Vážně to tak chcete?

Autor
Štítky

Vážně to tak chcete? – litterate.cz

Dneska se vrátím ke včerejší úvodníkové zprávě o tom, kterak se naše vláda i ekonomika starají, aby se ze všech brzy stali dezoláti, kteří pak v zoufalství vezmou do ruky skutečné vidle a rozvěsí vládu na kandelábry za asistence policie i státních zaměstnanců, protože na ně dopadá vládní politika úplně stejně, jako na burany.

Ve Vidlákově totiž nepřišly nové zálohy jen manželčiným rodičům, ale i spoustě dalších lidí, se kterými se osobně znám. Ti teď sedí doma, čumí jako péro z gauče do papírů a zjišťují, že mají buďto na teplo nebo na jídlo, ale na obojí už ne. Vězte, že jedna naše kamarádka – matka samoživitelka, dostala předpis na sedmnáct tisíc měsíčně, přičemž její plat asistentky pedagoga této cifry ani nedosahuje. Z čeho bude žít? Z čeho zaplatí dceři dojíždění do školy? Neví… Je to tak obrovský šok. Tak velký, že mozek vypíná myšlení a nastavuje základní instinkty pro přežití. Taková částka prostě překračuje Rubikon. Tady není možné nic udělat. Už naprosto chápu, že v Británii pálí účty za energie a jsou odhodláni je prostě neplatit. Kde nic není, ani čert nebere.

Včera jsem mluvil se starostou… bude se zdražovat voda, popelnice a daň z nemovitosti… Rapidně. Vlastně bych mu poradil, ať to nedělá, protože než se po volbách sejde nové zastupitelstvo, než se připraví podklady a než se to všechno projedná, tak ve Vidlákově bude půlka obyvatel tak na huntě, že ho za takový pokus budou nenávidět až za hrob. Přitom, pokud město nezdraží, tak bude doplácet ze svého, nebude na investice, atd, atd. Jsem rád, že jsem se do zastupitelstva nedostal. Věru nechtěl bych se teď rozhodovat mezi dalším ožebračováním spoluobčanů nebo zrušením veškerých městských investic…

Vy, co mě dlouhodobě čtete, tak víte, že jsem loni utekl od Bohemia Energy tři dny před jejich krachem. Stihl jsem si ještě zafixovat ceny plynu na 22 měsíců a elektriku na tři roky. Já mám energie ještě za staré ceny. Ve stejný den, kdy se spousta vyjevených občanů Vidlákova potkala s realitou, já jsem dostal milý dopis. Nejenže mám staré ceny, ale ještě dostanu tři a půl tisíce státního příspěvku a odpustí mi další tři tisíce poplatků za obnovitelné zdroje. Běžně platím ročně za energie asi 25.000,- letos to bude o šestku méně. Pro mě příjemná zpráva, která ale zároveň ukazuje na Hýkelův diletantismus, protože plošná podpora se týká i takových, jako já, kteří letos ještě nebudou tratit ani korunu.

Tedy… nebudeme tratit… Jakmile se vyhlásí nějaký ten stav energetické nouze, tak to neznamená, že nám vláda pomůže, ale znamená to, že distributor může svoje náklady přenést na spotřebitele bez ohledu na smlouvy. Takže si nedělám iluze, že mi ta fixace k něčemu bude. Stát už vícekrát ukázal, že právo se dá ohnout, když je zapotřebí podojit občana. Matně pamatuju jistého nejlepšího ministra financí celého vesmíru Kalouska, který to uplatnil jako první u smluv o stavebním spoření. Od té doby jsme pokročili… on to tehdy musel okecávat poučkami neoliberálních ekonomů… Dneska jsme dál. Stačí jen říct, že fixace cen podporuje Putina a bude to.

A já se teď musím vlády, sněmovny a všech politiků u koryt natvrdo zeptat:

Vážně to tak chcete? Vážně chcete, abychom měli jedinou šanci sejít se na demonstracích, odhodlat se k činu a prostě vás svrhnout? Vážně si myslíte, že můžete politicky i fyzicky přežít, když samoživitelky a důchodci mají platit zálohy, které převyšují veškeré jejich příjmy? Vážně čekáte, že se miliony naštvaných občanů budou dívat na Fialaův ksicht a budou mu tleskat za jeho politiku?

Vážně si myslíte, že tohle ustojíte? Myslíte, že nepřijdeme? Že se prostě vyčerpáme tajtrlíkováním? Vážně si myslíte, že při těchto cenách, někoho zajímá Putin? Vážně věříte tomu, že na demonstrace přišli lidi s proruskou orientací? Fakt nevidíte, že se sešli lidé, kteří nemají žádnou šanci překonat zimu?

Myslíte, že vám vaši loutkovodiči z Brusele pomohou, až půjde do tuhého? Myslíte, že nás vystrašíte řečmi o tom, že když nebudeme poslušní, tak nám Němci zavřou plyn a odstěhují svoje továrny? Už to dělají! Myslíte si, že můžeme být poslušní, když nám nabízíte tuto budoucnost? Myslíte si, že máme ještě něco, co nám bída nesebere tuto zimu? Uvědomujete si, jak blízko jsme uvědomění, že nemáme co ztratit, jen své okovy? Uvědomujete si, po jak tenkém ledu se pohybujete?

Okamžitě zlevněte elektřinu na staré ceny. Okamžitě. Dobře víte, že to jde. Dobře víte, za kolik skutečně vyrábíme proud. Udělejte to, nebo vás davy v brzké budoucnosti roztrhají na kusy. Vy náměstci, co mě čtete! Vysvětlete to svým politickým šéfům, jinak se svezete s nimi. Vy, podnikatelé s elektřinou, vypovězte poslušnost vládě, dokud je čas. Dlouho už ho mít nebudete.

Okamžitě dejte moratorium na exekuce. Okamžitě. Až se to celé utrhne z řetězu, tak už šanci nedostanete. A vy, občané, se poučte od našich romských spoluobčanů z ghet. Máte vysoké ceny za energie? Organizujte se. Nedovolte, aby exekutoři ničili vaše sousedy, kteří nejsou schopní platit tyto horentní účty. Připravujte se, semkněte se, kašlete na nepodstatné rozdíly ve smýšlení. Začíná vám jít o všechno. Já už se organizuju.

Okamžitě začněte jednat o míru. Na moře vyplouvají ruské atomové ponorky. Stále častěji slyšíme o hrozbách jadernými zbraněmi. Vážně si myslíte, že kus území stojí za vyhlazení lidstva? Vážně si myslíte, že vaše evropské hodnoty jsou něco tak vznešeného, že to stojí za zničení civilizace? Myslíte, že tomu ujdete? Že to odnesou jen mužici ve stepi? Blázni a hlupáci jste!

Vážně to takhle chcete? Vážně nás chcete dohnat k tomu, abychom celý tento režim i všechny ty vaše kecy o lásce a svobodě začali nenávidět na smrt? Vážně chcete, abychom se přestali bát zákona, protože se začneme bát o život našich dětí a zdraví našich rodičů? Seberte odvahu pracovat pro tuto zemi, nebo my za chvíli sebereme odvahu vás svrhnout. Každý den tisíce z nás dostávají nové složenky. Vážně chcete, abychom si řekli, že současný svět už stojí jen za to, aby byl i s vámi zapálen a rozbit? Myslíte si, že nějak udržíte lid na uzdě, když jim předepíšete takovéhle platby?

Vy ostatní v parlamentu… svrhněte je. Svrhněte je a zachraňte si koryta i životy. Neváhejte, udělejte to okamžitě. Pokud Filau za pár měsíců svrhne bouřící ulice, myslíte si, že vás bude ještě potřebovat? Že si vás, kteří jste seděli a nic neudělali, někdo zvolí do čela? Myslíte si, že to nějak vysedíte? A vy, co jste v tomto režimu uspěli a stali se váženými podnikateli, myslíte, že k něčemu budete, když teď nezasáhnete? To si fakt necháte ničit své životní dílo touto bandou neumětelů? Pokud je lid svrhne za vás, myslíte, že vám nechá vaše výdobytky?

Nuzota z lidí lotry činí a vlky z lesů žene hlad!

A vy, filozofové, bloggeři, alternativci… Vážně myslíte, že tyto protesty jsou stejné, jako když demonstrovali nasycení pyknikové z Milionu chvilek? Vážně si myslíte, že se dá srovnat demonstrování za odstoupení vlády kvůli Čapímu hnízdu s demonstrací za odstoupení vlády kvůli rozvratu hospodářství a energetické bídě? Vážně si myslíte, že všechny ty zákonné kličky a obezličky, volbičky, urničky, hlasovací lístečky, správní soudíčky a ostatní paragrafíčky, které drží systém pohromadě, že tohle všechno obstojí, když lidi budou ve srabu, jaký jsem demonstroval na začátku tohoto článku? Fakt si myslíte, že ústava je víc než hlad a zákonnost je víc než nouze?

Ne, neříkám, že nějaká nová revoluční vláda bude mít snadný recept na nápravu. Ale říkám, že jestli se okamžitě nezačne jednat, tak to tato vláda nemůže přežít… Již brzy ve vašich kinech.

Nerad bych vypadal jako škarohlíd, ale když o tom přemýšlím, tak si ministryně životního prostředí Hubáčková svou rezignací ze zdravotních důvodů nejspíš zachránila statky i hrdlo. Být jejím nástupcem Hladíkem, už bych tam raději nelezl.

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.7 (207 hlasů)

Komentáře

Trvalý odkaz

by ste mali kut zelezo za horuca.

I ked nie ste zjednotena alternativa a nemate vodcu, vsade pisali, ze k tejto galibe dojde az po senatnych volbach. A zjavne vsade mali pravdu.

Teraz zvolajte demosku do Praglu. Do Brna i Ostravy. Naj dojdu ti, ktori cumia ako pero z gauca na nove zalohy. Vyuzite prvotnu nasratost.

pac potom nastupi letargia, a uz to nebude ono...

Nevyziadana rada - ja viem :)

Průměrný počet slepic: 4.8 (26 hlasů)

In reply to by Zvedavec (neověřeno)

Trvalý odkaz

v pondělí 10. se má jít z Václaváku na hrad.

Průměrný počet slepic: 5 (13 hlasů)

Nejde se dnes, půjde se až ve středu, 12. října. Je to facebooku, https://www.facebook.com/naprvnimmiste/. Kdy přesně, to tam zatím ještě nemají. Škoda. Kvůli těm zmatkům tam bude nakonec jen pár lidí. A to je velká škoda. Je třeba, aby nás tam bylo co nejvíce.

Zatím bez slepic

In reply to by Zvedavec (neověřeno)

Trvalý odkaz

Všechny moje komenty zmizely!
Tak se musim smat jak se tady daři vaši Solidaritě a programu potřeb voliců v rozsahu PNZ,tj vlastnich zajmů,ktere si tady lhostaejne date maznout!! aaasaaastaaaaaáaaá
Tak jen dal a nezapomente,že ty zvyšene ceny za energii a potřeby jsou začatek!Zda se,že se nic dalšiho nesmite dozvědět a ONY nuly asi daji praci jak vas tady ohlupovat dal bez jakekoli možnosti něco vsyešit!Tak vas tady budu pozorovat jak se v tch sračkach budete sami valet a nic z toho si nesmite dat za rameček!!!
No ni?

aaaaa ááaaa

Průměrný počet slepic: 2.3 (8 hlasů)

Nikdy nemůže ničim nynějšsi společnost změnit!Nema čim,to čim by mohll da vymazat!,Vypada to atak,že dostsne odměnu a to ve formě kterou čeka!
Bude sežvykan ŠWABISMEM jako posledni!Teda to je fakt šavanda jak zase bude hnat lidi na demonstraci bez jakehokoli programu a nebude se stydět to dělat v kdovijakych službach!
No ni?

Průměrný počet slepic: 2.7 (7 hlasů)
Trvalý odkaz

Ale já mu rozumím. Vše zdražuje a fest. Shodou okolností mě dnes přišel nový výměr od města. Mám od něj pronajaté dva pozemky, nic moc velkého, ale prý od příštího roku se mi zvedá nájem o 1200%. To je celkem šrumec, co? Co mám dělat? Já vidím čtyři možnosti:

a: mohu demonstrovat, jaký jsou to zlodějský kurvy, stavět před barákem barikády a psát to všude na netu, jak mi je ubližováno. Jsem ale dost skeptický v tom, že by mi to nějak pomohlo.

b: mohu jim říct, ať si je strčej do řiti, ale ty pozemky se mi hodí, tak tudy taky ne.

c: mohu začít cálovat tu jejich cenu, což se mi taky nelíbí.

d: mohu je od města odkoupit. Pak budou moje, sice mě budou otravovat daněmi z hlíny, ale už to tak nebude bolet

Já volím variantu "d".

Mě se líbí Vidlákova snaha o soběstačnost, tam jedeme na stejné vlně a líbí se mi i jeho snaha změnit společnost k lepšímu, ale tam jsem to už dávno vzdal. Už dlouho nevěřím tomu, že mým úsilím se v globálu svět změní. Dnes alibisticky se snažím, aby za jakéhokoli režimu se měli moji blízcí dobře. Jasně, občas u toho je potřeba krapet ohnout pravidla, někdy člověk musí být vychcaný, hlavně musí fungovat, abyste měli kámoše a "já na bráchu a brácha na mě".

Když teď tento text píši, tak mi drnčí střecha nad hlavou, protože mi tam hopkají 4 maníci, kteří dělají novou. Víte na kolik mě vyšly prkna a trámy na krovy na novou střechu u baráku s půdorysem 10x25metrů? Tak se ukotvěte v židlích, abyste nespadli. Na 30 kolíků. Za to ofiko zastřešíte možná pergolu. Tímto jsem se nechtěl vytahovat, chtěl jsem sdělit, že už dávno nejsem revolucionář, který změní svět. Snažím se ve stávajícím světě pokud možno proplout s nejmíň odřenýma ušima.

Ale pochopitelně nadšenci se mi líběj. A líbí se mi Vidlákovo nadšení a moc mu přeji, aby uspěl. Ale obávám se, že se může dostat nahoru, čímž finančně přispěje své rodině, to je v poho, ale nevěřím tomu, že tam nahoře něco změní. Ten vršek změní jeho, vysvětlí mu, že něco prostě nejde.

Ale, třeba se pletu...

Průměrný počet slepic: 4.3 (16 hlasů)

za d. ? No, jestli stejně razantně jako nájmy zvednou i daně z nemovitostí a polí .... a nemusí být ochotni Vám své pozemky prodat, byli by sami proti sobě. On si je vždy někdo pronajme,....kupec se prý vždy najde.

Průměrný počet slepic: 4.6 (9 hlasů)

A je to přesně o tom, co jsem výš psal. Mám tam kámošku, ta už to osichrovala a schválně, hádejte, komu to už nikdo jiný nevyčoudí a kdo bude kupec?

A mimochodem, po znovuotevření, rád vás tady zase vidím, matko.

Průměrný počet slepic: 2.3 (3 hlasů)

No, tak ať se Vám daří v oné koupi.
Je tady otevřeno, snad se to zase nezvrtne.
Přijde mi to tady přehlednější, než na litterate,
tam je moc jedinců a delší komentáře. Na to se již nesoustředím.

Průměrný počet slepic: 3.8 (6 hlasů)

Soběstačnost je super. Je to nutná podmínka svobody. Avšak ne každý má dům, hodně lidí bydlí v bytovkách a tam člověk toho moc nevymyslí ani nevypěstuje. A peníze na pozemky a na stavbu nemá. Takových lidí je spousta. Nezbývá jim než možnosti a, b. Na víc nemají. Nemám nikomu za zlé, když po té, co si projde své možnosti a dostane se k číslu NULA, začne ze zoufalství věřit vládě, že přece něco udělá, že ono to tak zlé nebude. Je to logická reakce pštrosa, který vidí, že už nestihne utéci před lvem, a tak strčí hlavu do písku a dělá, jako kdyby ho žádný lev nehonil.
Vidlák píše pravdu. Nebojí se sbírat pravdivé informace a předávat je dál. Jenže pravda není příjemná, ta často bolí. Ale lepší tvrdá pravda než měkoučká, načechraná iluze. Z té člověk dopadne na hubu. Nejhorší je mít strach a podvolit se. To k ničemu dobrému nevede.

Průměrný počet slepic: 1 (1 hlas)
Trvalý odkaz

To ste eště nezačali splácet ani korunu ze státních, obecních a korporátních dluhů za desítky let. A teď se ohlížejte kolem sebe na zásluhové zbohatlíky, ze kerých gdybyste stáhli kůži esli to bude na splácení stačit.

Průměrný počet slepic: 5 (6 hlasů)

No, když lidé dokáží vybrat na tank, tak .....
Některým rozbít držku, brejle i hodinky.
Nebo je posadit do toho tanku a jeď tam, kam posíláš lauf, puštičky....
Vlastně ne, hezky pěšky po svéjch za tím tankem.

Průměrný počet slepic: 4.7 (12 hlasů)

Lidi dokáží nechápat ani základní vztahy. Myslí si, že mají majetky, ale mají jen vlastnická práva za které musí platit majitelovi daně a gdyž nebudou mít, jakože teď už kua nebudou, tak jim je majitel sebere. Takhle jednoduché to je..
No a dokud nebudou mít lidi neprodatelný rovný podíl na majetku půdy, na rozpočtu země, o kterém z naučeného nerozumu odborníků, nesmějí ani spolurozhodovat věcně, tak se dějiny budou stále opakovat.

Průměrný počet slepic: 4.4 (7 hlasů)

Tuším, že je Vám známo, co po desetiletí vyváděli bílí "koně", co rozprodali do ciziny,....
Jenže jak prosadit Vaši myšlenku, netuším. Nejsme akcionáři vlastní země,....
A to je špatně.
A na obecní úrovni je to vidět velmi zřetelně, komu se prodávají obecní pozemky.
Sice draze, ale obci je již nikdo nevrátí.

Průměrný počet slepic: 4 (4 hlasů)

Dokud se nezákážou názory ve volbách a nebudou platné jen psané potřeby, harpagondechujcká federace utopí blboně v dluhách jako koťata. Jim stačí na pár měsíců vyhonit ceny čekohokoliv a lidi už se pak budou kutálet sami. Mezi tím se budou vymezovat svými zbytečnými názory, třeba o tem, že má něgdo z drahoty výjimku, že má na slevu oproti druhejm nějakej papír. Jak je toto možné?
Zatím se to jak se zdá hlídalo, ale už se hlídat přestalo, páč by musely "vlády kašpárků" jít proti svým pánům. A to oni si neumějí vůbec představit. Například by musely tisknout vlastní státovky, donutit blboně aby jimi platili, zrušit podvod zvanej inflace a starat se o základní životní potřeby každého našeho synka a dcerky a to bez podmínek.
Má na toto nakročeno například Vidlák? Ani náhodou

Průměrný počet slepic: 5 (8 hlasů)

" No a dokud nebudou mít lidi neprodatelný rovný podíl na majetku půdy, na rozpočtu země".

Jak to uděláš? Rozdáš každému kus země a pak budou všichni šťastní? Tak to já mám lepší nápad, takový socialistický. Mrkej na drát, amatére.

Od zítřka budou všichni šťastní a budou se usmívat. Kdo bude přistižen, že se neusmívá, bude za úsvitu zastřelen za dohledu kamer čt24, což bude odvysíláno. Po pár těchto pořadech ti garantuji, že se začnou usmívat šťastně všichni.

Tvůj nápad je píčovina. Soused od vedle dost chlastá a nehákuje, dej mu jeho vlastní podíl neprodatelné půdy a co se s tím stane? Nepůjde to prodat a pak prochlastat, tak se na to vysere.

Průměrný počet slepic: 3.7 (7 hlasů)

Ty tomu nerozumíš. každej náš, né ty, synek a dcera, musí mít podíl na zemi ve které žije po svých předcích, bez podmínek na tom trvám, aby takoví jako ty se tady nemohli roztahovat a prodávat jejich pracovní sílu a ještě je poučovat jak sou pitomí, gdyž nedělají na tebe a podobné "podnikatele". Ale ty to nechápeš, proč bys taky měl, že? Zeptej se fialových imbecilů, jak se řídí masy. To jim nakukáš, že mají závidět, a krást sousedům, a krást v cizině, že to je pak ten správnej zásluhovej vejvar na výplatu a gdyž se to prožere, že to národ zaplatí. Národ , to je taky politikum. Lidem nakukali, že sou národy, že ten jejich korporát drží na nějakých národních principech a Masaryk teho měl taky plnou hubu. Odjakživa byly jen rodiny, to znamená máma, táta, děti, děda a bába, strejdové a tak podobně. To byly rodiny ze kterých se stavěly kmeny. A kmen je jako ten strom, s větvemi těch rodin. Žádnej národ kmenů nigdy nebyl. Les není národ.
Zkus ty sám se postarat o sebe bez teho, co tady meleš, že ti jako je dovoleno. Jen si to zkus představit aby si se nemusel zbláznit, gdyby se to náhodou stalo.

Průměrný počet slepic: 5 (6 hlasů)

Tam jsou taky synci a dcérky, někteří se dolopotěj aby mohli mít své potomstvo, ale mnozí se tohoto vůbec nedožijí.

Já se na tebe za tvoje názory nezlobím, Sasine. Ty to myslíš dobře. Mě je tě akorát líto, jelikož tvoje představa světa, jak by měl fungovat, je scifi a naivní idealismus. O tomto můžeš snít s knihou v ruce, v houpacím křesle a za zavřenými dveřmi. Ale když z těch dveří vystrčíš nos, pak budeš muset ukázat zuby a dráby. Když je neukážeš, ukážou ti je jiní.

Průměrný počet slepic: 2.3 (3 hlasů)

Vlastně ne, hezky pěšky po svéjch za tím tankem a tlačit!

Průměrný počet slepic: 4 (4 hlasů)

In reply to by VlastimilČech (neověřeno)

Trvalý odkaz

To mi, nevím proč, připomnělo ománkový víno - vyprávění V.Menšíka.

Průměrný počet slepic: 1 (2 hlasů)

No vím, hloupý komentář.

Průměrný počet slepic: 1 (1 hlas)
Trvalý odkaz

Dobrý den, pane Vidláku,
posledních pár týdnů se hodně bavím s lidmi kolem sebe a jsou nebetyčně nasraní, mnozí poprvé v životě pociťují opravdový strach z budoucnosti a jsou z toho psychicky na dně. Proklínají tuto vládu, vzývají Babiše, vzývají předchozí komunistický režim, ale vyjádřit svůj názar a hněv na případné demonstraci, to ne. A já se jich pokaždé ptám, co se musí ještě stát, aby zvedli zadek a vyšli do ulic demonstrovat, vyjádřit svůj nesouhlas s tou bandou totálních amatérů, která je dle mnohých skutečně nejhorší vládou od roku 1989. Moje otázka je pokaždé zaskočí a poté dlouze přemýšlí. Z někoho vypadne, že by šel do ulic v momentě, kdy by mu vláda např. znárodnila či mimořádně zdanila peníze na účtu nebo v penzijním připojištění, další by šel v případě povolávacího rozkazu do války proti Rusku, jiný v momentě, kdy by mu došly nové likvidační zálohy na energie a k tomu třeba propuštění z práce. Ale nikdo z nich teď, v tuto chvíli nehne zadkem, protože se to ještě pořád dá vydržet. Jinde se totiž mají ještě hůř jak my, uznale konstatoval jeden z dotázaných. Psal jsem to včera a dnes to rád zopakuji: aby bylo líp, musí být mnohem, mnohem hůř. Zdražování na všech frontách, likvidační zálohy na energie, benzín a nafta litr za šedesát a víc korun, rohlík za deset, chleba za padesát, mléko za třicet pět. Všimněte si, že ve společnosti je obrovské napětí a tlak, je to jak papiňák před výbuchem, jen netuším, co bude tou poslední pověstnou kapkou před občanskou explozí nespokojenosti. Vlastně jsem zvědav, co všechno si necháme líbit a hlavně jak dlouho, než se lidé proberou z letargie a apatie. Upřímně se děsím okamžiku, kdy se (nedej Bože) nějaký nešťastník z totální zoufalosti zastřelí před sídlem vlády s cedulí na krku a nápisem "zálohy na energie platím 30.000 Kč, ale plat beru poloviční".
Moc Vám pane Vidláku fandím, ale domnívám se, že na nějaké opravdu masové projevy občanské nespokojenosti v ulicích měst si budeme muset ještě hodně dlouho počkat. Leda že by bylo mnohem, mnohem hůř, aby mohlo být zase líp, jinak to nevidím. Rád bych se mýlil, čas ukáže. Děkuji za vše, co děláte a za Vaše každodenní psaní. Držte se!!!

Průměrný počet slepic: 4.4 (15 hlasů)

A to bez jskekoli odpovědi a tak se nijak neliši od vladni pětikoalice podvodniků!
No ni?

Průměrný počet slepic: 3.3 (7 hlasů)

Je to tak, jak píšete. Hodně lidí má z té situace psychické problémy. A ty člověka doslova vyřadí z provozu. Nikdo vám neřekne, "ty dva roky covidové plandemie bylo hrozné a teď ještě ta situace, jsem z toho na prášky, prostě to psychicky nedávám." Ale tak to je. Místo toho řekne, že jsou na tom jiní hůře a bude čekat až úplně padne na dno, až bude mít stěží na jídlo (to si raději koupí jídlo než lístek zaplatí za cestu na demonstraci a zpět, ne každý ji má za rohem), až bude mít v kapse povolávací rozkaz (to se bude strachy krčit někde ve skříni a když někdo zazvoní u jeho dveří, tak se vyděsí k smrti), až bude propuštěn z práce (tak to bude počítat s každou korunou a už nezbude na cestu na demonstraci a zpět). Prostě až padne na hubu, tak se bude věnovat každodennímu boji o přežití. Na víc mít nebude. Zatím je nás hodně, kdo ještě máme sílu se vzepřít a kdo místo strachu pociťuje vztek. Podobně jako vy se ptám, co vše si ještě necháme líbit. Čím více ustupujeme, tím více si toho na nás vláda dovolí. Viděli jsme to před dvěma roky. Čím více jsme ustupovali, byli jsme poslušnější, tím více bylo zákazů, omezení, šikany. Ale když jsme se naštvali a vzbouřili se proti povinnému očkování některých profesí, tak to byla vláda, kdo ustoupil a povinné očkování nebylo. Čím hůře, tím lépe, tedy tím více rozzuřených lidí, nemusí platit. Příkladem je Čína. Kdyby s námi vláda dělala to, co dělá ta čínská se svými občany, tak jí rozzuřený dav vyhází z oken. Doslova. Když na člověka padá moc sraček, ze kterých se nedokáže vyhrabat, tak ho to doslova shodí na dno. Už nemá sílu se z nich vyhrabat. A tak se chová jako zbitý, často týraný pes, který se bojí, že opět dostane od svého páníčka výprask. Až budeme v bídě, nebudeme mít co do huby, nebudeme mít práci, výroba se zastaví a přesune se jinam, bude pozdě. Už se z toho hned tak nevyhrabeme. A nikdo nám nepomůže. Když se nevzbouříme teď, potom bude pozdě.

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)
Trvalý odkaz

Já nemám fixaci a platím 5k. Což je o 100% víc než v minulosti, ale brutální to není. Co to je z lidi/smlouvy, že jim to hází takové pálky? Majitelé zámků, nebo bývalí klienti Bohemia Energy?

Průměrný počet slepic: 4 (4 hlasů)

že jede na týden do Francie, tak že bychom mohli něco vyfakturovat.

"Máte rozdělaný tři porosty, tak ať se to zaplatí a já budu v klídku".

"Honzo, nestresuj, právě že je máme rozdělaný, ale ne hotový, nám je šumák, jestli nám ty prachy přijdou 10. ,nebo 30. Víme, že o ně nepřijdeme, ale teď je na honem nepotřebujeme. Vodfrč k frantíkům, my to tady zatím zboucháme a pak se to napíše."

Tak a teď s tímhle materiálem dělej revoluci, že se maj špatně...

Průměrný počet slepic: 3 (4 hlasů)

Vidíš, já znám jednoho automechanika, co praktikuje prazvláštní systém. Píše si do notýsku komu, co a za kolik udělal, ale prachy nechce, že ho to papírování jen zdržuje. Až když mu docházej, tak vytáhne notýsek a začne hromadně rozesílat faktury. Běžný odstup je půlrok a zatím se nezkracuje. Takže asi taky nebude revoltovat.

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)

Jó takoví ti s notýskama nebo knihama závazků tady u nás, pré, taky dycky skončili. Mají speciální hřbitovy s takovými podivnými klikiháhy na náhrobcích.

Průměrný počet slepic: 4 (1 hlas)

Je hodně lidí, kteří jsou skutečně v bídě. A tam ta revoluce dělat jde.

Zatím bez slepic

Buďte rád, že patříte mezi ty šťastné. Někteří dodavatelé se řídí tržní cenou a to jsou pálky, které běžný člověk není schopen zaplatit. Drahé je vše. Hodně mě pobaví doporučení šetřit. Jak, když je vše drahé, ceny stoupají tak, že je stále více lidí, u nichž nezbytné výdaje převyšují jejich příjmy?

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)
Trvalý odkaz

https://t.me/yurasumy/5312

Predpokladam, ze najskor pojde o nie vojenske USA satelity - to su tie kadejake so skvelou optikou.

Ale i tak si myslim, ze pruser je a dverami a panboh s nami....

Průměrný počet slepic: 5 (3 hlasů)
Trvalý odkaz

Vážený pane Vidláku,dovoluji si připojit malou poznámku k vašemu článku. Myslím, spíše jsem ale přesvědčena, že velmi zásadní,
neblahou a manipulativní roli na to všechno, co se kolem nás děje má tupé a nekritické sledování televize, rozhlasu a některých tiskovin. I inteligentní část národa je přesvědčená o jejich naprosté pravdomluvnosti a neomylnosti, o lidech méně nadaných nemluvě! Možná prospějí nějaké výpadky elektrického proudu, hlavně u těchto manipulátorů.

Průměrný počet slepic: 4.4 (10 hlasů)

In reply to by Ivana (neověřeno)

Trvalý odkaz

Souhlasím s vámi. Jim prospějou výpadky a teď bude záležet na tom jak dlouhé.

Průměrný počet slepic: 5 (3 hlasů)

In reply to by Ivana (neověřeno)

Trvalý odkaz

Ti lidé chtějí věřit lžím z televize, rozhlasu a dalších hnojometů. Jinak si to neumím vysvětlit. Ty lži a manupulace jsou průhledné jako akvárko, prohlédne je i malé dítě. Bohužel funguje příslušnost ke stádu, tedy k určité skupině. Tito lidé se bojí nevěřit lžím, protože by byli z té skupiny, kde se cítí dobře vyloučeni. Jsou to stádní typy, které jdou tam, kam jde stádo, i kdyby to mělo být do propasti. Hlavně ať nejdu sama, v houfu, ve stádě je dobře. To je problém.

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)
Trvalý odkaz

tady s nikym nehne!To je ta lhostejnost,která způsobi krach společnosti a to je zamerné!
Novy system ktery má přijit to totiž vyžaduje a nesmite se mu branit to je ten podvod!

Průměrný počet slepic: 2.3 (3 hlasů)

Anička příliš rozpálí, tak jí Vidlák upálí. Sama možná už lituje, že tu občas tapetuje.

Zatím bez slepic

In reply to by Zauber (neověřeno)

Trvalý odkaz

Slznej plyn pré bude zadarmo. Že pré bude stačit si stěžovat.

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)

In reply to by Zauber (neověřeno)

Trvalý odkaz

V důsledku monopolu režimu na informace tady byl pro ně zřizen web,kde asi uja jedina netapetuji,!
Tapetovani je v mnoha připadech k odvraceni pozornosti ,to co napiše asi mimoadnym s povolenim režimu pry cesky pismak vidlak!
Kdovi proč tu děla očividně muchoplapku na ty kteři se objevi v celem objemu sraček vybuchujicich všem de fakto už domorodcum do xichtu,možna na něho něco vědi a on žene nevědomy dav proti zdi!
To co je nutne udělat poznaji pravě hned majtele ukradene moci a že jde o stovky miliarda, protože se vyplaci sytemem jen třetina mezd to je to co neni normalni,ale dav a voliči si mysli,že když se ohnou a schvali upalovani jako ve středovku ,že ho budou śetřit?

KDEŽE ,DOSTANE JEN DALŠI JELITO NA HŘBET!

Ten dav se dostal se totiž v důsledku sve ignorance faktů do Policejniho statu a nechce a nesmi to už změnit!
No ni?

Průměrný počet slepic: 3 (4 hlasů)
Trvalý odkaz

Co tak sepsat dopis na ambasádu USA a poprosit je, aby u nás Putin vyhodil do vzduchu vedení do Německa.
Nebo prostě udělat bojkot na elektrárny, jeden den bez proudu vydrží skoro každý, takže prostě natvrdo vše vypnout, aby se jim rozsvítilo.
Osobně jsem připravený, v případě, že mi dodavatel nebude plnit smlouvu s odvoláním na výjimečný stav, mu smlouvu taky vypovědět, s tím že fotím elektroměr k datu změny a cokoliv nad je jeho problém, měl odpojit. Pokud by to udělalo vice lidí tak nebudou stíhat.
Centrála je připravená.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Lidé jsou citliví na svůj osobní majetek. To je dům, auto, celkově domov, ženu a děti. Lenin to zpracoval vznešen asi takto:
Když již proletář nbude mít zhola nic, zůstane mu jen život,vyjde na barikády se zakřivením nožem. Ta doba se prudce blíží s páni zo zuší, ale neví co dělat.
Je mi jedno, zda je Babiš trstaný, toto by nikdy nedovolil. Nebo Orban z Maďarska, srbský Vučič. Pros e vážeme na zápan. Buďme svoji, a neutrální. Potrestat zaslouží Černochová, Fiala a polovina vlády.
Tak to je prdel, dělám si legraci a zdravím naše genie vlády.

Průměrný počet slepic: 1 (1 hlas)

In reply to by Ladislav Sedlák (neověřeno)

Trvalý odkaz

Mi příjde, že lidem už je jedno, co s nima bude. Lidi už nemají ani instinkty pro přežití.

Průměrný počet slepic: 4.5 (2 hlasů)
Trvalý odkaz

Revoluci nikdo neudělá. Půlka lidí ani nezvedla zadek k volbám, natož aby vzala vidle a šla někoho svrhnout a z té druhé půlky si ještě většina lidí se vyjádřila, že jim dnešní situace vyhovuje.

Zatím bez slepic

To jsou podvolení. Začínám si připadat jako v románu 1984 od Orwella. Tam je velice přesně popsán mechanismus totality. Vždy je to na principu Rozděl a panuj. A že jsme rozdělení až běda!!!

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Vaše známá má dobré instinkty k přežití. Když se octla z faktury v šoku, nechala to prostě plavat, místo, aby se zmítala ve strachu. Prvotní šok tak působí na hodně lidí a toho by se mělo využít k demonstracím a k tomu donutit odejít tuto zkorumpovanou, vlastizrádnou, všehoschopnou demoliční vládu. Může se stát, že ta situace hodně lidí tak semele, že nebudou mít sílu k odporu. Hodně lidí poznamenaly uplynulé dva roky, vzalo jim to hodně sil. A to, co naše demoliční vláda chystá, je může dodělat. Hodně lidí má psychické problémy už teď, stačily na to dva roky covidové plandemie se všemi zákazy, omezením a krachy, stresy a nejistotami. To, co se na nás řítí, je dodělá. Když má někdo ze stresu psychické problémy, tak už se nedokáže vzepřít. Podobně je na tom ten, kdo už nemá sílu, ten rezignuje. K tomu nesmíme dojít. Vláda s tím počítá, že k tomu dojde a už se nezmůžeme na odpor. Už nás ta situace prostě převálcuje. A místo nasranosti nastoupí rezignace a strach, co bude dál. Potom už je pozdě. K tomu nesmí dojít.

Zatím bez slepic