Dokud jsou blbí...

Autor

Rusko je agresor, agresorovi se nesmí pomáhat a proto je zapotřebí se odstřihnout od ruských energií. To Rusku způsobí hospodářské ztráty, které mu způsobí takové problémy, že nebude schopno pokračovat ve válce. Bezprecedentní západní sankce pak ruskou ekonomiku srazí na kolena.

Takhle to říkali před rokem. Před rokem měl nastat henten hospodářský kolaps Ruska. Mělo být bez peněz, bez čipů a bez technologií na těžbu ropy. Ceny plynu začaly stoupat, ceny benzínu byly řádně vysoké. Objevovala se první varování před tím, co přijde na podzim. A objevovaly se ruské protiakce… Především se ruská ropa začala nakupovat za rubly. Všichni už už čekali, jak jim dojdou rakety, jídlo i munice, jak to Putin nezvládne, protože má rakovinu a brzy ho někdo v Kremlu zavraždí.

Jsme o rok dál. Rusko přesměrovalo ropu na nové trhy, ztráty z obchodu prakticky neutrpělo. Rakety lítají na Ukrajinu stále stejně často, děla střílejí ostošest, vojáků má Rusko také víc než dost. Obchody jsou tam stále plné a nejvíc byl zasažen automobilový průmysl, který ale okamžitě začali nahrazovat Číňané. Rusko zvládlo přechod na dlouhou válku, režim je pevný v kramflecích a ukazuje se, že díky takovým jako je Prigožin, se dokázali velmi rychle přizpůsobit bojové realitě a uspět proti západnímu způsobu válčení.

U nás narostly ceny elektřiny a plynu skoro nejvíc na světě. Lidé celou zimu šetřili, netopili, nesvítili, pekli kuře dohromady se sousedkou, brali si dva svetry… a ve výsledku zaplatili za energie značně víc. Doplatky leckomu zruinovaly domácí rozpočet, řadu hůře situovaných rodin poslaly do bídy a změna je v nedohlednu. ČEZ ovšem vyráběl elektřinu za téměř původní náklady.

Ceny potravin se skoro zdvojnásobily…

Důchodci dostali sníženou valorizaci penzí, dětské přídavky nikdo nevalorizoval vůbec a tisíce důchodců už skoro rok marně čekají na přiznání důchodu.

Nejsou léky.

Bude se zvedat DPH i daň z nemovitosti. Úředníci ministerstva financí už čtrnáct dní nespí z toho, že kafe je za 21% DPH, mlíko je za 12% DPH a nikdo neví, jak danit café laté. Nedělám si legraci. Oni to fakt řeší už asi týden.

Dopady na rodinné rozpočty budou veliké. Každý ekonom vám řekne, že státnímu rozpočtu to stejně moc nepomůže, protože lidi ty peníze prostě nemají a když je nemají, tak prostě budou nakupovat míň a Stanjura bude koukat jak vrána, že sice naplánoval příjmy, ale nějak ty peníze nepřišly. Ceny potravin teď neklesají, že by někdo lidumilně zlevnil, ale jednoduše proto, že lidi už prostě nemají kde brát a tržby jdou dolů.

Vsadím se, že až se za týden dozvíme, jak je na tom schodek rozpočtu za květen, bude to zase katastrofa.

Blyštivý Péťa už několikrát vystoupil, poděkoval lidem za šetření, pochválil se, jak zachránil budoucím důchodcům jejich peníze a jak se chová mnohem odpovědněji než Babiš a díky němu bude Česko ve formě. Libtardi mu nadšeně přizvukovali…

A co přišlo teď?

Ve středu Fiala oznámil, že bylo dosaženo dohody se švédskou společností BAE Systems o nákupu 246 vozidel CV90 za 57 miliard korun. Paní ministryně Černochová oznámila, že ČR plánuje uzavření rámcové dohody s německým výrobcem tanků Leopard 2А8 v hodnotě prý třiceti miliard korun. Do toho se už mluví o upečené dohodě na nákup stíhaček za sto miliard a nikdo neví, co bude stát úprava letiště Čáslav.

Ivan Bartoš bude za padesát miliard měnit rodná čísla. Vítek Rakušan za osm miliard zachraňuje Českou poštu. Platíme nejspíš stamiliardy ČEZu jako kompenzaci za zastropování cen elektřiny.

Nevyjmenoval jsem zdaleka všechno. Jen významnější položky.

Kvůli tomu jste přátelé šetřili. Kvůli tomu jsme měli v zimě zimu a ještě jste platili víc. Kvůli tomu máte dvojnásobné ceny potravin. Kvůli tomu se prakticky zastavila bytová výstavba, kvůli tomu se vám prodražily úvěry. Všechno se ořezává, jen rozpočet na obranu roste. Žádné zvýšení příjmu státního rozpočtu (které nota bene ani nenastane) se neprojeví v lepším splácení dluhů. Projeví se v navýšení armádního rozpočtu… a ve zlodějnách jednotlivých papalášů.

Jsme ve válce… protože ji platíme. Platíme ji jako opravdovou válku se vším všudy. Daně nahoru, drahota, bída, inflace, hospodářské ztráty… jen hraček na zabíjení je stále víc.

A to ještě nemáme ratifikovanou ani hentu obrannou smlouvu s USA, ale stejně to u nás už dávno vypadá, jako by válka vypukla. Tato vláda jde na ruku Američanům a ve skutečnosti nedělá žádné ekonomické reformy. Prostě se jen snaží urvat, co se dá, aby za to nakoupila další zbraně. Dělá to z jednoduchého důvodu… ještě je dost blbců, kteří tomu tleskají, protože si myslí, že jsou na správné straně a jich se to nedotkne. Ale to je bláhová naděje. Když jde o válku, nikdo tomu neunikne, protože válce na nikom nezáleží. Ta z lidí i techniky nadělá prostě stroje na zabíjení a bere vše.

Za pár měsíců přijde další konsolidační balíček. A bude vypadat úplně stejně. Bude to další pokus, jak ještě z této zemičky něco vyždímat pro cizí zájmy… Já jsem v poslední době tvrdil, že naše vláda má taktiku „obětujeme levé křídlo.“ Ale ono je to jinak. Jejich taktika zní: „Obírej, dokud jsou libtardi blbí.“

Libtardi drží tuhle vládu. Jsou to oni, kteří tvrdí, že jim nevadí mrznout, když to pomůže Ukrajině. Oni tvrdí, že to uskromnění je nutné, protože Rusko obnovuje impérium. Než jim to dojde, budou nás obírat horem dolem. Připravte se na to. Postarejme se, aby byli blbí jen libtardi.

Pokud mě chcete podpořit v mém Vidláckém úsilí, prosím pošlete dar Institutu českého venkova. Číslo účtu: 1769955003/5500 IBAN: CZ8355000000001769955003. Každý, kdo Institut podpoří částkou alespoň 350,- Kč si může v objednací aplikaci na Vidlákových kydech zadat adresu pro zaslání knihy. Platby jsou už spárovány s aplikací. Kdo chce, může přímo na stránkách Institutu pro platbu použít QR kód.

Doporučuji poslat platbu a druhý den si zadat adresu pro zaslání. Stačí přímo na Vidlákových kydech kliknout v záhlaví na „objednat knihu.“ Všem dárcům děkuji.

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.8 (271 hlas)

Komentáře

Trvalý odkaz

Vidláku je to hrůza.

Ta libtardí lůza.

Lež ti vmetou do tváře

Žádný se s tím nepáře

Nemám ánunk co bude

Po nich už nic nezbude.

,...........

A všechno co jsi napsal se podle nich nestalo, věří tomu, když to říkají.

Ale my se nedáme

ty debily zdoláme. 🇨🇿✌️🇨🇿

Průměrný počet slepic: 4.8 (97 hlasů)

In reply to by Standa

Trvalý odkaz

ještě je dost blbců, kteří tomu tleskají, protože si myslí, že jsou na správné straně a jich se to nedotkne... Postarejme se, aby byli blbí jen libtardi.

----------------------------------------------------------------

Blbí libtardi netuší, že máme ukrajinského premiéra, sraba, který se bojí přiznat pravdu. Ukrajina nás má za spižírnu a zbytek světa za blbce.

Nikdo z vlády nerozumí ekonomice, jsou to její hrobaři. Vyhazují naše peníze za to, co nikdo z nás nepotřebuje a řídí se heslem „po nás potopa“.

 

 

Průměrný počet slepic: 4.8 (107 hlasů)
Trvalý odkaz

Podepsala kolaborační smlouvu.“ 

26.05.2023 15:52 | Rozhovor PL

PÁTEČNÍ ZÚČTOVÁNÍ TOMÁŠE VYORALA – „Zločiny našich předků.“ Tuto větu nenechal komentátor Tomáš Vyoral jen tak. Táže se, zda prezident převezme vinu také za své současníky. A když jde o poučení, možná by se vláda měla poučit z toho, jak rychle někteří lidé mění kabáty, když podepsala obrannou smlouvu s USA. „V tomto případě nevyrovnaná hysterka Černochová podepsala takřka kolaborační smlouvu,“ míní. A když Petr Fiala prohlašuje, že vládní opatření fungují a kvůli nim se ceny snižují, dělá podle Vyorala buď idiota ze sebe, nebo z nás.

 

https://www.parlamentnilisty.cz/…863

Průměrný počet slepic: 4.7 (71 hlas)
Trvalý odkaz

Nic jiného než SUVERENITA celého NÁRODA.

Je totiž mnohem snadnější - rozuměj méně nákladnější, namotivovat - rozuměj podmazat, hrstku vyvolených politiků, než celý národ, pakliže má POSLEDNÍ SLOVO, jak zdůrazňují ve Švýcarsku všichni politici - a podle toho také jednají, aby si udrželi svá korýtka.

Švýcaři - na rozdíl od Čechů, si své vlády velmi váží. Váží si také svých bližních - nikdy jsem tady neslyšel, že přímá demokracie fungovat nemůže, protože můj soused je vůl, jak mi nejeden kamarád v rodné zemi důvěrně sdělil :-)

Průměrný počet slepic: 4.4 (46 hlasů)
Trvalý odkaz

To se asi převlékací guma Pavel omluví Němcům za naše zločiny, a ukrajinský premiér Fialenko navrhne nějakou novou daň, ze které se bude platit odškodnění Heydrichově rodině. ;o)

Průměrný počet slepic: 4.8 (56 hlasů)
Trvalý odkaz

https://cz24.news/jeffrey-sachs-konflikt-na-ukrajine-je-dielom-washingtonu/

Průměrný počet slepic: 4.5 (21 hlas)
Trvalý odkaz

Místo  nesmyslného utrácení stovek miliard, kterými podporujeme  cizí mocnosti v zabíjení tím, že nakupujeme útočné zbraně, bylo by mnohem lépe investovat  např. do  vlastních výroby léčiv, do lékové  nezávislosti.  Naše SPOFA  kdysi vyráběla úplně vše,  dovoz léků  byl zcela minimální.  Jenže mít vlastní léky se vůbec nehodilo zahraničním  farmaceutickým koncernům. Pár jednotlivců dostalo tučné "odstupné" ,  SPOFA se rozkradla, výzkum léčiv u nás se téměř zlikvidoval ( proč asi .... ?)   a tak dnes dovážíme  prakticky všechny léky. 

Totéž je s jadernou energetikou. Pokud vím, naše dvě jaderné elektrárny jsou naše vlastní výroba ( včetně  reaktoru ),  dílů z dovozu bylo zcela minimum. Nyní se řeší dostavba a bude se vybírat dodavatel. Opět - mít v ČR tuto vyspělou technologii se někomu vůbec nehodí. Což takhle  ty stovky miliard na zbrojení raději investovat do utlumeného jaderného výzkumu? Zbraně rychle zastarají, budou stále vyžadovat obrovské prostředky na servis a modernizaci nebo je někdo zneškodní na bojišti. Není mnohem lepší mít vlastní jadernou energetiku s možností stavět jaderné elektrárny jinde ve světě ?   

A můžeme pokračovat se stovkami dalších příkladů. 

No jo, já vím - páníčkům  současných jelit by se to nelíbilo, takže jelity poslušně panáčkují a utrácejí NAŠE miliardy za blbosti. 

 Je nejvyšší  čas na zásadní ZMĚNU !!!

PS: upřesňuji první větu- my nepodporujeme cizí mocnosti v zabíjení, my jim to jednoduše zaplatíme

Průměrný počet slepic: 4.8 (50 hlasů)
Trvalý odkaz

https://www.idnes.cz/zpravy/zahranicni/ukrajina-rusko-valka-ropa-plyn.A230526_195026_zahranicni_kori?zdroj=top

Nemám idnes premium a tak nemůžu dočíst celý článek. Ale proto aby si člověk udělal představu to stačí. Už dřív jsem četl že obě strany konfliktu se bombardují ostošest ale tranzitním ropovodům a plynovodům se vyhýbají. Výjimkou je Nord Stream který nevede přes Ukrajinu. Nějak to odporuje tomu že Rusko je nespolehlivým dodavatelem a proto musíme plyn vozit s USA.

 

https://www.idnes.cz/zpravy/zahranicni/nord-stream-plynovod-sabotaz.A230308_124605_zahranicni_aha

No jo, jak jinak Nord Stream poškodila soukromá osoba. 😊

Průměrný počet slepic: 4.6 (25 hlasů)
Trvalý odkaz

V tomto věřím Seymour Hershovi víc než komukoliv jinému. Lichotka pro lidi kolem Zelenského? Když to mohla provést skupina zkušených potápěčů, tak to mohl provést kdokoliv (nebo USA a Ukrajina nemá žádné zkušené potápěče...?). Názor o sabotáži ze strany Ruska je jen pro idioty.

Průměrný počet slepic: 4.6 (24 hlasů)
Trvalý odkaz

VIDEO: Chudáci Ukrajinci nemohou tuto válku vyhrát! Maďarský premiér Viktor Orbán to prohlásil v rozhovoru na Ekonomickém fóru v Kataru a zdůraznil, že bez ochoty NATO k nasunutí vlastních vojáků do války je Ukrajina odsouzena k patovému výsledku a de facto ke ztrátě území! Orbán pronesl unikátní výrok, že jeho úlohou jako politika je chránit lidské životy vlastních lidí namísto usilování o vítězství Ukrajiny nad Ruskem! Taková slova v Praze neslyší rádi a Fialova vláda pouhý týden po tiskovce o zvýšení daní a odvodů pro všechny občany oznámila nákup 246 obrněnců pro armádu za 60 miliard korun!

 

https://aeronet.news/…ku/

Průměrný počet slepic: 4.6 (24 hlasů)
Trvalý odkaz

je zlý agresor a Ukrajina náš vzor, tvrdí z Brna profesor, tak to asi není fór.  My se prý na boj s Ruskem dobře připravíme, jen co národ ještě více zadlužíme.  Západu už bere dech, jaká síla kráčí z Čech. S Lipavským v neprůstřelné vestě jsme v akci s krycím nazvem: Bitva u Lipan, na vítězné cestě.  S ministryní Černochovou zřejmě přijdeme i o tu naší prdel holou! Americký strýček Sem už nám dodal americký sen. V zájmu nejvyšších západních ideí našli skvělou práci ti největší čeští podrazáci.

Průměrný počet slepic: 4.5 (22 hlasů)
Trvalý odkaz

stále umírá a s ním i jeho veliké Rusko. Pětikolka si svůj špinavý charakter o Rusko stále otírá, až je nejednomu Čechovi z toho úzko.  Vládnou nám ti nejhorší, jakým není rovno. Rok a půl nic dobrého neudělali a teď prý udělají hovno!

Průměrný počet slepic: 4.5 (20 hlasů)
Trvalý odkaz

se rád pochválí.  On neví, že samochvála smrdí stejně z  blízka, jako z povzdálí. Kdyby ty svoje kecy, alespoň odříkal v brněnském hanteci.

Průměrný počet slepic: 3.4 (15 hlasů)
Trvalý odkaz

nám jsou rodná čísla? K čemu nám jsou pošty?  Naše vláda nato přišla, jsou to snadné počty! Potřebujeme Ukrajince, jen to je přirozené! Zaplatíme jejich mrtvé, ale ještě i nenarozené! Bojují prý za nás, tedy hlavně za naší vládu. Vláda nás pak může okrást, vlastně posílit armádu!

Průměrný počet slepic: 4 (14 hlasů)

In reply to by Zauber

Trvalý odkaz

Na pětikolku u nás platí po prdeli vzít je latí. Buď fit! :-)

Průměrný počet slepic: 4.3 (19 hlasů)

 by možná více, proklepnout jim vyzobané makovice.

Průměrný počet slepic: 4.2 (18 hlasů)
Trvalý odkaz

Fi-jalová sebechvála SMRDÍ.

A fest v celé ČR. Nejde vyvětrat ten sebechvalný puch, pane premiére, co máme dělat?

Znáte tu fantasy komedii o baronu Prášilovi?

Pane Fialo, jste asi jediný v ČR, kdo vám ty vaše řeči, řeči a řeči ještě věří.

Už jste pochopil, že asi mluvíte jen k sobě a asi i tušíte, že brzy půjdete odválu a že vztekat se, že už vás téměř nikdo nebere vážně, tak to je opravdu k vzteku, což?

Média srdečně zdraví Jurnik senior

P.S. Prosba. Pane Fialo, na hlasivky doporučuji jednorázovou ústní vodu Vitriolka.

 

 

Průměrný počet slepic: 4.2 (19 hlasů)
Trvalý odkaz

" Rusko přesměrovalo ropu na nové trhy".

Jak je tedy možné, že jsem dnes nakupoval naftu za 28,90, což je cena, kterou jsem neměl ani před tou válkou (kterou rozpoutal rusák). Furt tomu nějak nerozumím.

Na druhou stranu rozumím tomu, že zdejší věrchuška se snaží svoje průsery, a že jich má EU fakt dost, odůvodnit tou válkou a že za to vlastně může Ivan. Ale druhá strana zase tvrdí, že pod Ivanovými křídly by nám bylo líp a tomu já rozhodně nevěřím. Sere mě EU a sere mě Ivan, ale EU by se dala zreformovat, Ivany ještě nikdy nikdo nezkultůrnil. Na ně vždy jejich caři a generální tajemníci a putnové používali systém 20 deka cukru a dvoumetrovej bič.

Takže čistě pragmaticky, amícká základna zde by se mi líbila. Jelikož amík nás ještě nikdy nenapadl, ale Ivan už v minulosti mnohokrát. A jelikož amícká vojenská síla je podstatně větší, páč má jenom vojenský rozpočet větší, než je celé hdp Ivana, z čehož plyne, že Ivan má scvrklejší kulky, když tady budu mít strýčka Sama, nelajsne si na mě rusák. Takže jsem pro základnu (mimochodem, pod jednou, ruskou, jsem vyrůstal), stejně jako jsem byl před lety pro radar.

Tak a můžete začít slepicovat, putinofilové.

Průměrný počet slepic: 1.7 (23 hlasů)

Nemyslím si, že Západ by byl mrtvý. Je v něm podstatně větší potenciál, než v zemi, která ze země dokáže vykutat jákékoli nerostné suroviny ve velkém, které svět žádá a za hafo let tyto prachy nedovede využít ke svému významnému zlepšení. Většina se rozkrade, jak je v rossii zvykem.

V Americe jsem fandil Trumpovi, teď jeho vyzivateli v primárkách DeSantisovi. Je mladší a má větší tah na branku.

Vám rusofilům fandění moc nezávidím. Vy už tam máte jednoho kandidáta dvacet let a pokud ho někdo neumlátí lopatou, nebo mrtvička (ta projde i ochrankou), tak si moc nezafandíte. Tam je to daný. Tečka! A to se vám líbí?

Průměrný počet slepic: 1.7 (17 hlasů)

Pokusím se odpovědět i když je mi jasné že už z principu nebudete s mojí odpovědí spokojený.

 

Cena nafty je převážně daná daněmi státu, spekulací těžařů a spekulacemi dopravců. Další spekulace nastupují při zpracování ropy na naftu a spekulacemi prodejců. Z toho se logicky nedá odvodit nic. Ještě je tu jedna neznámá, a to odkud pochází ropa ze které ta nafta byla vyrobena. Možná ze států, které ropu vůbec netěží. Nebo z jiných, které ropu těží ale přesto další kupují a současně prodávají.

Dotaz pod čí křídla bychom se měli uchýlit by Vám nejlíp odpověděl Jan Žižka, ale ten už bohužel nežije.

Myslím si že to, že se ještě dá EU zreformovat přeceňujete. Přečtěte si další a další direktivy Evropské komise a další tlaky vedoucích představitelů EU a taky úsilí mladé generace o ještě větší změny ve prospěch Green Dealu, LGBT komunity a dalších pitomostí.

K amíkům jen jeden příklad a že by se jich podobných daly uvést desítky:

Vietnamská válka. Začaly ji USA incidentem v Tonkinském zálivu. Počet padlých je dost rozlišný bereme li v úvahu jen dobu kdy USA působily ve válce aktivně nebo celou válku a taky bereme li v úvahu i počty zavražděných v okolních státech, podle toho se uvádí 1 000 000 až 3 000 000.

USA tuto válku prohrály a kromě mrtvých, raněných a postřiky zdevastované a zamořené země se následky znetvoření dětí projevují i nyní a zřejmě budou ještě hodně dlouho způsobovat tragédie v životě Vietnamců.

No a nedávno jsem se dověděl o společném vojenském cvičení USA a Vietnamu. Režim ve Vietnamu se od války nezměnil a tehdy jim pokus o zničení tohoto režimu stál ze to povraždit miliony lidí a teď se stejným režimem vojensky spolupracují. Připadá Vám to normální? A chcete mít takový stát za svého spojence?

Průměrný počet slepic: 4.8 (20 hlasů)

že USA válku ve Vietnamu neprohrály kvůli vojencké slabosti, ale kvůli veřejnému americkému histreyickému hippíckému běsnění.

Irák zmákli za tři dny, když byli nasraní z Dvojčat, tak Afghánistán svoukli taky za pár dní, což před imi nikdo nedokázal, ale jsou už zblblí tou levičáckou propagandou, tak většina alkajdistů a podobných zdrhla do pákistánu a tam čekali a amici se pokoušeli udělat z té země demokracii, což je asi tak to, jako byste se pokoušel vyrobit z jabka banán. To prostě nejde.

Takže tam akorát utráceli prachy a životy a nakonec se správně stáhli, Akorát, že tomu stažení zavelel nevoják a tudíž to byla pak taková ostuda.

Toto zkurvyli volení vůdci, ne vojáci.

Průměrný počet slepic: 1.8 (16 hlasů)

Tak podle Vás bylo ve Vietnamu příliš málo mrtvých a ve válce se mělo pokračovat až do úplného vítězství? Koncem roku 1967 zde bylo 463 000 Američanů. To bylo málo?

Nějak jste se vyhnul odpovědi, na jejich nynější vojenskou spolupráci. Co je to za stát, který napřed vyvraždí miliony lidí a potom se spojí s režimem který chtěl svrhnout?

Irák svrhli rychle, protože Saddám byl nabubřelý hlupák. Nebylo to ale tak rychle jak píšeš. Problémem Iráčanů bylo to že se nepoučili od Vietnamců, jak se vede válka proti lépe vyzbrojenému nepříteli a taky jejich nejednotnost, kdy sice většina nenáviděla amíky, ale přesto se vyžívali v boji mezi šíty a sunity.

To co píšeš o Afghánistánu je hloupost. Američané nikdy neměli pod kontrolou celý Afghánistán, a nakonec byli i tady  poraženi přes obrovskou převahu ve zbraních.

Průměrný počet slepic: 4.7 (16 hlasů)

řekl ti už někdo, že US Army z Afghanistánu utekla ?

Průměrný počet slepic: 4.4 (17 hlasů)

In reply to by Bob

Trvalý odkaz

Amíci prchali jak zajíci :-))

(v přímém přenosu, a ani nestihli vzít ty, co jim pomáhali.., zbabělci.)

Průměrný počet slepic: 4.2 (17 hlasů)

In reply to by Bob

Trvalý odkaz

Tak bys věděl, že tamodsud nezdrhali, protože by je Talibán hnal před sebou, ale proto, že zavelel ten dement od demokratů, kterého zvolili za prezidenta levičácky zblblí amíčtí občané.

A pokud někdy potkáš vojáka, který dostal tento rozkaz, tak se mu podívej do očí a řekni mu, že odněkud utekl. Pak se ale hned rychle otoč a utíkej ty, i když ti to asi bude hovno platný.

Průměrný počet slepic: 2.4 (8 hlasů)

Pro berrnard: Ty ubohý sluho šílené Afro Americké "ministryně útoku" z tankem v kabelce jsi buď tak hloupý že nevidíš na konec svého nosu anebo jsi placeny troll který má za úkol každodenně špinit Vidlákovy Kydy. Pravděpodobně jsi to druhé, jsi dobře placený troll z Šafrovy žumpy když s radosti prohlasuješ jak moc by se ti amícká základna zde líbila. Píšeš zde nesmysly, zkrucuješ historická fakta ve snaze představit Amíki za anděly míru ve Vietnamu, v Iráku , v Sýrii, v Jugoslávii, atd. Tvé komentáře hlásná troubo smradlavého forum-24 nejsou “ příspěvky ” pro Vidlákovy Kydy ale snadně prokouknutá snaha přesvědčit zdejší čtenáře ze svými lživými výroky tvé zkurvené mysly o “ báječné demokracii” které kvete na západním břehu Atlantiku. Táhni proamerický a probruselský dezoláte tam kam patříš, to jest na zkurvený seznam a fašistické forum-24 a nešpiň zdejší Vidlákovy Kydy ze svou smradlavou proamerickou propagandou. Jdi věšet Putinovu mrtvolu v pytli na zkorumpované média které zbožňuješ ale ne zde na Kydech. Odsud tě budeme hnát s vidlemi stejně jako hnal Žižka zkurvené křižáky před 600 lety.

Průměrný počet slepic: 5 (12 hlasů)
Trvalý odkaz

Téměř beze zbytku je vyjádřil Vlk na Kose:

"Takže  všichni  ti  nájemní  psáčia  intervjůci  českých  redakčních klávesnic a mikrofonů spolehlivě  dosáhli jen jedno  – že  vlk se  už dávno a dávno vrátil ke  své praxi z před  roku 89 – kdy prostě ignoruje  tuzemská  režimní  prolhaná sdělovadla  a  uchyluje  se k zahraničním zdrojům. Což nyní jde  výrazně  snadněji.  Žádná  rušička  u nás  na Košutce mi neničí příjem. Financial Times, NYT, WP, WSJ, Bloomberg, Reuters a  stovky jiných mi  ani Fiala s Rakušanem nezablokují. Co jsem si  jeden  den večer na Svobodce nebo Hlasu  Ameriky  šířit  veřejně nešlo, ale  ať někdo zkusí  trestat za  sdílení  obsahu a myšlenek Washington Post nebo WSJ!!!!  Jen ať to zkusí!  A  s fungujícími překladači  dnes není problém číst v jakémkoliv  jazyce. Fiala  a Obludárium  se mohou  klidně  postavit na hlavu a odrážet ušima  a jejich  nájemní pisálkové  jak by smet, ale v  době internetu jsou bez šance. Protože  svoboda  tisku na  tom opravdovém Západě  ještě  funguje tak, jak je  v  současném fialovém Česku už dávno nemyslitelné!

Takže  po 34 letech budování demokratury jsme přesně tam, kde  jsme  byli před Listopadem. Jenže tentokráte  bez naděje  na velkou změnu. Ale  na druhou stranu  – kdo  by kdy  řekl,  že  výrazem svobody  pro mne bude  čtení  Finacial Times oproti  konzumaci  České televize  po zmizení bolševika. Z čehož plyne  jeden zdrcující  závěr – totiž  že míra nesvobody, minimálně  té duševní, je dnes úplně stejná  jako za Husáka! Opravdu skvělý výsledek!

Poznámka. Jsem jen o pár let starší než Vlk.

Průměrný počet slepic: 4.7 (16 hlasů)

Za Husáka měl člověk pocit, že není vykořisťován kapitalisty, bohatý byl jen Gott. Demokratický centralismus však dokonale eliminoval motivaci k smysluplné činnosti, šplhání po partajním žebříku bylo dobré nanejvýš pro spřízněné rodiny komunistických oligarchů. Na vojně v 88-ém se mě - díky švejkování na bázi pacifismu - gumáci ptali, proč už nejsem v emigraci, a pak mi kvůli povědomí o protiledlových oddílech kolem Brna, vybavených sovětskými raketami, zakázali na doživotí překročit hranice státu.

Největší chybu v novodobých dějinách Československa udělal Massaryk. A to tu, že se pouze hodně zajímal o to, jak funguje demokracie ve Švýcarsku. Ale nenašel už odvahu či sílu prosadit tento systém při vzniku mnohonárodního Československa. Kdyby se "naši" Slováci, Němci, Rusíni, Maďaři a Poláci cítili ve federativním systému polopřímé demokracie na bázi subsidiarity a konkordance stejně dobře jako Italové v Tessinu nebo Francouzi v Ženevě, táhli by lidé v Československu dodnes za jeden provaz, a nejspíše na ještě vyšší životní úrovni než v současném Švýcarsku.

Průměrný počet slepic: 3.9 (11 hlasů)
Trvalý odkaz

Von totiž Putin rád čte vo těchhle ruskejch velkej carech a vojevůdcích, a už je u vesla dost dlouho, tak se taky chce zapsat do dějin, kurva, né?!

Ale zatím žádnej zázrak. Nato neporazí, Litva, Estosko a Lotyšsko, ti už jsou zaseklí drápem v západních strukturách. Skandinávie taky nejni dobrej nápad, ti jsou též v tý EU.Ale, kůrvá, chci bejt velkej vojevůdce, což takhle Ukrajina? To je ale nápadíček!. Máme tam významný podíl ruskohovořících obyvatel, tak sežereme Krym a pak Dombas a spol. Západ sice trochu držkuje, ale nic moc. Tímhle se do čítanek nedostanu. Chce to pořádnou akci. Tak tý Ukrajině prostě rozkopeme prdel na hadry. Co bychom nerozkopali, máme druhou nejlepší armádu na světě, říkali ti, co mi podávají hlášení. Ale ouha, když jsme vyrazili na Kyjev se svým ruským "urááá", dnes, po víc jak roce, jsme zakopaní na východě a pan Vidlák si ještě libuje, jak hezky zakopaní jsou (asi je to fanoušek Remarqua).

Takže, dle mého pohledu, Putin potřeboval světu ukázat, jak má velký koule. Dokázal to, že zaútočil na Kyjev a je dnes zakopaný kousek před svými hranicemi. Dokázal to, že i státy Západu, které byly zpočátku rozpačité, nakonec začaly jakž takž spolupracovat na dodávkách zbraní obráncům, dokázal to, že nepřipouštěl, aby Ukrajina byla členem NATO, páč sousedství tohoto paktu je už za hranou, čímž se členem NATO stalo Finsko, dvacet let vládne zemi, která se např. proti Indii, nebo Číně, nikam moc neposouvá.

Takže zatím, žádnej zázrak a on to ví, ale chce být v čítankách zapsaný. Ve válce s konvenčími zbraněmi nám to sice nejde, tak, mužici, vytlačte z hangárů ty jaderný. A toho se právě bojím.

 

Průměrný počet slepic: 1 (13 hlasů)
Trvalý odkaz

Na těchto stránkách se nemálo lidí vyslovovalo proti ostudné smlouvě o vojenské pomoci USA, výrazně se k ní vyjádřil také Jindřich Rajchl.

Před lety dokázali občané odvrátit úmysl postavit v Brdech Americký radiolokátor, tato současná smlouva má mnohem širší záběr.

KSČM svolala na úterý 30. května 2023 od 15:00 na Malostranské náměstí (hned u tramvajové zastávky) happening AMI, GO HOME!

Jde o reakci na podpis hanebné dohody mezi Českou republikou a USA, kterou včera ve Washingtonu podepsala ministryně obrany ČR Jana Černochová. Termín je zvolen záměrně v den projednávání této smlouvy Poslaneckou sněmovnou.  Akce bude končit cca v 17:00.

Na akci vystoupí za KSČM europoslankyně a předsedkyně ÚV KSČM Kateřina Konečná, místopředseda ÚV KSČM Milan Krajča, předsedkyně Komise mládeže ÚV KSČM Petra Prokšanová a dále zástupci levicových stran a hnutí a mírových organizací. 

Je občanský zájem širší veřejnosti tak zásadní, aby se k akci přihlásili, kromě levicově zaměřených i další občané, občanská sdružení, či strany? Dokáží někteří "zásadoví odpůrci" KSČM veřejně překonat odpor proti současným komunistům v zájmu naznačení parlamentním stranám, že občanská společnost v nemalé části nesouhlasí s projednávanou smlouvou??

 

Průměrný počet slepic: 4.9 (12 hlasů)

smlouvu podepsala a bílého českého národa se na  souhlas ani nezeptala!

Průměrný počet slepic: 5 (8 hlasů)
Trvalý odkaz

Takovej amíckej radiolokátor, kromě toho, že sleduje, jestli náhoou ná nás z ruska nefrčej ty jejich jaderný zbraně, i chrlí amíckou propagandu a odstřeluje pouze tím, co dovede neprůstřelná vesta.

Teda, já bejt s někým ve sporu a byla by možnost, že bychom po sobě stříleli, asi by mě dost nasral, pokud by mi zakázal neprůstřelnou vestu. Mě ani nevadí, že kdyby jí měl on, tak bych mířil na hlavu, nebo na rozkrok, ale tady jde o princip. Podtržeo a sečteno, na mojem těle nemá nárok žádnej ruskej sráč mi zakazovat tu vestu. Je to moje tělo. Ať si zabalí nohy onucema a do mého oblékání se nesere. Radar totiž nestřílí, radar sleduje, jestli někdo nestřílí na něj. Chtěli jste ho zakázat? Vono je to jedno, nakonec to zatrh demokratickej černoch.

Průměrný počet slepic: 1 (10 hlasů)
Trvalý odkaz

Nějak Vám ani jim nedochází že problém USA a EU není Rusko ale jejich vlastní občané. Postupný rozklad jejich společnosti. Celému světu vnucují své představy o tom, jak má společnost vypadat, ale jejich společnost se jim hroutí. Vynakládají obrovské prostředky na to aby vnutili celému světu svou vůli, ale sami stojí před hospodářským a společenským krachem.

Průměrný počet slepic: 4.9 (16 hlasů)

A právě proto bych se rád soustředil na obrodu Západu a rozhodně nevidím spásu od těch mužiků z východních stepí. Protože pokud lidem slíbíte, že tam to dělají dobře a pojďme jejich stylem, nakonec budou velmi zklamaní. Apropó, obrovské prostředky aby vnutil celému světu svou vůli, právě teď dělá rusák, jsouc tanky a děly na území, které mu nepatří.

Průměrný počet slepic: 1 (6 hlasů)

tak ať si ten západ pobere tu nevšední inteligenci z Ukrajiny a obroda západu pak bude zajištěna!  Zelenskyj umí sehnat prachy a zbraně a to všechno grátis! Tedy, alespoň od České vlády.

Průměrný počet slepic: 4.9 (7 hlasů)

Soustředit se na vlastní obrodu západu, to je chvályhodné. Jenže místo toho se snažíme dráždit Rusy, tím že státům v okolí Ruska, jejichž obyvatelstvo zatím netuší, v jakém srabu je EU se snažíme nakukat, že když vstoupí do EU budou jim lítat pečení holubi do huby. Až tam budou, po čase zjistí to co my, že si s nimi ty zakládající státy budou vytírat prdel a budou je nutit dělat nepochopitelné hovadiny.

Píšeš:

Apropó, obrovské prostředky aby vnutil celému světu svou vůli, právě teď dělá rusák, jsouc tanky a děly na území, které mu nepatří.

 

Američanům patřil Vietnam, Srbsko, Kuba, Irák, Libye, Afghánistán, a dalších několik desítek zemí v nichž intervenovali?

Průměrný počet slepic: 5 (6 hlasů)

Nikdy jim nic z toho nepatřilo. Ale naserou se do každé země, kde se jim cokoliv znelíbí a do čeho jim je howno. 

Průměrný počet slepic: 5 (9 hlasů)