82 hlasů)

Urazit voliče Stačilo ve smyslu slova dotknout se, pokořit, ponížit, poranit, ubližit, ukřivdit, nemám důvod. Nevnímejte to co jsem napsal prosím tak. Já se se obávám každé levice, která se dostala k moci. A v EU levice s různými přívlastky vládne. Proto to jde od deseti k pěti.

Dnes večer ve 23:00 si přečtete, jak silnou pozici obhájila Bruselská pětka, společně s ANO. Tyto dvě strany z mého pohledu praktikují levicové manýry všude kde jen to jde. Dnes už si můžeme být jisti, že tyto strany mají stále velkou podporu u těch, kteří přišli k volbám, ale i těch co nepřišli.

STAČILO paní Ing. Kateřiny Konečné píše ve svém programu mnohé, co si zaslouží podporu od voličů,  hodně z toho velmi chválím. Když jsem pročítal předvolební hesla a programy politických stran ucházejících se o poslancování v EU, bylo pro mne tím nejdůležitějším bodem GREEN DEAL STOP.

Stačilo paní Ing. Kateřiny Konečné nepožaduje  GREEN DEAL STOP, jen a pouze píše:

Green deal je přehnaně ambiciózní ideologií, nikoli realizovatelným projektem. Jen málo přispívá ke zlepšení životního prostředí a zkvalitnění životů lidí. Přitom veškeré náklady na zelenou transformaci přenáší na občany, upevňuje závislé postavení České republiky, vyvolává energetickou chudobu a jen v České republice ohrožuje statisíce pracovních míst.
POŽADUJEME skutečně funkční řešení problémů v oblasti péče o životní prostředí – vždy přednostně z pohledu člověka, jeho kvality života, schopnosti přežití jako druhu a v případě možnosti přednostně na náklady těch, kdo na poškození životního prostředí zbohatli.

 

Průměrný počet slepic: 4.1 (38 hlasů)

tím lépe. Stejně ty kecy nikdo nečte.

Průměrný počet slepic: 4 (9 hlasů)

mám přání pouhý, nečíst program dlouhý. Dlouhý program, dlouhé lhaní naruší jen klidné spaní.

Průměrný počet slepic: 4.5 (11 hlasů)

Evropa se nepropadne do žádného kalifátu. Ovšem, bude to stát hodně evropských životů.  Já osobně předpovídám  brzké rasové a náboženské války.

Průměrný počet slepic: 4.5 (25 hlasů)

In reply to by Zauber

Trvalý odkaz

pětkou jsem ti vylepšil skóre, ale mám obavu, že západní Evropa ztratila schopnost se bránit. Vzhledem k porodnosti, muslimové poměrně rychle přečíslí původní obyvatelstvo a bude po jejich. Za dobrotu - na žebrotu, nebo spíš realisticky: za blbost se pyká!
Průměrný počet slepic: 4.8 (29 hlasů)

Inzo díky. Výstižně jste napsal to, co jsem tak nějak měla na mysli:-). Nicméně v tu chvíli jsem jen poukázala na to, že levice pravice jsou už několik let naprosto vyprázdněné pojmy (a už se to tu také několikrát řešilo) a já dlouhodobě vnímám rozdíl pouze v tom, kdo bojuje za naše národní zájmy, za naši nepřekreslovanou historii, za naše tradice, za odkazy našich předků, za sociální a spravedlivý stát atd. A pak jsou ti druzí! Protinárodní, kteří vyznávají slepě poslouchají zběsněnou EU, rádi by se posluhováním pro ni obohatili, vyznávají bič kapitalismu, jen "sloužit mamonu a bezohlednosti a nechat rozpustit národní státy v nicotě nesmyslností a otročení! Snad máme ještě šanci! Snad k ní dokážeme přispět!

 

Průměrný počet slepic: 5 (3 hlasů)

Vážený pane Hoste,

Díky za přehledné sesumírování, ale je tu jedno "bohužel".

Pletete si levici s pravicí a nevíte co který pojem znamená a obsahuje. Už jsem vám to psal jednou a vy si stále vedete svou podle jednoduchého schématu: pravice je dobro, levice je zlo. Škoda.

Vše dobré přeje,

Jiří 

Průměrný počet slepic: 4.6 (31 hlas)

Já jsem vždycky chápal, že pravice v původním smyslu slova hájí zájmy kapitálu a levice zájmy dělníků a sociální cítění se vším co k těmto směrům patří. To, že současné elity si z těchto směrů vybrali vždy jen to co jim vyhovuje, vytvořili totální guláš v kterém se už nevyznám. Chuťově je to především totalita a pravice, či levice se v tom guláši nějak rozplynuly jako drobné chuťové nuance.  Takže diskuzí o pravici a levici  se těžko můžeme dobrat k rozumných závěrům! Ale jak říkám! Docela se v tomto tématu už ztrácím, tak mě nekamenujte prosím. Děkuji.

Průměrný počet slepic: 4.4 (21 hlas)

Podle mne dělení na levici a pravici je v současné době zcela pasé. Dnešní společnost je rozdělena na (1) "progresivisty" /globalisti, libtardi a spol./ a (2) "tradicionalisty" - ty co chtějí zachovat národní tradice, rodinu, státní suverenitu atd.

To je to o co se tu dnes hraje. Proto je možné že KSČM a SPD (a další) mají obdobnou rétoriku, bez ohledu jestli jsou vlevo nebo vpravo.

Průměrný počet slepic: 4.9 (17 hlasů)

Jardo, ale opravdu velmi zjednodušeně. Není na tom nic k popletení i když v praktickém žívotě to takto jednoduché není.

Pravice nepreferuje sociální rovnost. Sociální nerovnost mezi lidmi vnímá jako neodstranitelnou. Nebo odstranitelnou, ale za cenu omezení osobní svobody. Pravičák je označení pro člověka, který nerovný vztah mezi dvěma subjekty či osobami, ale i státy a pod. vnímá někdy jako užitečný. Má zájem omezit vliv státu a starost o vlastní osud si přeje ponechat v maximální možné míře na jednotlivci. Stát pouze bedlivě chrání bezpečnost a pořádek svých občanů. Tržní záležitosti řeší trh.

——

Levice prosazuje sociální rovnost, práva menšin, boj proti diskriminaci a privilegiím, stejně tak jako rovnost příležitostí prostřednictvím ochrany sociálně slabších a neprivilegovaných vrstev. Levičák je označení pro člověka, prosazujícího co nejširší oblast sociálních jistot, které by měl zabezpečovat stát.

Průměrný počet slepic: 3.6 (10 hlasů)

Z hlediska teoretického a historického máte ve své podstatě pravdu. Ale já jsem psal jaká je situace nyní. Co bude potom až se současný stav změní - vyřeší (jestli vůbec), pak možná dojde opět na dělení levice - pravice, pokud nějaké "potom" vůbec bude. Vidíme to kolem sebe jak KoZa a globalisti eskalují situaci. To je to o co tu dnes jde, abychom vůbec někdy měli starost jestli někdo prosazuje volný trh, nebo sociální rovnost.

Průměrný počet slepic: 5 (5 hlasů)

Vážený pane Hoste,

s pravicovou a levicovou politikou to není ani tak zjednodušené, jak píšete.

Pravice všude na světě dělala a dělá politiku pro elity.  A vždy zkouší maximální míru sociální bezohlednosti. Nikdy neusiluje o dobro pro všechny, ale o maximální výhody pro své vyvolené.

Levice vždy usiluje (má usilovat) o sociální spravedlnost.  Jejím konečným cílem je rovnost mezi lidmi. Rovnost ve všem. Levice, pokud plní to, co je jejím posláním, usiluje  (má usilovat) o dobro pro všechny.

Dobrou noc,

Jiří

Průměrný počet slepic: 4.4 (10 hlasů)

To je idealizovaná verze levice která měla relevanci v minulém století coby revoluční potenciál zaměřený na proletariát.

Dobro pro všechny je absurdní.

Průměrný počet slepic: 2.4 (7 hlasů)

Není.

Ostatně, co by na tom, že nikdo nestrádá, každý žije v důstojných životních podmínkách, nikdo v ničem nežije na úkor druhých a blaho druhých mu leží na srdci více než to vlastní, mělo být absurdní? Absurdní vzhledem k jakým společenským normám? K těm které tak důvěrně známe, normám, podle nichž je člověk člověku vlkem? 

Dobrou noc, Jiří

Průměrný počet slepic: 4.7 (7 hlasů)

Ta Jiřího verze není idealizovaná levice, ale  jediná skutečná levice s dlouhou historií. Dnešní levice s přívlastky s ní nemají společného skoro nic a na to právě dojíždíme.  Lidé ji za levici považují a když už neví kudy kam, tak ji volí.   V téhle republice je přes 50%  lidí, kteří  se řadí k levičákům, jenže  nepostřehli, že to, čemu se  dnes říká levice s přívlastky, je pouhopouhá atrapa, nebo jak já říkám - úmyslné přepisování významu slov (jako např. pravda=lež, láska=nenávist...) 

Dobro pro všechny taky není absurdní, vždycky by mělo být cílem.  Nikdy se  ho absolutně nedosáhne, ale  vlády by se  o něj snažit měly. Za to je platíme, ne za signály nenávisti. 

--------------------------------------

Pane Jiří, napsal jste to v 17:53 přesně!

Dobrou noc všem

Průměrný počet slepic: 4.4 (7 hlasů)

Tak pokud chcete levici ve své fundamentálně-historické podobě pak určitě víte že toto dělení vzniklo ve Francouzském národním shromáždění během revoluce, kdy se obránci monarchie a katolické víry postavili na pravou stranu a stoupenci republikánských revolucionářů se zařadili na tu levou. Technicky nejsprávnější a nejpedantičtější definice pravého křídla je proto politický systém nebo ideologie, která upřednostňuje hierarchii, aristokracii, monarchii, tradici a katolicismus. Původní definice levého křídla by byl politický systém nebo ideologie, která upřednostňuje rovnostářství, obyčejného člověka, republikanismus, deviaci a sekularismus.

Levice je tedy přímým produktem liberalismu a jeho snahy osvobodit člověka z vlivu absolutní monarchie a církevního dogmatismu. Věřte mi že váš popis levice se skoro neliší od běžného LGBTQ++ aktivisty který zase považje za nejvyšší dobro to že eliminuje ve společnosti rozdíly mezi sexuálními, etnickými či jinými elementy.

Problém není v levici nebo pravici ale v tom že naše společnost neusále osciluje mezi extrémy a není schopná dojít jakékoliv rovnováhy prostřednictvím syntézy obou. Vždy jde jen o nekritickou kulminaci a náslený zánik.

Výsledkem je současný stav západní akademické obce, která je pokrouceným produktem kulturního marxismu, dekonstrukce a naturalismu (čili materialismu). Není tam místo pro logiku, pravdu ani správnou metodologii.

Průměrný počet slepic: 1.2 (6 hlasů)
Trvalý odkaz

Davida rád a to déle než vůbec SPD existuje. Přesto si však myslím, že v 71 letech by se nemusel a vlastně ani neměl štrachat do nějakého Bruselu.  Člověk, který se dožije 70 let a více, tak ten by se měl snažit o to, aby  v relativním klidu dožil svůj šťastně dlouhý život.

Průměrný počet slepic: 4.2 (47 hlasů)

In reply to by Zauber

Trvalý odkaz

Rozhodující je chuť do života, elán a mladistvé myšlení. Existují  70ti letí "mladíci" a 40 ti letí (i mladší) "starci". Věk bych vůbec nebral jako kritérium schoností člověka.

Průměrný počet slepic: 4.3 (26 hlasů)

mně je 67, dosud pracuji a troufám si tvrdit, že věk není jenom číslo. Je to především tvrdá realita.

Průměrný počet slepic: 4.9 (21 hlas)

Někdo je v 67 odepsaný a někdo teprve začíná žít. Já jsem si po odchodu do penze udělal řidičák na motorku, koupil mašinu a užívám důchodu, ale samozřejmě taky pracuji, jsem zdravý a aktivní. Zatím! (Díky Bohu!). Přeji hodně zdraví, elánu a chuti do života. "S úsměvem jde všechno líp"!

Průměrný počet slepic: 4.5 (13 hlasů)

5 let ?

Průměrný počet slepic: 5 (7 hlasů)

In reply to by Bob

Trvalý odkaz

Pořád bude platit, to co jsem napsal. Někdo bude na odpis, někdo bude čilý a plný elánu a někdo bude pod drnem. Pokud se teda ptáte na tohle. Člověk je zkrátka tak starý jak se cítí. "Zdravý a krásný mladý člověk je hříčka přírody, zdravý a krásný starý člověk je umělecké dílo". A o tom kdo je jaký "umělec" rozhoduje v největší míře každý sám. Ale to už je na delší řeč...

Průměrný počet slepic: 3.7 (3 hlasů)

taky čilej ?

Zatím bez slepic

už slušně "ojetý" a netoužím být stoletý.

Průměrný počet slepic: 4.9 (9 hlasů)

In reply to by Zauber

Trvalý odkaz

😁😁

Průměrný počet slepic: 4.5 (4 hlasů)
Trvalý odkaz

Ve Švýcarsku lidé nevyhazují peníze:
- za zbytečné volby do EU
- prezidenta vybírá parlament ze 7 členů vlády na společném zasedání obou komor vždy v prosinci
- zástupci do obou komor parlamentu jsou voleni ve stejném termínu, s výjimkou 2 ze 26 kantonů.

A tady je to po lopatě, proč rozumní lidé - Suveréni - nikdy do EU nevstoupí:

schweiz eu

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Volk = Národ
Direkte Demokratie = Přímá demokracie
Du entscheidest! = Ty rozhoduješ!
Das da?! = Tady to ?!
Ich will auch selber entscheiden!!! = Já chci taky sám rozhodovat!!!
Ich auch! = Já také!

Průměrný počet slepic: 3.5 (43 hlasů)
Trvalý odkaz

Tohle se objevilo na sorošznamu, v článku je graf... ten se mi nedaří... no uvidíme...

Evropské volby: odhad volebních zisků

oficiální výsledky budou zveřejněny 9. 6. 2024

 V evropských volbách je podle unikátní predikce Seznam Zpráv jasným favoritem hnutí ANO.

Článek

Na úvod je potřeba dodat, že úplně první výsledky unikátní predikce jsou velmi hrubé, z dobrého důvodu: nejsou zveřejněna data z průběžného sčítání hlasů. Právě na základě průběžného sčítání u všech voleb počítáme predikce, a to s vysokou přesností. Evropské volby jsou ale specifické: zákon říká, že výsledky se smí zveřejnit až po uzavření všech volebních místností v členských zemích EU. V řadě z nich ale volby ještě ani nezačaly (volí se až v neděli).

evropských volbách je podle unikátní predikce Seznam Zpráv jasným favoritem hnutí ANO.

Článek

Na úvod je potřeba dodat, že úplně první výsledky unikátní predikce jsou velmi hrubé, z dobrého důvodu: nejsou zveřejněna data z průběžného sčítání hlasů. Právě na základě průběžného sčítání u všech voleb počítáme predikce, a to s vysokou přesností. Evropské volby jsou ale specifické: zákon říká, že výsledky se smí zveřejnit až po uzavření všech volebních místností v členských zemích EU. V řadě z nich ale volby ještě ani nezačaly (volí se až v neděli).

ANO

SPOLU

Stačilo!

Přísaha

STAN

Piráti

SPD+Trikolóra

https://www.seznamzpravy.cz/clanek/volby-eurovolby-vysledky-predikce-253416#dop_ab_variant=1303720&dop_source_zone_name=zpravy.sznhp.box&source=hp&seq_no=1&utm_campaign=abtest258_redesign_vyhledavani_varA&utm_medium=z-boxiku&utm_source=www.seznam.cz

Průměrný počet slepic: 4.7 (20 hlasů)

Predikce Škopa škopíka se značně přes noc změnila. Asi už dostal ta "správná data"? Však oni zařídí a nařídí a vysvětlí blablabla. Nesmí si přece nechat sebrat mandáty! Rozkaz zněl jasně:-). A jestli tomu tak není a nebude a maluji čerta, tak se omlouvám a budu tomu moc ráda:-)!

Lidé zuří: Odhad výsledků voleb se přes noc náhle změnil. SPOLU dotáhlo Babiše. A nejen to

Matematik a statistik Michal Škop, který sestavil pro Seznam Zprávy svou predikci volebních výsledků, upravil své výstupy. Koalici SPOLU přidal, takže se dorovnalo hnutí ANO Andreje Babiše. A přidal i Pirátům, takže si stoupli v předpokládaném dosažení na počet mandátů hned vedle koalice STAČILO! komunistky Kateřiny Konečné. A lidé se Škopa ptají, proč to dělá. „Celkem slabota od někoho, kdo se chlubí výpočty a daty v biu. Seznamu jste udělal návštěvnost, takže si vyděláte. Ale tvrdit večer něco jiného než ráno, budete dělat ještě další upgrade?“ dostal v diskusi dotaz přímo na solar.

https://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Lide-zuri-Odhad-vysledku-voleb-se-pres-noc-nahle-zmenil-SPOLU-dotahlo-Babise-A-nejen-to-756660

„Jaká nová data jste od včerejška objevil?“ zajímalo Petra Kotrabu.

„Celkem slabota od někoho, kdo se chlubí výpočty a daty v biu. Seznamu jste udělal návštěvnost, takže si vyděláte. Ale tvrdit večer něco jiného než ráno, budete dělat ještě další upgrade?“ pustil se do Škopa diskutér Ondra.

„Jako tohle je fakt úplně k hovnu,“ zhodnotil přínos predikce František Koudelka. 

 

Průměrný počet slepic: 4 (1 hlas)
Trvalý odkaz

Prapodivné praktiky "podsvětí" se tu rozmáhají? Víc než děsivé... podobné jako u dozimetru?

„Copak věděl důležitého?“ V den voleb nalezen šéf „Fialovy“ kampeličky. Mrtev

Bez známek života byl nalezen šéf kampeličky, v níž měl milionový podíl premiér Petr Fiala (ODS). Přestože předseda představenstva Podnikatelské družstevní záložny (PDZ) Robert Zelenka dle policie zemřel bez cizího zavinění, na sociálních sítích událost podnítila množství spekulací. „Copak asi Zelenka věděl tak důležitého?“ zaznívá například v diskusích a mnozí lidé poukazují i na úmrtí klíčových aktérů kauzy Dozimetr. „Pády z oken… Dozimetr, kampelička… Chápu, že jsme druzí za Ruskem,“ šíří se po sociálních sítích.

https://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/-Copak-vedel-duleziteho-V-den-voleb-nalezen-sef-Fialovy-kampelicky-Mrtev-756616

RNDr. Jan Sedláček 

Copak asi Zelenka věděl tak důležitého?...

 

 

Obrázek

Průměrný počet slepic: 4.9 (46 hlasů)

Michal Ruprecht

Očividně začal být nepohodlný a najednou sebevražda 🤔 nakonec ty zapomenutý peníze hodí na něho fialka bude zase čistý a vše bude vyřešeno 🤷 začíná my to tady připadat jak v jistých státech na východě 

Josef Piták

Věří té sebevraždě někdo ? Po aféře Fialy mě nikdo nepřesvědčí, určitě ne Rakušanova policie...

 

Umíralo kolem některé vlády v minulosti tolik lidí, jako kolem té současné? Jsou to takoví smolaři?

 

Průměrný počet slepic: 4.7 (52 hlasů)

Vzpomněl jsem si na Sováka, jak se kdysi, kdesi, po převratu chlubil svým odbojem. Prý v jedné hře o SNP, kde se jakoby z kopce na kopec volalo "zemřel nám soudruh" odvážně zvolal "umřel jim soudruh". No a teď mě napadla reminiscence. "Pane Fialo, umřel vám bankéř". To malý v ve slově Vám není gramatická chyba, je to tam schválně.

Průměrný počet slepic: 4.5 (19 hlasů)

jestlipak to Vám s velkým - V - není spíše debilně korektní.  Malé -v- bohatě stačí.

Průměrný počet slepic: 3.5 (10 hlasů)

Stačili mu barmské kličky a nějaké prachy z podivné kampeličky.

Průměrný počet slepic: 4.6 (21 hlas)

se její šéf oběsil pod mostem, kam se sám ani nemohl dostat

Průměrný počet slepic: 5 (10 hlasů)

když pánbůh dopustí, tak se i šéf vatikánské banky pod most na provaze spustí.

Průměrný počet slepic: 5 (6 hlasů)
Trvalý odkaz

vítězství pronárodních sil jsem dnes ráno viděla na obloze. Posledních 14 dní byla obloha krásně modrá s nadýchanými mráčky, jako za dob mého mládí. Také často zapršelo, prostě pohádka. Dnes v noci bylo slyšet letadla a ráno obloha s prominutím poblitá, jako za starých hnusných časů (tedy tak posledních 10 let).  Je to podle mne signál, jak asi dopadly volby do EP a jaké změny to přinese. Obávám se, že téměř žádné.

Průměrný počet slepic: 3.8 (9 hlasů)
Trvalý odkaz

Policisté zatím neprozradili, z čeho přesně obviňují cizince z Jižní Ameriky ...

Myškin ani Čepiga nejsou vůbec z obliga. Nepotřebujeme žádné noviny, stačí nám jenom Koudelkoviny

Průměrný počet slepic: 4.7 (10 hlasů)
Trvalý odkaz

prý poprvé zasáhli ruský Suchoj a to nejspíše jen huboj.

Průměrný počet slepic: 4.2 (5 hlasů)

vyleze požár v nějakém ruském aviatickém muzeu

Průměrný počet slepic: 4.9 (7 hlasů)
Trvalý odkaz

Český ovčan si vystavil vysvědčení...

Průměrný počet slepic: 4.3 (11 hlasů)
Trvalý odkaz

Co říkáte tomu, že ačkoliv je do 23:00 hodin zakázáno zveřejňovat výsledky voleb, už v poledne DenníkN na Slovensku je znal (údajně), teď na S/N .... prý Macron projel co mohl. K čemu je tedy takové nařízení? Já  jsem realista a tak doufám, že ty výsledky od pokoutných zdrojů dopadnou stejně jako při parl.volbách na SK, kdy po exit poolu už novináři a spol. slavili vítězství, stejně jako při volbě prezidenta.  Tak do třetice držím Slovensku pěsti.  

Průměrný počet slepic: 3.7 (6 hlasů)