Pocitové vítězství

Autor

Někdy před týdnem řekl v rozhovoru jakýsi bývalý polský generál, že Ukrajina prohrává a její ztráty se počítají v milionech… a nestalo se nic. Dokonce to převzala naše majnstrýmová sdělovadla. Nikde nevyletěli faktčekeři, aby to vyvrátili a označili toho Poláka za nepřítele evropských hodnot. Nikdo mu nevysvětloval, že by si měl uvědomit, na čí straně vlastně stojí. Žádná twitterová úderka nedostala notičky, aby toto tvrzení zesměšňovala a nahlašovala účty každého, kdo tuto informaci převzal.

Ukrajina má milionové ztráty… říká generál

O něco dřív proletěl českým internetem frustrovaný povzdech jakéhosi českého adepta na smrt v ukrajinských zákopech, že ukrajinská armáda je stále armádou sovětského typu, nic tam pořádně nefunguje, člověk se ničeho nedovolá a mezi jejich pí ár a zákopovou realitou je obrovský rozdíl. Opět se nestalo nic. Svým způsobem tento dobrovolník řekl něco mnohem horšího než Matouš Bulíř, ale nepřišla žádná nakládačka. Žádný Zdechovský se nesnažil ho umlčet a nepořvával po internetech, že je dezinformátor.

Ukrajinská armáda je prostě bordel na pásech, jako to vždycky bylo… říká český dobrovolník.

Včera Rusové „vypnuli“ několik ukrajinských elektráren. Tentorkát nemířili na trafostanice, ale na turbíny. Tentokrát neničili přenosové sítě, ale přímo výrobu elektřiny. Prý šlo o největší útok na ukrajinskou energetickou soustavu od začátku války. Paradoxně několik dní poté, co všichni analytici mluvili o tom, že Rusko už nemá kapacity na takové útoky.

Ve stejnou dobu si Šojgu prohlížel nové klouzavé bomby FAB 3000, které by měly být ještě mnohem účinnější než jejich menší kolegyně, které Rusům usnadnily dobývání Adějevky. Rusové mají těchto bomb obrovské zásoby. Přidají na ně křidýlka, trochu elektroniky (z ukrajinských praček), odhazují to z bezpečné vzdálenosti a ukrajinské vojáky to ničí i s celou vesnicí okolo nich.

Rusko je ve válce. Už tomu neříkají speciální vojenská operace, už je to válka… říkal Peskov

Vy, co mě čtete dlouhodobě, tak víte, že moje maminka pochází z Ukrajiny a tvrdím o sobě, že polovina mé duše je tam ze stepí. Rozumím východnímu krasořečnění a tomu, co říkají mezi řádky. Já jsem Peskova pochopil tak, že dává Evropě (a především Francouzům) poslední varování. Podle mě v tomto týdnu Rusové přestali předstírat slabost. Zřejmě si vyhodnotili, že Američané jsou už mimo hru a Evropa sice může vykřikovat, ale už nezmobilizuje a válečné hospodářství nezavede. A pokud náhodou zavede, Rusko má tak velký náskok, který celá Evropa nedožene.

Včera došlo v Moskvě k teroristickému útoku… stačí ho jen připsat Ukrajincům a Rusové mohou všeobecně mobilizovat… Útočníci prý unikli, ale jejich lehce ohořelé pasy se dají najít snadno. Ruské jedenácté září už existuje. Teď jde jen o to, jestli ho Kreml použije. Je vlastně úplně jedno, kdo to udělal a proč. Po Telegramu se už šíří neoficiální zpráva, že henti teroristi přijeli v dodávce s ukrajinskou poznávací značkou. Jednoho už prý chytili… Poví i to, co neví.

Včera svým způsobem Rusové řekli, že do války proti Evropě půjdou… S Američany by asi válčit nechtěli, ale s Frantíky a jejich mopslíky si to klidně rozdají. Teď už ano.

Už je těch zatracených signálů trochu moc, aby to byla náhoda.

Dva roky nám média vnucovala pocitové vítězství. To je stejné jako se teď mele o pocitové teplotě. V Brazílii mají léto, teplota vzduchu je pětatřicet stupňů, ale to není dost úderné, tak si tam někdo vycucal z prstu, že pocitová teplota je skoro dvojnásobná. Šedesát stupňů. Stejným způsobem jsme se dopracovali k pocitovému vítězství nad Ruskem. Dokonce to sedí i na ty poměry. Slíbili jsme milion granátů, dodali jsme polovinu. Slíbili jsme stamiliardy peněz, dodali jsme polovinu… Jestli vůbec.

Ale už nám nic nezbylo. Ani peníze ani zbraně. Už jsme všichni v podstatě bezbranní…

Spousta lidí má pořád pocit, že vyhráváme. Najdou se dokonce i blbci, kteří v této chvíli píší svoje jména na ukrajinské drony a dávají o tom důkazy na fejsbůk. Netuší, co se jim všechno může stát. V tomto ohledu mají Rusové nechutně dlouhou paměť a své archivy nikdy neskartují.

Přátelé, nerad to říkám, ale další předpoklady pro válku přibývají. Navíc je to asi poprvé v dějinách, kdy vládnoucí elity naučily obyvatelstvo nenávidět Rusko, ale nepostavily mu k tomu linky na výrobu tanků a muniční továrny. Jako kdyby ten vítězný pocit sám o sobě stačil.

Polský generál nám řekl, že dva roky tohoto vítězného pocitu stály Ukrajinu milion životů… Ty ztráty nevznikly minulý týden. Ty jsou každodenní. Jak dlouho asi Fialenko ví, že Ukrajinci platí za každého mrtvého Rusa deseti svými?

Od včerejška se nemohu zbavit dojmu, že právě toto západní fanfaronství Rusové použili jako základní předpoklad pro svou válku. Ano, český parlament po mnohahodinové diskusi odhlasuje rezoluci o teroristickém Rusku a tím to skončí. Neodhlasují ukončení grýndýlu a rozjetí válečné ekonomiky. Neodhlasují ochranu vlastního hospodářství. Jen se navzájem utvrdí v tom, že všechno dělají dobře, ačkoliv jim polští generálové jasně říkají, že je všechno v háji. Padlo milion lidí… no a co… nikoho to nezajímá. Pro vítězný pocit evropských papalášů máme lidského materiálu ještě dost a dost.

Včera navíc během dne došlo k zablokování celé řady jůtubových, tiktokových i fejsbůkových kanálů. Těch chcimírských.

Po první demonstraci na podzim roku 2022 jsem řekl v rozhovoru u Martiny Kociánové, že jsme s Ruskem v prohrané válce. Teď se rozhoduje, jestli prostě „jen“ trapně prohrajeme a nebo jestli trapně prohrajeme a jako bonus budeme mít zemi plnou vojenských hřbitovů a nebo jestli prohrajeme a budeme mít zemi plnou radioaktivního spadu. Teď se rozhoduje, jestli mezi EU a Ruskem bude nějaká nová hranice a nebo jestli to už bude jedno.

Měli jsme dost času s tím něco udělat. Byly nám dány dva roky, abychom vstali z gauče a porazili neschopnou vládu neschopného premiéra. Byly nám dány dva roky, abychom srovnali do latě jak Černochovou, tak Řehku. Dva roky jsme měli na to, abychom naplnili náměstí, zablokovali Prahu, projevili občanskou neposlušnost a vynutili si změnu.

Myslím, že nám Pánbůh dal dost času, s tím něco udělat. Dostali jsme osm set dní. Dostali jsme proroky, kteří o tom mluvili. Dostali jsme lidi, kteří navrhovali řešení. Dostali jsme komunikační kanály, které měly dosah na celou republiku. Dostali jsme všechno, co bylo zapotřebí, abychom se nenechali stáhnout do propasti.

Ale žádný člověk ani žádné řešení nám nebylo dost dobré. Každý měl svou třináctou komnatu, každý byl něčím nepřijatelný, každá varianta byla moc levicová, pravicová, utopická, nereálná…. vyberte si sami. Možná je to zákonitost. Každý má u nás víc odpůrců jak příznivců. Nenadávám, nestýskám si… jen konstatuji situaci.

Po celé dva roky jsem byl víceméně optimista. Teď už jím nejsem. Myslím, že už je o nás rozhodnuto. Jen ještě nevíme jak. Hrozně rád se budu mýlit.

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.9 (454 hlasů)

Komentáře

Trvalý odkaz

Přestože se už i Evropou šíří hlasy vyzývající Ukrajinu k vzdání se a usednutí k jednacímu stolu, dokonce i z vysokých míst, liberálové rozhodně odmítají porážku Kyjeva přijmout. Na společných hranicích států NATO s Ukrajinou denně pendlují vlaky s americkou a evropskou vojenskou technikou a Macron již jen neuvažuje o vyslání svých vojáků, ale dle všeho jsou už na Ukrajině nebo blízko ní. Napětí nebude klesat, spíše naopak. Vše spěje k další eskalaci sporu, do kterého se Západ slepě vrhá, aniž by byl připraven na tvrdý náraz.

  Vladimír Putin drtivě vyhrál prezidentské volby v Rusku. S takovým náskokem, že o něm mohou snít všechny hlavy evropských států i USA. Provádí Rusko složitou situací a vrátil mu i hrdost a postavení velmoci. Je prvním, kdo přesvědčuje Rusy o potřebě nebýt závislými na produkci západních firem a učí je vyrábět si dostatečně kvalitní vlastní produkty, Ne, netvrdíme, že vše je v Rusku ideální a dokonalé, nicméně obrovský progres Ruské federace je znát a postupně se dostává i mimo velká města. Venkov má ještě mnohé co dohánět, nicméně jisté semknutí Rusů potřebné k zvýšení životní úrovně a dosažení všeobecného pocitu z dobré kvality života je zjevné. Ještě nějakou dobu bude trvat, než bude možné Rusko vnímat jako technologickou velmoc (s výjimkou zbraňových systémů, tam to platí už nyní), ale nezapomeňme, kdo nepřetržitě létá 60 let do vesmíru a mimochodem přináší důkazy o tom, jak naše planeta skutečně vypadá.

  Kumulace zbraní a lidí určených k dalšímu zabíjení na východu Ukrajiny započaté v roce 2014 je ukázkou naivity Západu. Oficiálnímu zapojení NATO do lokální války brání obavy z ruského jaderného arzenálu. Přestože momentálně je na Ukrajinu převáženo množství vojenské americké techniky, dokonce tam směřují francouzští žoldnéři, zatímco polští už tam dávno jsou a pozadu nezůstávají ani jiné země včetně naší, válku Rusku nevyhlásila ani samotná Ukrajina. Ta dokonce na frontu odvádí muže, kteří dosáhli věku 27 let, mladší si asi šetří, aby pomohli udržovat tamní populaci. Navíc mají Ukrajinci několik milionů mužů schopných odvodu v zahraničí, což platí i o České republice, přičemž k jejich návratu do vlasti před ukončením konfliktu nemají vhodné páky. To i díky neochotě vlád zemí, v nichž se uhnízdili, vrátit je zpět domů. Navíc řada z nich si už u nás založila rodiny, jejich děti mají i jiná občanství a bojovat za západní ideály rozhodně nebudou, protože si jejich výdobytky už nyní užívají.

  Nechuť samotných Ukrajinců pokládat život za cizí zájmy představované uzurpátorem moci Zelenským neochotným se vystavit riziku nezvolení v prezidentských volbách má být nahrazena lidskými zdroji ze zemí NATO. Už to samotné ukazuje na jednoznačnou snahu zatáhnout nás do cizího sporu a světového konfliktu. Přitom profit speciálně pro Českou republiku by ani v případě naprosto překvapivé porážky Rusů, kterou si tu ostatně přejí jen největší fantastové, byl nulový. Tedy mimo uspokojení fanatických liberálů. Což jim nebrání připravovat víceméně potají a bez povšimnutí zákony tak, aby mohli kdykoliv začít válku i bez vyhlášení válečného stavu. A je třeba vnímat skutečnost, kterou je ticho z poslanecké sněmovny, kde se ani opozice tímto nijak zvláště nezabývá. Většinou jde i přívěšky jiných schvalovaných zákonů zajišťujících právní dosah i tam, kde jde o naše povinnosti, majetky a svobody.

  Vítězství ruských vojenských jednotek, jejich převaha a postup tak mají zastavit západní vojenské síly. První vlaštovka  podobě francouzského kontingentu je spíše zkušebním balónkem. Co s tím Rusové udělají? Zatím vztyčují varovně prst, ale nezapomeňme, že to dělali plno let i ohledně Donbasu, než skutečně udeřili. Oni už ho neopustí, i kdyby se na Ukrajinu přestěhovalo celé NATO. Navíc možností zasáhnout i jinde mají dost, jen jsou zdrženlivými, protože si na rozdíl od sebejistého Západu uvědomují možné následky konfliktu velkého rozsahu. Dokonce jsou trpělivými i ohledně teroristického přístupu ukrajinských předáků ostřelujících civilní oblasti Ruska. Západ přesto dráždí medvěda holýma rukama. Jedině Spojené státy jsou schopné se plnohodnotně postavit Rusku, ovšem připomeňme si, že Čína by si asi příležitost svrhnout americkou světovou nadvládu ujít nenechala.

  Američané to vědí a s evropskou částí NATO počítají jako s možným předvojem předurčeným k vyčerpání Ruska, poskytnutím území a lidských zdrojů. V podstatě to platí i pro nás. Peníze už na další vyzbrojování nemáme, takže teď je řada na vojácích a volném hřišti. Tak nějak uvažuje Západ a děkujme Rusům, že to zatím nejsou ochotni akceptovat. My samotní tomu můžeme zabránit pouze výměnou politiků. Jak v Evropě, tak i u nás. A moc času už nám nezbývá. Prvním pokusem budou volby do Evropského parlamentu, druhým už by bylo svržení liberálů a výplach politické scény. Ale toho Češi nejsou schopní. Budou to naši synové, kdo bude umírat jen díky naší neschopnosti se vzepřít.

Jindřich Kulhavý

zdroj: https://cz24.news/jindrich-kulhavy-nedejme-se-zmast/
 

Průměrný počet slepic: 4.8 (186 hlasů)

Naše vláda je na baterky. Pocitově je na tom ale tak, že až porazí Putina, potáhne na Čínu. 

Průměrný počet slepic: 4.6 (85 hlasů)

okolní galaxie

Průměrný počet slepic: 5 (12 hlasů)
Trvalý odkaz

V koncertní síni v ruském Krasnogorsku stříleli čtyři útočníci. Budova hoří, nejméně 40 lidí zemřelo

Ruská média v pátek informovala o střelbě a explozi v koncertní síni ve městě Krasnogorsk na západním okraji Moskvy. Zemřelo nejméně 40 lidí a více než sto dalších je zraněných, uvádí média s odvoláním na předběžné údaje FSB. Hoří asi třetina budovy, včetně střechy, informovala agentura TASS, podle které plameny uvěznily v budově blíže neupřesněný počet lidí. Na místě zasahují policie a záchranáři, neštěstí se vyšetřuje jako teroristický čin.
Ruské úřady začaly jeden z nejhorších útoků v zemi za poslední roky vyšetřovat jako teroristický čin. Budova Crocus City Hall, která mohla podle agentury TASS pojmout až 9000 návštěvníků, je v plamenech.

Po pachatelích pátrá ruská národní garda, napsala agentura AFP. Ruský prezident Vladimir Putin je o vývoji situace průběžně informován a vydal potřebné instrukce, uvedl kremelský mluvčí Dmitrij Peskov.

Nejméně čtyři útočníci v maskáčovém oblečení začali podle ruských agentur střílet, patrně z automatických zbraní, v koncertní síni Crocus City Hall, kde se v pátek mělo konat vystoupení rockové kapely Piknik. 

Svědci z místa agentuře TASS řekli, že ozbrojenci začali zblízka pálit do lidí téměř okamžitě po vstupu do budovy, nedaleko bezpečnostních rámů u vchodů. V prostorách také zřejmě použili výbušniny, které vyvolaly mohutný požár. Další exploze se z místa ozvala o něco později.

vice zde:

https://www.irozhlas.cz/zpravy-svet/v-ruskem-krasnogorsku-se-strilelo-pisi-ruska-media-doslo-i-k-explozi-v-koncertni_2403221847_kth

Průměrný počet slepic: 4.4 (30 hlasů)

Světoví a evropští lídři hromadně odsuzují teroristický útok v Crocus City Hall v Moskvě v Rusku. Mezi prvními státy, které odsoudily teroristický útok nedaleko Moskvy, je Uzbekistán, Írán, Kuba a Egypt. 

usa Velvyslanectví USA je šokováno teroristickým útokem v Crocus City Hall a vyjadřuje soustrast ruskému lidu, uvedla diplomatická mise.

gb Britská ambasáda odsoudila teroristický útok a vyjádřila soustrast rodinám a přátelům obětí.

🇦🇪 odsuzuje teroristický útok a odmítá jakoukoli formu násilí, která je v rozporu s mezinárodním právem, uvedlo ministerstvo zahraničí.

🇫🇷 Francouzské ministerstvo zahraničí vyjádřilo soustrast ruskému lidu po teroristickém útoku v Moskevské oblasti.

🇬🇷 Řecké ministerstvo zahraničí odsoudilo teroristický útok v Crocusu u Moskvy a označilo jej za strašlivý.

🇦🇹 Ministerstvo zahraničí Rakouska uvedlo, že je šokované hroznými zprávami z Ruska, a vyjádřilo soustrast rodinám obětí.

🇮🇹 Brutální teroristický útok v Moskvě vyžaduje silné odsouzení, boj proti terorismu se musí stát povinností mezinárodního společenství, uvedlo italské ministerstvo zahraničí.

🇪🇸 Španělské ministerstvo zahraničí uvedlo, že je šokováno zprávami z Ruska, vyjádřilo solidaritu s rodinami obětí a odsoudilo jakoukoli formu násilí.

🇨🇭 Švýcarsko je šokováno teroristickým útokem a vyjadřuje soustrast rodinám obětí, uvedlo ministerstvo zahraničí.

ZDROJ: https://t.me/neCT24/52739



 

Průměrný počet slepic: 4.6 (53 hlasů)

Premiér Petr Fiala na svých sociálních sítích před hodinou zveřejnil příspěvek, v němž zareagoval na zprávu o tom, že britská princezna Kate má rakovinu a popřál ji brzké uzdravení. O teroristickém útoku v Rusku, jehož obětí se staly desítky lidí, nenapsal vůbec nic.

Český premiér nebyl jediným předním zástupce pětikoalice, který zcela ignoruje tragédii v Rusku na rozdíl od zástupců dalších států. Posledním příspěvkem na stránce ministra zahraničí Česka Jana Lipavského je text o uvalených sankcích na Rusko v reakci na smrt Navalného.

Na oficiálních stránkách prezidenta Petra Pavla, předsedkyně Sněmovny Markéty Pekarové Adamové a předsedy Senátu Miloše Vystrčila je hrobové ticho.

ZDROJ: https://t.me/neCT24/52740

Průměrný počet slepic: 4.6 (77 hlasů)

Tomu se skoro nedá uvěřit!

Evropa to samozřejmě po právu odsuzuje, hrozný teroristický čin a oni mlčí! To mají ze své hlavy? To už snad musí být diagnóza...?

 

 

Průměrný počet slepic: 4.8 (79 hlasů)

Ano jsou to psychopati, bezcitní, plno nenávisti vůči Rusům. A nejenom vůči Rusům, ale i vůči nám Čechům kteří nesouhlasíme s nimi.

Průměrný počet slepic: 4.7 (78 hlasů)

O teroristickém útoku na koncertní síň píší i Parlamentní listy.

https://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Utok-v-Rusku-To-si-Rusove-delaji-sami-siri-se-v-Cesku-752678

Novinky, Putin z Putimi , 22.03.2024 22:09:12Policie by se měla zaměřit na diskutující na iDnesu a Novinkách, takřka každý místní bezmozek schvaluje tento teroristický čin.

Toto je jeden z komentářů, který je pod článkem. Asi se to schvalování teroristického činu nedá v zachování duševního zdraví číst, tak jako při schvalování teroristického činu na Duginovou.

Hodně, hodně přituhuje:-(  To jsou ty rozbušky...

 

 

Průměrný počet slepic: 4.7 (66 hlasů)

Ano ty šílené bláboly našich "vygumovaných krajanů" jsem četl i já v ho..vinkách. Nenávistné projevy proti Rusům, schvalující útok teroristů.

Kdepak je Nejvyšší státní zástupce Igor Stříž aby zasáhl proti  těmto nenávistným písemným projevům?  I on zarytě mlčí  

Průměrný počet slepic: 4.7 (71 hlas)

Pamatuji si na ty nenávistné komentáře při  teroristickém útoku na Duginovou, takže jsem si zatím ty "schvalující komentáře" při této tragédii "odpustila". A to čtu statečně ledacos ... Ano, tak jako se nekoná při excesech řeporyjáka, nekoná se asi ani tady... Holt stále ten dvojí metr

 

Průměrný počet slepic: 4.6 (54 hlasů)

Bílý dům uvedl, že Spojené státy ví, co se stalo, a označil záběry z místa činu za „děsivé“. Washington také uvedl, že nemá informace o přípravě teroristického útoku.

🇺🇸 Bílý dům uvedl, že nevidí žádné známky toho, že by Ukrajina nebo Ukrajinci byli zapojeni do teroristického útoku v Moskvě.

🇺🇳 OSN truchlí nad smrtí lidí v Crocusu. „Je mi líto, že to slyším, situaci sledujeme,“ řekl náměstek generálního tajemníka Farhan Haq.

🇫🇷 Francouzské ministerstvo zahraničí poskytlo soustrast mu lidu po teroristickém útoku v Moskevské oblasti a projevilo solidaritu.

🇪🇸 Španělské ministerstvo zahraničí uvedlo, že je šokováno zprávami z Ruska a že Madrid odsuzuje každou formu násilí.

🇺🇸🇬🇧 Teroristický útok odsoudila britska a americká ambasáda. Americká diplomatická mise uvedla, že je zprávami o tom, co se stalo, šokována.

🇮🇹 Italský ministr zahraničí uvedl, že úřady země odsuzují jakékoli teroristické útoky a podporují rodinám obětí.

pl Polský ministr zahraničí v komentáři k teroristickému útoku řekl: „Samozřejmě odsuzujeme terorismus v jakémkoliv projevu.“

🇵🇹 Portugalský ministr zahraničí vyjádřil soustrast rodinám obětí teroristického útoku v Rusku a uvedl, že útoky na civilisty jsou nepřijatelné.

🇹🇷 Turecký ministr zahraničí zavolal Lavrovovi a jménem Erdogana vyjádřil soustrast lidu Ruska.

🇧🇾 Běloruský prezident Lukašenko vyjádřil soustrast Putinovi, Ministerstvo zdravotnictví Běloruska nabídlo Rusku pomoc při léčbě obětí teroristického útoku v Moskevské oblasti.

🇦🇿 Prezident Ázerbájdžánu vyjádřil soustrast Putinovi, Baku útok důrazně odsoudilo, uvedlo v prohlášení  ministerstvo zahraničí Ázerbájdžánu.

🇦🇲 Zástupci arménského ministerstva zahraničí vyjádřili v souvislosti s teroristickým útokem slova podpory.

Teroristický útok odsoudily také Kyrgyzstán, Pákistán, Uzbekistán, Írán, Egypt, Kuba, Řecko, Saúdská Arábie, Kolumbie, Spojené arabské emiráty, Burundi, Středoafrická republika a Sýrie. Soustrast vyjádřili prezidenti Venezuely, Palestiny, Uzbekistánu, Srbska,  Kuby a také král Bahrajnu.

zdroj: https://t.me/neCT24/52754
 

České ministerstvo zahraničí  konečně také odsoudilo teroristický útok v Rusku.
K tomu se přidal i Rakušan z ministerstva vnitra.
Za to premiér Fiala asi již spí

zdroje viz zde: https://t.me/neCT24/52756   a  zde: https://t.me/neCT24/52764
 

Průměrný počet slepic: 4.7 (32 hlasů)

Tak to už asi dostali nápovědu nebo přítele na telefon...

 

Průměrný počet slepic: 4.5 (29 hlasů)

Přečetli naše Kydy :-) , proto vyjádřili podporu. Pochopili že to dále nejde, že je to až příliš okaté. Navíc Rakušan sbírá body ve vnitrozemí  pro svoji pidistranu, chce smazat negativ s Dozimetru a s kované cenzury.

Průměrný počet slepic: 4.6 (25 hlasů)

.

Průměrný počet slepic: 4.9 (12 hlasů)

To je vtipné:-)

Možná i pravdivé...?

 

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)

Parlamentní Listiny vyvěsili článek s pitomým titulkem : "To si Rusové dělají sami! šíří se v Česku". 

Již nejsou PL ty které bývali, po prodeji tohoto serveru novy majitel mnohokrát prosazuje prapodivné protivlastenecké neoliberální názory. Výstižné napsal jeden s diskutujících (Trashman , 23.03.2024 0:17:10,-) : Jenom naprostý hlupák může napsat, že „To si Rusové dělají sami!“ a stejný hlupák, si to dá do titulku svého blábolu!

Jiné výstižné názory diskutujících na PL ohledně reakcích Čechů na teroristicky čin v Rusku viz níže:

I bulvár by měl mít nějaké dno, Petrski , 22.03.2024 21:56:01,-Stát se obdobný teror v metropoli některé ze západních mocností, tak se místní slouhové budou utápět v projevech účasti, semknutosti proti pachatelům, atd. Kdokoliv, kdo by přicházel z nějakými cynickými spekulacemi, by riskoval soud za souhlas s terorem. Ale když se něco takového stane v Moskvě, je to jen další záminka k rusofobním výblitkům bryskně sesbíraným po sociálních sítích, vyjádření známých "celebrit" až po ujištění americké administrativy o neexistenci ukrajinské stopy - a to v situaci, kdy budova ještě hoří a jsou známy pouze dílčí a předběžné informace !! Běžte už někam s tou propagandou !

Jestliže si to Rusové dělají sami,, bavorák , 23.03.2024 7:15:11 pak podle této logiky si Ukrajinci sami bombardují Kyjev a Palestinci si sami dělají vlastní holokaust. Panebože, který blb to vymyslel?

proč sem dáváte,jinak milé PL, rosička , 23.03.2024 7:04:25 výblitky uhozených, obézních a i jinak vcelku neschopných chudáků. To mi hlava nebere. Podle nich zřejmě Rusové nejsou lidi. Přitom je to právě naopak. Infikovaní hlupáci píší nesmysly a hrůza,že jich je víc než je zdrávo.. A světe div se- většinou takto vztekle reagují zbabělci, co si nechali napíchat zbytečné a škodlivé "čočkování"

Takovéhle hrůzné rozsáhlé akce zanechávají spoustu stop, ruský medvěd , 23.03.2024 7:14:02 a ruské služby nejsou dnešní. Takže všechno nakonec rozklíčují do nejmenšího detailu. Dozvíme se to, o tom jsem přesvědčen, zmíněné ukázky v článku jen svědčí o tom, jaká pakáž žije mezi námi...

zzz, pivníflaška , 22.03.2024 22:35:49,-V Rusku se již protestuje i proti Česku! Na transparentech je ... Češi, přestaňte nám vraždit děti, ženy! Češi, přestaňte dodávat zbraně, munici a žoldáky! Češi jsou agresoři a vrazi! Začíná se vytvářet protičeská atmosféra v obyvatelstvu Ruska. Ptám se naších představitelů, (Petra Pavla, Fialu, 5koalici, parlament ČR) už jste spokojeni? Nebo ještě málo? Chcete aby válka skutečně došla do Česka? Začněte už konečně používat hlavu!

Koho zajímají nějací čeští primitivové, sathene , 22.03.2024 23:06:02,-Jsou to spodina národa! Kdysi jsem měla Čechy ráda, filmy, herce, atd. Dnes ne! Je to samá sprostota, omezenost a zlo! Pýcha... že jsme západ... Ani náhodou! Ani západ, ani východ, ale vykradené Česko!

ukronáckové nebo protiruští teroristi provedli další teroristický útok, schvalovači a popírači terorismu v čr obvinují rusko , kupecSamo , 22.03.2024 23:04:01,-v čr je mnoho schvalovačů terorismu a ukrajinské pronacistické junty 

Nedělejte Česku ostudu! , sathene , 22.03.2024 22:24:51,-Všechny státy, včetně EU, Palestiny, odsuzují tento teroristický zločin! Nepište o těch škodolibých českých primitivech! V Česku žijí i slušní lidé!

Novinky, Putin z Putimi , 22.03.2024 22:09:12,-Policie by se měla zaměřit na diskutující na iDnesu a Novinkách, takřka každý místní bezmozek schvaluje tento teroristický čin.

Diskutéři na Novinkách představují nejhlubší dno, STIPPY , 23.03.2024 5:18:40 - Opovrženíhodná lůza, cynická, hnusná, z bezpečí gauče vyplivala jed. Hned jak IS krvavě zaútočil, bylo jim jasné, že za všechno může Putin. Fuj. A bohužel, tito lidé volí to, co nám právě vládne.

xxxx, lubkral , 22.03.2024 21:37:28,-Ono to spíš vypadá úplně jednoduše na obyčejnou pomstu Ukrajinců. Není to poprvé co Ukrajinci vraždí civilisty. Teroriské činy jim nejsou cizí...

Jenom naprostý hlupák může napsat, že „To si Rusové dělají sami!“ a stejný hlupák, Trashman , 23.03.2024 0:17:10,-si to dá do titulku svého blábolu.

s kým vede rusko válku? kdo vyhrožuje neustále rusku útoky? kdo ostřeluje civilisty a páchá teroristické útoky proti civilistům? UKRAJINA, kupecSamo , 23.03.2024 4:16:09,- ukrajina páchá teroristické útoky na civilisty (duginová, prilepin,belgorod,)každý kdo ukrajinu vyzbrojuje,nebo jinak podporuje je terorista, nebo spolupachatel terorismu nebo schvalovač terorismu ,tak jednoduché to je, podle Julian Assange: "Islámský stát založila CIA" ?islámští teroristi mujahedini, kosovští učk, opozice asada, libyjská alkajda vše má společného jmenovatele ,NATO spojenci kosovské učk

drony útočící na města, raketomet vampýr ostřelující civilisty Belgorodu, bomba v kavárně v petrohradu , bomboví atentáty na civilisty , kupecSamo , 22.03.2024 23:27:53,-a tohle EU ,USA platí , vyzbrojuje a ještě nás chtějí zatáhnout do cizí války, prováleční politici, vojáci, musí jít na seznam nebezpečných extremistů.

Terorizmus to je to jediné na co se náckové ještě zmohou- ale odplata bude horší ,mají se na co těšit... , F.L.Hek , 23.03.2024 7:29:11

Ani jedina zminka o nejpravdepodobnejsi moznosti, ze za vsim muze byt ukrajinska rozvedka...., ZastavmeJe , 23.03.2024 3:28:37

Členové našeho 'válečného' kabinetu, Jirka 59 , 23.03.2024 7:25:26 a Rusobijec Hašek a jejich spolubojovníci z první linie (ne na frontě, ale u řečnického pultíku) budou mrouskat blahem.

článek na PL viz zde:

https://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Utok-v-Rusku-To-si-Rusove-delaji-sami-siri-se-v-Cesku-752678

Průměrný počet slepic: 4.6 (14 hlasů)

Na sorošznamu se k tomu nově objevilo toto:

Během útoku v koncertní síni ve městě Krasnogorsk na západním okraji Moskvy zahynulo nejméně 40 lidí a 145 lidí je zraněno. Na místě zasahuje policie a záchranáři. Podle očitých svědků neznámí útočníci stříleli z automatické zbraně. V budově zasahují speciální síly ruské národní gardy. Jeden z podezřelých byl podle zatím nepotvrzených zpráv dopaden, oznámil později telegramový kanál Mash. Úřady po zbylých útočnících stále pátrají. K útoku se na síti Telegram přihlásil teroristická organizace Islámský stát.

K útoku se po desáté hodině večer středoevropského času přihlásila na síti Telegram přihlásila teroristická organizace Islámský stát. Ruské úřady útok vyšetřují jako teroristický čin, viníka dosud neoznačily.

https://www.novinky.cz/clanek/zahranicni-evropa-mrtvi-a-raneni-po-strelbe-a-explozi-v-koncertni-sini-na-predmesti-moskvy-40465243#dop_ab_variant=0&dop_source_zone_name=novinky.sznhp.box&source=hp&seq_no=1&utm_campaign=abtest241_shrnuti_llm_varC&utm_medium=z-boxiku&utm_source=www.seznam.cz

 

 

Průměrný počet slepic: 4.7 (23 hlasů)

Rusko už dopadlo všechny 4 teroristické vrahy

Čtyři teroristé, kteří podnikli střelbu v Crocusu, byli zadrženi v Brjanské oblasti s odstupem několika hodin, uvedla ruská FSB a dodala, že teroristický útok byl pečlivě naplánován a pracuje na zjištění všech událostí. Zbraně, které teroristé v Crocusu použili, byly předem připraveny v úkrytu.
Po spáchání teroristického činu měli zločinci v úmyslu překročit hranici mezi Ruskem a Ukrajinou a měli příslušné kontakty na ukrajinské straně , uvedla FSB.

zdroj: https://t.me/neCT24/52788

Průměrný počet slepic: 4.6 (15 hlasů)

Informace USA o přípravě teroristického útoku v Moskvě byly obecné, bez příslušných podrobností, uvádí zdroj z ruských bezpečnostních služeb.

Ohledne nformaci USA o přípravě teroristického útoku v Moskvě  mluvčí ruského ministerstva zahraničí Maria Zacharovova prohlasila:

„ Hlavně aby americké úřady nezapomněly, jak jejich informační a politické prostředí spojili teroristy, kteří stříleli v Crocus City Hall, se zakázanou teroristickou organizací ISIS.

Nyní už víme, ve které zemi se tito krvaví parchanti hodlali ukrýt před trestním stíháním - na Ukrajině.

Právě v té zemi, která se rukama západních liberálních režimů už deset let mění v centrum šíření terorismu v Evropě a v extremistickém běsnění překonává i Kosovo .“

zdroj: https://t.me/neCT24/52790

Průměrný počet slepic: 5 (10 hlasů)

To nejdůležitější z prohlášení ruského prezidenta Putina k teroristickému útoku na koncertní halu Crocus:

Putin označil teroristický útok v Crocusu za krvavý a barbarský teroristický čin.

Putin poděkoval záchranářům a hasičům, kteří udělali vše pro záchranu lidských životů, poskytli soustrast všem, kteří přišli o své příbuzné a přátele.

Ruský prezident vyhlásil 24. březen den státního smutku.

Všichni pachatelé, organizátoři a objednavatelé teroristického útoku v Crocusu budou spravedlivě potrestáni.

Střelci z Crocusu se vydali směrem na Ukrajinu , kde pro ně bylo připraveno „okno“ .

Rusko už mnohokrát prošlo nejtěžšími zkouškami a bude tomu tak i nyní. V naši mnohonárodnostní společnosti nikdo nedokáže zasít jedovaté semena sváru a neshod.

Zločinci zabíjeli a chladnokrevně stříleli Rusy bezprostředně  blízko, stejně jako kdysi nacisté.

Všichni čtyři pachatelé teroristického útoku byli nalezeni a zadrženi. Celkem bylo zadrženo 11 osob.

zdroj: https://t.me/neCT24/52803

Průměrný počet slepic: 5 (10 hlasů)
Trvalý odkaz

„Vrbětice jen jako prskavka.“ Obří sklad granátů pro Ukrajinu v ČR? Pavel jen ohrožuje Českou republiku!

UKRAJINA / ČESKO: Bezpečnostní analytik Jaroslav Štefec kritizuje takzvanou českou iniciativu na získání 800 tisíc dělostřeleckých granátů pro Ukrajinu. Podle Štefce nemá český prezident Petr Pavel dostatek schopností takovou mezinárodní akci zorganizovat a jen tím ohrožuje Českou republiku.

Prezident Petr Pavel na Mnichovské bezpečnostní konferenci v polovině února informoval o možnosti zakoupit ve třetích zemích 800 000 dělostřeleckých granátů pro Ukrajinu. K této „české iniciativě“ se mezitím podle premiéra Petra Fialy připojilo osmnáct zemí od Kanady přes Německo či Nizozemsko až po Polsko. Fiala minulý týden uvedl, že kromě závazně potvrzeného nákupu 300 000 nábojů je nezávazně přislíbeno dalších zhruba 200 000 kusů munice.

Přemýšlím nad geniálním plánem syntetické reinkarnace TGM, sedící aktuálně na staroslavném Pražském hradu, sehnat z mimoevropských zemí osm set tisíc kusů munice ráže stopětapadesát milimetrů, které Ukrajina nutně potřebuje na zabíjení Rusů. Nevím sice, jak tomu říkají v EU, ale česká mediální scéna už to hrdě nazvala ‚českou iniciativou‘. No budiž. Už se k tomu prý připojilo několik zemí, dokonce i takové, které jinak podporují Rusko. Ale ví vůbec Petr Pavel, do čeho se pouští? Není to tak jednoduché, jak to média líčí,“ tvrdí Štefec ve svém komentáři pro ParlamentníListy.cz.

Podle Štefce totiž není sehnáno dost peněz, ačkoliv prezident prohlašuje, že je vše úspěšně dojednáno. Premiérův poradce Tomáš Pojar tak musel brzdit nadšení a vysvětlil, že ani zdaleka nejde o všechny peníze, ale jen o necelou třetinu potřebné sumy, jejíž podstatná část je navíc zatím pouze přislíbená. „A že kdyby spojenci vzali Pavlova slova vážně, mohlo by se stát, že další peníze už nepřijdou a my bychom museli zaplatit zbytek munice takzvaně ze svého,“ pokračuje Štefec s tím, že by na to vláda samozřejmě peníze našla, třeba z důchodů nebo školství.

Dalším problémem je podle bezpečnostního analytika doprava a uskladnění získané munice. „Osm set tisíc kusů stopětapadesátek není legrace, jen k dopravě samotných granátů v obalech bude třeba najmout a zaplatit zhruba tři tisícovky standardních námořních kontejnerů. Další dvě tisícovky speciálních kontejnerů budou třeba pro dopravu nábojek a prachových náplní. I ty bude třeba zaplatit, a to podstatně dráž. Munice je prostě speciální komodita. A když už si to ČR ve snaze zavděčit se co nejvíce USA a EU ústy pana Pavla a našich médií vzala takzvaně na hrb, bude to zřejmě muset organizovat diplomaticky, obchodně, finančně i logisticky,“ říká Štefec, že něco takového Pavel jen těžko na mezinárodní úrovni zorganizuje.

Štefec také doufá, že se tyto granáty nebudou skladovat někde v Česku. „Rád bych věřil, že nehodlá v ČR vytvořit obří sklad, v němž bude tato munice uložena před tím, než začne její slavnostní distribuce na Ukrajinu. Pro představu, jedná se objemově o prakticky desetiletou produkci munice ráže 155 mm všech českých zbrojovek patřících STV Group a dalším výrobcům, která by ukrajinské armádě vydržela na 120 až 160 dnů. A zpravodajské služby Ruské federace se za poslední dva roky zlepšovaly geometrickou řadou. Pokud by v podobném velkoskladu došlo k problému, Vrbětice by proti tomu byly pouhá dětská prskavka,“ varuje Štefec.

Rád bych věřil, že nikoho z našich politických géniů průměrnosti podobná myšlenka nenapadne. Když však sleduji kroky, které podnikají jak na mezinárodním poli, tak doma, v ČR, vůbec by mě to nepřekvapilo,“ říká Štefec.

Česko se podle něj podobnými kroky už nyní dostalo do obrovských diplomatických problémů. „Válka na Ukrajině skončí (nejen) podle mého názoru brzy, a to vítězstvím Ruska. Až se bude jednat o novém poválečném uspořádání Evropy a ekonomických a politických zájmech jednotlivých států, my u toho nebudeme,“ má jasno Štefec.

Když to dobře dopadne, skončí tahle válka mírem, a ne totální devastací Evropy. Jediné, co nám Čechům po ní zbude, budou obří dluhy, které naše vláda ve jménu nutnosti porazit Rusko dělá a z nichž nám naši ‚spojenci‘ podle letitých zkušeností neodpustí ani haléř. Zbude nám také nevypověditelná smlouva s USA o ‚pobytu vojsk‘, smlouvy na bilionové nákupy výzbroje, vyráběné americkými a Američany vlastněnými zbrojařskými firmami, zdevastovaná ekonomika a nezvladatelné sociální problémy. A téměř absolutní ekonomická závislost na Německu a politická na USA. Je smutné, že se český prezident podílí na vytváření této verze naší budoucnosti. Možnost ji změnit jsme bohužel definitivně prohráli 9. října 2021,“ dodává Štefec, že vláda Petra Fialy je největší katastrofou.

22. března 2024👉 @cz24news

 

Průměrný počet slepic: 4.7 (77 hlasů)
Trvalý odkaz

Dnes byl na sorošznamu mimo jiné článek, kdy Uesmeni vyzývají Ukrajinu k zastavení útoků na ruské rafinérie. Samozřejmě sledují vlastní prospěch, ale zajímavé na tom i je, že se obraceli na vysoce postavené představitele UA, kteří na to nereagují... viz článek. Jsou jaksi utržení... Tak se to všechno tak nějak vyhrocuje a pandořina skřínka už byla dávno otevřena...

Spojené státy americké vyzvaly Ukrajinu, aby zastavila útoky na ruskou energetickou infrastrukturu, protože údery bezpilotních letounů mohou způsobit zvýšení světových cen ropy a vyvolání odvetných reakcí ze strany Ruska. S odvoláním na tři osoby obeznámené s věcí o tom informuje list The Financial Times (FT)

Washington vyzval Kyjev k zastavení těchto akcí už několikrát, shodují se zdroje britského listu. Opakovaná varování byla předána vysokým představitelům ukrajinské bezpečnostní služby SBU a ředitelství vojenské rozvědky HUR.

https://www.novinky.cz/clanek/valka-na-ukrajine-prestante-s-utoky-na-ruske-rafinerie-tlaci-usa-na-ukrajinu-40465122?noredirect=1#dop_ab_variant=0&dop_source_zone_name=novinky.sznhp.box&source=hp&seq_no=1&utm_campaign=abtest242_shorts_varAA&utm_medium=z-boxiku&utm_source=www.seznam.cz

 

Průměrný počet slepic: 4.7 (33 hlasů)

Jak píše Vidlák, už je asi rozhodnuto...

Měli jsme čas a ten jsme nevyužili. Diskutovali jsme, měli jsme názory, měli jsme řešení, sešli jsme se, podpořili, podepsali petici, ale bylo to vše roztříštěné, hlasy při volbách propadaly, dva lidé se neshodli ani se třetím, skoro každý věděl jak to dělat a nehodlal z toho ustoupit, účast byla někdy tristní a výsledek se dostavil. A jestli jde něco ještě zachraňovat... ? Při tom jak se to teď vše překotně vyvíjí? Těžce rozjetý vlak. I já za poslední dva tři dny přestávám být optimistkou...

Zítra je demonstrace. Půjdu na ní. Co kdyby to ještě byla šance se nějak domluvit, stmelit, prosadit změny k lepšímu, otočit kolem k vítězství, zachránit co se dá, jestli se ještě dá!

Ale možná je už opravdu rozhodnuto jinde a už to není v našich rukách...a demonstrace nám dá jen na chvíli pocit sounáležitosti, podpory...

Ale ta zatracená naděje co umírá poslední!

 

Průměrný počet slepic: 4.8 (64 hlasů)
Trvalý odkaz

Vidlák, dnes tak jako obvykle, píše a  konstatuje s předstihlem co nás čeká. Popsal co jsme sami sobě způsobili. Vše co napsal dnes, předeslal již několikrát dříve, písemně. Každý z nás, kdekoliv na světě si to mohl a měl přečíst a zapsat za uši.  Vidlák není jediný, kdo nás ostatní včas varuje. Jako národ jsme mohli situaci, která existuje dávno odvrátit. Kdybychom nevolili tak, jak jsme před dvěma roky a před rokem volili, nemusela tahle doba nastat. Tam kde se právě nacházíme  jsme se přivedli vlastním přičiněním, vědomě a  zcela dobrovolně. Nerozhodlo pár jedinců. Volební účast v posledních letech byla vysoká.  Dnes tedy máme co jsme chtěli.

Každý z nás, kdo se netěší na válčení má  jednu z posledních příležitostí pokusit se o nápravu, přijít na Václavské náměstí být vidět, pomoci zaplnit prostor a dát najevo svou přítomnost. Pokud bude plno až dolů, máme aspoň nějakou šanci. Už není čas vyčkávat. 

Průměrný počet slepic: 4.7 (49 hlasů)

Youtube nám dnes, den před demonstrací, bez jakéhokoliv předchozího upozornění smazal celý náš kanál s veškerým naším obsahem.

Současně smazal kanály mnoha dalším uživatelům, kteří moje videa sdíleli.

A podle Víta Rakušana tady prý žádná cenzura není.

Všem novodobým cenzorům vzkazuji - stejně pravdu neumlčíte, a tak jako v historii vždy, i tentokrát prohrajete.

V 18.00 udělám poslední živý přenos před demonstrací a za 24 hodin se vidíme na Václaváku.

Je totiž třeba tu lež, cenzuru a mediální manipulaci za každou cenu zastavit.

Jde do tuhého. Přijďte promluvit, dokud ještě můžete.

STOP Fialovi! STOP Rakušanovi! STOP cenzuře! STOP zatahování naší země do války!

(FB J. Rajchla)

 

Průměrný počet slepic: 4.7 (58 hlasů)

Snad bude účast... snad to k něčemu lepšímu ještě dokáže vést...

Má pršet..., tak to ať jim zas ta předpověď nevyjde jako vždycky:-)

 

 

Průměrný počet slepic: 4.9 (28 hlasů)

Kdyby padaly hovna s hákama tak já tam budu

Průměrný počet slepic: 5 (27 hlasů)

In reply to by Stanl

Trvalý odkaz

Jasně:-)! Já taktéž. Už víckrát to bylo s pláštěnkou:-). Tak snad to neodradí nikoho. Sluní by ale bylo lepší, dává naději!

 

 

 

 

Průměrný počet slepic: 4.9 (8 hlasů)

Říká se, že každý svého štěstí strůjcem, takže si údajně za to můžeme sami. Jenže jak by to vypadalo, kdyby o pár hlasů vyhrálo ANO? Nevyšachovali by ho liberálové tím, že by se s ním nechtěl nikdo spojit? A kdyby ne, nepodlehl by Babiš jako premiér opět vedení z Brusele jako při kovidu? Asi si to moc lidí neuvědomuje, ale globálně tady funguje mafie, která je mocná, vysoce organizovaná a stojí proti nám. Dokáže měnit pravidla hry, tak abychom nikdy neměli šanci. Opozici nálepkuje a účinně štěpí. Pětiprocentní hranici pro vstup do parlamentu využívá k oslabení protivníků. Ovládá média.  Proti nim prostě nemáme šanci. Rozhodně ne teď a rozhodně ne my. Včera tady proběhla diskuse o volbách, propadlých hlasech a celkem jsme se shodli, že to bylo fatální selhání (naše). Z dalších příspěvků jsem ale zjistil, že nemalá část voličů opět bude volit srdíčkem stranu, která se nikam nedostane. Proto si nás gloalisti tak krásně vodí, protože jsme neuvěřitelně hloupí. Kdo se nepoučí z vlastní chyby, bude ji znova opakovat. Budeme 4 roky nadávat na svět a pak budeme volit stejně a očekávat jiný výsledek. Mimochodem, nedávno jsem si analyzoval situaci na Slovensku před volbami, abych pochopil proč vyhrál Fico a jestli je něco podobného možné i u nás. Zjistil jsem že hlavní příčina jeho úspěchu byla, cituji:"že vyluxoval voliče vlasteneckým stranám". A jelikož politik nemůže nic vysávat protože nemá žádný vysavač, tak to v překladu znamená, že VOLIČI VLASTENECKÝCH STRAN PŘESTALI VOLIT VLASTENECKÉ PIDISTRANY, hodili to Ficovi a tím si zajistili vládu, kterou jim můžeme jen závidět. Pokud uděláme to samé, výsledek nemůže být jiný.....Howgh

Průměrný počet slepic: 4.9 (40 hlasů)

Je to tak, napsal jste to přesně - "Budeme 4 roky nadávat na svět a pak budeme volit stejně a očekávat jiný výsledek." 

Bohužel tady nemáme jednoho Fica a všichni jsme "prezidenti" přes ty jedině možné zaručené strany. Těch "vysavačů" voličů je tu příliš a nevede to k žádnému jinému výsledku než opakování chyb. Pětidemolice to má lehké právě z tohoto důvodu.

Průměrný počet slepic: 4.9 (14 hlasů)

Evropský parlament je většinově  proválečný, ale obyvatelé EU dle průzkumů  většinové  chtějí ukončení války.  Volby do evropského parlamentu  jsou v červnu.

Podpora USA Ukrajině  je blokována kongresem  a Trump  deklaruje, že  válku ukončí rychle.  Volby presidenta USA jsou v listopadu.

Civilní cíle v Rusku jsou cíleně  napadány ( Belgorod, nyní Moskva). Podobně to bylo před SVO, viz Donbas, Oděsa. Vypadá to na stejný scénář.

Na Ukrajině byly volby díky válce zrušeny.

Pokud je o válce rozhodnuto, tak toto rozhodnuti platí do  voleb.  Budou rusové  opatrnější a s vážnější  reakcí  na provokace  vyčkají  ? 

Dle podporovatelů války  jsou slabí a na pořádnou reakci se nezmohou.   Tak teď bych si přál, aby měli chciválkové pravdu. 

 

 

 

 

Průměrný počet slepic: 4.4 (27 hlasů)
Trvalý odkaz

U.S. warned Kremlin ahead of Moscow concert-hall attack that left dozens dead. Terror group Islamic State has claimed responsibility for the deadly siege, according to reports citing U.S. officials

Průměrný počet slepic: 2.4 (16 hlasů)

MAP 1946 Známý terorista ISIL Abdulkhakim Shishani vyfotografován, jak řídí teroristické útoky Ukrajinců na ruském území! Teroristé s falešnými vousy a další podivnosti včerejšího masakru v Moskvě! Jde o práci tajných služeb?

23 března, 2024/Kategorie: Blog /Vložil(a): Michael Svatoš

photo_2024-03-23_02-50-14.jpg

Vůdce islámských teroristů ISIL Abdul-Hakim Shishani, který řídil islamistický džamát v syrské provincii Idlib, byl před pár dny vyfotografován v ukrajinské uniformě, jak osobně řídí útoky ukrajinských a žoldnéřských teroristických komand proti Ruskému Bělgorodu! 

Včerejší teroristický útok v Moskvě, při kterém zahynulo několik desítek ruských civilistů, vyvolal velké nebezpečí prudké a nekontrolovatelné eskalace války na Ukrajině. Ruská média včera pozdě v noci zveřejnila fotografii velmi nebezpečného teroristy, jednoho z vůdců islámského státu ISIL v Sýrii,  Abdul-Hakima Shishani, jak osobně řídí výpady ukrajinských komand a band islamistických bojovníků  proti ruskému území u města Bělgorod.  Shishani, vlastním jménem Rustam Azhiev, se po porážce teroristů ISL v Sýrii přesunul z tamní provincie Idlib, kde do porážky řídil samostatný islamistický teroristický džamát, a vstoupil do služeb Ukrajiny. Pro její tajnou službu HUR nyní podle Rusů pracuje jako “zvláštní zmocněnec pro islamistické teroristy ISIL, a byl jmenován plukovníkem tajné služby tzv. Čečenské republiky Ičkerie, a zástupcem velitele jejích batalionů, které se zformovaly na Ukrajině a bojují proti Rusům.

0B937935-AD43-44BA-9E9B-2BB07A3CDF0B_cx0_cy4_cw0_w1023_r1_s-1.jpg

Abdul-Hakim Shishani (vlevo) v roce 2018 v Sýrii, ještě jako slavný Emír z Idlibu, vůdce tamního teroristického džamátu ISIL.

Nedávno zadokumentovaní přítomnost vůdce teroristů ISIL Abdul-Hakima Shishani, který má velmi blízko k USA, a zejména k jejich rádiu Svoboda, přímo ve velení ukrajinské operace proti ruskému Bělgorodu vyvolává zajímavé otázky: 

  1. Odkud Washington dopředu věděl, že v Moskvě bude spáchán teroristický útok?
  2. Proč se k teroristickému útoku v Moskvě okamžitě přihlásila teroristická organizace ISIL? Zvlášť, když Abdul-Hakim Shishani byl eště v roce 2018 prominentním vůdcem ISIL, a rádio Svoboda o něm uctivě informovalo jako o “Emíru ISIL z Idlibu“. 
  3. Proč prvotní reakce mluvčího Bílého domu na teroristický útok v Moskvě zněla: Je zřejmé, že v Moskvě a v Rusku jsou lidé, kteří nesouhlasí s tím, jak pan Putin řídí zemi! (Viz time-line: 22.03 – 18.48 GMT) Tato odpověď Rusy doslova večer rozzuřila
  4. Ukrajinci dostali včera velký strach, a jejich představitelé hromadně popírali účast Ukrajiny na masakru. Ukrajinská média jako na povel masírovala veřejnost “Rozhodným ujištěním Washingtonu, že atentát spáchali teroristé ISIL, a ne Ukrajinci”.

Historie se zdá, se opakuje. 7. srpna 1999 porušili Čečenští teroristé mírovou smlouvu s Ruskem, a podle tajného plánu “imám Gazi-Magomed” zákeřně vpadli z tehdy svobodné Čečny na ruské území, a snažili se přitom vyvolat dojem, “že místní obyvatelé sami povstali, aby se zbavili Putinovi vlády, a osvobodili své vesnice a města”. 9. srpna Putin vyhlásil II. čečenskou válku, protože pochopil, že výpad islamistů z Čečenska, není obvyklým loupeživým nájezdem na ruské území, který má získat rukojmí na výkupné, nýbrž,  že tentokráte jde o dlouho plánovanou a rozsáhlou vojenskou operaci s cílem dobýt celý ruský Dagestán. Jakmile byli Čečenci ruskou armádou odraženi, a vrženi na své vlastní území, a pacifikováni, pustili se do teroristických útoků v Rusku! Obdobná časová shoda platí i pro současné události. Před 14 dny zahájila ukrajinská vojska, a tlupy ruských, čečenských a dalších zahraničních žoldnéřů, útoky proti Bělgorodu se zřejmým cílem, dobýt nějakou ruskou vesnici v jeho okolí, a mediálně zviditelnit “několik desítek Rusů, kteří se dali do služeb Kyjeva”, jak osvobozují ruské území od tyrana Putina. Stejně jako při II. čečenské válce, jakmile byl výpad Ukrajinců a jejich spojenců ruskou armádou nyní odražen, došlo v Rusku opět k teroristickému útoku. Terorista Abdul-Hakim Shishani, který řídil nedávné útoky na Bělgorod,  byl za druhé čečenské války členem skupiny tzv. generála Amira Abubakra, (vlastním jménem Basájeva), a prováděl pod jeho velením teroristické útoky zaměřené hlavně na členy Kadyrova klanu, a ruské civilisty v Čečensku. O skupině generála Abubakra je také známo, že se její zranění členové jezdili léčit na Ukrajinu, a po Putinově vítězství ve II. čečenské válce se tam stáhli, aby se před přesunem do Sýrie a Iráku zotavili, a připravili k dalším bojům s Rusy. Putin na výpad islamistů z Čečenska 7. srpna 1999, a následné teroristické útoky proti Rusům reagoval velmi tvrdě, a Čečensko ve válce zbavil všech islamistických militantů, a pod vedením Kadyrova, připojil opět k Rusku. Pokud se snad ukáže, že za atentátem stojí čečensko-ukrajinská stopa ISIL, lze předpokládat, že Putin bude jednat opět stejně tvrdě a neúprosně jako v minulosti. A to znamená nebezpečí další eskalace války! 

Ruská média se v noci podivovala, “proč včera v Moskvě útočili teroristé s “falešnými vousy”? Praví teroristé ISIL jsou známí tím, že “nepřeruší úspěšný teroristický útok, ve kterém je možné ještě pokračovat, aby si útěkem zachránili holý život”. Opačné chování teroristů při včerejším útoku, tak nenasvědčuje, že tento útok provedli afgánští, či arabští islamisté, ale spíše nějací “méně věřící teroristé”. Kremelské vládní zdroje, podle starého ruského zvyku, nejdřív “podumat”, a teprve pak “s rozmyslem konat”, zatím mlčí. Nám nezbývá než doufat, že nějaká tajná služba, včera nerozehrála hru, která může nakonec skončit pořádnou katastrofou. 

Průměrný počet slepic: 4.2 (19 hlasů)

USA varovaly Kreml před útokem v moskevské koncertní hale, který si vyžádal desítky mrtvých. Podle zpráv citujících americké představitele se k odpovědnosti za smrtící útok přihlásila teroristická skupina Islámský stát

Průměrný počet slepic: 5 (6 hlasů)

prostě mu jakákoliv válka vyhovuje. Jinak  jeho selhání nejde vysvětlit..

https://www.marketwatch.com/story/moscow-concert-hall-attack-kills-at-least-40-injures-more-than-100-5c2fd4bf?cx_testId=22&cx_testVariant=cx_1&cx_artPos=1&mod=home-page-cx#cxrecs_s

a vlasní občané jsou mu lhostejní...

Průměrný počet slepic: 1.7 (28 hlasů)

ty taky poslední dobou selháváš 🤔

Průměrný počet slepic: 5 (22 hlasů)

Přesně tak - už ani zprávy si nepřečíst česky....? 

Průměrný počet slepic: 4.5 (15 hlasů)

In reply to by včelka Mája

Trvalý odkaz

Jinak Google translate, to snad není problem....

Průměrný počet slepic: 1.3 (15 hlasů)

Zdržovačka, zbytečný.

Průměrný počet slepic: 5 (6 hlasů)
Trvalý odkaz

Včerejší teroristický útok v Moskvě nějak nápadně připomíná situaci pře 25 lety. V září 1999 došlo v Moskvě ke čtyřem bombovým útokům na civilní objekty, při nichž zahynulo téměř 300 civilistů. Stopa vedla k islámským teroristům z Čečenska. Rychle se do popředí dostal málo známý a nový premiér Vladimír Putin. Slíbil, že nastolí spravedlnost pro ty, kteří byli při bombových útocích zabiti. Tak začala 30. září 1999 "Druhá čečenská válka", kterou vláda označila za "protiteroristickou operaci". Nový premiér, který nastoupil do úřadu pár dní předtím, 16. srpna, měl v té době zanedbatelnou popularitu kolem 2% , se postavil energicky do čela této akce. Tvrdé odvetné kroky vedly k opětovnému probouzení národního sebevědomí v Rusku. Ruku v ruce s tím i začala stoupat premiérova oblíbenost, do října 1999 vzrostla na 21 %, v listopadu na 40 % a v prosinci 1999 na 55 %. Ke konci roku rezignoval tehdejší prezident Jelcin, Putin se z pozice premiéra  stal dočasně úřadujícím prezidentem a ve volbách v roce 2000 byl ve svém novém úřadě potvrzen. To je stará a dobře známá historie o tom jak Putin ke své popularitě přišel.
Otázka je, kdo stojí za včerejším útokem. Proč ta nápadná podobnost s tou starou historii? Sází někdo na oživení Putinových postupů, které se mu kdysi osvědčily a umožnily mu raketový start v politice. Ale Putin přece není Stalin, aby jím zmítaly různé paranoii, že by jediná akce stačila, aby takové běsy byly puštěny ze řetězu. I když otevření druhé islámské fronty by se v dnešní situaci Západu náramně hodilo. Ale pokud vím, dnes je v Čečně klid a Kadyrovovi vojáci tvoří nedílnou část ruských jednotek na ukrajinské frontě. 
Možná bych se, tak nějak intuitivně, přikláněl k akci pod falešnou vlajkou islámu. Na takové podpásovky je jedna západní země specialistou a není to USA, ani Francie ani Německo...
Průměrný počet slepic: 4.5 (22 hlasů)

je specialistou koloniální konstituční monarchie Velká Británie. Mám takový pocit, že Britové v sobě mají geny agresivity a loupežnictví. Nejsou to ani zdaleka gentlemani, ale lháři, podvodníci a zloději! Spojení Anglo a Sasů je pak toho důkazem! Nechápu proto, že nás, Slovany, to k nim tak táhne a jsme k nim tak nekritičtí.

Průměrný počet slepic: 4.5 (25 hlasů)

Často se v této diskuzi setkávám s otázkou "v čí prospěch?" Co může být cílem této operace a kdo z toho může mít prospěch? Víme, že Ukrajina má namále a už i náš mainstream přiznává, že mají Rusové převahu a můžou rychle postupovat. Teď by se Ukrajincům moc hodilo, kdyby Rusko zaměřilo pozornost jiným směrem a napůl se začalo věnovat také něčemu jinému. Načasování je perfektní. Podle mě je to operace západních tajných služeb na odlákání pozornosti a případnou realokaci části ruské armády někam jinam v naději, že tlak na Ukrajině poleví. Zdá se to jako zoufalý pokus zachránit Ukrajinu v situaci, kdy už je na lopatkách. Nemyslím si ale, že by na to Putin skočil. Možná se ale taky pletu a skutečně útočili islámisti, kteří jen využili situaci, že se Rusko zabývá Ukrajinou a nedává tolik pozor....uvidíme co přinese další vyšetřování

Průměrný počet slepic: 4.6 (11 hlasů)

Inzo, díky za připomenutí tomu, co předcházelo válce v Čečensku - jen bych tedy podotkl, že tehdy bylo velmi silné podezření na akci FSB, dokonce v tom jednom paneláku se podařilo místním výbuchu zabránit, protože si všimli neznámých mužů, kteří tam cosi kutili. Hned to bylo zameteno pod koberec. Takže souhlasím, že si možná někdo v Rusku vzpomněl na něco, co tak dobře zafungovalo a mohlo by se zopakovat.

Nevím, jakou máte na mysli zemi, možná Izrael, ale nějak netuším, k čemu by se to hodilo. Snad se ale shodneme, že Ukrajina v tom je nevinně, ačkoliv se samozřejmě Rusové budou ze všech sil snažit je do toho namočit. Je to naprostá hloupost, protože jim se to naopak vůbec nehodí a některé indicie (prchající teroristé v autě s ukrajinskou značkou směrem k ukrajinským hranicím) naopak zcela evidentně svědčí - jak správně píšete - o operaci pod falešnou vlajkou. Vlastně jediná země, které se to hodí naprosto ideálně, je právě Rusko.

Průměrný počet slepic: 2.5 (11 hlasů)
Trvalý odkaz

jsou podle mého laického názoru (který nikomu nevnucuji) naprosto nekompatibilní se zatím ještě převážně křesťansko - židovskou kulturou a životním stylem obyvatel EU. Multikulturalistický projekt zpovykaných liberálů charakterizovaný heslem zastydlé členky FDJ Angely Merkelové "Wir schaffen das" neztrácí na síle ani po strašlivých zkušenostech s nemálo muslimy, jejich IS, Talibánem, Muslimským bratrstvem a dalšími islamistickými fanatiky.

Říkám vám nekorektně, nepřítelem EU nejsou Rusové ani komunisté, ale neintegrovatelní a asimilace neschopní a neochotní imigranti z Arabského světa. Právě z tohoto světa k nám proudí denně stovky a tisíce muslimů. V Evropě žije údajně na 50 milionů muslimů. Bruselská filiálka Bílého domu i vlády členských států imigraci když ne rovnou podporují, tak ji alespoň tolerují, lžou nám o problémech a negativech s imigranty a uprchlíky spojených, neefektivně je řeší a strkají hlavu do písku. Miliardy eur se do tohoto fantasmagorického multikulti projektu pod tlakem pumpují a naprosto neefektivně.

Není naší prioritou obrana před Ruským "imperialismem", ani před "diktaturou proletariátu", ale obrana Evropské civilizace, kultury, způsobu života, křesťanství a židovství před novodobými "nájezdníky"! S šílenými libtardy si lidé zdravého rozumu snadno poradí.

Existuje ale určitá nesnadno identifikovatelná  hranice, kdy počet členů jakékoliv menšiny ještě nijak neovlivňuje společný život majority s minoritou a opravdu může být oboustranně prospěšná a obohacující. To ale končí početním překročením této hranice, přirozené a neškodné rozdíly začnou přerůstat v rozpory a potom již v neřešitelné konflikty! To říkám při empatii a vědomí si důvodů, kvůli kterým k nám většina Arabů imigruje.

https://cs.wikipedia.org/wiki/Arabsk%C3%BD_sv%C4%9Bt

Průměrný počet slepic: 4.8 (13 hlasů)
Trvalý odkaz

Ruská Federální bezpečnostní služba (FSB) uvedla, že teroristé zodpovědní za páteční útok v Krasnogorsku u Moskvy, který si vyžádal zatím nejméně 93 obětí, jsou napojeni na Ukrajinu. Informuje o tom list RIA Novosti. Kyjev svoji účast odmítá. K útoku se přihlásil Islámský stát, který podle expertů oslovených agenturou Reuters a listem The New York Times (NYT) v posledních letech často kritizoval ruského prezidenta Vladimira Putina za utlačování muslimů.

„Po teroristickém útoku měli zločinci v úmyslu překročit rusko-ukrajinskou hranici a měli příslušné kontakty na ukrajinské straně,“ cituje ruský list FSB, která své tvrzení nijak nepodložila.

Ruská FSB už dříve uvedla, že zadržela čtyři osoby, identifikovaní jako občané Tádžikistánu, podezřelé z přímé účasti na teroristickém útoku. K dopadení mělo podle ruského vyšetřovacího výboru dojít „poblíž hranic s Ukrajinou“.

https://www.novinky.cz/clanek/zahranicni-evropa-moskva-uz-ma-jasno-teroriste-byli-napojeni-na-ukrajinu-40465266#dop_ab_variant=0&dop_source_zone_name=novinky.sznhp.box&source=hp&seq_no=1&utm_campaign=abtest241_shrnuti_llm_varC&utm_medium=z-boxiku&utm_source=www.seznam.cz

 

Průměrný počet slepic: 3.7 (11 hlasů)
Trvalý odkaz

Už si nevzpomínáte, že staronoví "nájezdníci" pocházejí převážně z židovsko-křesťanské kultury?
Naštudujte si prosím na wikipedii dějiny indiánských kultur a kolonialismus.

Snad jen některé přírodní národy, Eskymáci a Indové při své expanzi brali ohled na domorodce.
Pokud se podaří národy dostatečně promísit, bude na Zemi konečně klid - nebude již kam a proč expandovat.
Ale při české nátuře to bude ještě nějaké století trvat :-)

Ale zpět k hlavnímu tématu článku "Myslím, že už je o nás rozhodnuto."
Přijeďte podpořit pilnou prací přímou demokracii a funkční multikulturální společnost!
Když už tedy nechcete doma o ničem rozhodovat a líbí se vám být věčně taženi politiky za ručičku a za nos :-)

Ps: Pokud ještě neumíte německy, berte hodiny u Vidláka (nebo si zvolte italský nebo frankofonní kanton)

Průměrný počet slepic: 2.6 (13 hlasů)
Trvalý odkaz

A tomu já fandím, neb k smrti nenávidím lež, pokrytectví a korektnost!

Proto nesnáším nářky nad neschopností politiků, nad jejich pitomou politikou a jejich politickým analfabetismem. Resp. nemám rád, když nejsme sebekritičtí. Protože ti Kalouskové, Bendové, Pospíšilové, Topolánkové, Nečasové, Špidlové, Fialové, Rakušanové, Bartošové, Pekarové Adamové, Černochové, Vystrčilové a další figury (každý si dosaďte svého oblíbence) se nedostali do funkcí pučem, ale byli "námi" svobodně zvoleni. Námi všemi: 8 275 752 oprávněnými voliči! Nezbaví se odpovědnosti ani těch 2 863 868 občanů, kteří k volbám vůbec nešli. Nezbavuje to osobní odpovědnosti 5 942 071 voliče, kteří pětikoalici nevolili (to jsou ta kouzla demokracie!).

Vidlák ve svém nekorektním referátu mj. píše: Měli jsme dost času s tím něco udělat. Byly nám dány dva roky, abychom vstali z gauče a porazili neschopnou vládu neschopného premiéra. Byly nám dány dva roky, abychom srovnali do latě jak Černochovou, tak Řehku. Dva roky jsme měli na to, abychom naplnili náměstí, zablokovali Prahu, projevili občanskou neposlušnost a vynutili si změnu. Přesto jsme dokázali poslat na Hrad nejméně kompetentního z kandidátů a udělat z něj nejhoršího prezidenta republiky od roku 1918!

 

Průměrný počet slepic: 4.3 (23 hlasů)

Ano, voliči si dobrovolně svou "činností" zvolili zánik republiky. A jestli si to neuvědomují, tak to je jen vizitka naší "inteligence".

Průměrný počet slepic: 4.7 (13 hlasů)

In reply to by včelka Mája

Trvalý odkaz

Na druhou stranu. Chápu, že je tady spousta elit jelit! Jejich sveřepé sluní tváře vídám denně na ulici. Ale také je mnoho mnoho zemí, kde jsou cinklé více či méně volby. A proč bychom měli být výjimkou, zvláště když krásný začátek to už mělo ve skřetu rychetském! To přece také o něčem vypovídá!

 

Průměrný počet slepic: 4.3 (4 hlasů)