O vrcholné zemědělské debiitě

Autor

O vrcholné zemědělské debilitě – litterate.cz

Dnes měl vyjít článek o SPD. Ale ještě ho o jeden den posuneme. A nebojte se, o debilitě v SPD nebude. Naopak. Po mé pražské návštěvě jsem nabyl dojmu, že narozdíl od Pětikolky, v SPD se to hemží nadprůměrně inteligentními jedinci a kreténismus se už dávno odstěhoval do partajních kanceláří ODS, TOP09, Starostů, Pirátů… i KDU-ČSL. Právě lidovce jsem jmenoval poslední, protože se dnešním článkem hodlám rozhohnit. Předem se omlouvám se ošklivá slova i ošklivé věty, ono jde o moje milované zemědělství, takže tam mě každá hloupost a omezenost štve mnohem víc, než třeba osoba ministra Hýkely a jeho závětrné elektrárny.

Takže… KDU-ČSL. Ministr zemědělství Nekula. V současné chvíli běží v čele pelotonu blbců a předbíhá je o několik délek. Já jsem dlouho čekal. Vlastně už od jara. Samozřejmě nemám zprávy z ministerstva, nevím, jaké poradce tam má, nevím, o čem se v pracovní době baví a tak jsem prostě čekal až doteď, do sklizně slunečnice a kukuřice, jestli třeba náhodou a nečekaně neudělají ten jednoduchý a správný krok, který by je nic nestál, byl by snadný a praktický a této republice by ušetřil miliony kubíků plynu. Teď mohu zodpovědně říci, že žně začaly a nic takového se nestalo, takže všichni poradci na ministerstvu zemědělství jsou vypatlané nuly, které je třeba vyházet od prvního do posledního a pokud bych náhodou měl co mluvit do nových pořádků, tak budu apelovat aby tam nezůstal kámen na kameni.

O co jde…

Přichází čas sušení. Teď právě se po Znojemsku (je tu nejtepleji, takže jsme první) potulují kombajny a sklízejí slunečnici. Asi za týden vjedou do prvních zralých kukuřic. De facto je už podzim. Na polích zůstává rosa, sluníčko už nemá tu sílu jako v červenci, podzimní plodiny musejí proběhnout sušárnami obilovin.

Taková sušárna… no nebudu vám popisovat technické řešení, zjednodušeně řečeno je tam hořák o výkonu 2000 kW = 2 MW, někdy i mnohem větší… a je samozřejmě většinou na zemní plyn. Tento hořák se zapálí a on pak na plný knedlík valí horký vzduch do obilí, aby se usušilo. Sušící sezóna trvá zpravidla dva měsíce, kdy sušárny jedou téměř nepřetržitě, na tři směny, ve dne v noci, pátek svátek. Nejvíce plynu se spotřebuje na nastartování a seřízení sušícího procesu, takže se všichni snaží najet a pak to držet v kuse třeba celý týden. Následuje krátká pauza, kdy se sušárna vyčistí a jede se znovu. Taková sušárna za den spálí mnohem víc plynu, než spotřebuje průměrný barák za rok.

Ceny za sušení jsou letos mastné. Stouply na trojnásobek. Průměrně teď stojí odsušení jednoho tunoprocenta vlhkosti asi 150,- Kč. Cena za vysušení jedné tuny kukuřice pak vyjde klidně i na 2.000,- Kč.

Před několika roky se (díky Bruselským nápadům) zakázala desikace. Desikování znamená, že se před sklizní aplikoval nějaký herbicid, který ukončil růst rostlin a ony díky ve stejný čas krásně dozrály, zaschly a na celém poli to bylo dokonale stejné. Když do toho vjel kombajn, sklidil jedno zrníčko jako druhé, všechny měly stejnou vlhkost, v sušárnách to nedělalo problémy, dalo se to řídit jak produkci v automobilce. Zároveň nezaschlo jenom zrno, ale také všechny plevely, které tam byly. Místo mokré lebedy se mezi kukuřici dostala suchá lebeda, před sušením se to jednoduše dalo na sítech oddělit a sušila se jen a jen samotná kukuřice bez příměsí.

Bruselští amatéři se před pár lety kolektivně usnesli, že chemie je fůůůj, že nic takového na pole nepatří a zakázali to. Stalo se, co se stát muselo. Plevele přibylo, protože ho nic nezabilo, zároveň se postupně v polích šířil a šířil, až se rozšířil. Od té doby po republice pravidelně hoří sušárny, které na něco takového nejsou dělané. Když vám přijde méně mokré zrno na kterém jsou nalepené hodně mokré kousky lebedy, tak to automatika zprůměruje a výsledkem je, že zrno snadno přesušíte, lebeda je ještě pořád mokrá a zrníčko vzplane. Vzhledem k tomu, že horký vzduch v sušárně honí opravdu velmi výkonný ventilátor, chová se taková sušárna po zapálení jako výheň. Se všemi následky. Svojí práci dělám už deset let, ale sušárny začaly hořet až předloni. Dva požáry už mám za sebou přímo já osobně.

Pokud ve správnou chvíli před sklizní rostlinu kukuřice „zabijete“ herbicidem, tak se už nevzpamatuje. Bude tam v poli stát klidně ještě půl roku, ale nic se s ní nestane. Kukuřičný klas tam bude stát v podzimním sluníčku, rostlina mu nebude dávat už žádné další živiny, ono to na tom poli vlastně docela slušně uschne. Ne úplně, ale značně.

Takže Nekulo… pořád jste říkali, že jsme ve válce s Ruskem. Pořád jste říkali, že se staráte, že se nemusíme bát o plyn, že všeho bude dost, že jste nastavili pravidla, jak plynem šetřit… ale přitom vás vy amatéři nenapadla ani tak triviální a jednoduchá věc, jako jednorázové povolení desikace na polích. Samozřejmě teď už je pozdě, protože na trhu asi nebude dost herbicidů, aby se to ještě dalo udělat. Ale kdybyste byli co k čemu, tak jste to mohli povolit už dávno, objednat příslušnou agrochemii a vydat příručku pro zemědělce. Že to mají postříkat a pak nechat co nejdéle venku na poli, aby to přischlo a pak teprve vozit do sušáren. Mohli jste ušetřit neskutečné megawatty plynu. Díky herbicidu za pár korun byste ušetřili fůru peněz, ale hlavně byste ušetřili cenný plyn, který by se dal použít jinde.

Ono by to ušetřilo ještě víc. Zemědělcům by to ušetřilo naftu. Výkupům by to ušetřilo spoustu elektřiny při čištění i sušení, kombajnům by se líp jezdilo, bylo by to rychleji hotové, ušetřily by se pracovní hodiny, prostě je to už hodně znatelný benefit. A přitom to chtělo jen jedno rozhodnutí, které by přišlo včas. Cena herbicidu je směšně nízká.

Stačíte mě sledovat? Pekarová Adamová – vemte si svetr. Hýkela – stáhněte si termostat. Vidlák – kupte levný herbicid a ušetřete miliony kubíků plynu. Cítíte ten rozdíl? Čtyři roky střední školy a deset let praxe vs. barák plný odborníků přes zemědělství… tak daleko to došlo.

Udělali to? Neudělali. Proč to neudělali? Protože hovno vědí. Mysleli si, že v létě už budou vítězně juchat na troskách Ruska a dělat grýndýl, neudělali žádná opatření, soustředili se na změnu pravidel v zemědělských dotacích a místo aby teď, kdy je to zapotřebí, ukázali, jak snadno se dá ušetřit plyn a nemuseli tu úsporu zaplatit šílenými náklady zemědělců, tak to bylo pod jejich rozlišovací schopnost.

Dva tisíce kilowatt, každou hodinu na každé sušárně. Nejméně. Stovky sušáren po celé republice, které teď každá spálí za tuto sezónu asi tak tři sta tisíc kubíků plynu. To už nejsou megawatty, to jsou gigawatty. K tomu spálí tisíce kilowatt elektrické energie a přitom stačilo jen pár rozhodnutí, pár úprav a spotřeba mohla být klidně poloviční, možná i menší… es ist Krieg, nicht wahr?

Takoví kreténi vás vedou do války. Taková debilita si myslí, že nad Ruskem vyhraje. Plnej barák náměstků, odborníků a jiných chytrých hlav a nikoho to nenapadlo. Ani se nepokusili. Lidi poraďte si sami. Stát vás přece nebude vodit za ručičku. Oni jsou tu od toho, aby podělili kamarády na hentých zemědělských dotacích. Nejsou schopní ani tak jednoduchého kroku, aby v krizové situaci dovolili to, co se před pár roky dělalo zcela běžně.

Proto musíme na Václavák přijít i toho 28. září. Opět… nejdeme tam kvůli řečníkům, ti dobří si nás tam získají sami a na blbce můžeme klidně pískat. Musíme tam jít, protože naše válečná vláda není schopná rozpoznat ani triviální příležitosti. Jejich naprostá tupost, nekompetentnost a arogance bude používat naše statky a naše hrdla k zakrývání své neschopnosti. Fakt to musíme udělat my. My musíme udělat tu změnu. Vláda neudělá nic, protože nic udělat nechce.

Dnes jsem dal jeden příklad. Počkal jsem si na něj. Počkal jsem si do začátku sezóny kukuřice a slunečnice. Čekal jsem, jestli bude Nekula schopen alespoň takto jednoduché věci. Nepřekvapil mě. Není schopen ničeho. Nevedou nás k vítězství, ale k porážce. A když nás vedou k porážce, tak je zapotřebí válku zastavit co nejdřív, dokud jsme ještě nepřišli o všechno. Lepší prohra, kdy se budeme jen hrbit, než prohra, kdy se budeme hrbit v troskách našich domů. Vedou válku proti vlastnímu obyvatelstvu, na dnešním příkladu vám ukazuji jasný důkaz, protože kdyby byli co k čemu, tak by je to napadlo. Jasně, já vím, proti pravidlům EU není odvolání. Ani když jsme ve válce s Ruskem. Tohle už není jen amatérismus, to je zločin proti vlastnímu obyvatelstvu.

Doufám milí hoši z opozice, že to panu ministrovi Nekulovi omlátíte o hlavu. Že si o svém zjištění přečtu v novinách a uvidím to v televizi. Jestli ne, tak stojíte taky za houby. Vím, že mě čtete skoro všichni, tak si dejte záležet. Dneska je moje rada zdarma. Jestli jí nevyužijete, buďte si jistí, že ulice nezaváhá.

Kromě toho, Pětilháři těm ojroideálům taky nevěří, jen slouží svým pánům, kteří také nevěří. Kdyby tomu věřili, tak by se podobně jednoduchých řešení našlo i víc v různých oborech. Kdyby nějaké ideály měli, tak by se v této nouzi stali kreativními. Asi tak jako my, kteří jsme dokázali prolomit informační blokádu majnstrýmových médií, dokázali jsme prolomit fejsbůkovou cenzuru, dokázali jsme se sejít na Václaváku, dokážeme to i podruhé a bude nás dvakrát tolik.

A ať tam v parlamentu vymyslí jakoukoliv obezličku a jakoukoliv rekonstrukci vlády, já Vidlák požaduji, aby na ministerstvu zemědělství nezbyl nikdo. Možná tak vrátný. Všechno ostatní vyhodit. Odshora až dolů. Pak projděte papíry a pokud najdete někoho, kdo navrhoval, co já, ale nebyl vyslyšen, tak z něj udělejte ministra. Nekulovi dejte čepici s oslíma ušima a pošlete ho spolu s Fialou a Rakušanem do Brusele.

 

 
Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.7 (117 hlasů)

Komentáře

Trvalý odkaz

squely clanok. 1*

Průměrný počet slepic: 4.4 (13 hlasů)

Konečnym cilm této ideologie vlady režimu kapitalismu bez přivlastků tedy skrupuli,vychazrjiciho z gangsterismu je zde v. članku popsáno pro jeden sektor!To jak vidite teď všichni povde ke dnu a i to bude lrolomeno!Pak nenažrani banksteři zabavi všechno a to pry legalně!
Lidi zblbnou tak hluboce,že přijmou ideologii šwábů oveho Mein Kampfu s nazvem VELKY RESET neuvěřitelne realizace režimu okradenho otroka!
J to tak drzy a sprosty system,e tomu dav rizeny 6 prioritami nevěři 33 let salamove metody reaalizace nevěři,že bude doslova zlikvidovan!

Občane jsou totiž podle 6 zobecnělych priorit jejich řizeni vychovavani k demokracii čumilů na pad kapitalismu dohodnuty bankstery 29.3.19,ktery nejde odvolat,ale jen posunovat terminově,PŘIPRAVOVANI!
Tu ideologii hrůzy ŠWABOVI strejde Putin odmitl a tak jsme ve valce o pád dolaru,který ma byt zadlužovanim zlikvidovan!
A i tlmu nikdo pry nevěři!
No ni?

Průměrný počet slepic: 3.2 (9 hlasů)

Se žadne politicke formaci nemůže nikdy jakakoli změna režimu povest, bude to stale jen vyměna ubohych stale vice plem plem figurek za které jak vidite taha jakesi jeji černe pozadi a proto MUSEJI BYT BLBCI!
No ni?

Změnu mohou z tohoto důvodu provest jen občané voliči a jejich SV,ale ti jsou nejen okrádani o penize,ale i o potebné informace a pak tu vidim ty osoby,které mi tu piši,že ničemu nerozumi!

TAK HOLENKOVÉ DO DOBY REALIZACE BODU 4 PNZ,tj zničeni monopolu soukromnika GŘ.TV,ktery krade naše TV poplatky budete jen demokracii čumilů! aaaa
No ni?

Průměrný počet slepic: 3.9 (7 hlasů)

a nensšel ho!Rovněž klasické hledáni vůdči osobnosti politiky selhalo!Tady my zuboeni knedlici ,ohlupovani politiky,kteři nikdy nemohou najit jednotu jim pověsme na jejich nosy náš, tj SV program a žadejme,aby si dali ho VŠICHNI dali do svych bobkovych listů jako náš občansky politicky Program Narodnich Zajmů PNZ,kde je v 5 postulatech obsaženo co potřebuji nejen ONI ale boha jeho i MY jejich voliči!

Neni divu,že se vzpiraji, ignoruji ho a vidi už dobře,že si chceme svoji moc ziskat zpět a když nebudou chtit si to dat do programů tak je prostě volit dál NESMIME a to ve vlastnim zajmu!
Ty Nemehla chtěji však dál pokračovat jako by se nechumelilo ,nechapou,že začine brzy chumelenice a nikdo nechce byt fialovy pod sněhem lži a sraček,ktere nam maji vybuchnou do Xichtu!
My z SV nepotřebujeme už ani fujery,kteři si dělaji bábovičky cenzury z te joury,ktera se drži v EK a vymkla se Babišovi,našemu bohu z ruky je v politbyru tzv EK jak byla obdoba kdysi v dobach CCCP a nyni EK generalni komisařka lejno chce jak to vypadá nahravat strejdovi Putinovi,aby se nami vysoce oblibene EU rozpadlo,jak za jejiho šefovani cely bundeswehr,kteremu udelala ještě pry větši škody než maršal Źukov wehrmachtu a ted se dala do fáze kdy našse statečne obrance odzroji,aby ten zly Puttler už dnes rozbil ty tanky,děla ,miny a patrony a tak se pry nebudeme mit čim branit až se zase přije denacifikovat! Kdo tomu nerozuměl at to tu napiše a zdůvodni proč!?
No ni?

Průměrný počet slepic: 2.3 (3 hlasů)
Trvalý odkaz

Pan Vidlak, eurohujeri zakazali "desikaci"? Tak to potom tym holandanom, co obhospodaruju polia v nasom katastri zabudli povedat? Striekaju herbicidy ostosesto.....okrem toho, ze oblievaju polia s mocovicou vykrmni osipanych

Průměrný počet slepic: 4.5 (4 hlasů)
Trvalý odkaz

Tento způsob odborného vedení vůbec není ojedinělý. Naopak. Např. nátěry v prosinci, to dá rozum. Tihle ničemní lemplové existují výhradně z naší vlastní neschopnosti a neochoty se jim postavit a neumožnit jim jejich hloupostí, egem a sobectvím škodit. Ale kolik lidí je ochotno se postavit nadřízenému, že je debil a nerozumí tomu. Jednou snad, podruhé vyjímečně a potřetí už nikdo. Kdo unese ten tlak, že je černá ovce? Že jde proti proudu?

Průměrný počet slepic: 4.8 (11 hlasů)
Trvalý odkaz

Vidlaku ja mam pocit, ze komunisticky agronomove a ministri zemedelstvi byli vetsi odbornici, nez je tohle. Alespon na pozici ministra zemedelstvi byl clovek z oboru a ne knihovnice. Me vazne desi ta exploze debility a amatérismu. Mam pocit, ze je to trest bozi, nebo proste evomucni stupen. Evropa si proste musi projit timhle obdobim zmaru. Lidi si odvykli myslet a pracovat hlavne rukama. Evropa musi mit hlad, musi ji byt zima a musi chodit pesky. Evropa si proste musi nabit drzku! Jinak se nic nezmeni. Dokud neokusi bidu, zimu a hlad, nepouci se a nebude si niceho vazit. Porad se bude dojimat mensinama ktery nikdo ani nevidel a porad si bude vymyslet imbecilni narizeni. Dnesni ideologove o praci nikdy nezavadili. Oni nic neumej, jen vznesene blafat knizeci rady a promenadovat se v drahejch hadrech. Babis neni zadnej lumen, ale aspon je to bussynesman co neco vybudoval. Kdyby byl blbej jako tyhle, v zivote by Agrofert nikdy nevybudoval. Odbornost od tehle necekejte. Vsichni z nich se ohani Bruselem, do ktereho ale cela Evropa odlozila ty nejvetsi blbce, lemply a budiznicemy ktery doma nikdo nechtel. Tak ze asi to tak ma byt! Co Buh ridi, dobre ridi.

Průměrný počet slepic: 4.9 (17 hlasů)

Vezměte si třeba ministra zahraniči a nejen toho protlačili na pozici tak,že se za něho zaručil přeceda .Pry na něho da pozor,ale jak,když sam vyhral tituly snad v tombole a ma co dělat pohrdanim svych voličců,kteři mu v zimě ještě vice zfialovi!
!

Vemte si jednoho funkcionaře za druhym,jsou to jen podivnë figurky a system, řizeny jimi jenoduše MUSI zkolabovat to je ŪMYSL neomarxistickeho vedeni pětidemoličnim čety s cilem přivest na sve voliče krach,aby poté v hroznem tak vytvoenem maglajzu byl přijmut ten ŠWAB,viz vysvětleni v 5 postulatu PNZ,ktery nechce do své veejnopravni,ale ve skutečnosti sve souktome nami obany placené TV davat jeji ředitel davat dnem i noci ten PNZ do zaplavy dezinformačnich lži jeho monopolu !

No ni?

Průměrný počet slepic: 4.1 (9 hlasů)
Trvalý odkaz

Vidlaku ja mam pocit, ze komunisticky agronomove a ministri zemedelstvi byli vetsi odbornici, nez je tohle. Alespon na pozici ministra zemedelstvi byl clovek z oboru a ne knihovnice. Me vazne desi ta exploze debility a amatérismu. Mam pocit, ze je to trest bozi, nebo proste evomucni stupen. Evropa si proste musi projit timhle obdobim zmaru. Lidi si odvykli myslet a pracovat hlavne rukama. Evropa musi mit hlad, musi ji byt zima a musi chodit pesky. Evropa si proste musi nabit drzku! Jinak se nic nezmeni. Dokud neokusi bidu, zimu a hlad, nepouci se a nebude si niceho vazit. Porad se bude dojimat mensinama ktery nikdo ani nevidel a porad si bude vymyslet imbecilni narizeni. Dnesni ideologove o praci nikdy nezavadili. Oni nic neumej, jen vznesene blafat knizeci rady a promenadovat se v drahejch hadrech. Babis neni zadnej lumen, ale aspon je to bussynesman co neco vybudoval. Kdyby byl blbej jako tyhle, v zivote by Agrofert nikdy nevybudoval. Odbornost od tehle necekejte. Vsichni z nich se ohani Bruselem, do ktereho ale cela Evropa odlozila ty nejvetsi blbce, lemply a budiznicemy ktery doma nikdo nechtel. Tak ze asi to tak ma byt! Co Buh ridi, dobre ridi.

Průměrný počet slepic: 5 (9 hlasů)
Trvalý odkaz

aby ovládla myšlení celého světa. Jde o genocidu.

Průměrný počet slepic: 2.6 (7 hlasů)
Trvalý odkaz

Herbicidy nevymyslela CIA. Herbicidy jsou jedním druhem pesticidů, tak jako jsou třeba fungicidy, insekticidy etc... pamatujte si milý Anonyme: přípona CID je příponou smrti. Vymyslet jakýkoliv pesticid je vysoká věda. Než začnete příště psát, trochu se poučte, aspoň trošičku. Hodně štěstí.

Průměrný počet slepic: 4.9 (8 hlasů)
Trvalý odkaz

A já vždycky myslel, že tu sušku v Citonicích má na svědomí sousedka. Ta kam přišla, tam to krachlo. Začínala ve Frutě, pak Agro Jevišovice......

Průměrný počet slepic: 3.3 (3 hlasů)
Trvalý odkaz

Díky za zkušený zemědělský názor. Zemědělství je obor, kterému, bohužel, nerozumím, protože na to nemám ani vzdělání ani praxi. Je to určitě nedostatek ale každý nemůže rozumět všemu. Ale i laicky jsem cítil, že diletanti nyní řídí všechna ministerstva a teď to v případě zemědělství i vím. Díky článku jsem pochopil, proč v Polsku kupuju půlkilový výborný chleba za 10,-Kč, který srovnatelný stojí v ČR 40,- Kč. Bohužel Češi si zvolili do čela ještě větší blbce, než jsou oni sami a s blbostí se prostě zbohatnout nedá.

Průměrný počet slepic: 5 (7 hlasů)
Trvalý odkaz

Zemědělství nerozumím ale zase vím jiné věci. Teď možná plno lidí pochopí proč to tu Rusové předávali diletantním alkoholikům jakými byli Havel a spol. Nejlepší ruští a čínští agenti jsou v nepřátelských zemích diletanti. Ničí nepřátele Ruska a ještě navíc zadarmo či placeni druhou stranou tak, že nedovedou řídit své země vedou je zu grund a tak je jako soupeře Ruska oslabují.

Průměrný počet slepic: 3 (5 hlasů)
Trvalý odkaz

Dovolím si tu s Vilákem nesouhlasit. Desikace a herbicidy nejsou řešením. Je to jen způsob, jak si za cenu otrávení kilometrů čtverečních usnadnit práci. Ano, ten kontext s cenama plynu chápu, ale raději bych se dohod s tím Putinem, než používat takovéto praktiky.

A ještě vzkaz podobným přítipkářům jako jsem já - kdo používá na své zahrádce herbicid, tak je líné prase:-P

Průměrný počet slepic: 4.3 (8 hlasů)
Trvalý odkaz

Komu chybí bio cit, používá herbicid. Ten kdo není embryo, kupuje dnes jen bio!

Průměrný počet slepic: 3 (2 hlasů)
Trvalý odkaz

tak těm se unás daří. Kdo chce prací zbohatnout, jen hloupě život maří.

Průměrný počet slepic: 5 (4 hlasů)
Trvalý odkaz

mám rád slepice, chtěl bych mít zde kurník. Nerozumím muzice, nejsem Ilja Hurník.

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)
Trvalý odkaz

Rusákům se u Izjumu sesypala obrana a museli opustit pravděpodobně celé město Balaklej. To na dokreslení mé včerejší kritiky.

Průměrný počet slepic: 2.3 (3 hlasů)

Hexenfógle,  a změnilo to něco? Vždyť to důležité se děje úplně jinde. Zprostředkovávám vám teď v přímém přenosu zrod velkých společenských změn. I Putin to vidí. Proč by se někam hnal? Co je mu do nějakého ukrajinského města? Čas pracuje pro něj. O deset kilometrů sem nebo tam, co na tom záleží? 

Když vidíte, jak se hroutí celá Evropa, co je proti tomu 50 tisíc mrtvých? Nic, směšné číslo. 

Průměrný počet slepic: 4.8 (4 hlasů)

Jo, změnilo. Ruské armádě se vysmívaj už i ruští vlastenci. To je dost blbý pro vedení jakékoli válečné operace v zahraničí.

Průměrný počet slepic: 2 (4 hlasů)

Tím chci především říct, že to nemusí dopadnout tak, jak se to na první pohled zdálo. A že třeba příští rok bude ten plyn v rámci reparací zadarmo :-)

Průměrný počet slepic: 1 (2 hlasů)

Nebo budeme mít všichni poněkud zářivý radioaktivní úsměv. 

Průměrný počet slepic: 4.8 (4 hlasů)

Unáhlený závěry jsou vždycky na hovno, v případě války dvojnásob. Ačkoli, házím hrách na stěnu, ty v tom máš jasno 😁 Mě na tom baví, jak Rusové nekecaji a jedou si svý - takoví mravenci, kdežto Ukrajinci a jejich fans mají potřebu neustále přesvědčovat okolí, jak mají navrch a z každýho hovna plést bič 😉 Až se za pár dní z průniku vyklube kotel, tak nebreč! A tady už taky končím s reagováním, jak má ANNA jasno v politice, tak máš ty ve strategii. Ztráta času.

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)

In reply to by Norman Daniels (neověřeno)

Trvalý odkaz

Ty kecy o záměru a "kotli" jsem taky četl, ale i ten nejblbější vojín přece ví, že když pustím nepříteli město, tak se mi v něm opevní a já ho budu muset rozbít, což je krajně nevýhodné. Ruská propaganda už dohnala ukrajinskou v absurdnosti svých vysvětlení. Prostě tam budou muset nasadit tisíce vojclů a vyhrnout metr po metru Ukrajince zase ven, to je jediné řešení. Než rupnou zase jinde, protože Kyjev dělá to, co má dělat Moskva. Hledá slabá místa v obraně a kouše.

Průměrný počet slepic: 1 (2 hlasů)

obsazený a opevněný město, tak ho, v případě vojenský převahy, prostě jenom obejdu a odříznu od zásobování. Sorry že jsem se ozval, ber to jako výjimku potvrzující pravidlo, nicméně na tuhle blbost jsem reagovat musel 😁

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)

Nevzpomínáš na Mariupol?

Průměrný počet slepic: 1 (2 hlasů)

s uživatelem... Pro tebe je město jako město, zasvěcený zase vnímá rozdíly. Jako třeba strategicky důležity město, jako třeba Mariupol, a na druhý straně strategicky nevýznamný, jako Balaklija. Nech to bejt, Ukrajina vyhrává! 😁

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)

Mariupol měl význam tak akorát jako symbol a centrum Achmetova. Ale předpokládám, že stejně nevýznamný buxe nakonec i Izjum, až se dostane do obklíčení, protože Rusáci nejsou schopni ten průlom ani zbrzdit, natož zastavit. A jestli je pravda to s tím generálem, co se šíří internetem, tak by se měl Šojgu už vážně zastřelit:-))

Průměrný počet slepic: 1 (2 hlasů)

si dej do vyhledávače hesla "Mariupol" a "význam". Přečti si a následně, pokud to jde, ten svůj komentář smázni. Páč buď seš mistr černýho humoru, nebo jsi to myslel vážně - a pak tahle debata předčila mý očekávání... No, za pár dní zapláčeš a už se těším na zdůvodnění klubu českých stratégů, jak jen mohlo dojít k prosrání tak geniálně rozjetý ofenzívy 😁 Dávám tomu tejden max.

Průměrný počet slepic: 4 (3 hlasů)
Trvalý odkaz

Ono to zas tak prosté není.
Primárně roste resistence plevelů, takže se logicky snižuje množství přípravků, které lze k jejich hubení použít.
To ale není případ totálních herbicidů - třeba oblíbeného Roundupu. Ten opravdu zahubí vše zelené na poli a pravděpodobně nejen na poli. Je totiž potenciálně rakovinotvorný a na mnoha místech ve světě je již zakázán.
U nás, bohužel, není.
Je holt třeba hledat jiné cesty. Třeba začít topit v suškách něčím jiným.
Zvyknout si, že výnosy budou nižší. Extenzivní zemědělství půjde postupně do háje a třeba začneme pěstovat i normální jídlo.

P.S. Jezdím s postřikovačem na jaře i na podzim. I ten proklatý totál jsem vloni použil na dvacet hektarů trávy, která přišla zaorat. A nesmírně mne to sere.

Průměrný počet slepic: 4 (3 hlasů)
Trvalý odkaz

Takže, když začneme zase chlejstat na pole jedy, budeme se mít lépe. A ultralevičák se skamarádí s ultrapravicakem, pak zvolej Vidláka prezidentem a budeme se mít všichni fajn. Juchuchů, tramtarada. Já mám topení na 3 zimy, v případném velkém průseru mám na zaplacení na černém trhu ty zlaté deštičky, žrádlo si ulovit umím, tak si teď hodláme sednout a sledovat, jak nás vy revolucionáři provedete k světlým zítřkům. Jak to myslíte všichni dobře, páč màte společného nepřítele, ale až nebude, začněte se hádat mezi sebou. A já, zabezpečen, budu sedět v křesle, v jedné ruce plzýňku, v druhé stejk a budu vám fandit. Vy, revolucionáři, si prvně osichrujte svoje blízké a až pak jděte změnit svět.
Bližší košile, než kabát.

Průměrný počet slepic: 2.7 (3 hlasů)

Berrnard na dívce vyrobil opravny pičus, mělo to být "berrnard na dovče". V případě, že by na dovče berrnardová načapala berrnarda na dívce, už by zde nemohl nic psát, jelikož by byl mrtev.

Průměrný počet slepic: 1 (2 hlasů)

In reply to by berrnard na dovolené (neověřeno)

Trvalý odkaz

Náhodou, tato automatická oprava dost pobavila:-))

Průměrný počet slepic: 1 (2 hlasů)