Nikdo nemůže říct, že nás nevarovali

Autor

V noci z pátku na sobotu dostala Ukrajinská energetika další tvrdý úder. Byly zničeny další ukrajinské elektrárny a údajně i další zásobník na plyn. To byla první ruská odpověď na západní povolení Ukrajině, zasahovat cíle v ruském vnitrozemí. Ruští představitelé stále častěji mluví o taktických jaderných hlavicích a nějakém pořádném jaderném testu. Západ stále častěji mluví o nutnosti, poslat své vojáky na Ukrajinu. I když je téměř každé prohlášení na obou stranách vždycky následně trochu zmírněno, už jsem tu psal, že trend je šílený a směřující k atomovým hřibům.

Polská státní agentura RAR dvakrát zveřejnila zprávu, že polský premiér rozhodl o částečné mobilizaci od prvního července. Prý povolají dvě stě tisíc mužů. Zpráva byla stažena, prý hackerský útok z Ruska, ale probleskávají informace, že šlo o špatnou koordinaci mezi prezidentem Dudou a premiérem Tuskem, kteří se navzájem moc nemusejí (ale v názoru na válku proti Rusku se naprosto shodují). A tak Duda nařídil zveřejnění a Tusk nařídil stažení, protože budou eurovolby, ve kterých by Tuskovcům taková informace uškodila.

Pravdu se dozvíme v příštích týdnech. Ale pokud to tak je, můžeme si začít kopat kryty a kupovat staré armádní atombordely.

U nás dál probíhá dehumanizace nepřítele. Naši libtardí sousedé se přímo třesou, až uvidí hořet Moskvu a onanují nad každým videem, na kterém zemře nějaký Rus. Stále jim nedochází, že se vysmívají těm, kteří mají nejvíc jaderných hlavic, protože si myslí, že Rusové přemýšlejí stejně jak my a nakonec je neodpálí a raději prohrají. Přejí smrt těm, kteří došli do Berlína za cenu sedmadvaceti milionů mrtvých, ale došli tam. Píší svá jména na drony proti těm, kteří za posledních sto let zvládli dvě strašlivé války a mezi nimi ještě jednu občanskou.

A ještě to, idioti, dávají na internet, ze kterého se to ztratí jedině tím jaderným armagedonem. Jinak to tam zůstane navěky. Čím víc Ukrajina prohrává, tím šílenější jsou ti, kteří vsadili na její vítězství.

Upřímně, když jsem si přečetl několik chciválkovských statusů posledních dní, především u maršála Petrly, ztratil jsem úplně chuť, pokoušet se ještě o mír a deeskalaci. Začínám si jen přát, ať se to všechno stane co nejrychleji a ať to máme co nejdřív za sebou.

Pojďme si ujasnit jedno. Tady vůbec nejde o to, že Ukrajina zasahuje ruské území. Vůbec nejde o to, že existují nějaké západní střely dlouhého doletu, které Ukrajina má. Vůbec nejde o ty paragrafíčky a povoleníčka k jejich použití za ruskými hranicemi. Jde o to, že cíle vybírá Západ, nikoliv Ukrajina. Ukrajinci se nedávno chlubili, že sestavili dron dlouhého doletu. Prostě vzali Andulu, naložili ji trhavinou a upravili řízení, aby to létalo na dálkové ovládání. Ale aby to mohlo letět dva tisíce kilometrů do ruského vnitrozemí, musel jim Západ poskytnout navádění a údaje. O zásahu ruských radarů včasného varování rozhodl Západ, nikoliv Ukrajinci. Ti by spíš potřebovali zničit nějaké seskupení ruských vojáků nebo trefit nějakého generála, aby mohli svému těžce zkoušenému obyvatelstvu prodat nějaký úspěch. V poslední době jich moc nemají.

A pojďme si ujasnit druhé. Rusové to udělají. Oni jaderné zbraně použijí. Oni to neříkají jen tak zbůhdarma. Oni nehrají poker. Oni nejprve dlouho varují. Někdy celé roky. Dlouhá léta říkali, že pokud Ukrajina nepřestane koketovat s NATO, tak tam udělají invazi. Nakonec to udělali. Západ si myslel, že to Putin dlouho nevydrží, že jejich odhodlání nebude dostatečné a pic ho, ruské odhodlání vydrželo zničení Nordstrýmu, vydrželo čtrnáct kol sankcí, vydrželo tři sta miliard dolarů vojenské pomoci Ukrajině a ruská ekonomika se stala čtvrtou největší na světě. Předběhla Japonsko.

Rusové atomovky použijí. Varují před tím. Varují před tím už celé týdny a měsíce. Varují, že to udělají a dokonce říkají, jak to udělají. Vzpomeňte si na zimu 2021 – 2022, kde Rusové říkali, že vpadnou na Ukrajinu. Jediné, co neřekli, byla stále opakovaná mantra našich chciválků, že počítali s třídenní operací. Ve skutečnosti s třídenní operací počítal Západ. Rusové nikdy nic takového neřekli. Ale řekli, že na Ukrajinu půjdou a že ji demilitarizují a denacifikují. Trochu jsme netušili, že tu demilitarizaci rozšíří na celou Evropu…

Co Rusové řekli, to udělali. Bez ohledu na náklady. Teď říkají, že použijí jaderné zbraně, pokud Západ nepřestane střílet na cíle na ruském území. Nevím, jak dlouho ještě budou varovat. Ale jednoho dne to prostě udělají, protože takoví prostě jsou.

Polsko začíná mluvit o mobilizaci… Orbán mluví o tom, že se blížíme ke světové válce, Němci ustoupili Američanům, že teda Ukrajina na ruské území útočit smí. Ukrajinci, pokud nemají prohrát, potřebují Západ plnohodnotně vtáhnout do války. Američané nepřijedou na mírovou konferenci, Rusové mluví o atomovkách…

Jedna a jedna jsou dvě.

Chciválkové mluví o ruském pohrdání životy vlastních vojáků. Uvědomují si, že jestliže Rusové, podle jejich slov, pohrdají životy vlastních, ještě násobně víc budou pohrdat našimi životy? Ruský voják dostane alespoň svůj stometrový žulový památník s věčným ohněm a čestnou stráží. Co dostaneme my? Zářivý úsměv?

Už chápete, proč všichni překotně podepisovali obrannou dohodu s USA? Protože bude válka, přece. Američané jsou základem naší bezpečnosti. Úplně vidím to vyjednávání – ano, půjdeme do války s Rusem, ale vy nás budete chránit…. Dává vám to smysl? Už víte, proč bylo i hnutí ANO pro tuto dohodu?

Máte doma jodové tabletky? Jak daleko jste od pardubické výroby nitrocelulózy? Jak daleko jste od Mošnova? Jak daleko jste od ministerstva obrany? Snad Brno unikne (mám to blízko), to vypadá jak po jaderném výbuchu už teď. Rusové dlouho varují. Dlouho o tom jen mluví. Ale až to udělají, bude pozdě.

Přátelé, pokud mě chcete podpořit v mém Vidláckém úsilí, prosím pošlete dar Institutu českého venkova. Každý, kdo pošle alespoň 350,- Kč, může si na oplátku vyžádat knihy, trička, samolepky a odznaky z nabídky. Číslo účtu: 1769955003/5500 IBAN: CZ8355000000001769955003. Kdo chce, může přímo na stránkách Institutu pro platbu použít QR kód. Doporučuji poslat platbu a druhý den si zadat adresu pro zaslání. Stačí přímo na Vidlákových kydech kliknout v záhlaví na „objednat knihu.“

 

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.8 (439 hlasů)

Komentáře

Trvalý odkaz

 

Průměrný počet slepic: 2.9 (20 hlasů)

Nevypadá to dobře....

Průměrný počet slepic: 4.7 (61 hlas)

vypadá to nedobře...

Průměrný počet slepic: 4.6 (32 hlasů)

Vidlák  ... Už chápete, proč všichni překotně podepisovali obrannou dohodu s USA? Protože bude válka, přece. Američané jsou základem naší bezpečnosti. Úplně vidím to vyjednávání – ano, půjdeme do války s Rusem, ale vy nás budete chránit…. 

Jenomže ty krátkozraké proamerické loutky, chciválkové a váleční štváči si neuvědomují základní pravdu. Jejich ochránce a přítel USA je opustí a nebude je chránit protože Amerika nemá přátele, Amerika má jen své zájmy.
 

Průměrný počet slepic: 4.7 (145 hlasů)

je zajímavé, že Chciválka se usmívá a Chcimír mračí...

Průměrný počet slepic: 2.6 (20 hlasů)

In reply to by Starý Kocour

Trvalý odkaz

Chcimíři vidí dál, než na špičku svého nosu a "ví"...

Průměrný počet slepic: 5 (13 hlasů)

jsou k ničemu, tak je ani neshánějte. Ty se používají při havárii jaderné elektrárny. 

Průměrný počet slepic: 4.3 (37 hlasů)

.. jódem, který není radioaktivní tak, aby se tam z potravy nedostal radioaktivní jód 131. Ten při termojaderné bombě asi nehrozí, ta má v sobě minimum štěpného materiálu, na rozdíl od štěpného reaktoru.. Rusové rozhodně nezaútočí na jaderné elektrárny, budou tu s námi, v Evropě muset žít i po té válce, jak říkal generál Cornwallis poručíku Tavingthonovi ve filmu Patriot..

Ministerstvo obrany i Generální štáb mám kousek od baráku, asi bych si měl na zimu pořídit nějaké OSB desky místo vymlácených skel. Naštěstí mám okna opačným směrem a jsem v baráku který je železobetonovým skeletem. Vidím to spíše na dvě taktické rakety s konvenční náloží než na termonukleární bombu. Ta půjde spíše do Prokopského údolí nebo někam kde budou velitelské kádry, MO i GŠ jsou bezcenné barabizny plné neschopných kancelářských krys.

Průměrný počet slepic: 4.7 (55 hlasů)

 vytvoří na odvrácené straně budovy podtlak a skla stejně vyletí. Pravda, směrem ven. Ověřeno, když kdysi vybuchl Most pionýrů v Ostravě.

Průměrný počet slepic: 3.7 (6 hlasů)

.. aby bylo čím "zasklít", než z Číny dorazí ty kontejnery s tabulovým sklem..

Průměrný počet slepic: 3.5 (2 hlasů)

se každý týden ptám, jestli je nutné, aby si tahle země vyzkoušela všechny ty sr…., do kterých nás zatahují. Takže tvé pocity, Vidláku, chápu. 

Průměrný počet slepic: 4.7 (78 hlasů)

.. vítězství v občanské válce a porážku interventů vybojovala Kominterna, která v domovských zemích interventů udělala takový chaos, že museli své armády stáhnout a řešit dělnické a revoluční hnutí. Kdyby pozdější maršál Tuchačevskij nebyl hloupý břídil, tak by CCCP přinesla revoluci do Varšavy i Berlína, podobně jako Scipius Africanus porazil Hannibala Barku tím, že se vylodil v Africe a vytáhnul proti Kartágu. Hannibal Barkas musel nechat Řím Římem a mazat bránit rodnou hroudu..

Ale protože Tuchačevskij, pozdější veliký propagátor bojových otravných chemických zbraní, dopustil odtržení prvosledových jednotek od týlového zabezpečení, dokázal Pilsudski, se svou narychlo vybudovanou armádou, ve které sloužil i můj děda, snadno zmasakrovat dezorientované, hladové rudoarmějce bez munice na Visle. Jmenuje se to "Zázrak na Visle". Zní to lépe, než Tuchačevského blbost či zrada.

Stalin dobře věděl, proč tyto hrdlořezy a karatele z Občanské války nechal postřílet, věděl, že s nimi by válku nevyhrál. Navíc tito soudruzi měli přátelské vztahy s důstojníky Wermachtu, z dob kdy v Kujbyševu a Lipetsku trénovali němečtí tankisté a letci.

Takže v duchu Ruské válečné školy očekávám, že nyní udělají něco podobného. Konec konců, už nyní se Afrika sype KoZa pod rukama, příští  měsíc vyprší 50-ti letá petrodolarová dohoda mezi USA a Saúdy. 

Litevský věštec Vernychora před více 200 lety věštil pro tento čas, že

"DVA ORLOVÉ ZKŘÍŽÍ MEČE, POŠLAPOU CIZÍ LÁNY A BUDE HOŘET STEP" Takže očekávám, že se vše odehraje na ještě neobsazené Ukrajině a nanejvýše v Polsku - tedy na CIZÍCH velkých pláních. 

"U VÝCHODU SLUNCE KLADIVO PADNE ZLOMENÉ" což je, dle mého názoru Severní Korea, dává to smysl, pro USA je Pacifická oblast důležitější než Evropa.

My, tedy "LEV NA ZÁPADĚ, HANEBNĚ ZRAZENÝ OD SVÉHO OSVOBODITELE, SE SPOJÍ S KOHOUTEM A NA SVŮJ TRŮN DOSADÍ JINOCHA" - tenhle verš se mi stále nedaří rozklíčovat. Je možné, že ve Francii dojde ke změně vlády, s Francií jsme spojeni minimálně přes Beneše, První republika byla v podstatě francouzský protektorát, Maurice Janin velel československým legiím na Rusi, Maurice Pellé zase zakládal naši armádu. Jinoch na trůnu by mohl být i arcivévoda Karel - Konstantin Habsbursko-Lotrinský, velmi populární v Maďarsku - konec konců, Visegrád je takové Rakousko-Uhersko 2.0 a ani USA by neměly problém s pásem států od Baltu k Černému moři, které by oddělovaly Německo od Ruska.

Průměrný počet slepic: 3.9 (31 hlas)

.. bude nakonec Polsko, ale to by se ZŘEJMĚ nevyhnuli ruské odvetě na SVÉM ÚZEMÍ. Spíše to vidím na Ameriku či Německo, ti mají také jako erbovní ptáky orly či spíše orlice..

Průměrný počet slepic: 2.9 (13 hlasů)

nepochopení pro úlohu jednotlivce a  mas v dějinách,-  revoluce, které prošly naší částí Evropy po první válce vyvolala zejména zkušenost mas, nikoliv  vůle  osobností, které ale v tu dobu zejména ruské připraveny byly, takže jen souhra vede k úspěchu, i když někdy jen krátkodobému - osud republik rad ,  a podobných hnutí to ukazují. osudy velkých lidových hnutí, jako třeba naposledy francouzské žluté vesty- odešly bez úspěchu protože nepostavily minimální společný program a nepředstavily osobnost nebo osobnosti, s nimiž se lidé mohli ztotožnit, masy byly, ale osobnosti a  program chyběl.

já rozhodně doufám, že role lidu (po marxisticku mas podle moderní terminologie lůzy., proruských švábů atd..) poroste a ne že zblbneme natolik, že budeme i jen zvažovat nějaké monarchie nebo jiné vůdce.- a litevský větěc... to není dobré doporučení

Průměrný počet slepic: 3.5 (10 hlasů)

.. vyzdvihuje připravené jednotlivce. Jako příklad uvádím, že kdyby malého Adolfka Hitlerů v Branau am Inn přejela drožka, historický proces by vyzvednul někoho jiného, nacistická ideologie vycházela z Darwinovy teorie, eugenika se pěstovala i v USA, kde sterilizovali ženy z chudých poměrů. Jen se o tom dnes nepíše a nemluví.
Vernychora mne nejvíce překvapil právě tím "Kladivem u Východu slunce", kladivo nebylo heraldickým symbolem. Vím od mámy, že za války a za Varšavského posvtání se Poláci utěšovali verši o "ORLU, JENŽ ZNAK KŘÍŽE ZNEUCTÍ, A NA VÝCHOD OBRÁTÍ OČI SVÉ, SE ZLÁMANÝMI KŘÍDLY NAVRÁTÍ SE ZPĚT"

Psali i o "POMAZANÉM Z KRAKOVA" (Karol Wojtyla alias Jan Pavel II, spolužák mého strýce a vrstevník mé tety z dob jejich studia ve Wadovicích- strýc studoval na stejném gymnáziu a teta na dívčím Lyceu tamtéž)

Průměrný počet slepic: 4 (1 hlas)

.. je to jen pracně vytvořené ALIBI pro německé průmyslníky, aby je sami Němci nezlynčovali za přesun průmyslu do USA, které se nutně musí reindustrializovat, aby se nepropadnuly do chaosu, to by byl rozpad CCCP umocněný na druhou, vzhledem k tomu, kolik zbraní je tam mezi obyvatelstvem a k predátorsko - otrokářské mentalitě Anglosasů. Je to JADERNÁ VELMOC, a musí mít šanci se přeformátovat důstojným způsobem, není možné si s nimi vytřít zadky, jako to udělali oni v Rusku..

Průměrný počet slepic: 3.3 (22 hlasů)

dnes jsem četl Vaše nenovější příspěvky. Hodnotím jejich úroveň i úroveň Vašich znalostí výborně. Máte tady ode mne zde pětku, protože to umíte na jedničku. Umíte připomenout historii a porovnat jí se současností zajímavě i poučně.  Protože historie se opakuje, Vaše příspěvky usnadní představu o co v téhle době koledujeme. Četl jsem až dnes i Váš včerejší příspěvek, který jste napsal večer kolem půl desáté. Děkuji za něj. Závěrečná část, popisující založení a vznik lesního požáru, je hodně názorná, až blbuvzdorná a pochopitelná snad úplně pro každého. Popisujete vznik ohnisek požárů, které se mohou rozšířit na neuhasitelný oheň. Je jich s přibývajícím napětím čím dál víc. Vznikají a hoří zejména v  Evropě, hoří na každém rohu. 

Přimlouvám se, abyste brzy a důrazně opakoval, v nějakém Vašem dalším příspěvku, tenhle příklad.  Kvůli lidské blbosti, nedbalosti a lajdáctví, jehož podstatou je opravdu jen lidská povýšenost, hloupost a nezvládnutá závislost spojená s papouškováním naučených frází a různých jiných okoukaných zlozvyků, a silný pocit touhy nebo potřeby uspokojit vlastní ego se snadno změní, pokud máte  v rukou moc, v obrovitý malér. Pokud bude Váš příspěvek umístěn někde viditelně, nepřehlédnutelně, snad na poslední chvíli ještě pomůže aspoň někomu v hlavě rozsvítit.

Se zájmem pročítám Vaše paralely historie a současnosti. Stojí Vás to čas, přemýšlení i práci. Nedivím se, že Vás dráždí, když se v diskusi, často na první, nebo jinak význačné pozici, pravidelně objeví jméno nějakého tapetáře, který  pouze překopíruje něčí text, nejčastěji opsáním z inadhled live.  Dnes on rozšířil svůj sortiment, převzal a zařadil do svého protfolia také pronews gr. A to je vlastně dobře. Oni tam často zveřejňují zprávy, které se u nás nehodí do krámu, proto je naše media nikdy a za žádných okolností nezveřejní, ani kdyby čert na koze jezdil.

Od zítřka se na opět nějakou dobu odmlčím. Přeji Vám i ostatním co se zapojují do psaní příspěvků na Vidlákovy kydy, pište si, diskutujte, mějte se fajn a mějte šťastnou ruku při psaní i při hlasování ve všech příštích volbách.

Zdravím

HoSt

Průměrný počet slepic: 4.1 (23 hlasů)

ale já jsem čím dál klidnější. To neustálé strašení a omílání té hrůzy, která nás čeká je už tak únavné a otravné, že jsem čím dál více v klidu. Snad je to tím, že si uvědomuji, že není v mých silách to změnit, snad je opravdu lepší hrozný konec, nežli hrůza bez konce.  Situace na bojišti se mění každým okamžikem a tak by bylo možná lepší zaměřit se na konstruktivní myšlenky, nežli na ty destruktivní. Stále si myslím, že jadernou válku globální prediktor nedovolí, protože nemá kam z této planety odletět a to nás může zachránit. Navíc včera Bidet veřejně prohlásil, že se distancuje od všech štvavých projevů a nebude překračovat tu poslední červenou čáru atd. Je jisté, že by se z této šlamastiky nedostala ani Amerika a tak přesvědčuje Evropu, aby přibrzdila.

Průměrný počet slepic: 4.6 (35 hlasů)

K naladění k tématu doporučuji Britský film-dokument THREADS (Vlákna), kde se popisuje náš následující vývoj, až to spadne ... Přeji pěkné a mrazivé pokoukání.  "Vlákna---Threads-1984,-CZ-tit - online ke zhlédnutí a stažení - Přehraj.to (prehraj.to)"

Průměrný počet slepic: 3.8 (5 hlasů)

Brno

Ještě že jsem dnes vyrazil z domu duchapřítomně o půl hodiny dřív, a to šlo jen o jednu blbou uzavřenou ulici za kterou navazuje zúžení ze 4 na 2 pruhy. Ten koordinátor dopravních staveb musí fetovat, jinak si to nedovedu vysvětlit..

Průměrný počet slepic: 4 (4 hlasů)

kasáren v Židenicích je to v prdeli, objezd po Cejlu taky

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Průměrný počet slepic: 4 (44 hlasů)

Řada zemí patřících do NATO nejen, že poskytuje zbraně Zelenskému, ale tentokrát odsouhlasily i možnost použití i mimo území Ukrajiny. A dnes už samozvaný prezident Zelenskyj nelenil a zaútočil  raketami systému Himars na blízký Belgorod s cca 350000 obyvateli. Evidentně mu nejde o obranu Ukrajiny, dokonce ani o ukončení bojů. Jednoznačně se snaží vyprovokovat světový konflikt, do kterého by bylo zapojeno mnohem více armád. A s touto svou představou objíždí svět a láká předáky zemí na tzv. Mírovou konferenci do Švýcarska. Jen zapomněl pozvat Rusy a plno dalších tam prostě přijet odmítlo. Včetně USA, Číny a Saudské Arábie.

  Jaké může mít Zelenskyj k eskalaci války důvody? Umírá mnoho jeho krajanů a chce li další dostat na frontu, musí je odchytávat na ulicích nebo jim zneplatnit cestovní a osobní doklady, aby je státy, ve kterých se nachází, poslali zpět. Je evidentní, že Západ válku prohrává, a snad jedině redakce Forum 24 a Seznam věří  v samodestrukci Ruské federace. Vladimír Putin dlouho váhal s reakcí na dění na východu Ukrajiny a decimování rusky hovořícího etnika. Spíše se zdá, že připravoval průmysl na válečný provoz výroby a o plno let předběhnul nenasytný a namyšlený Západ. Ten nyní nedokáže reagovat a ,,sype“ na Ukrajinu vše, co může. Je to málo. Zelenského snahy udržet válečný stav tak napovídají spíše tomu, že se snaží zachránit půdu, která už byla dávno prodána zahraničním vlastníkům. To by také vysvětlovalo zarputilost naší vlády pro podporu války, protože tím chrání dle instrukcí zájmy těch, kteří dost možná velí českému vedení.

  Rusové na útoky směřující na Belgorod odpověděli tvrdě a nekompromisně. Jsou vzdáleni 3 dny od Kyjeva, ukončili provoz většiny nejaderných elektráren a i přes časté naznačování ochoty jednat o míru nikoho o potřebě zasednout ke kulatému stolu nepřesvědčují. Ekonomicky strádají méně než Západ, průmysl se nezastavil a přehodil výhybku od Západní Evropy směrem k Číně. Kreml už vrací úder těm, kteří zmrazili, čtětě ukradli, ruská aktiva v zahraničí a reagoval stejně. V době, kdy Západ provádí logistické cvičení a dostává vojenskou techniku na bojiště, kde záhy končí, se Rusové naučili, respektive oživili, umění válčit. A jde jim to dle výsledků skvěle. Zůstává tedy otázkou, jak dlouho ještě bude ukrajinská armáda bojeschopná, nezapojí li se další země a kdy dojde Moskvě trpělivost.

  Stále častěji se hovoří o použití jaderných zbraní a za možný cíl těch ruských byly označeny země umožňující používání svých zbraní k útokům na ruské území. Česká republika je na předním čestném místě, a to díky agresivnímu přístupu české politické reprezentace k Ruské federaci. Fiala si jezdí pro instrukce do Washingtonu. Vůbec mu nedochází, že Spojené státy se do války s Ruskem zapojí jen tehdy, když jim nebude hrozit odveta. Obětují Evropu, ale samotné zůstanou v pozadí. A už vůbec nebudou chtít, aby se válčilo na jejich území. Příliš dobře si uvědomují sílu hrdého protivníka. Střet jaderných mocností by byl celosvětovou katastrofou. Bohužel nás Pětikoaliční vláda i část opozice (ANO) vtahují do postavení, které v případu rozšíření konfliktu není komfortní. Doufejme v ruskou zdrženlivost a v co nejrychlejší dosažení demilitarizace Ukrajiny, zadržení Zelenského a návrat k aspoň trochu normálnímu světu. Máme dost svých starostí a málo energie na to řešit problémy jiných.

Jindřich Kulhavý - 2. 06 2024

www.inadhled.live  

Průměrný počet slepic: 4.7 (111 hlasů)

Kulhavý je také OK. Jen bych snad doplnil. Je tady hodně příspěvků s dotazem, kdy se všichni konečně probudíme. My se probudíme, ale bude pozdě. Probudíme se v nicotě. Néé v pekle. Peklo je moje doména. Probudí nás Putin a jeho bomba. Ten výbuch nás probere. Teprve potom dojde k odstranění všech těch chciválků a nikdo se nebude ptát jakým způsobem. A na tom si trvám.

Průměrný počet slepic: 4.7 (63 hlasů)
Trvalý odkaz

Válka proti Rusku: Co chce kolektivní Západ?

 

Quantum Bird, 1. června 2024, https://sakerlatam.blog/o-que-o-ocidente-coletivo-quer/

O co usiluje kolektivní Západ?
Pochybuji, že to nějaký rozumný partner přesně ví. Rétorika a činy "vedení" Kolektivního Západu, včetně Izraele, nenesou žádnou stopu pudu sebezáchovy, a to ani jako elity, ani jako živočišného druhu. Blížící se, ale dlouho očekávaná porážka na Ukrajině názorně odhaluje kolektivní nepochopení situace západními elitami, které nejsou schopny čelit realitě konce své pětsetleté imperiální vlády a nyní doslova hrají ruskou ruletu s plně nabitým revolverem (atomovými zbraněmi), který jsou schopni si přiložit ke spánku a možná i stisknout spoušť.

    Bezprecedentní a zjevně průkazné útoky na obrannou infrastrukturu ruských strategických zbraní - radary systému včasného varování s dlouhým dosahem, které detekují odpálení jaderných raket proti Rusku - a také mobilizace různých aktérů NATO, kteří veřejně a v tichosti schvalují použití raket středního a dlouhého doletu k útoku na cíle hluboko na ruském území, nemohou vést k ničemu jinému než k symetrické odvetě protistrany.

Nenechte se ani na vteřinu zmást. Smlouvy o prodeji amerických zbraní jsou extrémně omezující, pokud jde o použití a cíle, které mohou být těmito systémy zasaženy. V podstatě je na USA, aby v krajním případě povolily použití taktických střel ATACMS a stíhaček F-16 k útoku na Rusko. Podle smlouvy nemá žádný z vazalů NATO právo o tom samostatně rozhodovat. A tak sestava evropských lídrů - sebevražedných imbecilů -, kteří deklarují záměr povolit použití "svých stíhaček a další výzbroje" k útoku na ruské území, není ničím jiným než ubohou hereckou exhibicí. Jejím pravděpodobným cílem je přisoudit Evropě, o níž se v poslední době na setkáních globálního Jihu jako o politickém subjektu už ani nemluví, nějakou geopolitickou váhu.

Ruská vojenská doktrína hovoří zcela jasně o výběru cílů k provedení odvetných útoků za útoky na ruské území ze strany zástupných aktérů pod velením prvotních aktérů. Cílem útoku budou hlavní aktéři i jejich prostředníci. Poslední vývoj však přidává pro kolektivní Západ nepříznivé aspekty. Ukrajinská armáda je zbavena živé síly a strategického útočného potenciálu, takže je na NATO, aby ukrajinským silám na místě poskytlo vše nutné pro jejich taktické zajištění, a to včetně výběru cílů a poskytnutí "poradců" pro obsluhu různých útočných systémů. Jinými slovy, svými posledními prohlášeními Německo, Francie, Anglie, Dánsko, Polsko atd. právě opustily fasádu poskytování žoldáků a poradců ukrajinské armádě a oficiálně se postavily do role přímých provozovatelů útoků proti území Ruské federace. Podařilo se jim tak do toho zatáhnout sebe sama jako strůjce i vykonavatele. Na čele každého z nich je nyní nakreslen velký červený terč a v Evropě neexistuje adresa, kterou by hypersonické střely Zirkon nebo Kinžál nemohli brzy navštívit.

Co se týče USA, ty se podle očekávání ještě nerozhodly, zda schválí či neschválí použití svých systémů k útoku do hloubi Ruska. Možná to neudělají nikdy. Že by šlo o promyšlený trik, jak Evropany nadobro hodit pod ruský vlak, ve snaze zobecnit konflikt na Ukrajině na celou Evropu, aby se dosáhlo dlouho očekávaného strategického vyčerpání Ruska? Biden nakonec stejně potřebuje být znovu zvolen. Ale přilákat ruské strategické jaderné rakety k americkým městům nebo uvést četné americké vojenské základny po celém světě do stavu červené pohotovosti se nezdá být příliš nadějná volební strategie.

Z ruského pohledu je velký rozdíl mezi proměnou Evropy v hromadu radioaktivního popela a prostým zvýšením bezpečnosti kolem infrastruktury ruských strategických obranných systémů. Urychlením rozdělení Ukrajiny přijde NATO o půdu pro své hry. Dnes jsou jedinými populárními evropskými vůdci pouze ti, kteří vystupují proti evropskému angažmá na Ukrajině a rozvoji nepřátelských akcí proti Rusku.

To vyvolává druhou otázku: jaká bude reakce Ruska?
Těžko předvídat, ale ruská vláda není netečná. Rusové se připravují na všechno. Rusko aktualizuje a upevňuje svá spojenectví a strategická partnerství v rámci Společenství nezávislých států a Šanghajské organizace pro spolupráci. Uznání vlády Talibanu v Afghánistánu otevřelo pro USA plechovku červů.

Globální Jih každopádně vše sleduje a dělá si poznámky. Vedení kolektivního Západu se nyní vyznačuje iracionalitou, nezodpovědností a kompromitací. A vzhledem k ekonomickému úpadku a domácímu napětí v členských zemích NATO budeme pravděpodobně svědky nepokojů a pouličních lynčů některých z těchto "vůdců", snad se zabrání odpálení jaderného artefaktu.

    Dmitrij Medveděv: Varování Západu
Západní země, které údajně "schválily použití" svých zbraní dlouhého doletu proti ruském území (bez ohledu na to, zda se jedná o staré či nové části naší země), by měly jasně pochopit následující:

    1. Veškerá jejich vojenská technika a specialisté bojující proti nám budou zničeni jak na území Ukrajiny, tak i na území jiných zemí, pokud odtud budou provedeny údery na území Ruska.
    2. Rusko předpokládá, že všechny prostředky dálkového ničení používané Ukrajinou jsou již dnes přímo kontrolovány. Ukrajina je dnes pod přímou kontrolou vojenského personálu NATO. Nejedná se o "vojenskou pomoc", ale o účast ve válce proti nám. A jejich akce se mohou stát důvodem ke střetu (casus belli).
    3. NATO bude muset rozhodnout, jak kvalifikovat důsledky případných odvetných úderů proti zařízením/objektům/vojenskému personálu jednotlivých zemí bloku v kontextu článků 4 a 5 Washingtonské smlouvy.

    Vedení NATO chce se vší pravděpodobností předstírat, že jde o suverénní rozhodnutí jednotlivých zemí Severoatlantické aliance podpořit kyjevský režim a že není důvod uplatňovat pravidlo Smlouvy o kolektivní sebeobraně z roku 1949.

    To jsou nebezpečné, škodlivé a mylné představy. Takováto "individualizovaná pomoc" zemí NATO proti Rusku, ať už v podobě navádění raket dlouhého doletu nebo vyslání kontingentu vojáků na Ukrajinu, je vážnou eskalací konfliktu. Bývalé Ukrajině a jejím spojencům v NATO se dostane odpovědi takové ničivé síly, že samotná Aliance se zapojení do konfliktu prostě nemůže ubránit.

    A je jedno, kolik vysloužilých páprdů z NATO mluví o tom, že Rusko nikdy nepoužije nestrategické jaderné zbraně proti bývalé Ukrajině a už vůbec ne proti jednotlivým zemím NATO. Jejich úvahy jsou velmi lehkovážné, realita by mohla být mnohem děsivější pro Ukrajinu, a tím spíše pro jednotlivé země NATO.

    Ještě před několika lety tvrdili, že Rusko nepůjde do otevřeného vojenského konfliktu s banderovským režimem, aby se nepohádalo se Západem. Přepočítali se. K válce došlo. Mohou se přepočítat i s použitím taktických jaderných zbraní. Ale to bude fatální omyl. Koneckonců, jak správně poznamenal ruský prezident, evropské země mají velmi vysokou hustotu osídlení. A pro ty nepřátelské země, jejichž území se nachází mimo zónu pokrytí taktickými zbraněmi, je třeba připomenout, že existují i strategické zbraně.

    A to bohužel není ani zastrašování, ani jaderný bluf. Současný vojenský konflikt se Západem se vyvíjí podle nejhoršího možného scénáře. Dochází k neustálému stupňování síly použitelných zbraní NATO. Proto dnes nikdo nemůže vyloučit přechod konfliktu do jeho konečné jaderné fáze.

Průměrný počet slepic: 4.6 (81 hlas)
Trvalý odkaz

Evropa se připravuje na válku a její válečný vlak se strojvedoucím, který se zbláznil a jede s ním do pekel, musíme zastavit! Viktor Orbán svolal v Budapešti obrovskou demonstraci proti válce a potvrdil koncepci Aeronetu, o čem budou eurovolby! Chtějí do války na Ukrajině odvádět mladé lidi ze Střední Evropy, chystají na Evropany povinné odvody na frontu, varoval Orbánův ministr zahraničí před šílenci v Bruselu!

Volby do Evropského parlamentu jsou za dveřmi a v Maďarsku pojal Viktor Orbán víkendovou předvolební demonstraci jako obrovský protiválečný manifest [1], kterého se zúčastnilo podle odhadů přes půl milionu lidí a dosud nikdy v historii volby do EU parlamentu nepřivedly na předvolební demonstraci tolik lidí. Viktor Orbán v projevu zopakoval koncepci Aeronetu.

A to konkrétně, že tyto volby do evropského tělesa budou referendem o tom, jestli se Evropská unie zastaví a vystaví stopku další válečné eskalaci, anebo se naopak EU plně vrhne do otevřené války proti Rusku, a to nejprve na Ukrajině, ale později v celé Evropě, čemuž se nepůjde nakonec vyhnout. Přesně o tom budou tyto evropské volby. Orbán pochválil vysokou účast na demonstraci a prohlásil, že lidí přišlo tolik, že kdyby foukli na Orbánovy oponenty, tak ti by odletěli do Bruselu.

Maďarský premiér ale svůj projev pojal jako varování před tím, co se právě teď děje v Bruselu. Za zavřenými dveřmi v těchto dnech jednají zástupci vlád zemí “Malé koalice” reprezentované malými, ale o to více agresivními státy na čele s Českou republikou a trojicí států v Pobaltí, plus Polsko a Francie, se zástupci Evropské komise a NATO o možnostech poskytnutí vojenského personálu do válečného prostoru na Ukrajině. Naše redakce disponuje nejčerstvějšími informacemi přímo z těchto jednání a je zjevné, že Viktor Orbán má stejné zdroje jako naše redakce.

V Bruselu se jedná za zavřenými dveřmi o evropské branné povinnosti a o vyslání mladých mužů ze zemí EU na frontu na Ukrajině

Jednání se týkají tzv. delegování branné povinnost z národních států na Evropskou unii, kdy vojenské odvody by už nenařizovaly národní generální štáby, ale bruselští úředníci. Je to příprava na potenciální vstup EU do války proti Rusku na Ukrajině v letech 2025 až 2026 nejdříve, uvedl pro naši redakci náš bruselský zdroj. V dokumentu se uvádí, že… Ukrajina stojí v květnu 2024 pouhých 6 měsíců od porážky ve válce. Jedná se o prognózu Pentagonu. Největším problémem NATO není vyzbrojování Ukrajiny, protože problémem je nedostatek ukrajinských vojáků, odpovídajícího vojenského výcviku a motivace k boji, uvádí se v dokumentu.

Orbánova předvolební demonstrace proti válce

A co je uvedeno dále, to je to nejhorší – podle Pentagonu již nemá Ukrajina mobilizační potenciál schopný vítězství ve válce! Jinými slovy, na Ukrajině již padli všichni ti, kteří chtěli bojovat a měli motivaci. A ti, kteří jsou k dispozici, to jsou Ukrajinci, kteří nechtějí bojovat, nemají motivaci a nemají ani zkušenosti.

Znamená to, že pokud kolektivní Západ nechce, aby Ukrajina za 6 měsíců kapitulovala, bude muset EU anebo NATO, případně obě organizace, velmi krátce po skončení evropských voleb začít posílat vojáky evropských zemí na Ukrajinu, a je úplně jedno, na základě jakého mandátu nebo jakého příběhu, který se mediálně pustí mezi evropské obyvatelstvo na zdůvodnění takového kroku.

Orbán zřejmě četl stejný dokument jako my, v Bruselu se asi dočista pomátli

Dokument nastiňuje otázky… Evropského branného zákona, jak zajistit dostatečně velkou armáda o velikosti 1,5 až 2,8 M pro zvrat ve válce na Ukrajině. V dokumentu není uvedeno, co ta čísla znamenají, ale to písmeno “M” je určitě milion a ta čísla předtím vyjadřují potenciální velikost mobilizované evropské armády získané po zavedení Evropského branného zákona a po zahájení odvodů. Je naprosto alarmující, že Brusel nechce dopustit mírové urovnání války na Ukrajině, protože tím by Rusko získalo na síle v oblasti tzv. geopolitiky a jednalo by se o porážku systému Pax Americana a tzv. kolektivního Západu.

Orbánova demonstrace v Budapešti

Celý svět by se přestal bát americké armády, přestal by se bát NATO, došlo by k posílení sebevědomí Číny, Íránu, Severní Koreje a zemí, které dosud americké moci Pax Americana podléhali, ale ne z přátelství, nýbrž ze strachu. A důkazem je i to, že Thajsko koncem týdne oznámilo [2], že podává přihlášku do skupiny BRICS. Panečku, to výsledek války na Ukrajině. Bez té války by se BRICS nikdy takto rozrůstat nezačal. Země světa cítí, že americká kobyla chcípá, její moc polevuje, a proto je nejlepší čas se trhnout a naskočit z amerického vagónu do toho čínsko-ruského, který ale jede v protisměru na vedlejší kolejí.

Ministr zahraničí Maďarska varoval před odvody mladých Maďarů na frontu na Ukrajině

O tom, že se v Bruselu za zavřenými dveřmi jedná o vyslání mladých branců ze zemí Střední Evropy na Ukrajinu, mluvil před několika dny i Orbánův ministr zahraničí Péter Szijjártó a podle našeho názoru reagoval na obsah schůzky v Bruselu, o které jsme byli počátkem týdne informováni. Právě na této schůzce zaznělo, že Ukrajině by měly vojensky pomoci hlavně okolní země sousedící s Ukrajinou, přičemž jejich vojáci by mohli přeshraničně operovat na Ukrajině jako první.

Orbánova demonstrace v Budapešti

To by se týkalo samozřejmě Maďarska, ale i Slovenska, Polska a Rumunska a pokud by branná povinnost byla převedena na Brusel, tak ten by selektivně mobilizoval jako první právě občany zemí NATO sousedících s Ukrajinou. Chápete doufám, proč chtěli zastřelit Roberta Fica! Tady se, dámy a pánové, podle našeho názoru, již nehraje jen o nějaké vyzbrojování nebo nevyzbrojování Ukrajiny. Tady jde už o plán, jak převést právo branné povinnosti na bestie v Bruselu, které by potom v odvodech nahnaly na Ukrajinu mladé lidi ze slovanských zemí, z Pobaltí plus Maďary, protože to by se Bruselu hodilo na destabilizaci Maďarska.

Orbán přitom v projevu uvedl zajímavý výrok, že je potřeba ve volbách do EU parlamentu ten vlak na trase do pekel zastavit, aby z něj mohli vystoupit ti, kteří s ním jet nechtějí. Tenhle výrok je brutálně dvojznačný, protože vystupování z vlaku EU by mohlo naznačovat i Orbánovu nukleární pojistku, kterou je referendum o Huexitu, kterým Orbán občas vyhrožuje, když prý bude tzv. nejhůř. Maďaři nejsou pro vystoupení z EU, ale to by se zásadně a dramaticky změnilo po zavedení evropské branné povinnosti. Hrozba zatažení mladých Maďarů na frontu by dramaticky přiklonila na stranu Huexitu miliony Maďarů, o tom není pochyb.

Kolektivní západ stojí za USA ne z lásky, ale kvůli statusu rukojmí svých centrálních bank, které nakoupily americké státní dluhopisy

Na Ukrajině se hraje o pád americké moci Pax Americana po II. sv. válce. Ztráta pozice na Ukrajině nebude sama o sobě znamenat pro USA nic, ale důsledky ve světě té porážky v konceptuální rovině budou pro USA zničující a zlikvidují i tzv. Západní svět, protože Eurozóna a západní země jsou opřeny o americké a na ropu a petrodolar navázané státní dluhopisy Bílého domu.

Celá ECB nakoupila tolik amerických dluhopisů při vzniku Eurozóny jako podkladové a podpěrné aktivum pro euro, že v případě kolapsu petrodolaru a po kolapsu americké moci Pax Americana nad zeměmi OPEC dojde ke zhroucení Eurozóny, která je celá podložena americkými státními dluhopisy. A těmi jsou podloženy nejen národní měny a státní pokladny, ale i důchodové fondy zemí západu.

Výraz Viktora Orbána na Petra Fialu nepotřebuje komentář

Euro je totiž existenčně závislé na stabilitě amerického dolaru, protože v dolarech jsou denominovány všechny americké dluhopisy, které jsou podkladovými aktivy Eura podobně, jako dříve se měny podkládaly zlatem. Dnes se podkládají státními dluhopisy USA. Doufám, že už chápete, proč za USA stojí 50 zemí tzv. kolektivního Západu.

Není to z lásky k USA – je to kvůli tomu, že tyto země mají v amerických dluhopisových aktivech utopeny a jako rukojmí drženy své centrální banky, které těmi dluhopisy podkládají buď Euro, anebo své národní měny. To je to tajemství “jednoty” kolektivního západu. Je to strach z likvidace nakoupených amerických státních aktiv. A to je ta skutečná realita, proč mají zapadčiky strach z porážky USA na Ukrajině. Proto se rozhodli zabránit porážce Ukrajiny všemi prostředky, a to i zatažením svých zemí a svých vojáků do války proti Rusku na Ukrajině. Proto volby do EU parlamentu rozhodnou o osudu Evropy.

-VK-

Šéfredaktor AE News

ZDROJ: https://aeronet.news/evropa-se-pripravuje-na-valku-a-jeji-valecny-vlak-se-strojvedoucim-ktery-se-zblaznil-a-jede-s-nim-do-pekel-musime-zastavit-viktor-orban-svolal-v-budapesti-obrovskou-demonstraci-proti-valce/

Průměrný počet slepic: 4.6 (74 hlasů)

Mimořádné oznámení USA o odpálení dvou mezikontinentálních balistických střel (ICBM) s více jadernými hlavicemi!
Dvojité odpálení mezikontinentálních balistických raket Minuteman III v červnu

02.06.2024 | 23:41 Redakce pronews.gr

minutman

Spojené státy nečekaně oznámily, že začátkem června odpálí dvě mezikontinentální balistické rakety Minuteman III, jako jasné varování pro Rusko, co by se mohlo stát, kdyby použilo taktické jaderné zbraně na Ukrajině nebo proti evropskému státu!

Varování Rusku je součástí mezinárodních protokolů, které mají snížit riziko eskalace a nedorozumění

Podle US Strategic Air Command (SAC) "Test je důležitý pro posouzení schopnosti amerických jaderných sil reagovat na potenciální jadernou hrozbu" prohlášení, které nenechává žádný prostor pro nesprávnou interpretací rozhodnutí USA.

LGM-30G Minuteman III je klíčovým prvkem amerického jaderného arzenálu a má dosah více než 13 000 kilometrů, což mu umožňuje zasáhnout cíle po celém světě.

Může nést až tři hlavice W78 nebo W87, což zajišťuje velkou ničivou kapacitu.

Minuteman III je také vybaven třístupňovým pohonným systémem, který mu umožňuje dosahovat vysokých rychlostí a dosahů potřebných pro jeho mise.

zdroj:

https://www-pronews-gr.translate.goog/amyna-asfaleia/diethnis-asfaleia/ektakto-prova-g-pp-oi-ipa-anakoinosan-aifnidiastiki-ektokseysi-dyo-diipeirotikon-pyraylous-icbm-me-pollaples-pyrinikes-kefales/?_x_tr_sl=el&_x_tr_tl=cs&_x_tr_hl=cs&_x_tr_pto=wapp
 

Průměrný počet slepic: 3.6 (22 hlasů)

Masakr nizozemských, španělských a českých vojáků NATO střelbou Kh-47M2 Kinzhal ve Lvově!
Nezachránila je ani podzemní stavba vzdušného velitelského střediska a potkala je strašná smrt

02.06.2024 | 22:29  pronews.gr

kinzhal

Ruské letectvo zasáhlo nadzvukovými raketami Kinzhal podzemní velitelské centrum ukrajinského letectva v Yavorivu, kde sídlily desítky vojáků západní NATO.

V oblasti krytu žili cvičitelé převážně z Nizozemí, ale i čeští a španělští specialisté, aby školili ukrajinský personál, a potkala je strašná smrt!

Yavoriv se nachází na západní Ukrajině ve Lvovské oblasti a ve vzdálenosti 15 km od hranic s Polskem.

Jak bylo oznámeno bez oficiálního potvrzení z ukrajinské strany, při útoku zahynuli evropští a američtí experti, včetně pilotů a inženýrů.

Podle ruských představitelů si útok vyžádal 179 mrtvých a 201 těžce zraněných vojáků, oběti na životech rostou.

Zranění byli urychleně převezeni do Německa a Polska, mnoho těl zůstává pod troskami.

Poškozené podzemní centrum zahrnovalo tři propojené železobetonové haly, ve kterých se nacházelo velitelské stanoviště ukrajinského letectva, výcvikové středisko a kasárna pro několik stovek lidí.

Po jeho počátečním zničení v březnu 2022 proběhly restaurátorské práce a bylo vytvořeno „Centrum pro udržování míru a mezinárodní bezpečnost“ určené pro ubytování školitelů NATO.

V zařízení byly umístěny ukrajinské posádky a organizovaly výcvikové lety v koordinaci s řídícím střediskem NATO v Polsku.

Je třeba poznamenat, že 31. května ruské ministerstvo obrany oznámilo 25 úderů přesnými zbraněmi, včetně hypersonických raket Kinzhal a dronů, proti ukrajinským vojenským pozicím během týdne, informovalo ruské ministerstvo obrany v pátek (31.5.2024) .

„Ve dnech 25. až 31. května ruské ozbrojené síly provedly 25 kombinovaných úderů přesnými zbraněmi, včetně hypersonických raket Kinzhal a bezpilotních vzdušných prostředků, na velitelská stanoviště, infrastrukturu, vojenská letiště, systémy protivzdušné obrany, arzenály, palivové nádrže, výrobní a námořní lodě. laboratorních dronů a bezpilotních letounů,“ oznámilo ruské ministerstvo obrany.

zdroj:
https://www-pronews-gr.translate.goog/amyna-asfaleia/enoples-sygkroyseis/lviv-anafores-gia-syntriptiko-rosiko-pligma-se-ypogeio-kentro-dioikisis-tis-oukranikis-aeroporias/?_x_tr_sl=el&_x_tr_tl=cs&_x_tr_hl=cs&_x_tr_pto=wapp
 

Průměrný počet slepic: 4.2 (32 hlasů)

Moskva zvažuje, jak reagovat na bombardování ruské půdy NATO: Sestřelení dronů a jaderný test
Očekává se, že ruská reakce bude rozhodující

02.06.2024 | 14:13   pronews.gr

putin generalove

Reakce na včerejší bombardování ruského území americkými raketami aktuálně studuje Moskva a z kruhů v ruské metropoli je již nyní velký tlak na vládu, aby reagovala aktivněji a působivěji.

Zdá se, že realizace této reakce má dvě části: Zahájení sestřelování bezpilotních letounů „třetích zemí“ létajících v Černém moři a také provedení otevřené a živé jaderné zkoušky, která v podstatě dá Západu najevo, že otevřít dveře „blázince“.

První  krok: Sestřelení nepřátelských dronů

První a možná nejokamžitější reakcí ruské strany na včerejší ukrajinský úder americkými zbraněmi v Belgorodu je rozhodnutí, že jakýkoli dron letící nad Černým mořem bude sestřelen.

Tyto drony byly "tajnou zbraní" Ukrajinců pro přesné údery pomocí Scalp/Storm Shadow a ATACMS, protože poskytují potřebné naváděcí a zaměřovací údaje, jako jsou MQ-9 a RQ-4.

V této době Rusko akceptovalo, že Ukrajinci a jejich západní spojenci porušují Krymskou FIR, zatímco Západ ji považoval za ukrajinskou FIR.

Rozhodnutí bude v obou směrech rozhodovat o tom, že krymská FIR patří ruskému státu, a proto má veškeré oprávnění sestřelit každého, kdo do ní vletí.

Druhý krok: Jaderný test 

Ve druhém a znepokojivějším aspektu se zdá, že Rusko po rychlé eskalaci svých vztahů s NATO ztrácí dech od použití taktických jaderných zbraní.

Putinův poradce Dmitrij Suslov navrhl nejprve zkušební jaderný výbuch s „houbou“ vysílaný živě po celém světě prostřednictvím médií, a pak, pokud NATO nepřijde k rozumu, pravidelné používání taktických jaderných zbraní.

Dmitrij Suslov, člen ruské rady pro zahraniční a obrannou politiku, zástupce ředitele pro globální ekonomiku a mezinárodní politiku na Moskevské vyšší ekonomické škole a expert Valdajského klubu řekl, že „Pokud je nezastavíme teď, zítra budou bombardovat Moskvu.

Politický a psychologický dopad houbového mraku, vysílaného živě na všech televizních kanálech na světě, snad vrátí západním politikům to, co zabránilo válkám mezi velmocemi po roce 1945 a co nyní z velké části ztratily: důvěryhodnost jeho prevence“.

Západ nevěří ve vážnost ruského jaderného odstrašování a nechává si překračovat jeho hranice jednu za druhou. Co může Rusko udělat, než jasně ukázat, jak je odhodlané?

zdroj: 
https://www-pronews-gr.translate.goog/amyna-asfaleia/i-mosxa-meleta-me-poio-tropo-tha-apantisei-sto-nato-gia-ton-vomvardismo-tou-rosikou-edafous-katarripseis-drone-kai-pyriniki-dokimi/?_x_tr_sl=el&_x_tr_tl=cs&_x_tr_hl=cs&_x_tr_pto=wapp

Průměrný počet slepic: 4.4 (29 hlasů)

chciválky do Moskvy v klecích ?

Průměrný počet slepic: 4.4 (35 hlasů)

ten zesnulý policista se nevrhl na útočníka, ale na  demonstranta,který prý byl zraněn, toho zalehl a  útočník pak policistu probodl.....úplné tragické ztvárnění budoucnosti  západní Evropy a asi i té střední...ten, koho  co nejvíce chrání  ji zabije.

Průměrný počet slepic: 4.6 (15 hlasů)
Trvalý odkaz

Maďarský geopolitický analytik Zoltan Koskovic se domnívá, že Emmanuel Macron, Ursula von der Leyenová a Olaf Scholz se obávají osobní odpovědnosti za zničení hospodářství EU a smrt více než půl milionu Ukrajinců viz níže 56 vteřinové video .

video+zdroj:  https://t.me/neCT24/56902

Průměrný počet slepic: 4.1 (32 hlasů)

se schovaly ?

Průměrný počet slepic: 1 (1 hlas)

In reply to by Bob

Trvalý odkaz

Musíš hledat (jsou pod tím textem).

Zatím bez slepic

Četl jsem komentář, kde povolení útoků na ruské území je stupňování provokaci NATO a USA,  aby rusové jaderné zbraně použili.  Tak jak je dotlačili k intervenci na Ukrajinu, tak je přinutí použit jaderné zbraně. Pak je označí za stvůry, které je třeba zničit a budou se pro to snažit spojit celý svět. Válčit se bude v Evropě, co záleží na životech Evropanů. Je to past, do které se má Rusko chytit.

Rusové to vědí a bůh ví, co provedou. Rozmístění raket  s jadernými hlavicemi na Kubu asi není v plánu.

Jsem zvědavý jak dopadnou volby EU. V USA vládne agresivní pyšná skupina, vidící v Rusku anděla   smrti  a chtějí ho porazit  a my máme přinést oběti, jak to dělá  Ukrajina teď. Možná, že voliči v EU více vidí anděla smrti v USA a podaří se vyměnit  svoje války chtivé   lokaje ve službách USA  a Evropa se začne  konečně starat sama o sebe.
 

Průměrný počet slepic: 4.4 (29 hlasů)
Trvalý odkaz

Píše se, že Západ tlačí Rusko do kouta, ve kterém mu nezbyde, než použít atomovku,  hlavně proto, aby pak vyvolal pokrytecké morální zděšení a tím získal  globální veřejnost. ALE: když Západ tak odsuzuje jaderné zbraně jako nemorální, proč se jich tak drží?" Přes globální protesty mírového hnutí minulých desetiletí?!

Sice i v Rusku jsou elity, které říkají "To nemůžeme udělat!", ale to jsou ty elity, jejichž děti studovali či studují na Západě a ruský národ je jim u prdele. Jako našim je náš -FIRST USA...

 

 

Průměrný počet slepic: 3.9 (15 hlasů)
Trvalý odkaz

" Ich hasse es nicht. Ich bedauere, dass Kolumbus es entdeckt hat"- Sigmund Freund

Česky: Amerika je zmetek ("špatně narozené dítě"). Ne, že bych ji nenáviděl., ale litují, že ji Kolumbus objevil".

A mimochodem: taky počítám s tím, že to Rusové udělají. A jak říkají Němci: Lepší hrozný konec, než hrůza bez konce.

Průměrný počet slepic: 4.4 (16 hlasů)

že původní obyvatelé obou Amerik jejich objevení litují víc.

Průměrný počet slepic: 4.5 (17 hlasů)

si myslí, že zákazem italské písničky zastaví probouzející se, 80 let okupované Němce ? 

Průměrný počet slepic: 4 (5 hlasů)

do Švajcu, jako kdyby ji platil.

Průměrný počet slepic: 4.4 (7 hlasů)
Trvalý odkaz

podívat na situaci jednoduše, přírodně...

Průměrný počet slepic: 5 (5 hlasů)