Marketingově předvolební

Autor

Přátelé, volby do europarlamentu budou za necelé tři týdny. Budou kvalifikací všech stran pro parlamentní volby, ať už se uskuteční v řádném termínu nebo dříve. Jsou důležitější než kdy jindy, protože v EU se bude hlasovat o grýndýlu, bude se hlasovat o pandemické smlouvě s WHO, bude se rozhodovat o dalších zelených šílenostech, ale také se při trošce štěstí budou utvářet nové frakce, protože nespokojenost se současnými euroelitami je něco, co máme v Evropě všichni společné.

Viktor Orbán neříká, že chce Brusel opustit, on chce Brusel dobýt. Hodně bude záležet, jestli u toho bude Zdechovský a Nýdrmajer nebo jestli tam bude Konečná a Turek.

Volební kampaň vrcholí a v příštích dnech začnou všichni vynášet své trumfy. To, co si nachystali na závěr. To, co reaguje na současné dění i na kampaně ostatních. Pojďme si dneska krátce říci, jak jim to jde.

Začnu koalicí SPOLU, protože jsem v životě neviděl debilnější kampaň. Jednak se rozhodli především hejtovat Babiše, za což jim Andrej musí ohromně děkovat, protože letos ani kampaň hnutí ANO není nic extra. Velmi jim uškodil Řeporyjec Novotný svými řečmi (rádi jsme to zvýraznili), kterému asi nařídili, aby si nasypal popel na hlavu, protože chlapec bere zpátečku a hraje jim univerzálního obětního kozla.

Ovšem, Saša Vondra jim smrdí i na bilbórdech. Sakra, to nemohli svého lídra kandidátky trochu učesat, přistřihnout, napudrovat a použít zásyp? Ve kterém sekáči koupil to své žluté sako a nepadnoucí džíny? A oni si ho ještě placeně rozšířili po všech sociálních sítích. Darogoj drug působí jako tragická postavička, ale připouštím, že Nýdrmajer mu svým zjevem dost zdatně sekunduje. Sakra, Fialovi byli schopni nastřelit vlasy a načesat ala George Clooney a na Vondru už nezbylo? Nic nedokumentuje lépe krizi kdysi největší pravicové strany než právě umaštěný Vondra. Ano, bilbórdů si zaplatili hodně, ale v podstatě je přebíjí i mladý Kolář svými kecy o Slovensku a Rusku. Teď, po atentátu na Fica by to asi nejraději smazali, ale to jaksi nejde. Příspěvky jsou sponzorované a žijí na fejsbucích svým vlastním životem.

Piráty není vidět. Vůbec. Dokonce nejsou vidět ani na svých vlastních propagačních materiálech. Nejvíc kampaně Pirátům dělají jejich oponenti, kteří se jim vysmívají. Je vidět, že prachy došly. Za své čtyři poslance toho strana moc nedostala, na dvou ministerstvech nebylo dost místa pro všechny pirátské příživníky a tak všechny peníze rozežrali ještě před kampaní. Zbylo jim, jediné – nadávat na STAN za neférovou kampaň.

Starostové, a fakt z toho nemám žádnou radost, dělají svoji kampaň dobře. Cílí za zklamané liberály z ostatních stran. Vítek Rakušan se svými debatami bez cenzury včas vytvořil dojem, že vlastně nejsou součástí vládní koalice a podařilo se mu opustit potápějící se loď, i když zůstal u jejího kormidla. Jejich kampaň je liberálně pozitivní se zjevnou snahou, vydojit z toho pětidemoličního průseru všechno, co ještě vydojit jde.

Zároveň se Vítek poučil u Kalouska a prostě zmizel. Postaral se, aby co nejvíc zmizela jeho cenzorská minulost, jeho tetelení se nad Babišem, jak ho odvedou v klepetech, i jeho pytel na mrtvoly. Když teď někde promluví, tak to zní skoro rozumně a zřejmě doufá, že veřejnost má krátkou paměť a zapomene na všechny jeho křivárny i Dozimetr.

Nevýhodou je Danuše. Ta Starostům ubírá to, co jim marketér Řepa v potu tváře vyrobí. Ona je tak neskutečně blbá a podprůměrná, že to snad ani není možné. Jestli jsme naše vysoké školství dojebali tak, že Danuše není jediná výjimka, ale je tam takových víc, tak není co napravovat. Je zapotřebí příslušné univerzity ohradit plotem, označit morovým znamením a nechat je vyhynout. Napadá mě jediný důvod, proč si ji na kandidátku vzali – peníze. Když mohla zaplatit Středulovi pět mega za podporu, tak mohla zaplatit i Starostům tolik, že ji upřednostnili před Farským, kterého jim vyškolili přímo v USA. Kdyby STAN měl na prvním místě Farského, tak bych řekl, že by mohli být jedním z vítězů eurovoleb. Ale s Danuší to dopadne stejně jako v prezidentských volbách. Její potenciál je omezený na skutečné a nefalšované voliče imbecily. Těch zase není tolik.

Hnutí ANO si hraje svou vlastní hru. V podstatě nemá soupeře, což ho svým způsobem limituje. Jak říkal Mára Prchal, bez soupeře nevyrostete. Kampaň je viditelná, kandidáti jsou nabrífovaní, stranická mašinérie šlape jako hodinky, ale už to nejsou ty ohnivé spory jako třeba ještě v prezidentské volbě. Andrej prostě hraje jinou ligu než všichni ostatní a je vidět, že je si předem jist vítězstvím. Pořád od nich čekám na nějaký trumf. Něco, co všem vytře zrak. Ale je možné, že se nedočkám. ANO to nepotřebuje. Vyhraje i s tím, co dělá.

SPD přelepilo svoje bilbórdy s Le Pennovou a Salvinim a naopak se na nich objevil lídr kandidátky, Petr Mach, kterého obrazně jistí Tomio Okamura. Jejich nic neříkající heslo „odvážně“ bylo nahrazeno jasnými NE, což si myslím, že bude fungovat. Petr Mach zatím ani slovem nezmínil svoje libertariánské recepty na vybřednutí ze současného marasmu, takže bych si myslel, že jsou ve hře a vše funguje, jak má.

Svobodní se podle mě dostali do hry také. Překvapil mě průzkum, který se zaměřil na to, kam odcházejí zhrzení voliči SPOLU a Svobodní tam figurovali na prvním místě, což bych nečekal. Pokud má tento průzkum pravdu, odvedli Diviš, Gregor a Vondráček velmi dobrou práci.

Motoristé s Přísahou se etablovali. Jejich bilbórdy jsou všude, museli do toho dát opravdu hodně peněz. Vlastně mě překvapuje, že to nejsou oni, kdo by nejvíc oslovovali zklamané modroptácké voliče. Vždyť jsou spojeni se starým Klausem a nejvíc dávají najevo, že oni jsou tou skutečnou, nefalšovanou pravicovou ODSkou za kterou je ta obrovská nostalgie. Přesto je u SPOLUvoličů předbíhají Svobodní a to o dost.

Napadá mě jediné vysvětlení – Šlachta. Od začátku říkám, že je jak tajemný hrad v Karpatech a nikdo moc neví, co si o něm má myslet. To prostě budí nedůvěru, obzvlášť u skeptických Čechů. Pokud slyším ohledně Motoristů nějakou nevoli, vždycky to má něco společného s Přísahou. Pokud na tom Motoristé chtějí do voleb ještě něco změnit, měli by Šlachtu trochu ukázat a udělat z něj člověka. Jinak to bude vypadat, že se jen snaží zviditelnit pro senátní volby, které se na podzim budou odehrávat i v jeho domovském městě a bude Turkovi ubírat hlasy.

Osobně věštím, že Motoristé a Svobodní svedou souboj o jeden euromandát. Motoristé jsou akceptovatelní pro pravicovou veřejnost, Svobodní jsou akceptovatelní pro bývalé voliče ODS.

Aliance nemá žádnou šanci. Pardon, že to tak říkám. Nic proti nim v principu nemám, ale prostě nemají dost peněz, aby mohli začít s kampaní těsně před volbami a neměli nic jiného. Aby Blaško mohl uspět, musel by začít o dva roky dřív než začal. Vandas a Bartoš jsou také limitující faktory a nic se na tom nezmění. Kampaň je neviditelná a pokud náhodou vidět je, strefují se do Kateřiny Konečné, čímž jí ještě dělají reklamu.

PRO dělá viditelnou kampaň, která by asi dobře fungovala, kdyby se o stejné voliče nehlásily další čtyři pravicové strany. Motoristé, Svobodní, Aliance, Mach a PRO, tihle všichni soupeří o stejné voliče. Připočtěte k tomu, že i Babiš si nějaké zhrzené voliče SPOLU stáhne k sobě, takže z toho vychází, že na všechny prostě nezbyde. PRO má poměrně vysoký voličský potenciál, ale z něj právě budou ukusovat všichni. Jindra Rajchl si to určitě uvědomuje, takže do letákové a bilbórdové kampaně dali fakt hodně peněz.

Musím konstatovat, že na svém odhadu, že se tentokrát mezi sebou vystřílejí především pravicové strany, nemusím nic měnit. Napravo je přetlak, nalevo je prázdno. Podle toho volby dopadnou. Tečka.

SOC-DEM je mrtvá. Z důvěryhodných zdrojů mám informace, že Zaorálek se sice snažil a říkal to, co levicový volič chtěl slyšet, ale Šmardovci mu za to ještě vynadali a omezili ho. Proto teď Zao zalezl do ulity a pokud už někde mluví, tak kecá nesmysly, které mu nařídili straničtí kolegové. SOC-DEM má sice velký voličský potenciál, ale díky Šmardovi ho nevyužije a přenechá ho takřka celý Kateřině Konečné.

Paroubkova ČSSD ubere SOC-DEM a sama nic nezíská. Proč? Protože Paroubek s Volfovou už tolikrát neuspěli, že to mají ve stranické DNA. Nevím, čím přesně to je, nevidím jim do struktur. Ale prostě je to tak.

Koalice STAČILO! stále roste, je stále volitelnější a prostě bere celou levou část voličského spektra. Je přijatelná pro voliče ANO, voliče SPD, voliče SOC-DEM, postarala se, aby byla přijatelná pro řadu vlasteneckých voličů a má přesah i k umírněným anticovid voličům. Kačka Konečná si od poněkud zdomestikované SPD vzala zpátky punc protestní strany a programově staví konzervativní levicovou stranu podle podobných záměrů, jak stavěl partaj kdysi Miloš Zeman.

Zároveň dává najevo, že u ní je prostor i pro lidi z jiných stran, je schopna poměrně širokého názorového rozkročení a je schopna si v koalici udržet pořádek. Kateřina sama říká, že si jde pro dva mandáty, ale mylím, že pomalu může realisticky snít i o třech. Já jim to hodím, protože to prostě dělají dobře. K tomu si zakroužkuju Petru Rédovou, se kterou jsem absolvoval značnou část své dvouleté práce.

Navíc… Kateřina Konečná byla vlastně jediná, která byla po atentátu na Fica schopna ukázat na ty, kteří u nás doopravdy rozeštvávají společnost a odmítla hrát hru na falešnou korektnost. Poté, co se podělaly odbory a zemědělci svůj protest odsunuli, zůstává v podstatě jediná, kdo na politické scéně reálně hájí jejich zájmy.

Pokud se nic nezmění, faktickým vítězem voleb budou Starostové a STAČILO! Na procenta samozřejmě vyhraje hnutí ANO, ale vážně přemýšlím, jestli bude mít víc mandátů než minule. Poražena bude SPOLUkoalice, nejspíš i Piráti. SPD nejspíš zůstane na svém a spíš bude zajímavé, jaké kandidáty jejich voliči vykroužkují. Mimoparlamentní pravicové strany pravděpodobně svedou souboj o jeden mandát. Nejblíž k němu má podle mě Filip Turek, ale víceméně nikdo z trojice Motoristé, Svobodní a PRO není bez šance, což v praxi také může znamenat, že ho nedostane nikdo, protože všichni zůstanou pod pětiprocentní hranicí.

Mám takové tušení, že celé Evropě ještě zasáhne do kampaně Robert Fico nějakým projevem z nemocničního lůžka a dost možná se schyluje k dalším černým labutím. Třeba v Íránu teď hledají vrtulník, co spadl s jejich prezidentem. V Gruzii se majdanuje a jsou krůček od násilí, Azerbajdžán se prý dohodl s Arménií, takže se brzy bude střílet i tam a západní deníky jsou stále skeptičtější ohledně války na Ukrajině… ba i Bílá chýše je skeptická…

Prostě až do poslední chvíle se budou dít věci, na které nikdo kampaň nenaplánoval.

Přátelé, pokud mě chcete podpořit v mém Vidláckém úsilí, prosím pošlete dar Institutu českého venkova. Každý, kdo pošle alespoň 350,- Kč, může si na oplátku vyžádat knihy, trička, samolepky a odznaky z nabídky. Číslo účtu: 1769955003/5500 IBAN: CZ8355000000001769955003. Kdo chce, může přímo na stránkách Institutu pro platbu použít QR kód. Doporučuji poslat platbu a druhý den si zadat adresu pro zaslání. Stačí přímo na Vidlákových kydech kliknout v záhlaví na „objednat knihu.“

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.7 (323 hlasů)

Komentáře

Trvalý odkaz

Průměrný počet slepic: 4.2 (16 hlasů)

.. stálá bolest naší země. Už v toce 1948 to podělali, připustili to, že nebyla po válce znovu obnovena Agrární strana, ač Ladislav Karel Feierabend byl ministrem exilové vlády.

Já budu určitě kroužkovat Janu Turoňovou, a stále váhám mezi Ing. Jandejskem či Jarmilou Dubravskou, nebo mezi Ondřejem Dostálem či Petrou Rédovou.

První dvojice je důležitá, protože jíst se musí, druhá dvojice je důležitá, protože se tam, v Bruseli, dobře domluví. Ondra Dostál jako legislativec, by byl užitečnější v Senátu či v budoucí české vládě, a Petra Rédová by zase, jako zdravotní sestra ze skutečné praxe, byla užitečnější v tandemu s Kateřinou Konečnou, která hodně dělá pro pacientské organizace a léčbu vzácných nemocí.

Vidláku, sorry, Petra Rédová je pilný a pracovitý mraveneček, ale v domácí politice moc použitelná nebude, myslím si ale, že právě v Bruseli by mohla odvést kus užitečné práce, zejména pokud bude podporovat Kateřinu Konečnou, čímž jí rozváže ruce pro práci doma.

Takže vlastně budu volit podobně, jako Vidlák, ale zřejmě z jiných důvodů.

Průměrný počet slepic: 4.5 (70 hlasů)

roztříštěnou levici, až na jednotlivce, bázlivou a samu sobě nevěříci a to je podle mne příčina většiny toho, co se děje, pravice se slučuje, to j snad jasné s těmi  Spolu a Stan a dalších, ale levice...jednotlivci jsou veé všech stranách někteří o sobě dokonce přsvědčeně tvrdí, že jsou pravicoví, ale nejsou, aspoň jejich vyjádřní nebývají... levise se nechala v roce 1990 zahnat všude do kouta a jen opatřne vystrkuje růžky, proto já v každém přípdě volím STAČILO!, protože  je načase, nesmí stačit k zastarčení levice poukázka na proruskost - protože to je jasná demagogie, když je proruskost zlá, jaká je promaeričnost? probruselskost? a co pročeskost? ani  na to, že odmítá zbožštění volného trhu, který tady nebyl ani na okamžik a ani nebude..protože je to EU, která diktuje, čeho a kolik se smí vyrobit co a kam vyvézt a dokonce, jak máme co nazvývat.

vždyť lidská společnost není tak bohatá, aby mohla tápavě hledat rukou volného trhu, co je třeba vyprodukovat, musí mít nějakou představu, spoň v základních věcech kolik čeho bude třeba. nebo dopadne jako my s miliony škol, které  nevychovají své absolventy k něčemu co je uživí a desítky podivných politických neziskovek, které blokují dost lidí, které by potřeboval jak průmysl tak sociální služby,

Průměrný počet slepic: 3 (2 hlasů)

.. jsem rád, že si mohu v klidu přečíst Vidlákův text a vstřebat ho..

Průměrný počet slepic: 4 (18 hlasů)

tak abychom nesklouzli k nějaké propagandě. Jinak já zas v klidu budu volit Svobodné, když mi to Vidlák vlastně schválil.

Průměrný počet slepic: 3.6 (28 hlasů)

Za blbou kampaň koalice Spolu buďme vděční. SPD bych doporučil umírnit a na chvíli schovat Okamuru. Malým pravicovým stranám zase spojení v koalici, když už Rychetský koalici vydobil stejné procento nutné ke vstupu do sněmovny jako jednotlivým subjektům. Nechť to využijí proti nim. Tak to ma byť, tak je to správne.

Průměrný počet slepic: 4.8 (21 hlas)

Ani slovíčko o tom, co může přinést zásadní pozitivní změnu - povýšit bližního na Suveréna.

Proč lidé nejsou schopní ve svém myšlení udělat úkrok stranou a stojí si pořád na vedení?

Jisté vysvětlení přináší buddhistické hledisko - lidé se rodí do takových podmínek, jaké si zaslouží ...

Průměrný počet slepic: 1.6 (18 hlasů)

tě ve Švajcu někdo nepodřezal jak ovci

Průměrný počet slepic: 3.7 (3 hlasů)

jsem ti Bobe vděčný, neboť zdá se, že život ve Švajcu je též už hodně nebezpečný.

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)
Trvalý odkaz

Průměrný počet slepic: 3.8 (21 hlas)
Trvalý odkaz

- měl být pouze zavražděn

SLOVENSKO: Od mého přítele z Bratislavy, který působí v užším kruhu Roberta Fica, šéfa slovenské vlády, jsem dostal exkluzivní informace.

Ti, kteří připravovali vraždu, neměli „plán B“, ve kterém by Fico přežil.

Pro Roberta Fica připravili jen plán „A“, ve kterém umírá.

Co by se stalo na Slovensku, kdyby Fico zemřel?

Faktem je, že do 14. června 2024 bude povinnosti prezidenta Slovenska vykonávat prozápadní Zuzana Čaputová, právě ta, kterou Robert Fico veřejně nazval agentkou Spojených států a obvinil ji z propojení s miliardářem Georgem. Sorosem, který slíbil, že ji bude stíhat po nástupu nově zvoleného prezidenta Pelegriniho.

Ficův spolubojovník Peter Pelegrini nastupuje do funkce 15. června 2024.

Americká agentka Čaputová s právy stále úřadujícího prezidenta tak jmenuje nového šéfa vlády - Michala Šimečku, lídra prozápadní strany "Progresivní Slovensko", zaníceného rusofóba.

A pak je v podstatě „vymalováno“. Ve straně SMĚR nejsou lídři Robertovy úrovně. Strana ztratí vedoucí postavení.

Výsledkem je, že Západ vyřeší otázku Slovenska. Země se vrací na pozice, které měla před příchodem Roberta Fica.

V Bratislavě se živě diskutuje nejen o podivných činech některých představitelů premiérové ​​osobní bezpečnosti.

V mnoha videích si můžete všimnout velkého muže, který se blíží zprava, ruku v ruce se ženou. Žena začne mluvit s vedoucím osobní bezpečnosti. Vrah a velký muž si vymění pohledy, po kterých se spustí palba. Vysoký muž se ani nepohnul a s olympijským klidem sledoval popravu. Otázek je mnoho. Jsem si jist, že slovenské bezpečnostní složky to vyřeší.

AUTOR: Vladimir Karasev

https://cz24.news/insider-pre-slovenskeho-premiera-plan-b-neexistoval-mal-byt-iba-zavrazdeny/

ZDROJ: News Front

 

Průměrný počet slepic: 4.5 (80 hlasů)

Je to na první pohled nepochopitelné,

 
že v pětimilionovém státě může jeden člověk hrát tak zásadní a nenahraditelnou roli. Co způsobuje jeho výjimečnost?
Průměrných a podprůměrných politiků je všude plno, ti jsou zaměnitelní jeden za druhého a nikdo nic nepozná, ale jejich výsledky jsou zase jen průměrné a podprůměrné.
Ano těm výjimečným politikům hrozí likvidace, protože to dává smysl, tím se dá směřování státu zvrátit. Těm průměrným žádné nebezpečí nehrozí a také žádné nebezpečí nepředstavují ani pro jiné země ani pro jiné politiky. Ti představují nebezpečí pouze pro zemi, které vládnou. Však to známe.
Průměrný počet slepic: 4.8 (70 hlasů)

.. dějiny naopak vyzvedávají ty, kdož jsou připraveni.

Kdyby, kupříkladu, malého Adolfka Hitlerů v Braunau am Inn v dětství přejela drožka, jeho místo v dějinách by obsadil někdo jiný, třeba i horší, třeba takový Reinhard Heidrich.. Ten by byl možná i schopen tu válku vyhrát, byl nechutně schopný a organizačně zdatný, nekonečně bezskrupulózní.. Doba, kdy se Adolf Hitler dostal k moci byla těhotná antiseminismem, Darwinismem a z něho vzešlou eugenikou, rasistickou teorií a dalšími chuťovkami tehdejší doby.

Myslím si, že po svém uzdravení Robert Fico začne hledat někoho, kdo by byl schopen mu sekundovat a třeba ho i časem nahradit, protože jen tak přestane být cílem číslo jedna on sám a případný atentát se stane bezpředmětným. To samé by měl dělat Viktor Orbán, Alexandar Vučič a vůbec všichni, kdož Bruseli leží v žaludku.

Průměrný počet slepic: 4.9 (67 hlasů)

tak by z tebe byl antisemita také. A tuplem poté, co Židovský kongres vyhlásil Německu válku.

Průměrný počet slepic: 4.3 (6 hlasů)

"V mnoha videích si můžete všimnout velkého muže, který se blíží zprava, ruku v ruce se ženou."

Podle autora článku na Seznamu - odkaz zde - je žena doprovázející velkého muže slepá. To je zřejmě důvod, proč se k němu tak tiskne.

Slovenský ministr vnitra Matúš Šutaj Eštok vyzývá také k zastavení konspirace o atentátu na premiéra. Upozornil na video, které koluje na sociálních sítích a na němž mají být zachyceni dva údajní komplicové. Oba dva, slepá žena a její partner, se už stali terčem nenávisti. „Je to dezinformace,“ tvrdí Eštok

Průměrný počet slepic: 4.8 (26 hlasů)
Trvalý odkaz

Korupce v ruské armádě: Důvod pádu ministra obrany Sergeje Šojgua

 
Yoselina Guevara López, 18. května 2024


Ruský prezident Vladimir Putin letos 12. května nahradil Sergeje Šojgua ve funkci ministra obrany Ruské federace Andrejem Bělousovem; tuto změnu si vynutil nový strategický scénář pro ukrajinský konflikt a také některé nedávné korupční skandály.

Nyní již bývalý ministr ruského vojenského rezortu sehrál klíčovou roli nejprve při vojenských intervencích na Krymu a v Donbasu v roce 2014 a poté při mohutné ruské vojenské operaci v Sýrii. Stejně tak velkou zásluhu má Šojgu na úspěchu speciální vojenské operace na Ukrajině; nelze přehlédnout významné výsledky, které moskevské síly dosáhly dobytím a zřízením pozemního koridoru spojujícího Krymský poloostrov s ruským územím.

Šojguův pád
Navzdory Šojguovým významným úspěchům se lze ptát, proč došlo k jeho pádu. Důvody se hromadily; především stagnace ruského postupu na Ukrajině vynesla na světlo řadu vnitřních problémů v ruských ozbrojených silách. Vzhledem k tomu, že se jedná o přísně centrálně řízenou  strukturu, jak je to u vojenských struktur běžné, ukázalo se to jako vážný problém v rusko-ukrajinské válce.

K tomu se přidaly nedávné případy korupce, které vyčerpaly zdroje ozbrojených sil, což vedlo ke snížení jejich bojeschopnosti. Na druhou stranu hybridní uspořádání ruské armády s branci, dobrovolníky, a dokonce i sbory domobrany, jako je Wagnerova skupina, vytvořilo struktury, které je krajně obtížné řídit.

V průběhu roku 2023 se skutečně ozývala hlasitá obvinění Skupiny Wagner, vedené Jevgenijem Prigožinem, která odsuzovala ruské ministerstvo obrany za to, že záměrně neposkytuje jeho jednotkám munici v potřebném množství. To odsuzovalo Prigožinovy jednotky ke krvavým frontálním útokům proti ukrajinským silám v Bachmutu. Třenice mezi Wagnerem a špičkami ministerstva vypukly v červnu 2023, kdy síly pod Prigožinovým velením zahájily masivní povstání, které se rychle zhroutilo samo do sebe, ale představovalo první významný problém od roku 1999 pro vládu prezidenta Putina. Šojgu však nápor Wagnerovy skupiny ustál a o několik měsíců později Prigožin za podivných okolností zemřel.

Korupce - bitva, kterou Šojgua prohrál
V zemi sužované sankcemi ze strany Spojených států a jejich spojenců nelze odpustit korupční skandály, do nichž byl zapleten náměstek ministra obrany Timur Ivanov, jeden z nejbližších Šojguových spolupracovníků. Tento úředník byl jmenován, aby dohlížel na majetek ministerstva obrany, zejména na správu nemovitostí, včetně výstavby a zásobování kasáren, rekonstrukci bytového fondu a infrastruktury v Donbasu, a dokonce i na výstavbu zdravotnických a hygienických zařízení pro civilní obyvatelstvo. Vyšetřování vedlo k odhalení úplatkářské kauzy Timura Ivanova za zhruba 1 miliardu rublů, tedy asi 12 milionů dolarů, v níž figuroval stavební podnikatel Sergej Borodin, což vedlo k zatčení náměstka ministra obrany.

Při nedostatku pevných etických zásad může obrovský příliv financí na kratí vojenských výdajů vést k současnému nárůstu korupce. To způsobilo  vážné škody na válečném úsilí Moskvy. Zároveň ukrajinský konflikt již nabyl podoby opotřebovací války, v níž se výroba a účelné rozdělení vojenských zdrojů staly mnohem důležitějšími než taktické manévry vojsk.

Bělousov: účinnost, efektivita a čestnost na zkoušku
V tomto ohledu profil nového ministra obrany Andreje Bělousova, který má vynikající ekonomické vzdělání, dokonale odpovídá současným požadavkům na vývoj války na Ukrajině. Pro prezidenta Putina je v tuto chvíli důležitější mít dobrého manažera, který zajistí účelné rozdělení  zdrojů a který je zárukou bezúhonnosti a etiky, který má pověst neúplatnosti. Těmto vlastnostem dal Putin přednost před brilantní vojenskou stratégií.

Volba Bělousova je rozhodující pro konsolidaci válečného hospodářství země a zintenzivnění průmyslové výroby válečného materiálu. Nový ministr obrany je totiž jedním z propagátorů vývoje a masové výroby bezpilotních letounů, které mají význam a mohou být rozhodující na ukrajinském bojišti. Bělousov také mimořádně efektivně plní své povinnosti spojené se zmírňováním dopadů západních sankcí, na rozdíl od vojenských orgánů, které začaly mít problémy s dosažením hlavních cílů Ruska během války.

Odvoláním ministra Šojgua dává prezident Putin jasně najevo svůj boj proti korupci a není vyloučeno, že pokud by se objevily důkazy proti Bělousovovi, může být i on odvolán i z této nové funkce. Zároveň se Putin s Andrejem Bělousovem v čele řízení obrany snaží zaručit Moskvě konečný úspěch ve válce proti Ukrajině a proti západním silám, které chtěly Ruskou federaci zničit.

Yoselina Guevara López: venezuelská politická analytička, publicistka v různých mezinárodních médiích. Vítězka Národní novinářské ceny Simóna Bolívara 2022.

Průměrný počet slepic: 4.4 (44 hlasů)

.. který stál s Vladimírem V. Putinem v dešti, ač nemusel. Takové lidi je třeba si držet ve svém životě, a V.V.Putin tohle dobře ví. Jeho loajalita k těm, kdož mu pomáhají, je pověstná.

Ministerstvo obrany bylo (stále je, i u nás a vůbec v celém světě) klubko jedovatých hadů, prolezlé korupcí skrz na skrz. Sergej K. Šojgu musel hrát figurami, které měl, a musel co nejrychleji zajistit armádu od bot po rakety, takže pragmaticky oželel čistotu toho procesu. Dle mého soudu postupoval metodou obvyklou při tzv. Bleskové válce, kdy se rychlým postupem vpřed obkličují jednotky nepřítele, odřezávají od zásobování a přenechávají se k dočištění jednotkám druhého sledu. Vznikaly tak, stejně jako na frontě Bleskové války, kotle korupčníků a vyčištění těchto kotlů nechal na později. Když obranu zkonsolidoval, tak odešel tam, kde bude opět užitečnější.

Dohledávání drobných v rozpočtu není práce pro vojevůdce, ale pro účetního, jakým je Andrej R. Bělousov.

Alespoň takto to vidím já. Kdyby Sergej K. Šojgu vědomě a prokazatelně jel v korupci, tak by skončil, možná že i fyzicky, protože zradu ruský gosudar neodpouští. Dle mého názoru Sergej K. Šojgu jen odešel tam, kde je ho více zapotřebí.

Průměrný počet slepic: 4.2 (50 hlasů)

Ono to asi jde v takových cyklech, v první fázi bylo třeba dát armádu do pohybu, tam šlo o rychlost a výsledky a peníze hrály druhotnou roli. Samozřejmě když se valí prachy a nikdo je moc nehlídá najdou se ti, kteří toho zneužijí ve svůj prospěch. Začnou vznikat vzájemně provázané parazitující struktury. Ty se teď musí rozrušit než z nich vznikne systém.  Ta korupce se usadila v horních patrech. Vojáci v poli mají jiné starosti než si pakovat kapsy. Takže vyměnit hlavu je asi nejúčinnější, to vyvolá i zemětřesení pod ní. Zavede se přísnější účetnictví a kontroly, systém se zefektivní, ale musí se s tím v čas zase skončit. Zbyrokratizovaná armáda by určitě začala ztrácet svoje bojové schopnosti. Cyklus se uzavře a začne nový. Úředníka zase nahradí vojevůdce.

Průměrný počet slepic: 4.6 (12 hlasů)

těch slibů moc nesplnil, jen to EET , které je zrovna akorát tak ke škodě, jak jsem tu už několikrát vysvětloval. A taky vím, koho budu volit - Svobodné! Konečně Vidlák v článku nepsal, že je to vyhozený hlas, ale naopak, že mají šanci. Fízly ani komouše totiž nevolím.

Průměrný počet slepic: 2 (38 hlasů)
Trvalý odkaz

Otřela jste se o mojí ženu.

Já zde už o sobě dost prozradil. Vy jste zdrženlivější, ale sem tam neco pustíte. Napsala jste, že máte přítele. To znamená, že nemáte manžela, asi vám to nevyšlo. Buďto máte špatný odhad na chlapy, nebo může být problém ve vás.

Já mám jednu ženu už 32 let. Ale neidealizujme si jí. Ona je velká fanynka děčínského basketu a patří k ultras. Je schopna z tribuny řvát na rozhodčího: "Co to pískáš, ty slepej debile? Ty dneska domů nedojedeš".

Ale, pokud mi jednou praskne žilka a já budu pouze slintat a posrávat se, vím na stopro, že ona mi ty sliny utře a vymění pleny. Jste si jistá, že toto samé pro vás udělá váš přítel?

Nikdy v životě ani trošku nezkoušejte štrejchnout mojí ženu. Když vás já naseru, napalte mi to mezi oči, já to dám, ale moje žena je nedotknutelná.  Já se pak naseru a to, co jsem zde dosud předváděl je brnkačka. Uražte mojí ženu a udělám vám z toho tady kůlničku na dříví.

Průměrný počet slepic: 2.2 (59 hlasů)

jeden agresivní trouba už tady byl a není.

Průměrný počet slepic: 4.9 (15 hlasů)

je toho Ethanola škoda.

Průměrný počet slepic: 2.3 (3 hlasů)
Trvalý odkaz

A nenapadlo vás, že já můžu žít s přítelem déle než vy? Ne, asi ne. Nebo že jsem od malička třeba tvrdila, že se nebudu vdávat, protože preferuji svobodu a papír je omezení? Že bílé šaty pro mě nebyly "meta" a svatba spíš jen "divadlo"? Nemám potřebu se zpovídat kdekomu na potkání. A´propos - můžete sem překopírovat, kdy, kde a jak jsem se "otřela o vaši manželku"? Díky.

Průměrný počet slepic: 4.4 (47 hlasů)

In reply to by včelka Mája

Trvalý odkaz

FICO MLUVIL PRAVDU A MĚL SVŮJ VLASTNÍ NÁZOR – ZA TO LEHCE „CHYTNEŠ KULKU“

SLOVENSKO: Slovenský premiér Robert Fico odmítl dodržovat obecnou linii ohledně Ukrajiny, byl proti protiruským sankcím a trval na vyšetřování vakcíny proti COVID – dokonce i jeden z těchto bodů byl dost, aby stál za pokus o atentát. Tento názor vyjádřil americký moderátor Jimmy Dore na svém YouTube kanálu The Jimmy Dore Show.

Pokud chceš zaujmout takovou pozici, správnou z hlediska historie, vypadá to, že chytneš kulku,“ s jistotou řekl Dore.

Pamatujete si, že jsme o tom mluvili? Tohle je premiér Robert Fico… nebo Fajko… Nevím, jak se vyslovuje jeho příjmení, ale je to předseda vlády Slovenska. Svého času nařídil vyšetřování opatření souvisejících s COVID, očkováním a příčinami úmrtí.

A kromě toho vystoupil proti ukrajinské válce, šel proti ní, řekl, že Ukrajinu od roku 2014 ovládají Spojené státy, takže Rusko bylo nuceno použít vojenskou sílu.

Řekl také, že k zastavení ruské operace se Ukrajina musí vzdát území.

Kurt mi právě připomněl, jak jsme si řekli, když jsme tehdy probírali tyto příběhy: “No, podívej, tenhle člověk asi chce chytnout porci olova!” A tak se také stalo. Chytil. Velmi smutná zpráva: “Po pokusu o atentát je v ohrožení život slovenského premiéra Roberta Fica”.

Pokud chcete zaujmout takový postoj, správný z pohledu historie, tak to tak vypadá, že chytíte kulku. To je to, o čem mluvíme. Je na správné straně historie a Slovensko stále hraje podle pravidel 60. let, kdy jediným prostředkem cenzury byla kulka.

Americe bylo vštěpováno pochopení, že takové události jsou vždy dílem okruhu lidí posedlých mocí. Nezapomeňte na to. A jistě se vždycky najde blb, který se, aniž by to věděl, stane „extrémem“. A to je to, co vidíme v tomto případě.

Slovenský premiér je v ohrožení života poté, co byl zraněn při “politicky motivovaném” atentátu, když ve středu odcházel z jednání vlády. Útočník na Fica pětkrát vystřelil, poté byl premiér v kritickém stavu a večer podstoupil mnohahodinovou operaci. Střelba se odehrála ve městě Handlová na středním Slovensku. Podle slovenských médií to spáchal jedenasedmdesátiletý muž…“

Znám k tomu Kurtovu verzi: dostali se k němu (pachateli), zpracovali ho, je to obětní beránek. A tím vyslali signál, jehož podstatou je, že se z nich stane velmi nebezpečné zvíře, pokud je zatlačíte do kouta. A tento premiér udělal právě to: řekl pravdu o Ukrajině, odmítl dodržovat obecnou linii, postavil se proti sankcím proti Rusku, nechtěl dát Ukrajině zbraně a nařídil vyšetření vakcíny COVID.

Kterýkoli z těchto bodů stačil k pokusu o atentát. Nakonec se tak stalo.

Zpracoval: Janinna/Pokec24

https://cz24.news/americky-moderator-jimmy-dore-fico-mluvil-pravdu-a-mel-svuj-vlastni-nazor-za-to-lehce-chytnes-kulku/

Průměrný počet slepic: 4.5 (42 hlasů)

In reply to by včelka Mája

Trvalý odkaz

.. a kterému, neb ho důsledně ostrakizujíce, dávám jednoslepice bez ohledu, co napíše, nám tady v praxi předvádí strategii Řeporyjského pašíka. Konec konců nám to i sám napsal. Berme to jako tréning psychické odolnosti a sebekázně. Dorazí další. Už brzy..

Schválně jsem si prošel včerejší debatu,  a nic, po čem by kdokoliv mohl vidět rudě, jsem tam nenašel.

Anife byla svoje, jednoduché stvoření, po kterém nyní neštěkne pes, svého času zblbnula chlapa co zrovna dostal druhou mízu, dělala panu Vyskočilovi ostudu, ale, zřejmě ji opravdu nikdy nebolela hlava. Je to o prioritách, a především o feromonech. Ty legrační pohyby jsou opravdu důležité, a vše, co se nerozmnožuje (či se o to alespoň nepokouší) je pro Přírodu zbytečné a hyne. Je klidně možné, že kdyby se s ní pan Vyskočil svého času "nespustil", tak už by tu nebyl..

Já mám druhý turnus děcek, dvojčata, v pondělí jim bude 13 let, a jsem přesvědčen, že kdybych je neměl, tak bych tu nebyl. Buď bych včelařil někde v Altajském kraji a posílal vlakem konve s medem do Moskvy, Jekatěrinburgu a Petrohradu, nebo bych se, jako mnoho mužů mezi 40-50 lety, vydal na druhý břeh řeky Styx

Průměrný počet slepic: 4.4 (29 hlasů)

Díky, nechápu, že mu tak ležím v hlavě, ještě řeší i můj vztah a udělá si vlastní závěry... Chci vědět, jak jsem se "otřela" o jeho manželku, do které mi nic není, a o které tu sám píše způsobem, který mně osobně by se vůbec nelíbil, kdyby tak někdo psal o mně.

Průměrný počet slepic: 4.3 (35 hlasů)

Není to poprvé - neozývá se, protože nic z toho neexistuje. Bob napsal o Anife cosi a já na to, že je s ní aspoň sranda - reagovala jsem na Boba (je to jasně označené), zatímco ten člověk o ní psal, že je to "turecká kráva" nebo něco takového - tak kde je v tom nějaká manželka. 

Průměrný počet slepic: 4.4 (24 hlasů)

.. Osobně soudím, že žádnými skrupulemi, či výčitkami svědomí netrpí, až se bude chtít, po těžké fyzické práci na čerstvém vzduchu, zase pobavit, tak se objeví, a zašťourá do toho našeho vosího hnízda a bude se dobře bavit, jak vztekle bzučíme a bezcílně poletujeme. 

Konec konců, napsal nám to..

Průměrný počet slepic: 4.3 (19 hlasů)

vy si o to mnohdy koledujete. Rozhlédni se po zdejších příspěvcích a co si přečteš? Že je všechno na hovno a ty kurvy nahoře taktéž.

Ale život je krátký a krásný. Klikni na můj profil a zjistíš, že mi zde vyšlo několik samostatných článků. Ani jediný není o tom, že život stojí za hovno.

Možná to mám v genech, protože s mým národem se nikdy nikdo moc nesral. Ale viděl jsi film "Život je krásný?" O tom to je. Můžeš být až po krk ve sračkách, ale nikdy to nesmíš vzdát, protože máš povinnosti vůči své rodině. Mě zde nejvíc vytáčí taková ta vaše rezignace. Vše jde od desíti k pěti a vy s tím nic nenaděláte. Pouze držkujete.

Včera u nás fest padaly kroupy. Roztloukly okurky. No a co? Mám si sednout nešťastně na prdel a naříkat? Po obědě vyrazím do zahradnictví, koupím nové sazenice a pak se budu těšit, jak se holky chytnou a já pak začnu zavařovat. A dnes svítí hezky slunce, prostě nádhera. Tak sedím na zahradě a mám radost, jak to kolem mě hezky vypadá. I s těma rozmlácenejma okurkama. To se dá snadno napravit.

Průměrný počet slepic: 2.3 (23 hlasů)
Trvalý odkaz

A zrovinka, když nebe na ukrajině opanovaly drony z Íránu, tak spadne vrtulník s jejich prezidentem... Moc nevěřím, že by v tom měl prsty Izrael, ti jsou rádi, že to jejich poslední vzájemné dobrodružství skončilo plichtou. Někdo holt nedomyslel, že z Raisího udělal mučedníka.

Průměrný počet slepic: 4.2 (10 hlasů)

In reply to by Zappova ukolébavka

Trvalý odkaz

☝️🇺🇸🇮🇱🇮🇷🇷🇺Americký armádní veterán a spisovatel Noctis Draven napsal na sociální síti X dlouhý text o reakci Západu na smrt íránského vůdce:

„Na Západě jsou lidé, kteří oslavují smrt íránského prezidenta Ebráhíma Raísího. Drtivá většina oslavujících jsou pošetilí Američané, kteří dovolili svým médiím a politikům, aby jim říkaly, kdo jsou jejich nepřátelé po celém světě.

Přečtěte si moje slova velmi pozorně.

Írán je Rusko Blízkého východu.
To znamená, že pokud Írán padne, celý Blízký východ padne k nohám Západu, protože mnoho arabských a muslimských vůdců již sklonilo koleno a políbilo západní prsten. Je jen jedna země, která stojí mezi Izraelem a dominancí USA na Blízkém východě, a tou je Írán. Proč si myslíte, že furt slyšíme o Velké trojce? Správně, tři velká zla světa jsou podle našich vůdců Rusko, Čína a Írán.

Západ a Izrael proto dělají vše pro to, aby tento konflikt vyvolaly. Až se to stane, Amerika a její spojenci půjdou proti Íránu, o čemž Izrael snil po generace. Rusko se také zúčastní, protože Írán je blízkým ekonomickým spojencem Ruska prostřednictvím BRICS a také ve vojenské sféře. Rusko se postará o to, aby Írán přežil stejně, jako to bylo se Sýrií.

Pokud jste si to neuvědomili, Írán, USA, Izrael a Rusko spolu s mnoha dalšími budou bojovat na Blízkém východě a válka v Iráku a Afghánistánu ve srovnání s tím bledne.

Upřímně se modlím, aby smrt íránského prezidenta byla nehoda a aby v Íránu zavládly chladnější hlavy. Modlím se, aby íránští vůdci byli mnohem moudřejší než naši západní vůdci, jinak jen Bůh nám všem pomůže.“
@neCT24 

Průměrný počet slepic: 3.8 (17 hlasů)

Ženy tam mohly tančit, oblékat se podle svého vkusu, mohly studovat. Dnes si musí dávat majzla, aby je mravnostní policie nenačapala u toho, že jim z toho hábitu vykoukl pramínek vlasů.

Průměrný počet slepic: 1.6 (14 hlasů)
Trvalý odkaz

On totiž soused zase vypálil nějakou kořalku a pozval mě na degustaci nových modelů. Netuším, z čeho to pálí, ale mě to vždycky tak rozhicuje. Ani jsem to po sobě radši nečetl, ale hrubou představu mám. Takže, jestli jsem někoho včera urazil, tak se omlouvám. Adresně se omlouvám Včelce Máje, jelikož tuším, že když jsem byl v ráži, tak jsem natuty zmínil jí, jelikož v tomto směru je moje oblíbenkyně. Takže, Včelko Májo, pardon.

Ale nejste v tom sami, pěknej céres dostala i naše kočka. Ona taky kde se něco šustne, tak to musí ulovit. A když jsem dokličkoval domů, tak si nesla malého ptáčka, ještě pískal, chudák. Tak jsem si jí vzal bokem a povídám jí: "Růženko, kurva, to se dělá tohleto? Lov si myši, potkany a ty malý hajzlíky s tim dlouhym nosem (teď jsem si narychlo nemohl vzpomenout, jak se jmenují), ale ptáčkové jsou naši přátelé. Hezky zpívají a loví hmyz, který nás obtěžuje. Lovíš ty hmyz? Lovíš, ale ta moucha většinou létá ve větší výšce, než ty vyskočíš, takže tvoje efektivita je nízká. Ptáčkové mají křidélka, takže jim to jde líp". Přišlo mi, že se tváří provinile, tak jsem jí propustil. Ale jestli si vzala moje slova k srdci, k tomu jsem poněkud skeptický. Mě přijde, že ona furt nějak moc nerozumí česky, jelikož toto téma jsme v minulosti už probírali několikrát. Ale co, opakování je matkou moudrosti, takže až zase příště přijdu od souseda, vysvětlím jí to znovu.

Průměrný počet slepic: 1.8 (18 hlasů)

se má chovat tak, aby se nemusel omlouvat. Howgh !

Průměrný počet slepic: 5 (12 hlasů)

Jsi dokonalý? Já ne, jsem hříšník s dost chybami.

To co teď napíšu, tak jestli si to přečte nějaká feministka, tak se jí srolují trenky.

Jsem chlap, tudíž hlava rodiny. Můj příklad je to, co zahrál Marlon Brando ve filmu Kmotr. O méně důležitých věcech jsem ochoten podiskutovat a i sem tam ustoupit. U těch důležitých, fláknu pěstí do stolu a bude to takhle. Moje žena už mě zná tak dobře, že když vidí můj zarputilý pohled, už se se mnou nehádá. Ví, že to nemá cenu. Tím se nechci vytahovat, jaký jsem kabrňák. Vzal jsem si na hřbet zodpovědnost a musím se postarat, aby nikdo z mé rodiny netrpěl nouzí a nedostatkem.

Před pár lety se sem nastěhoval zeťák, který pígluje mojí dceru. Je to taky chlap, takže díky zachování jeho sebeúcty mu občas nechávám čuchnout k moci. Např. příští rok budeme dělat nový plot. Fajn, zeťáku, můžeš rozhodnout, jestli bude natřený na modro či na zeleno. Mě je to šumák. Ale z čeho bude postaven a jak bude vysoký, to rozhodnu já.

Je to chytrej kluk, pochopil to, takže spolu vycházíme luxusně. A je hodnej, evidentně má mojí dceru rád, za dva týdny se jim narodí první dítě, takže moje vnučka a já jsem si jistej, že se on o svou rodinu dokáže postarat. A pokud by časem klopýtli a já viděl, že hrozí, že si nabijí hubu, od toho jsem tady já. Možná se občas chovám jako buran, ale mám k tomu důvod.

Průměrný počet slepic: 1.4 (14 hlasů)

rodinné problémy vůbec nezajímají 

Průměrný počet slepic: 4.5 (8 hlasů)

Tak Ty přijdeš v povznesené náladě domů, napřed pokecáš s kočkou, následně pozurážíš lidi na tomto Webu, a ráno si potom sypeš popel na hlavu, abys vzápětí všechny přesvědčoval jaký jsi geroj a jak máš doma všechno pod kontrolou.

V odkazu který Ti posílám, je mezi 30. a 40. vteřinou rada co se v takových případech má dělat.

 

https://www.youtube.com/watch?v=RPR4bqwecZg&ab_channel=MrRADO71

Díků netřeba.

Průměrný počet slepic: 4.1 (7 hlasů)

Správný výstižný postřeh.

Průměrný počet slepic: 3.8 (4 hlasů)

Co se Vám na té radě nelíbí?

Průměrný počet slepic: 3.7 (3 hlasů)
Trvalý odkaz

zásada číslo jedna: Forum 24 a cikáni - Romové jsou vždycky nevinní! Možná proto, že mají tu osobitou a nepřehlédnutelnou kulturu. dobře pro naší vládu zpívají a také krásně tančí! Pracovat dneska umí každej blbec.

Průměrný počet slepic: 4.4 (5 hlasů)