Jak snadné to je...

Autor

Motto: Robert Fico vyhrál volby a prezidentka Čaputová ihned stopla dodávky zbraní na Ukrajinu.

Ano, takhle jednoduché to je. Fico vyhrál volby. Dostal v nich cca 23% voličských hlasů. Není vůbec jisté, zda sestaví koalici. Ještě nejistější je, zda se stane premiérem. Ficova výhra se ani zdaleka neblíží Orbánově výhře. Neblíží se ani výsledkům, kterých u nás dosáhl Andrej Babiš. Pořád platí, že vítězem voleb je spíš Pellegrini, než Fico. Ale přesto to stačilo na to, aby Čaputová zastavila dodávky zbraní. Vlastně ještě dřív, než s ním mluvila.

Kritizoval jí Zelenský, kritizoval jí Fiala, kritizoval jí Petr Pavel a zřejmě ji kritizovalo i mnoho dalších liberálů, jen se to nedostalo do médií. Přesto se Čaputová rozhodla jinak. Ani američtí protektoři s tím nic neudělali. Ani bruselští protektoři s tím nic neudělali. Ani pravdomluvná slovenská mééédia s tím nic nenadělala. Jeden třiadvacetiprocentní Fico je víc než tohle všechno.

Mělo by vás to povzbudit. Svět patří těm, kdo se neposerou. Na Fica před volbami vytáhli všechno. Včetně zatykačů. Užil si hnojomety jako nikdo druhý. Ale neuhnul. Troufl si mít názory, kterých se u nás neodváží ani Veľký Bocian. Po celou dobu neuhnul novinářům ani o píď. Nepodělal se z jejich nálepkování, nepodělal se z televizních odsudků, nepodělal se z pokusů o kriminalizaci. Když o něm novináři mluvili jako o kolaborantovi a zaprodanci pekla, nikdy se nepokusil svoje názory zakecat nebo zmírnit. Naopak, drze se k nim přiznal.

A pak vyhrál volby s „pouhými“ třiadvaceti procenty, nebinární Šimečko se snaží, aby SMER vládu nesložil, pomáhají mu média, neziskovky a nejspíš i americká ambasáda, která má k Čaputové přístup čtyřiadvacet hodin denně, ale stejně Zuzana raději všechnu vojenskou pomoc stopla.

Nejde o to, jestli má Slovensko ještě co Ukrajině dát. Nejspíš už jim dlouho posílají naprosto nedostatečné množství munice, kterou jsou schopni průběžně vyrábět, ale to gesto má obrovský význam. Já, prezidentka Čaputová, dosazená americkým vlivem za americké peníze a pomocí sorosovské podpory, jsem si tak nejistá budoucností, že raději ustoupím Ficovi, i když ještě nemá žádnou reálnou moc. Jen už prokázal, že není žádné ořezávátko.

Kde jsou všichni ti Sorosovci? Kde je západní moc? Kde jsou Ferhofštatové, aby to Zuzance rozmluvili?

Proto mluvím hodně o lídrech a málo o politických stranách. Proto na osobnosti „šéfa“ záleží.

V sobotu Hamás zaútočil na Izrael pomocí motorových padáků a levných dronů s výbušninami. Dokonce i tupí novináři si všimli, že použili taktiku z války na Ukrajině. Doteď nemá izraelská armáda situaci pod kontrolou. Hamás je schopen jim sestřelovat vrtulníky i tanky. Můžeme přemýšlet, jestli je to izraelské 11. září nebo izraelský Pearl Harbor. Nebo obojí dohromady… jako by se i v Izraeli někdo rozhodl, že rozdělenou společnost je třeba stmelit pomocí šoku (a přitáhnout šrouby svobodě, prosadit si svoje pikle a protlačit svůj názor silou). Ale souhlasím s Marianem Kechlibarem, že Netanjahu v tom může být nevinně. On se profiluje jako jestřáb a když se mu stalo něco takového, může si znepokojená veřejnost říct, že vlastně žádný jestřáb není a najít si lepšího. Kromě toho – šok po 11. září nevedl k americkému vítězství.

Také se hned začalo mluvit o nevyprovokované agresi… zlatý voči. Tam na Blízkém východě si navzájem udělali tolik křivd, že se za ně navzájem mohou mstít do skonání světa a dokazovat svoje nároky na území až do časů před Kristem. Na Ukrajině je to némlich to samé. Ale ani jedna válečná strana se nás v Evropě nebude ptát na náš postoj k tomuto konfliktu. Jsme jim ukradení, protože můžeme jedině kecat, zaujímat postoje, vykřikovat na fejsbůku, ale nejsme schopni udělat nic ani pro jedny ani pro druhé. A už vůbec nejsme schopni výhružek, které by jedny nebo druhé donutily složit zbraně. Celá diskuse o příčinách konfliktu už slouží jen k tomu, abychom se ještě víc hádali. Ani Izraelci ani Palestinci nám za náš postoj nepoděkují, protože za ním už nebudou ani transfery kanónů, ani transfery peněz.

Za Vidláka říkám, že diskuse o vině je zbytečná a jediné racionální stanovisko je stejné jako jako v případě Ukrajiny. Mír! Ale stejně jako v případě Ukrajiny je to stanovisko zbytečné, protože na mír musejí být dvě strany a na válku stačí i jedna. Ale všimněte si, jak je karma zdarma… zbraně pro Ukrajinu na zabíjení Rusů se hladce staly zbraněmi, které zabíjejí Izraelce. Některé se možná přímo v Izraeli vyrobily. Takhle to skončí vždycky. Živit válku, to je jako živit požár. Pak vám začne hořet i tam, kde jste to nečekali. Ne, nejsme schopni zajistit mír, když nechtějí ti, co bojují. Ale kdybychom neživili válku dodávkami zbraní, byla by ta válka prostě menší… a neměla by takovou tendenci metastázovat. Nepřidávat se k cizím válkám, obzvlášť ne k těm, za které horují velmoci. Nemůžeme ovlivnit, jestli se jiné národy mezi sebou pobijí, ale nemusíme jim k tomu přispívat dodávkami šrapnelů a mít vlastní ruce od krve.

Ale tak či onak, Hamás najednou vypadal schopnější, akčnější a pohotovější než izraelská armáda. Můžeme přepsat vojenské příručky. Motorové padáky jsou víc než stíhačky i vrtulníky. Jana Černochová kupuje nejdražší a nejzbytečnější zbraně na světě. Vyhrává dron a pěšák. Údajně Hamás obsadil i nějakou izraelskou leteckou základnu… Merkavy hoří stejně radostně jako Leopardy a vsaďte se, že Abramsy na tom nebudou jinak.

Ukázalo se, že Rusové měli pravdu, když tvrdili, že americké zbraně z Ukrajiny jsou na prodej. Bagatelizovalo se to. Byla to jasná Putinova hybridní propaganda. A jak málo teď stačilo, že? Pár hrdlořezů na padácích… a obsadili prý větší území, než Rusko či Ukrajina za poslední rok války. A rozstříleli při tom hudební festival propagující smíření mezi Izraelem a Palestinou. Větší absurditu už letos asi nenajdeme…

Až sem to libtardi dovedli. Bubnováním do války a bezhlavým dodáváním zbraní (a peněz) se jim podařilo otevřít další frontu, která svojí logikou vtáhne do konfliktu další země. Když se střílí Izraelci s Palestinci, tak je to tak vždycky. Ti, kteří doufají, že Izrael Gazu plošně vybombarduje, si neuvědomují, co taková věc udělá mezi miliardou muslimů. I v Praze jich je hodně… Palestinci tam mají velvyslanectví… A co teprve, kolik jich je v Berlíně… Teď ze samé radosti rozdávali koláčky. Co asi udělají z hněvu, že jim Izraelci pozabíjeli příbuzné v Gaze? Kolik z nich „hrdiny z Hamásu“ napodobí?

Tak snadné to je. Podívejte, jak málo dneska stačí, aby se všechno měnilo. Stačilo, aby Fico vyhrál volby. Stačilo, aby Hamás nakoupil drony trochu se pocvičil podle nových manuálů z východní fronty a vše se otřásá v základech. Konec liberální demokracie v přímém přenosu. Další dny přinesou nové jobovky. Sauronovo oko se teď zaměří tam k Tel Avivu a na nás už nebude mít čas. Ani na Ukrajinu ne. Dejte tomu pár týdnů a uvidíte celou vládu i se sněmovnou, i se senátem, i s ústavním soudem, jak se hemží bez notiček.

Přichází doba opravdových silných mužů, kteří tuto dobu unesou na svých ramenou. Doba, která nebude brát ohledy na zpovykance a sněhové vločky. Doba, která bude přát osobní odvaze a nikoliv rektálnímu alpinismu. Tam na východě mají takových mužů docela dost. Měli tam těžké časy, které tyto muže plodí. My jsme měli dobré časy, které stvořily všechny ty nebinární Alžbětka a jiné vlastizrádce. Měli bychom se začít rozhlížet, kde nám ještě nějací opravdoví chlapi zbyli a postavit je do čela. Měli bychom si vybrat takové, kterým stačí výhra jako Ficovi, aby to měnilo věci.

Až tohle všechno praskne, budeme je potřebovat.

Přátelé, pokud mě chcete podpořit v mém Vidláckém úsilí a podpořit vlastní národní občanskou společnost, prosím pošlete dar Institutu českého venkova. Každý kdo pošle dar alespoň 350,- Kč, může si na oplátku vyžádat knihy, trička nebo placky z nabídky.

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.8 (299 hlasů)

Komentáře

Trvalý odkaz

Vůbec nechci tady vyvolávat sympatie pro poslední akce Hamásu, ale v The Cradle jsem narazil na pohled na napadení Izraele, jak to vidí Palestinský novinář. "Považuji za dobré, když při vytváření názoru "na věc" člověk vnímá, o co jde i druhé straně. Ten názor je potom realističtější. V následujícím článku jsem se proto snažil o přesný překlad včetně invektiv. Dodatek o Mohammedu Deifovi pochází z jiných zdrojů.

Potopa z Gazy

Izraelské elity a veřejnost dostaly největší ránu za posledních 50 let.

Abdel Bari Atwan - palestinsko-britský novinář a redaktor, 8. října 2023
Nyní už víme, proč Mohammad Deif, vůdce vojenského křídla Hamásu v pásmu Gazy, zmizel z očí veřejnosti po kampani "Meč Jeruzaléma" před téměř dvěma lety. Připravoval plány a organizoval protiútok na Izrael. V sobotu se objevil spolu s mluvčím Hamásu "Abu-Obaida", aby to oznámil.
Vyhlásili začátek operace "Potopa al-Aksá" a označili ji za boj za ukončení nejdelší okupace na planetě. Během několika minut byly vypáleny tisíce raket, které zmátly tolik opěvované izraelské systémy protivzdušné obrany, zatímco bojovníci palestinského odporu pronikli z obléhaného území a zaútočili na izraelské osady v pásmu Gazy.

Záběry z operace zveřejněné na sociálních sítích byly ohromující: hořící tanky Merkava; jejich izraelští okupační vojáci vyvlečení ven a prosící o milost; izraelští osadníci prchající v panice, jejich volání o pomoc zůstává nevyslyšeno. V době psaní tohoto článku bylo hlášeno více než 100 zabitých Izraelců (nyní jich je již hodně přes 700), tisíce zraněných a desítky zajatých, kteří budou použiti jako vyjednávací karta za propuštění palestinských vězňů zadržovaných Tel Avivem.

Dopad na morálku izraelských elit a veřejnosti byl obrovský. Politickému, bezpečnostnímu a vojenskému establishmentu země byla zasazena největší rána za posledních 50 let, od války v říjnu 1973. Když armáda, která je řazena mezi čtyři nejsilnější na světě, nedokáže zabránit útokům na údajně bezpečné osadníky ve "vlastním" Izraeli nebo na ně reagovat, je to známka vážného úpadku.

Bez ohledu na to, jak se budou události vyvíjet v následujících dnech a týdnech, dosáhl odpor obrovského vítězství. Jedná se o dlouhou válku. Izrael může rozpoutat smrt a zkázu gigantického rozsahu, ale sám z ní nevyjde bez úhony. A pokud přeroste v regionální válku na více frontách, bude to jasně napsáno na zdi.

Promyšlenost, plánování a řízení této operace se vyrovná všemu, co se učí na nejlepších vojenských akademiích světa. Když se na sociálních sítích objevila videa bojovníků, kteří se na ni připravovali, Izrael a jeho "normalizovaní" arabští spojenci se jim vysmáli. Tolik k absolventům Sandhurstu a West Pointu. Mohammad Deif si nikdy nenárokoval žádný vojenský titul, ale hodnost "generála" si zaslouží mnohem víc než kterýkoli z těžce vyznamenaných a obézních velitelů arabských armád, kteří nedělají o moc víc než pořádají přehlídky a vydělávají na korupčních provizích ze zbrojních obchodů.

Zapamatujte si datum - 7. října. Může znamenat historický zlom v arabském světě, od období podřízenosti, kapitulace, normalizace a iluzí o nepříteli jako ochránci k období důstojnosti a osvobození: v tomto případě úplného osvobození Palestiny.

Izraelský premiér Benjamin Netanjahu vyhlásil válečný stav, pohrozil zničující reakcí a povolal záložníky své armády. Co však může udělat, co ještě neudělal? Zabít další stovky nevinných civilistů v Gaze? Nebylo by to poprvé. Tentokrát by to však mohlo vyvolat ničivou reakci, která by dosáhla až do Tel Avivu, Haify a Jeruzaléma.
 

Palestinský Islámský džihád se v tomto boji připojil k Hamásu, stejně jako všechna ozbrojená křídla odporu hlavních palestinských frakcí. Odbojové brigády na Západním břehu Jordánu - v Džanínu, Nábulusu, Tulkaremu a potenciálně i v Hebronu - se inspirovaly a se svou pevnou základnou lidové podpory se začaly zapojovat do boje. A nelze vyloučit, že tak v dohledné době, ne-li dříve, učiní i složky osy odporu v Libanonu a Sýrii, a dokonce i v Jemenu a Iráku.
 
---
Mohammed Deif
Mohammad Masrí se narodil v roce 1965 v uprchlickém táboře Chán Júnis v pásmu Gazy, který byl zřízen po arabsko-izraelské válce v roce 1948. Po vstupu do Hamásu v roce 1990 se později stal známým jako Mohammed Deif (Deif znamená v arabštině host), a to díky svému kočovnému způsobu života.
Přestože je od roku 1995 "nejhledanějším" mužem izraelské armády za organizování vražd izraelských vojáků a civilistů, přežil v posledních dvou desetiletích sedm pokusů o atentát: při prvním atentátu na jeho osobu se předpokládá, že přišel o oko, a při druhém o část ruky; je považován za invalidního, předpokládá se, že také přišel i o obě nohy.  Deifova manželka, sedmiměsíční syn a tříletá dcera byli zabiti při izraelském náletu v roce 2014. poslední izraelský pokus o Deifovo zabití se odehrál během operace Strážce hradeb v květnu 2021. Jediné co Deifovi zůstalo je nenávist k Izraeli.
Deif se k Hamásu připojil v roce 1990 s pomocí svých dlouholetých spolupracovníků Jahjá Ajjáše a Adnana al-Ghúla, v roce 1994 se Deif podílel na únosech a zabití izraelských vojáků Šachara Simaniho, Aryeha Frankenthala a Nachšona Wachsmana. Spolu s Jachjou Ajjášem byl osobně zodpovědný za bombové útoky na autobusy v Jeruzalémě a Aškelonu, při nichž zahynulo asi 50 Izraelců. Podílel se na "vlně bombových útoků", která trvala několik měsíců během druhé intifády.
Deif se stal vrchním vojenským velitelem Brigád Izz ad-Dín al-Kassám poté, co Izrael v červenci 2002 zavraždil předchozího velitele Saláha Šehadeho. Izrael mu přičítá přímou odpovědnost za vraždu desítek civilistů při četných sebevražedných atentátech od roku 1995,  Deif je již více než dvacet let na prvním místě izraelského seznamu nejhledanějších osob.
 
Hamás je palestinská Sunnitsko-islamistická militantní skupina, která vládne v pásmu Gazy. Hamás přísahal na zničení Izraele a od roku 2007, kdy se v Gaze ujal moci, vedl s Izraelem několik válek.
 
Íránské revoluční gardy založily Hizballáh v roce 1982, aby vyvážely svou islámskou revoluci a bojovaly proti izraelským silám, které napadly Libanon. Hizballáh sdílí teheránskou šíitskou islamistickou ideologii a rekrutuje se mezi libanonskými šíitskými muslimy.
Průměrný počet slepic: 4.6 (64 hlasů)
Trvalý odkaz

Asi nejhorší z našeho pohledu je, že ti muslimští bojovníci jdou zabíjet Izraelce a na vlastních životech jim vůbec nezáleží. Podle islámu: Stát se mučedníkem je vstupenka do ráje.

Jinak útočí voják, který chce boj přežít a jinak ten, pro kterého je jediným cílem pozabíjet co nejvíce nepřátel. Tady má fanatismus navrch.

Průměrný počet slepic: 4.7 (65 hlasů)
Trvalý odkaz

Útok palestinského Hamásu na Izrael je casus belli pro válku s Íránem a pro dosazení Donalda Trumpa zpátky do Bílého domu! Kevin McCarthy prohlásil, že Hamás nemohl operaci spustit bez podpory a souhlasu Íránu! Joe Biden přitom před pár dny uvolnil Íránu 6 miliard dolarů! A svědecké záběry dokazují, že Palestinci jsou vyzbrojeni americkými puškami a mají neprůstřelné vesty určené pro ukrajinské vojáky!

Již od sobotního rána jsou světová zpravodajská média zavalena informacemi o vypuknutí války v Izraeli, který byl napaden jednotkami Hamásu. V sobotu ráno přibližně 5 000 bojovníků Hamásu proniklo z pásma Gazy do Izraele, překonali bez odporu slabé hlídkové jednotky IDF a spustili masakr. Palestinci použili bagry a nakladače k rozbití hraničního drátěného plotu.

Začali střílet do civilních aut, zabíjeli v nich celé rodiny s dětmi, zajali řadu izraelských vojáků v čele s veliteli s hodnostmi plukovníků a Hamás je chce vyměnit za uvězněné Palestince a členy Hamásu, kteří jsou v izraelských věznicích. Pozemnímu útoku předcházela mohutná raketová příprava, kdy Hamás vypustil na Izrael více jak 5 000 raket, čímž dokonale zahltil izraelský PVO systém Iron Dome, který tolik raket nezvládl a systém se prý zhroutil.

Rakety dopadaly bez zásahu PVO na stovky míst v Izraeli, škody dosud nejsou vyčísleny. Izraelská armáda přiznala, že byla překvapena a zaskočena, že tajné služby selhaly a neinformovaly o takto velkém a koordinovaném útoku, že prý se jednalo o překvapení. Tomuto vysvětlení ale nikdo v Izraeli nevěří, protože takovou operaci nešlo utajit, izraelské tajné služby musely o útoku vědět, ale nechaly mu podle všeho volný průběh. Útok se totiž má stát casus belli pro vyhlášení války Íránu, o což Izrael usiluje už mnoho let, ale k té válce potřebuje mezinárodní koalici, minimálně souhlas USA. To je celé! Nic jiného za tím není! Izrael potřebuje zničit Írán, ale bez pomoci USA a kolektivního západu to nepůjde.

Odvolaný republikánský neocon Kevin McCarthy prohlásil, že nikdo nesmí mít pochybnosti o tom, kdo stojí za útokem – Írán!

Došlo tedy k rozhodnutí udělat z Izraele oběť, která se stala terčem teroristického útoku a masakru civilistů, který byl financován a řízen z Íránu. S tímto vysvětlením ihned přispěchal do vysílání Fox News odvolaný předseda dolní sněmovny amerického kongresu Kevin McCarthy, který vylíčil americkým divákům, kdo ve skutečnosti za útokem na Izrael stojí.

Ty obrovské počty raket, vybavení, výzbroj, koordinace, to všechno prý nemohlo proběhnout bez přímé asistence a podpory Íránu. Vinu prý nese i Joe Biden, který dosud nepozval Benjamina Netanyahua do Bílého domu, protože Bílý dům se začal sbližovat s Íránem, kterému Joe Biden uvolnil zmražených 6 miliard dolarů. A ihned poté, co Írán tyto peníze dostal, dochází k obrovskému útoku na Izrael. McCarthy tak označil Joea Bidena za spoluviníka útoku na Izrael.

Minulý měsíc 12. září totiž Bílý dům schválil [1] uvolnění 6 miliard USD z Jižní Koreje do Kataru v rámci dohody o výměně vězňů mezi Íránem a USA. Jedná se o íránské peníze, které v rámci amerických sankcí byly Teheránu zadrženy v Jižní Koreji. Krátce po převodu peněz tak najednou probíhá největší palestinský útok proti Izraeli a tajné služby Mossad, Aman a Šin bet o ničem jako nevěděly a nechaly útoky proběhnout.

Premiér Benjamin Netanyahu na nic nečekal a v krátkém vystoupení oznámil, že Izrael je ve válce a vyhlásil na území státu válečný stav. Najednou skončila i ústavní krize v Izraeli a opozice nabídla Bibimu vytvoření vlády národní jednoty. Zároveň Bibi uvedl, že Izrael ve válce vyhraje. Kevin McCarthy ale na Fox News prozradil, že když teď mluvil s předsedou izraelského Knessetu, tak se dozvěděl, že pro Izralce jde o útok na úrovni Pearl Harboru, což znamená, že půjde o dlouhou válku a nikoliv jen o pár dní. Tím je řečeno vše. Tento útok se stane záminkou pro válku s Íránem!

Palestinci jsou vyzbrojeni americkými puškami a neprůstřelnými vestami z dodávek určených pro zkorumpovanou Ukrajinu

Tel Aviv potřeboval své casus belli, tedy záminku pro válku. Potřeboval velký a mohutný nepřátelský útok, který bude mimořádně brutální a krvavý, aby se Izrael v očích světové a tupé veřejnosti stal obětí, jako byly USA obětí v roce 1941 po útoku Japonců na Pearl Harbor, o kterém americké tajné služby také věděly, ale nechaly mu volný průběh, aby se USA staly obětí útoku a aby americký prezident Roosevelt získal podporu americké veřejnosti pro vstup USA do II. sv. Války….(atd. viz odkaz)

https://aeronet.news/…ry/

 

Průměrný počet slepic: 4.3 (47 hlasů)

Samozřejmě existuje dlouhé nepřátelství mezi Íránem a Izraelem, hlavním důvodem jsou Íránské aktivity kolem jaderného programu. Izrael má strach, že by Íránci vyvíjeli atomovou bombu. Dokonce již dříve letecky zničil nějaká íránská jaderná zařízení. Až potud souhlas, ale Írán je šíitský stát a Palestinci jsou Sunnité, takže nějaká velká spolupráce mezi palestinským Hamásem a Íránem asi nebude. 
Šíité nejblíže k Izraeli jsou v Libanonu, cca 1/3 populace a tam skutečně Írán podporuje Hizballáh. Izrael okupuje i Libanonská území. Libanonské odbojové síly Hizballáh zahájily v neděli raketové útoky na izraelské území, jejichž cílem byly nelegální vojenské základny uvnitř okupovaných zemědělských oblastí Šebá. Hizballáh prohlásil, že vypálil tři rakety "na cestě k osvobození naší okupované libanonské země, a na znamení solidarity s vítězným palestinským odporem". Ale to je spíše "symbolická" podpora Palestinců.
Podporu Palestinců bych spíše viděl ze strany Saudů, korunní princ MbS udělal obrat na východ, vstupují do BRICS. Spíše tam bych očekával nějaké vyvolání konfliktu.
Čekám, kdy se ozve Pepča Escobar, ten má tuto oblast zmáknutou a bude určitě o pozadí vědět víc.
 
Průměrný počet slepic: 4.9 (28 hlasů)

"Prodávám" jak jsem "koupila" :-), ráda si přečtu různé názory - já sama těmto záležitostem nehovím, ta oblast je pro mě "španělskou vesnici". Přečtu různé..., asi je složitější se v tomto vyznat, sama jsem zvědavá, co se z toho vyvrbí (jen tuším, že nic dobrého).

Průměrný počet slepic: 4.3 (12 hlasů)

In reply to by včelka Mája

Trvalý odkaz

Ano, je to složité. Dokonce tak složité, že i Pepča Escobar si dává na čas, aby se vyjádřil. A to o Palestině napsal knížku, takže moc dobře ví o co tam historicky běží. Určitě, až se zorientuje, tak se ozve. Zřejmě se nechce blamovat něčím unáhleným. Na ten jeho článek se těším, určitě to vezme důkladně a v širších souvislostech, aby bylo jasno.

Průměrný počet slepic: 4.8 (12 hlasů)
Trvalý odkaz

87letá německá žena putuje do vězení za kritiku migrantů, kteří páchají násilí

8. října 2023👉 @cz24news

NĚMECKO: 87letá Němka jde do vězení poté, co se na sociálních sítích vyjádřila proti migrantům a žadatelům o azyl, z nichž mnozí páchají zvěrstva jako znásilnění a vraždy.Ženu, která se po odsouzení a vynesení rozsudku několik měsíců skrývala, zadrželi úřady v Rothenburgu a převezli ji do nápravného zařízení, aby si odpykala svůj trest (osm měsíců nepodmíněně).

 

Průměrný počet slepic: 4.6 (39 hlasů)
Trvalý odkaz

Jindřich Kulhavý: Tempo změn se zrychluje, všude se střílí… 8. října 2023 👉 @cz24news

Světové dění má za posledních pár dní plno novinek. Situace kolem Náhorního Karabachu je pro mnohé Čechy jakousi epizodou, ve které se přetahují dva postsovětské státy o nějaký velký kopec, což tu absolutní většinu lidí moc nezajímá a vlastně ani netuší, ke komu se názorově přidat. V důsledku mají pravdu, protože ovlivnit průběh tamní války můžeme stejně asi tak, jako změnit počet chodů snídaní podávaných v Bílém domu americkému prezidentovi. Jen na rozdíl od ,,raňajek“ Bidena nám může eskalace konfliktu v Karabachu zahýbat cenou ropy. Nicméně ani to ovlivnit nelze, takže jediným poznatkem je, že kde se snaží Západ cokoliv ovlivnit, tam 100 let tráva neporoste. A v postsovětských státech to platí mnohonásobně více, byť Arabské jaro bylo také názorným příkladem toho, co se stane v souvislosti s americkým či západoevropským invazním prosazováním vlastních zájmů.

Eskalace hrozeb války pokračuje i nedaleko nás a středem pozornosti je opět srbsko-kosovský spor, přičemž i tady je zjevné, že za kosovskými Albánci stojí mohutné křoví, jehož skladbu tvoří Američané s podporou kolegů z NATO. Do Kosova tak míří i německý Bundeswehr se svými tanky. Poslední dobou se zdá, že Evropou křižují vojenské kolony stále častěji a rozmísťování zbraní je jakýmsi moderním trendem. Jestliže jsme za dob Varšavské smlouvy potkávali zelené konvoje poměrně často, což způsobovala existence ČSLA (pro mladší ročníky šlo o Československou lidovou armádu), občas jsme dokonce nadávali na skupinu sovětských ZILů (sovětské armádní nákladní vozy s benzínovými motory schopné se snad i potápět), tak nyní vídáme (především v noci) vlaky plné všeho, co může střílet. Vzhledem k tomu, že my máme více důstojníků než vojínů, tak by tyto plechové maxihračky neměl kdo ovládat a jsou tedy rozhodně cizím majetkem i výzbrojí. A pravidelně míří od západu na východ. Nazpět nikoliv, takže zůstávají bud zakonzervovány kdesi v kasárnách a připraveny k budoucímu využití, nebo je prostě záhy Rusové rozstřílí na Ukrajině a později zpracují ve svých ocelárnách na Donbasu. Mluvili jsme však o Kosovu. Srbové mají Albánců plné zuby, Kosovo považují logicky za své území a Američany za pro Evropu otravný národ.

O víkendu začalo být horko i v Izraeli. Evropa dlouhodobě různými cestami pomáhá Libanoncům, USA zase preferují Izrael a samotní Izraelci nesnáší Araby, což je v opačném gardu ještě výraznější projev ,,neúcty“. Arabští bojovníci pronikli pomocí vcelku primitivní, ovšem značně účinné bojové techniky, na sporné území Golanských výšin, poničili pár osad obývaných Židy, poškodili předsunuté vojenské útvary, vzali pár zajatců a zůstalo za nimi mnoho mrtvých. Načež spustili raketopalebnou smršť. To logicky vyvolalo reakci a máme tu další válečné ohnisko. Češi i tady tápou v tom, na čí straně by měli být, protože jim je pokaždé říkáno něco jiného. V tomto případu jde spíše o oživení palby opakující se po nepříliš dlouhých obdobích vcelku pravidelně. Je však evidentní, že svět je tak nějak přezásoben zbraněmi a nastala doba, kdy je lidé začali používat. Nejvíce samozřejmě ti, kterým chybí jakákoliv zdrženlivost a úcta k lidskému životu. Ostatně vře to i v Africe a zdaleka nejen tam. Není totiž třeba koukat daleko, v takovém Švédsku už také třaskají výstřely a válka gangů, jejichž členy jsou obletovaní inženýři a lékaři migrující přes Středozemní moře a evropský kontinent do vyhlédnutých destinací, tam vyhnala z ulic blonďaté domorodce. Ve Francii zase za bílého dne a před kamerami zastaví auto a muslimský radikál postřílí na ulici své nepřátele či drogovou obchodní konkurenci.

Je evidentní, že všeobecná nenávist mezi lidmi spojená se zbraněmi různého původu v rukách magorů (ať už profesionálů či agresorů z ulice) vzbuzuje strach z budoucnosti. Zvláště když do Evropy proudí za podpory neziskových organizací a liberálů na postech ve vedení států EU další stotisíce potencionálních vrahů a teroristů. A to jak z východu, tak i jihu. Ostatně i u nás, v tomto případu Ukrajinci, se na ulicích začínají dít věci. Dokonce i na zbraně už došlo. Neházíme všechny do jednoho pytle, to by byla předsudečná nenávist, kterou vnímáme u vlády a médií namířené vůči Rusům. Ostatně vyvěsit ruskou vlajku na svůj dům se záměrem pouhého projevu sympatií vyžaduje odvahu hraničící se sebevraždou, byť i takovou podporu mohou u nás Rusové logicky mít. Bohužel, ani těch českých barev u nás moc nevidíme. Řada Ukrajinců tu pracuje (už dávno ne za pár korun), odvádí kvalitní výkony a od lumpů krajanů se distancuje. Kolik jich ale je? A jak to bude s další generací Připomeňme mladé muslimy ve Francii, kde se ta 3.- 4. od příchodu prarodičů radikalizuje a rabuje či terorizuje okolí.

Západ, k němuž máme dle Pětikoalice patřit, zdegeneroval. Ztratil schopnost chránit ty, kteří ho kdysi vybudovali. V čele má zbabělé, zženštělé muže či přeemancipované a většinou naprosto hloupé ženy jejichž hlavními předpoklady k vládnutí nejsou schopnosti a odbornost, ale spíše ochota hrát podřadnou a přeplácenou roli v maňáskovém divadle a nadšení pro vlastní ideologickou manipulaci podléhající zájmům skutečných elit schovaných v pozadí a v bezpečí vlastních impérií. Jsme na pokraji převratných změn, které budou stát lidstvo obrovskou cenu. A mnoho životů. Ať už zkažených nebo skutečných.

AUTOR: Jindřich Kulhavý

Průměrný počet slepic: 4.8 (86 hlasů)

Ještě žijí následovníci politických komentátorů, kteří sdělovali fakta a skutečnosti bez politických vodičů a vykladačů.

Už dávno jsem si všimnul, že na východ putují stovky kusů vojenských strojů a zpět se vrací zlomek.

Prakticky jede nejnutnější množství obsluhy, které se na obyvatele čezka tlemí stejně jako na domorodce v Afghánistánu, Iráku, Vietnamu....

Dezinformace o tom, že ti inženýři a doktoři z gumových člunů jsou zálohovaní bojovníci džihádů se ukazují pravdou a skutečností, se kterou už dnes neví státy  a jejich mluvící hlavy co počít. 

Shrnuto a podtrhnout článek rudou čarou s vykřičníky!!!

 

 

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)
Trvalý odkaz

V občanské válce po revoluci roce 1917 se ruští Bolševici nakonec zbavili zahraničních interventů tím, že s pomocí Kominterny a revolučního hnutí v domovských zemích intervenujících mocností vytvořili interventům starosti, které museli řešit, a tak jim nezbyly kádry a zdroje na to aby se, s odpuštěním, sr*li do Ruska a jeho vnitřních záležitostí.

Nemyslím si, že by za těmito událostmi stáli Rusové, naopak, už přes rok upozorňují na to, že zahraniční pomoc Ukrajině končí po celém světě. 

Můj osobní odhad je, že se po podzimních plískanicích pohne ruská armáda minimálně tak, aby obsadila administrativní hranice "nově přijatých" oblastí Ruské federace.

Co se týče neustále omílaných frází, že "Každá válka nakonec skončí u jednacího stolu" si dovolím připomenout, že příměřím končí jen války mezi srovnatelně silnými protivníky, kteří se válkou, ve které žádná ze stran nedokáže dosáhnout vítězství, vyčerpají natolik, že už nemohou pokračovat dále. Pak se jedná o zmražené konflikty, které dříve či později propuknou znovu. Korea, Pásmo Gazy, Náhorní Karabach, Kosovo jsou toho jasným důkazem.
Jediný způsob, jak válku doopravdy ukončit, je KAPITULACE přesvědčivě poražené strany. Obávám se, že přesně toto je budoucí osud Ukrajiny.

Domnívám se, že Dohody z Budapešti,  již neplatí. Ukrajina se tehdy vzdala jaderných zbraní po Sovětském svazu, a dostala záruky mocností o nedotknutelnosti svých hranic, ale tato dohoda se týkala NEUTRÁLNÍ UKRAJINY. Ukrajina se ale své NEUTRALITY, rukami svých "elit" dobrovolně vzdala, a zaplatila za to potoky lidské krve, Krymem, Doněckou, Luganskou, Záporožskou a zřejmě i Nikolajevskou oblastí.

Krvavé orgie na východě, dle mého názoru, může zastavit jen závazek neutrality toho, co z Ukrajiny zbylo.

Průměrný počet slepic: 4.8 (64 hlasů)

Jenže neutralitu nelze pouze proklamovat daným státem, to je málo. K vyhlášení neutrality musí proběhnout jednání, kde daný stát ji vyhlásí a minimálně sousedé potvrdí, že ji budou respektovat.

Průměrný počet slepic: 4.5 (23 hlasů)

Protože ví, že za 8 let doroste nová generace kluků, kteří budou rusko nenávidět za to že jejich tátové leží pod drnem.

Rusko musí ovládnou Ukrajinu, dosadit tam kolaborující ukrajince do úřadů a od školky vychovávat děti když ne k lásce k Rusku, tak aspon aby je tolik nenáviděli.

Vše ostatní je prohra.

A Rusko na to má. když vidím videa, kde lupnou gerana do zákopu se 2 ukry, tak jich asi mají dost.

Průměrný počet slepic: 3.9 (27 hlasů)

chtějí okupovat západní Ukrajinu? co třeba Polsko, není mu to bližší?  pokud mohu soudit s rozhovorů se zde už deset i více let usedlými Ukrajinci, zásadně špatný vztah bez ohledu na to, co se děje dnes, k Rusku nemají,  dokonce jsem od jednoho souseda slyšela na začátku - nejhorší je, že mám část rodiny v Rusku, pocházíme odtud, ti fandí Putinovi a starší Ukrajinci jakbysmet, a já sice mohu shánět pomoc pro vojáky Ukrajiny, ale ani omylem tam  nejedu bojova, jsem doma už tady

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)

Co by získali obsazením Kyjevské Rusi s Kyjevem a územím historicky polským a rumunským? S obyvatelstvem světících Banderovské zrůdy a vrahy? 

Dvě třetiny Ukrarusů opustilo ten stát lichvářů a axikorupce. Ti se pravděpodobně ze západních států už do té "vlasti" bydlet, pracovat a platit výpalné a úplatky nevrátí.

A Ruská federace tam místo desítek milionů emigrantů bude dělat pořádek, aby se oni mohli vrátit? 

To si ten pořádek musejí udělat sami Ukrarusové.

Jako vždycky - založit exilovou vládu, exilové hnutí, exilové vlastence a občany, kteří se vrátí do země se zákony 21. století....

Zatím bez slepic

by měli nenávidět Rusko? Nebo počítáte s tím, že se nebude už nikdy vyučovat o vztahu příčiny a následku? Němci třeba si Rusko nijak zvlášť neznenáviděli....

Průměrný počet slepic: 5 (7 hlasů)

In reply to by Bubkabelzebubka

Trvalý odkaz

chcete Zelenského srovnávat s Hitlerem? Které okolní státy přepadla Ukrajina?

Průměrný počet slepic: 2.1 (8 hlasů)

genocida etnických Rusů ?

Průměrný počet slepic: 5 (10 hlasů)

In reply to by Bob

Trvalý odkaz

Víte co to je, nebo to slovo používáte tak nějak "internetově" volně?

Průměrný počet slepic: 2.1 (7 hlasů)

které se chystala přepadnout nebo svolit, aby z jejího území přepadeny byly? Rusko už po mnohá léta veřejně říká, že se už nenechá zaskočit.... nelze srovnávat Zelenského s Hitlerem, už proto, že Hitler byl jistě sociopat s e schopnosti zbuntovat masy, ale byl to on v originále, kdežto Zelenský je hračka v cizích rukách , spojuje je jen bezohlednost k vlastním lidem, u Hitlera pro splnění jeho pomatených hnusných vizí, u Zelenského pro prospěch  zahraničí nebo dokonce zámoří a vlastní kapsy, dnes už asi záchrany svého života. Ne všichni Ukrajinci jsou, byli nebo budou milvníci Bandery a těm doma musí být pořádně úzko, když vidí, co z jejich země, udelali zloději a  lumpové. Jak to vidí Ukrajinci, to my nevíme, nám se předkládá jen propaganda z té i z té strany, ale dost bych se divila, kdyby se potvrdilo, že potomci vojáků Rudé armády, kteří nacisty -i banderovce potírali, prosovětských partyzánů... se zničehožnic masově zamilovali do Bandery a jejho  ideí, i když  školství se tam asi hodně snaží. 

Průměrný počet slepic: 4.3 (4 hlasů)
Trvalý odkaz

Kdo v této větě necítí protimluv, tak je pokrytec.

Pravda je taková, že Izrael je stát který vznikl židovským terorismem na arabských územích, a dodnes se zvětšuje krádežemi dalších a dalších území. Izrael je stát praktikující rasový a náboženský apartheid. S takovým státem může těžko nějaký soused žít v míru. ;o)

Průměrný počet slepic: 3.6 (44 hlasů)

To co píšete je příliš jednoduché a jednoznačné schéma, které svědčí o tom že o problémech této oblasti nevíte nic. Podle mých zkušeností s lidmi podobně uvažujícími i o docela jiných problémech je vysvětlování složitých vztahů a vazeb těmto lidem jen ztráta času.

Možná se probudíte ze sna, až lidé stejné mentality jako Palestinci, budou masově vraždit v Evropě, i když možná ani potom vás to neprobudí.

Průměrný počet slepic: 3.6 (29 hlasů)

80 let krádeží (nejen) palestinského území, vraždění a vyhánění jeho obyvatel, se jednoduše vysvětlit nedá.

A také máš pravdu, že bych byl radši, kdyby Izraelci Palestince (a ostatní izraelské sousedy které okradli) nevyháněli do Evropy, a kdyby ti raději zůstali ve své domovině. ;o)

Průměrný počet slepic: 4.1 (29 hlasů)

No vždyť to říkám. Naprostá neznalost dějin a vývoje situace v této oblasti a  z toho vyplývající jednostranné posuzování.

Průměrný počet slepic: 3.4 (17 hlasů)

Po děsivém holokaustu, který považuji za to nejhorší v dějinách lidstva, jako odčinění těchto zvěrstev, mají mít všichni kdož se považují za židy, bianco šek na jakoukoli lumpárnu, notabene na územích které si vybájili svým nábožensvím.

V tomto světle jsou opravdu jakékoli argumenty zbytečné. ;o)

Průměrný počet slepic: 3.8 (23 hlasů)

Židé nepochopili mentalitu muslimů. Oni si mysleli že pokud se přestěhují do míst, které jim kdysi před 2 000 let patřilo a patřilo by jim doposud, pokud by nebyli tak hloupí a nesnažili se bojovat proti Římu, když byl na vrcholu své síly a pokud by počkali až zeslábne, tak by jich Řím tehdy většinu nevyvraždil a zbytek nerozehnal po celém světě a mohli by pokračovat v existenci svého státu doposud.

Mysleli si, že je možné navázat na původní Izrael, když je osídlen sice řídce ale obyvateli, kteří na rozdíl od Židů nesnáší jakékoli jiné náboženství a jinověrce buď předělají na svou víru, nebo vyvraždí, což bylo pro ně nepochopitelné, protože Židé nikoho nepřesvědčují, aby přijal jejich náboženství, naopak, pro bezvěrce nebo jinověrce je velmi těžké, aby je přijali mezi sebe, což je opak muslimů.

Stěhovat se do této oblasti byla hloupost. Místní obyvatelé by sice na těchto přistěhovalcích mohli ve všech směrech vydělat, ale to by nesměla značná část z nich fanaticky věřit v Alláha. Ostatně Arabové kteří doposud na území Izraele žijí mají vyšší životní úroveň než ti kteří žijí mimo tuto oblast a také jejich mládež má daleko lepší přístup ke vzdělání, to i přes obrovské finanční dotace ze všech „demokratických“ i nedemokratických států všem Palestincům kteří žijí mimo Izrael.

To co jsem tu teď napsal je jen malý zlomek problémů Židů. Jejich momentální hlavní problém jsou vnitřní rozbroje ale to je jiná a hodně nepochopitelná stránka obyvatel Izraele, ostatně mi Evropané na tom nejsme líp, i u nás značná část hlavně mladé populace směřuje k destrukci systému ve kterém je jim dobře.

Průměrný počet slepic: 3.6 (21 hlas)

Židé, Palestinci a x nomádských kmenů tam pohromadě žili tisíce let pospolu. A vzhledem k jejich náturám i celkem v klidu. Obrat to vzalo, když si počátkem 20 století (hlavně) američtí židé (mno spíš chazaři co si na židy pouze hrají) řekli, že by si mohli vybudovat vlastní zemi někde na biblických územích. A vybrali si Britskou Palestinu. Naběhla židovská teroristická komanda, a roztoutali tam peklo. Nejen na britských vojácích. Židovská komanda Irgun, Stern nebo Lechi vyvraždili nejednu původní vesnici.

1

Na těchto základech Izrael započal svoji státnost. Takže je jasné, že klid tam nikdy mít nebude.

Průměrný počet slepic: 4 (20 hlasů)

Ano , trochu jsem to zjednodušil, ne že bych to nevěděl ale pokud bych šel do detailů, bylo by to na tlustou knihu a ne na malý příspěvek do diskuze.

Samozřejmě že kromě povražděných židů a vyhnaných židů tu byla část těch kteří na tomto území přežili. Ono je dost pochopitelné že při zhoršující se situaci v Evropě, a neochoty většiny států židy přijímat, se část z nich snažila dostat jednak před, a i po válce do své původní vlasti, do Izraele.

Ostatně co bych to lovil ve své už chatrné paměti, přečti si to v odkazu.

https://cs.wikipedia.org/wiki/Britsk%C3%BD_mand%C3%A1t_Palestina

Já se snažím nefandit žádné straně tohoto konfliktu, ale řekni mi, pokud bys byl žid, a věděl k čemu se v Evropě schyluje a věděl že Tě žádný stát nepřijme, co bys dělal? A co po válce? Pokud bys přežil koncentrák, zůstal bys v Německu?

V tom odkazu je to taky hodně stručně tom, jak se chovali Britové a Arabové by se dalo toho napsat víc. Jistě že Židé si následně také nebrali servítky, jim totiž šlo o přežití.

Jo a v čem vlastně lžu?

Průměrný počet slepic: 3.6 (13 hlasů)

" kteří na rozdíl od Židů nesnáší jakékoli jiné náboženství a jinověrce"

Klasické chucpe - lež obrácená naruby.

Tak za prvé, Blízký východ byl téměř 2000 let místem vrcholu vzdělanosti a tolerance. Bylo to místo stovek kultur a náboženství, kde se zrodilo písmo, matematika, chemie, astrologie. Než to tam začali rosesírat od křižáckých výprav až po britskou kolonizaci. Je jasné, že staletí válek a utiskování má za následek zhrubnutí mentality.

A za druhé, to co se včera stalo na palestinských okupovaných územích a Izraeli, je přeteklý pohár trpělivosti, kdy izraelští fanatici za podpory armády 4.10. vtrhli do Jeruzalemské posvátné mešity al-Aksá. Muslimské věřící vyhnali, a ty co se bránili zbili a potupně zašlapali do země. To je ta tvá židovská tolerance jiných náboženství.

1

Jinak, Izraelci běžně plivou nejen na muslimské duchovní, ale také na ostatní duchovní, včetně křesťanských mnichů.  Židovská ortodoxní víra je jedna z nejméně tolerantních. Ti blázni jsou přesvědčeni že na to mají právo (výsadu), protože už když si nechají ufiknou kus ptáka, tak tím uzavírají osobní smlouvu se samotným Bohem.

Průměrný počet slepic: 4 (18 hlasů)

Lilienthal: Sionismus, nebo Sand: Jak byl vynalezen židovský národ... a musím říci, že to tam  židům rozhodně celé nepatřilo, není možno čerpat z Bible, v podstatě knihy pověstí a bájí a naučení vlastnická práva a že Izrael není ani demokracií a ani mírumilovný dokládá po celo dobu své existence. možná v tom je pes zakopán. Samozřejně i muslimové se rozpínají, ale nejprve byli vyhnáni z Evropy, ze Španěska a byli napadeni křižáky.... svět není jednoduchý a neskládá se s andělů a ďáblů, ale z lidí, To samosebou neznamená, že současný islám  nepovažuji za protifeminní a sám sebe věznící v nábožnských nesmyslech. Ortodoxní judaismus  není jinačí.

Průměrný počet slepic: 3.1 (9 hlasů)

ale Palestinci nemigrují a do Evropy se nijak nehrnou a není vyloučeno, že kdyby mohli žít doma,  s nikým by neválčili.- Naopak, ta mapka je velmi poučná.

Průměrný počet slepic: 3.9 (13 hlasů)

Sionismus vznikl v druhé polovině 19. století mezi evropskými Židy. Hlavním cílem bylo a je přesídlení Židů do izraelské země a vybudování židovského státu - národního státu Židů. Dnes asi ze 30 milionů Židů žije asi 1/3 v Izraeli, a zhruba stejné počty v Evropě a v Americe.
 
Izraelský historik Ilan Pappé napsal knihu "Etnické čistky v Palestině". Ve vysoce laikované recenzi této knihy se jeden americký čtenář vyjádřil takto:


Tato kniha je poctivým a podrobným popisem toho, jak sionistické hnutí plánovalo a provádělo ohavný zločin systematického vytlačování palestinského lidu z Palestiny a založení Izraele jako státu pro sionistické osadníky pocházející z cizích zemí. Tento čin byl spáchán za obrovské dezinformační a krycí kampaně využívající obrovské zdroje západních vlád, které se spikly, aby Palestince učinily obětí.

Lidstvo dluží Ilanu Pappemu, autorovi této knihy, velkou laskavost za jeho úsilí konečně uvést věci na pravou míru a zdokumentovat fakta o palestinské "Nakbě" neboli katastrofě. Tato kniha odhaluje pravou a ošklivou tvář sionismu jako rasistického hnutí.

Nyní, po více než sto letech od první sionistické konference ve švýcarské Basileji, je zcela jasné, že sionismus byl špatný nápad, který se při realizaci změnil v noční můru. Dosud je Izrael rozvrácený a žije ve stavu nepřetržité války s celým svým okolím. Udržování Izraele při životě se ukázalo jako velmi nákladný podnik jak z hlediska životů každodenně zmařených v bojích, tak z hlediska finančních nákladů na udržování izraelské ekonomiky a vojenské mašinérie. Tyto vysoké finanční náklady nesou především USA, ale jak dlouho? Jak je možné, že moudří lidé v Izraeli toto selhání sionistické myšlenky nevidí? Jak mohou nevidět, že existují alternativy, které zajistí mírové soužití židů s Palestinci v demokratické Palestině?
Zvěrstva, která sionisté spáchali na palestinském lidu, nebudou nikdy zapomenuta a budou se Izraelcům vracet po celé další generace. Nic jiného než plné uznání práva palestinského lidu na jeho domovinu Palestinu a také plné odškodnění za obrovské utrpení a škody, které mu byly způsobeny vytvořením Státu Izrael, by tento problém neuzavřelo.

Oblast se nedočká míru dříve, než Palestinci obnoví svá plná práva. Bezpodmínečný návrat všech Palestinců do Palestiny je nezadatelným právem, které nesmí být ohroženo.
Je ironií, že Palestinci (obecně muslimové a křesťané) nikdy neměli žádné problémy s Židy jako vyznavači jiného náboženství. Židé nikdy nebyli Palestinci týráni nebo pronásledováni. Naopak v Evropě byli Židé pronásledováni. Proč by na to měli doplácet Palestinci?

Zdá se, že příchod sionistického hnutí otrávil vztahy v celém regionu. Nešťastné tábory palestinských uprchlíků rozeseté v různých zemích Blízkého východu i uvnitř Palestiny jsou již téměř 60 let stále drsnou připomínkou problémů, které vznikly vytvořením Izraele na úkor palestinského lidu.

Navzdory všemu, co se stalo, je spravedlivý a rovnocenný mír stále možný. To neznamená, že by Izraelci měli být nutně vyhnáni ze země, kterou si nezákonně uzurpovali od Palestinců. Znamená to pouze, že Izrael jako sionistický, tj. rasistický stát by měl být mírovou cestou demontován a na jeho místě by měl vzniknout demokratický stát, kde si budou všichni občané rovni bez ohledu na své náboženství či rasu. Každý Izraelec, který souhlasí s tím, že bude žít v demokratické Palestině jako rovnoprávný občan, může zůstat. Ti, kteří rovnost s ostatními občany nepřijmou, by si měli najít jiné místo k životu (třeba se vrátit do zemí, odkud do Palestiny původně přišli).

Ve své dlouhé historii zažila Palestina mnoho nájezdníků, kteří přicházeli a odcházeli. Palestinský lid se však vždy vynořil zpět a zachoval si svou identitu. Izraelská barbarská zvěrstva s cílem vyhladit, očernit a zlikvidovat palestinský lid a jeho kulturu nebudou úspěšná, a to i přes bezprecedentní brutalitu, kterou Izraelci vůči Palestincům použili.

Etnické čistky v Palestině neustaly ani po dosažení masového vylidnění Palestiny v letech 1948 a 1949. Ve skutečnosti etnické čistky pokračovaly až do současnosti a stále pokračují. Májí různé podoby, například deportace Palestinců, demolice palestinských domů a odpírání povolení Palestincům stavět domy nebo přestavovat staré. Izrael se také uchyluje ke škrcení palestinské ekonomiky a nutí lidi, aby nakonec opustili zemi a hledali práci a usadili se v zahraničí. Pokud to všechno nezabere, používá se k likvidaci Palestinců přímé vraždění. Děje se tak za přihlížení celého světa, který se jen slovně ohání lidskými právy a právem Palestinců na sebeurčení.
 

Průměrný počet slepic: 3.6 (25 hlasů)
Trvalý odkaz

Základem všech problémů je Francie a Británie. Jejich  Sykes–Picotova dohoda rozmrdala celý blízký východ. Oni si jen rozparcelovali svoje sféry vlivu. Ale blbě. Nikoho se neptali. Hlavně ne těch co tam bydleli. Následky neseme dodnes a ještě dlouho poneseme.

Když se přesuneme do bližší minulosti, tak jak napsal Ethanol výše, tak židé jsou vše jiné než mírumilovní osadníci. Geneticky je to jeden z arabských kmenů. Šmrncnutí ještě chazary, kteří si před 1000 let vybrali tohle náboženství místo svého původního. To víte, když jste vládce a prohrajete válku, tak vás vlastní lidí obětují, o to fakt nestojíte.

Na druhou stranu, palestinci jsou totální hovada. Sráči. Když vydíte ten dav zmetků, co se seběne, aby si mohl kopnout do mrtvého vojáka, máte nutkání mezi ně hodit granát.

 

dopadne to tak, že po počátečním úspěchu Hamásu nastoupí mašinérie pravidelný armády, která s hadrníkama udělá rychlej konec. Je to jen takovej výkřik do tmy s politickým potenciálem, ale nulovou taktickou a i strategickou hodnotou.

 

Jen při tom zařve plno neviných lidí.

Průměrný počet slepic: 4.6 (28 hlasů)

Čistá uniforma, naleštěné holínky a zastřižený knír (nebo nyní pejzy), oproti zavšivenému špinavému a vyhublému trhanovi, nemusí každému zcela jasně ukazovat kdo z nich je hovado. ;o)

https://whatreallyhappened.com/IMAGES/GazaHolo/index.html

Průměrný počet slepic: 4.2 (23 hlasů)

Uvědomujete si vůbec že na těch záběrech z koncentráků jsou většinou v těch roztrhaných hadrech Židé a v těch naleštěných uniformách Němci?

Průměrný počet slepic: 3.8 (16 hlasů)

To jo, ale dozorci jsou tam Palestinci.

Průměrný počet slepic: 3.5 (11 hlasů)

Ve Varšavském ghetu byli dozorci také židé. ;o)

Průměrný počet slepic: 4.8 (9 hlasů)

Vaše znalosti izraele i palestinských území jsou prakticky nulové.

Průměrný počet slepic: 3.2 (9 hlasů)

Ale rozumím ti. Od nás prostých gojim se nevyžadují znalosti, ale pouze poslušnost. ;o))

https://www.idnes.cz/zpravy/zahranicni/gojove-jsou-na-svete-proto-aby-slouzili-zidum-tvrdi-izraelsky-rabin.A101020_145802_zahranicni_aha

Průměrný počet slepic: 3.7 (9 hlasů)

Pro alespoň základní přehled o tom jak to v dnešním Izraeli vypadá doporučuji knihu Chyťte žida od Tuvia Tenenboma. Možná potom pochopíte že kromě Vámi zmíněného Rabína je tu i velmi vlivná skupina Izraelských politiků a skupin, podobná českým Pirátům, a mnoho politiků a vlivných skupin mezi těmito dvěma krajnostmi. Takže, pokud chcete najdete v Izraeli náboženského, nebo politického vůdce všech myslitelných směrů.

To co hlásá Vámi vzpomenutý rabín je mezi Židy jen okrajový názor na rozdíl od muslimské populace, tam je podobný názor na nás většinový.

Průměrný počet slepic: 3.6 (5 hlasů)

Rabín Josef Ovadja byl vrchní izraelský rabín, předseda nejvyššího rabínského soudu, a hlavně duchovní vůdce strany Šas, která je pátá nejsilnější politická strana Izraele, a v posledních volbách získala 8,25% hlasů. A to není nezanedbatelné procento.

Ovšem Ovadja není jedinný náboženský blázen v Izraeli. Těch fundamenatlistických bláznů je tam významná část populace. Dokonce mají zákonem zaručeno, že nemusí pracovat, mají celoživotní důchod, a jsou zproštěni vojenské služby.

Ale máš pravdu, že v Izraeli jsou i slušní lidé (a rabíni), třeba ti sdružení v organizaci Rabíni za lidská práva.

Průměrný počet slepic: 4.9 (8 hlasů)

To že někteří vůdci preferují vlastní národ nad národy jiné, je sice hnusné, ale dá se pochopit, proč tak činí. To že někteří vůdci dělají taková rozhodnutí, kterými svůj národ ponižují a znamenají jeho zkázu, to už je nejen hnusné ale taky nepochopitelné, alespoň pro mne. A náš národ si vládu složenou s takových vůdců zvolil.

Průměrný počet slepic: 4.3 (7 hlasů)

v koncentrácích nebyli jen židé, nebo především židé, největší  počet zabitých vykazují Slované. Smrsknout válku na holocaust je chyba, i když pravdou je, že u Židů otevřeně Němci hlásali úplné vyvraždění. a ukazuje se také, že utrpení těch s nimiž jsem nějak spojjen neznamená, že se podobmného násilí nedopustím na jiných, sionisté přece  vyháněli Araby  v Palestině z jejich obcí a vraždili tam a strašili je ještě před začátkem války a děje se to dosd - nebo snad ti Palestinci dobrovolně a rádi odevzdávají své domovy třeba aktuálně v Jeruzalémě občnům Izraele? předli své vsi , pole, domy a zahrady osadníkům  dobrovolně? To, že někdy jsou vrazi vražděnými a naopak se v historii opakuje nejednou,.

Průměrný počet slepic: 4.2 (5 hlasů)

Strašný, strašný, strašný. Už bych se nechtěla znova narodit. Do tohoto světa už nikdy. Když to takhle člověk vidí pohromadě.., tak Země nebyla, není a nebude dobré místo k žití. Ty hezký momenty (nebo roky), které člověk zažil, nebylo nic jiného než nějaká iluze. A s mladými blbouny, které "vychovávají" lidi jako Rakušan, je obtížné si představit jakoukoliv budoucnost.  

Průměrný počet slepic: 4.4 (15 hlasů)

No vidíte, a to jste mi málem vynadala když jsem napsal že bych chtěl umřít zavčasu, než s to tu celé posere. 😊

Průměrný počet slepic: 4.4 (11 hlasů)

Nevynadala :-), jen konstatovala...(máte čas). Já tvrdím už dlouho, že život by mohl být krásný, protože příroda je překrásná, ale kazí to lidi. Nedávno bylo v dokumentu řečeno - člověk se neobejde bez přírody kolem, ale vesmír se obejde bez nás. My se chováme, jako kdyby tomu mělo být naopak.

Průměrný počet slepic: 4.9 (8 hlasů)